Dodaj do ulubionych

Mafia rządziła tym krajem

26.08.26, 11:21
Mafia rządziła tym krajem.

Jabrzyk przypomniał, że kiedy dziennikarz "Superwizjera" Michał Fuja zaczął wtedy po raz pierwszy zajmować się sprawą BitBay, dostał propozycję zapłaty miliona złotych w zamian za porzucenie śledztwa.

- Poinformowaliśmy instytucje, prokuraturę, policję. Miało dojść do kontrolowanego wręczenia - opisywał Jabrzyk. - Jednak w dniu, kiedy ta milionowa łapówka miała zostać przekazana, nagle policjanci się wycofali. Decyzja przyszła z centrali, z Prokuratury Krajowej - mówił.

- Wtedy ministrem sprawiedliwości był Zbigniew Ziobro, a prokuratorem krajowym Bogdan Święczkowski - przypomniał Jabrzyk. Jak dodał, "pytanie, co było podstawą tej decyzji jest jednym z pytań w tej sprawie, które wciąż nie dają mi spokoju".
tvn24.pl/polska/spotkanie-przemyslawa-krala-i-michala-moskala-na-ibizie-komentarz-szefa-superwizjera-jaroslawa-jabrzyka-st9206486
Obserwuj wątek
    • pies.na.czarnych Re: Mafia rządziła tym krajem 26.08.26, 11:26
      "Teraz już wiemy, dlaczego z uporem maniaka @NawrockiKn i PiS blokowali ustawę o kryptowalutach" - napisał na X premier Donald Tusk. "Kasa na zegarki za 40 tysięcy euro, na media, wyborcze imprezy, fundacje prawicowych polityków. A przecież serial 'Zonda' dopiero się rozkręca…" - ocenił szef rządu. Nawiązał do informacji m.in. "Superwizjera" TVN24, TVN24+ i Onetu w sprawie Zondacrypto.
      tvn24.pl/polska/donald-tusk-komentuje-serial-zonda-sie-rozkreca-st9206710
    • basia_nobile Re: Mafia rządziła tym krajem 26.08.26, 11:40
      Uwijasz się jak pies w ukropie ale to nic nie da.
      Ludzie nie wiedzą o co chodzi w tych krypto, ja też nie wiem i ty nie wiesz.
      Będzie jak z Amber Gold gdzie nikt nie żałował pokrzywdzonych i mówiono dobrze im tak chciwość ukarana, chcieli więcej jak bank dawał .
      • pies.na.czarnych Re: Mafia rządziła tym krajem 26.08.26, 11:45
        > Ludzie nie wiedzą o co chodzi w tych krypto

Ludzie doskonale wiedzą kiedy ktoś robi ich w pisiora.
        • basia_nobile Re: Mafia rządziła tym krajem 26.08.26, 11:49
          pies.na.czarnych napisała:

> > Ludzie nie wiedzą o co chodzi w tych krypto
          >
          > Ludzie doskonale wiedzą kiedy ktoś robi ich w pisiora.

Ludzie doskonale wiedzą, że zima się zbliża a faktury za energię coraz wyższe. To ludzi interesuje .
          • x2468 Re: Mafia rządziła tym krajem 26.08.26, 14:19
            Coraz wyższe,- ktoś musi zapłacić za niepalny węgiel ktory kupił pis i ktory do dnia dzisiejszego zalega w portach i składach. Za wojenki Różowego tez ktoś musi zapłacić, nie po to wspierał Batyra aby dzisiaj samemu ponosić koszty.
            Tusk waszego MAGA nie popierał.
    • pies.na.czarnych Re: Mafia rządziła tym krajem 26.08.26, 11:43
      Stanisław Gawłowski
      @StGawlowski
      ·
      2h
      Kryzys! Pali się‼️
      Brali pieniądze od Zondacrypto⤵️. Bezpośrednio lub pośrednio.
      Ziobro, Romanowski, Piesiewicz, Stanowski, Sakiewicz… Codziennie lista wydłuża się. Wszyscy związani z PiS lub Konfederacją.
      Dowiemy się komu Kral sfinansował złote zegarki, jachty, kampanie wyborcze. Kogo utrzymywał po ucieczce z Polski. Kto następny ucieknie?
      Z Pałacu Prezydenckiego, PiS, Konfederacji śmierdzi na kilometry😡

https://pbs.twimg.com/media/HQoQOqfWMAATLcf?format=jpg&name=small
      https://pbs.twimg.com/media/HQoQOqjWsAA147X?format=jpg&name=small
    • pies.na.czarnych Re: Mafia rządziła tym krajem 26.08.26, 11:49
      Paweł Wojtunik
      @PawelWojtunik
      Wyrzuciłem Chodzińskiego z CBA w 2015 roku, a prokuratura wszczęła w jego sprawie śledztwo. Po moim odejściu został cudownie przywrócony do służby, a jego sprawa umorzona przez prokuratorów Ziobry.
      Tymczasem Ziobro o Chodzińskim:
      „funkcjonariusz CBA, którego znałem, ceniłem…”
    • pies.na.czarnych Re: Mafia rządziła tym krajem 26.08.26, 11:53
      Kto i za czyje?
      Jest 7 sierpnia 2025 roku, na Ibizie piękna, słoneczna pogoda. O 13.41 Przemysław Kral dzwoni do Artura Chodzińskiego. Połączenie nieodebrane. Chodziński oddzwania po minucie, rozmawiają 36 sekund. Chwilę później Chodziński przesyła zdjęcie wejścia do hotelu: "Chciałem potwierdzić czy to ten…". Kral odsyła pinezkę z mapy. "Stolik na 20 zamówiony włoska restauracja w hotelu. Bardzo dobra" - pisze o 15.37 Kral. Sześć minut później Chodziński odpowiada: "Właśnie korzystamy z jej uroków. Antrykot wołowy - absolutne szaleństwo smaku".

Całość przeczytasz tu-> tvn24.pl/polska/posel-pis-spotkal-sie-na-ibizie-z-szefem-zondacrypto-st9205985
    • asia-loi Re: Mafia rządziła tym krajem 26.08.26, 11:55
      No przecież nie bez powodu mówiło się wtedy, że w każdym państwie jest mafia, ale w Polsce mafia ma państwo. 😬
      • storima Re: Mafia rządziła tym krajem 26.08.26, 12:15
        asia-loi napisała:

> No przecież nie bez powodu mówiło się wtedy, że w każdym państwie jest mafia, a
        > le w Polsce mafia ma państwo. 😬
        >

Wiara, że Moskwie zależy na dobrostanie naszego państwa, jest naiwnością.
        Skoro Kremlowi na tym nie zależy, to jaki jest interes putinowskiej trollni?
        • storima Re: Mafia rządziła tym krajem 26.08.26, 13:05
          PS
          Jeśli mają się pojawić odniesienia do polskiej kinematografii to prosiłbym, aby tym razem nie były chybione.
          Dziękuję!
      • pies.na.czarnych Re: Mafia rządziła tym krajem 26.08.26, 12:18
        > Wiara, że Moskwie zależy na dobrostanie naszego państwa, jest naiwnością.
        Skoro Kremlowi na tym nie zależy, to jaki jest interes putinowskiej trollni?<<<

Wypowiedział się storima, szef putinowskiej trollni.
        • storima Re: Mafia rządziła tym krajem 26.08.26, 13:26
          pies.na.czarnych napisała:

> Wypowiedział się storima, szef putinowskiej trollni.

Gdybym był szefem tego tutaj CYRKOWEGO konta,

to zabroniłbym niewolniczej pracy.

Bo taką wykonuje tu człowiek pies.na.czarnych.

Z jego fragmentarycznie publikowanych informacji biograficznych wygląda na to,

że jest to senior z ponad 80 na karku.

Haruje tu od wczesnych godzin rannych do późnej nocy.

Aktywnie uczestniczy w forum GAZETA.PL wklejając tuziny memów 7 dni w tygodniu.

Wykonuje wymiar pracy, z którą z trudem dałoby sobie radę kilku biegłych w necie nastolatków.

Jest to brutalne łamanie praw pracowniczych seniorów:

zmuszanie do niewolniczej pracy z nierealistycznymi do wykonania nadgodzinami i

brakiem ustawowo należnych dni wolnych od pracy.
          • boggi_dan Re: Mafia rządziła tym krajem 26.08.26, 14:00
            Bingo 🤪😂Może mu przyznać specjalny dodatek za tak uciążliwą pracę.
            • negativum Re: Mafia rządziła tym krajem 26.08.26, 14:04
              boggi_dan napisał:

> Bingo 🤪😂Może mu przyznać specjalny dodatek za tak uciążliwą pracę.

Jak Parton…
            • pies.na.czarnych Re: Mafia rządziła tym krajem 26.08.26, 14:23
              boggi_dan napisał:

Tobie i negatywowi będą musieli zabrać bo inaczej nie wyda 😅
            • storima Re: Mafia rządziła tym krajem 26.08.26, 15:17
              boggi_dan napisał:

x2468 stara wspomóc ponad 80 letniego seniora z kuźni sowieckich talentów. Ale się nie wrabia.

Najlepsze jest to, że sam pies.na.czarnych od ponad 20 lat przedstawia się na forach AGORY jako dzisiaj ponad 80-letni mężczyzna.

Przez cały ten czas wodzi poniektórych za nos.

Zadziwiające, jak

dorośli ludzie po dziś dzień tak naiwnie dają się robić w konia.
              • negativum Re: Mafia rządziła tym krajem 26.08.26, 20:42
                storima napisał:

> boggi_dan napisał:
                >
                > > Bingo 🤪😂Może mu przyznać specjalny dodatek za tak uciążliwą pracę.
                >
                > Najlepsze jest to, że sam pies.na.czarnych od ponad 20 lat przedstaw
                > ia się
                na forach AGORY jako dzisiaj ponad 80-letni mężczyzna.

Może to Żyd. Ci potrafią żyć po 900 lat.
        • pies.na.czarnych Re: Mafia rządziła tym krajem 26.08.26, 13:59
          Storima, putinowski trolu już ci ktoś tu napisał, że powinienes zacząć pisać opowiadania SF. Co prawda ja uważam, ze do tego się nie nadajesz bo nie potrafisz logicznie i samodzielnie myśleć. Przepisujesz jedynie to co ci naczalstwo przekazuje SMSami.
        • pies.na.czarnych Re: Mafia rządziła tym krajem 26.08.26, 16:17
          Storima nadal roznosi smród po wszystkich watkach.
    • buldog2 Re: Mafia rządziła tym krajem 26.08.26, 12:03
      Tak, to temat na wątek.
      Niekończąca się historia PIS.
      Gratulacje.
    • pies.na.czarnych Re: Mafia rządziła tym krajem 26.08.26, 12:20
      Ciekawe jest to, że Batyr i jego pałacowe błazny milczą w tej sprawie jak zaklęci ;)
    • pies.na.czarnych Re: Mafia rządziła tym krajem 26.08.26, 12:25
      Zondacrypto, mafia petersburska i miliony płynące szerokim strumieniem do kieszeni polskich „patriotów” – tak wygląda finansowe zaplecze patoprawicy, która codziennie wyzywa przeciwników od agentów, sama tucząc się na pieniądzach powiązanych ze wschodnią przestępczością zorganizowaną.

​Pora wreszcie przestać nazywać „teoriami spiskowymi” to, co służby specjalne, prokuratura i twarde dane z blockchaina składają w jeden spójny, przerażający obrazek. To nie jest kwestia wiary w kosmitów czy płaską Ziemię. Mówimy o podręcznikowej operacji prania brudnych pieniędzy, budowaniu stref wpływu i pompowaniu kasy w media – od petersburskich zaułków, przez Szwajcarię i Monako, aż po kasy prawicowych redakcji.

​Rozłóżmy te elementy na części pierwsze. x.com/SmiechemGo/status/2092553311828189670?s=20
    • pies.na.czarnych Re: Mafia rządziła tym krajem 26.08.26, 13:13
      Będzie zawiadomienie do prokuratury na Michała Moskala tvn24.pl/polska/bedzie-zawiadomienie-do-prokuratury-na-michala-moskala-zapowiedz-politykow-ko-st9206945
    • niepoprawnylogin1980 Re: Mafia rządziła tym krajem 26.08.26, 13:30
      bodakowski.reakcja.info/pl/artykul/zondacrypto-wspierala-wosp-owsiaka?fbclid=IwY2xjawT7lctwZG9mAWV4dG4DYWVtAjExAHNydGMGYXBwX2lkEDIyMjAzOTE3ODgyMDA4OTIAAR5AXxfk7cKNY3R26XoLbXp60_Fxms6OV6-IFjm7C4I-j6GIfxdnyQ5og1Rw-A_aem_5I8s8GOdVj0_33ArjURekA
      • pies.na.czarnych Re: Mafia rządziła tym krajem 26.08.26, 14:02
        niepoprawnylogin1980 napisał:

> bodakowski.reakcja.info/pl/artykul/zondacrypto-wspierala-wosp-owsiaka?fbclid=IwY2xjawT7lctwZG9mAWV4dG4DYWVtAjExAHNydGMGYXBwX2lkEDIyMjAzOTE3ODgyMDA4OTIAAR5AXxfk7cKNY3R26XoLbXp60_Fxms6OV6-IFjm7C4I-j6GIfxdnyQ5og1Rw-A_aem_5I8s8GOdVj0_33ArjURekA

Nooo, a pózniej sam Owsiak optował w Sejmie za uwaleniem rządowej ustawy 😅
    • hordol le chien a la diarrhee 26.08.26, 13:57
      😟😟
    • pies.na.czarnych Re: Mafia rządziła tym krajem 26.08.26, 14:04
      Tak próbowano zatrzymać dziennikarskie śledztwo w sprawie Zondacrypto. "Łapówka i groźba" tvn24.pl/biznes/z-kraju/michal-fuja-w-dniu-na-zywo-dziennikarz-o-aferze-zondacrypto-i-propozycji-lapowki-st9206696
    • pies.na.czarnych Re: Mafia rządziła tym krajem 26.08.26, 14:14
      Moskal sypie Janusza K. 😅

Wszystko przygotował Janusz. Och, gdyby tylko Janusz wiedział, ile go będzie kosztowało odejście z łona partii matki 🤣🤣🤣

Ciekawe czy Nawrocki też zrzuci winę na Kowalskiego? x.com/Aleks_z_Gryfa/status/2092571379883286629?s=20
      • hordol Re: Mafia rządziła tym krajem 26.08.26, 14:21
        Ty hund ku... myślisz, że ktoś czyta te "twoje' tasiemcowe vomity?
        • pies.na.czarnych Re: Mafia rządziła tym krajem 26.08.26, 14:24
          Ty czytasz na 100% i to mi wystarcza :)
          • hordol Re: Mafia rządziła tym krajem 26.08.26, 14:35
            linków nie otwieram, a wklejane za długie aby sobie oczy psuć. Sraczkę masz
            • pies.na.czarnych Re: Mafia rządziła tym krajem 26.08.26, 14:41
              > Ty czytasz na 100% i to mi wystarcza smile

O stortmie zapomniałem 😂
      • x2468 Re: Mafia rządziła tym krajem 26.08.26, 14:26
        Batyr ma nowe zmartwienie:
        wiadomosci.gazeta.pl/polska/7,198072,32984669,17-kg-marihuany-i-2-kg-amfetaminy-wielki-bu-przed-sadem-mowi.html#s=BoxPWDImg3
    • pies.na.czarnych Re: Mafia rządziła tym krajem 26.08.26, 17:40
      Roman Giertych
      @GiertychRoman
      ·
      33m
      Z ostatniej chwili!
      Zabezpieczenie wydane przez TK całkowicie zakazuje dziennikarzom, politykom i komentatorom dyskusji na temat ZondaCrypto do czasu wyroku w sprawie stwierdzenia niezgodności z Konstytucją tego, że można zmieniać adwokatów. Ma to przywrócić mec. Lewandowskiego do obrony P. Krala.

Roman Giertych
      @GiertychRoman
      ·
      5m
      Straszne z naszym tzw. Trybunałem jest to, że część z Państwa uwierzyła w tę bzdurę👆
      Do jakiego poziomu sprowadził PiS tę szanowaną kiedyś instytucję, że wielu uwierzyło w ten żart. 😅😅😅
    • pies.na.czarnych Re: Mafia rządziła tym krajem 26.08.26, 20:06
      Czy Bogucki nadal się tak cieszy? x.com/Gr_T65/status/2092592969022886117?s=20
    • asia-loi Re: Mafia rządziła tym krajem 26.08.26, 20:33
      Dzisiaj media podały lub przypomniały (ja dowiedziałam się dzisiaj), że Zondacrypto szkoliła pilicjantów i prokuratorów i innych urzędników państwowych . A śledztwo przeciwko Zondzie toczyło się od 2018 roku.
      Dla mnie to skandal. Prokuratora czy policjanta szkoli ktoś, przeciwko komu toczy się śledztwo. Nie wiem czy śmiać się czy płakać? 😏
      • storima Re: Mafia rządziła tym krajem 26.08.26, 20:59
        asia-loi napisała:

> Dzisiaj media podały lub przypomniały (ja dowiedziałam się dzisiaj), że Zondacr
        > ypto szkoliła pilicjantów i prokuratorów i innych urzędników państwowych . A śl
        > edztwo przeciwko Zondzie toczyło się od 2018 roku.
        > Dla mnie to skandal. Prokuratora czy policjanta szkoli ktoś, przeciwko komu toc
        > zy się śledztwo. Nie wiem czy śmiać się czy płakać? 😏
        >

Najpewniej poprawna odpowiedź powinna nadejść od ponad 80 letniego seniora. Bądź od tych którzy obsługują jego konto.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka