Dodaj do ulubionych

Ile Orlen dał na fundację Kwaśniewskiej?

24.01.05, 21:17
W Newsweeku Giertych powiedział, że komisja własnie dostała dokumenty, z
których wynika, że Orlen przekazał na fundację Kwaśniewskiej 1,5 miliona zł.
Jeśli Giertych nie kręci, to nie zgadza się to z deklaracjami Kwaśniewskiej,
która Monice Olejnik Kwaśniewska mówiła, że największą darowiznę dał Gołota i
było to 100 000 dolarów.

Przy okazji, w Prześwietleniu było o "układzie wiedeńskim", rozmawiali o
jakimś sensacyjnym reportażu. Wie ktoś o co chodzi?
Obserwuj wątek
    • Gość: popaprańcu [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 21:21
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: cz Oj, Jolanta, IP: *.elpos.net / *.elpos.net 24.01.05, 21:22
        nie powinnaś tracisz spokoju ducha. Przecież działalność dobroczynna powinna
        powinna wpływać relaksująco na Twój szlachetny umysł.
    • Gość: cz Re: Ile Orlen dał na fundację Kwaśniewskiej? IP: *.elpos.net / *.elpos.net 24.01.05, 21:21
      "Kwaśniewska mówiła, że największą darowiznę dał Gołota i
      było to 100 000 dolarów".

Jej chodziło o to, że Gołota dał największą indywidualną darowiznę, natomiast
      Orlen dał ją jako firma, a nie jako osoba :)

Ewentualnie mogła mieć na myśli, że Gołota zaoferował najwyższą cenę za list
      żelazny, który jej mąż miał do sprzedania.

• nurni o 21.30 TVN 24.01.05, 21:24
      Kuna i Zagiel na celowniku.
      • kataryna.kataryna Re: o 21.30 TVN 24.01.05, 21:27
        nurni napisał:

> Kuna i Zagiel na celowniku.

Przykro mówić, ale ten wniosek o teczki świadków złożony przez Giertycha nie
        jest sam w sobie bez sensu, przeciwnie, jest bardzo uzasadniony, choć złożony w
        sposób aż proszący się o oprotestowanie.
        • nurni Re: o 21.30 TVN (w przerwie) 24.01.05, 21:48
          kataryna.kataryna napisała:

Jest jak najbardziej sensowny. Wlasnie tym tropem poszedl Macierewicz
          przesluchujac Kulczyka. Jestem pewien ze Macierewicz nie bladzi i nie strzela
          na oslep.

Swoja droga. Poszerza sie nam lista zainteresowanych utopieniem teczek w
          morzu.... No i ewentulanie ciezko pokrzywdzonych ich zawartoscia (do
          dzisiejszego Frasyniuka pije) :)))
          • kataryna.kataryna Re: o 21.30 TVN (w przerwie) 24.01.05, 22:46
            nurni napisał:

> kataryna.kataryna napisała:
            >
            > Jest jak najbardziej sensowny. Wlasnie tym tropem poszedl Macierewicz
            > przesluchujac Kulczyka. Jestem pewien ze Macierewicz nie bladzi i nie strzela
            > na oslep.

Pamiętajmy, że Macierewicz trochę o teczkach wie (niekoniecznie tych
            konkretnych).

> Swoja droga. Poszerza sie nam lista zainteresowanych utopieniem teczek w
            > morzu.... No i ewentulanie ciezko pokrzywdzonych ich zawartoscia (do
            > dzisiejszego Frasyniuka pije) :)))

Frasyniuk niestety znowu się rzuca w brzydki sposób :(
            I zalicza wpadki przyznając się do suflerów z SB.
            • trzecie.dno Re: o 21.30 TVN (w przerwie) 24.01.05, 22:56
              Ten tekst Frasyniuka jest boski! Jeszcze parę takich, a nasza syzyfowa praca
              prolustracyjnanie będzie zupełnie nie potrzebna. Frasyniuk sam sobie świadectwem!

Proponuje jutro zrobić z tego tekstu sztandarowy wątek!

Miałem do faceta symaptię, choć nie do kóńca podzielałem jego poglądy.
        • trzecie.dno Gdzie jest móżg czyli poziom -5? 24.01.05, 23:09
          Znowu się powtórzę. Obciążajace dowody mogą pochodzić od bardzo niepozornych
          ludzi. Jak osobisty kierowca, sekretarka, portier, ect podobnie jak ongiś słynne
          wynurzenie jednego z szaraczków Białego domu, że rozmowy w gabinecie owalnym
          były nagrywane.

Przecież Kulczyk, (P)ierwszy i Miller&Company sami na siebienie doniosą.

Co z Czyżewskim i Grochulskim?
          • witek.bis Re: Gdzie jest móżg czyli poziom -5? 24.01.05, 23:13
            trzecie.dno napisał:
            [...]
            > Co z Czyżewskim i Grochulskim?

Chyba jeszcze żyją, ale zastrzegam, że nie oglądałem ostatniego serwisu
            informacyjnego.
    • Gość: SMS Nieduzo. Paulini dali 2,5 mln kaucji za mafiozo IP: *.impsat.com.co 24.01.05, 21:24
      zwiazanego z Orlenem
      • kataryna.kataryna Re: Nieduzo. Paulini dali 2,5 mln kaucji za mafio 24.01.05, 21:25
        Gość portalu: SMS napisał(a):

> zwiazanego z Orlenem

Kwaśniewskiej?
        • Gość: ... nie rznij glupa IP: *.lib.nd.us 24.01.05, 21:32
    • witek.bis Re: Ile Orlen dał na fundację Kwaśniewskiej? 24.01.05, 21:25
      kataryna.kataryna napisała
      > Przy okazji, w Prześwietleniu było o "układzie wiedeńskim", rozmawiali o
      > jakimś sensacyjnym reportażu. Wie ktoś o co chodzi?

O 20.00 na TVN 24 był Superwizjer czy coś w tym guście. Pokazali reportaż
      o "układzie wiedeńskim", o powiązaniach Kunożagla z Baraniną i innymi
      gangsterami, o ich kontaktach z Wiatrem itp. Może nie było tam jakichś wielkich
      rewelacji, ale ciekawostek nie brakowało. Np. Żagiel wyznał reporterom, że ten
      jego Kuna zakłada lewą firmę dla FOZZ-u. W sumie warto obejrzec, ale ja nie
      wiem czy to powtarzają.
      • Gość: agent Pietruszka p.s. Konspiratorzy z SLD IP: *.elpos.net / *.elpos.net 24.01.05, 21:29
        Kunożagiel, Baranina, Wiatr z jednej strony, Długosz, Jagiełła z drugiej. Ja
        wiem, czemu nie mają jednego klucza do ksyw - by utrudniać śledztwa przeciwko
        sobie.
        • witek.bis Re: p.s. Konspiratorzy z SLD 24.01.05, 22:29
          Ale zwróć uwagę na to, że w ramach każdej z grup ksywki nadawane są według
          określonego klucza. Mają nawet swój ukryty, symboliczny czy nawet mistyczny
          sens. Weźmy choćby tę wiedeńską grupę zoologiczno-żeglarską. Taki żagiel na
          przykład sam w sobie jest urządzeniem raczej bezwartościowym. Sens jego
          istnieniu nadaje dopiero wiatr. Więcej kłopotu sprawia mi ta kunina z baraniną.
          Może chodzi tu o to, że panowie mięskiem lubią sobie rzucić od czasu do czasu.
          A co do tej grupy historycznej z kieleckiego sprawa jest zupełnie jasna. Kim
          byłby Jagiełło bez Długosza a Długosz bez Jagiełły? Nietzschem!
          • kataryna.kataryna Re: p.s. Konspiratorzy z SLD 24.01.05, 22:43
            witek.bis napisał:

> Ale zwróć uwagę na to, że w ramach każdej z grup ksywki nadawane są według
            > określonego klucza. Mają nawet swój ukryty, symboliczny czy nawet mistyczny
            > sens. Weźmy choćby tę wiedeńską grupę zoologiczno-żeglarską. Taki żagiel na
            > przykład sam w sobie jest urządzeniem raczej bezwartościowym. Sens jego
            > istnieniu nadaje dopiero wiatr. Więcej kłopotu sprawia mi ta kunina z
            baraniną.
            >
            > Może chodzi tu o to, że panowie mięskiem lubią sobie rzucić od czasu do czasu.

Grupę wiedeńską uzupełnia mały ptaszek kulczyk, a jak wiadomo kuna żywi się
            drobnym ptactwem.

> A co do tej grupy historycznej z kieleckiego sprawa jest zupełnie jasna. Kim
            > byłby Jagiełło bez Długosza a Długosz bez Jagiełły? Nietzschem!

Z tej paczki tylko sobotka jakoś bez przydziału. No chyba żeby ze środą.
            • witek.bis Re: p.s. Konspiratorzy z SLD 24.01.05, 22:58

> witek.bis napisał:
              >
              > > Ale zwróć uwagę na to, że w ramach każdej z grup ksywki nadawane są wedłu
              > g
              > > określonego klucza. Mają nawet swój ukryty, symboliczny czy nawet mistycz
              > ny
              > > sens. Weźmy choćby tę wiedeńską grupę zoologiczno-żeglarską. Taki żagiel
              > na
              > > przykład sam w sobie jest urządzeniem raczej bezwartościowym. Sens jego
              > > istnieniu nadaje dopiero wiatr. Więcej kłopotu sprawia mi ta kunina z
              > baraniną.
              > >
              > > Może chodzi tu o to, że panowie mięskiem lubią sobie rzucić od czasu do c
              > zasu.
              >
              >
              >
              > Grupę wiedeńską uzupełnia mały ptaszek kulczyk, a jak wiadomo kuna żywi się
              > drobnym ptactwem.
              >

:)
              Chodzą słuchy, że ta ptaszyna jest jakoś genetycznie zmodyfikowana, w związku z
              czym kunia z kopytami mogłaby zjeść (i to w try miga).

>
              >
              > > A co do tej grupy historycznej z kieleckiego sprawa jest zupełnie jasna.
              > Kim
              > > byłby Jagiełło bez Długosza a Długosz bez Jagiełły? Nietzschem!
              >
              >
              >
              > Z tej paczki tylko sobotka jakoś bez przydziału. No chyba żeby ze środą.

Faktycznie ta sobotka tak trochę ni w pięć, ni w dziewięć. Żeby to była
              sobótka,to od biedy dałoby się ją powiązać ze słowiańską prehistorią, a tak
              zostaje rzeczywiście tylko ta środa :)
              • bush_w_wodzie Re: p.s. Konspiratorzy z SLD 24.01.05, 23:22
                witek.bis napisał:

> kataryna.kataryna napisała:
                >
                > > witek.bis napisał:
                > >
                > > > Ale zwróć uwagę na to, że w ramach każdej z grup ksywki nadawane są
                > wedłu
                > > g
                > > > określonego klucza. Mają nawet swój ukryty, symboliczny czy nawet m
                > istycz
                > > ny
                > > > sens. Weźmy choćby tę wiedeńską grupę zoologiczno-żeglarską. Taki ż
                > agiel
                > > na
                > > > przykład sam w sobie jest urządzeniem raczej bezwartościowym. Sens
                > jego
                > > > istnieniu nadaje dopiero wiatr. Więcej kłopotu sprawia mi ta kunina
                > z
                > > baraniną.
                > > >
                > > > Może chodzi tu o to, że panowie mięskiem lubią sobie rzucić od czas
                > u do c
                > > zasu.
                > >
                > >
                > >
                > > Grupę wiedeńską uzupełnia mały ptaszek kulczyk, a jak wiadomo kuna żywi s
                > ię
                > > drobnym ptactwem.
                > >
                >
                > :)
                > Chodzą słuchy, że ta ptaszyna jest jakoś genetycznie zmodyfikowana, w związku z
                >
                > czym kunia z kopytami mogłaby zjeść (i to w try miga).
                >
                >
                > >
                > >
                > > > A co do tej grupy historycznej z kieleckiego sprawa jest zupełnie j
                > asna.
                > > Kim
                > > > byłby Jagiełło bez Długosza a Długosz bez Jagiełły? Nietzschem!
                > >
                > >
                > >
                > > Z tej paczki tylko sobotka jakoś bez przydziału. No chyba żeby ze środą.
                >
                > Faktycznie ta sobotka tak trochę ni w pięć, ni w dziewięć. Żeby to była
                > sobótka,to od biedy dałoby się ją powiązać ze słowiańską prehistorią, a tak
                > zostaje rzeczywiście tylko ta środa :)

ja bym tam chetnie sobotke z ungierem skojarzyl. klucz obojetny byleby zamek byl
                wystarczajaco mocny. w zoologu zas brak jeszcze kilku przemilych osob. wrobla
                kotta gawronika czy kameli sowinskiej. o ile pierwsze dwie mozna latwo dolaczyc
                do licznie reprezentowanej gromady braci latajacych a kott to klasyczny
                futerkowy drapieznik to pani kamela sowinska robi wrazenie jakby nieco
                wyobcowanej w tym czarzasto futrzastym towarzystwie
                • witek.bis Re: p.s. Konspiratorzy z SLD 24.01.05, 23:38
                  :)
                  Z tą Kamelą-Sowińską jest rzeczywiście największy kłopot. Nikt nie wie gdzie ją
                  umieścić - w ptaszarni czy z wielbłądami.
                  No i jeszcze ten nieszczęsny Kozłowski, który po śmierci Turowicza czuje się
                  jakiś taki osamotniony , a tu rogacizny jak na lekarstwo. Mieli go już wysyłać
                  do wiedeńskiego zoologa, ale Barański wziął się i obwiesił.
                  • bush_w_wodzie Re: p.s. Konspiratorzy z SLD 24.01.05, 23:53
                    witek.bis napisał:

> :)
                    > Z tą Kamelą-Sowińską jest rzeczywiście największy kłopot. Nikt nie wie gdzie ją
                    >
                    > umieścić - w ptaszarni czy z wielbłądami.
                    > No i jeszcze ten nieszczęsny Kozłowski, który po śmierci Turowicza czuje się
                    > jakiś taki osamotniony , a tu rogacizny jak na lekarstwo. Mieli go już wysyłać
                    > do wiedeńskiego zoologa, ale Barański wziął się i obwiesił.

za grosz przyzwoitosci ci ludzie nie maja i o bliznim nie pomysla

w dodatku w rokite jakby bies wstapil. wyglada na to ze rogacizna domowa dostala
                    takie bardziej ofiarne role do obsadzenia. z dzikiej fauny to mi sie jeszcze
                    wilczek przypomnial. ciekawe co tam u niego slychac. dawno o nim nie slyszalem
                    • witek.bis Re: p.s. Konspiratorzy z SLD 24.01.05, 23:59
                      bush_w_wodzie napisał:
                      [...]
                      z dzikiej fauny to mi sie jeszcze
                      > wilczek przypomnial. ciekawe co tam u niego slychac. dawno o nim nie slyszalem

Może lupus coś będzie wiedział ;) A swoją drogą, to coraz dalej sięgasz
                      pamięcią. Więc ja nie będę gorszy i przypomnę Kanię z Kruczkiem.
                      • bush_w_wodzie Re: p.s. Konspiratorzy z SLD 25.01.05, 00:18
                        > Więc ja nie będę gorszy i przypomnę Kanię z Kruczkiem

nie tylko ze nie gorszy ale nawet duzo lepszy. o ile kania jakos mi sie z czasem
                        wrony kojarzy to kruczek jakos mi wypadl z pamieci

zrobie wiec mala wolte zabawie sie kluczem fonetycznym?
                        ciekawe rzeczy moga wyjsc

gierek gierej giertych

albo

siwak siwiec siwicki

dawno zauwazylem ze czolowi polscy ekonomisci sa poetykietowani nazwiskami
                        zwiazanymi z przemyslem drzewnym. wystarczy wymienic balcerowicza belka i
                        kolodke. bauc jest troche jakby niedopracowany ale i teki minfina nie mial
                        dlugo. no ale postep byc musi i belka do kolodki doszlismy az do hausnera. nie
                        wiem kto pisal scenariusz tego matrixa ale nie lubil sie chyba przemeczac

• witek.bis Re: p.s. Konspiratorzy z SLD 25.01.05, 00:31
                          bush_w_wodzie napisał:
                          [...]
                          > zrobie wiec mala wolte zabawie sie kluczem fonetycznym?
                          > ciekawe rzeczy moga wyjsc
                          >
                          > gierek gierej giertych
                          >
                          > albo
                          >
                          > siwak siwiec siwicki

To może niezbyt mądre, ale do tej pierwszej trójki pasuje mi...Ungier.

Ungier kowi służyć miał,
                          Ungier eja topić chciał,
                          Ungier tycha nie chciał znać
                          Ungier ojem, k..wa mać!
                          • Gość: cz Re: p.s. Konspiratorzy z SLD IP: *.elpos.net / *.elpos.net 25.01.05, 10:52
                            :))
                        • Gość: Piter Re: p.s. Konspiratorzy z SLD IP: *.elartnet.pl / 62.233.196.* 25.01.05, 06:57
                          Z Gierejem to raczej pudło. To porządny gość.
                          P.
                • trzecie.dno Re: p.s. Konspiratorzy z SLD 25.01.05, 00:22
                  Szanowny Buszu!

Kłaniam się uniżenie i pozdrawiam serdecze. Brakuje mi twojego merytorycznego
                  podejścia do sprawy:)!!!
                  • bush_w_wodzie witaj 3d 25.01.05, 00:58
                    dziekuje bardzo.

mowiac szczerze nie mam za bardzo sily pisac na powaznie. swiat wielkich
                    pieniedzy i duzej polityki jest maly. nie znikneli nagle ludzie ktorzy robili w
                    prl akcje zelazo. nie znikneli ludzie ktorzy zajmowali sie fozz. badz co badz
                    musieli znac sie na robocie. czy to ma disiaj znaczenie czy ci ludzie
                    wypromowali czolowych dzialaczy mlodziezowki upadajacej pzpr czy tez tylko
                    znalezli droge do tych ktorzy zdolali sie przebic?

czy byl jakis precyzyjny plan czy tez chaos przemian sam wypromowal tych ktorzy
                    odziedziczyli kontakty i stosunki z prl?

trudno powiedziec. nie wiem nawet czy to wazne. sklaniam sie jednak do hipotezy
                    ze istnieje silny uklad o charakterze finansowo-polityczno-mafijnym do ktorego
                    nalezy m in palac pewien bank pewna duza firma informatyczna pewien duzy holding
                    a ktory chcial polknac rowniez orlen i pzu. najwyrazniej jednak istnieja w
                    polsce tez inne potezne interesy ktorym zarlocznosc tego syndykatu sie nie
                    spodobala. pozostaje miec nadzieje ze ci potezniejsi od naszej
                    postkomunistycznej mafii dobrze nam zycza

warto zapytac czy da sie te sitwe wyrwac. obawiam sie ze nie bedzie z tym latwo.
                    przykre to ale mysle sie ze nalezloby przeprowadzic w pierwszym rzedzie gleboka
                    deubekizacje nastepujacych srodowisk: prokuratur adwokatur aparatu skarbowego
                    zus oraz publicznego radia i telewizji. nie chodzi tylko o aktywnych tw ale
                    przede wszsytkim o ludzi pracujacych niegdys na etatach w sluzbach. wybralem te
                    srodowiska jako kluczowe dla zalatwiania w sposob mafijny interesow
                    gospodarczych. z jednej strony takie odciecie mafii od ogromnej przewagi w walce
                    ekonomicznej (jaka moim zdaniem ma teraz) oslabiloby ja znacznie. z drugiej
                    sprzyjaloby rozwojowi malych prywatnych uczciwych przedsiebiorstw

w odniesieniu do ukladu wiedenskiego. caly czas nie moge sie oprzec wrazeniu ze
                    ktos te sprawe prowadzi jak po sznurku. najpierw sensacyjne przecieki ktore sie
                    potwierdzaja. to daje powod do przesluchania. przesluchiwani najpewniej klamia.
                    moze to tylko wrazenie ale oczekuje ostatniej fali poteznych sensacji dopieru po
                    przesluchaniu kwasniewskiego. mowiac wprost uwazam ze komisja orlenowska jest tu
                    jedynie narzedziem niszczenia mafijnego syndykatu a nie sila sprawcza

mam nadzieje 3d ze nie zabelkotalem cie zanadto tym nieco nieskladna prezentacja
                    moich wrazen

z pozdrowieniami
                    • Gość: Piter Re: witaj 3d IP: *.elartnet.pl / 62.233.196.* 25.01.05, 07:03
                      Nie bądź taki sarkastyczny. Draństwo należy wyplenić rozpalonym żelazem!
                      P.
    • trzecie.dno Re: Ile Orlen dał na fundację Kwaśniewskiej? 24.01.05, 21:28
      Kuna mijał się z zeznaniami przed komisją. Czysto mafine uklady plus Sławek W.,
      Eward M., Ireneusz S. Ale jak jest okazja do miłego spotkania to (P)ierwsza
      zawsze znajdzie czas. "Wszyscy ludzie Prezdenta"!
    • ponury.zniwiarz Re: Ile Orlen dał na fundację Kwaśniewskiej? 24.01.05, 21:30

> W Newsweeku Giertych powiedział, że komisja własnie dostała dokumenty, z
      > których wynika, że Orlen przekazał na fundację Kwaśniewskiej 1,5 miliona zł.
      > Jeśli Giertych nie kręci, to nie zgadza się to z deklaracjami Kwaśniewskiej,
      > która Monice Olejnik Kwaśniewska mówiła, że największą darowiznę dał Gołota i
      > było to 100 000 dolarów.
      >

moglo byc tez i tak, ze golota jednorazowo dal najwieksza kase czyli owe 100
      000 $ co po owczesnym kursie dawalo pewnie gdzies ok 400 000 pln a orlen dawal
      kase w mniejszych paczkach ale kilkanascie razy i tu jola mogla tez miec troche
      racji w tej wypowiedzi.
      • nurni Re: Ile Orlen dał na fundację Kwaśniewskiej? 24.01.05, 22:34
        ponury.zniwiarz napisał:

> a orlen dawal
        > kase w mniejszych paczkach ale kilkanascie razy i tu jola mogla tez miec
        troche
        >
        > racji w tej wypowiedzi.

Owszem moglo tak byc.

Niejaki Henryk Goryszewski tez przyjmowal w mniejszych paczkach. Jego
        kancelaria nazywala to "za gotowosc do swiadczenia uslug". Gotowosc miala byc
        comiesieczna.
      • Gość: ??? Re: Ile Orlen dał na fundację Kwaśniewskiej? IP: *.006.popsite.net 24.01.05, 22:40

BRAK ROZLICZENIA OKRESU KOMUNIZMU.
        TO JEDEN Z NAJWIEKSZYCH PROBLEMÓW

Byc moze te 15 lat temu byloby troche szumu, ale pelne wyjasnienie i
        rozliczenie, daloby jasna i klarowna sytuacje, zarówno w polityce jak i w
        gospodarce, a nawet na wysokich pietrach w kosciele.
        Nawet, gdyby TW pracowali dalej (nie na najwyzszych
        stolkach, ale pracowali), to nie byloby problemu HAKÓW.
        Przy braku ujawnienia i rozliczenia, funkcjonuje system haków, który zmusza
        ludzi do podejmowania durnych decyzji, przymykania oka na zlo i rozkradanie
        panstwa. Haki na sedziów i prokuratorów skutkuja nierozliczeniem afer
        gospodarczych, i generalnie budowie Polski mafijnej. Prokurator, sedzia boi
        sie, ze wydajac wyrok, komus niepasujacy, zostanie nazwany czerwona kanalia i
        wyciagna mu akta z bezpieki na swiatlo dzienne.
        W zaleznosci od spolecznej szkodliwosci czynów:
        Jednych trzeba zamknac, innych wywalic ze stolków, a innym pozwolic pracowac
        uczciwie, bez strachu o "haki"
        Za kilka lat TW przejda do historii (smierc , emerytura), ale nim to nastapi
        Polski juz nie bedzie (w sensie majatku).

pan.nikt

CZAS NAJWYZSZY ROZLICZYC WYJASNIC SPRAWY UBECKIE.

To sa momenty w których decydowalo sie jak bedzie wygladac kolejne kilkanascie
        lat. Kiszczak pokazal Michnikowi co ma na opozycje, Michnik jest na tyle
        inteligentny, ze wiedzial, ze kopie najciekawszych materialów z archiwum
        Kiszczak trzyma jako swoista polise ubezpieczeniowa. W takiej sytuacji mozna
        tylko starac sie udomowic i udobruchac Kiszczaka (czy Michnik przeprowadzil
        bardziej wazeliniarskie wywiady niz ten z Kiszczakiem?) i jego politycznych
        kolegów. Niech robia co chca. I robia co chca. Prezydent odznacza
        skompromitowanych esbeków, esbecy zaludniaja tez ministerstwa, zbrodnie
        komunizmu sa nieosadzone, komunisci rozgrabiaja majatek. Czy w którejs z tych
        spraw zaprotestowala mocnym glosem niegdysiejsza opozycja (poza "zoologicznymi"
        oszolomami)? Nie przypominam sobie. No, moze raz Labuda sie zdenerwowala w
        sprawie jej przesladowcy Kaucza, ale bylo to zdenerwowanie jednorazowe i
        osobiste, bo systemowo obecnosc esbeków na wysokich stanowiskach nie
        przeszkadzala. Za to raban sie podniósl jak pojawila sie realna mozliwosc
        ostatecznego zerwania z postkomuna, nagle okazalo sie, ze nie zawlaszczenie
        panstwa przez zlodziei jest grozne, ale przegonienie tych zlodziei. Obrona
        przed rozliczeniami, choc prowadzona pod pieknymi haslami o wybaczaniu i
        patrzeniu w przyszlosc, jest tylko obrona pewnej legendy, bo odsloniecie prawdy
        pozbawiloby kilka osób rzadu dusz aureoli.

kataryna.kataryna
    • maksimum Re: Ile Orlen dał na fundację Kwaśniewskiej? 24.01.05, 23:27

Suma wszystkich wplat w dlugim okresie mogla tyle wyniesc.Zalozmy ze miesiecznie
      Orlen placil 100.000 zl. czyli Andrzej jednorazowa wplata ich przebil.
      W USA liczy sie sume wplat w ciagu jednego roku,by moc to od podatkow odjac.

Dlaczego nie spytaja u zrodla,czyli Orlenu-przeciez Jolka juz raz byla
      pewna ,ze widziala dyplom?

• douglasmclloyd Re: Ile Orlen dał na fundację Kwaśniewskiej? 24.01.05, 23:40

Z czego 1,45 miliona poszlo na wyplate dla Jolanty.

>
    • Gość: ??? Re: Ile Orlen dał na fundację Kwaśniewskiej? IP: *.006.popsite.net 25.01.05, 09:07
    • Gość: babariba Giertych róne już rzeczy mówił... IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 25.01.05, 10:21
      ...na przykład o jabłkowej przekąsce z Kulczykiem, która okazała się wielodaniowym obiadem.
      Są aresztowane dokmenty, z których to wszystko powinno wyjść... bo Giertych jakby nie do końca wiarygodnym sprzedawcą tajemnic jest.
      A tak na marginesie, to nawet jakby to było 1,5 mln to gdzieś to jest w szpitalach powkładane i kudy temu do dziesiątków milionów, które w telewizję jedną Orlen i nie tylko wtopił.
      I co zostało dokumentnie przeżarte.
      • ayran Re: Giertych róne już rzeczy mówił... 25.01.05, 11:14
        To częsty motyw - taki na przykład Celiński bardzo lubi przygważdżać świadków
        pytaniem o Telewizję Familijną. Aresztowali Modrzejewskiego? Dobrze mu tak - po
        co inwestował w Familijną. Trzeba było uczciwie zainwestować w Czarzastego,
        żeby Familijnej limit na reklamy zwiększył.
        • Gość: bababriba wróćmy do tematu, jak Czarzasty... IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 25.01.05, 11:27
          ...dwa karne zarzuty będzie miał. OK???
          Bo na razie jest to pie..nie o szopenie...
          • ayran Re: wróćmy do tematu, jak Czarzasty... 25.01.05, 11:30
            rozumiem, że Telewizja Familijna w kwestii darowizny dla Jolki to jest na temat?
            • Gość: babariba z tego, co z prasy jeno wiem, fundacja Kwacha żony IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 25.01.05, 16:39
              ...wydwała kasę głównie na cele, które są generalnie akceptowalne społecznie i efekty tych wydatków widać ciągle.
              Kasa, którą dostała Falilijna telewizja została zjedzona bez śladu i to mnie trochę niepokoi.
              • ayran Re: z tego, co z prasy jeno wiem, fundacja Kwacha 25.01.05, 16:59
                Niestety, chłopaki z Familijnej popełnili jeden zasadniczy błąd (może nie
                jeden, ale pozostałe nie były zasadnicze). Nie zatrudnili Roberta
                Kwiatkowskiego jako szefa - on by im pokazał jak zrobić rentowną telewizję z
                otrzymanym od KRRTV 2% limitem na czas reklamowy i 15% pokryciem nadajnikami.

A tak swoja drogą - co to za fundacja Kwacha o której wspominasz?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka