Dodaj do ulubionych

Obchody rocznicy wyzwolenia Birkenau i Auschwitz

• Gość: Dexter Nie dziwię się tej kobiecie IP: *.devs.futuro.pl 28.01.05, 13:45
      Nie można się dziwić tej kobiecie. Tego wręcz można było się spodziewać, że ona
      wyskoczy "jak Filip z konopii" podczas tych uroczystości. Aushwitz okazał się
      wielką częścią jej życia. Skoro trafiła tam jako dwunastolatka, musiały się te
      obrazy głęboko wryć jej w pamięć.
    • Gość: Dexter Nie zgadzam się IP: *.devs.futuro.pl 28.01.05, 13:47
      Cokolwiek chcieliście powiedzieć, uważam, że cały zachód i ZSRR są winni. Oni
      po prostu czekali, aż się wykrwawimy>
    • Gość: ZEUS To nic osobistego.. po prostu mieli pecha byc w IP: *.bardo-slaskie.sdi.tpnet.pl 28.01.05, 13:47
      niewłasciwym miejscu w niewłasciwym czasie..
      • Gość: strzałek Re: To nic osobistego.. po prostu mieli pecha byc IP: 193.19.104.* 28.01.05, 13:51
        jak ktos zabije ci syna tylko dlatego że ma długie włosy, też tak powiesz, czy
        spytasz się dlaczego?
        • Gość: ZEUS Bardzo chciałes powiedziec cos istotnego ale IP: *.bardo-slaskie.sdi.tpnet.pl 28.01.05, 13:55
          wyszlo ci bez sensu.. zabije dlatego ze miał długie włosy..
    • felis.catus a tam wdarła się 28.01.05, 13:49
      poprostu kulturalnie podeszła, stanęła za plecami mówcy, poczekała, aż skończył
      i odszedł i sama podeszła do mikrofonu.
      nie ma to, jak udramatyzować fakty.
    • Gość: Pasażer PKP TO ZŁODZIEJE I OSZUŚCI !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.05, 13:55
      Kupiłem bilet w kasie PKP, a w pociągu kazali mi wykupić
      jeszcze raz te same bilety bo podobno coś z nimi nie tak.
      Pisałem do na wszystkie e-maile PKP, ale nikt nie raczył mi odpowidzieć.
      Czyż to nie chamstwo !!!
      • Gość: linke Re: MANIPULACJA SŁOWAMI!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 14:19
        Gazeta napisała: "dlaczego? - krzyczała do mikrofonu była więźniarka
        Auschwitz Merka Szewach, która niespodziewanie wdarła się wczoraj na mównicę
        podczas 60. obchodów wyzwolenia obozu zagłądy w Auschwitz- Birkenau"
        -----------------------
        Redaktorze co za wyrażenie; "wdarła się"
        We wszystkich telewizijach widać było wyraźnie że ta
        Izraelitka zupełnie SPOKOJNIE stała u boku swojego prezydenta,
        czekając na wyrażenie swojej opinii.

• adamdark01 60 lat wspomnien niemieckich nacionalistow. 28.01.05, 14:00
      Jestem zadowolony,ze wreszcie Europa i caly swiat,uznal,i zapisal przed soba,
      ze obozy koncentracyjne,obozy zaglady narodow,planowali,i stworzyli niemieccy
      nacionaliscipod dowoctwem Hitlera,Gerynga,Gebelsa,Aihmana ,i innych tego
      pokroju scierw.Polska byla pod butem niemieckich faszystow,kazdemu polakowi
      grozila smierc za okazanie pomocy zydom lub innym uwiezionym,jcyz to byli
      bohaterowie Polacy,ktorzy mimo grozb,ratowali wlasnie zydow,a nieraz cale
      rodziny,narazajac siebie i wlasna rodzine na smierc?Czesc Wam i Chwala!
      Oto najlepszy wzor jaki nalezy rozglaszac,jakim ma byc czlowiek.Uratowanie
      Jednego zycia ludzkiego,to jak uratowac cala ludzkosc.Tak pisze w Starym
      Testamencie.A Pan Jezus powiedzial, ze nie bedzie zmienione ani jedno slowo z
      Pisma Swietego.Uwazam wiec,ze najwyzszy czas,azeby kazda Polka i Polak
      powzieli postanowienie,od dzis mowic o zydach tylko pozytywnie,bez obelg,
      bez docinkow,bez osmiewania.Zyd jest takim samym czlowiekiem jak kazdy jeden.
      Ma swoje strony i dobre i zle,jak kazdy inny,ma swoje slabostki i swoja moc,
      sa wierzacy i nie wierzacy,sa praktykujace,i nie praktykujace religji,
      ale jedno co ich odroznia,nie pija alkoholu bez przyczyny,a to jest bardzo
      wiele,bo bardzo malo przyczyn jest u zydow azeby pic.Alkohol czyni szkode
      w mozgu,ale nie odrazu to sie czuje,wiec radze Wam rodacy,zaniehajcie picie
      alkoholu,myslcie jakie piekne a ktotkie jest zycie,i badzcie trzezwi,abyscie
      wiedzieli co czynicie.Gratuluje te droga,za wspaniala organizacje tak
      Wielkiego Manifestu jakim byl dzien Uczczenia Pamieci Zaglady.
    • Gość: FUNKY KOVAL KTO IP: *.abc.com.pl 28.01.05, 14:12
      Szkoda, że w tym dramatycznym przemówieniu ta Pani nie powiedziała kto spalił
      Jej Naród...

Nadal świat jest przekonany, że są to polskie obozy.

mój pradziadek, żołnierz Związku Walki Zbrojnej zginął w Aschwitz.

A kiedy świat upomni się o ofiary gułagu za które nigdy Rosjanie nie
      przeprosili. Ale o tym w parlamencie europejskim się nie mówi - wobec czego i
      przez fakt żenującej debaty - ja mam tak parlament i jej przedstawicieli w
      dupie!!!
      Kiedy Żydzi dowiedzą się, że kilka milionów samych tylko Polaków zginęło w ZSRR
      Kiedy młodzi Żydzi z Izraela zaczną odwiedzać Muzeum Powstania Warszawskiego,
      Takich pytań jest wiele
    • Gość: Marcin Zginęło 500.000 Polaków żydowskiego pochodzenia IP: 80.51.232.* 28.01.05, 14:50
      Oczywiście, że w Auschwitz ginęli Polacy i to nie tylko kilkadziesiąt tysięcy,
      jak podano w Wiadomościach. Połowa z miliona Żydów, których tam zamordowano,
      było Polakami, obywatelami II RP. Gdyby przed wojną zapytać ich czy są
      Polakami, na pewno większość z nich by przytaknęła, bo tak się czuli. Czy ktoś
      np. ośmieliłby się odmówić polskości Tuwimowi, Szpilmanowi albo Polańskiemu, z
      tego tytułu, że są Żydami? Mam nadzieję, że nie. Potomkowie polskich emigrantów
      w USA już najczęściej w trzecim pokoleniu nie czują się Polakami tylko
      Amerykanami. A tymczasem polscy Żydzi mieszkali tu od czasów Kazimierza
      Wielkiego. Wielu w domu mówiło po polsku, a nie w jidysz.
      Przerażające jest to, że w 60 lat po pokonaniu hitleryzmu wciąż funkcjonuje
      narzucony przez faszystów schemat myślowy, że Żyd nie może być Polakiem,
      Niemcem itd.
      • Gość: Heniek Re: Zginęło 500.000 Polaków żydowskiego pochodzen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 15:10
        Poniewaz Izraela wtedy nie bylo, to wszyscy zamordowani JAKO ZYDZI byli
        obywatelami jakichs krajow: Polakami, Rosjanami, Francuzami itp. I co, z tego
        wynika, ze nie zginal tam ani jeden ZYD? To chcesz powiedziec?
        Przez kilkadziesiat lat tak wlasnie mowiono.
      • Gość: real_history JAKO ZYDZI - Zginęło 500.000 Polaków ?????!!!!!!!! IP: *.pool8022.interbusiness.it 28.01.05, 20:48
        Gość portalu: Marcin napisał(a):

> Oczywiście, że w Auschwitz ginęli Polacy i to nie tylko kilkadziesiąt tysięcy,
        > jak podano w Wiadomościach. Połowa z miliona Żydów, których tam zamordowano,
        > było Polakami, obywatelami II RP. Gdyby przed wojną zapytać ich czy są
        > Polakami, na pewno większość z nich by przytaknęła, bo tak się czuli. Czy ktoś
        > np. ośmieliłby się odmówić polskości Tuwimowi, Szpilmanowi albo Polańskiemu, z
        > tego tytułu, że są Żydami? Mam nadzieję, że nie. Potomkowie polskich emigrantów
        >
        > w USA już najczęściej w trzecim pokoleniu nie czują się Polakami tylko
        > Amerykanami. A tymczasem polscy Żydzi mieszkali tu od czasów Kazimierza
        > Wielkiego. Wielu w domu mówiło po polsku, a nie w jidysz.
        > Przerażające jest to, że w 60 lat po pokonaniu hitleryzmu wciąż funkcjonuje
        > narzucony przez faszystów schemat myślowy, że Żyd nie może być Polakiem,
        > Niemcem itd.

NO WLASNIE !
        CZYZ TO NIE PARANOJA !!
        ZE OCENE KTO BYL ZYDEM A KTO NIE

POZOSTAWIONO NIEMIECKIEMU
        ZBRODNICZEMU BYDLU !!

WYSTARCZYLO MIEC PRADZIADKA ZYDA
        ABY BYC - WEDLUG KRYTERIOW ZBRODNIARZY-
        NIE POLAKIEM A ZYDEM !!!!

OCZYWISCIE W TYM PRZYPADKU
        DZISIEJSI ZYDZI INIEMCY
        PRZYZNAJA SLUSZNOSC
        NIEMIECKIM ZBRODNIARZOM.....
    • Gość: Zakaew dlaczego zabraliscie Palestynczykom ziemia? IP: *.elartnet.pl / *.elart.com.pl 28.01.05, 15:01
      i kolo sie zamyka od 1945 bylo tyle masakrach swiat tylko Zydow tak pamieta!
      reszta swiata to bydle?
      • Gość: Heniek Re: dlaczego zabraliscie Palestynczykom ziemia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 15:13
        Czy jak na pogrzeb Twojej matki przyjdzie ktos i zacznie sie drzec, ze to
        skandal, bo jego matka tez umarla, to nie zawolasz karetki z psychiatryka?
        • Gość: Zakaew bede mu wspolczul ze nie moze sie pozbierac po IP: *.elartnet.pl / *.elart.com.pl 28.01.05, 15:24
          smierci jego matka a nie to ze mam go gleboko gdzies!
          bo ja wspolczuje Zydom jak i innym a ty innym?
    • Gość: Wirszyllo Uroczystosci w Oswiecimiu IP: *.203-202-24.mc.videotron.ca 28.01.05, 15:21
      Mysle, ze wszystko zostalo powiedziane wczoraj (w czwartek). Odpowiedzialnosci
      bezposrednia niemcow-nazistow nie podlega kwestii. Tylko, ze nienawisc do tego
      wspanialego narodu byla w tym czasie duzo bardziej powszechna, rozciagala sie
      na caly swiat. Chyba trudno znalezc jakies narody wyjatki. Nie wolno zapomniec,
      ze zbrodnia dokonalo sie w europejskim morzu chrzescianstwa i byla skierowana
      przeciwko narodowi, ktory byl wierny swojej starej wierze. Czy nie tu trzeba
      szukac poczatkow nienawisci? Moja babka przypominala mi, ze to zydzi
      zamordowali Chrystusa, a na wielkanoc swiecona ocet, aby ten fakt upamietnic.
      Sila wiary zydow budzila zazdrosc, draznila.
      Inny bardzo podly fakt, ktory zgodnie sie wycisza, to zbrodnicze milczenie
      aliantow. Jesli sie nie myle, to nie bylo zadnych oficjalnych protestow od 1942
      roku, kiedy o tym juz wiedzieli. Dlaczego?
      Na wczorajszej uroczystosci wszyscy prezydenci byli ubrani stosownie do
      okolicznosci. Tylko jeden ubrany byl niestosownie, prosze zgadnac o kogo chodzi.

K. Wirszyllo
      • Gość: Karol Re: Uroczystosci w Oswiecimiu IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 28.01.05, 15:39
        Ty nie wiezs co piszesz! Czy uwazasz, ze jakies protesty mialyby sens? Swiat
        teraz protestuje w sprawie mordowania narodu palestynskiego przez zydow i co z
        tego. Zapytaj sie Szarona, jaka jest jego reakcja na te protesty.
    • Gość: jolita Dlaczego spalili mój naród? - krzyczała była wi... IP: *.mclink.it 28.01.05, 15:28
      "Ostrzegał, że największym zagrożeniem dla świata jest terroryzm, bo podobnie
      jak faszyzm nie szanuje ludzkiego zycia." To powiedzial Kwasniewski. Moim
      zdaniam najwiekszym zagrozenien dla swiata jest arogancja wielkich mocarstw i
      ich satelitow ktorzy panosza sie na calym swiecie, maja prawde w kieszeni i
      decyduja o wszystkim i za wszystkich. I oczywiscie sa nosicielami prawdy,
      demokracji i dobrych ideologi. Acha, i tylko oni moga miec bomby atomowe bo
      tylko oni sa dobrzy. I oczywiscie szanuja ludzkie zycie.
    • Gość: OBSERWATOR ANI SŁOWA O ŻYDACH . . . AMERYKAŃSKICH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 15:34
      PREZYDENT IZRAELA POTĘPIŁ ALIANTÓW ZA BRAK REAKCJI NA ZAGŁADĘ, ZAPOMNIAŁ JEDNAK
      UDERZYĆ SIĘ W SWOJE, NARODOWE PIERSI BY PRZEPROSIĆ ZA CAŁKOWITĄ OBOJĘTNOŚĆ
      ŻYDÓW AMERYKAŃSKICH WOBEC NIEMIECKICH ZBRODNI DOKONYWANYCH NA ICH WSPÓŁBRACIACH.
      ŻYDZI W USA NIE TYLKO ZACHOWALI OBOJĘTNOŚĆ, WIELU Z NICH ATAKOWAŁO EMISRJUSZY Z
      POLSKI ZA SIANIE NIEPRAWDY, TO BYŁO MN. POWODEM SAMOBÓJCZEJ SMIERCI CZŁONKA
      WŁADZ POLSKICH NA UCHODŹCTWIE, POLSKIEGO ŻYDA
      NIE JEST TAJEMNICĄ, ŻE ŻYDZI AMERYKAŃSCY TRAKTOWALI ŻYDÓW WSCHODNIO-
      EUROPEJSKICH, Z RACJI RÓŻNIC KULTUROWYCH, PRZYNALEŻNOŚCI DO ODRĘBNEJ GRUPY
      ETNICZNEJ, STROJÓW, ZWYCZAJÓW ITP, Z POGARDĄ NIE MNIEJSZĄ NIŻ NIEMCY.
      • Gość: Zakaew chyba zartujesz nigdy coa takiego nie powie IP: *.elartnet.pl / 62.233.208.* 28.01.05, 15:45
        bedac prezydentem kraju ktory dzieki nimi powstalo!
      • Gość: herod Re: ANI SŁOWA O ŻYDACH . . . AMERYKAŃSKICH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 15:59
        Masz całkowitą rację ,tenże Żyd nazywał się Szmul Zygielbojm,
        był przedstawicielem społeczności żydowskiej w Polskim Rządzie
        w Londynie i popełnił samobójstwo na znak protestu wobec braku
        jakiejkolwiek reakcji na los współbratymców przez amerykańskie
        i światowe żydostwo.Zostawił zresztą list pożegnalny w którym
        opisał przyczyny swego desperackiego kroku...
        Ale za przypominanie tego faktu dzisiaj dostaje się etykietę
        krwiożerczego antysemity..Pozdrawia
        • Gość: OBSERWATOR Re: ANI SŁOWA O ŻYDACH . . . AMERYKAŃSKICH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 17:35
          DZIĘKI, HEROD, ZA PRZYPOMNIENIE TEGO NAZWISKA.
          A TAK NAWIASEM MÓWIĄC, POWINNIŚMY NAGŁAŚNIAĆ I CZCIĆ TYCH ŻYDÓW ROBIĄCYCH TAK
          WIELE DLA WSPÓLNEGO DOBRA POLAKÓW I POLSKICH ŻYDÓW ZAMIAST NOSIĆ NA RĘKACH
          PROWOKATORÓW I POLAKOŻERCÓW TAKICH JAK NP GRYNBERG, KOSIŃSKI CZY GROSS
          • Gość: Herod Re: ANI SŁOWA O ŻYDACH . . . AMERYKAŃSKICH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 18:04
            Wystarczy przypomnieć chociażby Tyrmanda,który nie dał się zeszmacić
            jak "wybitny pisarz" Kosiński i nie pisał na zamówienie fałszerstw
            i bredni.
      • Gość: Karol Re: ANI SŁOWA O ŻYDACH . . . AMERYKAŃSKICH IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 28.01.05, 16:12
        A to z prostego powodu. Juz w 1939 zalozono korporacje "Holocaust". I z kazda
        tako informacja zacierano rece na mysl o przyszlych zyskach
    • paramol Moje modlitwy tego dnia 28.01.05, 15:49
      Boże Izraela! Przyjmij do siebie tę milionową ofiarę całopalenia. Nadeślij
      pokój tym, którzy przeżyli i pragną żyć w pokoju. A nas niegodnych nie karz
      niepamięcią. Amen
    • Gość: ato GW jak to GW , weszla spokojnie a nie wdarla sie IP: *.chi.megapath.net 28.01.05, 15:50
    • Gość: Krystyna z Poznani Wies Polska a zydzi IP: 5.5R* / 212.25.109.* 28.01.05, 15:50
      Ten kto pisze o polskim gospodarzu za wsi,ze zyd niema poco jechac na wies i
      mowic ze, jest zydem,nie ma zielonego pojecia o madrosci prostej ale logicznej
      naszych chlopow,zyjacych blizko Boga i natury, co na jedno wychodzi.Sama bylam
      na wsipolskiej, w okolicach Kutna i rozmawialam z okoliczna ludnoscia o Izraelu
      i o zydach,zadawali bardzo dociekliwe i madre pytania, o zyciu i warunkach
      w ktorych ostatnie lata zyja izraelczycy,troche co wiem mowilam i nikt na mnie
      nie napadal ani nie wyzydzil.Madrosc chlopow w Polsce przewyzsza duzo, a nawet
      bardzo duzo,fircykow z miasta ktorzy dorwali sie do kompiuterow i mysla,ze
      wszystkie rozumy pozjadali.
      Czesc chlopom z Polskiej wsi.
    • Gość: maxxo niech nie krzyczy IP: 193.0.72.* 28.01.05, 15:50
      niech nie krzyczy tylko podziekuje Vichy i swoim kolabo-rodakom
    • Gość: Verbal GW, jak cytujecie to dokładnie proszę !!! IP: *.devs.futuro.pl 28.01.05, 16:34
      W cytacie przytoczonym przez GW brak jest fragmentu, w którym ta pani grozi, że
      teraz mają kraj i armię. W cytacie GW brak jest choćby (...), co oznaczałoby, że
      stąd coś wycięto. Panowie i Panie z GW nawet za komuny było widać jak cenzura
      coś wycinała. No, ale WY przecież nic nie cenzurujecie - WY "WYGŁADZACIE".
      Oj coś mi tu zaczyna śmierdzieć. Cyba się przeniosę na Onet.
      • Gość: meerkat-antykomuch OKUPACJA NIEMIECKA=5 LAT; SOWIECKA-50!!! IP: 217.52.254.* 28.01.05, 16:54

Stalin NIE MOGL Polski zostawic Hitlerowi, o co modli sie tu niejaki <kacap> z
        Kacapstanu, bo austriacki malarz juz wowczas nie zyl. Zostawil wiec ja we
        wladanie wiernemu agentowi NKWD- Boleslawowi Bierutowi, a pacyfikacje-
        marszalkowi Konstantinowi Rokossowskiemu, temu samu, ktory jako dowodca Frontu
        Bialoruskiego CELOWO wstrzymal ofensywe na drugim brzegu Wisly, by Niemcy mogli
        bez przeszkod wyniszczyc formacje wierne rzadowi polskiemu w Londynie!

• lolo11 Przekrecone zdanie! 28.01.05, 16:55
      Ona sie nie wdarla lecz wydarla. Ciekawe kto jej przemowienie napisal?
    • Gość: meerkat NIE-mahmut [...] IP: 217.52.254.* 28.01.05, 17:03
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: Zoom67 Komentarze o Polakach IP: 213.201.163.* 28.01.05, 18:20
      W RTL TVI (Belgia)podczas donioslych uroczystosci (swieczki, smutne twarze,
      snieg i powaga) opowiadano o tym ze Polacy wymordowali Zydow w Jedwabnem.
      Zas w TV5 (Francja) w trakcie debaty w ktorej jeden z uczestnikow (Zyd) mowil
      ze Polacy sie zmienili i ze nie mozna stawiac na tej samej skali ocen Polakow i
      Niemcow w pewnym momencie inna uczestniczka programu, stara, chuda i ruda,
      zaczela krzyczec ze w 1918 roku ona musiala uciekac przed anty-semityzmem
      Polakow i ze to anty-semityzm tychze Polakow byl u podstaw zalozenia obozu
      zaglady w Oswiecimiu.
    • Gość: ANTEK OGLADALEM TEN SHOW IP: 216.223.64.* 28.01.05, 18:32
      OD JAKIEGOS CZASU PROSILEM SZANOWNYCH DYSKUTANTOW O POMOC W ZNALEZIENIU
      ODPOWIEDZI NA PYTANIE, DLACZEGO DOSZLO DO ZBRODNI. KRAKOWSKI WIECZOR DAL MI DO
      MYSLENIA. TAKIEJ FALI SEMITYZMU ,KTORA INSTYKTOWNIE WYWOLUJA PRZECIWNE WRAZENIE
      NIGDY NIE ODCZULEM. JAKO GOJ POCZULEM SIE WINNYM ZA WSZYSTKIE GRZECHY
      POPELNIONE PRZECIW NARODOWI WYBRANEMU. MAM NA MYSLI GRZECHY NIE WG MOJEJ ALE
      ICH DEFINICJI.JAKO GOJ JESTEM MNIEJ WARTOSCIOWY. MOZE INNI TEZ GINELI W OBOZACH
      ALE TO PRZYPADEK, JAKIES NIEDOPATRZENIE NIEMIECKIEJ MACHINY.OCZEKIWALEM PO
      OBCHODACH HOLDU DLA WSZYSTKICH ZAMORDOWANYCH I TEGO ZABRAKLO.CZY JEST PRAWO
      KTORE SCIGA ANTYGOJ-IZM?
      • Gość: WinniWszyscy??? Re: OGLADALEM TEN SHOW - bez nazwania winnych !!!! IP: *.pool8022.interbusiness.it 28.01.05, 21:01
        Gość portalu: ANTEK napisał(a):

> OD JAKIEGOS CZASU PROSILEM SZANOWNYCH DYSKUTANTOW O POMOC W ZNALEZIENIU
        > ODPOWIEDZI NA PYTANIE, DLACZEGO DOSZLO DO ZBRODNI. KRAKOWSKI WIECZOR DAL MI DO
        > MYSLENIA. TAKIEJ FALI SEMITYZMU ,KTORA INSTYKTOWNIE WYWOLUJA PRZECIWNE WRAZENIE
        >
        > NIGDY NIE ODCZULEM. JAKO GOJ POCZULEM SIE WINNYM ZA WSZYSTKIE GRZECHY
        > POPELNIONE PRZECIW NARODOWI WYBRANEMU. MAM NA MYSLI GRZECHY NIE WG MOJEJ ALE
        > ICH DEFINICJI.JAKO GOJ JESTEM MNIEJ WARTOSCIOWY. MOZE INNI TEZ GINELI W OBOZACH
        >
        > ALE TO PRZYPADEK, JAKIES NIEDOPATRZENIE NIEMIECKIEJ MACHINY.OCZEKIWALEM PO
        > OBCHODACH HOLDU DLA WSZYSTKICH ZAMORDOWANYCH I TEGO ZABRAKLO.CZY JEST PRAWO
        > KTORE SCIGA ANTYGOJ-IZM?

jezeli przypomnisz sobie nagonke na Polakow
        w 2001 roku pod wplywem oszczerstw grossa
        i zachowanie kwasniaka, ktory natychmiast polecial
        do stanow przepraszac zydow

a ktory czesto zachowuje sie jak antygoj
        to byc moze to twoje poczcie winy
        troche zmaleje ...
    • Gość: Wojskowa głupota ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 21:14
      Przy całym szacunku dla pani Merki Szewach i jej przeszłości,
      wykrzykiwanie:
      "teraz mamy czołgi" "teraz mamy armię" "teraz mamy kraj" czemu i komu to
      służy ...bo chyba nie pojednaniu narodów....
      To przykre że ta tak straszliwie doświadczona kobieta dała się "użyć"
      w celach prostackiej zupackiej propagandy izraelskich "generałow"
      Bardzo jej współczuję ...
      Z wielu powodów...
      • Gość: Noyak Re:do ak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 21:26
        Ten post to też przejaw antysemityzmu..........
        • Gość: ak Re:do ak IP: *.toya.net.pl 28.01.05, 22:10
          Przy całym szacunku dla pani Merki Szewach i jej przeszłości,
          wykrzykiwanie:
          "teraz mamy czołgi" "teraz mamy armię" "teraz mamy kraj" czemu i komu to
          służy ...bo chyba nie pojednaniu narodów....
          To przykre że ta tak straszliwie doświadczona kobieta dała się "użyć"
          w celach prostackiej zupackiej propagandy izraelskich "generałow"
          Bardzo jej współczuję ...
          Z wielu powodów.

Gość portalu: Noyak napisał(a):

> Ten post to też przejaw antysemityzmu..........

Antysemickich treści w nim nie ma - może jest, a może nie, antysemicka intencja.
          Nie wiem. Ale wiem z pewnością, że rasistowskim, antysemickim, nazistowskim i po
          prostu obłędnym jest post poniżej. Przyjęta przez ciebie taktyka nieodpowiadania
          na polemikę tylko dorzucania coś bez związku w innych miejscach forum, jak
          widzisz, nie okazuje się najlepsza - zawsze znajdzie się jakiś ochotnik, który
          udowadnia coś co nie chcesz przyjąć do wiadomości. Antysemityzmu jest na tym
          forum zastraszająco dużo.
          • Gość: kateksja Re:do ak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 23:38
            Weź to psychologicznie- myślę, że nie dała się użyć propagandzie, a po prostu
            stwierdziła, że odzyskała narodową tożsamość. Kiedyś(od czasów diaspory, czyli
            m/więc. od zburzenia świętyni w 70r n.e.) Izraelczycy nie mieli państwa ,
            armii, a tym bardziej czołgów. Nie słyszałam o współczesnym państwie/kraju,
            które pozostając państwem nie miałoby armii lub jakiegoś uzbrojenia. Nawet
            Watykan ma jakieś odziały, gwardię papieską czy coś.
            Wtedy Izraelczycy byli po prostu bezbronni.
            • Gość: pandada Re:do ak IP: *.ceron.pl 29.01.05, 00:58
              Oni nawet bombę atomową mają i ciągłę szkolenia wojskowe dla obu płci. Stali się taką współczesną Spartą.
    • Gość: TK Putin IP: *.233.233.94.devs.futuro.pl 28.01.05, 21:44
      Putin obraził Polaków swoimi słowami. To wielka sprawa, że wyzwolili nas od
      Niemców - sprawa łagrów, radzieckiego ludobójstwa, narzucenia nam władzy przez
      Moskwę, to jednak rzecz oddzielna i nie powinien wykorzystywać takiej chwili,
      aby wybielać ZSRR!!!
      • Gość: oco Re: Putin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 22:24
        Putin mówiąc o fałszowaniu historii ma bezwzględną rację ..bicie piany
        wokół spraw pobocznych to mieszanie gawiedzi we łbach....
        Jego słowa świadczą o tym ze ma w bardzo dużym poważaniu amerykańskich
        Żydów i ich oszustwa i szachrajstwa.dotyczące tak zwanego holocaustu
        .on ma archiwa poniemieckie..i doskonale wie kto i co robił
        Do kogo były adresowane jego słowa "usiłowanie zrobienia z ofiar katów"
        ..do polskich nazistów?
        Jak to dobrze że są i będą na świecie narody odporne na żydowsko-amerykańską
        presję.
        To wcale nie znaczy że jestem zwolennikiem rosyjskiego imperializmu...
        A Ruskim NIGDY nie podskoczycie...za duźy interes
      • Gość: pandada Re: Putin IP: *.ceron.pl 29.01.05, 01:12
        A czy on wybielał ZSRR? Mówił tylko, że (uogólniając) to oni zatrzymali fabryki śmierci i uwolnili nas od Hitlera.
        Należy pamiętać o ok. milionie Polaków (ob. polskich) pomordowanych na wschodzie.
        Należy też jednak pamiętać, że Armia Czerwona zniszczyła Hitlera i udaremniła jego plany eksterminacji ludności polskiej. I za to jesteśmy winni wdzięczność Armii Czerwonej.
        Trzeba jeszcze dodać, że udział w tym zwycięstwie mają też więźniowie syberyjskich łagrów, którzy oddawali życie pracując niewolniczo w nieludzkich warunkach.
        • Gość: silesius Re: Putin IP: *.dip0.t-ipconnect.de 29.01.05, 01:27
          zgoda, tylko ze w tym nie maja zadnego udzailu ani pan bierut, ani pan gomulka,
          ani gierek, ani jaruzelski (poslki faszysta), ani tez pan kwasniewski -
          stolzman (ktorego taus dobijal tych, ktorzy wpjenne pieklo przezyli). ok,
          rosjanie wyzwoli polske, i pewnie uchronili duzo ludzi przed jeszcze gorszysm
          losem. tylko, co w auscwitz mieli do zaprezentowania ludzie pokroju kwacha?
          przeciez - prawde powiedziawszy . ich sluzalczosc wobec zssr nie roznila sie
          wiele od sluzalczasci ss-manow wobec adolfa. po wojnie bylo widac, jak
          tarktowali bylych ak-owcow i zolnierzy podziemia (w tym i pana
          bartoszewskiego9. ludzie pokroju kwacha powinni posypac sobie glowe popiolem i
          zniknac: gdyby im tak w moskwie nakazano, toby kazdemu wyrywali paznokcie z
          palcow, sadzali na nodze krzesla, itp, bez wzgledu na to, czy ktos byl wiezniem
          kz-tu (historia wladyslawa bartoszewskiego nie jest jedyna). i to jest hanby,
          ze ludzie pokroju kwacha wogole maja prawo tam "pysk otworzyc", w obecnosci
          ludzi typu p. bartoszewski, ktorego polscy komunisci jeszce gorzej traktowali
          niz niemieccy faszysci. wstyddla polski !!
    • Gość: silesius Do redakcji Gazety Wyborczej IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.01.05, 22:11
      New York Times kolejny raz szkaluje Polakow. Gazeta wydawana w panstwie, ktore
      nic nie uczynilo, aby powstrzymac morderstwa w Auschwitz, kolejny raz postarala
      sie o obraze Polakow, piszac bardzo obrzydliwy komentarz. Wszytskim jest znany
      gest Szmula Ziegelbojma, ktory popelnil samobojswta miedzy innymi dlatego, ze
      amerykanskie organizacje zydowskie machnely reka - w czasie trwania Holocaustu -
      na los srodkowoeuropejskich Zydow. Juz wielokrotnie NYT dawal wyraz swojej
      anty-polskosci, oskarzajac AK o anty-zydowskie mordy na Wilenszczyznie,
      pomijaca przy tym caly kontekst sprawy, w tym mordy sowiecko-zydowskiej
      partyzantki, dokonane na polskiej ludnosci cywilnej w tym regionie (ze
      przypomne tylko Koniuchy). Mam nadzieje, ze redakcja GW zajmie w tej sprawie
      zdecydowane stanowisko -, chocby i z tego wzgledu, ze pan redaktor Michnik jest
      przez NYT uwazany za morlany autorytet. Od najwiekszego polskiego dziennika
      wymagam stanowczego protestu na lamach NYT, raz na zawsze zamykajacego usta
      bezczelnym potwracom, potomkom ludzi, ktorzy dla uratowania mordowanych w
      Auschwizu ludzi nic, ale to nic nie zrobili
    • Gość: silesius Historia Szmula Ziegelbojma a moralnoc NYT IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.01.05, 22:25
      Niech sobie wszyscy amerykanscy Zadzi poczytaja historie o czlowieku, ktory
      chcial mordowanych w Auschwitz ratowac, a przegral dlatego, bo wszystkie
      wplywowe organizacje - glownie amerykanskich zydow - nic zrobic nie chcialy.
      Moralnosc NYT to morlanosc Kalego;
      .
      www.mdc-int.de/pages/filme/zygielbojms_dpro.html
      • Gość: zweiputin niemiecki patent.. IP: 62.121.136.* 29.01.05, 03:05
        W bramie obozowej Putin spotyka kwasniewska w futrze raczej plastikowym.
        - Z kuny czy z lisa - pyta zaczepnie.
        - Nie, to prawdziwe: solidny niemiecki patent, izraelska robota, po prostu
        futro z Palestynzyka - odrzecze Damulka Kwasniewska.
        • Gość: einputin niemiecki patent.. IP: 62.121.136.* 29.01.05, 03:11
          W bramie obozowej w Oswiecimiu Putin spotyka Kwasniewska w futrze raczej
          plastikowym.
          - Z kuny czy z lisa - pyta zaczepnie.
          - Nie, to prawdziwe: solidny niemiecki patent, izraelska robota, po prostu
          futro z Palestynczyka - odrzecze Damulka Kwasniewska.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka