jakarta Re: Wałęsa pisze do biskupów 24.02.05, 12:38 Rydzyk, Jankowski czy inny Gocłowski to prawdziwe oblicze kościoła katolickiego.... Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz Re: Wałęsa pisze do biskupów 24.02.05, 12:42 A w ogole chodzisz do kosciola? To tak jakbys probowala tu wszystkich obrazic mowiac,ze Kwach to prawdziwe oblicze RP. Wyluzuj z opiniami uogolniajacymi. Odpowiedz Link Zgłoś
apropag Re: Wałęsa pisze do biskupów 24.02.05, 13:16 Cala ta dyskusja podobna do tematu takiego jak "Wplyw onanizmu istot ksiezycowych na rozwoj narodowego kolarstwa a Chinach". I Ojciec Rydzyk ma racje i Ten co sie Przywaesal rowniez,- Oboje pokazuja swe wlasciwe oblicza a najsmiesniejsze jest to ze powoluja Zbiorowisko Smiesznych Panow w sukienkach by zrobili z tym porzadek.A wlasnie Panowie w sukenkach sa przyczyna i powodem calego balaganu od 2000 lat.Obecnie mamy rok Einsteina zastanowcie sie nad jego teoria wzglednosci. Tak jak Pralat Jankowski dlugo bil piane by wszyscy co chca i co ne chca uslyszeli o co biega. Tak teraz przyszla kolej na Lecha skoczka . To luzko jest dla nego a duze, lecz moze w nim sie zastanowic nad problemem wzglednosci ( jezeli On Rydzykowi wsadzi palec do d.... to kto ma palec w d....) i ten problem maja rozpatrzyc tacy "intelektualisci" jak Glodz ?. Odpowiedz Link Zgłoś
augu Re: Wałęsa pisze do biskupów 25.02.05, 10:17 jakarta napisał: > Rydzyk, Jankowski czy inny Gocłowski to prawdziwe oblicze kościoła > katolickiego.... do jakarta: czy Ty jesteś członkiem Kościoła katolickiego. Jeżeli tak, to znaczy, że tą wypowiedzią się z nimi utożsamiasz. Jeżeli nie, to w czym Ci to prawdziwe oblicze kk przeszkadza? Odpowiedz Link Zgłoś
jm19 List otwart do mediów. 24.02.05, 14:31 Do wszystkich ludzi dobrej woli, Redaktorów Naczelnych Redakcji gazet i czasopism, Redakcji telewizji publicznej i prywatnej, Redakcji wydawnictw oraz wszelkich innych Instytucji Publicznych. Zwracam się tą drogą i w tej formie z uprzejmą prośbą o zaprzestanie publikowania i nagłaśniania tekstów i wywiadów Pana Lecha Wałęsy, które w sposób karygodny (z niskich pobudek politycznych) atakują Radio Maryja, Kościół Katolicki a także wszystkich tych, których poglądy nie mieszczą się w ciasnej wizji społeczeństwa i świata, reprezentowanej przez Pana Lecha Wałęsę. Pan Lech Wałęsa albo nie wie co czyni, albo kpi sobie z nas w żywe oczy, albo jest przez kogoś perfidnie manipulowany. Tak czy inaczej, swoimi listami jątrzy i dezintegruje i tak już mocno skołowane polskie społeczeństwo! Teksty Pana Wałęsy (pomijając ich żenującą stylistykę!), charakteryzują się kompletnym brakiem logiki i odzwierciedlają jedynie mitomańskie defekty osobowościowe autora. Napastliwość tych tekstów, a zwłaszcza ubliżanie Ludziom od "psycholi", "oszołomów" a zwłaszcza przyrównywanie ich do małp, obraża nie tylko nas - członków obywatelskiego społeczeństwa - ale także te instytucje, które te napastliwe i kompletnie pozbawione sensu teksty i listy publikują. Efektem tej bezprecedensowej agresji Pana lecha Wałęsy oraz braku roztropności polskich mediów, jest to, że od paru dni tysiące ludzi dobrej woli w Polsce, zamiast zajmować się pracą i przysparzać krajowi PKB, zmuszonych jest odpowiadać na te głupkowate wypociny Pana Lecha Wałęsy. Jest to zarówno strata dla tych ludzi, jak też olbrzymia demoralizacja publiczna z uwagi na żenujący poziom "publicystyki" Pana lecha Wałęsy (pomijam już to, że jak tak dalej pójdzie, to wszyscy możemy wylądować w domu wariatów!). Uważam, że właściwym adresatem tekstów (donosów) i wystąpień Pana Wałęsy, jest Towarzyszka Danuta Waniek, do której Pan Wałęsa skierował już stosowny donos. Prawdomówność a także rzetelność faktów, ocen i zdarzeń, zawartych w tekstach pana Wałęsy, jest taka sama jak prawdomówność Towarzyszki Danuty Waniek, która w wystąpieniu telewizyjnym w grudniu 1995 roku, zaklinała się na wszystkie świętości, że widziała na własne (żywe!) oczy, dyplom magisterski Pana Aleksandra Kwaśniewskiego! Sądzę, że jest to absolutnie właściwa odbiorczyni listów oraz pism Pana lecha Wałęsy. Szczerze zatroskany, Inretnauta-Forumowicz Gazety Wyborczej - jm19. Odpowiedz Link Zgłoś
9111951u Re: List otwart do mediów. 24.02.05, 16:43 jako człowiek dobrej woli w pełni Cię popieram Odpowiedz Link Zgłoś
jm19 Re: List otwart do mediów. 24.02.05, 20:14 Dziękuję dobry człowieku za dobre słowo. Prawda zwycięzy! Odpowiedz Link Zgłoś
ak33 Re: List otwart do mediów. 24.02.05, 16:52 Już ci to wczoraj mówiłem - nie podoba się to nie czytaj. Po prostu daj sobie spokój i idź zajmować się pracą i przysparzać krajowi PKB. Odpowiedz Link Zgłoś
jm19 Re: List otwart do mediów. 24.02.05, 20:17 Właśnie to zrobiłem. A w ramach wolnego czasu postawiłem sobie za punkt honoru, wytykać głupotę temu okropnemu Wałęsie tak długo, aż przestanie pisać te bzdury, a nawet jeden dzień dłużej. Odpowiedz Link Zgłoś
terrafelix Re: Wałesa ,Rydzyk w jednym stali domu 24.02.05, 15:11 Lech Wałęsa posługuje sie specyficznym językiem i nic tego nie zmieni,zawsze takim jezykiem się posługiwał,jesteśmy po to obdarzeni rozumem i zdolnościa analizy ,by odrzucic to co nam w nim nie odpowiada i dotrzeć do żródła tego o czym mysli. Lech Wałęsa , przy wszystkich swoich ułomnościach i brakach ,takich czy innych ,jest człowiekiem wielkim,wolę opierać sie o to co powie Wałesa ,nawet jeśli zrozumienie Go zajmie Mi "chwilę" ,niz o wypowiedzi marionetkowej kukły z pałacu namiestnikowskiego ,rozdającej ordery,błyszczacej na rautach i salonach swiatowych,mówiąca płynnie i TRANSPARENTNIE!!! ,acz naprawdę bezsensownie (wsłuchajcie się czasem w to co ten idiota mówi}. Długo zajmuje pojecie o co Wałęsie chodzi i co próbuje nam przekazac w swoich naładowanych emocjami zdaniach(czasami naprawdę niewiele w nich było oprócz eksplozji wewnętrznych przeżyć i przemyśleń niezrozumiałych dla zewnętrznego odbiorcy). Wałęsa w końcu zrobił to co kazdemu myślącemi Polakowi od dawna cisnęło się na usta ,mało ,wielu z nas miałoby ochotę pojechac do Torunia i rozgonić towarzystwo Rydzyka(pozwólcie ze nie będę tej kreatury tytuował księdzem ,czy ojcem na równi z innymi),wywołalo to szeroką dyskusje, głosy za i przeciw ,i oto w głownej mierze chodziło. Nierozumiem wszak w tym miejscu lekkich i jakby nie patrzeć delikatnie kpiacych słów abp.Sławoja Leszka Głodzia.Nie! zespół widzocznie nie wie i episkopat od lat nie wiedział co ma robić ,skoro problem wywołał publiczną dyskusję i wkroczył na arene spraw polskich ,opuszczajac po raz kolejny, jak jeden z wielu problemów, krąg ludzi koscioła.Nikt nie zyje listami biskupów ,bo są one drętwe ,zawsze takie same,nie docierają do wiernych ,tylko ich nudza laputańskim językiem biskupów nie docierajacym do maluczkich na ziemi. Dlaczego list prezydenta wywołał tyle emocji,drwiących usmiechów ,moze u niektórych metaliczny posmak w ustach?Wszyscy czekali ,az w końcu ktoś to ruszy ,aż stało sie! ,czas wyrzucić mysli z głowy ,jak bierki na stół , i odzrzucić złe , a nie brać sie za czuby. Tylko są narody, co niedorosły do dialogu i rozmowy , wyciągnięcia wniosków,a do czego dorosły niech sam kazdy sobie odpowie." Odpowiedz Link Zgłoś
9111951u Re: Wałesa ,Rydzyk w jednym stali domu 24.02.05, 16:47 Czy wielkość niejakiego LW polega na nagradzaniu funkcjonariuszy państwowych, ktorzy popełnili przestępstwa krzywdząc Polaków i państwo polskie , dodatkami specjalnymi do rent i emerytur !!! i czy ta wielkość LW polega na pieprzeniu,ze Annie Walentynowicz nie nalezy się zadośćuczynienie do państwa ? za popełnione na niej przez tych państwowych funkcjonariuszy zbrodni sądowej ! Odpowiedz Link Zgłoś
terrafelix Re: Wałesa ,Rydzyk w jednym stali domu 24.02.05, 17:09 Przeczytaj człowieku uwaznie to co napisałemi dopiero wtedy cos napisz ,bo trudno jest w tym momencie zaczac dyskusje ,a o orderach to mówiłem raczej o Kwachu. niejakiego LW.Inicjały pisze sie z kropkami,a o wielkosci L.W.,pisałem mysląc o tym co zrobiłprzez ostatnie 25latek,czasem trzeba własnie pomyslec i spojrzec na wszystko szerzej,niektórzy nie potrafią. Odpowiedz Link Zgłoś
apropag Re: Wałesa ,Rydzyk w jednym stali domu 07.03.05, 12:43 terrafelix napisał: > Przeczytaj człowieku uwaznie to co napisałemi dopiero wtedy cos napisz ,bo > trudno jest w tym momencie zaczac dyskusje ,a o orderach to mówiłem raczej o > Kwachu. > niejakiego LW.Inicjały pisze sie z kropkami,a o wielkosci L.W.,pisałem mysląc > > o tym co zrobiłprzez ostatnie 25latek,czasem trzeba własnie pomyslec i spojrzec > > na wszystko szerzej,niektórzy nie potrafią. Jak myslisz czy Ojczulek Przelozony "z Okopowej"gdy przegladal teczke Bolka nie mial odpowiednich informacji o Bolku ,pozwolilo mu to odpowiednio przygotowac jego kariere, i zaprzajanic sie z "kierowca"pomysl o tym i spojrz za siebie, na to co dzialo sie w Cieniu naszej percepcji. Dlaczego "Bolka" nie pobili nieznani sprawcy, skad o tym wiedzieli ze to przyszly Prezydent i Pogromca Radia Maryja? Odpowiedz Link Zgłoś
witoldyna popieram 24.02.05, 16:03 Uważam, że Kośiół już i tak dostatecznie się ośmieszył zostawiając sektę Rydzyka w spokoju przez cały czas. A może boją się, że Rydzyk zrobi rewoltę? :> Jedno jest pewne, Rydzyk musi zniknać z życia publicznego. Odpowiedz Link Zgłoś
lw-prezydent Biskupie Głódź!! Nie spodziewałem się tego........ 24.02.05, 16:09 Proszem z e mna nie wkraczać na wojenną ścieżkę ,ja Księdzu Bidkupowi dobrze radzę.LW Odpowiedz Link Zgłoś
terrafelix Re: Biskupie Głódź!! Nie spodziewałem się tego... 24.02.05, 17:11 Panie prezydencie!!! Dziekuje za rozpoczecie tej dyskusji listami i wpłyniecie przez to na episkopat,który moze teraz weżmie sie za uprzatanie własnego podwórka. Odpowiedz Link Zgłoś
terrafelix Re: Biskupie Głódź!! Nie spodziewałem się tego... 24.02.05, 17:20 chyba Iwprezydent,ktoś sie podaje za Wałesę .no pieknie. Odpowiedz Link Zgłoś
vitriolic Re: Biskupie Głódź!! Nie spodziewałem się tego... 24.02.05, 18:56 Pewnie jesteś studentem tej pożal się Boże "Wyższej Uczelni" prowadzonej przez O. Rydzyka. Nawet nie chcę zapamiętać nazwy tej "uczelni". Po co...? Odpowiedz Link Zgłoś
terrafelix Re: Biskupie Głódź!! Nie spodziewałem się tego... 24.02.05, 19:37 do mnie pijesz?przeczytaj posta - "wałesa i rydzyk w jednym stali domu" Odpowiedz Link Zgłoś
apropag Re: Biskupie Głódź!! Nie spodziewałem się tego... 16.04.05, 13:44 lw-prezydent napisał: > Proszem z e mna nie wkraczać na wojenną ścieżkę ,ja Księdzu Bidkupowi dobrze > radzę.LW Bolek swoje dobre rady schowaj dla siebie , i uzyj swych szarych komorek chcesz byc wiekszy do samej Bozi. Odpowiedz Link Zgłoś
jot9 Jestem z Wałęsą 24.02.05, 18:29 Jak nie pomaga dobre słowo, to trzeba potarmosić. Wałęsa wiedział co robi. Supozycje, jakoby był agentem są śmieszne - przecież to pierwsza twarz i główny reprezentant organizacji, która rozwaliła socjalizm w Polsce. Inna sprawa, to to g. w którym teraz wszyscy się babramy - złodziejstwo i niszczenie wszystkiego, co wspólne, do czego Rydzyk pięknie przykłada rękę. Odpowiedz Link Zgłoś
rwpg Re: Wałęsa pisze do biskupów 24.02.05, 21:39 Wreszcie ktoś wziął się za serio za to "Radio". Popieram Wałęsę w 100 %. I chciałbym aby mój głos do Niego dotarł... Odpowiedz Link Zgłoś
davidmorst Papież: "Ja codzień Panu Bogu dziękuję, za RM" 24.02.05, 22:02 "Ja codziennie Panu Bogu dziękuję, że jest takie radio, Radio Maryja." To chyba tak brzmiało - nie pamiętam dokładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
zeter1 Re: Edbud - Szczery miłośnik demokracji 24.02.05, 23:31 Ale "dowcipny" rebus z nazwy Radia Maryja. Czy nie za często przeglądasz się w lustrze? Odpowiedz Link Zgłoś
adop Re: Wałęsa pisze do biskupów 26.02.05, 05:50 Od dłuższego czasu krąży nad Prezydentem Wałęsą stado os (słodki jakiś, czy co?) i od czasu do czasu któraś go użre. No to zdenerwował się chłopina, kopnął w gniazdo tych wstrętnych owadów i myśli w swojej naiwności że rozwiązał problem. Teraz dopiero będą gościa kąsać, a gniazdo to sobie naprawią lub założą nowe w bezpieczniejszym miejscu. Osy są uciążliwe ale nikomu jeszcze nie udało się ich wytępić, ani ucywilizować. > A może głos Radia MaRyja jest głosem Episkopatu !!! Którz to wie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
pgnatowska Re: Wałęsa pisze do biskupów 28.02.05, 14:21 Ja modlę się z Radiem Maryja. Czerpię wiedzę o właściwej wierze, o właściwej nadziei, o właściwej miłości. Kto ma uszy do słuchania niechaj słucha... Dziękuję ks.Rydzykowi za ludzką stronę jego osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
stef11 Re: Wałęsa pisze do biskupów 28.02.05, 21:53 ....I cóz z tego, że pisze i strzępi swoją i tak już wątłą wiarygodność.... skoro w sondzie ok. 80 % internautów opowiada się sie aby Episkopat bronił RM - i to na forum GW !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś