Dodaj do ulubionych

Partia Centrum nie chce do Partii Demokratycznej

05.03.05, 16:51
bo ja wiem, moze i to dobrze demokraci beda mieli klarowne oblicze.
Obserwuj wątek
    • zen-on Re: Partia Centrum nie chce do Partii Demokratycz 05.03.05, 17:17
      Nie wyobrażam sobie, aby Belka i Kropaszenko mogliby
      być w jednej partii. Dodatkowo bez PC (kolejne PC:) )
      jest sznasa na powstanie partii, która nie będzie
      odwoływała się do wartości chrześcijańskich, lecz
      do zdrowego rozsądku. To byłby jakiś plus. Jednocześnie
      partie znowu łąćżą się przez podział :|
    • davidmorst Re: A ktoby chciał przystapić do Zombi Frasyniuka? 05.03.05, 17:20
      • zawad Re: A ktoby chciał przystapić do Zombi Frasyniuka 05.03.05, 17:35
        A kto ich zapraszał.Od początku było mówione,że PD to pomysł na ludzi a nie na
        partie.Nikt tam żadnego centrum z Anyszami.Tomaszewskimi,Wócikami,Janiszewskimi
        ni chciał.
        To kretyńska informacja.Oswiadcza panienika że nie wyjdzie za mąż kiedy jej
        nikt o rękę nie prosił.
        • niezapowiedziany Re: A ktoby chciał przystapić do Zombi Frasyniuka 05.03.05, 19:10
          Frasyniuk zapraszal. Wczesniej (juz pare miesiecy temu) rozmawial tez z innymi
          ludzmi z AWS.
          • niezapowiedziany Re: A ktoby chciał przystapić do Zombi Frasyniuka 05.03.05, 19:13
            Wladyslaw_Frasyniuk: Moje rozmowy trwają od trzech lat. Najpierw próbowałem
            przekonać senatora Piesiewicza i część ludzi z dawnego AWS o centrowych
            poglądach. Później próbowałem przekonać Marka Borowskiego, żeby wykonał ruch
            Blaira, czyli o przesunięciu się z lewicy w stronę centrum, broniłem się przez
            jakiś czas przed tzw. drzewkiem oliwnym, czyli koncepcją prezydenta, czyli
            wszyscy razem w kontrze do prawicy.
            I nagle okazało się, że są ludzie tacy, jak Hausner czy Belka, którzy gotowi są
            zdobyć się na dużą odwagę i przekroczyć dotychczasowe podziały polityczne.
            Nasze rozmowy trwały 3 miesiące i start nasz został opóźniony z powodu trudnej
            komunikacji z Januszem Steinhoffem.

tomaszlis.wp.pl/archiwum.html?wid=6780211
            • niezapowiedziany Re: A ktoby chciał przystapić do Zombi Frasyniuka 05.03.05, 19:21
              "próbowałem przekonać Marka Borowskiego, żeby wykonał ruch Blaira, czyli o
              przesunięciu się z lewicy w stronę centrum,"

a to sie da zadekretowac? to znaczy co - wczoraj Borowski byl lewicowy, a dzis
              juz jest centrowy?

"broniłem się przez jakiś czas przed tzw. drzewkiem oliwnym, czyli koncepcją
              prezydenta, czyli wszyscy razem w kontrze do prawicy. nagle okazało się, że są
              ludzie tacy, jak Hausner czy Belka, którzy gotowi są zdobyć się na dużą odwagę
              i przekroczyć dotychczasowe podziały polityczne."

"bronilem sie przez jakis czas" - czyli przestal. no przynajmniej to jasno
              wiadomo. problem w tym, ze przynajmniej jak dla mnie przekraczanie takich
              politycznych podzialow, o ktore caly czas apeluje Kwasniewski i SLD, jest
              nieprzyzwoite. zaraz mi zarzucicie myslenie kategoriami: dobry-zly, ale ja
              mysle, ze my za daleko odeszlismy od takiego myslenia, gdzies po drodze
              zgubilismy poczucie przyzwoitosci.

• jaceq Władkowi odbiło 05.03.05, 21:32

> Wladyslaw_Frasyniuk: (...) Najpierw próbowałem
              > przekonać senatora Piesiewicza
      • zen-on Re: A ktoby chciał przystapić do Zombi Steinhoffa? 05.03.05, 17:39
      • jurekbubek Populista Kropiwnicki to by raczej nie chcial!!!!! 06.03.05, 13:00
    • ka.al i bardzo dobrze-wyborca PD 05.03.05, 17:47
      PD do przodu, wziąźć Belkę, Cimoszewicza,Rotfelda na resztę nie patrzeć.
      • wyrywny PD: Wziąć Cimoszewicza, Belkę, Janika...... 05.03.05, 18:05
        .....Oleksego, Millera, Leppera i każdego kto pod rekę sie nawinie do PeDe-
        łów"! Byle do koryta, towarzysze! Byle do koryta! " A wyklety ludu..." samo
        przyjdzie!~:-)))
        • niezapowiedziany Re: PD: Wziąć Cimoszewicza, Belkę, Janika...... 05.03.05, 19:28
          Oleksego, Millera i Leppera nie wezma, ale Cimoszewicza, Borowskiego i Janika,
          nie wykluczone... dla mnie to jest zacieranie roznic, co jest przyzwoite a co
          nie. Po Millerze wszyscy, ktorzy z nim trzymali, takze tworzac jego partie SLD
          nie powinni miec prawa istniec w zyciu publicznym. Hausner trwal w SLD CALY
          CZAS - dla mnie to nie jest swiadectwo czlowieka, ktory chce przejrzystosci w
          zyciu politycznym. ale jak widac to nie o to w "nowej jakosci" chodzi.
        • ghooost Nieproszonym suflerom - dziękujemy! 05.03.05, 22:11
          .
    • wladca-planety Re: Partia Centrum nie chce do Partii Demokratycz 05.03.05, 18:06
      JAK OWLADNAC OPINIA SPOLECZNA

Aby owladnac opinia spoleczna, nalezy ja doprowadzic do dezorientacji, gloszac
      z róznych stron tyle pogladów sprzecznych i tak dlugo, dopóki goje nie zbladza
      w tym labiryncie i nie zrozumieja, ze najlepiej jest nie miec zadnych
      przekonan, co do spraw politycznych, których spoleczenstwo nie moze byc
      swiadome, bowiem swiadomy jest ich tylko ten, kto kieruje spoleczenstwem. Oto
      tajemnica pierwsza.

Druga, której posiadanie jest niezbedne dla sprawowania z powodzeniem rzadów,
      polega na tym, by o tyle rozplenic wady narodowe, przyzwyczajenia, namietnosci,
      warunki wspólzycia, aby nikt nie mógl zrozumiec tego chaosu oraz zeby ludzie
      przestali pojmowac sie wzajemnie. Srodek ten posluzy jeszcze do zasiania wasni
      wsród wszystkich partii, do rozczlonkowania sil zbrojnych, które nie chca
      jeszcze ukorzyc sie przed nami, do wyzucia z odwagi wszelkiej inicjatywy
      osobistej, zdolnej choc troche szkodzic sprawie naszej.
    • pako19 A JA BEDE GŁOSOWAĆ NA PD.FRASYNIUK JEST OK!! 05.03.05, 18:08
      • bombay_saphire Re: A JA BEDE GŁOSOWAĆ NA PD.FRASYNIUK JEST OK!! 05.03.05, 18:19
        zdecydowanie tak ! w porównaniu z tym wymoczkiem rokitą i innymi cwaniaczkami z
        PO władek jest zdecydowanie OK !
        • kazimierzp partia Centrum 05.03.05, 18:29
          Przez jakiś czas funkcjonowała w obiegu nazwa nowej partii ze słowem Centrum.
          Opinia publiczna pokazała ze NOWA PARTIA jest im bliska, ale niechcący skoczyły
          notowania grupy Steinhoffa. Oni naiwni uwierzyli, że to im rośnie i stąd te
          fochy. Chyba się mocno na tym przejadą!
          Szczęść im Boże!
          • niezapowiedziany Re: partia Centrum 05.03.05, 19:31
            ja sie zastanawiam na jakiej podstawie mozecie mowic, ze podoba Wam sie PD. no
            chyba, ze to z sympatii osobistej do Frasyniuka. Przeciez oni nic jeszcze nie
            powiedzieli! Poza tym, ze nie godza sie na radykalizacje prawicy (domniemana,
            bo ja takiej nie zauwazylem - przynajmniej jesli chodzi o centro-prawice PO).
        • edwj Re: A JA BEDE GŁOSOWAĆ NA PD.FRASYNIUK JEST OK!! 05.03.05, 20:46
          Wy chyba nie wiecie, co wygadujecie. Kim jest człowiek (W. F.), który, będąc
          szefem UW, chce założyć inną partię? Jakie jest jego morale i co on sobą
          reprezentuje? Co robił w UW przez te lata?
          • davidmorst Re: 3 głosy PD Frasyniuk już ma, o 3 za dużo! 05.03.05, 22:49
    • proc5 Re: Partia Centrum nie chce do Partii Demokratycz 05.03.05, 18:59
      tak! centro-lewicowe.
    • karol113 Re: Partia Centrum nie chce do Partii Demokratycz 05.03.05, 19:07
      No odetchnąłęm z ulgą. Na szczęście otwieramy furtkę dla Pęczaka, Jaskierni,
      Millera, Jakubowskiej czy Łapińskiego.
    • leszek.sopot No i Steinhoff chyba odplynie w niebyt 05.03.05, 19:26
      To samo pewnie sie stanie z Plazynskim, Kamela Sowinska i Piesiewiczem. Chociaz
      moze oni na kanwie starego ruchu spolecznego AWS cos jeszcze skleca w starym
      stylu, a szkoda. Trzeba bylo pojsc do przodu.
      • niezapowiedziany Re: No i Steinhoff chyba odplynie w niebyt 05.03.05, 19:33
        ja tez sie ciesze. i wolalbym pojsc w niebyt polityczny niz trwac w jednym z
        Hausnerem (od Millera) i Belka (od Kwasniewskiego).
        • leszek.sopot Re: No i Steinhoff chyba odplynie w niebyt 05.03.05, 19:53
          A ja sie martwie, bo mialem nadzieje, ze ludzie rozsadni, dla ktorych nie tyle
          jest wazny sukces wyborczy i wlasna kariera, sa zdolni polaczyc swoje
          srodowiska by w naszym kraju szybciej zaczelo sie zmieniac na lepsze, a nie
          pograzac sie dalej w awanturach politycznych.
          • niezapowiedziany Re: No i Steinhoff chyba odplynie w niebyt 06.03.05, 00:04
            a ja jak juz pisalem, uwazam, ze pewnych zachowan ludzi nie mozna traktowac tak
            jakby ich nie bylo. udzial w millerowym otoczeniu DYSKWALIFIKUJE. nie mowiac o
            tym, ze teraz PD jest pozaparlamentarna opozycja rzadzaca na wpolu z SLD :).
            cud, miod i orzeszki.
    • elfhelm Mieszane uczucia... 05.03.05, 20:08
      brak Anusza czy Oksiuty cieszy
      ale szkoda Steinhoffa, Eysymontta i innych
      • wicek.wacek Zgadzam sie z Toba 05.03.05, 21:49
    • nick3 Re: Partia Centrum nie chce do Partii Demokratycz 05.03.05, 21:11
      Brawo Frasyniuk! Partia, która nie zaczyna ostentacyjnie od trzymania się
      księżej sukienki, lepiej rokuje.
      • davidmorst Re: Dziekuję GW za fotografię Frasyniuka 05.03.05, 22:47
        Mój mały synek zapytał: "Tato, jak wygląda agent?". Siegnąłem po Gazetę Wyborczą
        i pokazałem mu zdjęcie naszego bohatera.
        • ghooost Opowiedz mu jeszcze jak Sobieski... 05.03.05, 23:52
          ...był sułtanem...
    • aaronbund Re: Biedne dziecko 05.03.05, 23:04
      Biedne dziecko, nie dość, że w rodzinie ma samych tchórzy, których nie było nigdy stać na odwagę Frasyniuka, to jescze od małości wychowują je w kłamstwie.
      • davidmorst Frasyniuk odważny był raz - pobił posła Stryjewsk 06.03.05, 16:17
    • midwestcowboy Re: Partia Centrum nie chce do Partii Demokratycz 05.03.05, 23:48
      czy ci ludzie naprawde nie rozumieja, ze nikogo w tym kraju nie obchodza ich
      korzenie...nie wiem czy to jest tylko polska choroba, ale rozdrobnienie sceny
      politycznej jest wrecz komiczne. Po co kreowac kolejne kanapowe partie, ktore
      nie maja zadnego znaczenia? Co najsmieszniejsze, to ciagle ci sami ludzie :)
      • niezapowiedziany Re: Partia Centrum nie chce do Partii Demokratycz 06.03.05, 00:13
        a mi sie podoba, ze ktos powiedzial: jako centroprawica nie mozemy stac sie
        centrolewica. takie sklecanie na sile centroprawicy i centrolewicy, chyba na
        zasadzie + z - sie zniosa i powstanie centrum jest dla mnie jakims
        nieporozumieniem. jesli centrum ma powstac musi powstac SAMO! z ludzi ktorzy
        nie utozsamamiaja sie ani z centroprawica, ani z centrolewica. poza tym do tej
        pory my mamy tak:
        bolszewicka Samoobrone,
        ultralewicowa Unie Lewicy (bez szans w wyborach)
        lewicowe SLD i SdPl
        centroprawicowa PO
        prawicowe PiS
        endeckie LPR

jesli tu na cos jest miejsce to na centrolewicowa PD. ale szkoda, ze ona pod
        pozrem swojej centrowosci (ktora miala powstac z polaczenia lewego skrzydla UW
        z Hausnerem i Belka z SLD, chyba na zasadzie - z - daje +) chce podgryzac
        centroprawicowa PO.

jak powiedzial mi ktos z UW: te wybory dla UW to byc albo nie byc.
    • yast Ja się bardzo cieszę :-) 06.03.05, 07:36
      Ja się bardzo cieszę z tego, że, nomen omen, PC nie przystąpi do PD.
      Spółdzielnia i inne odłamy z AWSu już pokazały co potrafią. Jest jeszcze jeden
      plus - PD będzie bardziej wyrazistą socjalliberalną formacją polityczną.
      Centro-lewica, PD, to jest to na co czekałem, czyli umiarkowany liberalizm
      gospodarczy i antymoralizatorska (liberalna społecznie) polityka socjal-kulturowa.
      • enedue2 Re: Ja też, że w porę dostrzegli 06.03.05, 11:06
        oblicze przyszłej partii PD, iż to przemalowana komuna.
    • jerry21 Re: Partia Centrum nie chce do Partii Demokratycz 06.03.05, 14:27
      czy to jest partia co brala udzial w prywatyzowaniu domow centrum na
      marszalkowskiej? Nie wiem to pytam .
    • teodot I sami się wyrolowali - brawo! 06.03.05, 22:49
      Nie mogę nie pogratulować udanej rozgrywki Frasyniukowi czy ktokolwiek to był.
      Partia Centrum była potrzebna twórcom Partii Demokratycznej dla
      uwiarygodnienia, że nie jest ona tylko nowym wcieleniem Unii Wolności. I tą
      rolę spełniła. Ale była też kłopotem jako partia pogrobowców AWS, wcale nie do
      końca rozgrzeszonego ze swych nieudanych rządów. I ze spadkiem w postaci
      niezbyt ciekawych twarzy z tamtego czasu. I teraz twórcy tej nowej formacji
      mają kłopot z głowy i co ważniejsze, to nie oni powiedzieli nie. To też bowiem
      ważne. Jeszcze raz gratulacje dla tych, którzy tak to rozegrali. 12% w sondażu
      OBOP dla Partii Demokratycznej i 1% dla Partii Centrum mówi wszystko. Ci Partii
      Centrum z sami się wyrolowali...
    • hrabina777 Re: Partia Centrum nie chce do Partii Demokratycz 07.03.05, 03:19

Polsce nie sa potrzebne nowe partie centrowe, ani zadne inne,bo to w zaden
      sposob nie rozwiaze naroslych problemow polityczno spolecznych/

Mnozenie partii,jakichkolwiek, nie jest zadnym rozwiazaniem polskich problemow.

Zadnym!

Trzeba to w koncu jasno zobaczyc i zrozumiec.

To sa ciagle ci sami ludzie pod nowymi szyldami. Mazowiecki,Frasyniuk ,panowla
      to se ne wrati!

A juz zwlaszcza Frasyniuk ,ksywka "Zamknij sie",; no ten to dopiero ma pomysly
      na demokracje!!! Doslownie/Zamordyzm.

Odbudowanie Polski po komunizmie trzeba zaczac od fundamentow.

A zadna partia nigdy nie bedzie fundamentem panstwa!!!!

Nie bedzie nim nawet konstytucja.

Fundamentem jest ORDYNACJA WYBORCZA.

Trzeba zaczac od zmiany obowiazujacej ordynacji wyborczej na jednomandatowe
      okregi wyborcze JOW.

To jest najwazniejszy fundament panstwa i od tego wszystko zalezy i od tego
      wszystko powinni sie zaczac.

www.jow.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka