Dodaj do ulubionych

bezsnadziejne "I co z ta Polska"?

21.04.05, 22:55
dawno juz Lisa nie widzialem na antenie , wiec ten program był dla mnie
szokiem.Była gwiazda TVN dopusciła się karygodnej nieobiektywnosci.Zamiast
prowadzic dyskusje non-stop atakował Urbana wespół z Rybinskim i tym
nawiedzonym gnojkiem.Naczelny "NIE" nie mogł nawet powietrza zaczerpnac , bo
wczesniej mu przerywano.Dobrze , że w studiu był Toeplitz , ktory nie
pozwolił do reszty zmienic trego programu w kato-oszołomska ofiarę z krwi dla
papy

pzdr
Obserwuj wątek
    • jack20 Re: bezsnadziejne "I co z ta Polska"? 21.04.05, 22:58
      Jesli ta lasa na media kreatura Urban zgodzil sie na wystep musial brac taka
      ewentualnosc pod uwage. To, ze moderator a nie Urban prowadzi ta rozmowe jest
      chyba zrozumiale tez dla kazdego.
      • hansgrubber Re: bezsnadziejne "I co z ta Polska"? 21.04.05, 23:06
        Nie uwazacie jednak ze zapraszanie do studia Urbana to latwizna? Zabawa w
        czarne biale. To pokazanie ze kazdy krytyk nauczania JP2 to Urban.
      • pan.nikt Re: bezsnadziejne "I co z ta Polska"? 21.04.05, 23:07
        Urban, najchętniej nie dopuściłby nikogo do głosu.
        Tak to oglądałem i jak slyszałem prelekcje Urbana, to w uszach pobrzmiewalo mi
        słynne "RZĄD SAM SIĘ WYŻYWI" i kilka innych bzdur z tamtego okresu. Ciągle ten
        sam styl, ten sam cynizm, to samo sqrw..o.
        • nefil Re: bezsnadziejne "I co z ta Polska"? 21.04.05, 23:10
          Rząd się sam wyżywi, to nie żadna bzdura, to plan, który realizują wszystkie
          ekipy od 1944 roku aż do teraz. Urban tylko to wyraził, a tak naprawdę ten
          sposób myślenia przejęła nasza klika polityczna.
          • pan.nikt Re: bezsnadziejne "I co z ta Polska"? 21.04.05, 23:16
            A pamiętasz okoliczności kiedy to powiedział??
            • douglasmclloyd urban powinien przestac straszyc z telewizora 25.04.05, 15:27
              Niech polozy sie w lozeczku przed telewizorem, napije sie malby, podlubie
              miedzy palcami i idzie spac. Niech nie straszy ludzi swoim debilnym wygladem.
              Troche godnosci dla osoby ludzkiej!
      • szatek100 Re: bezsnadziejne "I co z ta Polska"? 21.04.05, 23:18
        Lis nie przypominal moderatora - raczej sedziego w stalinowskim procesie
        pokazowym

pzdr
        • bush_w_wodzie rewolucja moralna? 21.04.05, 23:21
          moze to taki sposob ulepszania standardow i szerzenia wysokich zasad?
          • szatek100 Popyt wpływa na podaż 21.04.05, 23:23
            To nie bedzie dla mnie zaskoczenim , jezeli w tym kraju telewizja stworzona
            przez mafię za ukradzione pieniadze z FOZZ stabue się tubą "odnowy moralnej"

pzdr
    • abaddon_696 Potwierdzam w 100%. 21.04.05, 23:20
      Lis zapomniał co znaczą "pozory obiektywizmu".
      • elojka Re: Potwierdzam w 100%. 21.04.05, 23:23
        a kto powiedział, że ma być obiektywny? to nie Fakty ani Wydarzenia tylko
        program autorski Lisa...
        • szatek100 Re: Potwierdzam w 100%. 21.04.05, 23:26
          Ok Wasza sprawa.Polsat to prywatna telewizja i moze puszczac , co jej się
          podoba.Program Lisa w obecnej formie to doskonale wypełnienie ramowki pomiedzy
          Operami mydlanymi a Disco Polo

pzdr
        • hrabia.m.c Re: Potwierdzam w 100%. 21.04.05, 23:26
          To niech przed zproszeniem gości,uprzedzi ,że
          "bede starał sie was zgnoić"
          • pan.nikt CZY JEST MOŻLIWE?? 21.04.05, 23:28
            CZY JEST MOŻLIWE ZGNOJENIE, CYNICZNEGO GNOJKA??
            • kantroll Re: CZY JEST MOZ˙LIWE?? 22.04.05, 01:24
              A pamietasz jak zaprosil Kwasniewska? No i co z tego wyszlo?
            • the.bill1 Re: CZY JEST MOŻLIWE dotarcie do cynika 22.04.05, 18:49
              Dobre pytanie. myślę, że do cynika można dotrzeć tylko swym autentyzmem, wiarą w
              wartości potwierdzaną przykładem, działaniem. To wyzwoli w cyniku chęć
              niszczenia "wierzącego" dlatego niezbędny jest drugi element - błyskotliwość,
              erudycja i wybitny intelekt. Cynikowi należy zaimponować w tym co mu imponuje i
              pokazać, że jest to "marne' i nijakie. Bo cynicy ostatecznie stają się
              emocjonalnymi kalekami na pograniczu psycho i socjopatii.
              Spójrzcie na Urbana. Smutne, ale chyba włąsnie takim jest człowiekiem.!
              • borbali Re: CZY JEST MOŻLIWE dotarcie do cynika 22.04.05, 19:02
                Z tego co zostało napisane w powyższym poście to nie wiadomo o kim mowa.O
                cyniku czyli Lisie i tym młodym prostackim dyskutancie czy o błyskotliwym
                eurydycie i wybitnym intelektualiście Urbanie.
                Moim zdaniem obie opinie są przewartościowane.
      • x2468 Re: Potwierdzam w 100%. 22.04.05, 01:36
        Zapomnial co znacza pozory obiektywizmu.Czyli dolozyl urbanowi jego bronia.Tym
        niemniej w tej materi(obiektywizmu)nawet do piet "Göebelsowi stanu wojennego"
        nie dorasta.
        • wanda43 Re: Potwierdzam w 100%. 22.04.05, 06:40
          Urban i Teplitz pokazali klase.Reszta slowna agresje.Szczegolnie ten ulizany
          młokos.Lis stracił w moich oczach.
          • pknm100 Re: Potwierdzam w 100%. 22.04.05, 08:45
            Lis to cienias.Jurek jak zwykle się nie dał.Ten młody nawiedzony proszony jest
            na badanie główki.Lis juz leci w dół,nie nadaje się nawet na moderadora
            programu,jedyne co potrafi to poczytać sobie z kartki, i ten pyszałek na
            prezydenta?
    • logowany1 Re: bezsnadziejne "I co z ta Polska"? 22.04.05, 11:55
      Lis cienki. Ale stare dziady - urban i Toepliz nie mieli nic do powiedzenia.
      Żadnej myśli tylko międlenie bezzębnych starców. Urban z uporem starego i
      obleśnego satyra gadał tylko o kondomach. te dziadki pozbawione sa kompletnie
      wyobraxni. najlepszym dowodem to, iz im się wydaawało że okazywany przez
      Polaków smutek po smierci JPII był sterowany i narzucony. Po latach zycia w
      zakłamaniu nie sa w stanie wyobrazić sobie tego, że ludzie moga szczerze
      reagować, a nie udawać albo odgrywać swe role tak jak oni. Oni myslą że wszyscy
      zachowują sie tak jak oni i tak są zakłamani. W sumie program był beznadziejny
      bo te dwa stare dziady reprezentują soba kompletny margines. nie chodzi o to że
      sa ateistami tylko o to że są starymi cynicznymi capami. Ich obecnośc akurat w
      takim programie to bezsens. To tak jakby do dyskusji np o praworządności albo o
      reformie prawa karnego zaprosić meneli spod budy z piwskiem.
      • hydy Re: bezsnadziejne "I co z ta Polska"? 22.04.05, 13:13
        logowany1 napisał:

> Lis cienki. Ale stare dziady - urban i Toepliz nie mieli nic do powiedzenia.
        > Żadnej myśli tylko międlenie bezzębnych starców. Urban z uporem starego i
        > obleśnego satyra gadał tylko o kondomach. te dziadki pozbawione sa kompletnie
        > wyobraxni. najlepszym dowodem to, iz im się wydaawało że okazywany przez
        > Polaków smutek po smierci JPII był sterowany i narzucony. Po latach zycia w
        > zakłamaniu nie sa w stanie wyobrazić sobie tego, że ludzie moga szczerze
        > reagować, a nie udawać albo odgrywać swe role tak jak oni. Oni myslą że
        wszyscy
        >
        > zachowują sie tak jak oni i tak są zakłamani. W sumie program był
        beznadziejny
        > bo te dwa stare dziady reprezentują soba kompletny margines. nie chodzi o to
        że
        >
        > sa ateistami tylko o to że są starymi cynicznymi capami. Ich obecnośc akurat
        w
        > takim programie to bezsens. To tak jakby do dyskusji np o praworządności albo
        o
        >
        > reformie prawa karnego zaprosić meneli spod budy z piwskiem.

słuszne uwagi - ale można ich było na spokojnie wypunktować i pokazać
        beznadziejność ich argumentacji, co nie wg mnie się nie udało bo Lis z młodym
        za bardzo się ekscytowali i pomijając chwile przebłysków mówili bez ładu i
        składu.
        • pandada Re: bezsnadziejne "I co z ta Polska"? 22.04.05, 17:28
          JAk wypunktować?
          Po części sztuczna i narzucona części społeczeństwa żałoba była okazją do wielkiej propagandy katolicyzmu i ataku na ustawę o radiofonii i konstytucję. Zaczęto wmawiać wszystkim, których pobudziła masowość manifestacji, motywację religijną. W programach informacyjnych relacjonowano działania Ducha Św. i ogłoszono news, że papież jest w niebie.
          Najlepszy argument - trzeba sobie było film wypożyczyć. To ktoś płaci abonament, a potem ma płacić za to, że TVP staje się TV Papa?
          Może papiści by sobie wypożyczyli kasety o papieżu.

Urban i Toeplitz reprezenowali wcale nie małą część społeczeństwa, o czym możemy przekonać się nawet na tym forum (po zniesieniu żałoby i żałobnej cenzury).
          Urban po prostu nie miał łez w oczach na wieść o śmierci JPII, nie interesowało go to. Natomiast zainteresowała go nakręcana medialnie histeria.

Natomiast adwersarze obrażali albo Urbana (klozet), albo jego matkę. Żadnej rzeczowej dyskusji. 3 na 2 tyle, ze ci trzej nie warci jednego, a mądrego.

PS. Po raz drugi oglądałem program Lisa. Ze względu na Urbana. Chłopak walczy o oglądalność i porusza temat głupi, bo kto poza antyklerykałami i wolnymi duchami czytuje NIE? A tak robi reklamę i sobie i Urbanowi i "Ozonowi" i "Przeglądowi" i Rzepie.
    • wioletta-pierdzisz-kochanska Re: bezsnadziejne "I co z ta Polska"? 22.04.05, 12:06
      Nie "I co z tą Polską?" tylko "Co z tą Polską" to raz
      dwa: naucz się pisać poprawnie po polsku
      trzy: to że lis jest beznadziejny nie wymaga udowodnienia bo wszyscy o tym
      wiedzą
      a on tylko się cieszy gdy to czyta bo jest o nim głośno
      cisza to śmierć medialna
      olejcie go na forum to zobaczycie jak wpadnie w popłoch
    • borbali Ciekawa audycja "Co z tą Polską". 22.04.05, 14:29
      Żeby było ciekawiej to powiem ,że audycja była ciekawa i pouczająca.Zasługa w
      tym Urbana i Toepliza[!],którzy wnieśli do dyskusji elementy obiektywnej oceny
      JP2 i ostatnich zdarzeń związanych z jego śmiercią.
      Żeby nie było podejrzeń to informuję,że jestem wierzącym,a antykomunizm
      wyssałem z mlekiem matki.
      Lis okazuje się bardzo słabym moderatorem swoich audycji.Był niezły przy
      czytaniu z kartki w "Faktach".On i młody Hołownia reprezentowali jednakowo
      niski poziom w dyskusji nie przytaczając żadnych wiarygodnych argumentów jak
      również nie potrafili ustosunkować się do krytycznych wypowiedzi Urbana i
      Toepliza.Jest prawdą,że JP2 w okresie swojego pontyfikatu nie wprowadził do
      kościoła żadnej twórczej zmiany.Jego niewątpliwą zasługą było upowszechnienie w
      świecie wiary katolickiej i działanie na rzecz pojednania ludzi i różnych
      religii. Był doskonałym mówcą o wielkiej charyżmie i postacią bardzo medialną
      co przyciągało tłumy powiększając coraz bardziej jego popularność.
      Miał rację Urban,że TV podsycała emocje Polaków w kierunku graniczącym z
      fanatyzmem.Nie wyśmiewał jednak tych ludzkich uczuć,jedynie Toeplitz poddał w
      wątpliwość autentyczność głoszonego powszechnie pojednania i odrodzenia
      duchowego narodu,które w przypadku piłkarzy trwało "aż" dwa dni.
      Z bólem,ale w tym przypadku muszę uznać wyższość moich laickich przeciwników
      politycznych nad mizernymi obrońcami wiary katolickiej,której jestem
      wyznawcą.
      • logowany1 Re: Ciekawa audycja "Co z tą Polską". 22.04.05, 14:52
        borbali napisał:

> Żeby było ciekawiej to powiem ,że audycja była ciekawa i pouczająca.Zasługa w
        > tym Urbana i Toepliza[!],którzy wnieśli do dyskusji elementy obiektywnej
        oceny
        > JP2 i ostatnich zdarzeń związanych z jego śmiercią.
        > Żeby nie było podejrzeń to informuję,że jestem wierzącym,a antykomunizm
        > wyssałem z mlekiem matki.
        > Lis okazuje się bardzo słabym moderatorem swoich audycji.Był niezły przy
        > czytaniu z kartki w "Faktach".On i młody Hołownia reprezentowali jednakowo
        > niski poziom w dyskusji nie przytaczając żadnych wiarygodnych argumentów jak
        > również nie potrafili ustosunkować się do krytycznych wypowiedzi Urbana i
        > Toepliza.Jest prawdą,że JP2 w okresie swojego pontyfikatu nie wprowadził do
        > kościoła żadnej twórczej zmiany.Jego niewątpliwą zasługą było upowszechnienie
        w
        >
        > świecie wiary katolickiej i działanie na rzecz pojednania ludzi i różnych
        > religii. Był doskonałym mówcą o wielkiej charyżmie i postacią bardzo medialną
        > co przyciągało tłumy powiększając coraz bardziej jego popularność.
        > Miał rację Urban,że TV podsycała emocje Polaków w kierunku graniczącym z
        > fanatyzmem.Nie wyśmiewał jednak tych ludzkich uczuć,jedynie Toeplitz poddał w
        > wątpliwość autentyczność głoszonego powszechnie pojednania i odrodzenia
        > duchowego narodu,które w przypadku piłkarzy trwało "aż" dwa dni.
        > Z bólem,ale w tym przypadku muszę uznać wyższość moich laickich przeciwników
        > politycznych nad mizernymi obrońcami wiary katolickiej,której jestem
        > wyznawcą.

Żeby nie było podejrzeń to informuję, że jestem niewierzącym a ideały lewicy
        wyssałem razem z mlekiem matki. I dlatego też wstyd mi przyznać zę ani Urban
        ani Toeplitz nie miel nic do powiedzenia. Ich wywody były na żenującym poziomie
        i wydaje się ze wynikały z ich hipokryzji jak i zupełnego braku wychowania. Nie
        potrafili zrozumiec najpsrosztszej sprawy, że nalezy zrozumieć smutek osób
        które odczuwają stratę osoby sobie bliskiej. Otóż jakkolwiek by nie było to w
        czasie żałoby i w czasie pogrzebu ludzie nie zastanawiają się czy zmarły był
        piekny i nie zajmują się wyliczaniem jego wad (a toże np. był skąpy, a to że
        był głupi miał łupież, btrydko się ubierał etc). Żałobvnikom nie opowiada się
        też że udaja a ich łzy są sztuczne. Stary dziad Urban cały czas próbował
        rozmawiac o kondomach tak jak by ta sprawa miała o0kreslać jakośc pontyfikatu.
        na dodatek Urban jako osobnik niezbyt inteligentny mówił bzdury i w oczywisty
        sposób sam sobie przeczył: otóz twierdził że JPII zabrania uzywania prezerwatyw
        przez co rodzi się duzo ludzi, jest przeludnienie i brakuje zywności, po czym
        za chwilę mówił że ponieważ JP II zabrania uzywania prezerwatyw to Afryka się
        wyludnia bo ludzie wymieraja na AIDS. By krytkyać kościół wcale nie trzeba
        posuwac się do lżenia zmarłych i tych którzy tych zmarłych opłakuja. No ale
        ocZywiście dla forsy Urban zrobi wszystko. Lis rzeczywiście był kiepski ale
        niby czemu miał sięustosunkowywac do nędznych artykułów Urban i Toeplitza. Otóz
        najwieksza świnia uszanuje zmarłego ale te dwa stare capy jednak nie - jeszcze
        nie pochowano JPII a oni juz chcieli rozważac jego wszytskie wady. Nie nalezy
        ymagac od innych że będą się zachowywać równie podle jak Urban czy Toeplitz. To
        co oni robili to przypomianło kłótnie o spdek po zmarłym.
        Z bólem,ale w tym przypadku muszę uznać wyższość moich katolickich przeciwników
        politycznych nad mizernymi obrońcami ideałów lewicowych, których sam jestem
        wyznawcą.
        • gosia_chello Re: Ciekawa audycja "Co z tą Polską". 22.04.05, 15:13
          Musze sie zgodzic z Twoimi postami na ten temat.
          Zarowno masz racje w tym co mowisz, ze Toeplitz i Urban nie sa w stanie
          zrozumiec spontanicznosci ludzi i ich wielkiego szacunku i milosci do Jana
          Pawla II. Tutaj nikt nikomu nic nie kazal, ludzie tak czuli, chcieli sami byc w
          kosciolach i modlic sie i przezywali ogromny smutek.
          Takze i w tym sie z Toba zgadzam, ze argumenty ich obu zarowno Toeplitza jak i
          Urbana byly zalosne.
          W ogole zapraszanie Urbana do Co z ta Polska i rozmawianie z nim o Janie Pawle
          II jest nie na miejscu.
          • borbali Re: Ciekawa audycja "Co z tą Polską". 22.04.05, 15:38
            Może Gosiu oświecisz mnie w czym argumenty Urbana i Toeplitza były żałosne.
            Czyżbym oślepł i przestałem widzieć i słyszeć.Jak na razie to czytający wątek
            nie widzą twoich argumentów o żałośności wypowiedzi Urbana i Toeplitza.
            • logowany1 Re: Ciekawa audycja "Co z tą Polską". 22.04.05, 15:50
              borbali napisał:

> Może Gosiu oświecisz mnie w czym argumenty Urbana i Toeplitza były żałosne.
              > Czyżbym oślepł i przestałem widzieć i słyszeć.Jak na razie to czytający wątek
              > nie widzą twoich argumentów o żałośności wypowiedzi Urbana i Toeplitza.

ja cie ośiwecę jeszcze raz. Choćby ta ewidentna bzdura o kondomach : raz że z
              powodu zakazu uzywania kondomów za duzo ludzi w Afryce sięrodzi i nie mozna ich
              wykarmić a za chwilę że wymierają na AIDS bo nie mozna uzywać prezerwatyw.
              Sugestie Urbana że to dlatego ludzie w Afryce umieraja bo Bank Światowy i ONZ
              słuchały się JPII to jaieś aberracje umysłowe rodem z propagandowej broszurki
              dla przygłópów z lat 50-ych. Albo to żalosna wypowiedź że nie porównuje JPII do
              Stalina, bo JP II nie był zbrodniarzem. To maja bys jakieś argumenty. To
              żałosne bełkotanie dziada przygłupa któremu ze starości się instalacja
              przepala. Urban niech sie ziółek napije, niech mu pieluchę zmienia, bo wyglada
              już jakby rznął pod siebie, a nie do telewizji.
              A jeśli nie rozumiesz tego że nie nalezy szydzić z czyjejś żalóby i to zanim
              pochowano zamrłego, to ja juz niestety ci tego nie wytłumaczę.
      • dyskut22 Re: Ciekawa audycja "Co z tą Polską". 22.04.05, 19:43
        A może przyczyna leży zupełnie gdzie indziej?
        - Programu wprawdzie nie widziałem, ale jak slysze byl o JP II.
        A nietety w Polsce nie da sie obiektywnie dyskutowac na jego temat.
        Nie tylko w TV, ale w zadnym medium, na zadnym forum.
        Odrobina odstepstwa od "linii" staje sie koncem odstepujacego.
        Przekonal sie o tym m. innymi ks. Obirek.

pozdr.
    • kogelmogell Re: bezsnadziejne "I co z ta Polska"? 22.04.05, 15:53
      Nie lubię Lisa. Tak po prostu i zwyczajnie. Zachowuje się czasami jak ostatni
      bufon, jest zarozumiały... Ale mimo to doceniam jego rzetelną wiedzę i
      inteligencję, umiejętność odnalezinia się w każdej sytuacji. I cenię go za to,
      że w tym przepełnionym zakłamaną poprawnością polityczną (od której rzygać mi
      się już chce) nie ukrywa swojego zdania. W wielu kwestiach nie zgadzam się z
      jego poglądami ale uważam, że to dobrze, że zajmuje stanowisko (Co z tą Polską
      to nie program informacyjny, gdzie potrzebny jest obiektywizm) Nie cierpię
      rozlazłych dupków usiłujących wszystkim dogodzić, niemających własnego zdania.
      A co do Urbana, to uważam, ze jest również inteligentnym facetem ale tym razem
      nie popisał się kompletnie, nie potrafił wymienić żadnego sensownego argumentu,
      skoncentrował się na kondomach. Jeżeli dla niego to jest jedyna refleksja z
      nauczania i działalności kościoła to jest mi tylko przykro...
      • pandada Re: bezsnadziejne "I co z ta Polska"? 22.04.05, 18:23
        Zachowujesz się jak ten pajac z "Ozonu". Rozmowa była przecież nie na temat encyklik. Urban zgłosił pretensję do kondomofobii watykańskiej i dlatego o tym wspomniał, że jest ważne dla ludzkości, a nie dlatego, że uznał, że takie było sedno działalności JP2.
        Po drugie - śmierć milionów ludzi z powodu AIDS to bardzo istotna sprawa. Co jest istotniejsze?
        Urban powiedziałby więcej o innych rzeczach, ale młody uczepił się tych prezerwatyw, jakby miał jakąś obsesję, zamiast podyskutować o AIDS i zatrważającej dempografii (i nędzy) w trzecim świecie.

Argumentacja Lisa w skrócie:
        to dobrze, że cały czas nadawaliśmy o żałobie, bo było to bardzo ważne, co widać po zdominowaniu przez żałobę programu telewizyjnego.
        • aron2004 Re: bezsnadziejne "I co z ta Polska"? 25.04.05, 16:51
          > Po drugie - śmierć milionów ludzi z powodu AIDS to bardzo istotna sprawa. Co je
          > st istotniejsze?

a w krajach niekatolickich ludzie nie umierają na AIDS?
          to też wina Papieża?

> Urban powiedziałby więcej o innych rzeczach, ale młody uczepił się tych prezerw
          > atyw, jakby miał jakąś obsesję, zamiast podyskutować o AIDS i zatrważającej dem
          > pografii (i nędzy) w trzecim świecie

ciekawe
          Papież mówi że nie można używać prezerwatyw ale jednocześnie mówi że nie można się stukać z kim popadnie tylko z własną żoną/mężem

jak będziesz miał 1 partnera to się nie zarazisz AIDS
    • flora1 Re: bezsnadziejne "I co z ta Polska"? 22.04.05, 16:15
      Pan Toeplitz „zabłysną” odkrywczą kwestią gdzie stwierdził, że Michnik i
      Kołakowski w swoich tekstach nie napisali prawdy, bo nie mogli czuć tego, o
      czym pisali. Według naszego myśliciela Toplitza, jedynie prości ludzie mają
      prawo do takich uczuć jak rozpacz i smutek po stracie bardzo ważnej osoby.
      Panie Toeplitz! Taki pan stary, a taki.... głupi, tylko tyle mogę na ten temat
      powiedzieć....
      P.s. Oglądając panów U&T, miałam dziwne uczucie, że widzę i słyszę jakiś dwóch
      kosmitów, którzy przed kilkoma tygodniami przylecieli z Tytana na Ziemię i
      kompletnie nie rozumieją co się wokół nich dzieje, a im bardziej nie potrafią
      pojąć i zrozumieć, tym mocniej się irytują i opowiadają coraz większe
      głupoty ;)))
      • borbali Ciekawa audycja "Co z tą Polską". 22.04.05, 16:36
        Pragnę cię powiadomić Floro,że jest trzeci kosmita w postaci mojej skromnej
        osoby bo z wieloma spostrzeżeniami Urbana i Toeplitza zgadzam się.Nie zgadzam
        się z kłamstwem nawet gdyby pochodziło od największego autorytetu.Pan
        Kołakowski skłamał mówiąc,że na skutek śmierci JP2 zmienił się i to
        zakwestionował Toeplitz,a nie to że głęboko przeżywał tę śmierć.
        • pandada Re: Ciekawa audycja "Co z tą Polską". 22.04.05, 17:52
          Kołakowski - autorytet intelektualny, człowiek popularny i ceniony, autor mnóstwa książek... No cóż, stoi nad grobem.
          A jak się poprawił? Może przestał nadużywać... rozumu.
        • flora1 Re: Ciekawa audycja "Co z tą Polską". 25.04.05, 14:34
          borbali napisał:

> Pragnę cię powiadomić Floro,że jest trzeci kosmita w postaci mojej skromnej
          > osoby bo z wieloma spostrzeżeniami Urbana i Toeplitza zgadzam się.Nie zgadzam
          > się z kłamstwem nawet gdyby pochodziło od największego autorytetu.Pan
          > Kołakowski skłamał mówiąc,że na skutek śmierci JP2 zmienił się i to
          > zakwestionował Toeplitz.

A ty oczywiście jesteś panem Kołakowskim skoro masz tak niezbitą pewność, że
          żadna zmiana nie nastąpiła....
          Ciekawe dlaczego nasz drogi kosmita i jego druhowie, odbierają nawet
          tym "największym autorytetom" prawo do zmiany? czyżby oceniali innych przez
          pryzmat własnej marności i niedoskonałości?
      • pandada Re: bezsnadziejne "I co z ta Polska"? 22.04.05, 17:48
        Ludzie zatracili się w TV. A wystarczyło normalnie wyjść do parku, do sklepu, aby zobaczyć, że ludzie krzątają się i śmieją, bawią z dziećmi i zajadają lodami. Menele z mojego osiedla nie przerwali "pracy", ani w dzień po śmierci Wojtyły, ani w dniu pogrzebu. Gdyby nie TV , to naprawdę byłoby dosyć normalnie.
        A już w TV, to wydaje się, że najwięcej umiaru zachowali duchowni.
    • borbali Ciekawie "Co z tą Polska" 22.04.05, 16:21
      Prezerwatywy nie zostały wymyślone przez Urbana lecz przez naukę poto aby
      zapobiegać zakażeniu ludzi grożnymi chorobami i ograniczać niepożądanemu
      zajściu w ciążę.
      Jeżeli ktoś jeszcze o tym nie wie to znaczy,że nie wyrósł z wielu szczenięcego
      lub ogarnął go wtórny analfabetyzm.
      Jest jeszcze chwilowe zaślepienie graniczące z fanatyzmem.Najlepsze nato
      rozwiązanie mają Arabowie.Wysadzenie w powietrze ten stan kończy.Naszym
      fanatykom dla przejrzenia na oczy potrzeba doświadczenia w postaci AIDS.
      "Polak mądry po szkodze" musi się dla wielu zrealizować.
      • loic Lis to taki drugi pospieszalski 22.04.05, 16:49
        Przekonałem się o tym wczoraj,
        widząc jego "obiektywność".
        Chciał za wszelką cenę wyjść na "poprawnego politycznie"
        i nie podpaść wileu Polakom.
        A props nsamego Urbana: często jest tak, że nie ważne, co się mówi,
        lecz kto to mówi i
        jak mówi. Dlatego argumenty Urbana, z którymi w większości
        się zgadzam, zresztą nie tylko ja, ale i wiele innych osób,
        brzmiały groteskowo, Urban bowiem groteskowy jest.
        A jeśli przyjrzeć się dokładniej wczorajszemu progranmowi,
        to zauważyć można, że U starał się w miarę kulturalnie,
        logicznie, zachowując zasady rozmowy
        przekazać myśli wielu Polaków.
        Wszystko, co mówił, było w głupi, agresywny,
        arogancki sposób przekręcane przez tego młodego idiotę z Ozonu,
        oszołoma, nakręcającego się świadomością,
        że zaproszeni przez lisa osoby będą mu bili oklaski.
        U mówił o wielu rzeczach, o mediach, o szczerości Polaków,
        w pewnym momencie wspomniał o ważnej kwestii walki z aids,
        a ten wypierdek potrafił skwitować
        wszystkie te argumenty niedorzezcznym stwierdzeniem
        rodzaju "z encyklik Papieża zapamiętał pan tylko słowó prezerwatywa?".
        W ogóle nawet nie starał się słuchać, co mówi rozmówca,
        tylko bez zastanowienia bronił swoich ustalonych tez.
        Tak a propos, ja również uważam,
        mimo, że ten okres był dla mnie również niezwykły
        i dał mi nieco do myślenia,
        że media nakręcały w dużej
        mierze wszystkie te emocje, niektóre tytuły prasowe
        były wręcz śmieszne i nieadekwatne do rzeczywistości.
        • pandada Re: Lis to taki drugi pospieszalski 22.04.05, 17:39
          Lis był osobiście dotknięty, bo Urban pisał o jego rozmazanym makijażu, gdy wzruszał się wszechświatową żałobą po papieżu. Szkoda, że nie zacytował tego kawałka
    • fastaxe77 Re: bezsnadziejne "I co z ta Polska"? 22.04.05, 18:39
      Wcale nie takie beznadziejne.
      Mieliśmy okazję przekonać się jak będą wyglądały "dyskusje" w telewizjach
      innych niż "Trwam", o publisi nie wspominając.
      Nie narzekajmy!
      Za Wissarionowicza nie można było nawet tak "podyskutować"...
      A teraz, po śmierci StaruszkaDwojgaImioniJednegoLiczebnikaPorządkowego,za
      nieprawomyślne poglądy zostaniesz najwyżej nazwany babcią klozetową przez
      młodego "ozonłoma". Czyż to nie piękniejsze niż podróż bydlęcym wagonem na
      bezkresne połacie wiecznej zmarzliny?;-)
      No chiba,że trafisz na nawróconego kibica piły kopanej...
      Ten ci nie popuści!
      Wszak ślubował miłować kibiców drużyny przeciwnej a ty brachu bez szalika
      nawet...:-(((
    • filomena102 Re: po wyborach jest dla niej nadzieja 22.04.05, 18:39
      Logowany,
      dzięki że zechciałeś zabrać głos tutaj wśrod tych starych komuchow i o starych
      komuchach.
      Twoj głos tchnie życiem a ci tutaj padliną.
      Zauważyłam jedno, ludzie pozbawieni duszy zieją trupim smrodem na starość.
      wynika to z tego, że wyrzekli się duszy i pozostało im tylko ciało.
      Ciało się psuje a tylko dusza jest wieczna i tylko dusza dodaje człowiekowi
      piękna.

Tak wiec jedni w wiku 84 lat są piękni a drudzy tylko obleśni.
    • the.bill1 do szatek100 22.04.05, 18:44
      Chciałbym, abyś zauważył jakim tonem się wypowiadasz. DObrze, że nie proponujesz
      swego stylu jako standardu. Urban jest moim zdaniem zagubionym i nieszczęśliwym
      człowiekiem. Wygląda na faceta, który kilkadziesiąt razy w życiu zadawał gwałt
      swojej duszy.
      Dziś dla niego pojęcia dusza jest pewnie słowem do kpiarkiej riposty.
      Smutne...
      • douglasmclloyd Re: do szatek100 25.04.05, 22:28
        the.bill1 napisał:

> Chciałbym, abyś zauważył jakim tonem się wypowiadasz. DObrze, że nie
        proponujes
        > z
        > swego stylu jako standardu. Urban jest moim zdaniem zagubionym i
        nieszczęśliwym
        > człowiekiem. Wygląda na faceta, który kilkadziesiąt razy w życiu zadawał gwałt
        > swojej duszy.
        > Dziś dla niego pojęcia dusza jest pewnie słowem do kpiarkiej riposty.
        > Smutne...

urban nie moze sie pogodzic z faktem, ze przegral. On i jego formacja. Ze ich
        miejsce jest na smietniku.
    • filomena102 Re: "I co z ta Polska"? bedzie dobrze 22.04.05, 19:02
      przepraszam ale to proba mikrofonu
    • wodnik07 Re: bezsnadziejne "I co z ta Polska"? 22.04.05, 21:29
      Wydaje mi się, że to był sprytnie przygotowany spektakl przez Lisa i Urbana.
      Z pobudek medialnych i komercyjnych. Trzeba przecież teraz bezkolizyjnie
      sprowadzić na ziemię, do szarej rzeczywistości miliony Polaków. Natomiast,
      jeżeli się mylę,a to co widziałam było prawdziwe, to Lis wypadł żałosnie,jak
      dewot, a Urban był sobą, jak zawsze.
      Wydawałoby się, że ten niezwykły zryw narodowy po śmerci JPII wyelimuje w
      cudowny sposób z naszego życia: prywatę,korupcję,złodziejstwo, nienawiść, itd.
      Wydawałoby się, że od głowy (ryby) zacznie się naprawa. Nic bardziej mylnego.
      Posłowie nawet pogrzeb JPII wykorzystali, żeby napchac sobie kieszenie dietami
      i to jest obrzydliwe!
      • hrabia.m.c Re: bezsnadziejne "I co z ta Polska"? 22.04.05, 21:34
        Jezcze jedna ,ktora w poslów wierzy:-))))
        >Posłowie nawet pogrzeb JPII wykorzystali, żeby napchac sobie kieszenie dietami
        i to jest obrzydliwe! <
        Bydlo to bydlo i już.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka