24.08.26, 23:58
Znów zegarki.
10 000 € i każdy podpada pod szczegółową kontrolę fiskusa. Skąd wziął, czy tyle zarobił.
Obserwuj wątek
    • no-popis Re: Patek 2 25.08.26, 05:37
      negativum napisał:

> Znów zegarki.
      > 10 000 € i każdy podpada pod szczegółową kontrolę fiskusa. Skąd wziął, czy tyl
      > e zarobił.
      >
      Rzekomy liberał Tusk zaPOmniał o torebkach Vuittona i Mouawada i o jachtach powyżej 100 000 zł :))))
      • at.attin Re: Patek 2 25.08.26, 06:53
        W jaki sposób Tuska zapomniał? To Tuska torebki?

Co dziś świeżego na straganie, proszę pani?
        • no-popis Re: Patek 2 25.08.26, 07:09
          at.attin napisała:

> W jaki sposób Tuska zapomniał? To Tuska torebki?
          >
          > Co dziś świeżego na straganie, proszę pani?
          Pani na straganie zrozumiałby ten tekst.
          • boggi_dan Re: Patek 2 25.08.26, 09:06
            no-popis napisała:

> at.attin napisała:
            >
            > > W jaki sposób Tuska zapomniał? To Tuska torebki?
            > >
            > > Co dziś świeżego na straganie, proszę pani?
            > Pani na straganie zrozumiałby ten tekst.
            >
            > Cytujesz tego wwielonickowego.trolla?
            >
    • sverir Re: Patek 2 25.08.26, 07:24
      Byłbyś uprzejmy napisać czy reklamujesz zegarki, czy dotyczy to konkretnej sprawy konkretnego zegarka konkretnego człowieka?
      • negativum Re: Patek 2 25.08.26, 07:42
        sverir napisał:

> Byłbyś uprzejmy napisać czy reklamujesz zegarki, czy dotyczy to konkretnej spra
        > wy konkretnego zegarka konkretnego człowieka?

Jestem proUE.
        Jeśli zrobisz przelew na 10 tys. € i więcej, to obowiązkiem banku jest zawiadomienie Fiskusa. A ten jest pod Domańskim, a Domański pod Herr Donaldem.
        • no-popis Re: Patek 2 25.08.26, 08:01
          negativum napisał:

> sverir napisał:
          >
          > > Byłbyś uprzejmy napisać czy reklamujesz zegarki, czy dotyczy to konkretne
          > j spra
          > > wy konkretnego zegarka konkretnego człowieka?
          >
          > Jestem proUE.
          > Jeśli zrobisz przelew na 10 tys. € i więcej, to obowiązkiem banku jest zawiadom
          > ienie Fiskusa. A ten jest pod Domańskim, a Domański pod Herr Donaldem.
          >
          Stosujesz notorycznie wielkie skróty myślowe :)
          • negativum Re: Patek 2 25.08.26, 08:34
            no-popis napisała:

> negativum napisał:
            >
            > > sverir napisał:
            > >
            > > > Byłbyś uprzejmy napisać czy reklamujesz zegarki, czy dotyczy to kon
            > kretne
            > > j spra
            > > > wy konkretnego zegarka konkretnego człowieka?
            > >
            > > Jestem proUE.
            > > Jeśli zrobisz przelew na 10 tys. € i więcej, to obowiązkiem banku jest za
            > wiadom
            > > ienie Fiskusa. A ten jest pod Domańskim, a Domański pod Herr Donaldem.
            > >
            > Stosujesz notorycznie wielkie skróty myślowe :)

Można powiedzieć, że to rozwinięte grypsy.
            Miećka to Ewa, Jaśka to Marzena…

Ale wróćmy do tych zegarków i nie tylko. Ludzie mogą mieć majątki. Niech mają. Jednak przelewy powyżej 10 € są pod nadzorem Herr Donalda, przy pomocy podległych mu instytucji.
            A tu nic. Dawid K. jeździ Porsche za bodajże 1.5 mln. I nikogo to nie ciekawi, skąd wziął na to pieniądze? Może bogaty z domu…?

Co jakiś czas lubię przysiąść na ławeczce. Wtedy dowiaduję się o się dzieje na dzielni. Ludzie boją się kloszardów. A Ci wiedzą wszystko. Żurek przy nich, to skiśnięta zupa.
            Naśmiewają się z Prezydenta. Ale ten ma więcej informacji niż PAP z organami siłowymi włącznie. Tylko słuchając ludzi.
            • sverir Re: Patek 2 25.08.26, 12:23
              "A tu nic. Dawid K. jeździ Porsche za bodajże 1.5 mln. I nikogo to nie ciekawi, skąd wziął na to pieniądze? Może bogaty z domu…?"

O tym mówił swego czasu pewien człowiek, którego wyklęliście za prawdę: państwo istnieje teoretycznie. A teraz lubujecie się w zwracaniu uwagi na to, o czym ów opowiadał.
              Tak, wy, bo traktuję Cię jako reprezentanta tej części społeczeństwa, które najpierw wyklina człowieka, a potem mówi tę samą myśl, tylko innymi słowami i czuje, że powiedział coś odkrywczego:)
              • negativum Re: Patek 2 25.08.26, 13:00
                sverir napisał:

> "A tu nic. Dawid K. jeździ Porsche za bodajże 1.5 mln. I nikogo to nie ciekawi,
                > skąd wziął na to pieniądze? Może bogaty z domu…?"
                >
                > O tym mówił swego czasu pewien człowiek, którego wyklęliście za prawdę: państwo
                > istnieje teoretycznie. A teraz lubujecie się w zwracaniu uwagi na to, o czym ó
                > w opowiadał.
                > Tak, wy, bo traktuję Cię jako reprezentanta tej części społeczeństwa, które naj
                > pierw wyklina człowieka, a potem mówi tę samą myśl, tylko innymi słowami i czuj
                > e, że powiedział coś odkrywczego:)

x.com/Obywatelska_KO/status/2091820310483894333
                Jestem za solidarnością podatkową. Solidarność nie polega na tym, że ktoś komuś coś zabierze.
                Nie zarabiam mało, ale od wszystkiego płacę podatki i na wszelkie zakupy mam pokrycie.
                • sverir Re: Patek 2 25.08.26, 13:04
                  "Jestem za solidarnością podatkową."

A ja lubię rosół.

• negativum Re: Patek 2 25.08.26, 13:44
                    sverir napisał:

> "Jestem za solidarnością podatkową."
                    >
                    > A ja lubię rosół.

A czerninę?
                    • sverir Re: Patek 2 25.08.26, 16:16
                      " A czerninę?"

A jutro będzie środa.
                      • negativum Re: Patek 2 25.08.26, 19:08
                        sverir napisał:

> " A czerninę?"
                        >
                        > A jutro będzie środa.

Czyli kalafiorowa :) Żadna tam grochówa. Trudno jest byś wydalał gazy na sali.
                • pies.na.czarnych Re: Patek 2 25.08.26, 15:26
                  > Jestem za solidarnością podatkową. Solidarność nie polega na tym, że ktoś komuś coś zabierze.
                  Nie zarabiam mało, ale od wszystkiego płacę podatki i na wszelkie zakupy mam pokrycie.<<<<

Solidarność nie, ale płacenie podatków to już tak. Trzeba zabrać jednym aby dołożyć innym.
                  • negativum Re: Patek 2 26.08.26, 13:21
                    pies.na.czarnych napisała:

> > Jestem za solidarnością podatkową. Solidarność nie polega na tym, że k
                    > toś komuś coś zabierze.

> Nie zarabiam mało, ale od wszystkiego płacę podatki i na wszelkie zakupy mam po
                    > krycie.<<<<
                    >
                    > Solidarność nie, ale płacenie podatków to już tak. Trzeba zabrać jednym aby doł
                    > ożyć innym.

Np. Dawidowi K.?
                    Facet jeździ po Polsce szukając pracy.
                    Ostatnio jego Porsche widziano w Zakopanem.
      • stasi1 Re: Patek 2 25.08.26, 08:49
        Kiedyś mój profesor stwierdził że nie lubi jak mu studenci leją wodę ale tak suchych prac jak moja to on w życiu nie widział.
        Też nie rozumiem co mają do siebie Patek i Domański
        • negativum Re: Patek 2 25.08.26, 11:51
          stasi1 napisał:

> Kiedyś mój profesor stwierdził że nie lubi jak mu studenci leją wodę ale tak su
          > chych prac jak moja to on w życiu nie widział.
          > Też nie rozumiem co mają do siebie Patek i Domański

Patek już nie żyje. Domański ledwo dyszy.
          Obecnie banki mają informować od 15 tys. €, choć są i takie które informują od 10 tys. €. Lub nawet mniej, jeśli transakcje są powtarzalne.

Przy zakupie/przelewie na np. 90 tys. € u Domańskiego zapalają się lampki kontrolne. U Herr Donalda włącza się syrena.
          • pies.na.czarnych Re: Patek 2 25.08.26, 12:06
            Syreny wyjo!

Z wstępnych informacji na podstawie źródeł zabezpieczonych przez Centralne Biuro Zwalczania Cyberprzestępczości wiemy, że ponad 70% poszkodowanych nigdy nie zgłosiła się "po pieniądze", które prawdopodobnie pochodzą z przestępstw "inwestorów".
            • negativum Re: Patek 2 25.08.26, 12:43
              pies.na.czarnych napisała:

> Syreny wyjo!
              >
              > Z wstępnych informacji na podstawie źródeł zabezpieczonych przez Centralne Biur
              > o Zwalczania Cyberprzestępczości wiemy, że ponad 70% poszkodowanych nigdy nie z
              > głosiła się "po pieniądze", które prawdopodobnie pochodzą z przestępstw "inwest
              > orów".

Jak się działa poza prawem to czemu się dziwisz?
              Mechanizmy są, również unijne. jeśli płacisz komuś za coś, a towaru nie dostałeś, to telefon do dzielnicowego, a ten już dalej poprowadzi sprawę.

Patek jest tylko przykładem. Równie dobrze mogłaby tym coś innego.
              Jeśli Bezdomny oświadcza, że nie ma domu, ale ma Seiko, to warto się temu przyjrzeć, cały majątek zainwestował w zegarek? Czy zapłacił od tego podatek, skąd wziął pieniądze.

Przecież urzędnicy piszą oświadczenia majątkowe, jak np. Herr Donald czy inni. A reszta pisze PIT roczny.
              Moja Żona pokusiła się na 4000 zł, które chciała mi wyrwać. Napisała korektę. Dostała 20 000 zł domiaru, a 4000 zł mi nie wyrwała. Nie ma to jak starzejąca się teściowa. Dwójka dzieci od niej uciekła. Trzeci zwariował.
              Główne: ICD10: F84.5 Zespół Aspergera
              Dodatkowe: ICD10: F90.0 Zaburzenie aktywności i
              uwagi
              Inne informacje
              Opis rozpoznania: Bóle głowy, zachowania opozycyjne,
              hiperkinetyczne zaburzenia zachowania W wywiadzie
              wcześniactwo
              Cel skierowania: MR mózgowia bez kontrastu
              Priorytet: CITO

Żona nie jest słonicą. Dziecko urodziło się po 9 miesiącach, a nie 12stu. 10/10 je oceniono.
              • sverir Re: Patek 2 25.08.26, 13:03
                "Jeśli Bezdomny oświadcza, że nie ma domu, ale ma Seiko, to warto się temu przyjrzeć, cały majątek zainwestował w zegarek? Czy zapłacił od tego podatek, skąd wziął pieniądze"

Znasz kogoś, kto poniósł konsekwencje za przejmowanie mieszkań czy samochodow od bezdomnych? Przecież co drugi ksiądz twierdzi, że mieszkanie dali mu starzy, schorowani, przygodnie spotkani na ulicy ludzie, których nie stać było na opiekę, ale stać było na utrzymanie mieszkania w dobrej dzielnicy i drogiego samochodu.

Na marginesie - zabawne, jak jeden i ten sam człowiek w poniedziałek twierdzi, że państwo nie powinno kontrolować uczciwych i popiera weto prezydenta, a we wtorek uważa, że państwo powinno się interesować także uczciwymi.

Znaczy nie ma tu jednolitej myśli, wątku przewodniego, związanego z pewnym zjawiskiem. Jest wola polityczna.
                • negativum Re: Patek 2 25.08.26, 13:51
                  sverir napisał:

> "Jeśli Bezdomny oświadcza, że nie ma domu, ale ma Seiko, to warto się temu przy
                  > jrzeć, cały majątek zainwestował w zegarek? Czy zapłacił od tego podatek, skąd
                  > wziął pieniądze"
                  >
                  > Znasz kogoś, kto poniósł konsekwencje za przejmowanie mieszkań czy samochodow o
                  > d bezdomnych? Przecież co drugi ksiądz twierdzi, że mieszkanie dali mu starzy,
                  > schorowani, przygodnie spotkani na ulicy ludzie, których nie stać było na opiek
                  > ę, ale stać było na utrzymanie mieszkania w dobrej dzielnicy i drogiego samocho
                  > du.

OK, niech przejmują, ale niech płacą od tego stosowny podatek.
                  Nawet przyjmując, że jest Ustawa o związkach wyznaniowych, to jeszcze nie słyszałem o czczeniu mieszkania, czy samochodu, albo innego cielca.
                  • sverir Re: Patek 2 25.08.26, 16:17
                    "OK, niech przejmują, ale niech płacą od tego stosowny podatek.
                    Nawet przyjmując, że jest Ustawa o związkach wyznaniowych, to jeszcze nie słyszałem o czczeniu mieszkania, czy samochodu, albo innego cielca"

Teraz mieszasz dwie kwestie - oczekujesz podatku i nie zamierzasz podważać samej operacji. A w przypadku Patka nie piszesz o opodatkowaniu, tylko o kwestionowaniu działań. To jak to jest - ten i ów mają być różnie traktowani? Nie tędy droga.
                    • negativum Re: Patek 2 25.08.26, 19:06
                      sverir napisał:

> "OK, niech przejmują, ale niech płacą od tego stosowny podatek.
                      > Nawet przyjmując, że jest Ustawa o związkach wyznaniowych, to jeszcze nie słysz
                      > ałem o czczeniu mieszkania, czy samochodu, albo innego cielca"
                      >
                      > Teraz mieszasz dwie kwestie - oczekujesz podatku i nie zamierzasz podważać same
                      > j operacji. A w przypadku Patka nie piszesz o opodatkowaniu, tylko o kwestionow
                      > aniu działań. To jak to jest - ten i ów mają być różnie traktowani? Nie tędy dr
                      > oga.

Patek jest przedstawicielem jakiego towaru. Może być to Sratek. Ogólnie coś niepotrzebne do życia - towar luksusowy. Są obostrzenia UE na zakup takich wyrobów. Możesz je oczywiście kupić. Ale przy tej cenie u Domańskiego zapalają światełka, a Herr Donalda wyją syreny.

Kupowałem kilka samochodów dosłownie 4, i płaciłem za nie przelewami. Samochody używane.
                      Jeden sprzedawca mi nawet podziękował. Dostał kasę i nie musiał z nią chodzić po mieście. Ale na wszystko miałem pokrycie.
          • opa34 Re: Patek 2 25.08.26, 13:08
            Patek bez wsparcia Francuza niczego by nie osiagnal,wiedziales o tym milosniku zegarkow?
            • negativum Re: Patek 2 25.08.26, 14:03
              opa34 napisał(a):

> Patek bez wsparcia Francuza niczego by nie osiagnal,wiedziales o tym milosniku
              > zegarkow?

Główna marka to Patek.
              Philippe jest tylko dodatkowym.

Jednym co wprowadził Patek było to, że zegarków nie noszono już w kieszonce, a na nadgarstku.
              • opa34 Re: Patek 2 25.08.26, 14:26
                Bijesz jak zwykle piane trollu:
                Przełom i dołączenie Philippe'a (1844–1851)Nowy wspólnik: W 1844 roku Patek poznał w Paryżu francuskiego zegarmistrza Adriena Philippe'a.Wynalazek: Philippe stworzył mechanizm naciągowy z koronką, który wyeliminował potrzebę używania kluczyka.Zmiana nazwy: W 1851 roku spółka przyjęła nazwę Patek Philippe &
          • stasi1 Re: Patek 2 26.08.26, 09:01
            To źle że mają informować? Ja kilka lat temu, jeszcze za PiSu, więcej przelałem i nawet wtedy żadnych przykrości nie miałem. Może jak to mówił kiedyś Ziobro: uczciwi nie mają się czego bać?
            • negativum Re: Patek 2 26.08.26, 11:26
              stasi1 napisał:

> To źle że mają informować? Ja kilka lat temu, jeszcze za PiSu, więcej przelałem
              > i nawet wtedy żadnych przykrości nie miałem. Może jak to mówił kiedyś Ziobro:
              > uczciwi nie mają się czego bać?

Podejrzewam, że nie jesteś gołodupcem, jak Herr Donald. I masz pokrycie w zeznaniach podatkowych.
            • pies.na.czarnych Re: Patek 2 26.08.26, 11:31
              stasi1 napisał:

> To źle że mają informować? Ja kilka lat temu, jeszcze za PiSu, więcej przelałem
              > i nawet wtedy żadnych przykrości nie miałem. Może jak to mówił kiedyś Ziobro:
              > uczciwi nie mają się czego bać?

Dlaczego miałeś mieć przykrości? To, ze przy przelewach powyżej € 10K bank jest zobowiązany zawiadamiać fiskus wcale nie oznacza, ze masz mieć kłopoty.
    • pies.na.czarnych Re: Patek 2 25.08.26, 09:24
      > Skąd wziął, czy tyle zarobił.

Kto?
      • x2468 Re: Patek 2 25.08.26, 13:33
        Zegarek według interesariuszy złajdaczonej prawicy o wartości 10000zl.
        "ateriały prasowe

Prezes Polskiego Komitetu Olimpijskiego Radosław Piesiewicz dostał od szefa Zondacrypto Przemysława Krala zegarek Patek Philippe wart 40 tysięcy euro oraz inne prezenty - wynika z ustaleń wspólnego śledztwa "Superwizjera" TVN24 i Wirtualnej Polski. Za co? Szef PKOl miał obiecywać prezesowi giełdy kryptowalut wstawiennictwo u byłego premiera i u prezesa UOKiK - twierdzą nasze źródła. Piesiewicz potwierdza, że Kral przekazał mu zegarek, ale zapewnia, że zapłacił za niego gotówką.
        Artykuł dostępny w subskrypcji

Informacje w tym tekście opierają się na materiałach zabezpieczonych na urządzeniach elektronicznych oraz kontach należących do osób związanych z Zondacrypto. Weryfikowaliśmy je podczas rozmów z pracownikami upadłej giełdy kryptowalut, sprawdzając w innych źródłach oraz korzystając z ogólnodostępnych informacji.
        Przelewy, uwagi do ustawy i spotkanie Krala z Wiplerem w Monako. Materiał magazynu "Polska i Świat" z czerwca 2026 roku
        Źródło: TVN24
        Piętnaście minut

Jest piątek, 28 listopada 2025 roku. Radosław Piesiewicz, prezes Polskiego Komitetu Olimpijskiego, jest w Monako. Przyleciał dwa dni wcześniej z członkiem rodziny. Z lotniska w Nicei odebrał ich kierowca w czapce z logo Zondacrypto.

O 13.15 prezes PKOl pisze do Przemysława Krala, prezesa giełdy kryptowalut Zondacrypto, (zachowujemy oryginalną pisownię we wszystkich fragmentach cytowanej korespondencji): "Cześć Przemku, jak dziś o której Ci pasuje?".

Kral odpowiada 27 minut później. "Bardziej pewnie koło 15:00 potrzebuje Ci coś przekazać najlepiej w hotelu". I zaraz druga wiadomość: "Zajmie nam 15 minut".

"Umówieni jesteśmy na 15.00 w hotelu" - odpisuje Piesiewicz.

Kral się spóźnia. O 15.27 tłumaczy: "Kierowca nie zdoła mi przywieźć na 15:00 będę dawał znać pewnie bliżej 16:00". Osiem minut później dopisuje: "Będzie Pan zadowolony".

Spotykają się po 18. "Za 15 minut na recepcji nadole?" - pyta Kral o 18.40.

O 19.45 Piesiewicz pisze: "Dziękuję". O 19.46: "Jesteś niesamowity".

I jeszcze jedna wiadomość, z 23.41: "Jestem w szoku dziękuję".

W korespondencji nie pada słowo "zegarek".
        Radosław Piesiewicz, prezes PKOl
        Radosław Piesiewicz, prezes PKOl
        Źródło zdjęcia: Piotr Nowak / PAP
        Rocco

Dziewięć dni wcześniej, 19 listopada, Przemysław Kral prowadzi inną rozmowę. Z kontaktem zapisanym w jego telefonie jako "Carlo Philip Patek".

O 17.52 dostaje plik PDF. O 17.53 wiadomość: "Calatrava invoice". I zaraz kolejną: "And thanks again and again". W pliku jest faktura. Jedna pozycja: zegarek Patek Philippe Calatrava 6007G-001 w białym złocie. Cena katalogowa 33 204,92 euro, po rabacie 32 786,89. Z podatkiem - równe 40 tysięcy."
        • x2468 Re: Patek 2 25.08.26, 13:37
          Dla niezbyt rozgarniętych "prawicowych socjalistów":

"Zegarek Patek Philippe Calatrava 6007G-001 w białym złocie. Cena katalogowa 33 204,92 euro, po rabacie 32 786,89. Z podatkiem - równe 40 tysięcy."
          • negativum Re: Patek 2 25.08.26, 13:44
            x2468 napisał:

> Dla niezbyt rozgarniętych "prawicowych socjalistów":
            >
            > "Zegarek Patek Philippe Calatrava 6007G-001 w białym złocie. Cena katalogowa 3
            > 3 204,92 euro, po rabacie 32 786,89. Z podatkiem - równe 40 tysięcy."

I pomyśl, że Antoni Patek był Polakiem.
            • x2468 Re: Patek 2 25.08.26, 13:53
              Polakiem ktory uciekł z kraju przed twoimi braćmi Moskalami ktory zaczynał tak jak to dzisiaj próbuje twój idol Batyr od handlu tanimi zegarkami.
              https://nowrocky.pl/sklep/zegarek-nowrocky-president-one/
              • negativum Re: Patek 2 25.08.26, 13:59
                x2468 napisał:

> Polakiem ktory uciekł z kraju przed twoimi braćmi Moskalami ktory zaczynał tak
                > jak to dzisiaj próbuje twój idol Batyr od handlu tanimi zegarkami.
                > https://nowrocky.pl/sklep/zegarek-nowrocky-president-one/

Był Powstańcem, musiał uciekać ale resztę życia spędzić za Uralem.
                • mateusz.urbanski Re: Patek 2 25.08.26, 14:05
                  No i tak spędzi, tylko mu życzyć tego 🤣

• negativum Re: Patek 2 25.08.26, 14:10
                    mateusz.urbanski napisał:

> No i tak spędzi, tylko mu życzyć tego 🤣

Spędził w Szwajcarii. W Polsce nie mógł zostać, bo by go wywieźli na Sybir.
                    Helweci choć głównie mówią po niemiecku, to Niemcami nie są. To dzielny naród.
                • x2468 Re: Patek 2 25.08.26, 14:09
                  Gdyby nie był powstańcem to nie musiałby uciekać przed twoimi kochanymi braćmi.
                  • x2468 Re: Patek 2 25.08.26, 14:51
                    PO niemiecku mowil?! - to nie mógł być prawdziwy Polak - katolik.
                  • storima Re: Patek 2 25.08.26, 14:51
                    x2468 napisał:

> Gdyby nie był powstańcem to nie musiałby uciekać przed twoimi kochanymi braćmi.
                    >

Czyimi braćmi???

• boggi_dan Re: Patek 2 25.08.26, 13:57
            x2468 napisał:

> Dla niezbyt rozgarniętych "prawicowych socjalistów":
            >
            > "Zegarek Patek Philippe Calatrava 6007G-001 w białym złocie. Cena katalogowa 3
            > 3 204,92 euro, po rabacie 32 786,89. Z podatkiem - równe 40 tysięcy."
            >
            No i ? Sprawa nabrała ogromnego ciężaru gatunkowego także ze względu na nazwiska pełnomocników reprezentujących biznesmena. Interesy szefa Zondy reprezentują obecnie Roman Giertych oraz Jacek Dubois."

Wybitni adwokaci. Wybitni bo choć słabo znają prawo, to za to znają sędziów. A raczej stwory przebrane w togi.
            Niech się pochwalą jak im poszło oskarżanie Kaczyńskiego w austriackiej prokuraturze. Do dziś tam niektórzy na samo przypomnienie tego Pata i Pataszona dostają nagłych konwusji ze śmiechu.
            Albo jak te dwa ....... reprezentowały instruktora narciarskiego Dudy co to skasował 4 mln za wyrób maseczek , a niczego nie wykonał i wredny PIS kazał mu kasę zwracać.
            Broniło go wtedy przed pisowskim reżimem tych dwóch .
            Pochwalą się?
            • x2468 Re: Patek 2 25.08.26, 14:11
              Oddal znajomy Dudy te 4 miliony?
              • negativum Trochę się wam popsuł rosyjski serwer 25.08.26, 14:14
                x2468 napisał:

> Oddal znajomy Dudy te 4 miliony?

Trochę się wam popsuł rosyjski serwer
                Na Syberii.
                • x2468 Re: Trochę się wam popsuł rosyjski serwer 25.08.26, 14:55
                  Znaczy nie oddal czyli Giertych był skuteczny, pisi sędzia odłożył akta do garażu a pisi komornik niezbyt skory do ściągania długów z dobroczyńców pana Dudy
                  • stasi1 Re: Trochę się wam popsuł rosyjski serwer 25.08.26, 18:26
                    Nie musiał oddawać bo sąd nie dopatrzył się znamion przestępstwa. To że ministerstwo zgodziło się kupować od tej firmy maseczki po 45 zł za sztukę to nie jest przestępstwem tej firmy. Można co najwyżej czepiać się Szumowskiego że zgodził się na taki zakup, ale wiadomo ilu jest w Polsce takich co powie że on i jego brat, są niewinni
                    • pies.na.czarnych Re: Trochę się wam popsuł rosyjski serwer 25.08.26, 19:13
                      > Można co najwyżej czepiać się Szumowskiego że zgodził się na taki zakup, ale wiadomo ilu jest w Polsce takich co powie że on i jego brat, są niewinni<<<<