Gość: Aszkenazy zawiesic to w internecie!!! IP: *.aster.pl 31.01.05, 10:04 jak Wildstein mowi, ze to "wlasnosc narodu", to niech to pusci w siec. jesli ma jakies opory, to ja tu czegos nie rozumiem: w takiej sytuacji to on po prostu wszedl w posiadanie czegos, co nie nalezy (tylko) do niego, i nie chce sie tym podzielic. brakuje mi tu troche konsekwencji Odpowiedz Link Zgłoś
slon2002 Żydzi są genialini, Bronek zrobiłeś to doskonale 31.01.05, 10:06 Brawo, kocham Cie za to. Tak trzeba. Trzeba skończyć z matactwem i picowaniem w stylu Michnika i Oleksego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szoszanna BRAWO! Panie Wieldstein - BRAWO! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 10:12 Sonda jest zupelnie bez sensu, a wlasciwie ma ogromny sens, bo sugeruje kto ma do czego prawo, a do czego nie i posrednio: kto ma racje, a kto nie. Nikt, z Wildsteinem na czele, nie twierdzi, ze wzniesienie listy z IPN odbylo sie zgodnie z prawem. I na pewno w zgodzie z prawem nie bylo. Ale: Przeciez nie o to cala ta wrzawa, tylko o wielki strach, wynikly ze spoznionej i nienajlepszej lustracji. Moim zdaniem, z tej listy wynikna same plusy: tylko przyspieszy, to co i tak trzeba zrobic. Na tym przykladzie swietnie widac, co sie dzieje, kiedy to co powinno byc jasne i publiczne, jest ukrywane, a tym samym staje raczej odrelanione. Narastaja legendy, cala historia hiperbolizuje sie i mitologizuje. Panie Wildstein, Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
pierre_doua Zlodziej to zlodziej 31.01.05, 10:18 zlodziej to zlodziej to zlodziej to zlodziej i tak do konca swiata. Odpowiedz Link Zgłoś
calencribann A mnie Wieldstein WK"Ó"RWIA!!! 31.01.05, 10:23 Daleki jestem od retoryki panów mnóstwo "wszechpolskich" i innych schizofrenikow nieleczonych ale... No wlaśnie. Wielkie ALE. Pan Wieldstein nie irytuje mnie swoim Żydostwem (to nie moja wina że to słowo nabrało cech obelgi), ale całą swoją działalnością oratorsko-dziennikarską. Budzi we mnie niesmak i odrazę. Jest agresywny w swoim sposobie bycia i plucia na to co nie "mojsze" a raczej na wszystko co z jego perspektywy "twojsze". Szkoda, że tak nie moralizował gdy zabierał głos w sprawie kampanii przeciw homofobii. Wieldstein fuj...:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szoszanna P.S.: BRAWO! Panie Wieldstein - BRAWO! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 10:46 i aby bylo jasne: prawo jest dla ludzi, a nie ludzie dla prawa. Łamiąc prawo /nieważne w jakim stoponiu/, dzialal Pan w obronie interesu publicznego. Gdyby kazdy, kto łamie prawo w tym kraju, robił to z taką odpowiedzialnością i refleksją, żylibyśmy w niemal idealnym kraju. Przypomina mi się sprawa "Akt z Pentagonu". Daniel Ellsberg tez dzialal w interesie publicznym. Bez demagogii, będąc gotowym ponieść odpowiedzialność za łamanie prawa, ale ze świadomością, że coś jest ważniejsze. Jeszcze raz uklony, Panie Wildstein. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1945-89 pamiętam!! Adamu Adamu nie płacz ;( IP: *.ds.ae.wroc.pl 31.01.05, 10:57 Bronek jest mistrzem świata! Biedny Adamu i ŁaGORA płaczą ;( jak mi przykro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GownoPamietasz Re: Adamu Adamu nie płacz ;( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 11:10 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szoszanna p.s.: BRAWO! Panie Wildstein - BRAWO! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 22:04 proszę wybaczyć literówkę w nazwisku. i to tuż po lekturze bardzo ciekawego i całkiem niezłego "Mistrza"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kora re IP: 213.155.191.* 31.01.05, 10:17 chciał pomóc kolegom a to dobre inni dziennikarze to "przymuły" i tylko broniu jest na tyle dobry że ich prowadzi za rączkę na ministra takiego bo on może sie marnuje w takiej gazetce i "przygłupawej" społecznożci dziennikarskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jabb Brawo Panie Bronku! IP: 62.233.164.* 31.01.05, 10:28 Lista nie jest spisem agentow i ten kto ja tak nazywa swiadomie wprowadza ludzi w blad i sieje zamet!... Dlaczego srodowisko GW tak rozgrywa te sprawe??? Mam nadzieje, ze nie jestem jedyna osoboa, ktora to widzi i wyciaga wnioski! Publikowac! Wyjasniac! Oskarzac i oczyszczac! Lustrowac! Dekomunizowac! Dobrze Pan zrobil, Panie Bronku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m fajnie być IV-tą władzą IP: 195.116.211.* 31.01.05, 10:29 Fajnie mieć taką władzę jak dziennikarze. Ich uprawnienia pozwalają im łamać prawo i nie odpowiadać za to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piootr Re: fajnie być IV-tą władzą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 10:42 Sprawa ma pewne wątki chumorystyczne, ale jest smutna a miejscami tragiczna. Oto bowiem mamy ok. 200 postów. Poruszono kilka spraw. Warto je przeanalizować. 1. Lista opinii n/t motywacji B. Wildsteina - uczciwy, ideowy, - ideowy, ale zaślepiony ( głupi etc) - bezideowy, szukający rozgłosu - bezideowy, szukający poklasku w przyszłych elitach władzy - posiadający osobiste porachunki personalne. 2. Kwestia oceny tego czxynu - kilkanaście różnych opinii, które można umieścić na całej osi BRAWO - HAŃBA, mniej więcej w równych odstępach. 3. Opinie n/t celowości lustracji - bezwzględne TAK, PRAWDA zawsze zwycięży - b. skomplikowana materia, nie mamy boskich kompetencji - dotknie tych, którzy działali i uprzykszali się systemowi, premiując galarety, których jedynym celem był zakup "malucha" - należało przeprowadzić, ale teraz to "po ptokach" - nie będą ubeckie materiały dla nas autorytetem - ci którzy coś nie coś mogli, to już się wyczyścili.Zetnie maluczkich i politycznie niewygodnych itd. itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piootr Re: fajnie być IV-tą władzą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 11:14 c.d. A oto bonus: Dzisiejszy Nasz Dziennik, donosi, że B. Wildsztajn (tak w org.), WSPÓŁPRACUJĄCY Z "GW" dziennikarz "Rz" ( także współpracującej z GW) wziął udział w prowokacji tej pierwszej, zmierzającej do wykazania braku zasadności lustracji. I po co zaogniać, na linii GW - Rz, skoro ojczulkowie i tak wiedzą lepiej - jedna mafia...... Za chwilę jedynymi sprawiedliwymi okażą się PRON - owcy i galarety!!! ZAMIAST WNIOSKÓW: zadyma dotyczy pojedyńczego zdarzenia ( róznica w jego ocenie), pojedynczego człowieka ( spór o motywację) w sprawie spisu treści ( spór o to, czego w istocie spisu). Czy nie lepiej pizgnąć to w cholerę!!!! Kilkorgu ubeków się upiecze, ale pokaźne stado niewinnych nie będzie się tłumaczyło, że nie jest wielbłądem... JAK MOŻNA OCENIĆ MOTYWACJE, SKALĘ, ZAKRES DONOSICIELSTWA I DO TEGO AUTENTYCZNOŚĆ ZAPISÓW KILKUSET TYSIĘCY LUDZI!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ponury prawda woczy kole IP: *.tsk.trzebnica.pl / *.tsk.trzebnica.pl 31.01.05, 10:35 dPDlaczego narod POLSKI ma niewiedziec co ta lista zawiera, boja sie komunisci/* PRAWDA JEST NIEBESPIECZNA -BO ZAWIERA LISTE AGETOW KTORZY TERAZ SPRAWUJA WLADZE .A GAZETA WYBORCZA TO DZIECKO ZYDOWSKIE . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polonofil Re: prawda woczy kole IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.05, 10:42 Nie ma lepszej sytuacji dla Polakow od takiej, gdy Zyd z Zydkiem sie pokloci! Korzystajmy poki sie nie pogodza !!! Bo lepszy Wildstein w garsci niz Michnik na dachu ! Dixi Odpowiedz Link Zgłoś
calencribann Zara.."Wieldstein"..CzyToNieŻyd owskieNazwisko?;))) 31.01.05, 10:55 Nooo...i choooj. Nie o jego pochodzenie chodzi wy naziolskie mamuty. Żeby myśleć to trzeba nie tylko golić głowę. "Opóźnionych w rozwoju do partii przyjmę" LPR:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: prawda woczy kole ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 11:16 Lista zawiera nazwiska funkcjonariuszy UB i SB, tajnych wspolpracownikow, "kandydatow" na tajnych wspolpracownikow (czyli ludzi niewinnych, a czesto bohaterskich), ludzi inwigilowanych przez UB i Sb. Obluicza sie, ze tajnych wspolpracownikow bylo ok. 90 tys., lista Wildsteina zwiera 240 tys. nazwisk i jest dopisro niewielka czescia planowanej kartoteki 1,5 mln nazwisk. To ta prawda Cie w oczy kole?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raf Wildstein wyniósł listę 240 tys. nazwisk z IPN IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.05, 10:37 Aby móc wylechać w latach 70 i 80 ma Zachód trzeba było mieć zgodę SB -dla niektórych po "rozmowie" z oficerem. Proponuję bojkot tego dziennikarzyny i jego gazety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenek Z. Dlaczego kradzieży listy prokurator nie bada? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 10:38 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szawel Re: Dlaczego kradzieży listy prokurator nie bada? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 11:05 ...bo sie boi,ze znajdzie tam swoje nazwisko..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student kradzieży nie było; za to są oszczerstwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 13:08 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antykapuś Bronek trzymaj się, jesteśmy z Tobą !!!!! IP: *.echostar.pl 31.01.05, 10:44 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bronek Re: Bronek trzymaj się, jesteśmy z Tobą !!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.01.05, 11:22 Bronek trzymaj sie, jestesmy z Toba - towarzysze z Twoich lóż masońskich "Kopernik" i "Przesąd Zwyciężony" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . mentalnosc wyborczej - przykłady do sprawdzenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 10:51 w konkursie dla czytelniczek "kobieta na zakręcie" organizowanym przez wysokie obcasy wygrały... 2 dziennikarki. w tym jedna była wyborczej - maria wiernikowska. Odpowiedz Link Zgłoś
calencribann Re: mentalnosc wyborczej - przykłady do sprawdzen 31.01.05, 11:01 A to świntuchy!!!:)))))))))))))))))) )))))))))))))))))))))))) Spadne zaraz z krzesła! Ty weź stary śledź posunięcia Talibów w Klewkach i inne ważkie spiski bo niezły jesteś:))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tankan Re: mentalnosc wyborczej - przykłady do sprawdzen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 12:55 ciekawa informacja, nie wiem czemu cie to oburza, a moze i śmieszy, a moze i żenuje, gwint tam Cie wie, o co ci chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
calencribann Re: tankan 31.01.05, 13:05 Śmieszy mnie powaga gościa śledzącego Żydowskie spiski. A żenuje bo znam panią Marię Wiernikowską od lat i bynajmniej nie była ona kojarzona z wyborczą. Już pomijam, że miło, iż ktoś sobie wreszcie przypomniał o niej bo ta przemiła kobitka zrobiła mnóstwo świetnych materiałów z miejsc gdzie niejeden twardziel trząsłby porami. Oby więcej takich dziennikarzy miast pana Wildsteina. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tankan Re: tankan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 13:10 chyba że tak, pzrd także. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: tankan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 13:29 A mnie to irytuje, bo rozumiałam, że konkurs rozpisany został dla "szarych kobietek" takich, co to na co dzień biorą się z ciężkim losem za bary i nie widać ich w kolorowych pisemkach, bo w pisemkach to tylko "elity" występują. Tymczasem okazało się, że aż dwa miejsca z wyróżnionych to dziennikarki - kobiety, które mają fach pisarski - władają piórem codziennie, czyli nie takie kobiety, kóre dopiero na konkurs naszła refleksja o życiu. Nie mam nic do p. Wiernikowskiej - dobrze fach dziennikarski uprawiała, ale wolę poczytać o zmaganiach "Matczyska" z własną miłością do syna, bo takich zmagań nie widać w TV, pisemkach itp itd, niż oglądać twarz znaną z Wiadomości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qba lista wildsteina IP: *.de.deuba.com 31.01.05, 10:51 Teraz nalezy oczekiwac iz lista znajdzie sie w internecie i tysiace osob z tej listy beda sie zastanawialy jak zareagowac na ten fakt. Na glupote nie ma rady Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal mógł się przecież nauczyć na pamięć tych nazwisk!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.05, 11:03 o co tyle hałasu-nic nie wyniósł tylko ma b.dobrą pamięć!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gniewek Ujawnic wszystkie materialy z IPN dot. osob IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 31.01.05, 11:00 pelniacych wazne stanowiska w panstwie i osob ubiegajacych sie o mandat posla, radnego itp.. Kazdy ma wybor - zostac osoba publiczna, albo nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deed Pociagnac Wildsteina do odpowiedyialnosci IP: *.com.pl 31.01.05, 11:01 nigdy nie mialem najlepszego zdania o Wildsteinie. Teraz dzienikarzyna pokazal ze ma wszystkich w dupie. O ile sad zaklasyfikuje ujawnienie tych materialow jako ujawnianie tajemnicy panstwowej, to nalezy goscia przykladnie ukarac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odpowiedzialność Bronek nie jest na mojej liście ale inni tak IP: *.sm-rozstaje.pl 31.01.05, 11:23 oj taaak, są są :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odpowiedzialność czym ja jestem???? nie istnieje :( IP: *.sm-rozstaje.pl 31.01.05, 14:30 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIick Wszystko usuwacie. Z gazety,którą ceniłem teraz st IP: *.crowley.pl 31.01.05, 11:01 aliście się gazetą, która nie ma własnego słowa. A szkoda ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milo Re: Wszystko usuwacie. Z gazety,którą ceniłem ter IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 11:05 usunięty post nr 1 MARTCO www.czuma.pl/public/agentura/ Odpowiedz Link Zgłoś
markua Ubecka lista 31.01.05, 11:05 Zobaczyłem, co o sprawie pisze "Wyborcza" i "Rzepa". Porównanie jest dla "Wyborczej" kompromitujące. Moja nieufność do GW wzrosła po przeczytaniu, że Wildstein przyznał się dopiero w dniu publikacji artykułu "Ubecka lista...". Wildstein przyznał się wcześniej. To, co GW robi "w temacie" lustracji odnosi we mnie odwrotny skutek od zamierzonego. Zaczynam myśleć podobnie do tych, których "Wyborcza" nie lubi. Chociaż mnie też nie jest wszystko jedno... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: facet wybrocza klamie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 11:06 Wyborcza podsyca histerie antylustracyjna. Wbrew temu, co pisze Kublik i Czuchnowski, sygnatury przy nazwiskach na liscie pochodza od IPN i nie wskazuja, kto byl agnetem a kto nie. Jedno zero oznaczalo pracownika bezpieki ale tylko wedlug oznaczen tejze bezpieki. IPN nadal teczkom wlasne sygnatury, ktore nie pozwalaja twierdzic, kto jest kim. Wyraznie o tym mowili przedstawiciele IPN w programie Zakowskiego w TVP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryter Wildstein wyniósł listę 240 tys. nazwisk z IPN IP: *.chello.pl 31.01.05, 11:06 Jestem świętą krową, a więc wszystko mi wolno - rozumowanie Wildsteina. Lista nie jest tajna, ale jest do wglądu w IPNie, co powoduje że trudno jest osobiście zweryfikować, co się na niej zdnajduje. Różnica jest taka jak ze swobodą wyboru jogurtu - wszystkie są wszędzie Danone, jak ktoś chce inny, to proszę się udać na inne osiedle. Teoretycznie nie znaczy praktycznie, panie Wildstein. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: georg przeciez na ta sa odpowiednie przepisy IP: 195.94.213.* 31.01.05, 11:07 Art. 267. § 1. Kto bez uprawnienia uzyskuje informację dla niego nie przeznaczoną, otwierając zamknięte pismo, <b>podłączając się do przewodu służącego do przekazywania informacji</b> lub przełamując elektroniczne, magnetyczne albo inne szczególne jej zabezpieczenie, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2. Uzycie PenDriva wypelnia te znamiona w zwiazku z: Art. 266. § 1. Kto, wbrew przepisom ustawy lub <b>przyjętemu na siebie zobowiązaniu,</b> ujawnia lub wykorzystuje informację, z którą zapoznał się w związku z pełnioną funkcją, wykonywaną pracą, działalnością publiczną, społeczną, gospodarczą lub naukową, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obyw. Przepisy są, ale nie dla politycznych męczenników IP: *.ame.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.05, 12:41 I na tym u nas polega państwo prawa !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student do georg'a tyle że te informacje były przeznaczone dla każdeg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 14:24 i tym samym cała twoja dziecinna kazuistyka wzięła w łeb. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ww dziennikarz IP: *.chello.pl 31.01.05, 11:12 dziennikarza nie można zaprosić do domu bo cię okradnie,opluje i powie że to dla twojego dobra już nie wspomnę że Cię potajemnie nagra . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan Jan WREEESZCIE!!! IP: 212.244.167.* 31.01.05, 11:18 15 lat czekalem, az bandyci przestana byc bardziej chronieni niz ofiary (tutaj: spoleczenstwo) Oby byl to przełom... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Nie ufam Wildsteinowi IP: *.pl 31.01.05, 11:24 Niestety swoim postępkiem red. Wildstein potwierdził moje obawy - nie jest dzinnikarzem, do którego można mieć zaufanie. A przecież jest ono niezbędne w odniesieniu do tej profesji. Wyniesienie listy nie przyczyni się bowiem do szybszego określenia kto jest kim, tylko narobi dużo złego zamieszania. Należy zatem podejrzewać, że czyn Wildsteina spowodowały niskie pobudki, np. "chcę, aby było o mnie głośno". Jeśli jednak red. Wildstein chce być postrzegany jako dziennikarz skrupulatnie docierający do prawdy, należy poradzić mu, aby w swoich dociekaniach oraz wystąpieniach powściągał osobiste emocje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swieta krowa dziedzic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 11:24 irena dziedzic, powiedziala ; gdy zaczynala prace w tv na 25 pracownikow byl tylko jeden szpicel, gdy konczyla prace w latch 80-tych na 25 tylko jeden nie byl szpiclem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emeryt IPN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 11:26 Chęć pokazania się jaki to on jest wielki sędzia patriotyczny-za swoje czyny i wygląd na Alaskę na niedzwiedzie Odpowiedz Link Zgłoś