Gość: ru Re: Kieres: nie wyciekła żadna "ubecka lista" IP: *.chello.pl 29.01.05, 20:52 a ty się boisz czegoś? TO daj te liste w net, poczytamy i zobaczymy kto sie czego, albo kogo boi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamel Leon Re: Dzikikamień dokonuje dzikiej lustracji IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.01.05, 20:54 Nie lubię niepotrzebnie używać niemieckiego, dlatego zamiast Wildstein wolę mówić Dzikikamień . Tym razem Dzikikamień dokonuje dzikiej lustracji na szeroką skalę. Poprzednio dokonał on dzikiej lustracji Małgorzaty Niezabitowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ćśżęą [...] IP: *.promax.media.pl 29.01.05, 20:58 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michnik z egiptu wieldstein prometeusz ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 21:00 cwiercinteligenci zawsze beda nas karmic lekkostrawna papka na temat ochrony danych osobowych + dywagacje na temat lamania prawa...przy innej okazji uzywajac akurat argumentow posuwanych tym zBamasom przez debilne media. a co ku.. z naszym prawem jako spoleczenstwa do informacji ? - co to jakis pieprzony starozytny egipt i tylko wtajemniczeni kaplani jak michnik, establishment i nowi oficerowie sledczy z IPNu maja dostep do tej wiedzy tajemnej ? wieldstein zachowal sie swietnie i bezkompromisowo - jako czlonek kasty wybranej ktora miala dostep do tych dokumentow, udostepnil te wiedze swoim rodakom - i chwala mu za to - tak sie rodzi spoleczenstwo obywatelskie. ps. a za to jak sie te liste okresla itd. brac odpowiedzialnosci nie moze - to media w rodzaju GW wychowaly sobie bande tempawych klakierow, bez osobowosci za to biegla werbalnie na tyle zeby sprawiac pozory wlasnej inteligencji :) na szczescie tylko na sobie robia wrazenie (z pozdrowieniami dla guru cwiecinteligenckiej nowomody Bartosza Weglarczyka z GW) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paso Bronisław Wildstein złaodziej!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 22:02 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: go.go Re: wieldstein prometeusz ?hahaha IP: *.lodz.msk.pl / 81.219.126.* 29.01.05, 23:47 do michnika z egiptu Prometeusz nuczył ludzi jak korzystać z ognia, a nie ukradł go bezmyślnie żeby nim poparzyć, i dlatego ludzkość wspomina go..ciepło > wieldstein zachowal sie swietnie i bezkompromisowo - jako czlonek > kasty wybranej ktora miala dostep do tych dokumentow, udostepnil te wiedze > swoim rodakom - i chwala mu za to - tak sie rodzi spoleczenstwo obywatelskie. to opublikuj swój życiorys, z niezbednymi szczegółami ile razy sie schlałes,co brzydkiego i o których kolegach mówiłeś i co tak naprawdę myślisz o swoim szefie, żonie/meżu, i tesciowej opublikuj wszystkie rozmowy "na delegacji", i inne wiele o tobie nie wiemy może njpierwgzie mieszkasz i jak sie nazywasz? UDOSTępnij swoją wiedze Rodakom - tyle o pozach i pozorach inteligencji, oraz społeczeństwie obywatelskim,którego nie opiera się na wiedzy z archiwów- ale o tym chyba niewiele wiesz? a węglarczyka tez nie lubię.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyglobalista bronek antyglobalisci sa z toba ! trzeba oczyscic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 21:06 cwiercinteligenci zawsze beda nas karmic lekkostrawna papka na temat ochrony danych osobowych + dywagacje na temat lamania prawa...przy innej okazji uzywajac akurat argumentow posuwanych tym zBamasom przez debilne media. a co ku.. z naszym prawem jako spoleczenstwa do informacji ? - co to jakis pieprzony starozytny egipt i tylko wtajemniczeni kaplani jak michnik, establishment i nowi oficerowie sledczy z IPNu maja dostep do tej wiedzy tajemnej ? wieldstein zachowal sie swietnie i bezkompromisowo - jako czlonek kasty wybranej ktora miala dostep do tych dokumentow, udostepnil te wiedze swoim rodakom - i chwala mu za to - tak sie rodzi spoleczenstwo obywatelskie. ps. a za to jak sie te liste okresla itd. brac odpowiedzialnosci nie moze - to media w rodzaju GW wychowaly sobie bande tempawych klakierow, bez osobowosci za to biegla werbalnie na tyle zeby sprawiac pozory wlasnej inteligencji :) na szczescie tylko na sobie robia wrazenie (z pozdrowieniami dla guru cwiecinteligenckiej nowomody Bartosza Weglarczyka z GW) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosmita Re: Kieres: nie wyciekła żadna "ubecka lista" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.05, 21:06 Skąd w tym dziennikarzu takie poczucie misji i nieomylności? Chęć sławy? Chęć poczucia że wyprowadził wszystkich w pole kradnąc dane? Co z tego że nie były tajne? Przez takich ludzi, trzeba zabezpieczać wszystko wszędzie. Jak portfel leży na ulicy też jest niczyj, więc można go rąbnąć, ale tego się nie robi, tylko szuka własciciela. Sms-y żony też można przeczytać, ale się tego nie robi. Nastoletnią córkę można podejrzeć w łazience, ale tego się nie robi. Bąka można puścić w autobusie, ale tego się nie robi. Itd... Nawiedzony dziennikarz sprawił, że 240 tys osób jest zamieszanych w kradzież zegarka na Placu Czerwonym w Moskwie. Brak słów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Lis TVN yo ! Polski hip-hop Yest z Toba Bronek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 21:10 brawo bronco Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z kocudzy Re: Kieres: nie wyciekła żadna "ubecka lista" IP: 212.124.92.* 29.01.05, 21:11 bravo bronek. maly kroczek na publikacje archiwum ubecji w mediach. tego sie umoczeni boja najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Archiwista Bronek swoje, a Ty swoje IP: *.ists.pl / *.ists.pl 29.01.05, 21:40 Przeciez powiedzial wyraznie, ze jest to lista osob w aktach IPN, bez rozrozniania katow i ofiar. Triumfalizm, jaki widze m.in. w Twoim glosie doprowadzi do tego, ze ta lista zacznie byc powszechnie uznawana za liste agentow. POTRZEBA CI PRAWDY CZY IGRZYSK? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miop Re:to jest lista zasobow, wielu dotychczas biernie IP: *.broker.com.pl 29.01.05, 21:58 podchodzacych do dziwnych wpadek w swoim zyciu nagle moga przejrzec na oczy i wystapic o swoje akta tak ruszy powszechne sprawdzanie dawnych ubekow przez pokrzywdzone ofiary i o to chodzi aby w koncu ofiary przemowily na temat czerwonej mafii pzpr-u Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Ale "publika" popatrzy i powie: ten profesor IP: *.ists.pl / *.ists.pl 30.01.05, 00:52 Paczkowski, to musial byc niezly numer, bo przeciez jest na LISCIE KAPUSIOW! Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Re: Oczywiście, że IGRZYSK! 30.01.05, 01:41 Jak i politykom - jak się nie umie załatwić chleba, to trzeba chociaż igrzyskami nadgonic! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STATUA WOLNOSCI ! CALY WOLNY SWIAT JEST Z TOBA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 21:12 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BUDDA I JEZUS RAZE NAWET SWIECI SA Z TOBA BRONEK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 21:13 Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Re: Czy aby aureola nie utrudni mu występów w TV? 30.01.05, 01:44 (ze względu na kłopoty z rejestrowaniem przez kamery obiektu z własnym źródłem światła) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fafik Re: Kieres: nie wyciekła żadna "ubecka lista" IP: 62.233.163.* 29.01.05, 21:28 jasne, że GW boi się lustracji - tyle pięknych autorytetów może trafić na śmietnik... a prawdziwa odpowiedź Wildsteina, a nie taka zmanipulowana przez GW znajduje się pod adresem: fakty.interia.pl/kraj/news?inf=587012 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: Kieres: nie wyciekła żadna "ubecka lista" IP: *.ists.pl / *.ists.pl 29.01.05, 21:36 Od 19,51 GW zamieszcza te notatke PAP w doslownym brzmieniu. Wiec odkrycia nie zrobiles Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Z tego co widzę, to raczej Wildstein manipuluje 30.01.05, 02:10 zarzucając GW jakoby głosiła, że jest to lista TYLKO agentów, kiedy w pierwszym akapicie artykułu w GW (nr 24 z dn. 29-30 stycznia 2005) pt. "UBECKA LISTA KRĄŻY" napisano jak wół: "Lista funkcjonariuszy milicji i tajnych służb PRL, agentów i kandydatów na agentów z ogromną liczbą 240 tys. ..." itp, itd. Żeby się w tym dopatrzyć listy WYŁĄCZNIE agentów - trzeba być analfabetą funkcjonalnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Voyt. Re: Kieres: nie wyciekła żadna "ubecka lista" IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.01.05, 21:31 Bóg chciał ukarać Gazetę i jej Wilsteina podesłał. Na bazie tej listy różni politykierzy będą urządzać polowania na czarownice i to też będzie wkładem m.in.Gazety. Szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Komuszek Kara boska na gw ??????!!!!!!!!!!!! IP: *.oc.oc.cox.net 29.01.05, 21:50 Gość portalu: Voyt. napisał(a): > Bóg chciał ukarać Gazetę i jej Wilsteina podesłał. Na bazie tej listy > różni politykierzy będą urządzać polowania na czarownice i to też będzie > wkładem m.in.Gazety. Szkoda bzdura ! przeciez Bog ukaral gw michnikiem ;) bo przeciez geszeft (reklamy, sprzedaz) zamalal sie po aferze michnik-rywin ! Wildstein przyspozy gw rozglosu !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JORK Re: Kieres: nie wyciekła żadna "ubecka lista" IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.01.05, 21:35 Chciałeś być lepszy od Macierewicza?.Bronek!!!.Coś ty zrobił GAMONIU!!!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poutposiutgpsoiubp LISTA SCHINDLERA , TERAZ LISTA WILDSTEINA .... IP: *.promax.media.pl 29.01.05, 21:54 coś mi to mówi ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grisza to samo tylko z onetu - brzmi "ciut" inaczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 21:56 to samo tylko z onetu - brzmi "ciut" inaczej prawda? gazeto, zdaj sobie wreszcie sprawę, że tak prymitywne manipulacje nie przejdą. Dziękuje w imieniu rodziców i swoim Panie Bronisławie. Wildstein o ujawnieniu listy z archiwum IPN Nie złamałem prawa, przekazując listę zasobów osobowych znajdujących się w archiwach IPN innym dziennikarzom, ponieważ jest ona jawna. Zrobiłem to, by umożliwić dziennikarzom zwrócenie się do IPN o odtajnienie tych danych - powiedział PAP w sobotę Wildstein. Potwierdził, że przekazał skopiowaną listę na płytach CD "kolegom dziennikarzom"; nie chciał jednak przyznać, jak wielu z nich ją otrzymało. Wildstein nie chciał też ujawnić, w jaki sposób wszedł w posiadanie tego materiału. Podkreślił, że nie jest to lista agentów. Dodał, że są na niej osoby pracujące w IPN, np. prof. Andrzej Paczkowski, które z zasady nie mogły być tajnymi współpracownikami. "Ta lista służy dziennikarzom jako pomoc w ich poszukiwaniach - to był jedyny cel przekazania im przeze mnie tej listy" - dodał Wildstein. W sobotę "Gazeta Wyborcza" napisała w artykule pt. "Ubecka lista krąży po Polsce", że skopiowana w archiwum IPN przez nie wymienionego z nazwiska dziennikarza lista funkcjonariuszy tajnych służb PRL, agentów i kandydatów na agentów z "nieprawdopodobną liczbą 240 tys. nazwisk" krąży po Polsce. Komputer z bazą danych o archiwach znajduje się w czytelni od jesieni ubiegłego roku. Mają do niego dostęp wszyscy, którzy korzystają z archiwum. Według niego celem tej publikacji "GW" było "przestraszenie czytelników lustracją". "To świadoma manipulacja urągająca zasadom sztuki i etyki dziennikarskiej - powiedział, wyjaśniając, że "przekazując tę listę swoim kolegom dziennikarzom mówiłem, że nie jest to lista agentów, ale lista zasobów osobowych znajdujących się w archiwach IPN". "Twierdzenie +Gazety+, że to jest lista TW jest kłamstwem. W dodatku dobrze wiedząc, że to ja ujawniłem tą listę, nie zadała ona sobie trudu, żeby mnie o to zapytać" - powiedział PAP Wildstein. Specjalna komisja Instytutu Pamięci Narodowej ma do środy zbadać sprawę wycieku z IPN rzekomej "listy agentów", a w środę sprawą zajmie się kolegium IPN - poinformował w sobotę PAP prezes IPN Leon Kieres. Dodał, że owa lista nie jest listą agentów, ale spisem osób pojawiających się w archiwach tajnych służb PRL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kosa Bronisław Wildstein to złodziej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 21:58 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: archiwista Spis katow, czy takze ofiar? IP: *.ists.pl / *.ists.pl 29.01.05, 22:00 Sam Wilstein mowi, ze na liscie sa rozne nazwiska: TW i osob przesladowanych przez TW, bez okreslenia kto jest kto? Wiec czy istotnie Czuchnowski tak dobrze zrobil? Znam chlopaka i lubie go, ale tu akurat postapil bardzo nierozsadnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miop Re: Spis srodowiska walki - kto katem, kto ofiara IP: *.broker.com.pl 30.01.05, 02:36 roztrzygna swiadkowie tamtych dni wskazowka moga byc dzisiejsze postawy ktore niekiedy budzily zdumienie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: precz z GW ! NIE KUPUJCIE " GAZETY WYBORCZEJ " ! ! ! IP: *.promax.media.pl 29.01.05, 22:00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alaczego Re: NIE KUPUJCIE " GAZETY WYBORCZEJ " ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 00:06 Ty z eLPeeRu czy z głowy czyli z niczego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PODLOGE b.dobra DLACZEGO ? KUPILEM GDY MALOWALEM MIESZKANIE !! NA IP: *.pool8022.interbusiness.it 30.01.05, 02:22 doskonale mozna zabezpieczyc parkiet ! polecam wydanie z ogloszeniami :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryszard Re: Kieres: nie wyciekła żadna "ubecka lista" IP: *.szwederowo.net 29.01.05, 22:10 Jak to jest możliwe że z instytucji takiej jak IPN jest mozliwe aby kopiować na dyski dokumenty które praktycznie są nie osiągalne dla przeciętnego obywatela ponieważ trzeba składać wnioski petycje a jakiś tam zwykły dziennikarzyna bez problemów wynosi to jak swoje własne. A gdzie Ustawa o ochronie danych osobowych wiadomo czemu ma służyc ta lista skradziona z IPN-u zblizają się wybory to trzeba mieć cos w zanadrzu na przeciwników politycznych brawo niech żyje super demokracja i siła szantażu politycznego ale jeszcze się ktoś na tym przewiezie jak nic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gf Brawo BRONEK IP: *.gw.ipl.net / *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.05, 22:12 To przez takich jak MICHNIK mamy gó.. w tym kraju, bo chronił SBeków. A potem się dziwił idiota jak przychodzili do niego z propozycjami. IDIOTQA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zagadka Re: Brawo BRONEK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 00:30 > To przez takich jak MICHNIK mamy gó.. w tym kraju, bo chronił SBeków.< A przez Ciebie co mamy? Głosowałeś na SLD i co i gf. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel przed 30 Re: Kieres: nie wyciekła żadna "ubecka lista" IP: *.mmj.pl / 217.153.84.* 29.01.05, 22:19 Odtajnic to wszystko w cholere niech sie wieprze pozabijaja :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Puchatek Re: Kieres: nie wyciekła żadna "ubecka lista" IP: *.Elektron.pl 29.01.05, 22:23 Gość portalu: 69 napisał(a): > Kolejna antylustracyjna histeria GW. Kolejna nie mająca nic wspólnego z > prawdą. Boicie się czegoś? Czytam sobię tę GW, czytam i jakoś "histerii" nijakiej nie widzę. Ano, może mi wzrok na stare lata słabnie. Lista. Ileś tam tysięcy nazwisk. Miektórzy - to zwykłe dranie, donoszące dla forsy albo innych apanaży. Inni - tchórze. Jeszcze inni - ludzie, których złamano - torturami, strachem, groźbami wobec bliskich (chyba mam trochę więcej lat, niż średnia tego forum i trochę pamiętam). Sam nie wiem, co bym zrobił, gdyby ktoś dziś powiedział: albpo doniesiesz, albo dorwiemy twoje dzieci". A jeszcze inni na tej liście - to właśnie ludzie uczciwi do bohaterstwa. Ludzie, którzy byli na liście "potencjalnych" TW, ale mieli odwagę odmówić. Ludzie, którym załozono teczki, bo byliby dla UB cennymi informatorami - ale sie postawili i nie dali. Bez różnicy. Dla przecietnego Kowalskiego - dla przeciętnegpo Giertycha - KAŻDY Z TEJ LISTY będzie "agentem". Zdrajcą i wołoczą. Bo przecież do teczek nikt nie zajrzy. A teczek Giertychów tam nie ma, bo oni przecież kolaborowali, więc.... A ileś tysięcy ludzi może mieć spapraną resztę zycia, kiedy ich będą na osiedlu paluchami wytykać. Panie Wildstein - w wielu sprawach się z Panem nie zgadzałem, ale szanowałem Pana jako dziennikarza. Dziś już Pana nie szanuję. Jesteś Pan zwykłym sq....synem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel przed 30 Re: Kieres: nie wyciekła żadna "ubecka lista" IP: *.mmj.pl / 217.153.84.* 29.01.05, 22:27 Ja nadal twierdze zeby to ujawnic w cholere i niech sie dzieje co chce... dosyc juz tego wszystkiego! raz bedzie czarne na bialym, ogolny dostep do teczek i niech kazdy sobie odpowie sam na nurtujace go pytanie... a tlumaczenie o uczciwych ludziach ktorzy moga byc posadzeni... przeciez bedzie widac czarno na bialym kto kapowal, kto byl zlamany a kto bych sk...synem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Kieres: nie wyciekła żadna "ubecka lista" IP: *.toya.net.pl 29.01.05, 22:33 Przestańcie pieprzyć głupoty tylko podajcie wreszcie, gdzie można znaleźć tę "LISTĘ"!!!Czy tylko "wybrańcy" mogą ją przeczytać!!!??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prozne_nadzieje Beda pieprzyc przez nastepne 12000 postow ale IP: *.acn.waw.pl 30.01.05, 02:06 linku nikt nie poda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lESZEK Re: Kieres: nie wyciekła żadna "ubecka lista" IP: *.ists.pl / *.ists.pl 29.01.05, 22:59 Gość portalu: obywatel przed 30 napisał(a): przeciez bedzie widac czarno na bialym > kto kapowal, kto byl zlamany a kto bych sk...synem SEK W TYM, ZE NA LISCIE WILDSTEINA TEGO NIE WIDAC! Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Re: <Leszkowi>: 30.01.05, 02:18 Gość portalu: lESZEK napisał(a): > Gość portalu: obywatel przed 30 napisał(a): > przeciez bedzie widac czarno na bialym > > kto kapowal, kto byl zlamany a kto bych sk...synem > > SEK W TYM, ZE NA LISCIE WILDSTEINA TEGO NIE WIDAC! Żaden SĘK - na roboczo przyjmiemy, że KAŻDY na tej liście jest AGENTEM! "Rżnąć wszystkich - Pan Bóg pozna swoich!" (koniec cytatu; mądry wie, z kogo!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sawa Re: Kieres: nie wyciekła żadna "ubecka lista" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 22:42 Puchatku, co ty pleciesz, przecież stary Giertych opublikował, albo ma opublikować swoją teczkę. Naprawdę, to tym co się dzieje moga się martwić tylko ci, którzy się ześwinili. Głęboko współczuję ludziom, którzy dali się złamać. Dla nich to jest koszmar na nowo. Ale ja w przeciwieństwie do tych, którzy sobie dworują ze zwykłych ludzi - do których mam honor należeć - i mówią, że ten kołtun spod strzechy nic nie zrozumie i da się ponieść szaleństwu plotki i pomówienia, wierzę że tak nie będzie. Nie będzie kamienowania tych którzy zostali złamani przez bezpiekę. Do ukarania jest tysiące podłych drani i złodziei. I tym się trzeba zająć. A ludziom złamanym, należy pomóc. Zresztą oni się nie pchali na świeczniki. Trzeba ich odnaleźć bo dużo z nich jest zepchniętych na margines naszego życia społecznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UFO Re: Kieres: nie wyciekła żadna "ubecka lista" IP: *.ek.zgora.pl 29.01.05, 22:48 ten pismak to jeden z wielu prawicowych idiotow ktorzy dzialaja szbciej niz mysla.Nie sa w stanie przewwidywac skutkow swoich poczynan.Niewiele sie roznia ood tych ktorych zwalczaja-tacy sami zajadli iglupi ,jak bolszewicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UFO Re: do SAWA IP: *.ek.zgora.pl 29.01.05, 23:05 A ty wiesz ilu ludzi ma takie same imiona i nazwiska.Ilu niewinnych ludzi bedzie oskarzanych tylko dlatego ze jakis pismak jest gnida Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.zb Re: do UFO 29.01.05, 23:20 Wiem. Sama kiedyś zdębiałam czytając nekrolog z moim imieniem i nazwiskiem. A nazwisko moje nie należy do popularnych. Ale wiesz co, ja myślę, że obrażasz inteligencję zwykłych Polaków sugerując, że nie zobaczą róznicy między zasobem osobowym czy zbiorem inwetarzowym nazwisk które przewijają sie przez ubeckie archiwa a tym co podała GW i od razu nazwała to "listą ubecką" z sugestią, że jest to lista tylko konfidentów. Ja rozumiem co mówi Kieres... A jestem sobie taką przeciętną Polką. Myslę, że to szambo trzeba opróżnić i wyczyścić. Bo inaczej wszyscy się w nim potopimy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: go.go Re: do UFO i natalii.zb IP: *.lodz.msk.pl / 81.219.126.* 30.01.05, 00:02 nie chce martwić, ale nie jesteś przeciętną Polką i już domyślasz się skąd ten wniosek - rozóżniasz, rozumiesz co mówi Kieres- zręczam, przeciętna Polak/a go nie wysłucha - i to tez wiesz... to szmbo trzeba oczyścić, ale Polska to nie jest Kraj prostych rozwiązań, a to co zrobił p.W to skandal. drodzy dziennikarze, w imieniu przeciętnych Polaków/Polek uprzejmie prosze zlustrujcie sie do ch.. sami nie tylko pod kątem współpracy, może lepiej ETYKI wykonywanego zawodu Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.zb Re: do go go 30.01.05, 08:05 To symaptyczne co mówisz konkretnie do mnie. Bolesne jest to co myślisz o mnie jako części "naszego społeczeństwa", "tego narodu". Przykro mi ale obrażasz przeciętnego Polaka/Polkę. Myśląc stereotypem "tępy motłoch". To prawda, że historia nas nie rozpieszczała i jeszcze niezupełnie wyleczyliśmy te wszystkie siniaki po kopniakach, a rany ciągle się zabliźniają.(oby nie błoną podłości). Nie jesteśmy jednak narodem głupków. Uważam, że hasło: że polskie społeczeństwo nie dorosło jeszcze do demokracji bardzo nam pokręciło ścieżkę do niej. A wraz z brakiem rozliczenia PRLu dało nam piorunującą dawkę patologii, z której właśnie próbujemy się ewakuować. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: go.go Re: od go go do natalii IP: *.lodz.msk.pl / 81.219.126.* 30.01.05, 13:05 natalio obrażasz mnie posądzemiem o sterotypowe myslenie, to ostatnia przypadłość o jaką można posądzac go.go Uzyłaś sformuowania "tępy motłoch" hmm..i kto tu obraża? oraz > Uważam, że hasło: że polskie społeczeństwo nie dorosło jeszcze do demokracji bardzo nam pokręciło ścieżkę do niej nie tylko to hasło pokręciło mam sciezke demokracji.Demokracja to bardzo młoda i delikatna roslinka w Polsce,łatwo zagłuszają ją chwasty- nienawiści,demagogii, populizmu - spójrz na Sejm... Trzeba wielu lat i intensywnej pielęgnacji by Demokracja-oparta na idei społeczeństwa obywatelskiego była silna i potrafiła "dac po łbie" wszystkim, którzy zgrazają jej we własnym ogródku - chćby pod nośnymi hasełkami rozliczenia PRL. "Nie jesteśmy jednak narodem głupków" jak to ładnie ujęłaś,a p.Wildstein chyba nie zauważył- Niech te rozliczenia robią historycy,sedziowie Ludzie odpowiedzialni - wybrani przez Naród i zgodnie z Wolą Tego Narodu - a nie z wolą jakiegoś dziennikarzyny, który akurat stan wojenny spedził bohatersko za granicą... "Przebrał się diabeł w komże i ogonem na Mszę dzwoni" znasz takie przysłowie- to a'propo madrości ludowych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szambownik Re: do UFO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 00:13 Szambo się czyści na dwa sposoby:wysysa się rurom abo rozbryzguje.Bronek zrobił to drugie.Morał:Do wszystkiego trzeba speca! Bronek do szamba niech się nie zabiera bo spierd..i wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: do UFO IP: *.ists.pl / *.ists.pl 30.01.05, 00:19 natalia.zb napisała: > Myslę, że to szambo trzeba opróżnić i wyczyścić. Bo inaczej wszyscy się w nim > potopimy. Idea sluszna, ale czy Bronek nie zabral sie do tego z wdziekiem slonia w skaldzie porcelany? Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Re: Natalia.zb 30.01.05, 11:19 A Ty, jak sadzę znacznie przeceniasz "inteligencję zwykłych Polaków"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gazeciarz Re: popieram PUCHATKA IP: *.ek.zgora.pl 29.01.05, 22:57 to zwykla gnida ktora dla pieniedzy godzi sie na zniszczenie zycia wielu niewinnych ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdzislaw Jednak te "gupki" z LPR wygrywaja IP: *.dip.t-dialin.net 29.01.05, 22:48 z ta cala yntelygencja, mimi calego swego pseudodemkratycznego miodu, LPR doprowadzila do lustracji, chociaz jeszcze nie rzadzi. Jakzes daleko odszelisicie od tych, ktorym zawdzieczacie to co macie, ale historia wyciagnela po was rece. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chyba normalny Re: Kieres: nie wyciekła żadna "ubecka lista" IP: 213.155.191.* 29.01.05, 22:54 wildstejn zwyczjnie bez niczyjej zgody ukradł nie swój materiał - na kopiowanie czy drukowanie takich materiałów trzeba miec czyjąś zgodę. I jak on tu moze mówić o moralności. Takiego złodzieja więceej się nigdzie nie wpuszcza. Za sensacją pusciły mu już wszystkie normy moralne. Odpowiedz Link Zgłoś