Dodaj do ulubionych

KRZYŻ symbolem MIŁOŚCI a KAJDANKI - WOLNOŚCI

05.12.04, 01:44
nick Katar. " nie można zestawiać ze sobą wyrazów: teściowa i przyjaciel,
Halber i uczciwość, Miller Leszek i honor, Andrzej Lepper i gust,
Aleksadnra Jakubowska i prawdomówność, cyrk lodowcowy i Sahara."

Można dopisać się do zestawu Połączonych Przeciwieństw - z listą wierzących w
logikę antonimów, np.
bogobojny jak arcy Gocłowski
III Rzeczpospolita Polska = Demokratyczne Państwo Prawa.
Dżordż Dżunior = rycerz wolności z Usa
Obserwuj wątek
    • Gość: Kafar Re: KRZYŻ symbolem MIŁOŚCI a KAJDANKI - WOLNOŚCI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.04, 13:17
      Tak mówi ksiądz Andrzej Czerwiński z Gdyni. Biznesmen. Inwestor. Czyje
      pieniądze schował w ziemii przed wierzycielami ten bliski kompan abp
      Gocłowskiego ?

miasta.gazeta.pl/trojmiasto/1,35612,2423276.html
      Ksiądz -> skromność, uczciwość :)))
      • rolotomasi Re: KRZYŻ symbolem MIŁOŚCI a KAJDANKI - WOLNOŚCI 05.12.04, 22:27
        Panie Kafar, o co p-u chodzi? >>
        " Pracuję od 39 lat. Jestem za to wynagradzany. W latach osiemdziesiątych
        jeździłem na zastępstwa do Niemiec. Dużo zarobiłem na obligacjach. Inwestowałem
        w nie ponad 10 lat. Teraz nie opłaca się ich trzymać, bo dają tylko niewiele
        ponad 5 procent. Dlatego postanowiłem kupić te tereny w Kołobrzegu - opowiada
        ks. Czerwiński. - Może obudziła się we mnie pasja po ojcu, kułaku? Może, żeby
        mieć co robić, jak będę na emeryturze? I z czego żyć. Na starość nie chcę być
        obciążeniem dla parafii, mieszkać gdzieś kątem i żyć za 500 zł miesięcznie. A
        takie mamy przecież emerytury. Mogę zapewnić, w życiu zawsze kierowałem się
        uczciwością. Ale ślubów ubóstwa nie składałem."
        Nic tylko zazdrościć parafianom z Dyni takiego przedsiębiorczego proboszcza ;)
        • Gość: Kafar Re: KRZYŻ symbolem MIŁOŚCI a KAJDANKI - WOLNOŚCI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.04, 00:03
          Chyba mnie pojebalo:) O co michodzi? Rollo pomóż!
          • rolotomasi Re: KRZYŻ symbolem MIŁOŚCI a KAJDANKI - WOLNOŚCI 06.12.04, 00:26
            Wszystko jest OKi>>
            KRZYŻ jest symbolem MIŁOŚCI a KAJDANKI -> WOLNOŚCI i KSIONC -> SKROMNOŚCI
    • Gość: szatek popieram... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.04, 22:29
      W tym swiecie jest zbyt dużo zakłamania...
      • Gość: czyzunia Re: popieram... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 22:31
        katolik=chrześcijanin.
        • Gość: szatek Re: popieram... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.04, 22:47
          bez wzgledu na to , czy Sz.P. Joszue Christosa uznawac za boga , to przyznac
          trzeba ,że idea miłosci wrogów była piekna w swojej naiwnosci i nalezy się jej
          szacunek.Z tym ,ze katolicyzm (i inne wyznania) maja z nią tyle wspólnego , co
          ja z Anną Przybylską :(
    • anty.k [...] 05.12.04, 22:37
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • Gość: czyzunia Re: KRZYŻ symbolem MIŁOŚCI a KAJDANKI - WOLNOŚCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 22:41
        biskup-intelektualista.
        • rolotomasi Re: KRZYŻ symbolem MIŁOŚCI a KAJDANKI - WOLNOŚCI 05.12.04, 23:47
          [p_u Kafarowi przypominam, że zamiast patrzeć w kieszeń proboszczowi z Dyni, też
          może zająć się robieniem byznesu>> model 'Dwa w jednym', 1-wykorzystując copy-
          right do notatki z serwisu 'Z ostatniej chwili' i 2-jako pomysłodawca BUKFo=Bez-
          udarowy Kafar Forumowy, do produkcji 200-u złotowych gocłówek, za zgodą kuri nie
          mennicy]

a proporo bis kupa:
          Z ostatniej chwili>> Czy arcyGocłowski będzie na banknotach 200zł ?
          Pogłoski o planowanej przez Steal Matrix & Co wymianie banknotów 200 złotowych
          na bardziej katolickie, są głęboko przesadzone i należy traktować je jako
          niedopowiedziane próby przejęcia tacy przez frakcje heteryków i heretyków.
          W żwiązku z tym mennica watykańska odpiera zawistne doniesienia prasy świeckiej
          że do produkcji nowych Gocłówek będzie używała kafara BUKFo - Bezudarowy Kafar
          Forumowy. Nawet dziecko wie że - warunki techniczne wymuszają tradycyjne użycie
          fizycznych młotów hydraulicznych na paliwo biochemiczne o marketingowej nazwie
          invinoveritas, na bazie oleju z Kujaw.
          Podało Lokalne Radio Modliszewko w wiadomościach pororatnich.
          ['4.02.17]
          • Gość: Kafar Rollo! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.04, 00:06
            Byłbymż Twoją muzą!?
            • rolotomasi Re: Rollo! 06.12.04, 00:17
              Chyba misie literka omskła: t na f się obmieniło ;)
              Muzą to może być wyłącznie Ona, jako przez t pisana,
              ale od forum-koleżeństwa z 'przez f pisanym' się nie odcinam, a nawet przystaję.
          • Gość: Kafar A to bylo tak. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.04, 00:27
            Nowy banknot 200 zl z podobizną abp.Goclowskiego!?

Autor: Gość: Kafar IP: *.internetdsl.tpnet.pl
            Data: 06.02.2004 20:28

W kręgach zbliżonych do dobrze poinformowanych w NBP, mówi się o zastąpieniu
            dotychczasowego banknotu o nominale 200 zl (mial wiele blędów drukarskich i
            niedoróbek w zabezpieczeniach).
            Zresztą kto ostatnio mial w ręku ten cichaczem wycofywany z obiegu banknot?
            W jego miejsce wejdzie do obiegu nowy, nieznacznie różniacy się
            kolorystycznie od poprzednika.
            Będzie na nim podobizna Stefana Batorego. Za wzorzec sluzy szlachetna twarz
            abp.Goclowskiego z Gdańska. Jest juz projekt matrycy nowego banknotu.
            Będzie on wprowadzony do obiegu w kwietniu 2004.
            --------
            I wprowadzili!!!!

• rolotomasi Re: A to bylo tak 06.12.04, 01:01
              prawdę mówi, tak było>> (też
              Życzenia>> Wesołych Świąt, składane w dniu Upokarzającej śmierci proroka.

" WESOŁYCH ŚWIĄT
              goni[..]. piele[..] 09.04.2004 13:53 "

Coś jak: Wesołej Śmierci ! ? [o Wielkanocy]
              • rolotomasi Re: Re: KRZYŻ symbolem MIŁOŚCI a KAJDANKI - WOLNOŚ 19.05.05, 23:02
                Pytanie do radia Karlikowo>>
                Czy to prawda że oj.Hjeno donosił-był za piniądze do eSB-ecji na swoich gości
                =pielgrzymów vatykańskich ?

Odpowiada rozgłośnia radia Karlikowo(Dolny SOPOT)>>
                Nie, nieprawda ! stanowczo demontujemy tę kłamliwą informację niekościalnych
                mendiów !

Oj.Hjeno, to prawda, spotykał się z funkcyjnym SB-ecji, bo myślał go nawrócić,
                ale sam został odwrócony i wykorzystany. Po druge: pieniądze brał, bo mu
                dawali, a gdyby nie brał to wzbudzałby podejrzenie, że nie jest prawdziwym
                ksiąndzem, którzy nigdy nie odmawiają. Po trzecie i najważniejsze:
                Oj.Hjeno lubi się spowiadać, a że nie ma zbyt rozbudowanego życia
                podsukienkowego, więc skorzystał z propozycji spowiadania się z(a) innych,
                płatnej do tego. A wy! byście nie wzięli ?!
                Zresztą ci pielgrzymi są sami sobie winni>> Po co się tak daleko pchali, i
                przysłów, które są jak wiadomo mądrością Narodu, też nie znają>>
                ‘Jak wejdziesz między wrony to kracz że jesteś Czarny jak i ony.’
                Gdyby znali to by nie byli podkablowani.
                i tyle.
                Jasne ?

KrajowyWajchowyForumowy

Czas na reklamę>>
                ! Głosuj na Zbigniewa !
                • rolotomasi KRZYŻ symbolem MIŁOŚCI a KOŚĆkATOLI skromności 04.08.05, 21:55
                  Pytanie do radia Karlikowo>>
                  Ile pomników i obiektów swego imienia odsłonił/otworzył za jego życia nad wyraz
                  skromny przywódca pństwa Vatican, JP2 ?

Odpowiada Rozgłośnia Radia Karlikowo(Dolny SOPOT)>>
                  Ze względu na dużą ilość zgłoszeń[od słuchaczy] ostateczną liczbę podamy wkrótce
                  PAN mój i BÓG mój
                  Czas na reklamę>>
                  ! Głosuj na Zbigniewa !
    • olo1033 Re: KRZYŻ symbolem MIŁOŚCI a KAJDANKI - WOLNOŚCI 09.08.05, 22:05
      >>>>>kiedyś wieszali łotrów na krzyżach a dziś wieszają krzyże na łotrach ....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka