Gość: Gość z Korony IP: *.icpnet.pl 16.12.04, 07:50 Niech Szwedzi rozliczą się z nami za Potop! Tyle przecież nakradli! Tyle wywieźli! Ich obecne bogactwo to efekt grabieży! Napaśli się naszym kosztem! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Gość z Korony Możemy to oczywiście zrobić z Indianami IP: *.icpnet.pl 16.12.04, 09:19 Oni do sądu USA My Szwecję Odpowiedz Link Zgłoś
oja83 poganie 16.12.04, 17:59 ileż szkód wyrządziły nam nieochrzczone plemiona takie jak Prusowie... Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: poganie 16.12.04, 18:01 O tak! Prusaków... i może jeszcze Tasmańczyków. Zdolny prawnik udowodni wszystko:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czyzunia Re: poganie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 18:04 ale co do obuzów krzyżaków to już kasy odf nich wyszarpiemy. ponoć zakon ten dalj gdzieś w austrii funkcjonuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czyzunia Re: poganie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 18:05 przepraszam zapędziłem sie -krzyżaki to byli katoliki to ich nie. Odpowiedz Link Zgłoś
sanctum.officium Re: Podsuwam LPR nowy punkt programu! 16.12.04, 18:04 To wcale nie jest taki zły pomysł. Chyba nie masz pojęcia w jakim stopni ci barbarzyńcy zniszczyli nasz kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
oja83 Re: Podsuwam LPR nowy punkt programu! 16.12.04, 18:17 my mamy wyłącznie ddobre pomysły-np możnaby pozwaćkupców żydowskich jacuy pojawiali się na naszych ziemiach w IX wieku-nie wiadomo po co... Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Podsuwam LPR nowy punkt programu! 16.12.04, 18:19 Proponuję też pozwać Rzymian za niewolników słowiańskich (że inni Słowianie ich sprzedawali, to tych innych słowian też), do tego Hunów, Tatarów i Celtów. Tako rzekłem. Odpowiedz Link Zgłoś
sanctum.officium Re: Podsuwam LPR nowy punkt programu! 16.12.04, 18:27 nie ośmieszajcie się moi kochane jasnogrodziądka wy się śmiejecie a skradzione dzieła sztuki wiszą w szwedzkich muzeach Szwcja jako kraj podobno cywilizowany i kulturalny z własnej inicjatywy powinna oddać zrabowane dobra, chba że koniecznie chce mieć opinię państwa złodzieja sztuki Odpowiedz Link Zgłoś
oja83 Re: Podsuwam LPR nowy punkt programu! 16.12.04, 19:57 hm... może chcesz wiedziec jaką Ty masz tu opinię?chyba,że bardziej Cię interesuje jak widzą Szwecję... Odpowiedz Link Zgłoś
sanctum.officium Re: Podsuwam LPR nowy punkt programu! 16.12.04, 21:46 przede wszystkim interesują mnie polskie dobra kultury skradzione przez barbarzyńskich Szwedów Odpowiedz Link Zgłoś
oja83 a np Miłosz 17.12.04, 09:22 woelkiartysta,nieukradziony przez Szwedów(barbarzyńców)a jego też nie szanowaliście... Odpowiedz Link Zgłoś
czerwony_borsuk Re: a np Miłosz 17.12.04, 09:28 proponuje jeszcze Wikingów i Tatarów pozwać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariner Rozliczyć Mongołów, Turków i Tatarów IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 17.12.04, 11:33 Też nas najeżdzali! M> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość z Korony Pozwać Watykan! IP: *.icpnet.pl 17.12.04, 12:06 Kiedy wczoraj ,,zagajałem'' ten temat, nie sądziłem że ktoś może potraktować go poważnie - liczyłem raczej na intelektualną rozrywkę. A tu masz - Kolega ,,sanctum officium'' stanął na wysokości zadania. Więcej, wyciągnął swój średniowieczny miecz i ciął. Polska - moja ukochana Ojczyzna - nie raz mnie snać jeszcze zaskoczy. pozdr dla pozostałych dyskutantów! Odpowiedz Link Zgłoś