alkud a co z tymi ktorzy przez 6 miesiecy 29.03.05, 10:18 ukrywali informacje o tym przestepstwie zamiast od razu poinformowac policje? ponoc prowadzili dziennikarskie sledzctwo ale nigdy nie przedstawili jego wynikow --- islam raport.blox.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
9111951u Re: a co z tymi ktorzy przez 6 miesiecy 29.03.05, 10:20 Jak ty tak możesz mieć pretensje do I i dona Leszka, jeszcze nigdy nikt o coś takiego do mafi nie miał pretensji! Odpowiedz Link Zgłoś
superpole [...] 29.03.05, 18:37 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: a co z tymi ktorzy przez 6 miesiecy 29.03.05, 10:22 alkud napisał: > ukrywali informacje o tym przestepstwie zamiast od razu poinformowac policje? > ponoc prowadzili dziennikarskie sledzctwo ale nigdy nie przedstawili jego wynik > ow Jeśli masz na myśli Gazetę to nie popełniła przestępstwa bo nie miała obowiązku prawnego zawiadamiać prokuratury. Inaczej niż Miller, Kwaśniewski i inni urzędnicy ale im raczej nic nie grozi. > --- > islam > raport.blox.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
t.o.m.e.k No i zamietli g... pod dywan 29.03.05, 10:28 ...A ci co faktycznie narobili już na zawsze pozostaną wolni od wszelkich konsekwencji. Michniku, "sprawiedliwy wśród narodów" - tak wieką satysfakcję sprawiło ci wsadzenie do pierdla jedynie ślepe narzędzie, zastraszonego i pazernego człowieczka? A co z grupą trzymającą władzę? Najwyraźniej okazali się silniejsi od Ciebie - więc w sumie marny to powód do dumy... Odpowiedz Link Zgłoś
cimuszko A CO Z TYM NACIALNYM MICHNIKIEM ??????????? 29.03.05, 16:04 ZMYLIL POGONIE I USZEDL CALO ???? POZOSTAWIAJAC RYWINA NA LODODZIE ... Odpowiedz Link Zgłoś
wj_2000 Re: a co z tymi ktorzy przez 6 miesiecy 29.03.05, 20:59 kataryna.kataryna napisała: > Jeśli masz na myśli Gazetę to nie popełniła przestępstwa bo nie miała obowiązku > prawnego zawiadamiać prokuratury. Inaczej niż Miller, Kwaśniewski i inni > urzędnicy ale im raczej nic nie grozi. > W swym (sorry) głupim uporze, jesteś beznadziejnie (sorry) nudna kataryno, a raczej katarynko. Odpowiedz Link Zgłoś
noli_me_tangere Re: a co z tymi ktorzy przez 6 miesiecy 30.03.05, 05:07 Oczywiscie ma Pani racje, mieli jedynie tzw spoleczny obowiazek zawiadomienia o popelnieniu przestepstwa. Rzeczywiscie inaczej sprawa sie ma w przypadku premiera czy prezydenta, oni maja obowiazek zawiadomienia, jesli tylko dowiedzieli sie o popelnieniu przestepstwa sciganego z urzedu w zwiazku ze sowja dzialnoscia, trzeba pamietac, iz "niewypełnienie prawnego obowiązku zawiadomienia o przestępstwie może powodować odpowiedzialność karną na podstawie art. 231 k.k., tj. za działanie na szkodę interesu publicznego lub prywatnego w wyniku niedopełnienia obowiązku". Nie ma tu raczej znaczenia, czy wiadomosc wydawala sie byc instytucji wiarygodna czy nie, powzial wiadomosc, winien zawiadomic. Poniewaz jednak zasada rownego traktowania przez prawo w naszym kraju zdaje sie nie dotyczyc wszystkich, zarowno Pan Miller jak i Pan Kwasniewski nie maja sie czego obawiac. Odpowiedz Link Zgłoś
ashua Re: a co z tymi ktorzy przez 6 miesiecy 29.03.05, 19:21 Lepiej późno niż później Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: a co z tymi ktorzy przez 6 miesiecy 29.03.05, 19:57 raczej lepiej póżno niż wcale, choć biedaka po drodze do ciupy biedaka może jeszcze niejedna paskudna choroba dopaść;-) Odpowiedz Link Zgłoś
fletniapana Re: nie wierzę 29.03.05, 11:25 Ja rownież. Czekam na dalsze odcinki serialu pt. "Jak Lew R. uniknął odsiadki" Odpowiedz Link Zgłoś
hayek1 Re: Rywin do więzienia 18 kwietnia 29.03.05, 10:34 Pozostanę sceptykiem do samego końca... Ale zaczyna się we mnie tlić nadzieja. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dozorca1 Re: Rywin do więzienia 18 kwietnia 29.03.05, 10:35 a w wymiarze tzw. sprawiedliwości nie ma winnych, że ten proces ciągnął się 14 lat ? Przecież to skandal ! Nieudolność, czy celowe działanie ? Odpowiedz Link Zgłoś
pazio A co porabia Aleksandra J.? 29.03.05, 10:40 A co porabia Aleksandra J. i jej dwóch brzydkich przydupasów o czarzastej mentalności? Odpowiedz Link Zgłoś
brynk [...] 29.03.05, 21:45 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
janul1 Teraz Michnik 29.03.05, 10:43 Teraz czas na glownych architektow zla III RP - Michnika, Millera i Kwasniewskiego. Rywin to plotka, czas aby wymiar sprawiedliwosci zajal sie "Wielką Trojka". Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Teraz Michnik 29.03.05, 10:44 janul1 napisał: > Teraz czas na glownych architektow zla III RP - Michnika, Millera i Kwasniewski > ego. Rywin to plotka, czas aby wymiar sprawiedliwosci zajal sie "Wielką Trojka" > . A Michnik za co? Bo Miller i Kwaśniewski to jeszcze rozumiem, choćby za niezawiadomienie, ale Michnik? Odpowiedz Link Zgłoś
p.smerf Re: Teraz Michnik 29.03.05, 10:56 Michniik został już ukarany. "Poległ" za Agorę. A Miller i Kwaśniewski za niepowiadomienie? A czy poinformowanie prokuratora generalnego nie jest powiadomieniem? A czy Kwaśniewski słysząc, że Miller powiadomił... to co powinien zrobić? Napisać osobiste doniesienie i zgłosić na dziennik w prokuraturze? Nie chce wracać do tego, bo napisaliśmy już na ten temat parę tomów, ale aby postawić kogoś w stan oskarżenia, trzeba się opierać na obowiązującym!! prawie. A nie pisać nowe. Odpowiedz Link Zgłoś
as75 co ty pleciesz! Michnik polegl za Agore? 29.03.05, 11:19 Ani polegl ani za Agore - po prostu doszlo do konfliktu w geszefcie! Odpowiedz Link Zgłoś
pro.filutek1 Re: co ty pleciesz! Michnik polegl za Agore? 29.03.05, 13:13 Kurczuk za nie wszczęcie śledztwa. Odpowiedz Link Zgłoś
genialnazwyboru Re: Teraz Michnik 29.03.05, 12:22 Michnik za fałszywe zeznania:)na poczatek... Odpowiedz Link Zgłoś
klip-klap Rywin zrobil blad 29.03.05, 10:50 Ze nie wydal mocodawcow i nie powiedzial wszystkiego. Jak teraz pojdzie do wiezienia, to juz z niego nie wyjdzie. Nikt nie bedzie ryzykowal. Jedyna szanse ma paradoksalnie w innych komisjach sledczych ujawniajacych prawde o powiazaniach mafijnych w kraju. Moze przy okazji dobiora sie do gtw. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt POWIEM, JAK ŚW TOMASZ 29.03.05, 10:52 POWIEM, JAK ŚW TOMASZ Nie uwierzę, jak nie zobaczę. A soją drogą: Czy ewentualne więzienie rozwiąże mu język?????? Odpowiedz Link Zgłoś
genialnazwyboru Re: POWIEM, JAK ŚW TOMASZ 29.03.05, 10:56 I nie zobaczysz...przed 18-tym na bank Rywin trafi do szpitala. Odpowiedz Link Zgłoś
wj_2000 Re: POWIEM, JAK ŚW TOMASZ 29.03.05, 21:03 pan.nikt napisał: > Czy ewentualne więzienie rozwiąże mu język?????? Czego oczekujesz? Że powtórzy swój "blef biznesowy" zeznając, że to jednak prawda? Że Miller, Jakubowska, Czarzasty, Nikolski i Kwiatkowski - łasi na dulary NAPRAWDĘ posłali go do Michnika? Jesteś kompletnym głupcem! Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: POWIEM, JAK ŚW TOMASZ 29.03.05, 22:57 Dziękuje za komplement. A czego oczekuję?? Prawdy. Jakiej?? Domyślam się, choć do końca nie wiem. I jeżeli już, to nie głupi, ale naiwny. Chociaż w gruncie rzeczy to moje oczekiwanie prawdy, to nie naiwność, ale pobożne życzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
az100 Rywin do więzienia 18 kwietnia? 29.03.05, 10:53 Dla nikogo nie jest tajemnicą , że Rywin to narzędzie. Wygląda na to, że jednak ktoś uparł się, żeby Rywin zmiękł w nieco bardziej spartańskich warunkach. Ciekawe będą te najbliższe 3 tygodnie. Studenci prawa uważajcie! Ekwilibrystyka prawników, która niewątpliwie teraz nastąpi, może zapisać się w podręcznikach prawniczych! Swoją drogą współczuję Rywinowi z głębi serca. Nie z powodu prawdopodobnej odsiadki. Zapewne zastanawia się co zrobią jego mocodawcy gdy dojdą do wnisku, że w pierdlu rzeczywiście zmięknie i zacznie sypać - a raczej jak to zrobią. Jest jeszcze taka ewentualność, że Rywin wyjedzie. Przecież ma się stawić w więzieniu 18 kwietnia, więc urlopik w odległym kurorcie nie będzie nielegalny. A w kurorcie można ciężko zachorować. Odpowiedz Link Zgłoś
wj_2000 Re: Rywin do więzienia 18 kwietnia? 29.03.05, 21:08 az100 napisał: > Dla nikogo nie jest tajemnicą , że Rywin to narzędzie Ty też jesteś głupiec! Narzędzie, narzędzie - czyje, kurna, nardzędzie? Najpierw, wy głupcy twierdziliście, że chroni Millera i Jakubowską, bo ci go ochronią. Terza oni znikneli, on idzie do pierdla i nadal ich broni? A nie przyszło Ci GŁUPCZE do głowy, że było tak jak w raporcie Błochowiak? Że Rywin chciał koniunkturalnie zarobić wykorzystując różne zbiegi okoliczności? Jaką prawdę ma wyznać? Jak może obciążać rzekomą GTW, jeśli jej nie było? Odpowiedz Link Zgłoś
s.flores Będę szczekał jak Jagnieszka jeśli go wsadzą... 29.03.05, 10:55 ...a drugi raz to nawet zawyję, jak odsiedzi chociaż połowę kary. Nie będzie siedział. Zobaczycie. Odpowiedz Link Zgłoś
jagnieszkaa Re: Będę szczekał jak Jagnieszka jeśli go wsadzą. 29.03.05, 21:40 Dlaczego miałabym szczekać, Szanowny Panie? Ja nie szczekam, ja mówię (albo piszę), bowiem jestem człowiekiem (nie psem), a na dodatek kobietą. Dlaczego Pan, niczym nie sprowokowany, odnosi się do mnie tak obcesowo? Czy to ma być argument w sporze? Odpowiedz Link Zgłoś
s.flores Re: Będę szczekał jak Jagnieszka jeśli go wsadzą. 30.03.05, 14:56 jagnieszkaa napisała: > Dlaczego miałabym szczekać, Szanowny Panie? Nieporozumienie. Tak jak kiedyś napisała Pani, że odszczeka jeśli okaże się że sformatowane dyski Aleksandry jakubowskiej da się odczytać - bo była Pani przekonana, że jest to niemożliwe, tak ja jestem gotów odszczekać, jeśli Rywin trafi do więzienia - bo mi to właśnie wydaje się niemożliwe. > Ja nie szczekam, ja mówię (albo piszę), bowiem jestem człowiekiem (nie psem), a > na dodatek kobietą. > Dlaczego Pan, niczym nie sprowokowany, odnosi się do mnie tak obcesowo? Hm, muszę przyznać ma Pani rację, Myślałem o tym szczekaniu jako o środku ekspresji i jakoś umknęło mojej uwadze, że to brzmi po prostu obraźliwie. Przepraszam bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
wicurpix Re: Rywin do więzienia 18 kwietnia 29.03.05, 11:13 Skoro jest taki chory to niech się powiesi i tez będzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
olo1033 Re: Rywin do więzienia 18 kwietnia 29.03.05, 11:29 Jeszcze nie bardzo wierze że go wsadzą,bo może dostać zawału w dniu zgłoszenia do pierdla i co wówczas będzie ---szpital i wypoczynek i znów od początku...... Odpowiedz Link Zgłoś
polonic Afera Michnika-Rywina. 29.03.05, 12:03 Czy ktos pociagnie dalej sprawę niezrozumiałego postępowania Agory i Michnika? Zdrowo myslący człowiek powinien dojsc do ciekawych wniosków ze Agora pertraktowała z rządem (rózowi z czerwonymi) o mozliwosciach przejecia Polsatu a nagranie rywina przez Michnika było zwykłym hakiem. Michnik nie mówił nigdy po rywinowemu. Michnik i Rywin znali sie od lat i wielokrotnie rozmawiali ze sobą prywatnie ("koszerny interes") wiec gdyby Michnik zaczął mówic inaczej niz zwykle Ryniw by sie skapnał pewnie ze jest cos nie tak. Guru III RP juz pada a w szczegolnosci jego "autorytet". Bronią go zaciekle nieliczni fanatycy-czytelnicy GW ale bronią juz twierdzy ze zniszczonymi murami i zasypaną fosą. Niech zachowanie Michnika przez komisją śledczą i zdenerwowanie na "zbt dociekliwe" pytania rokity bedzie tu dowodem...cos jest nie do końca wyjasnione. Odpowiedz Link Zgłoś
maciejaszczyk Re: Rywin do więzienia 18 kwietnia 29.03.05, 12:54 Wiecie co!!! Jestem za tym aby wszystkich tych co brali udzial w w rozgrabieniu i kradzierzy Naszego Kraju osadzic za to i pociagnac ich za zdrade stanu a zato jest jedna kara . Rowałka .A Rywin to pionek ktory Swiadomie brał w tym udził i tez powinien isc na rowałke Odpowiedz Link Zgłoś
kajmakan Chyba, dozorco, jesteś z innej bajki - jakie 14 29.03.05, 14:36 lat procesu.Babcia o czymś Ci odpowiadała? Odpowiedz Link Zgłoś
krzszy1 Re: Rywin do więzienia 18 kwietnia 29.03.05, 16:00 Nie wiem z czego sie palanty ciesza i śmieją -w mediach i na forum . Skazać na więzienie człowieka który ma kasę i potrafi robić kase -to marnotrastwo za które należy karać!! Będziemy teraz łożyć na jego utrzymanie . CZy nie lepiej było skasować gościa na odpowiednią do przewinienia kase i majętność obywatela L.R . Odpowiedz Link Zgłoś
katowice65 Re: Rywin do więzienia 18 kwietnia 29.03.05, 17:14 Dla mnie to jest paranoja. Rywin zostaje skazany za to ze ZAPROPONOWAL ile PROPOZYCJI legalnych i nielegalnych tranzakcji jest robione w Polsce w ciagu dnia? Dlaczego nie osadza sie tych ktorzy czerpia korzysci z tych tranzakjcji? (I jeszcze jedno ile KOSZTOWAL ten proces,ile podatnik zaplacil za ten cyrk bo przecierz inaczej tego nie mozna nazwac!Prosze mi powiedziec od kiedy PROPOZYCJA jest przestepstwem?! Pozdrowienia Grzegorz Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Rywin do więzienia ? Po co? 29.03.05, 17:32 "Grzegorzu", "przecież" a nie-" przecierz" ,ale to mało istotne. Dla mnie cała ta sprawa ciągle jest pełna tajemnic.Wystarczylo powiedziec Rywinowi,że był pijany,albo kpił sobie w zywe oczy...Po co to nagłosnił Michnik, po co nagrywał rozmowę? Rywin w więzieniu - dla mnie to durnota. Myslę,że to nie jest decyzja ostatnia,bo czulabym sie dziwnie w kraju,gdzie mordercy bywaja na wolności,a ten kibluje. Odpowiedz Link Zgłoś
wicurpix Re: Rywin do więzienia 18 kwietnia 29.03.05, 23:13 Ja wcale nie jestem taki przekonany ze ten pan ma jeszcze kase: adwokaci kosztują i nie bawia sie w sentymenty dojąc krowe az do suchego wymiona. Poza tym Rywin nie jest taki obrotny skoro trafił przed sąd-to oznaka jego nieudolności. Zwycięzców nikt nie sadzi tylko przegranych. Odpowiedz Link Zgłoś
olo1033 Re: Rywin do więzienia 18 kwietnia 29.03.05, 18:25 Ten lawiranti symulant zachoruje w dniu stawiennictwa np.na zawał i po herbacie i będzie wszystko od nowa .....badania,dochodzenia komisje lekarskie itp.Szkoda słów na tego bydlaka który nas polaków ma w d.... to święta krowa chodząca po polskiej ziemi..... Odpowiedz Link Zgłoś
brynk Rtwin na pewno spotka sie tam z Jakubowska , ... 29.03.05, 21:42 poniewaz ona bedzie na odwiedzinach u męza. Odpowiedz Link Zgłoś
t324911 Re: Rywin na pewno spotka sie tam z Jakubowska , 30.03.05, 02:29 Mogla by tam zostac w trojke razniej . Swoja droga szkoda Rywina , grupa trzymajaca wladze (ta co jej nie ma) wygladala by za kratkami duzo ciekawiej . Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Rywin, 30.03.05, 19:14 Rywin to w świecie filmu persona duzej klasy. A sprawa jest paradoksalna. Byla ponoc "grupa trzymajaca władzę", ta grupa go wysłala do Michnika, a Michnik nagral rozmowe na dwoch magnetofonach,a potem zrobila sie nagle afera na cztery fajerki. Michnik działal w interesie PO, PiS.LPR itp? Bo przeciez nie w interesie SLD i Millera,ktorego ponoc ceni.A Rywin ma teraz isc pod klucz. To jakas kolejna polska paranoja. Odpowiedz Link Zgłoś