Dodaj do ulubionych

Wałęsa pisze do biskupów

24.02.05, 07:07
A może głos Radia MaRyja jest głosem Episkopatu !!! Którz to wie !!!
Obserwuj wątek
    • lorddead Re: Wałęsa pisze do biskupów 24.02.05, 07:21
      Cały KK to jedna wielka sekta! Należy bezwzględnie zlikwidować KK!
      • john_wayne Nie wszyscy są zdrajcami i nie tylko jeden jest... 24.02.05, 07:50
        ...bohaterem. Wałęsa właśnie przepycha się z grona bohaterów do trzódki
        zdrajców.

----> Niech biskupi powiedzą prawdę Rydzykowi: że on jest albo sektą, albo dąży
        do rozbicia Kościoła <----

Zatem prawdą może być byle co, byle to zaszkodziło O. Rydzykowi.

----> jestem wiernym synem Kościoła, no ale nie można w nieskończonośc trwać <--
        --

Nieskończoność jest przed Tobą. Wybieraj: życie albo śmierć, Prawda lub
        Wyborcza.
        • wujaszek_joe Re: Nie wszyscy są zdrajcami i nie tylko jeden je 24.02.05, 08:05
          lepsza wyborcza niz prawda rydzyka. on dalej na tą stocznie zbiera?
          • czwarta_rp przeczytajcie to, bo wyb. nie zamiescila tego 24.02.05, 09:15
            W nawiązaniu do Listu Otwartego Pana Prezydenta Lecha Wałęsy do Biskupów i
            Wiernych Kościoła katolickiego w Polsce, Biuro Prasowe Konferencji Episkopatu
            Polski informuje:

1. Radio Maryja jest jednostką organizacyjną Warszawskiej Prowincji Zgromadzenia
            Ojców Redemptorystów. Działa w oparciu o własny statut nadany przez przełożonego
            prowincji oraz stosowne przepisy prawa polskiego, któremu podlega.

2. Bezpośredni nadzór nad działalnością Radia Maryja (treścią audycji, dyskusji
            etc.) sprawuje właściwa władza zakonna. Celem wypracowania założeń działalności
            Radia Maryja w sprawach doktrynalnych, duszpasterskich i społecznej nauki
            Kościoła został powołany przez Konferencję Episkopatu Polski Zespół
            Duszpasterskiej Troski o Radio Maryja.

3. Wyrażamy nadzieję, że zatwierdzone przez watykańską Kongregację ds. Biskupów
            normy Konferencji Episkopatu Polski dotyczące występowania duchownych i osób
            zakonnych w mediach, przekazane Sekretariatowi KEP na początku lutego br., które
            będą jednym z punktów obrad najbliższego zebrania plenarnego biskupów polskich
            (8-9.03.2005), przyczynią się do uporządkowania zagadnień związanych z mediami
            katolickimi w Polsce, także w odniesieniu do Radia Maryja.

Ks. Józef Kloch
            rzecznik Konferencji Episkopatu Polski
            • czwarta_rp Re: przeczytajcie to, bo wyb. nie zamiescila tego 24.02.05, 09:25
              tak wiec sie uspokoilem, bo cala ta kampania wyborczej nic nie wskora.
              cytuja ciagle bp. goclowskiego i zycinskiego, a episkopat w wiekszosci stoi
              murem za rm.
              • czwarta_rp Re: przeczytajcie to, bo wyb. nie zamiescila tego 24.02.05, 09:27
                I cieszy mnie, ze bp Glodz dal taka odpowiedz, bo on pelni dosc istotna funkcje
                w tym konflikcie. cytuje ostatni akapit z artykulu:

"Zgryźliwie o liście Wałęsy odezwał się natomiast przewodniczący Komisji
                Episkopatu Polski ds. Troski o Radio Maryja, abp Sławoj Leszek Głódź: - Z
                pewnością ziemia nie zadrży, a Słońce się nie zaćmi od listu pana Wałęsy. Zespół
                dobrze wie, co ma robić. Dziwię się, iż nikt nie żyje listami, które biskupi
                piszą na Wielki Post, a wszyscy zajmują się listami prezydenta Wałęsy."
                • czwarta_rp Re: przeczytajcie to, bo wyb. nie zamiescila tego 24.02.05, 09:31
                  to wszystko napawa optymizmem.
                  psy szczekaja a karawana jedzie dalej.
                  kaczynski chyba przemyslal sprawe, i ladnie sie wypowidezial wczoraj w rozmowie
                  z ewa milewicz. to cieszy. ziobro tez sie ladnie spisal.
                  widac ze w tym waznym roku dla polski, najwazniejsze, niezalezne i wolne medium
                  w polsce to radio maryja i tv trwam. wszyscy powazni politycy olali juz gw.
                  • slon2002 [...] 24.02.05, 09:48
                    Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                    • slon2002 półanalfabeta pisze a głuchy i niemowa śpiewają 24.02.05, 09:49
                      w duecie.
                  • adop Re: przeczytajcie to, bo wyb. nie zamiescila tego 24.02.05, 11:41
                    Chbaś się gościu porządnie naprał.
            • adop Re: przeczytajcie to, bo wyb. nie zamiescila tego 24.02.05, 10:26
              Mam pytanie, czy Radio Maryja jest rozgłośnią katolicką czy też nie oraz czy w ramach Kościoła katolickiego można miec zdanie odrębne? Jeżeli Rydzyk ma takie prawo to dlaczego ja nie. Od tej chwili ogłaszam się przeorem zakonu wątpiącego i wara biskupom ode mnie. Ja dopiero Was naucze wiary chrześcijańskiej i miłości bliźniego.
          • adop Re: Nie wszyscy są zdrajcami i nie tylko jeden je 24.02.05, 09:15
            Jeszcze lepsza jest Żołądkowa Gorzka, może być z rydzykiem na zakąskę.
        • kasia20055 Re: Nie wszyscy są zdrajcami i nie tylko jeden je 24.02.05, 08:17
          ...bohaterem. Wałęsa właśnie przepycha się z grona bohaterów do trzódki
          zdrajców.

To prwada, Wałęsa z Matką Boską w klapie atakuje jak Judasz. Nie był Bolkiem
          drobnym zastraszonym agentem przez jakiś krótki czas. To jest aktualny czynny
          agent wpływu działający przeciwko kościołowi.
          • adop Re: Nie wszyscy są zdrajcami i nie tylko jeden je 24.02.05, 09:05
            Kasiu! Judasz nikogo nie atakował w przeciwieństwie do św.Piotra.
            Jest takie przykazanie "nie mów Fałszywego żwiadectwa ..."
            Pomódl się, chyba że przykazania olewasz.
            • norton2005 Re: Nie wszyscy są zdrajcami i nie tylko jeden je 24.02.05, 16:03
              Judasz rzeczywiście nie atakował. Judasz zdradził, a reszty dokonali inni. Tylko
              czy w rolę Piłata wpisze się Danuta Waniek to jeszcze się okaże.
        • adop Re: Nie wszyscy są zdrajcami i nie tylko jeden je 24.02.05, 09:20
          Jaka prawda? jak wiadomo są trzy rodzaje prawdy: cała prawda, święta prawda i gó.. prawda. O którą prawdę Ci chodzi?
    • 9111951u Re: Wałęsa pisze do biskupów 24.02.05, 07:23
      Głos nowego biskupa nad biskupami :
      26w..,
      zapodał ,że kazdy uczciwy Polak winien stanąc w obronie niejakiego LW.
      Aktualnie niejaki LW, kreuje się na samozwańczego biskupa nad biskupami prawie
      tak jak by go na biskupa wyświęcił sam Papież !
      I cóż na ten biskup nad biskupami obiecuje ?
      że zrobi porządek z biskupami, radiem Maryja, Ojcem Rydzykiem, telefonami do
      radia ,wiernymi, którzy dzwonią do radia i ludźmi, co to w radiu wyrażają
      zdanie , ze współpracował ze słuzbami specjalnymi.
      Tę inkryminowaną współpracę ze służbami specjalnymi poczytuje za osobistą
      potwarz godzącą w jego wizerunek biskupa !
      Takie rozumowanie jest niegodne biskupa, przecież współpraca z aparatem
      esbeckim, żadną miarą nie można uznać za potwarz, przecież jest to powód do
      dumy,
      przecież współpraca z takim aparatem esbeckim , który doprowadził do zmian w
      Polsce musi być powodem do dumy ! Czyż powodem do dumy nie jest ukrycie pod
      płaszczykiem tajemnicy państwowej zbrodni tego aparatu, czyż powodem do dumy
      nie jest premiowanie tych funkcjonariuszy ubeckoesbeckich specjalnymi dodatkami
      do rent i emerytur ?, czyż powodem do dumy nie jest 'odpuszczenie" win
      funkcjonariuszom : ubeckoesbeckich, prokuratur, sądowym , którzy dopuszczali
      się zbrodni , szantażów, gróżb karalnych, bezprawnych zwalniań z pracy,
      przemocy fizycznej i psychicznej, fałszowania tajnych dokumentów
      państwowych !!!! On powinien byc dumny z tego, ze ludzie uważają , ze on z
      nimi współpracował, gdyż to nie może być powodem do wstydu to powód do dumy
      naszego nowego biskupa nad biskupami.
      Teraz rozumiem, że Lech przez P. Annę Walentynowicz nie osiągnął więcej niż
      Pomroczność jasną !
      • adop Re: Wałęsa pisze do biskupów 24.02.05, 09:11
        Szanowna Osobo! skąd ta pewność że Wałęsa był agentem? razem żeście działali?
        • 9111951u Re: Wałęsa pisze do biskupów 24.02.05, 09:21
          adop,
          a gdzie ja napisałem ,że LW był agentem ? napisałem natomiast , ze nie musi
          się wstydzić swej współpracy z aparatem ubeckoesbeckim!, nawet raczyłem
          zauważyć ,ze winien byc z tego "dumny" !
          • adop Re: Wałęsa pisze do biskupów 24.02.05, 09:29
            Ja też nie pisałem że LW był agentem. Pytałem tylko czy razem żeście wsopółpracowali. Jeżeli nie to szkoda. Pozdrowionka.
            • 9111951u Re: Wałęsa pisze do biskupów 24.02.05, 09:35
              Rzeczywiście moja strata, ja nie wpółpracowałem z aparatem ubeckoesbeckim przy
              przekształceniu Polski w tzw. demokratyczne państwo prawa !
              To dla mnie strata i ujma, tylko dlaczego za ujmę poczytuje to niejaki LW
              biskup nad biskupami ?
              • adop Re: Wałęsa pisze do biskupów 24.02.05, 09:56
                Ubolewam nad Twoją stratą i ujmą. Ubolewam też nad ujmą LW. Chociaż nie przypominam sobie żeby LW uważał cośkolwiek za ujmę. Jakoś chyba mało czytam i słucham. Należne poważanie przesyłam.
                • 9111951u Re: Wałęsa pisze do biskupów 24.02.05, 16:42
                  Dziękuję za nalezne...,
                  no bo czy za ujmę mozna poczytać, że funkcjonariusze państwowi , którzy
                  popełnili przestępstwa dostają dodatki specjalne do rent i emerytur , kiedy
                  Polacy nie otrzymali nawet zadośćuczynienia od państwa ?
    • emma12 Re: Wałęsa pisze do biskupów 24.02.05, 07:33
      przecież bp Głódź to przechrzta. Jak był bpem polowym WP to był przeciwny Radiu,
      a teraz nagle szydzi z listu Wałęsy ?? I to ma być troska o Radio MAryja ??
      Śmiechu warta ta troska. Tacy właśnie biskupi muszą być w tym zespole, żeby nic
      sie w tej mierze nie działo. Własnie o to chodzi, by nic nie robić, tylko ślepo
      popierać. Ot, i cała polityka Episkopatu.
      • adop Re: Wałęsa pisze do biskupów 24.02.05, 09:48
        Czego się trzepiasz Głodzia. Ma człowiek prawo być na kacu czy nie.
      • augu Re: Wałęsa pisze do biskupów 25.02.05, 09:56
        emma12 napisała:
        ...Jak był bpem polowym WP to był przeciwny Radiu, a teraz nagle szydzi z listu
        Wałęsy ?? I to ma być troska o Radio MAryja ??

A jaka tu jest sprzeczność? Czy to że krytykował RM (bo mu się nie całkiem
        podobało) ma oznaczać, że wszelkie ataki na to radio ma popierać? I czy to
        odbiera mu prawo do wypowiadania się na temat skandalicznego skoądinąd listu p.
        Wałęsy? Natomiast ten sposób promuje GW. O ile pamiętam nie kochała
        b.Prezydenta. Do czasu gdy zaatakował RM. Teraz jest bohaterem portalu i guru.
        I autorem wspomnień. I w ogóle autorytetem.
    • toporowa brawo Lechu!!!! 24.02.05, 07:39
      Prezydent Walesa zabiera glos w sprawie, ktora bulwersuje wielu ludzi.
      Biskup Glodz nic z tego nie pojmuje.
      Ludzie obserwuja tchorzliwa postawe Episkopatu wobec agenturalnej, w istocie
      antychrzescijanskiej dzialalnosci Rydzyka i jest to dla nich znacznie dramatyczniejsze
      wielkopostne przeslanie niz listy wymyslane przez biskupow przy kominku w przerwie
      pomiedzy postnym obiadem a postnym podwieczorkiem.
      Najdziwniejsze jest to, ze biskupowi wydaje sie, ze ludzie moga sie karmic abstrakcyjnymi
      listami Episkopatu. I, ze jak nie zwracaja na te listy uwagi, to jest jakoby ich wina a nie autorow
      owej literatury, ktora nie trafia w sedno.
      • nutelka-nusia Re: brawo Lechu!!!! 24.02.05, 14:19
        Tak , ktoś musiał w końcu powiedzieć na głos to ,o czym mówiło się po
        kątach.Dość tego!Moja babcia ma więcej rozumu niż wszyscy decydenci - sama
        przestała słuchać RM .Na pytanie - dlaczego już go nie słucha, odpowiedziała że
        nienawiść tam sączona przenika ją do głębi a ona nie chce siać nienawiści w
        domu i rodzinie, a najbardziej denerwowało ją ciągłe wołanie o pieniądze.Babcia
        już nie wysyła - wnuki skorzystały na tym , mimo,że akceptowaliśmy wszyscy
        kilka lat jej ogromną fascynację tym radiem i o.Tadeuszem.Wszystko minęło
        samo,tak jak samo przyszło .Myślę a właściwie mam nadzieję że episkopat się
        obudził z letargu i w końcu sprowadzi RM na drogę po której powinno się
        poruszać.
      • augu Re: brawo Lechu!!!! 25.02.05, 10:03
        Do toporowa:
        Czyżbyś brał udział w pisaniu list ów przez Episkopat, skoro tak doskonale
        wiesz w jakich okolicznościach powstają? Jeżeli tak, to dlaczego są dla Ciebie
        abstrakcyjne? I dlaczego sądzisz, że są też również abstrakcyjne dla "ludzi"?
        Nie można wszystkich mierzyć swoją miarą. Ja rozumiem, że najbardziej
        trafiałaby w sedno literatura sensacyjna typu "SuperExpressowego" ale nie
        wymagaj, że by Episkopat pisał listy w tym tonie.
    • langwer1 Re: Wałęsa pisze do biskupów 24.02.05, 07:41
      Widać że nie tylko ortografia jest Twoją słabą stroną.
    • palatyn1 Re: Wałęsa pisze do biskupów 24.02.05, 07:46
      No to sobie doradze zyskali biskupi...tylko pogratulowac..
    • domk1 NADCHODZI SCHIZMA W POLSKIM KOŚCIELE !!!! 24.02.05, 07:47
      Kiedy odejdzie papież rydzykowcy wypowiedzą posłuszeństwo Kościołowi i
      powstanie Kościół toruńsko-gdańsko katolicki. Z papieżem Rydzykiem i prymasem
      Jankowskim na czele.
    • vortex1 www.main.home.pl/zbawienie 24.02.05, 07:47
      www.main.home.pl/zbawienie
    • nonno1 Re: Oczywiście! 24.02.05, 08:04
      A przynajmniej jego wiekszości, w końcu biskupi wywodzą się z tej samej szkoły.
      Gdyby Rydzyk ośmielił się skrytykować celibat, albo zakaz antykoncepcji, nie
      mówiąc już o niekaralności aborcji, od razu wyleciałby z radia, a może i z Koscioła!
    • zygi50 Re: Wałęsa pisze do biskupów 24.02.05, 08:23
      Leszek Glodz za bardzo obrusl w piorka i to dzieki polskiemu spoleczenstwu a w
      tym rowniez polskiej klasy rzadzacej-moze ktos uswiadomi temu bufonowi ze sluzy
      Bogu i wiernym a nie na odwrot
    • annklo1 Re: Wałęsa pisze do biskupów 24.02.05, 08:34
      Panie Walesa wstydze sie tego ze pomagalam Panu zostac Prezydentem. Jest Pan
      zerem. Niech Pan spojrzy ilu ludzi popiera Radio Maryja, a ilu Pana i z kim
      chce Pan walczyc. Kim Pan jest - pieniaczem. W tym radio nadepneli Panu ostatio
      na odcisk mowiac o Pana wspolpracy z poprzednim rezimem, a Pan ze strachu
      zionie zemsta. To bardzo prymitywne cechy, ale taki prostak bedzie zawsze
      reagowal agresja, bo to ze strachu.
      • 19mamuska Re: Wałęsa pisze do biskupów 24.02.05, 08:58

wstyd mi ZE POPIERAŁAM WAŁĘSE
        I PRZEZ TO NAWET MIAŁAM DOCINKI W PRACY i WŚRÓD ZNAJOMYCH
        PANIE WAŁĘSA WSTYDU PAN OSZCZĘDZ I IDZ PAN ŁOWIĆ RYBY
        POMYŚLEĆ ŻE W SWOIM CZASIE JA GO BRONIŁAM
        A TERAZ MUSZE PRZEŻYWAĆ KACA MORALNEGO
        PANIE PREZYDENCIE ZAWIÓDŁ PAN BARDZO NIE LICZNA GRUPE SWOICH WYBORCÓW
        TERAZ TO PANU PO TYCH WYPOWIEDZIACH ZOSTAŁO JUŻ TYLKO ZAMILKNĄĆ
        WSTYD MI ZA PANA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11
      • adop Re: Wałęsa pisze do biskupów 24.02.05, 10:05
        Gdyby nie Wałęsa, nie mogłabyś Pani dzisiaj japy otwierać.
    • jm19 dla lwprezydent-owi do sztambucha! 24.02.05, 08:40
      Dzięki uprzejmości Wyborczej, dowiedziałem się wreszcie (nick), kto pisze te
      wredne posty.
      Czytając kolejny tekst (wywiad z lechem Wałęsą), będący częścią planowej
      strategi niszczenia Radia Maryja, nasuwają mi się następujące uwagi:
      1.
      Ujawniają sie i potwierdzają prawdziwe cechy charakteru Lecha Wałęsy -
      zakodowany genetycznie totalitaryzm w myśleniu i działaniu:
      - ubliżanie Radiu Maryja - "sekty"?!
      - lekceważenie i poniżanie ludzi - "Rydzyk i ta grupa"?!
      - "czarownice opowiadają głupoty"?! - gdzie, jakie!?
      2.
      Od kiedy to Lech Wałęsa jest największym autorytetem? - jakim? - politycznym,
      moralnym, związkowym, zawodowym, religijnym? - nie ma takiej kategorii (może
      być co najwyżej najwiekszym autorytetem z zakresu mitomaństwa!).
      3.
      Nawoływanie do tego żeby "hierarchia zrobiła porządek"! - to nawoływanie do
      zamordyzmu i łamania prawa!
      4.
      Mówienie "niech powyrzucają ojczulków na zbity pysk"! - czy tak mówi demokrata,
      laureat pokojowej Nagrody Nobla?, zwolennik pluralizmu w wypowiadaniu pogladów?
      5.
      "niech dobiorą inną grupę" -nie ma to, jak sterowanie mediami, tak jak za
      komuny (niewygodny dziennikarz- wylać na zbity pysk), oto recepta Lecha Wałęsy!
      6.
      "mam jeszcze kilka ruchów w zapasie" - jakie panie Wałęsa - bojówki, płatni
      mordercy, kolejne donosy do Towarzyszki Waniek, Prezydenta ... Królowej
      Brytyjskiej, a może do Instytucji "Listy i pisma Gazety Woborczej"?
      7.
      Dziwie się ekscelencji Księdzu Biskupowi Gocłowskiemu, że widzi jakiś bliżej
      nieokreslony "problem" Radia Maryja. to co robi Wałęsa, to próba likwidacji
      jednego z nielicznych niezależnych mediów! (chyba to jest ten problem?)
      8.
      Czy w ogóle jest potrzebne coś takiego, jak "uporządkowanie zagadnień
      związanych z mediami katolickimi w Polsce"? - jak to sie ma do zasady wolności
      słowa i wolności człowieka. Pozostawny w spokoju sumienie, wolną wolę i rozum
      każdego z nas. Jeżeli ktoś takiego czegoś nie ma, to nie pomogą żadne
      administreacyjne porządki!
      9.
      Usłyszałem dzisiaj w radiu wypowiedź Ekscelencji Księdza Biskupa Orszulika,
      który autorytatywnie stwierdził, że Wałęsa nie był współpracownikiem SB,
      powoływał się przy tym na swoje subiektywne odczucia i obserwacje z okresu
      sierpnia 80 oraz okrągłego stołu, otóż chciałem uprzejmie zauważyć:
      a)
      nikt nie ma napisane na czole "jestem agenten SB",
      b)
      zastrzeżenia do Wałęsy dotyczą lat 1970-1976.
      c)
      zastrzeżenia te potwierdza bezprawne przetrzymywanie swojej teczki TW w domu
      przez lecha Wałęsę i najprawndopodobniej usunięcie z niej kompromitujących
      dokumentów! (jeżeli ktoś nie był współpracownikiem, to dlaczego bierze do domu
      swoją teczkę? czego się obawia? dlaczego robi to Prezydent, który powinien być
      najwyższym strażnikiem przestrzegania prawa? dlaczego Prezydent w majestacie
      prawa, to prawo łamie?),
      d)
      wszystko na to wskazuje, że wyrok sądu w sprawie lustracyjnej Lecha Wałęsy był
      pomyłką sądową,
      e)
      wiarygodne są tutaj dla mnie wątpliwości Pani Anny Walentynowicz oraz
      małżeństwa Gwiazdów. Oni naprawdę muszą w tej zprawie mieć niepodważalną
      wiedzę. Legalizm i poprawność prawna nic tutaj nie zmienią! Wątpliwości
      pozostają!
      • adop Re: dla lwprezydent-owi do sztambucha! 24.02.05, 10:12
        Ciekawe kto tego gościa zrobił Prezydentem i jakie buce dały mu nagrodę Nobla. Chyba jacyś agenci.
      • tommy_di Re: dla lwprezydent-owi do sztambucha! 11.07.05, 11:08
        Prezyden to prezydent ... zrobił co uważał za słuszne ... a jeśli tobie to nie
        odpowiada to po prostu wyjedz :) Nikt cie tu nie trzyma na sile ...
        Prezydent jest zawsze autorytetem.
    • tol3 Rydzyk, daj spokój 24.02.05, 08:50
      Człowieku, o. Tadeusz ma gdzieś episkopat. Jak Jego głos to głos episkopaty, to
      ja sie wypisuję z kościoła
    • marcus_crassus Brawo Walesa.po tylu glupich rzeczach jakie 24.02.05, 09:07
      zrobil w latach 90 tych nareszcie lechu zmadrzal.brawo.rozpedzic rydzykow na 4 wiatry
    • kaszub11 Re: Wałęsa pisze do biskupów 24.02.05, 09:08
      Myślę, że po wczorajszej wypowiedzi Wałęsy, że on tych listów nie przygotowywał
      sam i że jest to element większej całości, można z dużą pewnością stwierdzić,
      że Wałęsa dostał kolejną misję. Misję rozwalenia (lub zastraszenia) Radia
      Maryja, jedynej niezależnej rozgłośni mogącej różowym z pod znaku Mazowieckiego
      i Frasyniuka, zagrozić przed wyborami. A że przy okazji załatwi fotel poselski
      synowi, to przecież mu się należy za jego "ogromne" zasługi dla różowej Polski.
      Wałęsa w swojej megalomani może świat podpalić, byle on był ważny. Był agentem
      i ta jego kapusiowska mentalność nadal nim kieruje. I nie chodzi o to czy było
      to SB, czy KOR - ważne, że wykonywał czyjeś polecenia i nie był samodzielny.
      • adop Re: Wałęsa pisze do biskupów 24.02.05, 10:53
        E kolego Kaszub mylisz się. Wałęsa to Żyd - mason - i cyklista. W porównaniu z tymi zasługami to agent jest mały pikuś. Też wątpię czy Wałęsa umie pisać, ale pewnie umie, nad czym ubolewam serdecznie. Nauka pisania powinna być dostępna ludziom przynajmniej jako tako inteligentnym. W innym przypadky na forum znajdują się dziwne wypowiedzi. Po kiego ta wstrętna komuna zlikwidowała analfabetyzm.
    • gniewek.113 "Mniej dzwonić, wiecej płacić emeryci" :-) 24.02.05, 09:17
      Tym hasłem Rydzyk powiedział nieświadomie światu - kim jest. Naciągacz,
      sekciarz i pazera to najłagodniejsze określenia tego człowieka, które
      przychodzą mi do głowy.
      LW ma rację, albo teraz, albo za jakiś czas Rydzyk wypowie posłuszeństwo
      Kościołowi Katolickiemu i założy własny.. Ten gamoń nie liczy się już z nikim.
      Obawiam się jednak, że w marcu nadal korona z głowy mu nie spadnie, bo biskupi
      mają tak lotne umysły, że już im chyba wyparowały (ze 2 biskupów ma świadomość,
      reszta to kwiatuszki..)
      • papierz Re: "Mniej dzwonic´, wiecej p?acic´ emeryci" :-) 24.02.05, 09:32
        Moze to przez ten ichni celibat?
        • adop Re: "Mniej dzwonic´, wiecej p?acic´ emeryci" :-) 24.02.05, 11:02
          Racja!
          Kto nie pije i nie śniupie ten się równa krówskiej du..pie
    • pboecker Cos mi sie tu nie podoba...... 24.02.05, 09:22
      Przez ten okres popieralem Lecha i bede popieral,-ale,zauwarzcie kochani ze
      Lechowi chodzi o siebie samego i to mnie zdenerwowalo w jego rozmowie w
      programie z Red.Olejniczak....Nie chodzi mu o calokrztalt bredni Radia M. Tylko
      o swoja"dupe"sie boi,reszta go nie interesuje,-takie mam wrarzenie,mysle ze nie
      tylko ja.....!Jakie to wszystko chore,zygac mi sie chce,i badz tu madry zwykly
      obywatelu,-tylko wlasne interesy!!!
      LECHU A MIALEM NADZIEJE;NIE JESTES INNY...........
      Radio Maryja powinno tylko i wylacznie slowo Boze rozpowszechniac,a nie populizm
      dla ubogich.........
      • adop Re: Cos mi sie tu nie podoba...... 24.02.05, 11:12
        Na dupe Wałęsy mało kto się złakomi i z tego względu nie należy jej się jakaś specjalna ochrona. Inna sprawa że każdy dba o swoją dupe. Czego życzę wszystkim!
      • adop Re: Cos mi sie tu nie podoba...... 24.02.05, 11:14
        Na d..e Wałęsy mało kto się złakomi i z tego względu nie należy jej się jakaś specjalna ochrona. Inna sprawa że każdy dba o swoją d..e. Czego życzę wszystkim!
    • indris Odpowiedzi nie powinno być 24.02.05, 09:23
      Są ludzie, których się nie dopuszcza do rozmowy w przyzwoitym towarzystwie.
      Wałęsa swoim "komentarzem" na temat odszkodowania dla Anny Walentynowicz do
      grona takich osobnikow dołączył. Przed wojną takich osobników wykluczano z
      szanujących się towarzystw, klubów i korporacji.
      Dlatego temu osobnikowi nie powinno się w ogóle odpowiadać.

A co do meritum: Rydzyk działa mi na nerwy, ale zamordyzm jeszcze bardziej.
      Wolność słowa jest niepodzielna. Dlatego byłem i będę przeciwko zamykaniu ust
      komukolwiek, czy to jest Rydzyk czy Urban.
    • jerry21 Re: cuda ... 24.02.05, 09:23
      ale cudaczny ten kraj - kiedys moj ojczysty -teraz na szczescie daleki.
      czy wy tam rodacy naprawde nie macie juz normalnych ludzi , politykow ?
      • m15 Re: cuda ... 24.02.05, 09:39
        NIestety nie. Co do Walesy to sprawa prosta ,poszedl facet na ryby i
        dobrze,niech tam zostanie bo znowu robi wokól siebie duzo szumu.TYlko po co.
    • krzysiek62 Re: Wałęsa pisze do biskupów 24.02.05, 09:45
      Panie Wałęsa idz lepiej naryby bo ten bełkot obraza moje uczucia religijne
      • adop Re: Wałęsa pisze do biskupów 24.02.05, 11:38
        A na erekcję też działa?
    • invento Re: Wałęsa pisze do biskupów 24.02.05, 10:17
      Popieram Lecha całkowicie, mimo, że nie jest moim "idolem". Ale to co robi "Radio Maryja" to prawie jak wołanie o rozłam w Kościele. Czy u nas nie ma miejsca na tolerancję ale w pozytywnym kontekście?
    • flam1966 Re: Wałęsa pisze do biskupów 24.02.05, 10:56
      nie jest żadnym głosem polskiego Koscioła, ale niektórych tylko biskupów.
    • marcin.bukowski Re: Wałęsa pisze do biskupów 24.02.05, 11:08
      Jako zdrowo myslący czlowiek z calego serca przyłączam sie do apelu pana
      prezydenta Wałęsy.Cieszę się ze zaczął całą tą batalie.
      Słuchajac radia maryja ciągle spotykamy się z uprawianiem polityki poprzez
      oszczerstwa, pseudo-poglady ludzi bardzo ograniczonych, szerzenie nienawiści i
      herezji.Tak nei może być.Dziwia mnie slowa abp Głódź'a -> wykazuja wielka
      ignorancje wobec tego problemu.Mysle, ze w takiej sytuacji nei wolno milczeć.
      Pzdr
      • bladatwarz Re: Wałęsa pisze do biskupów 24.02.05, 11:42
        > Jako zdrowo myslący czlowiek z calego serca przyłączam sie do apelu pana
        > prezydenta Wałęsy.Cieszę się ze zaczął całą tą batalie.
        > Słuchajac radia maryja ciągle spotykamy się z uprawianiem polityki poprzez
        > oszczerstwa, pseudo-poglady ludzi bardzo ograniczonych, szerzenie nienawiści
        i
        > herezji.Tak nei może być.

A kiedy Ty sluchales Radia Maryja?
        Kiedy padaly tam slowa nienawisci?

Posluchaj sobie nagrania o LW z Wyszkowskim, zapis na stronach RM, to
        zobaczysz, ze na tym forum jest wiecej nienawisci i gorzkich slow pod adresem
        LW.

Dziwia mnie slowa abp Głódź'a -> wykazuja wielka
        > ignorancje wobec tego problemu.Mysle, ze w takiej sytuacji nei wolno milczeć.
        > Pzdr

Ignorancje, a moze po prostu tolerancje!
    • bladatwarz Po co? 24.02.05, 11:51
      Czy tos widzi jakas logike w ostatnich dzialaniach prezydenta?
      Czy to co on w tej chwili robi ma jakikolwiek sens?
      Czy to, jest obrazany i sam obraza, to wynik jakiejs chorej sytuacji, w ktora
      zostal wplatany.
      Po co mu to?

Przeciez nie jest mlody, niedlugo Ci, ktorzy go teraz widza pisac, beda pisac
      jego bibliografie, jego notki, jego historie na nowo. Czy on nie widzi, ze sie
      kompromituje, ze nic nie moze, ze powinien byc ponad, a nie w srodku tego bagna?

Kto mu te dzialania doradza i dlaczego?
      • ak33 Mamusia??? 24.02.05, 17:00
        Mamusia to tym razem od południa tu siedzi? Skaranie boskie z tą kobietą.
        Człowiek się tylko na chwilę odwróci, a ta już przy kompie siedzi, łinołsa
        odpala i na chaty wychodzi. Znowu nas admin od sieci odetnie za łamanie
        rgulaminu bo znowu Mamusia komuś za Radio Maryja nawrzuca. Mamusia odejdzie od
        maszyny, berecik moherowy przystroi i Pana Leona na spacer zabierze bo chłopina
        się od wczoraj zaciął od tego czatowania z Muamusią u tego Michnika.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka