czyzunia 15.12.04, 17:20 czy górnicy ci poszliby strajkowąć w kopalni wujek. coś mi sie widzi że tych solidaruhów od tego straju zaj...liby kilofami. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dzidek Re: GÓRNICY Z BIEDASZYBÓW. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.04, 20:38 Do czyzuni.Pomyłka-ludzi którzy kopią w biedaszybach nie można nazwać górnikami.A co do stwierdzenia że nie poszli by strajkować-nie dziw się,przecież to SOLIDARNOŚĆ zamknęła wałbrzyskie kopalnie skazując miasto na powolną śmierć. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: GÓRNICY Z BIEDASZYBÓW. 15.12.04, 20:41 czyzunia napisał: > czy górnicy ci poszliby strajkowąć w kopalni wujek. coś mi sie widzi że tych > solidaruhów od tego straju zaj...liby kilofami. W Angli też pozamykano kopalnie. Po dwudziestu latach przywódca słynnych strajków stwierdził, że z perspektywy czasu, było to dobre posunięcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czyzunia Re: GÓRNICY Z BIEDASZYBÓW. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 20:44 te chłopaki co kopią byli kiedys lub mogli być górnikami. a duglasku jakoś tak dziwnie że węgielek jakoś idzie w cenę, i coś tam mi sie obiło o uszka że pepiki chcą kopać ten towar w polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: GÓRNICY Z BIEDASZYBÓW. 15.12.04, 22:01 Gość portalu: czyzunia napisał(a): > te chłopaki co kopią byli kiedys lub mogli być górnikami. > a duglasku jakoś tak dziwnie że węgielek jakoś idzie w cenę, i coś tam mi sie > obiło o uszka że pepiki chcą kopać ten towar w polsce. A niech kopią i sami do tego kopania doplacaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czyzunia Re: GÓRNICY Z BIEDASZYBÓW. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 22:06 oni mają kiepełe i wiedzą co robią. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: GÓRNICY Z BIEDASZYBÓW. 15.12.04, 22:16 Gość portalu: czyzunia napisał(a): > oni mają kiepełe i wiedzą co robią. Gdyby wiedzieli, to kopaliby w Afryce. Odpowiedz Link Zgłoś