Dodaj do ulubionych

***_RATUJMY TATRY I BYRCYNA !!!_***

IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 02.09.01, 11:34
Mam nadzieje, ze Gasienica-Byrcyn nie zostanie odwolany. To rzadkosc w Polsce -
odpowiedni czlowiek na odpowiednim miejscu. Na szczescie za 3 tygodnie minister
Tokarczuk przejdzie do historii. Oby tylko do tego czasu nie popelnil glupoty,
jaka byloby odwolanie Byrcyna. Licze na premiera Buzka, ktory jest w stanie
powstrzymac Tokarczuka przed idiotyzmem. Pamietajmy, ze Tatry to nasze wspolne
dobro. Chcialbym, aby kolejne pokolenia mialy gdzie w Polsce podziwiac
przyrode. Mam takze nadzieje, ze nie bedzie nigdy u nas olimpiady zimowej,
ktora tylko doprowadzi do tragedii przyrodniczej. Dobrze by bylo rowniez, zeby
przyszly rzad usunal ze stanowiska prezydenta Zakopanego, niejakiego Bachlede-
Curusia. To szkodnik jakich malo, karierowicz chcacy zniszczyc Tatry.
Obserwuj wątek
    • Gość: pawel Re: ***_RATUJMY TATRY I BYRCYNA !!!_*** IP: *.gdynia.mtl.pl 02.09.01, 13:34
      Jestem całkiem za. Niestety sprawa ekspansji biznesu wobec przyrody, dotyczy
      nie tylko Tatr, ale całej Polski. Po prostu mamy teraz takie czasy, taka jest
      świadomść większości Polaków, że pieniądz załatwi wszystko. Muszę stwierdzić ze
      smutkiem, że może nadchodząca recesja ograniczy krwiożerczą ekspansję biznesu.
      Co do Tatr, uważam że są one, ze względu na wyjątkowość tych gór, wyjątkowo
      narażone na wszelkie próby zmian w podejściu do ochrony przyrody w Polsce.
      Pomimo wszystko im więcej szumu tym lepiej, tym większa szansa, że lobby
      biznesowe chcące zarobić na Tatrach kosztem przyszłych pokoleń będzie mniej
      cyniczne licząc się z głosem swoich przeciwinków. Wciąż mam nadzieję, że Byrcyn
      zostanie. Pozdrowienia.

Pawreł Krzyżanowski

pawelkrz@kki.net.pl
    • Gość: Drapka Re: ***_RATUJMY TATRY I BYRCYNA !!!_*** IP: 10.0.4.* / *.atj.pl 02.09.01, 13:54
      Gość portalu: chili napisał(a):

> Mam nadzieje, ze Gasienica-Byrcyn nie zostanie odwolany. To rzadkosc w Polsce -
      >
      > odpowiedni czlowiek na odpowiednim miejscu. Na szczescie za 3 tygodnie minister
      >
      > Tokarczuk przejdzie do historii.

Niestety, za 3 tygodnie są wybory, a zamim nowy sejm się zbierze i zanim
      prezydent powoła nowy rząd - minie jeszcze trochę czasu.

Oby tylko do tego czasu nie popelnil glupoty,
      > jaka byloby odwolanie Byrcyna. Licze na premiera Buzka, ktory jest w stanie
      > powstrzymac Tokarczuka przed idiotyzmem. Pamietajmy, ze Tatry to nasze wspolne
      > dobro. Chcialbym, aby kolejne pokolenia mialy gdzie w Polsce podziwiac
      > przyrode. Mam takze nadzieje, ze nie bedzie nigdy u nas olimpiady zimowej,
      > ktora tylko doprowadzi do tragedii przyrodniczej. Dobrze by bylo rowniez, zeby
      > przyszly rzad usunal ze stanowiska prezydenta Zakopanego

Niestety mogą to zrobić tylko wyborcy, chyba że Zakopane zasłuży na komisarza,
      tak jak Gmina Centrum w Warszawie.
      , niejakiego Bachlede-
      > Curusia. To szkodnik jakich malo, karierowicz chcacy zniszczyc Tatry.

• Gość: baq Re: Byrcyn to wpozo koles IP: 213.77.44.* 04.09.01, 12:54
      Stuprocentowy góral i prawdziwy ekolog stał się dla samorządowców i
      biznesmenów podhalańskich solą w oq. Byrcyn po prostu jest realistą. Doskonale
      wie że Tatry to nie Alpy,i nie ma sensu by poświećać je na jakieś igrzyska, czy
      rozbudowe infrastruktury narciarskiej. Są malutkie. Ale są piekne. Tokarczuk
      chyba nigdy tam nie był, albo i może odwiedził Morskie Oko w czasie pochmurnego
      dnia. Nie urzekło go piękno gór ale urzeka go jak i innych forsa czyli
      wykarczowane lasy, kolorowetłumy na rozdeptanych szlakach (pamiętajmy, że
      Byrcyn chce wprowadzić limity i chwała mu za to!!!).
    • Gość: Czui ODWOŁAĆ BYRCYNA IP: 213.25.149.* 04.09.01, 16:06
      Popieram w pełni pomysł odwołania dyr. Byrcyna. Ludzie, którzy bronią Byrcyna
      nic nie wiedzą na temat tego co się rzeczywiście dzieje w TPN, a swoją wiedzę
      czerpią wyłącznie z mediów, które niestety nie są obiektywne w tym temacie.
      Mieszkam w Zakopanem i z tej perspektywy wygląda to zupełnie inaczej. Jestem
      zwolennikiem ochrony przyrody, uważam, iż pomysł olimpiady w Tatrach to
      głupota; jestem też przeciwny nowym inwestycjom na terenie TPN, ale mimo to
      BYRCYN POWINIEN ZOSTAĆ ODWOŁANY i to już kilka lat temu. Ten człowiek robi dla
      przyrody więcej złego niż dobrego, fatalnie zarządzając TPN-em i prowadząc
      rabunkową gospodarkę. Tylko ludzie z głębi Polski, nieświadomi tego co się
      tutaj dzieje i kształtowani przez media mogą wypowiadać takie opinie jak
      większość tutaj zamieszczonych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka