Dodaj do ulubionych

Tusk: profesorze, nie startuj

29.04.05, 20:46
PopieraM Tuska. Profesorze padłeś ofiarą złych doradców (dorDCY) lub wręcz
prowokatora, odejdź z honorem.
Obserwuj wątek
    • kataryna.kataryna Re: Tusk: profesorze, nie startuj 29.04.05, 21:14
      Oj głupiś pan jest panie Tusk, tak jak i reszta PO w tej sprawie. Kieres się
      może wycofać ale co wtedy? Jaka jest gwarancja, że były rzecznik UOP-u będzie
      lepszy? Względny rozsądek zachowuje w tej sprawie SdPl, jako jedyna partia nie
      poddaje się atmoseferze.
      • inwestycje.neostrada.pl to skandal co zrobił Kieres 30.04.05, 07:17
        postawił zarzuty księdzu bez dowodów dając pole do linczów w mediach
        powinien ujawnić sprawę wraz z materiałem dowodowym, zeby wszystko było jasne
        teraz wszyscy rozmawiają nie wiadomo o czym ...
      • witek.bis Re: Tusk: profesorze, nie startuj 30.04.05, 15:07
        kataryna.kataryna napisała:

> Oj głupiś pan jest panie Tusk, tak jak i reszta PO w tej sprawie. Kieres się
        > może wycofać ale co wtedy? Jaka jest gwarancja, że były rzecznik UOP-u będzie
        > lepszy? Względny rozsądek zachowuje w tej sprawie SdPl, jako jedyna partia
        nie
        > poddaje się atmoseferze.
        >
        >
        >
        Kasiu! A może oni wcale nie są tacy głupi, jakby się zdawało. Przecież brak
        poparcia dla Kieresa nie musi automatycznie oznaczać poparcia Bullera. Może
        właśnie chodzi o to, żeby nie wybierać Kieresa na następne pięć lat, bo te jego
        nieustanne wahania, skrupuły i niezręczności dostarczają tylko amunicji wrogom
        IPN i lustracji. Może lepiej będzie jak pozarządza jeszcze tą firmą przez parę
        miesięcy, a potem odda ją komuś, kogo ta robota nie będzie aż tak bardzo
        męczyła. Ja mam dla niego wiele szacunku i sympatii, ale czasem wydaje mi się,
        że on ma predyspozycje do bycia kapelanem IPN, a nie jego prezesem.
        Nieuzasadnione i podłe napaści na Kieresa oburzają mnie, ale tak naprawdę to
        przecież nie on jest ich właściwym celem tylko IPN i sama lustracja. Wydaje mi
        się, że pozostawienie go na tym stanowisko mogłoby się okazać niedźwiedzią
        przysługą – zamęczą go jak amen w pacierzu. Coś mi się zdaje, że przeciwnicy
        lustracji woleliby go nawet widzieć na czele IPN-u, bo – przykro mi to mówić –
        Kieres dość dobrze sprawdza się w roli chłopca do bicia. Zresztą zwróć uwagę na
        to kto zapowiedział swoje poparcie dla niego.
      • witek.bis Re: Tusk: profesorze, nie startuj 30.04.05, 18:56
        Zajrzałem jeszcze raz do tego wątku. Przeczytałem ponownie swój post i zrobiło
        mi się jakoś głupio. Przez moment wydało mi się nawet, że pisał go ktoś inny.
        Pomyślałem chwilę (w przyszłości postaram się to robić przez napisaniem postu)
        i trochę zmieniłem zdanie. Polityka polityką, kombinacje kombinacjami,
        lustracje lustracjami, ale jeśli ktoś staje się celem publicznej nagonki, pada
        ofiarą perfidnych manipulacji, to po prostu nie wypada go zostawiać na lodzie i
        oficjalnie ogłaszać, że odbiera mu się swoje poparcie. Może nie wierzę za
        bardzo w to, by Leon Kieres nazajutrz po reelekcji obudził się Leonem
        Zawodowcem, ale nie takie już cuda się zdarzały. Tym bardziej, że na tle tego
        Bullera już dzisiaj może robić za Rambo i Supermana w jednym.
        Pozdrawiam (Ciebie i Leona)
        • kataryna.kataryna Re: Tusk: profesorze, nie startuj 30.04.05, 19:59
          witek.bis napisał:

> Zajrzałem jeszcze raz do tego wątku. Przeczytałem ponownie swój post i
          zrobiło
          > mi się jakoś głupio. Przez moment wydało mi się nawet, że pisał go ktoś inny.
          > Pomyślałem chwilę (w przyszłości postaram się to robić przez napisaniem
          postu)
          > i trochę zmieniłem zdanie. Polityka polityką, kombinacje kombinacjami,
          > lustracje lustracjami, ale jeśli ktoś staje się celem publicznej nagonki,
          pada
          > ofiarą perfidnych manipulacji, to po prostu nie wypada go zostawiać na lodzie
          i
          >
          > oficjalnie ogłaszać, że odbiera mu się swoje poparcie.

Zwłaszcza jak nagonką kieruje brygada majstra Czuchnowskiego. Nie sądzę, żeby
          chodziło o ojca Hejmo i jest mi przykro, że Tusk się przyłącza do wrzasku
          frontu antylustracyjnego zamiast na spokojnie zastanowić się kto i w co gra. Bo
          że to jest gra to nie mam wątpliwości. To nie Kieres zaczął, o krakowskim
          otoczeniu Wojtyły też nie on powiedział tylko Siemiątkowski w Gazecie, a
          Malińskiego nie on obciążył. Kieres jest na straconej pozycji bo przeciwnicy
          lustracji nie cofną się przed niczym. Dlaczego im w tym pomagać?

A jak już Tusk uważa, że Kieres nie powinien być prezesem to lepiej byłoby
          gdyby PO po prostu głosowała przeciwko Kieresowi zamiast licytować się w
          publicznym chłostaniu człowieka. Przykro na to patrzeć bo się wszyscy
          bezmyślnie rzucili na człowieka, którego największą winą jest to, że stoi na
          straży teczek, których się niektórzy bardzo boją.
        • czur-czur-ra Re: Tusk: profesorze, nie startuj 30.04.05, 23:58
          witek.bis napisał:

Polityka polityką, kombinacje kombinacjami,
          > lustracje lustracjami, ale jeśli ktoś staje się celem publicznej nagonki,
          pada
          > ofiarą perfidnych manipulacji, to po prostu nie wypada go zostawiać na lodzie

Do tego momentu myślałem, że miałeś na myśli ks. Konrada Hejmę.
          Co do Kieresa, to nadal trzymam za niego kciuki.
    • jak.babcie.kocham A kim jest ten Buller? 29.04.05, 21:18
      Ktoś wie coś więcej?
    • adalberto3 Kieres puścił bąka, w dodatku ... 29.04.05, 23:11
      .. w stylu podobnym do starego cynika Urbana.
      • dupekzoledny Re: Kieres puścił bąka, w dodatku ... 30.04.05, 09:45
        kieresik zrobił po raz pierwszy kawałek dobrej roboty.pokazał KArTOfLOM jkie
        one PIĘKNE I WSPANIAŁE. i to pod boczkiem największego przepraszam za wyrażenie
        autoryteta.
        pycha.
    • ewa9823 Kieres jest OK 30.04.05, 14:42
    • michal00 Kieres jest dla wszystkich niewygodny 30.04.05, 15:35
      Kazda partia bedzie chciala na newralgiczny "odcinek lustracyjny" wstawic
      swojego czlowieka. Tusk posluzyl sie pretekstem ze sprawa ojca Hejmo, zeby
      uzasadnic potrzebe rezygnacji Kieresa. Ciekawe ze jak do tej pory nie
      przeszkadzaly mu anonimowe lecz dobrze poinformowane kobiety roznoszace wiesci
      z IPN choc rozsadek nakazywalby zajac sie nimi w pierwszej kolejnosci.
      • hrabina777 Re: Kieres jest dla wszystkich niewygodny 01.05.05, 01:59

zgadzam sie ze jest wielu w kraju,ktorzy chcieliby miec na stanowisku prezesa
        IPN swojego czlowieka.

Kieres nie wydaje mi sie byc "czyjs"' ; ma czysta przeszlosc ,nieposzlakowana
        opinie ; po prostu czlowiek o czystych rekach.

To nie moze byc w oczach zainteresowanych utraceniem IPN i calej ideii
        lustracji,zaleta. Wrecz przeciwnie. Takim czlowiekiem jak KIeres nie da sie
        rzadzic po swojemu.

Kieres od poczatku byl przygotowany na rozne manipulacje i niewybredne ataki i
        zdaje sie to niezle znosic.:}

Wnosze to z faktu ze ponownie ubiega sie o to samo stanowisko:} To dobrze.

Ma doswiadczenie i jest zahartowany.

Nie widze powodu aby mu jakos specjalnie wspolczuc,wiedzsial na co sie decyduje.

Natomiast widze powod, dla ktorego powinnismy bacznie obserwowac te wszystkie
        podchody ,zagrywki jakie maja i miec beda jeszcze miejsce wokol IPN i samego
        prezesa.

Trzeba chronic IPN i idee jego powstania. Jak rowniez idee lustracji osob
        publicznych ,i to niezaleznie od nazwiska czy zaslug "na polu".

Jawnosc zycia publicznego.

Byc uwaznym i swiadomym obserwatoerm tego co sie bedzie dzialo

Stety ,myslenie jest wciaz w cenie:}
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka