Dodaj do ulubionych

Czego Polacy zazdroszczą Niemcom…

21.08.26, 11:56
Polacy ZAZDROSZCZĄ Niemcom ZDOLNOŚCI do:
● IMPLEMENTACJI STRATEGII na dużą skalę z KONSEKWENCJĄ
● BUDOWANIA MAREK długoterminowo (German Engineering – 60+ lat)
● WSPIERANIA WŁASNYCH FIRM i produktów na arenie międzynarodowej

To finansował Herr Donald…
Obserwuj wątek
    • negativum Re: Czego Polacy zazdroszczą Niemcom… 21.08.26, 12:03
      Zapomniałem linku

cdn.zero.pl/2026/08/21/raport_polakow_portret_wlasny-2.pdf
    • sverir Re: Czego Polacy zazdroszczą Niemcom… 21.08.26, 14:26
      Mhm, ale co Ci przeszkadza tak właściwie? Nazwij własnymi słowami, bez zmiany tematu.
      • negativum Re: Czego Polacy zazdroszczą Niemcom… 21.08.26, 14:37
        sverir napisał:

> Mhm, ale co Ci przeszkadza tak właściwie? Nazwij własnymi słowami, bez zmiany t
        > ematu.

Może nie jestem Polakiem, bo ludziom ludziom niczego nie zazdroszczę.
        • pies.na.czarnych Re: Czego Polacy zazdroszczą Niemcom… 21.08.26, 15:23
          😂
          • negativum Re: Czego Polacy zazdroszczą Niemcom… 21.08.26, 15:37
            pies.na.czarnych napisała:

> 😂

Taki już jestem sunio :)
            Na moim balkonie zaległy się mrówki, takie małe, nie inwazyjne. Spacerują sobie od rana do nocy, po szlaku. Lubię je oglądać. Do czasu, jak nie włażą mi to domu, wszystko jest OK. One żyją swoim światem, ja swoim.
            • pies.na.czarnych Re: Czego Polacy zazdroszczą Niemcom… 21.08.26, 15:41
              Takie małe? Najprawdopodobniej są to mrówki faraona. Nie masz wyjścia i musisz się do nich przyzwyczaić, albo się wyprowadzić. Tylko nie przyznawaj się sąsiadom, ze to u ciebie one znalazły oazę spokoju bo będzie z tobą kiepsko.
              • negativum Re: Czego Polacy zazdroszczą Niemcom… 21.08.26, 15:57

> Takie małe? Najprawdopodobniej są to mrówki faraona. Nie masz wyjścia i musisz
                > się do nich przyzwyczaić, albo się wyprowadzić. Tylko nie przyznawaj się sąsiad
                > om, ze to u ciebie one znalazły oazę spokoju bo będzie z tobą kiepsko.

Faraonki są inwazyjne i je tępię.
                Te są takie małe-czarne. Żyją na zewnątrz. Co jakiś czas niosą jakiegoś insekta, znaczy się polują.
                • pies.na.czarnych Re: Czego Polacy zazdroszczą Niemcom… 21.08.26, 16:44
                  Mrówki faraonki w mieszkaniach we Wrocławiu. tuwroclaw.com/artykul/mrowki-faraonki-w-mieszkaniach-we-wroclawiu-to-prawdziwa-inwazja-n1379739
                  https://tuwroclaw.com/static/files/gallery/585/58416_collage_67039928555bd3_03923311.jpg
                  • negativum Re: Czego Polacy zazdroszczą Niemcom… 21.08.26, 17:11
                    To nie są faraonki. Żyją sobie swoim życiem, ja swoim. Niesioła przydałby się spytać co to zacz. Faraonki są rude, jak Herr Donald.
                    • buldog2 Re: Czego Polacy zazdroszczą Niemcom… 22.08.26, 13:21
                      Prędzej szukałbym podobieństwa z twoim prezesem. Donald jest rudy z wyglądu, prezes z charakteru. Wystarczy zapytać Dorna, Leppera, nawet Putin to potwierdzi.
                      • negativum Re: Czego Polacy zazdroszczą Niemcom… 22.08.26, 14:59
                        buldog2 napisał:

> Prędzej szukałbym podobieństwa z twoim prezesem. Donald jest rudy z wyglądu, p
                        > rezes z charakteru. Wystarczy zapytać Dorna, Leppera, nawet Putin to potwierdzi
                        > .

Szczególnie Leppera, którego odwiedził seryjny samobójca…
        • sverir Re: Czego Polacy zazdroszczą Niemcom… 22.08.26, 15:30
          " Może nie jestem Polakiem, bo ludziom ludziom niczego nie zazdroszczę."

Mhm, ciekawa właściwie filozofia życiowa, tak literalnie traktować podobne sformułowania (niezależnie od ich absurdu).
          Ale to jak na przykład - strzelam - wynik meczu pomiędzy Polską a Niemcami był 2-0 dla pierwszej z reprezentacji, to mówiłeś, że to nie Polacy wygrali z Niemcami, bo Ty nie grałeś?
          • negativum L-6805-2015 22.08.26, 18:29
            sverir napisał:

> " Może nie jestem Polakiem, bo ludziom ludziom niczego nie zazdroszczę."
            >
            > Mhm, ciekawa właściwie filozofia życiowa, tak literalnie traktować podobne sfor
            > mułowania (niezależnie od ich absurdu).
            > Ale to jak na przykład - strzelam - wynik meczu pomiędzy Polską a Niemcami był
            > 2-0 dla pierwszej z reprezentacji, to mówiłeś, że to nie Polacy wygrali z Niemc
            > ami, bo Ty nie grałeś?

www.webofscience.com/wos/author/record/L-6805-2015
            Jak na POKOmona, wystarczający dorobek. I czego tu zazdrościć?

Jak osoba w ogóle nie widziana na świecie ma być "ambasadorem"?

https://pbs.twimg.com/media/HQTx574WUAAOQ3U?format=jpg&name=4096x4096
            https://pbs.twimg.com/media/HQTx7MtW8AAJ4u_?format=jpg&name=4096x4096
    • no-popis Re: Czego Polacy zazdroszczą Niemcom… 21.08.26, 15:44
      negativum napisał:

> Polacy ZAZDROSZCZĄ Niemcom ZDOLNOŚCI do:
      > ● IMPLEMENTACJI STRATEGII na dużą skalę z KONSEKWENCJĄ
      > ● BUDOWANIA MAREK długoterminowo (German Engineering – 60+ lat)
      > ● WSPIERANIA WŁASNYCH FIRM i produktów na arenie międzynarodowej
      >

>
      > To finansował Herr Donald…
      Osobiście zazdroszczę niemieckim przedsiębiorcom możliwości planowania i możliwości przygotowania się do zmian prawnych.
      W Polsce decyzje ustawowe wywracają całe rynki do góry nogami z dnia na dzien.
      • negativum Re: Czego Polacy zazdroszczą Niemcom… 21.08.26, 17:39
        no-popis napisała:

> negativum napisał:
        >
        > > Polacy ZAZDROSZCZĄ Niemcom ZDOLNOŚCI do:
        > > ● IMPLEMENTACJI STRATEGII na dużą skalę z KONSEKWENCJĄ
        > > ● BUDOWANIA MAREK długoterminowo (German Engineering – 60+ lat)
        > > ● WSPIERANIA WŁASNYCH FIRM i produktów na arenie międzynarodowej
        > >

> >
        > > To finansował Herr Donald…
        > Osobiście zazdroszczę niemieckim przedsiębiorcom możliwości planowania i możliw
        > ości przygotowania się do zmian prawnych.
        > W Polsce decyzje ustawowe wywracają całe rynki do góry nogami z dnia na dzien.

Z tym też u nich ostatnio ciężko. Ale mają premiera, a nie Herr Donalda.

Polskę sobie Polacy ułożyli i jedyne czego wymagać, to nie przeszkadzać.

Niemiec musi mieć podane jak w 1941 roku wszystko na tacy. Polak nie znosi tego.
        Druga nasza cecha doceniana przez youtuberów - uśmiech. Nie śmiejemy się do parówki. Jak komuś uda się przełamać granicę, ma znajomego do końca życia. Warunek sprawdzić, czy nie POKOmon.

Lata 80te. :)

• no-popis Re: Czego Polacy zazdroszczą Niemcom… 23.08.26, 16:27
          Nie o to mi chodziło ale nas przedsiębiorców rzadko rozumieją.
          Ogólnie to mówi się, że ważniejsze o wysokości podatków jest stabilność prawną a jeżeli są zmiany to daje się czas na ich wdrożenie przez przedsiębiorców.
          W Polsce bierzesz się za projekt, zdobywasz finansowanie i czy to za Pisu, czy za PO z dnia na dzień wychodzi ustawa obowiązującą od jutra a czasami nawet od wczoraj.
          • negativum Re: Czego Polacy zazdroszczą Niemcom… 23.08.26, 16:55
            no-popis napisała:

> Nie o to mi chodziło ale nas przedsiębiorców rzadko rozumieją.
            > Ogólnie to mówi się, że ważniejsze o wysokości podatków jest stabilność prawną
            > a jeżeli są zmiany to daje się czas na ich wdrożenie przez przedsiębiorców.
            > W Polsce bierzesz się za projekt, zdobywasz finansowanie i czy to za Pisu, czy
            > za PO z dnia na dzień wychodzi ustawa obowiązującą od jutra a czasami nawet od
            > wczoraj.

To jest chore. W Poznaniu już jeżdżą tramwaje? Kupili je, tylko, że nie jeżdżą, podczas gdy mają własny Modertrans.

A najgorsze jest coś, że mam komuś czegoś zazdrościć. Czukcze, czy Zulusowi?
            Na razie Polacy w ilości prawie 20 sztuk, zazdroszczą Hindusowi.
            Różnimy się i to jest dobre. Ale mamy kręgosłup - co też jest dobre.
    • pies.na.czarnych Re: Czego Polacy zazdroszczą Niemcom… 21.08.26, 15:45
      Niemcy zazdroszczą tego specjalistę!

Stop Szarlatanom ,Oszustom w Opiece Zdrowia
      @Patientsag41226
      ·
      19h
      Dobry Wieczór Polsko po decyzji
      @NawrockiKn
      w sprawie Lex Szarlatan .

Nowotwór piersi ?

Żaden problem .

Olejek z lawendy .

Płyn Lugola .

Ps. Jerzy Zięba tylko infomuje ,i w żaden sposób nie podlega aktualnym ani propoponowanym przez
      @Nawrocki
      regulacjom prawnym.

Wideo-> x.com/Patientsag41226/status/2090503485640818913?s=20
      • no-popis Re: Czego Polacy zazdroszczą Niemcom… 21.08.26, 15:54

> Niemcy zazdroszczą tego specjalistę!
        A teraz napisz to w języku polskim...."purysto" językowy :)
        • pies.na.czarnych Re: Czego Polacy zazdroszczą Niemcom… 21.08.26, 16:10
          no-popis napisała:

> pies.na.czarnych napisała:
          >
          > > Niemcy zazdroszczą tego specjalistę!
          > A teraz napisz to w języku polskim...."purysto" językowy :)
          >

Dziękuję za uwagę. Następnym razem będę sprawdzał przed wysłaniem :)
          • negativum Re: Czego Polacy zazdroszczą Niemcom… 21.08.26, 16:29

> no-popis napisała:
            >
            > > pies.na.czarnych napisała:
            > >
            > > > Niemcy zazdroszczą tego specjalistę!
            > > A teraz napisz to w języku polskim...."purysto" językowy :)
            > >
            >
            > Dziękuję za uwagę. Następnym razem będę sprawdzał przed wysłaniem :)

To nie jest li tylko literówka, ale kompletnie niepolski szyk zdania.

Jesteś od Basi?
            • pies.na.czarnych Re: Czego Polacy zazdroszczą Niemcom… 21.08.26, 16:39
              Nie twierdzę, ze to jest literówka. Zjadłem wyrazik i tyle. Za szybko myślę, za wolno piszę. Takie klocki 🤡
              • negativum Re: Czego Polacy zazdroszczą Niemcom… 21.08.26, 17:20

> Nie twierdzę, ze to jest literówka. Zjadłem wyrazik i tyle. Za szybko myślę, za
                > wolno piszę. Takie klocki 🤡

To tak jak ja. Ale wyszło nieskładnie. Całkiem jak u prof. Basi z 8 publikacjami w życiu.

Forum ma swoje prawa. Nie siedzę nad jednym tekstem przez 4 lata, by go wysłać pod swoim nazwiskiem np. do JACS'ów. W końcu stwierdzam, no dobra, po dwóch tygodniach dostaję odpowiedź - praca przyjęta.
              • no-popis Re: Czego Polacy zazdroszczą Niemcom… 23.08.26, 16:33

> Nie twierdzę, ze to jest literówka. Zjadłem wyrazik i tyle. Za szybko myślę, za
                > wolno piszę. Takie klocki 🤡

Za szybko myślę :)))))))
                Gdzie jest myśl w tym poście?
    • boggi_dan Re: Czego Polacy zazdroszczą Niemcom… 22.08.26, 11:28
      Policja polska też zazdrości Niemcom. www.facebook.com/share/r/1DjTZKagK3/
      • negativum Re: Czego Polacy zazdroszczą Niemcom… 22.08.26, 12:02
        boggi_dan napisał:

> Policja polska też zazdrości Niemcom. www.facebook.com/share/r/1DjTZKagK3/

Byli pod Herr Donaldem.
        Czyli w państwie z dykty.

Przejrzałem dalej odnośnik i jest to tak prawdziwe jak pani prof. Barbara
        www.facebook.com/reel/1027885130008477
        A Maria Magdalena to co?
        pl.wikipedia.org/wiki/Katedra_%C5%9Bw._Marii_Magdaleny_we_Wroc%C5%82awiu
        Piąta świątynia, całkiem okazała z mostkiem pokutnic.
        Fakt, że trochę dalej. Będzie do niej od Synagogi jakieś 700 m.
    • papawulon1 Re: Czego Polacy zazdroszczą Niemcom… 23.08.26, 00:13
      Czego?, rozumu.
      • negativum Re: Czego Polacy zazdroszczą Niemcom… 23.08.26, 10:04
        papawulon1 napisała:

> Czego?, rozumu.

"Deutschland, Deutschland über alles"
    • m.c.hrabia Re: Czego Polacy zazdroszczą Niemcom… 23.08.26, 15:37
      mercedes, bmw, audi
      • negativum Re: Czego Polacy zazdroszczą Niemcom… 23.08.26, 15:51
        m.c.hrabia napisał:

> mercedes, bmw, audi

Nowe się słabo sprzedają, więcej stoją niż jeżdżą.
        M123 to było auto kultowe. Ale nowe przy nim nawet nie stały.
        Wuj miał Volvo okularnika z lat 60tych. Jeździł nim do śmierci. Auto nie do zarżnięcia. Nic się w tym aucie nie działo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka