Dodaj do ulubionych

Rywin do więzienia 18 kwietnia

29.03.05, 10:13
Król Lew w klatce?
Obserwuj wątek
    • alkud a co z tymi ktorzy przez 6 miesiecy 29.03.05, 10:18
      ukrywali informacje o tym przestepstwie zamiast od razu poinformowac policje?
      ponoc prowadzili dziennikarskie sledzctwo ale nigdy nie przedstawili jego wynikow

---
      islam
      raport.blox.pl/
      • 9111951u Re: a co z tymi ktorzy przez 6 miesiecy 29.03.05, 10:20
        Jak ty tak możesz mieć pretensje do I i dona Leszka, jeszcze nigdy nikt o coś
        takiego do mafi nie miał pretensji!
        • superpole [...] 29.03.05, 18:37
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • kataryna.kataryna Re: a co z tymi ktorzy przez 6 miesiecy 29.03.05, 10:22
        alkud napisał:

> ukrywali informacje o tym przestepstwie zamiast od razu poinformowac policje?
        > ponoc prowadzili dziennikarskie sledzctwo ale nigdy nie przedstawili jego wynik
        > ow

Jeśli masz na myśli Gazetę to nie popełniła przestępstwa bo nie miała obowiązku
        prawnego zawiadamiać prokuratury. Inaczej niż Miller, Kwaśniewski i inni
        urzędnicy ale im raczej nic nie grozi.

> ---
        > islam
        > raport.blox.pl/
        • t.o.m.e.k No i zamietli g... pod dywan 29.03.05, 10:28
          ...A ci co faktycznie narobili już na zawsze pozostaną wolni od wszelkich
          konsekwencji. Michniku, "sprawiedliwy wśród narodów" - tak wieką satysfakcję
          sprawiło ci wsadzenie do pierdla jedynie ślepe narzędzie, zastraszonego i
          pazernego człowieczka? A co z grupą trzymającą władzę? Najwyraźniej okazali się
          silniejsi od Ciebie - więc w sumie marny to powód do dumy...
          • cimuszko A CO Z TYM NACIALNYM MICHNIKIEM ??????????? 29.03.05, 16:04
            ZMYLIL POGONIE I USZEDL CALO ????
            POZOSTAWIAJAC RYWINA NA LODODZIE ...
        • wj_2000 Re: a co z tymi ktorzy przez 6 miesiecy 29.03.05, 20:59
          kataryna.kataryna napisała:
          > Jeśli masz na myśli Gazetę to nie popełniła przestępstwa bo nie miała
          obowiązku
          > prawnego zawiadamiać prokuratury. Inaczej niż Miller, Kwaśniewski i inni
          > urzędnicy ale im raczej nic nie grozi.
          >
          W swym (sorry) głupim uporze, jesteś beznadziejnie (sorry) nudna kataryno, a
          raczej katarynko.
        • noli_me_tangere Re: a co z tymi ktorzy przez 6 miesiecy 30.03.05, 05:07
          Oczywiscie ma Pani racje, mieli jedynie tzw spoleczny obowiazek zawiadomienia o
          popelnieniu przestepstwa. Rzeczywiscie inaczej sprawa sie ma w przypadku
          premiera czy prezydenta, oni maja obowiazek zawiadomienia, jesli tylko
          dowiedzieli sie o popelnieniu przestepstwa sciganego z urzedu w zwiazku ze
          sowja dzialnoscia, trzeba pamietac, iz "niewypełnienie prawnego obowiązku
          zawiadomienia o przestępstwie może powodować odpowiedzialność karną na
          podstawie art. 231 k.k., tj. za działanie na szkodę interesu publicznego lub
          prywatnego w wyniku niedopełnienia obowiązku". Nie ma tu raczej znaczenia, czy
          wiadomosc wydawala sie byc instytucji wiarygodna czy nie, powzial wiadomosc,
          winien zawiadomic. Poniewaz jednak zasada rownego traktowania przez prawo w
          naszym kraju zdaje sie nie dotyczyc wszystkich, zarowno Pan Miller jak i Pan
          Kwasniewski nie maja sie czego obawiac.
      • ashua Re: a co z tymi ktorzy przez 6 miesiecy 29.03.05, 19:21
        Lepiej późno niż później
        • konread Re: a co z tymi ktorzy przez 6 miesiecy 29.03.05, 19:57
          raczej lepiej póżno niż wcale, choć biedaka po drodze do ciupy biedaka może
          jeszcze niejedna paskudna choroba dopaść;-)
    • roll nie wierzę 29.03.05, 10:21
      "pies psu ogona nie urwie"
      • fletniapana Re: nie wierzę 29.03.05, 11:25
        Ja rownież. Czekam na dalsze odcinki serialu pt. "Jak Lew R. uniknął odsiadki"
    • hayek1 Re: Rywin do więzienia 18 kwietnia 29.03.05, 10:34
      Pozostanę sceptykiem do samego końca... Ale zaczyna się we mnie tlić nadzieja. ;)
    • dozorca1 Re: Rywin do więzienia 18 kwietnia 29.03.05, 10:35
      a w wymiarze tzw. sprawiedliwości nie ma winnych, że ten proces ciągnął się 14
      lat ? Przecież to skandal ! Nieudolność, czy celowe działanie ?
    • pazio A co porabia Aleksandra J.? 29.03.05, 10:40
      A co porabia Aleksandra J. i jej dwóch brzydkich przydupasów o czarzastej
      mentalności?
      • brynk [...] 29.03.05, 21:45
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • janul1 Teraz Michnik 29.03.05, 10:43
      Teraz czas na glownych architektow zla III RP - Michnika, Millera i Kwasniewskiego. Rywin to plotka, czas aby wymiar sprawiedliwosci zajal sie "Wielką Trojka".
      • kataryna.kataryna Re: Teraz Michnik 29.03.05, 10:44
        janul1 napisał:

> Teraz czas na glownych architektow zla III RP - Michnika, Millera i
        Kwasniewski
        > ego. Rywin to plotka, czas aby wymiar sprawiedliwosci zajal sie "Wielką
        Trojka"
        > .

A Michnik za co? Bo Miller i Kwaśniewski to jeszcze rozumiem, choćby za
        niezawiadomienie, ale Michnik?
        • szarak54 Re: Teraz Michnik 29.03.05, 10:49
          Za całokształt!
        • p.smerf Re: Teraz Michnik 29.03.05, 10:56
          Michniik został już ukarany. "Poległ" za Agorę.
          A Miller i Kwaśniewski za niepowiadomienie? A czy poinformowanie prokuratora
          generalnego nie jest powiadomieniem? A czy Kwaśniewski słysząc, że Miller
          powiadomił... to co powinien zrobić? Napisać osobiste doniesienie i zgłosić na
          dziennik w prokuraturze?

Nie chce wracać do tego, bo napisaliśmy już na ten temat parę tomów, ale aby
          postawić kogoś w stan oskarżenia, trzeba się opierać na obowiązującym!! prawie.
          A nie pisać nowe.
          • as75 co ty pleciesz! Michnik polegl za Agore? 29.03.05, 11:19
            Ani polegl ani za Agore - po prostu doszlo do konfliktu w geszefcie!
            • pro.filutek1 Re: co ty pleciesz! Michnik polegl za Agore? 29.03.05, 13:13
              Kurczuk za nie wszczęcie śledztwa.
        • genialnazwyboru Re: Teraz Michnik 29.03.05, 12:22
          Michnik za fałszywe zeznania:)na poczatek...
    • klip-klap Rywin zrobil blad 29.03.05, 10:50
      Ze nie wydal mocodawcow i nie powiedzial wszystkiego. Jak teraz pojdzie do
      wiezienia, to juz z niego nie wyjdzie. Nikt nie bedzie ryzykowal. Jedyna szanse
      ma paradoksalnie w innych komisjach sledczych ujawniajacych prawde o
      powiazaniach mafijnych w kraju. Moze przy okazji dobiora sie do gtw.
    • pan.nikt POWIEM, JAK ŚW TOMASZ 29.03.05, 10:52
      POWIEM, JAK ŚW TOMASZ

Nie uwierzę, jak nie zobaczę.

A soją drogą:
      Czy ewentualne więzienie rozwiąże mu język??????
      • genialnazwyboru Re: POWIEM, JAK ŚW TOMASZ 29.03.05, 10:56
        I nie zobaczysz...przed 18-tym na bank Rywin trafi do szpitala.
      • wj_2000 Re: POWIEM, JAK ŚW TOMASZ 29.03.05, 21:03
        pan.nikt napisał:
        > Czy ewentualne więzienie rozwiąże mu język??????

Czego oczekujesz? Że powtórzy swój "blef biznesowy" zeznając, że to jednak
        prawda?
        Że Miller, Jakubowska, Czarzasty, Nikolski i Kwiatkowski - łasi na dulary
        NAPRAWDĘ posłali go do Michnika?
        Jesteś kompletnym głupcem!
        • pan.nikt Re: POWIEM, JAK ŚW TOMASZ 29.03.05, 22:57
          Dziękuje za komplement.

A czego oczekuję??
          Prawdy.
          Jakiej??
          Domyślam się, choć do końca nie wiem.

I jeżeli już, to nie głupi, ale naiwny.
          Chociaż w gruncie rzeczy to moje oczekiwanie prawdy, to nie naiwność, ale
          pobożne życzenie.
    • az100 Rywin do więzienia 18 kwietnia? 29.03.05, 10:53
      Dla nikogo nie jest tajemnicą , że Rywin to narzędzie. Wygląda na to, że jednak
      ktoś uparł się, żeby Rywin zmiękł w nieco bardziej spartańskich warunkach.
      Ciekawe będą te najbliższe 3 tygodnie. Studenci prawa uważajcie! Ekwilibrystyka
      prawników, która niewątpliwie teraz nastąpi, może zapisać się w podręcznikach
      prawniczych!
      Swoją drogą współczuję Rywinowi z głębi serca. Nie z powodu prawdopodobnej
      odsiadki. Zapewne zastanawia się co zrobią jego mocodawcy gdy dojdą do wnisku,
      że w pierdlu rzeczywiście zmięknie i zacznie sypać - a raczej jak to zrobią.
      Jest jeszcze taka ewentualność, że Rywin wyjedzie. Przecież ma się stawić w
      więzieniu 18 kwietnia, więc urlopik w odległym kurorcie nie będzie nielegalny.
      A w kurorcie można ciężko zachorować.
      • wj_2000 Re: Rywin do więzienia 18 kwietnia? 29.03.05, 21:08
        az100 napisał:

> Dla nikogo nie jest tajemnicą , że Rywin to narzędzie

Ty też jesteś głupiec!

Narzędzie, narzędzie - czyje, kurna, nardzędzie?
        Najpierw, wy głupcy twierdziliście, że chroni Millera i Jakubowską, bo ci go
        ochronią. Terza oni znikneli, on idzie do pierdla i nadal ich broni?
        A nie przyszło Ci GŁUPCZE do głowy, że było tak jak w raporcie Błochowiak?
        Że Rywin chciał koniunkturalnie zarobić wykorzystując różne zbiegi okoliczności?
        Jaką prawdę ma wyznać? Jak może obciążać rzekomą GTW, jeśli jej nie było?
    • s.flores Będę szczekał jak Jagnieszka jeśli go wsadzą... 29.03.05, 10:55
      ...a drugi raz to nawet zawyję, jak odsiedzi chociaż połowę kary.
      Nie będzie siedział. Zobaczycie.
      • jagnieszkaa Re: Będę szczekał jak Jagnieszka jeśli go wsadzą. 29.03.05, 21:40
        Dlaczego miałabym szczekać, Szanowny Panie?
        Ja nie szczekam, ja mówię (albo piszę), bowiem jestem człowiekiem (nie psem), a
        na dodatek kobietą.
        Dlaczego Pan, niczym nie sprowokowany, odnosi się do mnie tak obcesowo?
        Czy to ma być argument w sporze?
        • s.flores Re: Będę szczekał jak Jagnieszka jeśli go wsadzą. 30.03.05, 14:56
          jagnieszkaa napisała:
          > Dlaczego miałabym szczekać, Szanowny Panie?

Nieporozumienie. Tak jak kiedyś napisała Pani, że odszczeka jeśli okaże się
          że sformatowane dyski Aleksandry jakubowskiej da się odczytać - bo była Pani
          przekonana, że jest to niemożliwe, tak ja jestem gotów odszczekać, jeśli
          Rywin trafi do więzienia - bo mi to właśnie wydaje się niemożliwe.

> Ja nie szczekam, ja mówię (albo piszę), bowiem jestem człowiekiem (nie psem), a
          > na dodatek kobietą.
          > Dlaczego Pan, niczym nie sprowokowany, odnosi się do mnie tak obcesowo?

Hm, muszę przyznać ma Pani rację, Myślałem o tym szczekaniu jako o środku ekspresji
          i jakoś umknęło mojej uwadze, że to brzmi po prostu obraźliwie. Przepraszam bardzo.
          • jagnieszkaa :-) 30.03.05, 16:38
    • wicurpix Re: Rywin do więzienia 18 kwietnia 29.03.05, 11:13
      Skoro jest taki chory to niech się powiesi i tez będzie dobrze.
    • olo1033 Re: Rywin do więzienia 18 kwietnia 29.03.05, 11:29
      Jeszcze nie bardzo wierze że go wsadzą,bo może dostać zawału w dniu zgłoszenia
      do pierdla i co wówczas będzie ---szpital i wypoczynek i znów od początku......
    • polonic Afera Michnika-Rywina. 29.03.05, 12:03
      Czy ktos pociagnie dalej sprawę niezrozumiałego postępowania Agory i Michnika?
      Zdrowo myslący człowiek powinien dojsc do ciekawych wniosków ze Agora
      pertraktowała z rządem (rózowi z czerwonymi) o mozliwosciach przejecia Polsatu a
      nagranie rywina przez Michnika było zwykłym hakiem.

Michnik nie mówił nigdy po rywinowemu. Michnik i Rywin znali sie od lat i
      wielokrotnie rozmawiali ze sobą prywatnie ("koszerny interes") wiec gdyby
      Michnik zaczął mówic inaczej niz zwykle Ryniw by sie skapnał pewnie ze jest cos
      nie tak. Guru III RP juz pada a w szczegolnosci jego "autorytet". Bronią go
      zaciekle nieliczni fanatycy-czytelnicy GW ale bronią juz twierdzy ze
      zniszczonymi murami i zasypaną fosą.

Niech zachowanie Michnika przez komisją śledczą i zdenerwowanie na "zbt
      dociekliwe" pytania rokity bedzie tu dowodem...cos jest nie do końca wyjasnione.
    • maciejaszczyk Re: Rywin do więzienia 18 kwietnia 29.03.05, 12:54
      Wiecie co!!! Jestem za tym aby wszystkich tych co brali udzial w w rozgrabieniu
      i kradzierzy Naszego Kraju osadzic za to i pociagnac ich za zdrade stanu a zato
      jest jedna kara . Rowałka .A Rywin to pionek ktory Swiadomie brał w tym udził i
      tez powinien isc na rowałke
    • kajmakan Chyba, dozorco, jesteś z innej bajki - jakie 14 29.03.05, 14:36
      lat procesu.Babcia o czymś Ci odpowiadała?
    • krzszy1 Re: Rywin do więzienia 18 kwietnia 29.03.05, 16:00
      Nie wiem z czego sie palanty ciesza i śmieją -w mediach i na forum . Skazać na
      więzienie człowieka który ma kasę i potrafi robić kase -to marnotrastwo za które
      należy karać!! Będziemy teraz łożyć na jego utrzymanie . CZy nie lepiej było
      skasować gościa na odpowiednią do przewinienia kase i majętność obywatela L.R .
      • katowice65 Re: Rywin do więzienia 18 kwietnia 29.03.05, 17:14

Dla mnie to jest paranoja. Rywin zostaje skazany za to ze ZAPROPONOWAL ile
        PROPOZYCJI legalnych i nielegalnych tranzakcji jest robione w Polsce w ciagu
        dnia? Dlaczego nie osadza sie tych ktorzy czerpia korzysci z tych tranzakjcji?
        (I jeszcze jedno ile KOSZTOWAL ten proces,ile podatnik zaplacil za ten cyrk bo
        przecierz inaczej tego nie mozna nazwac!Prosze mi powiedziec od kiedy
        PROPOZYCJA jest przestepstwem?!
        Pozdrowienia Grzegorz
        • joannabarska Rywin do więzienia ? Po co? 29.03.05, 17:32
          "Grzegorzu", "przecież" a nie-" przecierz" ,ale to mało istotne. Dla mnie cała
          ta sprawa ciągle jest pełna tajemnic.Wystarczylo powiedziec Rywinowi,że był
          pijany,albo kpił sobie w zywe oczy...Po co to nagłosnił Michnik, po co nagrywał
          rozmowę? Rywin w więzieniu - dla mnie to durnota. Myslę,że to nie jest decyzja
          ostatnia,bo czulabym sie dziwnie w kraju,gdzie mordercy bywaja na wolności,a
          ten kibluje.
      • wicurpix Re: Rywin do więzienia 18 kwietnia 29.03.05, 23:13
        Ja wcale nie jestem taki przekonany ze ten pan ma jeszcze kase: adwokaci kosztują i nie bawia sie w sentymenty dojąc krowe az do suchego wymiona. Poza tym Rywin nie jest taki obrotny skoro trafił przed sąd-to oznaka jego nieudolności. Zwycięzców nikt nie sadzi tylko przegranych.
    • olo1033 Re: Rywin do więzienia 18 kwietnia 29.03.05, 18:25
      Ten lawiranti symulant zachoruje w dniu stawiennictwa np.na zawał i po herbacie
      i będzie wszystko od nowa .....badania,dochodzenia komisje lekarskie
      itp.Szkoda słów na tego bydlaka który nas polaków ma w d.... to święta krowa
      chodząca po polskiej ziemi.....
    • brynk Rtwin na pewno spotka sie tam z Jakubowska , ... 29.03.05, 21:42
      poniewaz ona bedzie na odwiedzinach u męza.
      • t324911 Re: Rywin na pewno spotka sie tam z Jakubowska , 30.03.05, 02:29
        Mogla by tam zostac w trojke razniej . Swoja droga szkoda Rywina , grupa
        trzymajaca wladze (ta co jej nie ma) wygladala by za kratkami duzo ciekawiej .
        • joannabarska Rywin, 30.03.05, 19:14
          Rywin to w świecie filmu persona duzej klasy. A sprawa jest paradoksalna. Byla
          ponoc "grupa trzymajaca władzę", ta grupa go wysłala do Michnika, a Michnik
          nagral rozmowe na dwoch magnetofonach,a potem zrobila sie nagle afera na cztery
          fajerki. Michnik działal w interesie PO, PiS.LPR itp? Bo przeciez nie w
          interesie SLD i Millera,ktorego ponoc ceni.A Rywin ma teraz isc pod klucz. To
          jakas kolejna polska paranoja.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka