Gość: Hefajstos Re: U prałata Jankowskiego na urodzinach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.04, 09:04 Każdy ma prawo uczcić swoje urodziny czy imieniny w towarzystwie tych, którzy przyjdą złożyć mu życzenia. To taki obyczaj cywilizowanego świata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: panie Hefajstos IP: *.proxy.aol.com 19.12.04, 09:15 obyczaje cywilizowanego swiata ksiezy sa inne niz pana Jankowskiego ktory nie wiadomo czemu nadal jest ksiedzem. Zna pan nauki kosciola na temat 7 grzechow glownych z ktorych jeden to pycha, a czy zna pan te nauki ktore mowia o bolu i cierpieniu ktore prowadza do zbawienia , Chrystus niosl krzyz na Kalwarie, i glosil ze kazdy z nas taki krzyz ma niesc, i na koniec czy Pan wie ze wybierajac sutanne wybiera pan pewien kanon zycia ktory nie miesci sie w praktykach pana Jankowskiego, czy jest pan takim samym hipokryta jak walesa i spolka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thea Re: panie Hefajstos IP: *.anon-online.org 19.12.04, 09:22 Wyrazy wspölczucia dla spoleczenstwa polskiego, ze maja takich idoli. Jaki pan taki kram. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elle już widę pełne IP: *.inet.biz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.04, 09:27 już widzę pełne triumfu komentarze, gdyby nikt nie przybył na urodziny, wtedy byłoby: a gdzież to Marian z żoną ?, gdzież elektryk?,itd, itd. Ech, życzliwi, żółć was zaleje, nie będziecie wiedzieć kiedy nawet. A niech sobie ucztują , nie za wasze przecież i składki na Kossaka obowiązkowej nie było jak dla Olka i jolki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alter a gdzie podziała się madame de Zabitoska ? IP: *.klon.com.pl / *.crowley.pl 19.12.04, 09:36 Jankowski debeściak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hefajstos Re: panie Hefajstos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.04, 10:06 Jankowski nie jest moim idolem. Nigdy nim nie był i nie będzie. Ale ma prawo do swojego prywatnego życia. A do prywatnego życia zaliczają się takie uroczystości jak urodziny i imieniny. Każdy je spędza tak jak może. Ja zazwyczaj w całkowitej samotności. Ale to już moja sprawa. Mój wybór. Wiem dlaczego to robię. Jankowski będąc proboszczem parafii św. Brygidy zrobił dla Polski bardzo dużo. Sprawił, że św. Brygida stała się bastionem Solidarności. Dzisiaj się go opluwa na różne sposoby. Nie jest intelektualnym orłem. To co wygłaszał lub wygłasza piszą mu inni. Nie potrafi tego nawet z sensem przeczytać, bo mylą mu się kropki i przecinki. Jest w tej chwili sterowany bardziej niż Miłosz na wózku inwalidzkim biorący udział w paradzie gejów. Jankowski wziął pod swoje "skrzydła" Solidarność wtedy, gdy żaden biskup, ale to żaden nie odważył się wystąpić w czasie strajku Stoczni Gdańskiej w roli choćby kapelana. Znaleziono jakiegoś starego prałata. Ubrano go w prałackie szaty i posłano do strajkujących. A gdzie byli inni? Jankowski jest w tej chwili prałatem, bo za to co zrobił należało mu się to. Chociaż nie rozumiem słowa "prałat". Uderzanie w Jankowskiego w dniu jego urodzin jest co najmniej niesmaczne. Jego urodziny, jego sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czarny ;-) Re: panie Hefajstos IP: *.kabel.telenet.be 19.12.04, 10:39 Gość portalu: Hefajstos napisał(a): > Jankowski nie jest moim idolem. Nigdy nim nie był i nie będzie. Ale ma prawo do > > swojego prywatnego życia. A do prywatnego życia zaliczają się takie > uroczystości jak urodziny i imieniny. Każdy je spędza tak jak może. To niech rozdzieli prywatne zycie od kosciola. On robi z tego kosciola cyrk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thea do Hefajstos Re: panie Hefajstos IP: *.arcor-ip.net 19.12.04, 10:53 zrozumienia dla twojej naiwnosci nie mam. Z kosciola i obroncöw Ewangeli robi posmiewisko i bazar dla wlasnych przyjemnosci i korzysci. Nowa interpretacja Pisma Sw. i moralnosci tylko i wylacznie w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hefajstos Re: panie Hefajstos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.04, 11:59 Mój pradziat był kowalem i żył 107 lat. Hefajstos też był kowalem i stąd ten głupi nick. Znam pracę kowala, bo przyjaźniłem się z rodziną kowali. W czasie olimpiad panował pokój. Dlaczego w czasie urodzin Jankowskiego tego nie może być? Wytłumaczcie mi... Czy człowieka można zakamienować tylko dlatego, że jest inny? Jankowskiego nie da się zmienić. Ale trzeba mu oddać chwałę. Zrobił swoje. Swe ordery i łańcuchy mógłby nosić tam gdzie chce. Nie będę mu wskazywał miejsca. Róta co chceta. Ale nie w dzień urodzin faceta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: las Re: panie Hefajstos IP: *.aster.pl 19.12.04, 23:09 Minionym zasługom wypada sprostać w następnych latach, a nie liczyc na "odcinanie kuponów". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patrzacy Re: panie Hefajstos IP: *.client.comcast.net 19.12.04, 13:10 Gość portalu: gosc napisał(a): > obyczaje cywilizowanego swiata ksiezy sa inne niz pana Jankowskiego ktory nie > wiadomo czemu nadal jest ksiedzem. Zna pan nauki kosciola na temat 7 grzechow > glownych z ktorych jeden to pycha, a czy zna pan te nauki ktore mowia o bolu i > cierpieniu ktore prowadza do zbawienia , Chrystus niosl krzyz na Kalwarie, i > glosil ze kazdy z nas taki krzyz ma niesc, i na koniec czy Pan wie ze > wybierajac sutanne wybiera pan pewien kanon zycia ktory nie miesci sie w > praktykach pana Jankowskiego, czy jest pan takim samym hipokryta jak walesa i > spolka? Prosze przypomniec sobie co Chrystus mowi: "Nie sadzcie, abyscie nie byli sadzeni". Prosze popatrzec najpierw na siebie, a atrybuty Boskie pozostawic Bogu, bo to On osadzi Ks. Jankowskiego, mnie czy Pana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zib Działalności GóW..ej ciąg dalszy. IP: *.strong / *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.04, 10:05 Pejsaty brukowiec jakoś nie daje relacji z urodzin adaska,nie opisuje też jego "pijanych nocy" z urbanem.Ciekawe że zerom z Gó..a.. jeszcze nie wystarczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elle Re: Działalności GóW..ej ciąg dalszy. IP: *.inet.biz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.04, 10:07 propaganda, propaganda, aaadasiowe pomioty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leo kolędy w czasie adwentu? IP: *.crowley.pl 19.12.04, 10:22 no, nieładnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elle jaki znawca zakonu IP: *.inet.biz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.04, 10:25 tzn. prawa, gratuluję! na stos ich za to, na stos! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wszechpolak 100 LAT KSIĘŻĘ PRAŁACIE !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 10:29 koniec wściekłym atakom liberałów i żydokomuny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gen. Re: 100 LAT KSIĘŻĘ PRAŁACIE !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.04, 10:55 CZY TY WIESZ WSZECHPOLAKU ZAŚLEPIAONY, ŻE PIERWSZYM ŻYDOKOMUNĄ BYŁ JEZUS CHRYSTUS, KTÓRY Z MATKI ŻYDÓWKI, MARYI ZRODZON. OJ BLUŹNISZ BRACIE, BLUŹNISZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czarny ;-) Tytul tego artykulu powinien brzmiec: IP: *.kabel.telenet.be 19.12.04, 11:00 Imieniny na prywatnym folwarku Jankowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elle Re: Tytul tego artykulu powinien brzmiec: IP: *.inet.biz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.04, 11:08 słusznie prawisz, Czarny, p r y w a t n y m, więc wybiórczej i komuchom nic do tego. Z poważaniem, zapewniam, że nie oszołomka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czarny ;-) Re: Tytul tego artykulu powinien brzmiec: IP: *.kabel.telenet.be 19.12.04, 12:15 Gość portalu: elle napisał(a): > słusznie prawisz, Czarny, p r y w a t n y m, więc wybiórczej i komuchom nic do Kiedys znalem faceta, ktory pracowal jako konserwatoe kortu tenisowego. Fajna mial fuche, mogl nawet wprowadzic sie do domku sluzbowego. Po jakims czasie ten gosc czul sie juz dak dobrze "zadomowiony", ze nawet sam zaczal grac w tenisa i zapraszal znajomkow, aby sobie pograli. I wiesz co, zarzad wywalil faceta na zbity pysk! Jak robisz za folwarcznego parobasa to wara ci od przywilejow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gen. Re: Wszechpolaku - bracie gertychowy ucz się IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.04, 11:10 Ucz się katechizmu i historii Kościoła, który zamiast bronić niszczyszw imię swoich interesów. Mimo, że to prawie 2004 lat już wiadomo , iz twoim naczelnym ideologiem jest żydowski syn - ty plując na jego potomnych również JEGO opluwasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emar2 Re: U prałata Jankowskiego na urodzinach IP: *.idea.pl 19.12.04, 11:21 bal musi trwać jak mawiał stary pedzio Fredi M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mauset Re: U prałata Jankowskiego na urodzinach IP: *.espol.com.pl 19.12.04, 11:56 Czołowy prowokator kraju Gazeta/Kiełbasa Wyborcza/Wybiórcza/Koszerna znów doszukuje sie spisków. Zycze prałatowi duzo zdrowia i checi do mowienia prawdy. Mimo kłamców wokoło w GW i tym podobnym szmatom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Che ZA NASZE SIĘ BAWICIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.04, 12:20 Poltitycy w habicie czy za nas się też modlicie, na pieniądzach siedzicie, a za nasze się bawicie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: for ever Oto jak się niszczy prawdziwych Polaków! IP: 83.144.120.* 19.12.04, 12:25 Było powiedziane, że Żydy wrócą i wrócili tylnymi drzwiami. Tego co zrobiliście z księdzem prałatem nigdy wam nie wybaczę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żyd [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.04, 12:43 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: <ministrant> Re: U prałata Jankowskiego na urodzinach IP: *.tomaszow.mm.pl 19.12.04, 12:42 <powinien zaprosić tego białego z Watykanu co przez 25 lat ładował im tzw: akmulatory. < A ministranci też byli - chyba po wyjściu gości,bo winko rozgrzewa organizm i mormon jankowski zapewne mógł sobie zapragnąc uwolnic trochę swojej :huchci:. <Obłuda,obłuda,obłuda!!!!!!!!!!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elle ministrancie, masz rację, IP: *.inet.biz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.04, 12:48 ja też wolę patrzeć w szczerą twarz olusi j. , leszka, kwasków. I cieszę się, że nie jestem sama. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LDSaints Re: U prałata Jankowskiego na urodzinach IP: *.client.comcast.net 19.12.04, 13:16 Gość portalu: <ministrant> napisał(a): mormon jankowski zapewne mógł sobie zapragnąc uwolnic trochę swojej :huchci A czy ty wiesz co to mormoni, czyli Swieci Dnia Ostatniego (Last Day Saints Church)? Duza pomylka. A chuc to nie huchc. Poza tym post deny, swiadczacy o "wybitnej" kulturze osobistej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: U prałata Jankowskiego na urodzinach IP: *.net.autocom.pl 19.12.04, 15:51 Ty pracujesz na innych akumulatorach i te nie naładuja sie nigdy. Jeżeli po 25 latach nauczania masz tylko tyle do powiedzenia to spokojnie na tobie można postawić krzyżyk - nikt nie odczuje straty. Jedno mogłbys wszak zauważyć, że dzięki temu właśnie białemu, czego on nie jest świadom, możesz sadzić te swoje pierdoły w internecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basik Re: U prałata Jankowskiego na urodzinach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.04, 13:03 Ten przepych razi i kłuje w oczy ,mam nadzieję ,że prałacie Bóg cię osadzi sprawiedliwie,wedle słów: pierwsi będą ostatnimi....ps:myślę,że pomyślałeś już o najuboższych z okazji narodzin Chrystusa-jedż do Betlejem i ofiaruj Dzieciątku mercedesa,bo gdy dorośnie będzie chciał nauczać i mercedes będzie niezbędny Odpowiedz Link Zgłoś
slawek2007 Znowu K - - wa MY! -dinozaury wychodza z jam 19.12.04, 13:58 -czuja,ze wybory juz blisko i trzeba zrobic skok na kase.Przybyla miedzy innymi przyszla para Prezydencka III RP (przeszkolona przez ekspertow z USA) nie pozwolmu,by zainwestowane dolary poszly w bloto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elle Re: Znowu K - - wa MY! -dinozaury wychodza z jam IP: *.inet.biz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.04, 14:25 no, fakt, rakowski-dinozaur też był na zjezdzie sldupków.Dałeś mu buzi slawek2007?Ale to nie ten wątek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WDR [...] IP: *.i.pppool.de 19.12.04, 14:40 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aws123 Prałat pasuje do liderów Solidarności jak ulał IP: 150.254.176.* 19.12.04, 14:46 Ciekawi mnie tylko co o jego ostentacyjnym zbytku sądzą sami stoczniowcy, nie przebierańcy którzy składają wieńce, czy stoją jako dekoracja podczas zjazdów, ale ci prawdziwi- zwykli robotnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SOLIDARUCH - BYŁY LIDERZY" SOLIDARNOSCI "- OSMIESZACIE SIE IP: 193.151.96.* 19.12.04, 15:44 WSTYD MI ZA WAS , TRACĘ ZAUFANIE DO WAS , A ZACHOWANIE WASZE TO WODA NA MŁYM KOMUCHOWATUM , DZIĘKUJE , SPADAM Z SOLIDARNOSCI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STEFANIA PO PROSTU - BISKUP PRZEGRAŁ Z JANKOWSKIM IP: 193.151.96.* 19.12.04, 15:38 BISKUPIE GOCŁOWSKI!!!!!!!!!!!!!! - PRZEGRAŁES !!!!!!!!!! JAK WIDAC NADAL PYCHA PANUJE W PARAFII SW BRYGIDY . JA NADAL DO KOSCIOŁA NIE WEJDĘ , BO NIE WIDZĘ NAPRAWY SYTUACJI . POWTARZAM : P Y C H A POKONUJE KOŚCIÓŁ . ZRESZTĄ UWAŻAM , ZE BOGA MOZNA NIEC RÓWNIEZ W DOMU , W SERCU , PO CO CHODZIĆ DO KOSCIOŁA, GDZIE TYLE NIEGODZIWOSCI I ZAŁAMANIA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr luzakis SKAD ON K.URWA MA MOJ ZEGAR!?! TEN NA ZDJECIU? IP: 193.195.196.* 19.12.04, 15:42 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wierny Re: U prałata Jankowskiego na urodzinach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.04, 16:35 Ubóstwo i pokora kapłanowi przystoi, tylko pedofilowi na tle bogactwa do twarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: U prałata Jankowskiego na urodzinach IP: 81.219.87.* 19.12.04, 19:39 A podobno jest czas zakazany.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hu Re: U prałata Jankowskiego na urodzinach IP: *.client.comcast.net 19.12.04, 22:22 co tu duzo mowic ,swietnie wyglada jak na prawie 70 ciolatka,ho hoho Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parafianin Re: U prałata Jankowskiego na urodzinach IP: *.c153.petrotel.pl 20.12.04, 08:26 Oj, bieda z nędzą u prałata. Całe szczęście, że blisko kolędowanie po domach to "parę groszy" wpadnie. Będzie teraz na imieniny... Odpowiedz Link Zgłoś