Gość: . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.05, 23:37 I jak się czujecie - te 41% głosujących w ostatnich wyborach na SLD? Wasi dobrodzieje dbają żebyście się nie uwolnili od ich "opieki"? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
matmi Re: Plomby zdrożeją 04.01.05, 01:11 ta cala polityka to jedna wielka pruchnica :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magoo Re: Plomby zdrożeją IP: *.bielsko.msk.pl 04.01.05, 12:00 TO GRANDAAAAAA !!!!!!!!!!! ZA CO PŁACĘ SKŁADKĘ ZUSOWI !!!!!!!!! TA ZRESZTĄ TEŻ CIĄGLE ROŚNIE, ZWŁASZCZA JEJ CZĘŚĆ NA LECZENIE !!!!!!!!! DLACZEGO NIE MOŻNA ???????? PROSZĘ POKAZAĆ USTAWĘ - GDZIE TO JEST NAPISANE !!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyz Re: Plomby zdrożeją IP: *.fuw.edu.pl 04.01.05, 13:53 To jest zwyczajne oszustwo. ZUS musi być traktowany jak firma ubezpieczeniowa, a nie jak święta krowa. Podobnie NFZ. Wraz z faktem opłacenia składki powinniśmy nabywać pewne prawa. Jeżeli kogoś rozboli ząb, to NFZ ma psi obowiązek zapłacić za określoneleczenie. A to, czy pójdziemy do lekarza, jakiego NFZ sobie życzy, czy do jakiegoś innego i to, czy zechcemy dopłacić, aby mieć lepszą opiekę, to już nasz prywatna sprawa. Wypłata pieniędzy na leczenie należy się z TYTUŁU OPŁACENIA SKŁADKI ORAZ ZACHOROWANIA, a nie z tytułu wyboru określonego poziomu leczenia, czy określonego lekarza. Jednostronne niewypłacanie pieniędzy, "bo usługa była droższa, niż przewidywana", lub "bo lekarz nie ma podpisanej umowy z NFZ" to tak, jakby firma ubezpieczeniowa nie wypłacała pieniędzy za naprawę rozbitego samochodu, "bo nie użyto używanych części, tylko nowych". Uważam, że takie działanie nie jest niczym więcej, jak wyłudzeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: Plomby zdrożeją IP: *.chello.pl 04.01.05, 15:11 Jesli chodzi o zdrowie zębów to leczenie ich państwowo stanowi ogromne ryzyko. Lekarz często skąpi na materiałach i woli truć lub wyrywac niż leczyć. A prywatnie idziesz sobie do kliniki, bez problemu zamawiasz wizytę, potem jeszcze dzwonią do ciebie z przypomnieniem. Konsultują za darmo, dbają o profilaktykę, a w promocji higienistka profesjonalnie czyści kamień. Wydaję stówę i w nosie mam panstwowe eseldowskie rzeźnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyz Re: Plomby zdrożeją IP: *.fuw.edu.pl 04.01.05, 19:20 Jak najbardziej. Tylko tyle, że to nie zwalnia NFZ z wypłacenia mi tych 40 zł (czy ile tam się należy za takie leczenie) tylko dlatego, że zapłaciłem tę stówę. Bo zapłaciłem składkę i tym samym kupiłem sobie prawo do 40 zł, gdy rozboli mnie ząb. Więc jak mnie rozboli, to dawać te 40 zł, albo oddać całą składkę wraz z odszkodowaniem za wyłudzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hase4 Re: Plomby zdrożeją IP: *.pkp.com.pl / *.tktelekom.pl 04.01.05, 23:45 A podobno pieniądze miały iść za pacjentem . No ale widocznie poszły w drugą stronę.Jak zawsze zresztą w naszym pięknym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś