Dodaj do ulubionych

powstrzymać ten PiS

15.04.05, 20:18
Jeśli Prawo i Sprawiedliwość wygra wybory premierem będzie Jarosław
KAczyński. Ministrem spraw wewnętrznych Ludwik Dorn. Ministrem spraw
zagranicznych Kazimierz Ujazdowski a ministrem sprawiedliwości Zbigniew
Ziobro (35 lat!!!)
Jeśli PiS wyborów nie wygra chce mieć ministrów spraw wewnętrznych, spraw
zagranicznych i spraiwedliwości. Obsada może nieco inna, bo Jarosław
KAczyński raczej nie będzie poza rządem
Wnioski - nie ma znaczenia czy głosuje się na PiS czy PO, bo i tak partia
bliźniaków bierze resorty polityczne (niewątpliwie przynoszące splendor) a
koalicjantowi pozostawi gospodarcze.
Dlatego nie można mówic, że głos na PO jest mniejszym złem.
Ci, któzy nie chcą tzw. rewolucji moralnej muszą głosować na jedno
ugrupowanie aby nie zmarnować głosów. Nie może to być SLD, który jest
doszczętnei skompromitowany a przy tym jest ugrupowaniem bezideowych cyników.
Pozstaje alternatywa - SDPL albo PD.
Nie ukrywam, że bliższe jest mi to drugie ugrupowanie.
Obserwuj wątek
    • she8 Re: powstrzymać ten PiS 15.04.05, 20:20
      nie ukrywam,że jestem zawiedziona
    • karol113 Re: powstrzymać ten PiS 15.04.05, 20:21
      A jak to się odróznia te różne PZPRy? Dla mnie SLD , PD czy SdPL to wszystko
      postpezerowskie formacje byłych aparatczyków.
      • nefil Re: powstrzymać ten PiS 15.04.05, 21:17
        Mazowiecki, Jędrzejewski i Frasyniuk to byli aparatczycy. Ciekawe...
    • lortea Powstrzymać pedecję. 15.04.05, 20:24
      Panowie ubecy, esbecy, itp. wali się wasz świat i żadna pedecja was nie
      uratuje. Polskę czekają eządy normalnej prawicy. Prawica będzie rządzić z
      mandatu demokratycznych wyborów, prawica ma pomysly które odpowiadają Polakom.
      Cóż wogóle znaczy twoje haselko- to raczej haslo niedemokratyczne. Zamiast
      wrzeszczeć o rzekomym zagrożeniu faszyzmem, nazizmem, dyktaurą ze strony Pisu
      postarajcie sie wymyśleć program który zostanie zaakceptowany przez Polaków.
      Niestety wy wciąż nie potraficie zrozumieć że Polacy mają dość bezkarności
      bandytów czerwonych i dzisiejszych, chcą uczciwości a tego nikt poza PISem nie
      gwarantuje.
      • kropekuk A GDZIE ty widzisz prawice w PiSuarze? 15.04.05, 20:33

• lortea Re: A GDZIE ty widzisz prawice w PiSuarze? 15.04.05, 20:37
          wartości chrześcijańskie to niby co, gospodarka wolnorynkowa powiązana z
          solidaryzmem spolecznym to co, silna egzekutywa, restrykcyjne prawo karne to
          co, sprawny i silny aparat państwowy dzialający tylko i w granicach prawa to
          co. Odróżniaj liberalizm ekonomiczny i prawicowość, bo to są odrębne pojęcia.
          • kropekuk Hahahahaha...Pokazowa religijnosc i CO wiecej? 15.04.05, 20:43

• malaszaramysz Ten gabinet cieni pasuje do obsady politycznego 15.04.05, 20:25
      horroru. Strach pomyśleć , co będzie jak im się to uda:-) Ale trudno, mamy
      demokrację...przeżyjemy albo i nie:-)
      • tomian Re: Ten gabinet cieni pasuje do obsady polityczne 15.04.05, 20:29
        A może jeszcze Miller wróci, poda łapę, i dalej będzie normalnie.
      • lortea Re: Ten gabinet cieni pasuje do obsady polityczne 15.04.05, 20:33
        Racja myszo, Miller premierem , Kwaśniewski szefem urzędu di walki z
        alkoholizmem, urban z michnikiem do ministerstwaa prawdy, jaskiernia na m.
        sprawiedliwości. raj.
        • kropekuk "Niepodleglosc" twojej Ukrainy widac coraz lepiej 15.04.05, 20:36
          Poczytaj powazna prase swiatowa zamiast Gazety Wybiorczej...Np. New Statesman,
          Financial Times, Stern itp.

PS: Czy i ciebie, jak Kaczory, laczy z Ukraina Pieknej Julki spolka SOLO i
          afera Orlenu???
          • lortea Niepodlegla Ukraina = Niepodlegla Polska. 15.04.05, 20:39
            Jeśli ktoś tego nie rozumie to mam wątpliwości czy jest sens z nim dyskutować.
            • kropekuk Hahahaha...A obie rowno umoczone w "niepodleglosc" 15.04.05, 20:49
              nie tylko afery Orlenu, ale i aferalnosci MIEDZYNARODOWEGO KONCERNU J&S. Polacy
              jak zawsze super naiwni! Coz, Europa (bo jej wywiady potrafia sie posluzyc
              chocby internetem) nie bez kozery nie byla tak wylewna wobec "pomaranczowych",
              jak Polacy w imie prywatnego zarabiania na ropie dzieki publicznym funduszom:
              Telegraf i FOZZ to byla tylko uwertura...

www.jandsgroup.com/geography_en.html
              www.jandsgroup.com/companies_en.html
              62.73.162.83/relatedm.htm
              Tylko za 2-3 lata, gdy GW o tym w koncu napisze, nie mowcie mi, ze "znow was
              oszukano" i zescie "nie wiedzieli" !
              • michal00 Re: Hahahaha...A obie rowno umoczone w "niepodleg 15.04.05, 20:51
                A co ma J&S do Ukrainy i niepodleglosci?
                • kropekuk To koncern Pieknej Julki (choc nie tylko, sa i 15.04.05, 20:53
                  znani rosyjscy Zydzi). Dalej nie ma zwiazku?
                  • michal00 Re: To koncern Pieknej Julki (choc nie tylko, sa 15.04.05, 20:56
                    Cos ci sie chyba pomylilo. Tymoszenkowie mieli firmy energetyczne w GB i na
                    Ukrainie, jedna z nich nazywala sie chyba JESU, ale co to ma wspolnego J&S.
                    • kropekuk To ten sam koncern. Uwierzysz gdy ci GW napisze? 15.04.05, 21:35

• michal00 Re: To ten sam koncern. Uwierzysz gdy ci GW napis 15.04.05, 21:45
                        Nonsens. Choc nie wykluczam ze mogli robic jakies wspolne interesy, tylko ze to
                        zaden argument. Gazprom tez wspolpracuje np. z Ruhrgazem.
              • lortea Re: Hahahaha...A obie rowno umoczone w "niepodleg 15.04.05, 20:54
                Napisz coś co bedzie logicznym i uporządkowanym zarzutem wobec PIsu, lub tezy o
                fudametalnej ważności Niepodleglości ukrainy dla Polski to ci odpiszę.
            • sleeping.bull Re: Niepodlegla Ukraina = Niepodlegla Polska. 15.04.05, 20:57
              Czy Nowina -Konopczyna może być polską Julią Tymoszenko ?
              • lortea Re: Niepodlegla Ukraina = Niepodlegla Polska. 15.04.05, 20:58
                Z elpeerem mi nie po drodze, takie uwagi to nie do mnie.
                • sleeping.bull Re: Giertych = Juszczenko ? 15.04.05, 21:25
                  lortea napisał:

> Z elpeerem mi nie po drodze, takie uwagi to nie do mnie.
                  Ale Roman Giertych bardzo do Juszczenki podobny.....
                  Wolna Ukraina =Wolna Polska !!!
        • malaszaramysz Świat ma wiele barw... 15.04.05, 20:37
          Coś mi się dziwnie wydaje, że po wygranej PiS-u stanie się monochromatyczny:-)
          Czy każdy, kto nie lubi Kaczyńskich i spółki musi być wielbicielem Millera,
          Urbana i innych. Brakuje wyobraźni?
          • lortea Re: Świat ma wiele barw... 15.04.05, 20:41
            Nie brakuje, ale merytorycznych zarzutów wobec programu PISu nie widzę, tylko
            dyrdymaly o dyktaturze Kaczorów więc odpowiadam pięknym za nadobne.
            • piotr7777 Re: Świat ma wiele barw... 15.04.05, 20:42
              Projekt konstytucji PiS dopuszcza ekstradycję obywatela polskiego nawet do Chin
              albo na Kubę. Wystarczy?
              • lortea Re: Świat ma wiele barw... 15.04.05, 20:46
                Projekt, projekty są politycznymi propozycjami które sie potem szlifuje. Poza
                tym nie wiem o jaki artykul ci chodzi.
              • michal00 Re: Świat ma wiele barw... 15.04.05, 20:49
                Nie opowiadaj bajek. Zaden kraj nie wydaje swoich obywateli. Konstytucja nie ma
                tu nic do rzeczy. Rownie dobrze mozna opowiadac, ze obecna konstytucja
                dopuszcza wydalenie polskiego obywatela na ksiezyc.
            • malaszaramysz Będzie merytorycznie:-) 15.04.05, 20:54
              Zmiany w konstytucji - już w preambule PiS mnie wyrzucił z tego kraju.Jestem
              ateistką :-) Obawiam się, ze nie jedyną w Polsce.
              Proszę o wyjaśnienie co to takiego " jasna idea państwa narodowego"? Brzydko
              pachnie ale może się mylę.

• lortea Re: Będzie merytorycznie:-) 15.04.05, 20:55
                Od 14 roku też jestem ateistą i jakoś nie widzę w konstytucji PIS-u zagrożeń
                dla mojej wolności religijnej.
                • malaszaramysz Preambułę czytałeś? 15.04.05, 20:58
                  To przeczytaj. Konstytucję ustanawia naród ( ja wolę określenie ogół
                  obywateli).Jak ateista może ustanawiać Konstytucję " w imię Boga
                  wszechmogącego"? Ateista z rozdwojeniem jaźni?
                  • lortea Re: Preambułę czytałeś? 15.04.05, 21:00
                    Ateista który rozumie że istnieje coś takiego jak historia, realia spoleczne.
                    Katolicyzm to coś organicznie związanego z polskością i naszą racją stanu.Nie
                    bylo cie pod Kurią wiec pewnie i tak nie zrozumiesz o co mi chodzi.
                    • malaszaramysz Re: Preambułę czytałeś? 15.04.05, 21:06
                      Jasne,że nie było mnie pod kurią? Ateista nawet nie wiem jak rozumny nie może
                      przysięgać czy ustanawiać czegoś w "imię Boga wszechmogącego" bo to jest
                      absurd.Nie możesz powoływać się na coś, czego wg Ciebie nie ma:)Ja chcę państwa
                      dla wszystkich, dla politeistów i ateistów też.Państwa świeckiego, które
                      szanuje wszystkich swoich obywateli bez wyjątku.
                      • lortea Re: Preambułę czytałeś? 15.04.05, 21:15
                        Nikt nie zamierza prześladować ateistów, ale ignorowanie 1000 lat polskiej
                        historii to debilizm i nic wiecej. Piszesz że chcesz państwa dla wszystkich,
                        pod warunkiem że religia bedzie zepchnieta na margines, tak nie można. My
                        ateiści , czyli jakiś 1 % Polaków mamy pelna prawo by respektowano nasze prawa.
                        niw możemy jednak oczekiwać że jako ten 1 % będziemy dyktować tresć dokumentów
                        państwowych tak by wymazać z nich katolicki charajkter Polski.
                        • pro.filutek1 Re: Preambułę czytałeś? 15.04.05, 22:00
                          W Polsce jest wiecej ateistów. Nie wydaję mi się, żeby ateista coś tracił przez
                          to, że w Konstytucji powołują się na Boga.
                  • tomian Re: Preambułę czytałeś? 15.04.05, 21:01
                    Nikt nie karze ci popierać tego projektu.
                    Oni mają 24% i to w pierwszym sądażu.
                    Spokojnie.
                  • michal00 Re: Preambułę czytałeś? 15.04.05, 21:06
                    To jest projekt PiSu a nie projekt "ateistow". A wsrod "ogolu obywateli" jest
                    calkiem sporo wierzacych. Nie rozumiem w jaki sposob nieistniejacy w mniemaniu
                    ateistow byt - "Bog" - moze byc dla nich przeszkoda. Logicznie rzecz biorac
                    powinni to odbierac rownie neutralnie jak "w imie krasnoludkow" albo "w imie
                    kosmitow". Twoje zastrzezenia sa w zwiazku z tym bzdurne.
                    • malaszaramysz Re: Preambułę czytałeś? 15.04.05, 21:10
                      Ale Konstytucja to już sprawa ogółu obywateli.Nie chcę żyć w państwie, w którym
                      konstytucję ustanawia się w imieniu krasnoludków:-))))
                      • michal00 Re: Preambułę czytałeś? 15.04.05, 21:18
                        Czepiasz sie. Gdyby tam stalo, ze wladze maja sprawowac krasnoludki aaa... to
                        juz inna sprawa. Preambula nie rodzi zadnych skutkow prawnych i jest
                        drugorzedna, za to swietnie nadaje sie do wywolywania sporow wsrod gawiedzi.
                        Czy masz jeszcze jakies pozapreambulne zastrzezenia do Kaczuszek?
                        • malaszaramysz Oczywiście, że mam 15.04.05, 21:24
                          Konstytucja to ustawa zasadnicza.Najważniejsza w państwie, więc nie mów, że jej
                          preambuła jest drugorzędna.Jeżeli zaczyna się ustanawianie nowego prawa od
                          pomijania części obywateli to o czymś to świadczy.
                          Prosiłam o wyjaśnienie co to jest" jasna idea państwa narodowego" i zwolennicy
                          PiS-u ucichli...
                          Kara śmieci - zwyczajnie sobie nie życzę,żeby w moim imieniu kogoś
                          zabito.Sprawa nie do dyskusji - tak myślę i nic tego nie zmieni.
                          • michal00 Re: Oczywiście, że mam 15.04.05, 21:40
                            Przeciez zwrot "w imie Boga" to nie jest pomijanie czesci obywateli. A
                            preambula jest drugo- a nawet trzeciorzedna. Czy USA odwolujac sie do Boga w
                            swojej konstytucji i na banknotach pomijaja swoich obywateli? - trzezwosci
                            troche!

Prosiłam o wyjaśnienie co to jest" jasna idea państwa narodowego" i zwolennicy
                            > PiS-u ucichli...

Chodzi pewnie o to, ze o Polsce maja decydowac obywatele Polscy - koncepcja
                            Europy Ojczyzn.

> Kara śmieci - zwyczajnie sobie nie życzę,żeby w moim imieniu kogoś
                            > zabito.Sprawa nie do dyskusji - tak myślę i nic tego nie zmieni.

Kara smierci nie przejdzie.
                            • malaszaramysz Re: Oczywiście, że mam 15.04.05, 21:57
                              Co mnie obchodzi USA? Gdybym chciałam mieszkać w USA , to bym wyjechała:-)
                              Jeżeli jest drugo czy trzeciorzędna to dlaczego PiS chce zmienić tę, która jest?
                              Zwolennik PiS-u nie wie co jest ta "idea państwa narodowego"? Obywatele polscy
                              to nie tylko Polacy:-) A " idea państwa narodowego" brzydko Dmowskim pachnie
                              albo czymś podobnym. Skojarzenia mam fatalne:-)
                              Kara śmierci nie przejdzie - czyli Kaczory sobie głoszą dla zdobycia poparcia
                              gawiedzi wiedząc, że nie przejdzie? Kiełbasa wyborcza?
                              I jak tu im zaufać???
                              • michal00 Re: Oczywiście, że mam 15.04.05, 22:09
                                > Co mnie obchodzi USA? Gdybym chciałam mieszkać w USA , to bym wyjechała:-)
                                > Jeżeli jest drugo czy trzeciorzędna to dlaczego PiS chce zmienić tę, która
                                jest
                                > ?

Uklon w strone wierzacych.

>Zwolennik PiS-u nie wie co jest ta "idea państwa narodowego"?

Napisalem jak to odbieram. Kojarzenie tego zwrotu z ideami Dmowskiego w
                                obecnych czasach to grube nieporozumienie.

Obywatele polscy
                                > to nie tylko Polacy:-)

Oczywiscie. I co z tego mialoby wynikac?

> Kara śmierci nie przejdzie - czyli Kaczory sobie głoszą dla zdobycia poparcia
                                > gawiedzi wiedząc, że nie przejdzie? Kiełbasa wyborcza?

Przypuszczalnie. Choc sa tez jej autentycznymi zwolennikami, a wiec postepuja
                                zgodnie ze swoimi sumieniami.

> I jak tu im zaufać???

Piszesz tak jakbys pierwszy raz dostrzegla, ze zapowiedzi politykow roznia sie
                                od ich pozniejszych czynow. To rowniez skutek uboczny demokracji w erze
                                dominacji mediow.
                                • malaszaramysz Re: Oczywiście, że mam 15.04.05, 22:19
                                  W tej, która jest ,też jest ukłon w stronę wierzących.
                                  I doszliśmy do sedna.Kaczory są tak samo godne zaufania jak cała reszta.Niczym
                                  się nie różnią.Populiści i tyle:-)))) Jak to miło się zgodzić:-)
                                  • michal00 Re: Oczywiście, że mam 15.04.05, 22:24
                                    > W tej, która jest ,też jest ukłon w stronę wierzących.

Ale te uklony roznia sie glebokoscia.

Kaczory są tak samo godne zaufania jak cała reszta.Niczym
                                    > się nie różnią.

Nic podobnego.

>Jak to miło się zgodzić:-)

Ciesze sie, ze zaglosujesz na PiS.
                                    • malaszaramysz Re: Oczywiście, że mam 15.04.05, 22:27
                                      Nie zagłosuję:-) Ale miło jak Kaczy zwolennicy sami przyznają, że kiełbaskę
                                      wyborczą rzucają i mówią, żeby hasłami się nie przejmować, bo i tak nie
                                      przejdą:-)
      • michal00 Re: Ten gabinet cieni pasuje do obsady polityczne 15.04.05, 20:43
        Dla kogo strach dla tego strach - jak sie nie kradlo i nie oszukiwalo, to nie
        ma sie czego bac.
        • kropekuk A CO ze swiadkami zlodziejstwa Kaczorow i spolki? 15.04.05, 20:52
          Spolki SOLO, rzecz jasna, tej od Orlenu ;) O telegrafie i FOZZ nawet wspominac
          nie chce -"zaszlosci".
          • michal00 Re: A CO ze swiadkami zlodziejstwa Kaczorow i spo 15.04.05, 20:53
            O czym ty mowisz? O zeznaniach mitomana i aferzysty Pineiro? Konkrety poprosze.
            • kropekuk Wysluchasz, gdy je zloze przed Komisja. 15.04.05, 21:36

• michal00 Re: Wysluchasz, gdy je zloze przed Komisja. 15.04.05, 21:41
                A kiedy wystepujesz bo nie chce przegapic?
    • olewin Re: powstrzymać ten PiS 15.04.05, 20:34
      SDPL czyli postPZPRowskie SLD po zmianie szyldu albo PD czyli postPZPR-owskie
      UW ??
      gratuluję wyboru ..
      • kropekuk Nie wkladaj prawicy do PiSuaru! Nie temu sluzy. 15.04.05, 20:37
        PiSuar, jak sama nazwa wskazuje, sluzy do tego, by don sie odlac...
        • olewin Re: Nie wkladaj prawicy do PiSuaru! Nie temu sluz 15.04.05, 20:41
          PIS jest taką samą prawicą jak lewicowa PD partią centrową ..
          • kropekuk I jedni i drudzy to SOCJALISCI. I gangsterzy, 15.04.05, 20:50
            ktorzy zreszta wspolwpracuja scislej, nizli sie polskim naiwnym wyborcom wydaje.
    • sleeping.bull Re: powstrzymać ten PiS 15.04.05, 20:43
      Ale się komuchy ,PeDofile i platfusy trzęsą ze strachu.
      Żadnych zgniłych kompromisów ,dość frymarczenia Polską.
      Jeśli nie Kaczyńscy to kto ,jeśli nie teraz to kiedy ???
      To będzie ostateczny koniec ubeków i ich tajnych współpracowników....
      • piotr7777 Re: powstrzymać ten PiS 15.04.05, 20:45
        > Ale się komuchy ,PeDofile i platfusy trzęsą ze strachu.
        > Żadnych zgniłych kompromisów ,dość frymarczenia Polską.
        > Jeśli nie Kaczyńscy to kto ,jeśli nie teraz to kiedy ???
        > To będzie ostateczny koniec ubeków i ich tajnych współpracowników....
        Moja niechęć do partii bliźniaków jest czysto bezinteresowan - zresztą należę
        do elektoratu stanowiacego ich naturalną grupę docelową.
      • olewin PIS-owi pomogły ostatnie organizacyjne wyczyny 15.04.05, 20:46
        Kaczyńskiego ..
        - organizacja obchodów rocznicy Powstania Warszawskiego
        - budowa muzeum Powstania
        - wzorowa organizacja obchodów po śmierci Papieża
        - brak umoczenia w afery gospodarcze .. (prokuratura za rządów SLD umorzyła
        sprawę PC i FOZZ-u !!!!!)
        Jedyne co każe mnie być sceptycznym wobec Kaczora to jego usilna
        kryptojudeofilia ..
        • piotr7777 Re: PIS-owi pomogły ostatnie organizacyjne wyczyn 15.04.05, 20:49
          olewin napisał:

> - brak umoczenia w afery gospodarcze .. (prokuratura za rządów SLD umorzyła
          > sprawę PC i FOZZ-u !!!!!)
          Hm, a kto uprzedził Bagsika i Gąsiorowskiego o aresztowaniu? Teraz to już
          wiadomo na 100 procent (prawomocny wyrok sądu)
          • lortea Re: PIS-owi pomogły ostatnie organizacyjne wyczyn 15.04.05, 20:57
            Napisz kto i jaką funkcją ta osoba zajmuje w partii PIS.
            • piotr7777 Re: PIS-owi pomogły ostatnie organizacyjne wyczyn 15.04.05, 21:13
              > Napisz kto i jaką funkcją ta osoba zajmuje w partii PIS.
              Maciej Zalewski - prominentny członek PC (poprzedniczki PiS) wówczas urzędnik w
              KAnclaarii Prezydenta, keirowanej przez JArosłąwa Kaczyńskiego.
              Do PiS-u może i nie wstąpił, ale np. śp. Ireneusz Sekuła też nie należał do SLD
              a do SdRP.
              • lortea Re: PIS-owi pomogły ostatnie organizacyjne wyczyn 15.04.05, 21:16
                A dyskusja jest o PIs-ie, wiec jeżeli nie masz żadnego nazwiska umoczonego
                polityka obecnego pisu to spieprzaj dziadu!!!
                • piotr7777 Re: PIS-owi pomogły ostatnie organizacyjne wyczyn 15.04.05, 21:25
                  > A dyskusja jest o PIs-ie, wiec jeżeli nie masz żadnego nazwiska umoczonego
                  > polityka obecnego pisu to spieprzaj dziadu!!!
                  Mirosław Styczeń (niedawno zatrzymany przez ABW), Marian Piłka (pojawia się na
                  taśmach Dochnala).
                  • lortea Re: PIS-owi pomogły ostatnie organizacyjne wyczyn 15.04.05, 21:33
                    I to już jest dyskusja, co do stycznia to szczerze ci napiszę że środowisko
                    dawnego SKL i w PO i w PIs jest nazywane "grupą podwyższinego ryzyka" ale mają
                    tam wielu mądrych polityków. Co do Pilki to jego nazwisko nie pada w świetle
                    jakichkolwiek dzialań bezprawnych. Szukal pracy dla jakiejś kuzynki
          • olewin Re: PIS-owi pomogły ostatnie organizacyjne wyczyn 15.04.05, 21:18
            a kto pozwolił im wywieźć przez Okęcie miliony dolarów w walizkach jak nie
            obecny poseł SLD ??
            • piotr7777 Re: PIS-owi pomogły ostatnie organizacyjne wyczyn 15.04.05, 21:32
              olewin napisał:

> a kto pozwolił im wywieźć przez Okęcie miliony dolarów w walizkach jak nie
              > obecny poseł SLD ??
              A wiesz, że Jerzy Dziewulski (bo o niego ci pewnie chodzi) wszedł do Sejmu I
              kadencji z listy Polskiej Partii Przyjaciół Piwa a po rozpadzie tejże znalazł
              się w klbuie o nazwie Polski Program Gospodarczy (tzw. duże piwo). Klub ten
              zawarł fuzję z Kongresem Liberalno - Demokratycznym z której powstał
              federacyjny klub - Polski Program Liberalny. Wychodzi więc, że Dziewulski był
              również krótko klubowym kolega Donalda Tuska.
              • olewin Re: PIS-owi pomogły ostatnie organizacyjne wyczyn 15.04.05, 21:38
                ZGODA ..
                tyle że początkowo neutralne politycznie partie - w tym późniejsza Samoobrona
                były niczym innym jak przechowalnią byłego aparatu ..
                Przeczytaj - ludzie.wprost.pl/sylwetka/?O=34920 .. i wszystko jasne ..
    • platformiak Re: powstrzymać ten PiS 15.04.05, 20:45
      piotr7777 napisał:

> Jeśli Prawo i Sprawiedliwość wygra wybory premierem będzie Jarosław
      > KAczyński. Ministrem spraw wewnętrznych Ludwik Dorn. Ministrem spraw
      > zagranicznych Kazimierz Ujazdowski a ministrem sprawiedliwości Zbigniew
      > Ziobro (35 lat!!!)
      > Jeśli PiS wyborów nie wygra chce mieć ministrów spraw wewnętrznych, spraw
      > zagranicznych i spraiwedliwości. Obsada może nieco inna, bo Jarosław
      > KAczyński raczej nie będzie poza rządem
      > Wnioski - nie ma znaczenia czy głosuje się na PiS czy PO, bo i tak partia
      > bliźniaków bierze resorty polityczne (niewątpliwie przynoszące splendor) a
      > koalicjantowi pozostawi gospodarcze.
      > Dlatego nie można mówic, że głos na PO jest mniejszym złem.
      > Ci, któzy nie chcą tzw. rewolucji moralnej muszą głosować na jedno
      > ugrupowanie aby nie zmarnować głosów. Nie może to być SLD, który jest
      > doszczętnei skompromitowany a przy tym jest ugrupowaniem bezideowych cyników.
      > Pozstaje alternatywa - SDPL albo PD.
      > Nie ukrywam, że bliższe jest mi to drugie ugrupowanie.

Lepiej dac im coś na czym się znają, a nie żeby majstrowali przy gospodarce...
      • piotr7777 Re: powstrzymać ten PiS 15.04.05, 20:46
        platformiak napisał:

> Lepiej dac im coś na czym się znają, a nie żeby majstrowali przy gospodarce...
        A myślisz, że się znają?
        Kandydat na prezydenta -profesor prawa - nawet nie wie, że w sądzie uznaje się
        tylko zaświadczenie wystawione przez lekarza sądowego.
        • olewin Re: powstrzymać ten PiS 15.04.05, 20:48
          aleksander za to zna się na trunkach .. i ich nadużywaniu w najmniej
          odpowiednich sytuacjach..
          olka to nic i nikt nie przebije ..
          • piotr7777 Re: projekt konstytucji 15.04.05, 21:21
            Obecna konstytucja zabrania ekstradycji obywatela polskiego jak również osoby
            oskarżonej o popełnienie przestępstwa z przycyn politycznych bez użycia
            przemocy (tzw. więźniowie sumienia).
            Projekt PiS-u natomiast dopuszcza ekstradycję obywatela polskiego na podstawie
            orzeczenia sądu, przy czym może nastąpić to również wówczas, gdy jest on
            oskarżony o czyn nie będący przestępstwem w myśl prawa polskiego. Poza wymogiem
            uzyskania zgody sądu projekt nie stwarza żadnych gwarancji.
            W projekcie nie ma również zapisu, że Polska nie jest demokratycznym państwem
            prawnym i praktycznie likwiduje sie samorząd sędziowski.
            A w Fundacji Batorego JArosław Kaczyński zaproponował ograniczenie nauczania
            biologii w szkołach do jednego roku.
            • malaszaramysz Z tą biologią to żartujesz???? 15.04.05, 21:25
              Czy Kaczor się teorii Darwina przestraszył?:-)
            • olewin Re: projekt konstytucji 15.04.05, 21:28
              to nie "zasługa" Kaczyńskiego tylko naszego wejścia do UE i parafowania umów z
              Inerpolem i Międzynarodowym Trybunałem .. czyli winnych szukaj w SLD ..
              PS: Polska już nie raz wydała swojego obywatela .. min. do USA ..
              • piotr7777 Re: projekt konstytucji 15.04.05, 21:33
                olewin napisał:
                > PS: Polska już nie raz wydała swojego obywatela .. min. do USA ..
                Nic mi o tym nie wiadomo.
                • olewin Re: projekt konstytucji 15.04.05, 21:41
                  na żądanie strony amerykańskiej z polecenia Pałacu wydano min. "drukarza" szefa
                  gangu podrabiającego idealnie amerykańskie wizy ..
                  OFFtopic:
                  Poczytałbyś lepiej o prezydenckich ułaskawianiach Kwaśniewskiego - np.
                  ułaskawieniu mordercy z polecenia Marka Edelmana .. włos zjerzyłby Ci się na
                  głowie ..
                  • piotr7777 Re: projekt konstytucji 15.04.05, 21:43
                    olewin napisał:

> na żądanie strony amerykańskiej z polecenia Pałacu wydano min. "drukarza"
                    szefa
                    >
                    > gangu podrabiającego idealnie amerykańskie wizy ..
                    W takim razie sprzecznie z konstytucją.
                    • olewin Re: projekt konstytucji 15.04.05, 21:46
                      europejski list gończy i jego parafowanie przez Polskę jest również sprzeczne ..
                      • piotr7777 Re: projekt konstytucji 15.04.05, 22:00
                        O ile się orientuje prawo karne w UE jest wyłączone z zakresu spraw wspólnych.
                        Czym innym jest zgoda państwa na poddanie jego obywateli jurysdyjcji
                        międzynarodowych trybunałów przy zachowaniu pełnych gwarancji procesowych czym
                        innym wydanie obcemu państwu.
            • michal00 Re: projekt konstytucji 15.04.05, 21:34
              Przestan powtarzac te brednie o ekstradycji, ok? Zaden kraj nie wydaje swoich
              obywateli i z pewnoscia pod rzadami PiS to sie nie zmieni.

A w Fundacji Batorego JArosław Kaczyński zaproponował ograniczenie nauczania
              > biologii w szkołach do jednego roku.

Podaj link.
              • piotr7777 Re: projekt konstytucji 15.04.05, 21:48
                > Przestan powtarzac te brednie o ekstradycji, ok? Zaden kraj nie wydaje swoich
                > obywateli i z pewnoscia pod rzadami PiS to sie nie zmieni.
                Jeżeli zdejmiesz piorunochron z domu nie oznacza to, że uderzy w niego piorun,
                ale pojawia się ryzko.

> Podaj link
                Artykuł jest już zarchiwizowany, ale proponują poszukać w czytelni Gazety
                Wyborczej z 15 lutego tego roku. Kaczyński odpowiedział na pytanie z sali "rok
                biologii wystarczy".
                W sprawie karnej Wachowski-L. Kaczyński sąd odmówił usprawiedliwienia
                nieobecności oskarżonego z uwagi na stan zdrowia ponieważ nie było pieczątki
                lekarza sądowego. K.p.k. milczy w tej materii, ale są również rozporządzenia
                wykonawcze. Naiwasem mówiąc chory Kaczyński był na tyle zdrowy aby uczestniczyć
                w ceremonii pogrzebowej pułkownika Kuklińskiego.
                • kataryna.kataryna Re: projekt konstytucji 15.04.05, 21:56
                  piotr7777 napisał:

> Artykuł jest już zarchiwizowany, ale proponują poszukać w czytelni Gazety
                  > Wyborczej z 15 lutego tego roku. Kaczyński odpowiedział na pytanie z
                  sali "rok
                  > biologii wystarczy".

Bo wystarczy. Nie wiem czy Kaczor faktycznie tak powiedział, ale jeśli tak
                  powiedział to ma rację.
                  • piotr7777 Re: projekt konstytucji 15.04.05, 21:58
                    kataryna.kataryna napisała:

> Bo wystarczy. Nie wiem czy Kaczor faktycznie tak powiedział, ale jeśli tak
                    > powiedział to ma rację.
                    A w jaki sposób kształcić przyszłych lekarzy?
        • michal00 Re: powstrzymać ten PiS 15.04.05, 21:27
          Kandydat na prezydenta -profesor prawa - nawet nie wie, że w sądzie uznaje się
          > tylko zaświadczenie wystawione przez lekarza sądowego.

To jest nieprawda. Nie jest potrzebne usprawiedliwienie od lekarza sadowego.
          • hrabia.m.c Re: powstrzymać ten PiS,giwi podtrzymuje 15.04.05, 22:06
            Czuje z ąd wiatr zawieje.
            Ma dziewcze intuicje,to przyznać jej trzeba :
      • przemek1975 Programy gospodarcze 16.04.05, 12:01
        No coz, program PO jest wziety z Centrum Analiz Spoleczno-Ekonomicznych.
        Pracuja w nim eksperci, ktorzy opracowywali program dla rzadu Buzka. Jak to
        wyszlo wszyscy wiemy.

PiS optuje za programem Centrum Adama Smitha, do ktorego mam wieksze zaufanie
        niz do CASE. Oczywiscie lepsze pomysly mial UPR, ale oni wyborow nie wygraja.

Co do PD czy SdPL. Nawet nie chce mi sie pisac o tych smiesznych ugrupowaniach.
        SdPL powstalo z pewnoscia przy udziale Kwasniewskiego, bo Borowski to jego
        czlowiek. Miala byc to tratwa ratunkowa. Niestety nie wyszlo. Stad pojawil sie
        pomysl PD, zgadajmy sie z ludzmi ktorzy narodowi kojarza sie z sukcesami lat
        90tych i nie brzydza sie nami. Mam nadzieje, ze tez nie wyjdzie.

A o panu Frasyniuku to ja moge duzo napisac (tez z Wroclawia jestem), o
        skladkach za czasow Solidarnosci, firmie transportowej, klubie Gwardia. Ale dam
        sobie spokoj.
    • piotr7777 Re: powstrzymać ten PiS 16.04.05, 10:55
      No więc dobrze, powiedzmy, że PiS to partia ludzi uczciwych, ale dokładnie to
      samo można powiedzieć np. o Unii Pracy. I co z tego?
      Zresztą w PC było parę wartościowych osób - np. Teresa Liszcz i Leszek
      Piotrowski. Obecna partia bliźniaków to grupa "młodych gniewnych" a
      właściwie "młodych wściekłych" (Zioboro, Bielan, Mariusz i Michał Kamińscy),
      paru prawników - kontestatorów (np. Wasserman), polityczni misjonarze (Jurek,
      Zawisza). Łączy ich antykomunizm, klerykalizm (jeszcze 10 lat temu Jarosław
      Kaczyński wyśmiewał się z ZChN) i przekonanie o nieomylności.
      Dla tej partii jedyny sposób na korupcję to stworzenie Urzędu Antykorupcyjnego,
      jedyny sposób na przestępczość - zaostrzanie kar (a gdzie środki na
      prewencję?), jedyne na czym chcą oprzeć politykę zagraniczną to sojusz z USA.
      Członkostwo w UE to co najwyżej zło konieczne a w stosunku do Rosji oczywiście
      należy prężyć muskuły. Kaczyńscy niechętnie mówią o prawach jednostki, więcej
      o wzmocnieniu państwa kosztem obywateli w imię dość absttakcyjnie rozumianego
      dobra społecznego.
      Poza tym boję się partii mówiącej, że ma monopol na prawdę i
      moralność. "Moralna rewolucja" to pusty slogan, moralne będzie to co Kaczyńscy
      uważają za moralne. Gdzie drwa rąbią tam wióry lecą - słyszeliśmy już przy
      aferze Wildsteina. Po wyborach to powiedzenie może urosnąć do roli nadrzędnej
      zasady ustrojowej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka