Dodaj do ulubionych

Po wycieku z IPN

• Gość: Aszkenazy zawiesic to w internecie!!! IP: *.aster.pl 31.01.05, 10:04
      jak Wildstein mowi, ze to "wlasnosc narodu", to niech to pusci w siec. jesli ma
      jakies opory, to ja tu czegos nie rozumiem: w takiej sytuacji to on po prostu
      wszedl w posiadanie czegos, co nie nalezy (tylko) do niego, i nie chce sie tym
      podzielic. brakuje mi tu troche konsekwencji
      • slon2002 Żydzi są genialini, Bronek zrobiłeś to doskonale 31.01.05, 10:06
        Brawo, kocham Cie za to.
        Tak trzeba.
        Trzeba skończyć z matactwem i picowaniem w stylu Michnika i Oleksego
    • Gość: szoszanna BRAWO! Panie Wieldstein - BRAWO! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 10:12
      Sonda jest zupelnie bez sensu, a wlasciwie ma ogromny sens, bo sugeruje kto ma
      do czego prawo, a do czego nie i posrednio: kto ma racje, a kto nie. Nikt, z
      Wildsteinem na czele, nie twierdzi, ze wzniesienie listy z IPN odbylo sie
      zgodnie z prawem. I na pewno w zgodzie z prawem nie bylo.
      Ale:
      Przeciez nie o to cala ta wrzawa, tylko o wielki strach, wynikly ze spoznionej
      i nienajlepszej lustracji. Moim zdaniem, z tej listy wynikna same plusy: tylko
      przyspieszy, to co i tak trzeba zrobic. Na tym przykladzie swietnie widac, co
      sie dzieje, kiedy to co powinno byc jasne i publiczne, jest ukrywane, a tym
      samym staje raczej odrelanione. Narastaja legendy, cala historia hiperbolizuje
      sie i mitologizuje.
      Panie Wildstein, Brawo!
      • pierre_doua Zlodziej to zlodziej 31.01.05, 10:18

zlodziej to zlodziej to zlodziej to zlodziej i tak do konca swiata.

• calencribann A mnie Wieldstein WK"Ó"RWIA!!! 31.01.05, 10:23
        Daleki jestem od retoryki panów mnóstwo "wszechpolskich" i innych
        schizofrenikow nieleczonych ale... No wlaśnie. Wielkie ALE. Pan Wieldstein nie
        irytuje mnie swoim Żydostwem (to nie moja wina że to słowo nabrało cech
        obelgi), ale całą swoją działalnością oratorsko-dziennikarską. Budzi we mnie
        niesmak i odrazę. Jest agresywny w swoim sposobie bycia i plucia na to co
        nie "mojsze" a raczej na wszystko co z jego perspektywy "twojsze". Szkoda, że
        tak nie moralizował gdy zabierał głos w sprawie kampanii przeciw homofobii.
        Wieldstein fuj...:/
      • Gość: szoszanna P.S.: BRAWO! Panie Wieldstein - BRAWO! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 10:46
        i aby bylo jasne: prawo jest dla ludzi, a nie ludzie dla prawa.
        Łamiąc prawo /nieważne w jakim stoponiu/, dzialal Pan w obronie interesu
        publicznego. Gdyby kazdy, kto łamie prawo w tym kraju, robił to z taką
        odpowiedzialnością i refleksją, żylibyśmy w niemal idealnym kraju.
        Przypomina mi się sprawa "Akt z Pentagonu". Daniel Ellsberg tez dzialal w
        interesie publicznym. Bez demagogii, będąc gotowym ponieść odpowiedzialność za
        łamanie prawa, ale ze świadomością, że coś jest ważniejsze.
        Jeszcze raz uklony, Panie Wildstein.
        • Gość: 1945-89 pamiętam!! Adamu Adamu nie płacz ;( IP: *.ds.ae.wroc.pl 31.01.05, 10:57
          Bronek jest mistrzem świata! Biedny Adamu i ŁaGORA płaczą ;( jak mi przykro
          • Gość: GownoPamietasz Re: Adamu Adamu nie płacz ;( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 11:10
      • Gość: szoszanna p.s.: BRAWO! Panie Wildstein - BRAWO! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 22:04
        proszę wybaczyć literówkę w nazwisku.
        i to tuż po lekturze bardzo ciekawego i całkiem niezłego "Mistrza"...
    • Gość: kora re IP: 213.155.191.* 31.01.05, 10:17
      chciał pomóc kolegom a to dobre
      inni dziennikarze to "przymuły" i tylko broniu jest na tyle dobry że ich
      prowadzi za rączkę
      na ministra takiego bo on może sie marnuje w takiej gazetce i "przygłupawej"
      społecznożci dziennikarskiej
    • Gość: jabb Brawo Panie Bronku! IP: 62.233.164.* 31.01.05, 10:28
      Lista nie jest spisem agentow i ten kto ja tak nazywa swiadomie wprowadza ludzi
      w blad i sieje zamet!... Dlaczego srodowisko GW tak rozgrywa te sprawe??? Mam
      nadzieje, ze nie jestem jedyna osoboa, ktora to widzi i wyciaga wnioski!

Publikowac! Wyjasniac! Oskarzac i oczyszczac! Lustrowac! Dekomunizowac!
      Dobrze Pan zrobil, Panie Bronku!
    • Gość: m fajnie być IV-tą władzą IP: 195.116.211.* 31.01.05, 10:29
      Fajnie mieć taką władzę jak dziennikarze. Ich uprawnienia pozwalają im łamać
      prawo i nie odpowiadać za to.
      • Gość: piootr Re: fajnie być IV-tą władzą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 10:42
        Sprawa ma pewne wątki chumorystyczne, ale jest smutna a miejscami tragiczna.
        Oto bowiem mamy ok. 200 postów. Poruszono kilka spraw. Warto je przeanalizować.
        1. Lista opinii n/t motywacji B. Wildsteina
        - uczciwy, ideowy,
        - ideowy, ale zaślepiony ( głupi etc)
        - bezideowy, szukający rozgłosu
        - bezideowy, szukający poklasku w przyszłych elitach władzy
        - posiadający osobiste porachunki personalne.
        2. Kwestia oceny tego czxynu
        - kilkanaście różnych opinii, które można umieścić na całej osi BRAWO -
        HAŃBA, mniej więcej w równych odstępach.
        3. Opinie n/t celowości lustracji
        - bezwzględne TAK, PRAWDA zawsze zwycięży
        - b. skomplikowana materia, nie mamy boskich kompetencji
        - dotknie tych, którzy działali i uprzykszali się systemowi, premiując
        galarety, których jedynym celem był zakup "malucha"
        - należało przeprowadzić, ale teraz to "po ptokach"
        - nie będą ubeckie materiały dla nas autorytetem
        - ci którzy coś nie coś mogli, to już się wyczyścili.Zetnie maluczkich i
        politycznie niewygodnych
        itd. itp.

• Gość: piootr Re: fajnie być IV-tą władzą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 11:14
          c.d. A oto bonus: Dzisiejszy Nasz Dziennik, donosi, że B. Wildsztajn (tak w
          org.), WSPÓŁPRACUJĄCY Z "GW" dziennikarz "Rz" ( także współpracującej z GW)
          wziął udział w prowokacji tej pierwszej, zmierzającej do wykazania braku
          zasadności lustracji. I po co zaogniać, na linii GW - Rz, skoro ojczulkowie i
          tak wiedzą lepiej - jedna mafia...... Za chwilę jedynymi sprawiedliwymi okażą
          się PRON - owcy i galarety!!!
          ZAMIAST WNIOSKÓW: zadyma dotyczy pojedyńczego zdarzenia ( róznica w jego
          ocenie), pojedynczego człowieka ( spór o motywację) w sprawie spisu treści (
          spór o to, czego w istocie spisu). Czy nie lepiej pizgnąć to w cholerę!!!!
          Kilkorgu ubeków się upiecze, ale pokaźne stado niewinnych nie będzie się
          tłumaczyło, że nie jest wielbłądem... JAK MOŻNA OCENIĆ MOTYWACJE, SKALĘ, ZAKRES
          DONOSICIELSTWA I DO TEGO AUTENTYCZNOŚĆ ZAPISÓW KILKUSET TYSIĘCY LUDZI!!!
    • Gość: ponury prawda woczy kole IP: *.tsk.trzebnica.pl / *.tsk.trzebnica.pl 31.01.05, 10:35
      dPDlaczego narod POLSKI ma niewiedziec co ta lista zawiera, boja sie
      komunisci/* PRAWDA JEST NIEBESPIECZNA -BO ZAWIERA LISTE AGETOW KTORZY TERAZ
      SPRAWUJA WLADZE .A GAZETA WYBORCZA TO DZIECKO ZYDOWSKIE .
      • Gość: Polonofil Re: prawda woczy kole IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.05, 10:42
        Nie ma lepszej sytuacji dla Polakow od takiej, gdy Zyd z Zydkiem sie pokloci!
        Korzystajmy poki sie nie pogodza !!! Bo lepszy Wildstein w garsci niz Michnik
        na dachu ! Dixi
        • calencribann Zara.."Wieldstein"..CzyToNieŻyd owskieNazwisko?;))) 31.01.05, 10:55
          Nooo...i choooj. Nie o jego pochodzenie chodzi wy naziolskie mamuty. Żeby
          myśleć to trzeba nie tylko golić głowę. "Opóźnionych w rozwoju do partii
          przyjmę" LPR:)))
      • Gość: Leszek Re: prawda woczy kole ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 11:16
        Lista zawiera nazwiska funkcjonariuszy UB i SB, tajnych
        wspolpracownikow, "kandydatow" na tajnych wspolpracownikow (czyli ludzi
        niewinnych, a czesto bohaterskich), ludzi inwigilowanych przez UB i Sb.
        Obluicza sie, ze tajnych wspolpracownikow bylo ok. 90 tys., lista Wildsteina
        zwiera 240 tys. nazwisk i jest dopisro niewielka czescia planowanej kartoteki
        1,5 mln nazwisk. To ta prawda Cie w oczy kole?!
    • Gość: raf Wildstein wyniósł listę 240 tys. nazwisk z IPN IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.05, 10:37
      Aby móc wylechać w latach 70 i 80 ma Zachód trzeba było mieć zgodę SB -dla
      niektórych po "rozmowie" z oficerem. Proponuję bojkot tego dziennikarzyny i
      jego gazety.
    • Gość: Zenek Z. Dlaczego kradzieży listy prokurator nie bada? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 10:38
      • Gość: szawel Re: Dlaczego kradzieży listy prokurator nie bada? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 11:05
        ...bo sie boi,ze znajdzie tam swoje nazwisko.....
        • Gość: student kradzieży nie było; za to są oszczerstwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 13:08
    • Gość: antykapuś Bronek trzymaj się, jesteśmy z Tobą !!!!! IP: *.echostar.pl 31.01.05, 10:44
      • Gość: Bronek Re: Bronek trzymaj się, jesteśmy z Tobą !!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.01.05, 11:22
        Bronek trzymaj sie, jestesmy z Toba - towarzysze z Twoich lóż
        masońskich "Kopernik" i "Przesąd Zwyciężony"
    • Gość: Marek Na pochybel esbekom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 10:50
    • Gość: . mentalnosc wyborczej - przykłady do sprawdzenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 10:51
      w konkursie dla czytelniczek "kobieta na zakręcie" organizowanym przez wysokie
      obcasy wygrały... 2 dziennikarki. w tym jedna była wyborczej - maria wiernikowska.
      • calencribann Re: mentalnosc wyborczej - przykłady do sprawdzen 31.01.05, 11:01
        A to świntuchy!!!:)))))))))))))))))) )))))))))))))))))))))))) Spadne zaraz z
        krzesła! Ty weź stary śledź posunięcia Talibów w Klewkach i inne ważkie spiski
        bo niezły jesteś:)))))))))))))))))))))
        • Gość: tankan Re: mentalnosc wyborczej - przykłady do sprawdzen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 12:55
          ciekawa informacja, nie wiem czemu cie to oburza, a moze i śmieszy, a moze i
          żenuje, gwint tam Cie wie, o co ci chodzi
          • calencribann Re: tankan 31.01.05, 13:05
            Śmieszy mnie powaga gościa śledzącego Żydowskie spiski. A żenuje bo znam panią
            Marię Wiernikowską od lat i bynajmniej nie była ona kojarzona z wyborczą. Już
            pomijam, że miło, iż ktoś sobie wreszcie przypomniał o niej bo ta przemiła
            kobitka zrobiła mnóstwo świetnych materiałów z miejsc gdzie niejeden twardziel
            trząsłby porami. Oby więcej takich dziennikarzy miast pana Wildsteina.
            Pozdrawiam.
            • Gość: tankan Re: tankan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 13:10
              chyba że tak, pzrd także.
            • Gość: jo Re: tankan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 13:29
              A mnie to irytuje, bo rozumiałam, że konkurs rozpisany został dla "szarych
              kobietek" takich, co to na co dzień biorą się z ciężkim losem za bary i nie
              widać ich w kolorowych pisemkach, bo w pisemkach to tylko "elity" występują.
              Tymczasem okazało się, że aż dwa miejsca z wyróżnionych to dziennikarki -
              kobiety, które mają fach pisarski - władają piórem codziennie, czyli nie takie
              kobiety, kóre dopiero na konkurs naszła refleksja o życiu. Nie mam nic do p.
              Wiernikowskiej - dobrze fach dziennikarski uprawiała, ale wolę poczytać o
              zmaganiach "Matczyska" z własną miłością do syna, bo takich zmagań nie widać w
              TV, pisemkach itp itd, niż oglądać twarz znaną z Wiadomości.
    • Gość: qba lista wildsteina IP: *.de.deuba.com 31.01.05, 10:51
      Teraz nalezy oczekiwac iz lista znajdzie sie w internecie i tysiace osob z tej
      listy beda sie zastanawialy jak zareagowac na ten fakt.
      Na glupote nie ma rady
      • Gość: michal mógł się przecież nauczyć na pamięć tych nazwisk!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.05, 11:03
        o co tyle hałasu-nic nie wyniósł tylko ma b.dobrą pamięć!!!
    • Gość: gniewek Ujawnic wszystkie materialy z IPN dot. osob IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 31.01.05, 11:00
      pelniacych wazne stanowiska w panstwie i osob ubiegajacych sie o mandat posla,
      radnego itp.. Kazdy ma wybor - zostac osoba publiczna, albo nie.

• Gość: deed Pociagnac Wildsteina do odpowiedyialnosci IP: *.com.pl 31.01.05, 11:01
      nigdy nie mialem najlepszego zdania o Wildsteinie. Teraz dzienikarzyna pokazal
      ze ma wszystkich w dupie. O ile sad zaklasyfikuje ujawnienie tych materialow
      jako ujawnianie tajemnicy panstwowej, to nalezy goscia przykladnie ukarac.
      • Gość: odpowiedzialność Bronek nie jest na mojej liście ale inni tak IP: *.sm-rozstaje.pl 31.01.05, 11:23
        oj taaak, są są :)
        • Gość: odpowiedzialność czym ja jestem???? nie istnieje :( IP: *.sm-rozstaje.pl 31.01.05, 14:30
    • Gość: NIick Wszystko usuwacie. Z gazety,którą ceniłem teraz st IP: *.crowley.pl 31.01.05, 11:01
      aliście się gazetą, która nie ma własnego słowa. A szkoda ???
      • Gość: milo Re: Wszystko usuwacie. Z gazety,którą ceniłem ter IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 11:05
        usunięty post nr 1 MARTCO
        www.czuma.pl/public/agentura/
    • markua Ubecka lista 31.01.05, 11:05
      Zobaczyłem, co o sprawie pisze "Wyborcza" i "Rzepa". Porównanie jest
      dla "Wyborczej" kompromitujące. Moja nieufność do GW wzrosła po przeczytaniu,
      że Wildstein przyznał się dopiero w dniu publikacji artykułu "Ubecka lista...".
      Wildstein przyznał się wcześniej. To, co GW robi "w temacie" lustracji odnosi
      we mnie odwrotny skutek od zamierzonego. Zaczynam myśleć podobnie do tych,
      których "Wyborcza" nie lubi. Chociaż mnie też nie jest wszystko jedno...
    • Gość: facet wybrocza klamie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 11:06
      Wyborcza podsyca histerie antylustracyjna. Wbrew temu, co pisze Kublik i
      Czuchnowski, sygnatury przy nazwiskach na liscie pochodza od IPN i nie
      wskazuja, kto byl agnetem a kto nie. Jedno zero oznaczalo pracownika bezpieki
      ale tylko wedlug oznaczen tejze bezpieki. IPN nadal teczkom wlasne sygnatury,
      ktore nie pozwalaja twierdzic, kto jest kim. Wyraznie o tym mowili
      przedstawiciele IPN w programie Zakowskiego w TVP.
    • Gość: ryter Wildstein wyniósł listę 240 tys. nazwisk z IPN IP: *.chello.pl 31.01.05, 11:06
      Jestem świętą krową, a więc wszystko mi wolno - rozumowanie Wildsteina. Lista
      nie jest tajna, ale jest do wglądu w IPNie, co powoduje że trudno jest osobiście
      zweryfikować, co się na niej zdnajduje. Różnica jest taka jak ze swobodą wyboru
      jogurtu - wszystkie są wszędzie Danone, jak ktoś chce inny, to proszę się udać
      na inne osiedle. Teoretycznie nie znaczy praktycznie, panie Wildstein.
    • Gość: georg przeciez na ta sa odpowiednie przepisy IP: 195.94.213.* 31.01.05, 11:07

Art. 267. § 1. Kto bez uprawnienia uzyskuje informację dla niego nie
      przeznaczoną, otwierając zamknięte pismo, <b>podłączając się do przewodu
      służącego do przekazywania informacji</b> lub przełamując elektroniczne,
      magnetyczne albo inne szczególne jej zabezpieczenie,
      podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat
      2.
      Uzycie PenDriva wypelnia te znamiona
      w zwiazku z:
      Art. 266. § 1. Kto, wbrew przepisom ustawy lub <b>przyjętemu na siebie
      zobowiązaniu,</b> ujawnia lub wykorzystuje informację, z którą zapoznał się w
      związku z pełnioną funkcją, wykonywaną pracą, działalnością publiczną,
      społeczną, gospodarczą lub naukową,
      podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat
      2.
      • Gość: obyw. Przepisy są, ale nie dla politycznych męczenników IP: *.ame.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.05, 12:41
        I na tym u nas polega państwo prawa !!!!!!!
      • Gość: student do georg'a tyle że te informacje były przeznaczone dla każdeg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 14:24
        i tym samym cała twoja dziecinna kazuistyka wzięła w łeb.
    • Gość: ww dziennikarz IP: *.chello.pl 31.01.05, 11:12
      dziennikarza nie można zaprosić do domu bo cię okradnie,opluje i powie że to
      dla twojego dobra już nie wspomnę że Cię potajemnie nagra .
    • Gość: Pan Jan WREEESZCIE!!! IP: 212.244.167.* 31.01.05, 11:18
      15 lat czekalem, az bandyci przestana byc bardziej chronieni niz ofiary (tutaj:
      spoleczenstwo) Oby byl to przełom...
    • Gość: Hermes Nieważne !! IP: *.datacomsa.pl / 194.246.106.* 31.01.05, 11:20
    • Gość: Gość Nie ufam Wildsteinowi IP: *.pl 31.01.05, 11:24
      Niestety swoim postępkiem red. Wildstein potwierdził moje obawy - nie jest
      dzinnikarzem, do którego można mieć zaufanie. A przecież jest ono niezbędne w
      odniesieniu do tej profesji. Wyniesienie listy nie przyczyni się bowiem do
      szybszego określenia kto jest kim, tylko narobi dużo złego zamieszania.
      Należy zatem podejrzewać, że czyn Wildsteina spowodowały niskie pobudki,
      np. "chcę, aby było o mnie głośno". Jeśli jednak red. Wildstein chce być
      postrzegany jako dziennikarz skrupulatnie docierający do prawdy, należy
      poradzić mu, aby w swoich dociekaniach oraz wystąpieniach powściągał osobiste
      emocje.
    • Gość: swieta krowa dziedzic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 11:24
      irena dziedzic, powiedziala ; gdy zaczynala prace w tv na 25 pracownikow byl
      tylko jeden szpicel, gdy konczyla prace w latch 80-tych na 25 tylko jeden nie
      byl szpiclem
    • Gość: emeryt IPN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 11:26
      Chęć pokazania się jaki to on jest wielki sędzia patriotyczny-za swoje czyny i
      wygląd na Alaskę na niedzwiedzie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka