Gość: Lewak SLD zagwarantowało pracę 60tyś pracownikom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.05, 12:58 To jest sukces SLD zagwarantowało pracę 60tyś pracownikom i utrzymanie dla ponad 1000 000 ludzi nikt do tej pory nie dał takich gwarancji socjalnych dla pracowników w Polsce ja tez dostałem te gwarancje i chociaż mam prawicowe poglądy to będę głosował na SLD w wyborach bo oni zagwarantowali urzymanie mojej rodziny!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kulas*** Odbiorca energii elek. a umowa z energetyką! IP: *.clk.net / *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.05, 12:59 Odbiorca ma tylko obowiązek - PŁACIĆ!A praw niewiele.Jestem inwalidą,zarabiam pracami zleconymi na komputerze.Mimo umowy z ergetyką na dostawę CIĄGŁĄ energii ponoszę straty ze względu na bardzo częste wyłączenia prądu.Na ewentualne zażalenia odpowiadana mi wzruszeniem ramion.Ot i całe prawa odbiorcy w Polsce.Szary obywatel ma takie prawa :"prawo się poskarżyć" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: Solidarni z kasą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 13:06 Bobas, jak się skończą inwestycje zagraniczne w Polsce z uwagi na najwyzsze koszty pracy, telefonów, transportu, paliwa, energii elektrycznej i wegla to jestem b. ciekaw, czy nadal będziesz twierdził, że lepiej aby dostali Polacy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: energ Re: Solidarni z kasą IP: 62.87.177.* 10.01.05, 13:23 Czy pan Rokita czytał ten dokument umów związkowców z pracodawcą? Panie Rokita - to jest histeria w pana wydaniu, którą wszyscy znają. Premia prywatyzacyjna w innych prywatyzowanych firmach sięgała kilkadziesiąt tysięcy złotych + 15 % akcji - i jakoś nikt się nie bulwersował. Sektor energetyczny idzie na giełdę, więc nie będzie premii prywatyzacyjnej. Np. inżynier na stanowisku dozoru we Francji zarabia 7 razy tyle w energetyce co jego odpowiednik w Polsce... i o czym my tu krzyczymy! To jest chwalebne, że przedstawicielstwa załóg energetycznych zadbały o ludzi. To praca ma służyć człowiekowi a nie człowiek ma być takim zwykłym smieciem rzucanym z kąta w kąt! Panie Rokita a ile pan dostaje pieniędzy? Mało panu? Co pan do tej pory zdziałał? Krzyczeć to pan umie... -------------------------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odbiorca Re: Solidarni z kasą IP: *.dip.t-dialin.net 10.01.05, 14:23 > Np. inżynier na stanowisku dozoru we Francji zarabia 7 razy tyle w energetyce > co jego odpowiednik w Polsce... i o czym my tu krzyczymy! zarabia, ale na boku nie kradnie... i o czym my tu krzyczymy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geppe Re: Solidarni z kasą IP: 62.180.98.* 10.01.05, 13:29 tak, o wiele lepiej zeby okradli mnie Polacy niz Niemcy;) zaiste Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: energetyczka Re:aktualnie wypłacane IP: *.energa.pl 10.01.05, 13:30 skąd informacje że aktualnie wyplacane. Bzdura, i nie będą na razie wypłacone, i nie 4 tys. tylko po podatku a może i składkach ZUS będą to grosze. te 4 tyt. to brutto. Policzcie i dowiedzcie się rzetelnie, zanim coś powiecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płatniczka energii do "energetyczki" IP: 156.17.101.* 10.01.05, 14:34 Droga Pani! jeśli nie teraz, to zapewne wypłacą za parę tygodni - niewielka różnica. Grosze po potrąceniu ZUS i podatku?! przecież wszystkim nam potrąca się, nawet od 10 zł. Odliczając ZUS i podatek, oczywiście po odliczeniu kosztów uzysku, będzie to przypuszczalnie ok. 3000 zł., co równa się moim ponad 3-miesięcznym zarobkom netto. Za energię, za którą ja muszę płacić ażeby Pani dostała swoje "grosze", zapewne Pani wogóle nie płaci? A nawet gdyby to było nawet 2.000 zł, to kwota, na jaką Bank określił moją zdolność kredytową! Zgodziłabym się z Pani łzawym wywodem gdyby to była przeciętna dla pacującego Polaka, a bezrobocie oscylowało wokół 3-5%. Tylko rozpasanie finansowe może kogoś skłonić do uznania takiej kwoty za "grosze". Pani wypowiedź jest wyłącznie dowodem na to, że im kto więcej ma, tym pogardliwiej wyraża się o takich "groszach". Stąd jeden krok do pogardy dla tych, którzy nie potrafili się dobrze "urządzić". Smutne, ale obecnie bardzo popularne w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MariuSz TYLKO DWA SCENARIUSZE. smutne IP: *.zol.univ.szczecin.pl 10.01.05, 14:00 Pierwszy: Firma sparaliżowana zobowiązaniami padnie. Wszyscy się śmieją tak nierealny. Drugi: Z każdym rachunkiem za prąd dokładamy co nieco na wypełnienie zobowiązań. Przez najbliższe kilkanaście lat. I to już nie śmieszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: japytam Kraj "równych" szans IP: 156.17.101.* 10.01.05, 14:07 Zdumienie i oburzenie to za mało. Nie mam nic przeciwko temu ażeby ludzie godziwie zarabiali i mieli gwarantowaną pracę. O to między innymi walczyliśmy w roku 80-tym. Ale są jakieś granice przyzwoitości, na Boga! Dlaczego tylko ci wybrancy? dlaczego aż tyle, przy ogólnonarodowej biedzie i bezrobociu? Dlaczego po cichu, dlaczego nie zaproponowano podobnych rozwiązań całej Polsce i dlaczego tylko w sektorach państwowych? Rozumiem, że istnieje tzw. wolny rynek, ale te rozwiązania nijak mają się do tego pojęcia. I niech nie tłumaczą się, że społeczeństwo nie ponosi żadnych kosztów, bo to właśnie my je pokrywamy. Rozumiem skąd wobec tego zapowiedź podniesienia kosztów energii, ponowny już w marcu - trzeba skądś mieć na te pensje i premie! Tym ludziom zabrakło wyobraźni, o solidaryźmie społecznym nie wspomnę. Ciekawe, że na takie rozwiązania nie pozwolił nikt w sferze ochrony zdrowia. Wręcz przeciwnie, zrobiono wszystklo ażeby ją ograniczyć, zniewolić ludzi odbierając im wszystko co było do zabrania poza gołą pensją. Pracuję w niej tyle lat, że wstyd się przyznać, m.in. właśnie z powodu zarobków. Niemniej informuję kolegów z energetyki - po potrąceniu 160 zł pożyczki otrzymuję 860 zł netto. Sam rachunek tzw. "wyrównawczy" do zapłacenia w terminie 22.grudnia 2004 to kwota 399 zł, przeciętnie 140-190 zł za m-c (nie posiadam ogrzewania energ.) a za niezapłacenie - wyłączenie. Łącznie opłaty wynoszą mnie przeciętnie ok.600 zł/m-c + leki (choroba "dożywotnia"). Ratuje mnie renta mojej prawie 80-letniej schorowanej mamy. Jestem zszokowana i rozgoryczona. Nie tak to sobie wyobrażałam, szczególnie, że jestem działaczem "S" z 25-letnim stażem i do dziś zabiegam o wypłatę dla ludzi nędznych 110 zł od roku 2002. Niestety szpitale nie są już "jednostkami budżetowymi" czyli państwowymi, a wolnorynkowymi - czyli "radź sobie sam" albo padaj. Dawniej Urban krzyczał - "rząd się wyżywi". Jak widać dzisiaj nie tylko rząd ale i wybrańcy, bo to jak się okazuje, jest chyba istotą zmian w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hitmedia.pl Re: To tylko Polska IP: 213.31.184.* 10.01.05, 14:09 To tylko nasza Polska www.hitmedia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Solidarni z kasą IP: *.zek.pl 10.01.05, 14:13 Firma z taka umową to firma z wadą, kto ją kupi- pyta Kaczmarek, Ja przypominam jak wiele jest osób ( w tym chyba Platforma ) które nie chcą sprzedawać Energetyki.A zatem ludzie zdecydujcie się na coś taka Umowa to gwarancja bezpieczeństwa energetyczne kraju . Na marginesie PKP i górnicy to chyba większa grupa pracowników, a dostają o wiele większą kasę i jakoś nikomu to nie przeszkadza. I na koniec.Umowa społeczna dotyczy zwolnień grupowych a nie olewania roboty. A zatem pracownik zwolniony dyscyplinarnie nie dostanie ani grosza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odbiorca Re: Solidarni z kasą IP: *.dip.t-dialin.net 10.01.05, 14:30 ale kradną i nikt ich nie zwalnia. może wszyscy równo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawe Re: Solidarni z kasą IP: *.5com.pl 10.01.05, 14:36 Czy przywódcy związkowi (związkowcy)tych zakładów energetycznych (i innych też) założyli i prowadzą jakieś spółki, są w zarządach takich spółek lub w radach nadzorczych spółek? Wieść niesie, że tak jest w wielu miejscach. Są etatowymi działaczami związkowymi i jednocześnie mając dużo czasu prowadzą spółki - niby związkowe zajmujące się np. produkcją, usługami lub handlem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad Re: Solidarni z kasą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 14:26 Vivat Solidarność. W latach osiemdziesiątych myślałem , że jest to ruch walczący z PRL-em i to popierałem. Okazało się że "oni" po prostu walczą z Polską. Brawo. Ja wysiadam z tego pociągu na przystanku Londyn. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AA KTO TU BRONI CZYJEGO INTERESU?!?!?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 14:29 Kaczmarek bandyta jeden i nawiedzony Rokita lepiej by nie zabierali glosu! Lepiej by kolegow z PZU i innych molochow skontrolowali pensje bo zapewne ich roczne pensje to laczne premie dla szarych pracowniow ENERGI!!! Polska mentalnosc - zazdroszcza ze ZAKALD WZOREM AMERYKANSKIM I ZACHODNIOEUROPEJSKIM ZABEZPIECZYL SOBIE nietykalnosc pracownikow dbajac o ich interesy! Paranoja! Sprzeczne z interesem publicznym. Dobre sobie! Od kiedy oni sie martwai o interesy panstwa? Kaczmarek mowi ze to bedzie teraz nieatrakcyjne dla zagraczniczengo inwestora! Co on sie tak o niego martwi pajac skonczony? Banda szmaciazy kombinuje tylko jak okradac polskie zklady i wywozic kapital za granice! Czlowiek pracuje 30 lat i niczego sie nie dorobil. Prawie kazda prywatna firma okrada skarbowke i zatrudnia czesc pracownikow na lewo! Tak na marginesie to co proponuje pan Kaczmarek, Rokita i reszta oraz ci co w tym upatruja sensacji? Zwolnic pracownikow i patrzec jak bezrobocie podskakuje do krytycznych 30%? Do autorow tego artykulu kieruje pytanie co ma na celu te ogupianie spoleczenstwa? Sklocenie go? To istna prowokacja! Mam nadzieje ze ludzie zachowali jeszcze troche zdrowego rozsadku i sami wyciagna odpowiednie wnioski! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niemiec Re: KTO TU BRONI CZYJEGO INTERESU?!?!?! IP: *.dip.t-dialin.net 10.01.05, 14:34 a gdzie w ameryce lub zachodniej europie masz tak zabezpieczone interesy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JaktoJa do AA - ŚWIETNY POMYSŁ !!! IP: 156.17.101.* 10.01.05, 15:03 Faktycznie, mój brat w Niemczech (od prawie 20 lat obywatel) na ich zabezpieczeniach już 7-miokrotnie tracił pracę. Ale do rzeczy - a może tak po połowie i zamiast 60 tys. zatrudnionych w energetyce znalazłoby tam zatrudnienie drugie 60 tysięcy? I nie byłoby zmartwienia, że bezrobocie podskoczy do 30%, wręcz przeciwnie. Może nawet nie 60 tys. dodatkowo, a np. 80 - wystarczy zapytać bezrobotnych za ile zgodziliby się pracować. I jeszcze jedno - po prywatyzacji, każdy tzw.właściciel stanie na głowie ażeby zmienić sytuację chociażby wymieniając całą kadrę, pretekst i sposób się znajdzie. Nie raz już udowodnili, że potrafią. W przyrodzie nic nie ginie i z reguły wraca do równowagi. I nie chodzi tu o żadną zazdrość, a wyłącznie o ludzką przyzwoistość. Bo niepryzwoitością jest bazowanie na wyciąganiu komuś z kieszeni, a tak jest w tym przypadku. Za energię nie płaci enigmatyczny rząd obcego kraju, ale społeczeństwo polskie - indywidualnie i poprzez wzrost cen na skutek podwyżki energii, a podwyżki jak widać podyktowane były przede wszystkim wysokimi kosztami pracowniczymi i zarządu. Te płace i premie nie zostały wypracowane poprzez zwiększoną produkcję i sprzedaż, ale poprzez nieuzasadnione podwyżki cen energii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szary ludek obiektywnie IP: 217.173.203.* 10.01.05, 14:38 99,9% ludzi w energetyce to zwykli ludzie , którzy żyją od 1 do 1 bez żadnych luksusów , a pensja pana Rokity jest prędzej kryminogenna ,przed nami wybory więc każdy polityk zaczyna być dobry przypomina sobie o wyborcach, zwolnijmy z tych 60 tys 20tys dajmy im zasiłek będzie lepiej, nich inne zalłady zapewniają swoim pracowniko gwarancje by ludzie nie stresowali sie czy za miesiąc będą miały na chleb Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Energetyka nie ma konkurencji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 15:28 i moze dyktowac ceny, jakie chce. Wiec nie napuszczaj ludzi tendencyjnie na Rokite, bo twoja taktyka przypomina slynne "Lapaj zlodzieja". Jestes zwiazany interesami z energetyka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domk SLD - Solidarność Lewicy Demokratycznej. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 14:39 Sojusz etosu i komuny - kasa godzi wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Solidarni z kasą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.05, 14:43 Róbta co chceta?-hasło aktualne cały czas zawsze byłem i jestem przekonany,że to tylko dla publiki,te wszystkie przemiany.Niedobrzy i uzdrowiciele chodzą pod rękę jak jest jakiś kęs do ugryzienia -jeszcze na tym nie koniec,bo pranie dopiero się zaczyna , idą wybory mości panowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fasoliusz Re: Solidarni z kasą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.05, 14:48 Elektrownia w Bełchatowie jest rentowna Przynosi zyski, inwestuje, i stac ja jeszcze na wyplaty premi dla pracownikow wiec czemu nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Energetyka nie ma konkurencji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 15:26 wiec latwo o zyski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak jestes z LPR lub Mlodziezy wszechpolskiej? :) IP: *.com.pl 10.01.05, 14:50 no comment. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rr Zamiast narzekać ruszcie mózgownicami IP: *.toya.net.pl 10.01.05, 15:32 Nie może być tak, aby ktokolwiek gwarantował sobie dożywocie z cudzego majątku. Horyzont "umów społecznych" z energetykami jest tak długi (10 lat, a dla wielu właśnie dożywocie), że najprawdopodobniej przekracza w czasie wszelkie uprawnienia dyrektorów i zarządów do zawierania zobowiązań długoterminowych. Nie jestem prawnikiem, więc może dlatego wydaje mi się, że znalezienie paragrafu pozwalającego na unieważnienie takich umów (jako przekraczających zakres czyichkolwiek kompetencji i możliwość planowania) nie powinno być trudne. Nie wyobrażam sobie, aby np.dyrektor szkoły czy nawet sam minister mógł dać nauczycielom 10-letnie gwarancje zatrudnienia, chociaż z ekonomicznego punktu widzenia (finansowanie z budżetu, czyli gwarancja środków na pokrycie zobowiązania) byłoby to o wiele bardziej realne do wykonania. Dlaczego więc rozpaczamy, że zrobiła to energetyka! Przecież gdyby dali sobie gwarancje stuletnie, problem by w zasadzie nie istniał. A czym w gruncie rzeczy różnią się gwarancje 10-letnie od stuletnich? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bezrobotny Re: Zamiast narzekać ruszcie mózgownicami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 18:23 Zainteresuj sie tysiącami bezrobotnymi którzy od 10 lat grzebią po śmietnikach- to są osoby którym nie zagwarantowano pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszołomobójca precz z socjalizmem IP: *.chello.pl 10.01.05, 21:03 > Zainteresuj sie tysiącami bezrobotnymi którzy od 10 lat grzebią po śmietnikach- > to są osoby którym nie zagwarantowano pracy. i juz nigdy jej nie dostana i na tych smietnikach zdechna, bo cwaniaczki z "Solidarnosci" zalatwily gwarancje 10-letniej pracy dla siebie. . Nie da sie niczego sprywatyzowac, pradzik drogi, wiec tez wzrost gospodarczy przyhamuje, wiec NOWYCH MIEJSC PRACY NIE BEDZIE. Zdechniesz tez, ale pracy nie dostaniesz - dzieki gwarancjom dla energetykow. Dziwne ze garsc czerwonych ksiazat z SLD i "zelazna piesc proletariatu" czyli Solidarnosc zagwarantowaly dla swoich ludzi takie przywileje, gdy cale powiaty Polski B, C, co ja mowie - Polski Z, zostaly skazane na powolne konanie. Mowie o PGR-ach. Tym ludziom nikt gwarancji nie dal, nie bylo pakietow socjalnych, nie bylo odpraw, nie bylo prywatyzacji z pakietem akcji dla pracownikow, nie bylo NICZEGO. Pozniej prad odcieli (ci z Energi zreszta), pozniej zamknieto sklep (bo nie mial kto kupowac), potem droga sie rozpadla, zreszta wczesniej zamknieto jedyna linie PKS-u, bo nikt ja nie jezdzil (za co?). Oni tam teraz zdychaja jak wszy tylko ze powolutku - rodza sie nastepne pokolenia, juz skazane na to samo, cale wsie. Pomorze Srodkowe, Mazury. Teraz tylko na dziurawych drogach postawic zasieki z drutu kolczastego zeby sie to nie rozlazilo i nie psulo widoku w Warszawie. Ja to znam, jezdze po takich okolicach. Panowie gornicy z kopaln zalatwili se zajebiste odprawy, kupe kasy, z ktorej mozna by niejeden biznes zaczac, ale lepiej bylo lodowke kupic albo samochod. Tamci ludzie nie dostali swojej szansy, odpraw, nie pojada tez do Warszawy urzadzac chamskich, prosocjalistycznych burd, jak Solidarnosc i OPZZ. "Samoobrona Wszech Burakow" tez sie za nimi nie ujmie. Nie maja swojej ziemi, nie sa dla Andrzejka chlopami tylko bydlem, bo Andrzejek L. zajmuje sie utrzymywaniem gwarancji dla innej kasty swietych krow - rolnikow indywidualnych, grupy drobnych PRZEDSIEBIORCOW PRYWATNYCH, ktorzy - mimo ze sa przedsiebiorcami - uchylaja sie od wziecia udzialu w rynku i domagaja sie, Bog wie jakich, oslon socjalnych, skupow gwarantowanych itd. To nie liberalizm i rynek sa przyczyna nedzy, ale zlodziejski "socjalizm" polegajacy tutaj na poza-rynkowym zalatwianiu przywilejow dla roznych kast. Panstwo musi utrzymywac rozne dziedziny "niedochodowe", jak nauka, kultura, ochrona przyrody, administracja, wymiar sprawiedliwosci - i od tego jest budzetowka. Ale dlaczego Panstwo ma utrzymywac dziedziny ktore produkuja latwo sprzedawalne towary - prad, zywnosc, transport?? A jesli czesci z nich nie da sie ich sprzedac - to WON'!! Inni wyprodukuja taniej, lepiej i sprzedadza. Z edukacji dzieci czy skazania bandyty zawsze jest pozytek (mimo ze niedochodowe!), z wegla ktorego nikt nie kupi - nie ma zadnego. Poza tym "doly proletariackie" - zgoda, niech jakies gwarancje maja!! (ale nie dziesiec lat, na milosc boska). Ale PREZESI Z SLD CZY INNEGO AWS?? Zlodzieje bez kompetencji, bez specjalnosci. W prywatnej spolce ktora musialaby konkurowac na rynku, w zyciu by do niczego nie doszli. A w panstwowej spolce- monopoliscie wszyscy nieudacznicy na stolkach zarabiaja nienalezne kokosy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezrobotny Re: precz z socjalizmem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 22:40 Dla ciebie całym złem w naszym kraju są dziesięcioletnie gwarancje pracy, energetyka i brak prywatyzacji. A gdzie byłeś gdy prywatyzowali fabryki, małe dobrze prosperujące zakładziki. Likwidowali PGRy, PKSy i kopalnie??Wtedy należało uświadamiać robotników.Podobni do ciebie doprowadzili nasz kraj do przepaści.A teraz napuszczają jednych na drógich. Myślę że w ten sposób zdechniemy razem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezrobotny Re: Solidarni z kasą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 16:36 najlepiej zwolnić wszystkich pracujących wtedy może każdy będzie zadowolony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zeus Re: Solidarni z kasą IP: *.man.rsk.pl 10.01.05, 16:52 to ostoja minionego systemu,jężeli tak to zlikwidowąć bezrobocie i podpisać wszystkim umowy na 10 lat,to będzie demokracja,a tak to na specjalnych zasadach wyodrębniony gang. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak Re: Solidarni z kasą IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 10.01.05, 17:44 A czy może ktoś policzył ile kosztowały podatników buble legislacyjne produkowane hurtowo przez polityków z Wiejskiej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henio Re: Solidarni z kasą IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 10.01.05, 18:24 a umowy spoleczne z emerytami,rencistami,nauczycielami i innymi grupami to pies czy tylko sa poto zeby za te trzynastki panow energetykow zaplacic.W kraju licza sie tylko te grupy ktore maja sile,a gdzie SOLIDARNOSC z lat 80 inaczej slabi juz przegrywaja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marlin Minimaliści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 18:40 Z nich naprawdę skromni ludzie są. Tylko dziesięć lat, a przecież mogli zabezpieczyć piętnaście, dwadzieścia, dożywocie. Bije od nich skromność i umiłowanie biźniego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzyś Re: Solidarni z kasą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.05, 19:39 ale jesteście Judasze tylko judzić jednych przeciw drugim tylko w tym kraju to możliwe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opiniapollpressage LUDZIE PRACY BIORA SPRAWE WE WLASNE RECE IP: *.sympatico.ca 10.01.05, 20:39 Ten sposob rozwiazania spraw swojego bytu przez ludzi pracy chleba powszedniego jest najlepszy i najskuteczniejszy. Dotychczas prezesi pseudo-prywatyzacji tacy jak Wrobel, Kulczyk, Krauze ect pakowali sobie miliardy do kieszeni na oczach calego oslupialego spoleczenstwa. Dlaczego urzednicy, ktorzy z dziecinna latwoscia ulegaja korupcji maja decydowac o ich podstawowym losie. Dlaczego po kolejnych aferach PRZEMYSLU SLUZBU ZDROWIA z BRUDNYM HANDLU LEKAMI, PRZEMYSLU UBEZPIECZENIOWEGO, prywatymi grami hazardowymi (takiego skandalu nie ma na calym swiecie), prywatyzacji LOTKIEM, wysadzanymi kopalniami wegla (ktore trzeba bedzie ze wzgledu na koniunkture odbudowywac), aferami szwindlarzy benzynowymi, swinskimi prywatnymi bankami i masa podlosci mamy potepiac niesmiale proby ludzi pracy za skromna ochrone swoich miejsc pracy i rodzin. BRAWO, nareszcie znaleziono metode na wydrwigroszy i to ich trzeba poszczuc psami a nie ludzi chleba powszedniego. Odpowiedz Link Zgłoś