Dodaj do ulubionych

do oszołoma

13.12.04, 13:27
Nie wycieraj sobie gęby sprawami,o których nie masz zielonego pojęcia. Tym
bardziej dla tak niskich pobudek.
W tym dniu siedziałbyś lepiej cicho wstydząc się za poparcie Giertycha seniora
(kandydata LPR w wyborach prezydenckich) dla stanu wojennego.

Mołczat priwislańcy!
Obserwuj wątek
    • fuszi Re: do oszołoma 13.12.04, 13:29
      A właśnie oszołom, gdzie Ty wtedy byłeś, jeśli można zapytać? Wtedy pewnie jak
      mysz pod miotłą, a teraz rżniesz bohatera.
    • Gość: k1 lupus lupus nie boisz się? zaraz po ciebie przyjdą IP: *.icpnet.pl 13.12.04, 13:31
      Sanctum Officium i Oszołom z Radia Maryja
      • fuszi Re: lupus lupus nie boisz się? zaraz po ciebie pr 13.12.04, 13:34
        Przyjadą Czarną Wołgą o przyciemnianych szybach bez firanek z Rydzykiem w
        środku. Porwą i będą przeprowadzać eksperymenty seksualne. The truth is out
        there!
    • oszolom.z.radia.maryja Re: do lupusa lupusa 13.12.04, 13:39
      Ja na twoim miejscu również siedziałbym cicho i to samo poleca,m wszystkim tym
      którzy liżą dupy KORowcom stalinowskim zbrodniarzom..ich ofiary liczy sie w
      dzisiakach tysięcy!! (ofiary stanu wojennego to raptem 150 osób) niech peof
      Giertych sam sie tłumaczy z tego co napisał jeśli w ogóle to on napisał a nie
      było np SBecką fałszywką
      • wartburg4 Re: do lupusa lupusa 13.12.04, 13:42
        oszolom.z.radia.maryja napisał:

> Ja na twoim miejscu również siedziałbym cicho i to samo poleca,m wszystkim
        tym
        > którzy liżą dupy KORowcom stalinowskim zbrodniarzom..ich ofiary liczy sie w
        > dzisiakach tysięcy!! (ofiary stanu wojennego to raptem 150 osób) niech peof
        > Giertych sam sie tłumaczy z tego co napisał jeśli w ogóle to on napisał a nie
        > było np SBecką fałszywką

Typowa argumentacja esbeka.
      • fuszi Oszołom, odpowiesz mi, czy nie? Czekam! 13.12.04, 13:43
        No więc gdzie byłeś i co robiłeś 23 lata temu? Bohaterze, demaskatorze.
        • oszolom.z.radia.maryja Re: Oszołom, odpowiesz mi, czy nie? Czekam! 13.12.04, 14:21
          jestem rocznik 1979..podobno nie chcieli mnie przyjąć do żłobka...rozumiem ze
          wg ciebie miałem zakładaćżłobkowe komitety Solidarnosci...
          • fuszi Re: Oszołom, odpowiesz mi, czy nie? Czekam! 13.12.04, 14:28
            Sorry, posługując się Twoją arytmetyką, z której wynika że Michnik kontaktował
            się ze Stalinem będąc w łonie matki, to nic Cię nie usprawiedliwia!!! Miałeś 2
            lata, czyli już śmiało mogłeś złapać za karabin, by bronić umęczonej
            ojczyzny!!! Mierz się chłopie tą samą miarą, którą mierzysz innych. A co
            powiesz na wczasy Giertycha w Bułgarii? Pan Maciuś nie był w Śierniu już takim
            znowu oseskiem.
            • oszolom.z.radia.maryja Re: Oszołom, odpowiesz mi, czy nie? Czekam! 13.12.04, 15:18
              Jakby wyjechal za zachód juz by do Polski nie mógł wrócić
              • fuszi Re: Oszołom, odpowiesz mi, czy nie? Czekam! 13.12.04, 15:24
                Skoro ją tak umiłował, to po co w ogóle wyjechał?
                • fuszi Re: Oszołom, odpowiesz mi, czy nie? Czekam! 13.12.04, 15:31
                  Choć, jak rozumiem, w ramach solidarności z umęczoną Ojczyzną opalał się bez
                  smarowania pleców olejkiem i kategorycznie odmówił komunistycznym siepaczom
                  przejażdżki bananem.
                • oszolom.z.radia.maryja Re: Oszołom, odpowiesz mi, czy nie? Czekam! 13.12.04, 15:37
                  rodzina giertychów wyemigrowała w 1945 po uwolnieniu z obozu
                  jenieckiego..ojciec Macieja Jedrzej bł internowany w obozie wosjkowym przez
                  całą wojnę wraz z rodziną. wyjechał do Francji potem do Wielkiej Brytani.
                  Syn Maciej postanowił wrócić do Polski z myślą budowy opozycji wobec władz
                  PRLu niestety obóz endecki w Polsce został totalnie rozbity i nie było z kim
                  współpracowac..rozejrzał sie po ludziach i wziął ich trochę z jednej trochę z
                  drugiej strony..po drodze było kilka min rozłamów potem jednoczeń i tak
                  naprawdę dopiero 2001 rok jest dla endecji przełomowy
                  • fuszi Re: Oszołom, odpowiesz mi, czy nie? Czekam! 13.12.04, 17:18
                    No właśnie, jak już było dosyć bezpiecznie to Maciek Jędrek (wybaczysz tę
                    poufałość?) wyszedł z cienia. Trzeba powiedzieć, że za komuny dosyć dyskretnie
                    organizował szeregi ruchu oporu. Cholera, dzisiaj to się okazuje, że za komuny
                    to wszyscy byli w opozycji, tylko problem polegał na tym, że zachowywali tak
                    dalece posunte incognito, że jeden o drugim nic nie wiedział, no i tak trwała
                    ta komuna ładnych kilkadziesiąt lat! Ściemniacz Oszołomku.
          • max39 Re: Oszołom, odpowiesz mi, czy nie? Czekam! 13.12.04, 18:32
            Odpowiadasz na :

> jestem rocznik 1979..podobno nie chcieli mnie przyjąć do żłobka...rozumiem ze
            > wg ciebie miałem zakładaćżłobkowe komitety Solidarnosci...

A ja myslalem ze jestes duzo starszy.Tak na marginesie ja jestem z 1977 roku.
            • fuszi Re: Oszołom, odpowiesz mi, czy nie? Czekam! 13.12.04, 18:36
              Oszołom zamyla. Tak naprawdę jest babcią z rocznika 1913. Konspira mu weszła w
              krew, rozumiesz...
      • jak.babcie.kocham Re: do lupusa lupusa 13.12.04, 13:44
        Oszoł, masz poważne braki w wiedzy. Stalinizm skończył się w 1956, a KOR powstał
        20 lat później. A najbardziej przez Ciebie znienawidzona część KOR-u w latach 50
        mogła co najwyżej chodzić do podstawówki, a 13.12.1981 trfiła razem z innym do
        Białołęki. Tymczasem "profesor" Giertch...
        • oszolom.z.radia.maryja Re: do lupusa lupusa 13.12.04, 14:23
          większosć KORowców to byli stalinowscy dziaacze którzy nie pogodzili się z
          odejsciem od stalinizmu..przez 20 latbłakali sie po obrzerzach PZPR a w 1968 w
          ogóle z partią zerwali ale potem włądza sobie przypomniała że ci mogą sie
          jeszcze do czegoś przydać bo bali sie że AKowcy mogą coś powołać..mieli ich
          ubiec...
          • jak.babcie.kocham Działacz stalinowski? 13.12.04, 15:16

STANISŁAW BARAŃCZAK (ur.1946) - działacz stalinowski?

LUDWIK COHN (Uczestnik wojny polsko-bolszewickiej i kampanii wrześniowej,
            przedwojenny działacz socjalistyczny. Jako działacz PPS-WRN skazany w tzw.
            procesie Pużaka (1947, wychodzi na mocy amnestii w 1949)- działacz stalinowski?

JAN JÓZEF LIPSKI (Żołnierz AK i uczestnik Powstania Warszawskiego, odznaczony
            Krzyżem Walecznych) - działacz stalinowski?

ANTONI MACIAREWICZ (ur.1948)- działacz stalinowski?

PIOTR NAIMSKI - (ur.1951) - działacz stalinowski?

ANTONI PAJDAK - (jeden z oskarżonych w procesie szesnastu, skazany na 5 lat
            więzienia. Do kraju wraca dopiero w 1955) - działacz stalinowski?

JÓZEF RYBICKI - (Żołnierz AK, skazany na 10 lat więzienia w procesie Zarządu WiN
            – wychodzi na wolność w 1954 r.) - działacz stalinowski?

ANIELA STEINSBERGOWA - (prawnik, adwokat w wielu procesach politycznych i – po
            1956 – rehabilitacyjnych, W czasie II wojny w Radzie Pomocy Żydom „Żegota”) -
            działacz stalinowski?

ADAM SZCZYPIORSKI - (w latach 1945–1955 na emigracji w Szwajcarii) - działacz
            stalinowski?

KS. JAN ZIEJA (kapelan wojskowy podczas wojny bolszewickiej, kampanii
            wrześniowej i Powstania Warszawskiego, naczelny kapelan Szarych Szeregów,
            współpracownik Rady Pomocy Żydom „Żegota”) - działacz stalinowski?

WOJCIECH ZIEMBIŃSKI - (więzień hitlerowskich obozów pracy. W 1953 usunięty z
            pracy w wydawnictwie Czytelnik za odmowę uczczenia śmierci Stalina) - działacz
            stalinowski?

KONRAD BIELIŃSKI (ur.1949) - działacz stalinowski?

SEWERYN BLUMSZTAJN (ur.1946) - działacz stalinowski?

BOGDAN BORUSEWICZ (ur.1949) - działacz stalinowski?

ANDRZEJ CELIŃSKI (ur.1950) - działacz stalinowski?

MIROSŁAW CHOJECKI (ur.1949) - działacz stalinowski?

JERZY FICOWSKI (żołnierz AK) - działacz stalinowski?

STEFAN KACZOROWSKI (uczestnik Powstania, W latach 1945-57 na emigracji, po
            powrocie m.in. obrońca w procesach politycznych) - działacz stalinowski?

KS. ZBIGNIEW KAMIŃSKI - (Uczestnik wojny bolszewickiej i Powstania
            Warszawskiego, kapelan AK) - działacz stalinowski?

WIESŁAW PIOTR KĘCIK (ur.1946) - działacz stalinowski?

JAN LITYŃSKI (ur.1946) - działacz stalinowski?

ADAM MICHNIK (ur.1946) - działacz stalinowski?

EWA MILEWICZ (ur.1948) - działacz stalinowski?

EMIL MORGIEWICZ (ur. 1940, od 1966 członek tajnej organizacji „Ruch”) - działacz
            stalinowski?

JERZY NOWACKI (ur. 1952) - działacz stalinowski?

WOJCIECH ONYSZKIEWICZ (ur. 1948)- działacz stalinowski?

ZBIGNIEW ROMASZEWSKI (ur. 1940) - działacz stalinowski?

JÓZEF ŚRENIOWSKI (ur. 1947) - działacz stalinowski?

HENRYK WUJEC (ur. 1941) - działacz stalinowski?

Oszołom z Radia Maryja - kretyn?
            • oszolom.z.radia.maryja Re: Działacz stalinowski? 13.12.04, 15:30
              ja nie mówię ze wszystcy byli działaczami stalinowskimi poza Macierewiczem
              Olszewskim Ziembińskim Naimskim oraz ksieży Zieji i Kamińskiego i jeszcze
              pramoa innymi reszta KORowców to szuje..zresztą wspomniane przeeze mnie wyjątki
              szybko przeszli do konkurencyjnego obozu utworzonego przez L Moczulskiego
              (ROPCiO później KPN)
              co do tych urodzonych po 1945...jesli nie oni sami to z całą pewnością
              Stalinowi wysługiwali się ich rodzice! Tak było w przypadku Michnika i
              Blumstejna .a wiesz niedaleko pada jabłko od jabłoni..gdyby urodzili sie kilka
              lat wcześniej to i oni by mordowali AKowców w imieniu Stalina...AK była
              wspaniałą formacją ale niestety kilku z nich zdradziło ideały AK m.in Karski
              Ponadto J.J Lipski był masonem. Geremek Kuroń zapisywali się do PZPR w czasach
              stalinowskich..a reszta się skundliła po 1989 roku i zafascynowała się
              sekrewolucją 68 która miała miejsce na zachodzie
              • jak.babcie.kocham Re: Działacz stalinowski? 13.12.04, 15:40
                Napisałeś, że większość korowców to byli stalinowscy działacze - twoje słowa. No
                to ja ci udowadniam, że oni nawet NIE MIELI SZANSY zostać stalinowskimi
                działaczami. Gadasz jak ubek.
                • oszolom.z.radia.maryja Re: Działacz stalinowski? 13.12.04, 15:46
                  tych których wymieniłeś nie byli to jedyni KORowcy, było ich znacznie więcej. i
                  byli starsi!
      • iza.bella.iza do oszoła 13.12.04, 14:08

> Ja na twoim miejscu również siedziałbym cicho i to samo poleca,m wszystkim
        tym
        > którzy liżą dupy KORowcom stalinowskim zbrodniarzom..ich ofiary liczy sie w
        > dzisiakach tysięcy!! (ofiary stanu wojennego to raptem 150 osób) niech peof
        > Giertych sam sie tłumaczy z tego co napisał jeśli w ogóle to on napisał a nie
        > było np SBecką fałszywką

Odpowiem ci ustami filozofa:
        "Mądrzy ludzie mówią gdyż mają coś do powiedznia; głupcy, gdyż muszą coś
        powiedzieć". Platon

Od siebie dodam, że w twoim przypadku przymus nie pochdzi z twojego wnętrza,
        ale po prostu działasz na rozkaz.
        • oszolom.z.radia.maryja Re: do oszoła 13.12.04, 14:24
          nie wiem jak kolea lupus le ja działa z własnej nieprzymuszonejwoli
          • oja83 tym gorzej... 13.12.04, 18:27
            gdybyś działał w stanie zagrożenia może bym to zrozumiała
            • iza.bella.iza Re: tym gorzej... 13.12.04, 20:51
              Oszoł dziala i w stanie zagrożenia i upojenia czego dowodem jego odpowiedź na
              mój post: "nie wiem jak kolea lupus le ja działa z własnej nieprzymuszonejwoli".
              W dodatku strachliwie łże. Ze swoich kłamstw spowiada się u Rydzyka i ma u
              niego abonament na rozgrzesznie:)
        • Gość: miki Re: do oszoła IP: *.dip.t-dialin.net 13.12.04, 16:11
          Glupi mowi to co wie.Madry wie co mowi.
          Nie trzeba chyba wyjasniac do ktorej grupy nalezy oszolom.
          • oszolom.z.radia.maryja Re: do oszoła 13.12.04, 16:12
            ja akurat wiem co mówię w przeciwieństwie do ciebie...
      • lupus.lupus do priwislańca 13.12.04, 15:31
        Nie ty mnie historii będziesz uczył młokosie. Jak kilka dni temu opluwano
        pamięć majora Szendzielarza i porucznika Taraszkiewicza ty i twoi priwislańcy
        siedzieliście cicho jak wszyscy na Forum.
        Teraz w żałosnym celu wycierasz sobie nimi gębę.
    • dr.krisk Daj mu spokój. To dupek. 13.12.04, 13:48
      • Gość: & lupus = oszołom = gnida. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 14:13

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka