create 05.03.05, 16:51 bo ja wiem, moze i to dobrze demokraci beda mieli klarowne oblicze. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zen-on Re: Partia Centrum nie chce do Partii Demokratycz 05.03.05, 17:17 Nie wyobrażam sobie, aby Belka i Kropaszenko mogliby być w jednej partii. Dodatkowo bez PC (kolejne PC:) ) jest sznasa na powstanie partii, która nie będzie odwoływała się do wartości chrześcijańskich, lecz do zdrowego rozsądku. To byłby jakiś plus. Jednocześnie partie znowu łąćżą się przez podział :| Odpowiedz Link Zgłoś
zawad Re: A ktoby chciał przystapić do Zombi Frasyniuka 05.03.05, 17:35 A kto ich zapraszał.Od początku było mówione,że PD to pomysł na ludzi a nie na partie.Nikt tam żadnego centrum z Anyszami.Tomaszewskimi,Wócikami,Janiszewskimi ni chciał. To kretyńska informacja.Oswiadcza panienika że nie wyjdzie za mąż kiedy jej nikt o rękę nie prosił. Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziany Re: A ktoby chciał przystapić do Zombi Frasyniuka 05.03.05, 19:10 Frasyniuk zapraszal. Wczesniej (juz pare miesiecy temu) rozmawial tez z innymi ludzmi z AWS. Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziany Re: A ktoby chciał przystapić do Zombi Frasyniuka 05.03.05, 19:13 Wladyslaw_Frasyniuk: Moje rozmowy trwają od trzech lat. Najpierw próbowałem przekonać senatora Piesiewicza i część ludzi z dawnego AWS o centrowych poglądach. Później próbowałem przekonać Marka Borowskiego, żeby wykonał ruch Blaira, czyli o przesunięciu się z lewicy w stronę centrum, broniłem się przez jakiś czas przed tzw. drzewkiem oliwnym, czyli koncepcją prezydenta, czyli wszyscy razem w kontrze do prawicy. I nagle okazało się, że są ludzie tacy, jak Hausner czy Belka, którzy gotowi są zdobyć się na dużą odwagę i przekroczyć dotychczasowe podziały polityczne. Nasze rozmowy trwały 3 miesiące i start nasz został opóźniony z powodu trudnej komunikacji z Januszem Steinhoffem. tomaszlis.wp.pl/archiwum.html?wid=6780211 Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziany Re: A ktoby chciał przystapić do Zombi Frasyniuka 05.03.05, 19:21 "próbowałem przekonać Marka Borowskiego, żeby wykonał ruch Blaira, czyli o przesunięciu się z lewicy w stronę centrum," a to sie da zadekretowac? to znaczy co - wczoraj Borowski byl lewicowy, a dzis juz jest centrowy? "broniłem się przez jakiś czas przed tzw. drzewkiem oliwnym, czyli koncepcją prezydenta, czyli wszyscy razem w kontrze do prawicy. nagle okazało się, że są ludzie tacy, jak Hausner czy Belka, którzy gotowi są zdobyć się na dużą odwagę i przekroczyć dotychczasowe podziały polityczne." "bronilem sie przez jakis czas" - czyli przestal. no przynajmniej to jasno wiadomo. problem w tym, ze przynajmniej jak dla mnie przekraczanie takich politycznych podzialow, o ktore caly czas apeluje Kwasniewski i SLD, jest nieprzyzwoite. zaraz mi zarzucicie myslenie kategoriami: dobry-zly, ale ja mysle, ze my za daleko odeszlismy od takiego myslenia, gdzies po drodze zgubilismy poczucie przyzwoitosci. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Władkowi odbiło 05.03.05, 21:32 > Wladyslaw_Frasyniuk: (...) Najpierw próbowałem > przekonać senatora Piesiewicza _____________________________ "Bóg. Ojczyzna. Honorarium." Odpowiedz Link Zgłoś
ka.al i bardzo dobrze-wyborca PD 05.03.05, 17:47 PD do przodu, wziąźć Belkę, Cimoszewicza,Rotfelda na resztę nie patrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
wyrywny PD: Wziąć Cimoszewicza, Belkę, Janika...... 05.03.05, 18:05 .....Oleksego, Millera, Leppera i każdego kto pod rekę sie nawinie do PeDe- łów"! Byle do koryta, towarzysze! Byle do koryta! " A wyklety ludu..." samo przyjdzie!~:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziany Re: PD: Wziąć Cimoszewicza, Belkę, Janika...... 05.03.05, 19:28 Oleksego, Millera i Leppera nie wezma, ale Cimoszewicza, Borowskiego i Janika, nie wykluczone... dla mnie to jest zacieranie roznic, co jest przyzwoite a co nie. Po Millerze wszyscy, ktorzy z nim trzymali, takze tworzac jego partie SLD nie powinni miec prawa istniec w zyciu publicznym. Hausner trwal w SLD CALY CZAS - dla mnie to nie jest swiadectwo czlowieka, ktory chce przejrzystosci w zyciu politycznym. ale jak widac to nie o to w "nowej jakosci" chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
wladca-planety Re: Partia Centrum nie chce do Partii Demokratycz 05.03.05, 18:06 JAK OWLADNAC OPINIA SPOLECZNA Aby owladnac opinia spoleczna, nalezy ja doprowadzic do dezorientacji, gloszac z róznych stron tyle pogladów sprzecznych i tak dlugo, dopóki goje nie zbladza w tym labiryncie i nie zrozumieja, ze najlepiej jest nie miec zadnych przekonan, co do spraw politycznych, których spoleczenstwo nie moze byc swiadome, bowiem swiadomy jest ich tylko ten, kto kieruje spoleczenstwem. Oto tajemnica pierwsza. Druga, której posiadanie jest niezbedne dla sprawowania z powodzeniem rzadów, polega na tym, by o tyle rozplenic wady narodowe, przyzwyczajenia, namietnosci, warunki wspólzycia, aby nikt nie mógl zrozumiec tego chaosu oraz zeby ludzie przestali pojmowac sie wzajemnie. Srodek ten posluzy jeszcze do zasiania wasni wsród wszystkich partii, do rozczlonkowania sil zbrojnych, które nie chca jeszcze ukorzyc sie przed nami, do wyzucia z odwagi wszelkiej inicjatywy osobistej, zdolnej choc troche szkodzic sprawie naszej. Odpowiedz Link Zgłoś
bombay_saphire Re: A JA BEDE GŁOSOWAĆ NA PD.FRASYNIUK JEST OK!! 05.03.05, 18:19 zdecydowanie tak ! w porównaniu z tym wymoczkiem rokitą i innymi cwaniaczkami z PO władek jest zdecydowanie OK ! Odpowiedz Link Zgłoś
kazimierzp partia Centrum 05.03.05, 18:29 Przez jakiś czas funkcjonowała w obiegu nazwa nowej partii ze słowem Centrum. Opinia publiczna pokazała ze NOWA PARTIA jest im bliska, ale niechcący skoczyły notowania grupy Steinhoffa. Oni naiwni uwierzyli, że to im rośnie i stąd te fochy. Chyba się mocno na tym przejadą! Szczęść im Boże! Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziany Re: partia Centrum 05.03.05, 19:31 ja sie zastanawiam na jakiej podstawie mozecie mowic, ze podoba Wam sie PD. no chyba, ze to z sympatii osobistej do Frasyniuka. Przeciez oni nic jeszcze nie powiedzieli! Poza tym, ze nie godza sie na radykalizacje prawicy (domniemana, bo ja takiej nie zauwazylem - przynajmniej jesli chodzi o centro-prawice PO). Odpowiedz Link Zgłoś
edwj Re: A JA BEDE GŁOSOWAĆ NA PD.FRASYNIUK JEST OK!! 05.03.05, 20:46 Wy chyba nie wiecie, co wygadujecie. Kim jest człowiek (W. F.), który, będąc szefem UW, chce założyć inną partię? Jakie jest jego morale i co on sobą reprezentuje? Co robił w UW przez te lata? Odpowiedz Link Zgłoś
proc5 Re: Partia Centrum nie chce do Partii Demokratycz 05.03.05, 18:59 tak! centro-lewicowe. Odpowiedz Link Zgłoś
karol113 Re: Partia Centrum nie chce do Partii Demokratycz 05.03.05, 19:07 No odetchnąłęm z ulgą. Na szczęście otwieramy furtkę dla Pęczaka, Jaskierni, Millera, Jakubowskiej czy Łapińskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot No i Steinhoff chyba odplynie w niebyt 05.03.05, 19:26 To samo pewnie sie stanie z Plazynskim, Kamela Sowinska i Piesiewiczem. Chociaz moze oni na kanwie starego ruchu spolecznego AWS cos jeszcze skleca w starym stylu, a szkoda. Trzeba bylo pojsc do przodu. Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziany Re: No i Steinhoff chyba odplynie w niebyt 05.03.05, 19:33 ja tez sie ciesze. i wolalbym pojsc w niebyt polityczny niz trwac w jednym z Hausnerem (od Millera) i Belka (od Kwasniewskiego). Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Re: No i Steinhoff chyba odplynie w niebyt 05.03.05, 19:53 A ja sie martwie, bo mialem nadzieje, ze ludzie rozsadni, dla ktorych nie tyle jest wazny sukces wyborczy i wlasna kariera, sa zdolni polaczyc swoje srodowiska by w naszym kraju szybciej zaczelo sie zmieniac na lepsze, a nie pograzac sie dalej w awanturach politycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziany Re: No i Steinhoff chyba odplynie w niebyt 06.03.05, 00:04 a ja jak juz pisalem, uwazam, ze pewnych zachowan ludzi nie mozna traktowac tak jakby ich nie bylo. udzial w millerowym otoczeniu DYSKWALIFIKUJE. nie mowiac o tym, ze teraz PD jest pozaparlamentarna opozycja rzadzaca na wpolu z SLD :). cud, miod i orzeszki. Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Mieszane uczucia... 05.03.05, 20:08 brak Anusza czy Oksiuty cieszy ale szkoda Steinhoffa, Eysymontta i innych Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Re: Partia Centrum nie chce do Partii Demokratycz 05.03.05, 21:11 Brawo Frasyniuk! Partia, która nie zaczyna ostentacyjnie od trzymania się księżej sukienki, lepiej rokuje. Odpowiedz Link Zgłoś
davidmorst Re: Dziekuję GW za fotografię Frasyniuka 05.03.05, 22:47 Mój mały synek zapytał: "Tato, jak wygląda agent?". Siegnąłem po Gazetę Wyborczą i pokazałem mu zdjęcie naszego bohatera. Odpowiedz Link Zgłoś
aaronbund Re: Biedne dziecko 05.03.05, 23:04 Biedne dziecko, nie dość, że w rodzinie ma samych tchórzy, których nie było nigdy stać na odwagę Frasyniuka, to jescze od małości wychowują je w kłamstwie. Odpowiedz Link Zgłoś
midwestcowboy Re: Partia Centrum nie chce do Partii Demokratycz 05.03.05, 23:48 czy ci ludzie naprawde nie rozumieja, ze nikogo w tym kraju nie obchodza ich korzenie...nie wiem czy to jest tylko polska choroba, ale rozdrobnienie sceny politycznej jest wrecz komiczne. Po co kreowac kolejne kanapowe partie, ktore nie maja zadnego znaczenia? Co najsmieszniejsze, to ciagle ci sami ludzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziany Re: Partia Centrum nie chce do Partii Demokratycz 06.03.05, 00:13 a mi sie podoba, ze ktos powiedzial: jako centroprawica nie mozemy stac sie centrolewica. takie sklecanie na sile centroprawicy i centrolewicy, chyba na zasadzie + z - sie zniosa i powstanie centrum jest dla mnie jakims nieporozumieniem. jesli centrum ma powstac musi powstac SAMO! z ludzi ktorzy nie utozsamamiaja sie ani z centroprawica, ani z centrolewica. poza tym do tej pory my mamy tak: bolszewicka Samoobrone, ultralewicowa Unie Lewicy (bez szans w wyborach) lewicowe SLD i SdPl centroprawicowa PO prawicowe PiS endeckie LPR jesli tu na cos jest miejsce to na centrolewicowa PD. ale szkoda, ze ona pod pozrem swojej centrowosci (ktora miala powstac z polaczenia lewego skrzydla UW z Hausnerem i Belka z SLD, chyba na zasadzie - z - daje +) chce podgryzac centroprawicowa PO. jak powiedzial mi ktos z UW: te wybory dla UW to byc albo nie byc. Odpowiedz Link Zgłoś
yast Ja się bardzo cieszę :-) 06.03.05, 07:36 Ja się bardzo cieszę z tego, że, nomen omen, PC nie przystąpi do PD. Spółdzielnia i inne odłamy z AWSu już pokazały co potrafią. Jest jeszcze jeden plus - PD będzie bardziej wyrazistą socjalliberalną formacją polityczną. Centro-lewica, PD, to jest to na co czekałem, czyli umiarkowany liberalizm gospodarczy i antymoralizatorska (liberalna społecznie) polityka socjal-kulturowa. Odpowiedz Link Zgłoś
enedue2 Re: Ja też, że w porę dostrzegli 06.03.05, 11:06 oblicze przyszłej partii PD, iż to przemalowana komuna. Odpowiedz Link Zgłoś
jerry21 Re: Partia Centrum nie chce do Partii Demokratycz 06.03.05, 14:27 czy to jest partia co brala udzial w prywatyzowaniu domow centrum na marszalkowskiej? Nie wiem to pytam . Odpowiedz Link Zgłoś
teodot I sami się wyrolowali - brawo! 06.03.05, 22:49 Nie mogę nie pogratulować udanej rozgrywki Frasyniukowi czy ktokolwiek to był. Partia Centrum była potrzebna twórcom Partii Demokratycznej dla uwiarygodnienia, że nie jest ona tylko nowym wcieleniem Unii Wolności. I tą rolę spełniła. Ale była też kłopotem jako partia pogrobowców AWS, wcale nie do końca rozgrzeszonego ze swych nieudanych rządów. I ze spadkiem w postaci niezbyt ciekawych twarzy z tamtego czasu. I teraz twórcy tej nowej formacji mają kłopot z głowy i co ważniejsze, to nie oni powiedzieli nie. To też bowiem ważne. Jeszcze raz gratulacje dla tych, którzy tak to rozegrali. 12% w sondażu OBOP dla Partii Demokratycznej i 1% dla Partii Centrum mówi wszystko. Ci Partii Centrum z sami się wyrolowali... Odpowiedz Link Zgłoś
hrabina777 Re: Partia Centrum nie chce do Partii Demokratycz 07.03.05, 03:19 Polsce nie sa potrzebne nowe partie centrowe, ani zadne inne,bo to w zaden sposob nie rozwiaze naroslych problemow polityczno spolecznych/ Mnozenie partii,jakichkolwiek, nie jest zadnym rozwiazaniem polskich problemow. Zadnym! Trzeba to w koncu jasno zobaczyc i zrozumiec. To sa ciagle ci sami ludzie pod nowymi szyldami. Mazowiecki,Frasyniuk ,panowla to se ne wrati! A juz zwlaszcza Frasyniuk ,ksywka "Zamknij sie",; no ten to dopiero ma pomysly na demokracje!!! Doslownie/Zamordyzm. Odbudowanie Polski po komunizmie trzeba zaczac od fundamentow. A zadna partia nigdy nie bedzie fundamentem panstwa!!!! Nie bedzie nim nawet konstytucja. Fundamentem jest ORDYNACJA WYBORCZA. Trzeba zaczac od zmiany obowiazujacej ordynacji wyborczej na jednomandatowe okregi wyborcze JOW. To jest najwazniejszy fundament panstwa i od tego wszystko zalezy i od tego wszystko powinni sie zaczac. www.jow.pl Odpowiedz Link Zgłoś