stan.borys 10.03.05, 14:02 Coraz więcej świadków kapowactwa ? Dlaczego Pomarszczucha nie opublikuje swojej teczki, skoro "nic w niej nie ma" ?!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pierre_doua Re: A jednak Jadźka Staniszkis strzelała z ucha ? 10.03.05, 14:24 IPN BU 00191/413 STANISZKIS - LEWICKA JADWIGA MARIA IPN BU 001043/3246 STANISZKIS LEWICKA JADWIGA MARIA Teczki sa zdaje sie co najmniej dwie. Skoro cnotliwa (Friszke sprawdzal), to moglaby zaprodukowac sie u szczura biurowego. On byle co zamiesci, aby byla pieczatka. Odpowiedz Link Zgłoś
michal00 Re: A jednak Jadźka Staniszkis strzelała z ucha ? 10.03.05, 14:38 Nie ma dwoch teczek. Pierwsza sygnatura to akta papierowe, a druga to mikrofilmy. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej105 Józek Glempów też na liście ,hmmm... 10.03.05, 20:16 O , Chryste Nazareński ! Matko jedyna ! Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej105 Re: Józek Glempów też na liście ,hmmm... 10.03.05, 20:24 serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34251,2592762.html Odpowiedz Link Zgłoś
terenia.nasweter Re: Józek Glempów też na liście ,hmmm... 11.03.05, 07:56 Ogół Polaków, co wykazały dzieje "Solidarności", marzył o odrodzeniu Polski autentycznej, a tymczasem powstał dziwny twór: ni to Polska "polska", ni to Polska posowiecka, ni to państwo samorządne, ni to kolonia Zachodu. W takim tworze nie idzie dalej żyć - pisze ks. prof. Czesław S. Bartnik. Odpowiedz Link Zgłoś
atak.spawacza [...] 11.03.05, 09:44 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
verbaveritatis Dom wariatów 11.03.05, 12:26 Ten ks.Bartnik to oszołom nie od dzisiaj. A Staniszkin? Moze ma trudny okres - wiadomo jaki? Ale chyba juz ma go z "głowy"? Najpierw Staniszkin chce sie truc ,a potem pokochowuje Wildsteina. Normalna? Odpowiedz Link Zgłoś
magdusia93 [...] 12.03.05, 13:51 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej105 Re: A jednak Jadźka Staniszkis strzelała z ucha ? 13.03.05, 09:11 Najśmieszniejsza ona w tv jak mówi : "BRONEK Wildstein". Bronek..he he Odpowiedz Link Zgłoś
terenia.nasweter Re: A jednak Jadźka Staniszkis strzelała z ucha ? 13.03.05, 11:33 andrzej105 napisał: > Najśmieszniejsza ona w tv jak mówi : "BRONEK Wildstein". Bronek..he he Powstaje nowy ruch polityczny, który prawdopodobnie przyjmie nazwę Ruch Patriotyczny Obóz Polski - powiedział Antoni Macierewicz. Podkreślił, że ruch będzie miał szerszą formułę niż partia, ale utworzy listy wyborcze i wytypuje kandydata na prezydenta. Zrobimy porządek z kim trza ! Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej105 [...] 13.03.05, 12:41 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
gienia.gienia Re: A jednak Jadźka Staniszkis strzelała z ucha ? 13.03.05, 12:42 andrzej105 napisał: > teresce nasweter lekarz powinien przepisać ostry sex 3 x dziennie aż do > odwołania Faktem jest, że teczka Jadźki należy teraz do najbardziej strzeżonych. Odpowiedz Link Zgłoś
neptyk-sceptyk Re: A jednak Jadźka Staniszkis strzelała z ucha ? 16.03.05, 10:57 > Najśmieszniejsza ona w tv jak mówi : "BRONEK Wildstein". Bronek..he he to kod: Była Rada Ocalenia Narodowego - rEaKtywacja - w skrócie BRONEK Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej105 IPN BU 00191 / 70 Glemp 13.03.05, 14:19 IPN BU 001043 /1893 Glemp IPN BU 00191 /70 Glemp lista.gpv.pl/gi-gl.html :( ??? Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Drakula Cię ugryzł? 13.03.05, 15:06 Lustratorzy od siedmiu boleści sami się zagryzą, bez Twojej pomocy:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
major.dudek Re: Sara (Jadźka) coś kręci ? 14.03.05, 13:40 Odwal się od pani profesor. Ona czysta jak łza. Odpowiedz Link Zgłoś
tony.soprano3 Re: Sara (Jadźka) coś kręci ? 14.03.05, 15:06 major.dudek napisał: > Odwal się od pani profesor. Ona czysta jak łza. Zgrywus z Ciebie, smyku. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Ponad wszelka watpliwosc nie jest Zydowka. Ale 16.03.05, 08:31 takie cepy jak ty biora za Zyda kazdego profesora...ZENADA! Odpowiedz Link Zgłoś
terenia.nasweter Re: Ponad wszelka watpliwosc jest Zydowka. Al 28.03.05, 15:45 Ale co ztego ? Odpowiedz Link Zgłoś
parle.parle Re: Ponad wszelka watpliwosc NIE jest Zydowka. 29.03.05, 04:27 Dziadek p. Jadwigi Staniszkis - to znany i ceniony w polskim ruchu narodowym prof. Witold Staniszkis z SGGW, członek Rady Naczelnej Stronnictwa Narodowego, przyjaciel i bliski współpracownik Romana Dmowskiego. Za tę działalność aresztowany przez hitlerowców - zginął w Oświęcimiu... Ojciec p. Jadwigi, inż. Witold Staniszkis, był przed wojną działaczem ONR, współtwórcą "Falangi". W trakcie działalności poznał mec. Marię Rzędkowską, która w ONR "Falanga" kierowała sekcją d/s pań. Pobrali się, a z tego związku urodziła się p. Jadwiga... Albo Ty ją Tereniu "ponad wszelką watpliwość" z kimś mylisz, albo - co bardziej prawdopodobne - po prostu jej nie lubisz i nie rozumiesz, więc uważasz, że dobrze uczynisz rozgłaszajac kłamstwo jakoby nie była Polką. I to z rodziny zasłużonej dla Narodu i Koscioła. Plugawe jest to co robisz Ty i tych kilku dupków... Odpowiedz Link Zgłoś
major.dudek Re: Ponad wszelka watpliwosc nie jest Zydowka. Al 04.05.05, 13:20 n/t Odpowiedz Link Zgłoś
terenia.nasweter Re: Sara (Jadźka) coś kręci ? 18.03.05, 08:39 major.dudek napisał: > Odwal się od pani profesor. Ona czysta jak łza. Nie myje sie. Odpowiedz Link Zgłoś
parle.parle terenia.nasweter - z takimi aktami to dziób w ciup 29.03.05, 04:50 rywka.nasweter napisała: > major.dudek napisał: > > > Odwal się od pani profesor. Ona czysta jak łza. > Nie myje sie. Ale Ty, tereniu.nasfeter - to się teraz musisz ostro pucować, żeby zdjąć podejrzenie z siebie, a rzucić na kogoś innego... Ale numerantka z tej Tereni... no, no - kto by to pomyslał? Nieźle się rura kamuflowała... IPN BU 00945/2110 NASFETER TERESA - MARIA MSW jedynki MKF IPN BU 00170/113 NASFETER TERESA MARIA MSW jedynki akta Odpowiedz Link Zgłoś
al_an.ski Re: Sara (Jadźka) coś kręci ? 25.03.05, 16:54 Przeczytaj jej wypowiedzi w książce "To nie to" (ona+ Kazimierz Kutz w rozmowie z Jerzym S. Macem. Kto umie czytac, doczyta sie ciekawych rzeczy............... Odpowiedz Link Zgłoś
niezlomny.prawicowiec Re: IPN BU 00191 / 70 Glemp 17.03.05, 15:49 andrzej105 napisał: > IPN BU 001043 /1893 Glemp > IPN BU 00191 /70 Glemp > lista.gpv.pl/gi-gl.html > :( > ??? Opozycja jest zgodna, że atak na Radio Maryja jest związany z próbą zablokowania jakichkolwiek przemian, które by umożliwiały odejście od układu Okrągłego Stołu. - Osią tej koncepcji jest z jednej strony wsparcie dla układu społeczno-gospodarczego gwarantowanego Okrągłym Stołem, z drugiej strony - promocja nowej formacji, chroniącej te interesy, a mianowicie Partii Demokratycznej, firmowanej przez panów Frasyniuka i Hausnera, a popieranej przez pana Wałęsę - mówi poseł Antoni Macierewicz (KP RKN). "To, co najbardziej uderza, to fakt, że jednocześnie w budowę tego nowego bytu politycznego zaangażował się z jednej strony prezydent Kwaśniewski, a z drugiej strony prezydent Wałęsa. Jeżeli powstanie taka koalicja, to da to dużo do myślenia" - tak tworzenie Partii Demokratycznej komentował na łamach "Naszego Dziennika" poseł Zbigniew Ziobro (KP PiS). Natomiast Lider Ruchu Katolicko-Narodowego podkreśla, że taki twór to bardzo stare, sięgające lat 70. marzenie o połączeniu części postkomunistycznej opozycji i środowisk tzw. liberalnego skrzydła PZPR. Poseł Piotrowski uważa, że obecny atak Wałęsy na Radio Maryja to powtórka strategii z początku lat 90., gdy po objęciu urzędu prezydenta nagle i niespodziewanie - dla postronnych obserwatorów sceny politycznej - zaczął prowadzić politykę "wzmacniania lewej nogi". - Wówczas postkomuniści byli w ogromnej defensywie, a "wzmacnianie lewej nogi" doprowadziło do tego, że odbili się od dna i urośli do takiej siły, że Leszek Miller mógł przejąć władzę w Polsce - zauważa Piotrowski. - Odpowiedz Link Zgłoś
antoni.goczal Re: Jadźka Staniszkis znowu gada w "Warto- byle G 15.03.05, 09:25 henryk.log napisał: Gdy słucham Sarę to mam wrażenie, że "Ciemność widzę, ciemność !!!" Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: Jadźka Staniszkis znowu gada w "Warto- byle G 15.03.05, 10:12 henryk.log napisał: "Gdy słucham Sarę to mam wrażenie, że "Ciemność widzę, ciemność !!!" Niestety!Wczorajsza wypowiedź (pani profesor) pod koniec debaty w TVP2 "warto..." o tym, że zeszłoroczny wzrost gospodarczy na poziomie 5% został wytransferowany, przejedzony i nie zaowocował inwestycjami brzmiał bardzo nieprzyjemnie. Kłócił sie z dobrym samopoczuciem pana prezydenta kiedy to "prosto w oczy" nam wkładał w jakim to rozkwicie jest kraj. Ja zresztą uważam, że brak inwestycji spowodowany jest złym prawem. Paranoicznie rozwlekłe procedury niedość, ze zachęcają do korupcji to powodują, że u nas nie da sie inwestycji przygotować w ciągu roku. Zresztą kłania się tu jeszcze brak planów zagospodrowania przestrzennego. Wracając do tematu: Nie zachowujcie się jak ten władca, który ścinał posłańców przynoszących złe wiadomości. Od tego sie nie polepszy. Od tego nie zmieni się rzeczywistość. A nasza rzeczywistość polityczna i ekonomiczna nie jest wesoła. Odpowiedz Link Zgłoś
antoni.goczal Re: Jadźka Staniszkis znowu gada w "Warto- byle G 15.03.05, 11:24 To ja napisałem: "Gdy słucham Sarę to mam wrażenie, że "Ciemność widzę, ciemność !!!" I podtrzymuję to w całej rozciągłości. Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: Jadźka Staniszkis znowu gada w "Warto- byle G 15.03.05, 13:17 antoni.goczal napisał: > To ja napisałem: "Gdy słucham Sarę to mam wrażenie, że "Ciemność widzę, > ciemność !!!" > I podtrzymuję to w całej rozciągłości. A ja przepraszam za pomieszanie autorstwa skądinąd dobrze brzmiącej kwestii o której wyżej. Ale tez podtrzymuję swoje. Prawda jest taka, że społeczeństwo ubożeje. Ta prawda widoczna dla specjalistów zacznie docierać niedługo do publicystów. Nasza radość ze wzrostu gospodarczego była przedwczesna. Samo ożywienie gospodarki zbyt płytkie i bazujące na różnicach kursowych (przede wszystkim) i nagrodzie za wejście do Unii. Nie wykorzystaliśmy tego (wejscia do Unii), bo byliśmy źle przygotowani. Za brak planów zagospodarowania przestrzennego, to chętnie postawiłabym panów wójtów i burmistrzów co najmniej przed Wojewódzkimi Sądami Administracyjnymi i ukarała za bezczynność organu. (Nasze prawo taką karę przewiduje ale chyba Sądy rzadko ja stosują) Pani Staniszkis wybiega przed orkiestrę i za to się jej obrywa. Lubie ją i cenię! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
terenia.nasweter Re: Jadźka Staniszkis znowu gada w "Warto- byle G 16.03.05, 07:41 sawa.com napisała: > antoni.goczal napisał: > > > To ja napisałem: "Gdy słucham Sarę to mam wrażenie, że "Ciemność widzę, > > ciemność !!!" > > I podtrzymuję to w całej rozciągłości. > > A ja przepraszam za pomieszanie autorstwa skądinąd dobrze brzmiącej kwestii o > której wyżej. > > Ale tez podtrzymuję swoje. Prawda jest taka, że społeczeństwo ubożeje. Ta > prawda widoczna dla specjalistów zacznie docierać niedługo do publicystów. > Nasza radość ze wzrostu gospodarczego była przedwczesna. Samo ożywienie > gospodarki zbyt płytkie i bazujące na różnicach kursowych (przede wszystkim) i > nagrodzie za wejście do Unii. Nie wykorzystaliśmy tego (wejscia do Unii), bo > byliśmy źle przygotowani. Za brak planów zagospodarowania przestrzennego, to > chętnie postawiłabym panów wójtów i burmistrzów co najmniej przed Wojewódzkimi > Sądami Administracyjnymi i ukarała za bezczynność organu. (Nasze prawo taką > karę przewiduje ale chyba Sądy rzadko ja stosują) > > Pani Staniszkis wybiega przed orkiestrę i za to się jej obrywa. > > Lubie ją i cenię! > > pozdrawiam Radio Maryja zasługuje na wdzięczność tych, których "elementarnego prawa do informacji" broni. Razem z NIM jest Pani Jadwiga ! Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: Jadźka Staniszkis znowu gada w "Warto- byle G 16.03.05, 08:20 terenia.nasweter napisała: "Radio Maryja zasługuje na wdzięczność tych, których "elementarnego prawa do informacji" broni. Razem z NIM jest Pani Jadwiga !" Tereniu nie rozumiem sarkazmu. Może dlatego, ze nie słucham Radia Maryja. Chodzi zresztą chyba o jakąś aberrację intelektualno - emocjonalną. Ale mysle, ze jest to nieuniknione, jesli chcemy mieć wolnośc słowa. Tylko dlaczego ty takze postępujesz podobnie tylko pod innymi szyldami? A może ja cię czytam bez zrozumienia? To popraw mnie. pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: Jadźka Staniszkis znowu gada w "Warto- byle G 16.03.05, 08:34 sawa.com napisała: "A może ja cię czytam bez zrozumienia? To popraw mnie." Tereniu Autentycznie nie rozumiem o co ci chodzi i przyznaję sie do tego jak na spowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk A CO INNEGO chcesz CIEMNIAKU widziec??? 16.03.05, 08:34 Cudow nie ma - chyba ze "lampoczka Lenina" cie oswieci, sierotko po Moczarze. Nb. Staniszkis moze i byla jakas agentka, ale nie jest Zydowka - nie trzeba byc, nieuku, Zydem, by zostac profesorem... Odpowiedz Link Zgłoś
magdusia93 Re: A CO INNEGO chcesz CIEMNIAKU widziec??? 16.03.05, 10:32 Dlaczego kropekuk (ależ debilny nick) twierdzie, że Sara to Sara. Jakie ma to znaczenie, że Staniszkisowa (?!) jest Żydówką ? Przeszkadza to jemu ? Odpowiedz Link Zgłoś
pierre_doua Re: A CO INNEGO chcesz CIEMNIAKU widziec??? 16.03.05, 10:34 ...ja mam duzo lepszy nick, magdusiu. Odpowiedz Link Zgłoś
niezlomny.prawicowiec Re: Kapowała czy nie. Nieważne. ntx 17.03.05, 12:55 Lustracja przywróci normalność Dopiero po przeprowadzeniu i zaostrzeniu lustracji będzie można mówić, że Polska jest krajem zmierzającym ku normalizacji - piszą poznańscy profesorowie w liście otwartym do prezesa IPN. Odpowiedz Link Zgłoś
major.dudek Re: Kapowała czy nie. Nieważne. ntx 25.03.05, 15:53 Profesorowie dobrze mówiom. Odpowiedz Link Zgłoś
rolotomasi Grzeczniej o p-i prof, bitte 25.03.05, 20:50 Uwięzienie przez PRL świadczy na Jej korzyść, a nie przeciw ! Jasne ?!! Ważniejsza jest Sprawa i pozytywny na nią wpływ p_i prof niż bywsza 'wpadka(?) było>> ' atak na Radio Maryja jest związany z próbą zablokowania jakichkolwiek przemian, które by umożliwiały odejście od układu Okrągłego Stołu - Osią tej koncepcji jest z jednej strony wsparcie dla układu społeczno-gospodarczego gwarantowanego Okrągłym Stołem, z drugiej strony - promocja nowej formacji, chroniącej te interesy, a mianowicie Parti Demo, firmowanej przez p.Fra i Hau, a popieranej przez p.Walesa - mówi poseł AM ' już-Dajemy radę zamiast reklamy *wic* [uwaga: To nie Ja wymyśliłem, to RozgłośniaRydzykRadio] Modlitwy na antenie RRR: - Słuchamy, RM...w czyjej intencji modlitwa? - Ja bym chciała się pomodlić za wszysktich oszustów, kłamców i złodziei.. no i oczywiście za ojca derektora. [z foKra] Odpowiedz Link Zgłoś
terenia.nasweter [...] 26.03.05, 15:00 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa9823 dlaczego chciała popełnić samobójstwo? 28.03.05, 16:27 przecież była pokrzywdzona Odpowiedz Link Zgłoś
terenia.nasweter Re: dlaczego chciała popełnić samobójstwo? 28.03.05, 18:55 ewa9823 napisała: > przecież była pokrzywdzona Pokrzywdzona ? Czym ?!!!! Chyba .... . Odpowiedz Link Zgłoś
osa5 Re: dlaczego chciała popełnić samobójstwo? 28.03.05, 18:58 uzyskała status pokrzywdzonej Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej105 Re: dlaczego chciała popełnić samobójstwo? 28.03.05, 21:27 osa5 napisała: > uzyskała status pokrzywdzonej dobrze że jeden dr.hab. przed kamerami powiedział publicznie ,że kwity na jadżkę są czyste i obyło się bez harakiri. Odpowiedz Link Zgłoś
parle.parle Re: dlaczego chciała popełnić samobójstwo? 29.03.05, 04:51 terenia.nasweter napisała: > ewa9823 napisała: > > > przecież była pokrzywdzona > > Pokrzywdzona ? Czym ?!!!! > Chyba .... . Tak, masz rację Tereniu, tym co Ty: IPN BU 00945/2110 NASFETER TERESA - MARIA MSW jedynki MKF IPN BU 00170/113 NASFETER TERESA MARIA MSW jedynki akta Odpowiedz Link Zgłoś
ubekbubek Jadźki nie chcieli wysłuchać ubowcy ?!! 29.03.05, 10:05 I dlatego jest pokrzywdzona ? Nic nie rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
kossmann Re: A kto na poważnie slucha Jadźki?!! 29.03.05, 11:01 Zarówno Jadźka Staniszkis jak i Bronek Wildstein gdy już zostają wepchnięci na wizję TVP (np. u Pośpieszalskiego) to walą po oczach telewidzow intensywną czerwienią swoich ust. Widać ,że oboje lubią agresywną czerwień, co jednak tylko może dowodzić ich odpustowego poczucia estetyki. Odpowiedz Link Zgłoś
major.dudek Re: A jednak Jadźka Staniszkis strzelała z ucha ? 04.05.05, 13:01 To nie ona a ją ,hmm... Odpowiedz Link Zgłoś