biturbo Popieram opublikowanie list! Powinny byc w inecie 31.01.05, 12:30 Popieram opublikowanie list!! obecny układ w sejmie jest zainteresowany by byly one tajne, wszak wiekszosc z nich byla w PZPR i kto wie co tam wyprawiali. Jedyna mozliwoscia jest upublicznienie ich i oczyszczenie wszystkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slawek zlodziej? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.05, 12:32 Ciekawe kto teraz bedzie chcial sie spotkac z redaktorem W. :-) Istnieje niebezpieczenstwo ze tenze pozbawi go zapalniczki zeby przypalic kolegom papierosa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Pytlarczyk I BARDZO DOBRZE!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 12:39 Może wreszcie się to przyspieszy bo co co się dzieje jest śmieszne. Już dawno powinniśmy mieć to za sobą ale układy, wpływy, strach ubeków z układami, wpływami i strachem współpracowników, skutecznie blokowały i nadal blokują to co nieuchronne. GAZETO prześwietlij się! Myślę,że upadek Ci nie grozi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryczke Wyniósł z IPN IP: *.kon.tvknet.pl / *.tvknet.pl 31.01.05, 12:40 Jak to wyniósł z IPN 240 tysiecy? Musiał mieć pomocników! 240 tysięcy piechotą nie chodzi. Zwłaszcza jak "agora" pilnuje. Ja chciałem wynieść tysiąc i mnie UB czy ABW dorwało i zabrało. Na kumende! A MEDIAglisty wysypki dostają na sam dżwięk "lustracja". Czyżby pamiętali z historii wieszanka na latarnich Krakowskiego Przedmieścia ? Cosik adonay niełaskaw dla monoteistów wszelakiej maści. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta7 BRAWO BRONEK!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 12:52 BRAWO BRONEK!!!! TAK TRZYMAJ!!!! LUSTRACJI JAK CHLEBA!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: towarzysz Wildstein to napewno nie konformista! IP: 213.227.107.* 31.01.05, 13:00 Bronisław Wildstein, zrobił to co dawno powinno być zrobione! Być może teraz rozpocznie się właściwe postępowanie mające na celu ujawnienie wszystkich funkcjonariuszy PZPR, SB, MO jak również ich tajnych współpracowników. Czas najwyższy, dla dobra i bezpieczeństwa Państwa Polskiego sprawę tzw. teczek, raz ale ostatecznie wyjasnić a prawdę o nich opublikować! Być może niektórych ludzi to skrzywdzi, złamie ich kariery, ale prawda wymaga czasami takich poświęceń jednostek dla dobra ogólnego. Przypominam wszystkim wątpiącym czarne chwile historii Polski, kiedy to prywata niektórych i ochrona ich interesów i imenia, doprowadziła do tragedii narodowej - rozbiorów Polski a później do kolaboracji z Niemcami i Rosją a później z ZSRR. Nie może być tak, że "teczkami" przez nastepne dziesięcilecia, będą grały tylko wybrane elity polityczne dla swoich mafijnych interesów - czas otworzyć dla wszystkich obywateli archiwa UB i SB, podobnie jak to zrobiły Czech i Niemcy. Bronisław Wildstein, zachwał się prawidłowo jako rzetelny i uczciwy dzienikarz i obywatel. Jest to patriota którego czyn długo nie będzie wybaczony przez tzw. elity medialne i polityczne Polski. Jest to zrozumiałe, bo właśnie te środowiska sa najbardziej nastawione negatywnie do lustracji, z wiadomych względów - boją się ujawnienia prawdy o sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an Re: Wildstein to napewno nie konformista! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.05, 14:14 Patryjota? Nie rozmieszaj mnie bo mam zajady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (gość portalu) wildstein IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 13:05 Po tym jak oczerniliście dziennikarza Rzeczpospolitej straciłem wiarę w waszą rzetelność i jestem przekonany, że Rokita miał rację podejrzedwając was o prowadzenie gry korupcyjnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Europejczyk Groza!!!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.01.05, 13:10 To co zrobil Pan Wildstein, jest dla mnie rzeczą niepojetą,to "Dziki zachód" Pan Wildstein skrzywdzil masę niewinnych osob!!lustracja powinna być przeprowadzona!, ale w sposób uporządkowany,nie zdziwie się, jeśli przeciwko Wildsteinowi, pokrzywdzeni wytoczą procesy sądowe!,On to zrobil przed wyborami!! to oczywiste!"przedpole" bylo mu potrzebne! a do czego??obserwujcie to uważnie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wacek Europejczyk to chyba twoje pseudo okupacyjne co? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 13:13 bo mentalność masz raczej azjatycko-poddańczą; do wolności nie dorosłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Europejczyk Wildstein jest niezwykle przebieglym IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.01.05, 13:21 i inteligentnym graczem, tacy w historii Polski się zdarzali,wierz mi czlowieku, on liczy na takich jak Ty, nie do końca znajacych sie na skomplikowanych meandrach politycznych gierek!!!!A obelgi zostaw sobie na póżniej, byc może będziesz ich potrzebowal, do "pyskówek" kiedy "mleko" calkowicie się rozleje!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wacek Europejczyku Bojowy, nie spoufalaj się ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 14:59 dałem ci przydomek Bojowy bo widzę że boisz się wszystkiego co cię przerasta. jak sam czegoś nie rozumiesz to wmawiasz innym że to takie skomplikowane? o mnie się nie martw. spadaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Europejczyk juz Twoj tekst potwierdza to, IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.01.05, 16:38 co sądze o stanie Twej wiedzy, na ten temat!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tankan Re: Groza!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 13:15 a czy mógłbyś mi, tak na spokojnie, napisać kogo skrzywdził Wildstein, no i na czym polega ta krzywda. z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Europejczyk Wyjaśniam Tankanowi IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.01.05, 13:29 W jednym zdaniu, to co On posiadl, stalo się automatycznie niewiarygodne,każdy z nas może opublikować taką listę, Ty też!!!wymiar moralny czynu,jest dla mnie naganny.On skończyl sie dla mnie jako dziennikarz!!to tyle, reszta w moich pozostalych postach!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hienna*** Nie ma co tłumaczyć ... IP: *.clk.net / *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.05, 13:35 tłumokom!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tankan Re: Wyjaśniam Tankanowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 13:42 Europejczyk napisać raczył: "(...) to co On posiadl, stalo się automatycznie niewiarygodne,każdy z nas może opublikować taką listę, Ty też!!!" 1. w jaki sposób, przez sam fakt skopowiania czegoś przez red. Wildstaina, "to cos" staje sie niewiarygodne, nie rozumiem, no ale nie muszę 2. co to zn, ze kazdy z nas moze opublikowac taka listę? czy gdyby Wildstein jej nie skopiowal, to wtedy nikt z nas nie moglby stworzyc takiej listy? strasznie to nielogiczne Odpowiedz Link Zgłoś
calencribann Re: Tankan 31.01.05, 14:10 Fakt, że Europejczyk coś nielogicznie udowadnia swoje racje, ale coś w tym jest. Ta nieszczęsna lista zawiera przecież nazwiska osób którymi służby specjalne sie tylko interesowały. Z tą współpracą w Polsce to tak jak z oskarżeniami o pedofilię - człowiek raz oskarżony lub pomówiony staje się nikim, ludzką szmatA tylko dlatego, że komuś się wydawało... ktoś podejrzewał... ktoś się wreszcie pomylił. Publika bardzo łatwo skazuje i to okrutnie, bo na społeczną banicję. Jasne, że trzeba ścigać, ujawniać SB-eckich konfidentów (choć to były też niejednokrotnie ludzkie tragedie) i pedofilów ale ostrożnie z takimi listami... Tak po ludzku. A Wildstein opwinien sie przenieść do "Faktu". Hey Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Tankan IP: *.AUTON.CS.CMU.EDU 31.01.05, 16:04 Bez przesady. Przeciez ta lista jest (a) jawna (b) dostepna dla kazdego, kto mialby ochote na nia sobie spojrzec. Przeszkode w publikacji stanowi waskie gardlo: terminal w IPN. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg wildstein IP: *.obta.uw.edu.pl 31.01.05, 13:12 Wildstein wczoraj w tv zachowywał się jak początkujący dziennikarzyna szukający tematu na polskie nowe watergate. uważa się za dziennikarza wysokiej klasy, tymczasem jego klasa, co wczoraj udowodnił to klasa zero. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzejek brawo Wildstein IP: *.konin.sdi.tpnet.pl 31.01.05, 13:16 Wildstein zrobił dobrą robotę. Robotę która może przyśpieszyć odtajnianie prawdy. Prawdy która jest naszym konstytucyjnym prawem. Przeciwni odtajnieniu są tylko Ci którzy mają coś na sumieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
bnajnigier Mechanizmy 31.01.05, 13:19 Aby zrozumieć, o co chodzi w tej kolejnej "aferze", tym razem lustracyjno-IPN- owskiej, kto w tym kraju miesza, kto rządzi - warto przeczytać książkę Waldemara Łysiaka pt. RZECZPOSPOLITA KŁAMCÓW. Czyta się ciężko, bo dużo informacji, które równie ciężko strawić - ale uważam, że dużo w tym racji. Więcej nie będę pisał, by nie podpaść pod cenzurę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbyszek lista IP: *.smart.polish / *.polish-airports.com 31.01.05, 13:22 Mosad miał zapotrzebowanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sceptyk lista - teraz i tak już jawna IP: *.postinfo.com.pl 31.01.05, 13:46 Skoro już lista została - legalnie czy też nie - przez kogoś ujawniona, chciałbym móc na nią spojrzeć. W tej sytuacji chyba już nie ma innego wyjścia, tylko na nią spojrzeć. Może i ja na niej jestem, skąd mam wiedzieć. Ale lepiej, jeśli - w tej sytuacji - lista stanie się jawna, a nie dostępna tylko dla wybrańców, którzy będa mówili: ten "be" a ten "cacy". Może ktos wie, jak na tę listę popatrzeć. Czy ktoś wie, gdzie jej szukać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wyszukiwarka Kopie IP: 210.21.235.* 31.01.05, 13:28 Czy ktos juz wie gdzie mozna dostac kopie tego dokumentu??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiem ja wiem IP: *.sm-rozstaje.pl 31.01.05, 14:08 w IPN-to proste he he he. pozdrowka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hienna*** Wyniósł... IP: *.clk.net / *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.05, 13:30 i co dalej? I znów żyd namiesza w Polsce.Nie mam nic do żydów ale skoro podarowano im państwo niech mieszają u siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edwin Sly Wildstein ma rację. "Gazeta" manipuluje. IP: *.entropia.betanet.pl / *.betanet.pl 31.01.05, 13:31 Dlaczego Gazeta Wyborcza pisała w weekendowym wydaniu nie wprost o Bronisławie Wildsteinie, ale o jakimś dziennikarze? Bo musiałaby pytać go o opinię, komentarz. A tak mogła napisać co się jej podobało. Że Wildstei to bestia i barbarzńca. Że lustracja to jedynie obrzucanie się błotem. Sprytnie panowie z Wyborczej. Straciliście resztki moralnego prawa do wypowiadania się i pouczania w sprawach lustracji i dekomunizacji. Straciliście wiarygodność. Tylko przestańcie się mścić na dziennikarzu Rzeczposplitej, Bronisławie Wildsteinie za jego krytykę waszej gazety. Brawo Bronek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy TW Wildsztajna wynieśli listę z IPN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 13:32 Ciekawe czy Wildsztajn swoim Tajnym Współpracownikom pozakładał już teczki, bo będzie co odtajniać za 10, 20 lat Odpowiedz Link Zgłoś
niezla.sztuka nieetyczny dziennikarz powinni go zwolnic 31.01.05, 13:33 jestem za lustracja ale nie na dziko przy pomocy takich oszolomow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ss [...] IP: *.nyc.rr.com 31.01.05, 13:35 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
calencribann Re:ss 31.01.05, 13:46 No prosze!! Naziolskie ścierwa uczą się angielskiego... no,no. Brawo frajerze!! Sądząc po komplikacji tekstu właśnie przerabiacie czas teraźniejszy prosty?? Zgadłem?? A gdzie się uczymy maluszku?? Przedszkole "Faszolki" zaprasza?? MATOŁ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CTRL V List otwarty w sprawie Bronisława Wildsteina w Rze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 13:37 Link www.rzeczpospolita.pl/dodatki/dodatek3_050131/dodatek3_a_4.html Treść: "Ze zdumieniem i oburzeniem przypatrujemy się wspólnej akcji części mediów, niektórych dziennikarzy i polityków, przedstawiających w całkowicie fałszywym świetle sprawę tak zwanej listy Wildsteina. Stwierdzamy kategorycznie, że wbrew upowszechnianym opiniom: 1. Bronisław Wildstein nie wykradł z IPN tajnej, ubeckiej listy, a tylko skopiował ogólnie dostępną, jawną listę osobowych zasobów archiwalnych instytutu; 2. Bronisław Wildstein nigdy tej listy ani jej fragmentów nie opublikował; 3. Bronisław Wildstein nigdy nie twierdził, że jest to lista agentów SB. Przeciwnie, przestrzegał przed takim jej odczytywaniem. Stwierdzamy, że wobec posiadania przez osoby szerzące takie opinie prawdziwej wiedzy na ten temat cała akcja przeciwko Bronisławowi Wildsteinowi jest przejawem złej woli i ma na celu skompromitowanie zarówno idei lustracji, jak i osoby znakomitego dziennikarza, ofiary SB i niestrudzonego obrońcy powszechnego prawa do prawdy. Przypominamy przy okazji, że dochodzenie prawdy, także w sprawie działalności służb specjalnych PRL, jest obowiązkiem społecznym wolnego dziennikarstwa." Podpisali m.in. dziennikarze z WPROST NESWEEKA, ZNAK, GAZETY POLSKIEJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bogdan lista ipn-u IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.05, 13:40 Bardzo dobrze, ze ktoś wkońcu zrobi porządek w tym kraju.Winnym wypadku będziemy wiecznie żyli w próżni.Wkońcu trzeba uporządkować i powiedzieć narodowi prawde ,chodzby to miało zaboleć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebidin Michnik zagląda, inny przegląda. Co to za paranoia IP: *.k.mcnet.pl 31.01.05, 13:42 ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł wrocławski ; ajaj my z Wybiórczej stracimy monopol na szantaż IP: *.wroclaw.mm.pl 31.01.05, 13:43 "Wybiórcza" niech zada pytanie Aronowi Szechterowi ile nazwisk poznał i ile razy wykorzystywał do "dilu". Jesteście tak obłudni i zakłamani, ilekroć oglądam na TVN24 program "Loża prasowa" widzę przedstawiciela GW który ma "patent na mądrość". Wy nigdy nie polemizujecie, tylko na siłe probujecie wmówić swoje racje. Ta na marginesie - kogo obchodzi,że w Kabulu został jeden żydek? No chyba,że tak kiedyś bedzie w Polsce. Stawiam 100 dolców,że wśród pracowników,szefostwa Wybiórczej 65% to TW albo innego pokriju gnidy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawalich Kiedy Sojusz SLD - UW - Michnik ???? IP: 195.117.157.* 31.01.05, 13:48 Moze czas wreszcie go otwarcie oglosic? Rzecznik prasowy nowej partii - Jerzy Urban. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Wildstein wyniósł listę 240 tys. nazwisk z IPN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 13:48 Tego dziennikarza IPN winien oskarżyć o kradzież! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bigzbig Redaktor Wildstein miał rację IP: 149.156.195.* 31.01.05, 13:50 Redaktor Wildstein miał rację, mówiąc do do red. Laszuk, że nie wiadomym jest to co zrobią z jego słowami. Sprawdza się. Słucham TOKFM i słysze, że głównie cytowany jest red, Czuchnowski (chociaż w ostatnich informacjach puszczono Wildsteina przez chwile). Na szczęście wypowiadają się też osoby, które patrzą inaczej na sprawę niż GW, ale czyżby TOKFM lansował pewien poglą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: Redaktor Wildstein miał rację IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 13:54 no nie bądź aż tak niesprawiedliwy dla radia tokfm, przed chwila był M.Piłka z PiS-u, teraz dr Kochanowski i obaj mówią pozytywnie o Wildsteinie. Odpowiedz Link Zgłoś