Dodaj do ulubionych

Min. Belka podał się do dymisji !

IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 02.07.02, 16:59
Obserwuj wątek
    • Gość: Hania Re: Min. Belka podał się do dymisji ! IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 02.07.02, 16:59

Zbyt piekne aby bylo prawdziwe!
      • Gość: prowokat Re: Min. Belka podał się do dymisji ! IP: *.telimeny / 192.168.0.* 02.07.02, 17:04
        czy jest aż tak źle?
      • indris Prawdziwe ! 02.07.02, 17:05
        TOK-FM poinformowało w wiadomościach o 17.00
        • douglasmclloyd Re: Prawdziwe ! 02.07.02, 17:11
          indris napisał(a):

> TOK-FM poinformowało w wiadomościach o 17.00

Pewnie do zbalansowania budzetu brakuje 100 mld. Ostatni gasi swiatlo.
          • nell26 szczur uciekl z tonacego okretu... 03.07.02, 21:03
            taka jego natura...
      • Gość: ktos Wolisz Kolodke??? IP: *.pl 02.07.02, 18:18
        • Gość: Hania Re: Wolisz Kolodke??? IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 02.07.02, 18:24
          Ja? Nie. Dlaczego mam wolec?
          To tak jakbys mnie zapytal, czy wole miec kaszel czy katar.

• Gość: ktos Re: Wolisz Kolodke??? IP: *.pl 02.07.02, 19:56

> Ja? Nie. Dlaczego mam wolec?
            > To tak jakbys mnie zapytal, czy wole miec kaszel czy katar.

Jesli Belka to kaszelek, to Kolodko - gruzlica.
        • maretina Re: Wolisz Kolodke??? 03.07.02, 20:59
          ja tam "kompetencji"kolodki sie obawiam
      • Gość: Terry Waldorf a umysł kobiety IP: 217.153.50.* 02.07.02, 19:30
        Waldorf mawiał, że przeciętna kobieta ma umysł równy jednej kurze, a wybitnie
        inteligentna dwóm kurom. Miał rację tylko pominął ciebie: ty masz mniej więcej
        jedną setną kury. Zmywać naczynia !
        • maretina Re: Waldorf a umysł kobiety 03.07.02, 21:01
          Gość portalu: Terry napisał(a):

> Waldorf mawiał, że przeciętna kobieta ma umysł równy jednej kurze, a wybitnie
          > inteligentna dwóm kurom. Miał rację tylko pominął ciebie: ty masz mniej więcej
          > jedną setną kury. Zmywać naczynia !
          Tobie polecam czyszczenie kibli.... pardon za wyrazenie, drodzy forumowicze, ale
          czasami nie mozna poprawnie sie wyrazic.....
      • Gość: Terry Hania do srania IP: 217.153.50.* 02.07.02, 19:30
    • Gość: gadułą Re: Min. Belka podał się do dymisji i zrobił kawał IP: *.IOd.krakow.pl 02.07.02, 17:19
      Min. Belka podał się do dymisji i zrobił kawał towarzyszowi leszkowi czarnemu,
      tak pluł na Balcerowicza jadem i sam teraz poległ od tego jadu !
      bedziemy mieli ministra z łapanki !
      • Gość: Ania ReMoja Kandydatura IP: *.upc.chello.be 02.07.02, 17:22
        Leszek Balcerowicz.Nie byloby spiec na linii minister finansow i RPP .
        • indris Znakomita Kandydatura. Popieram 02.07.02, 17:28
          Ministra może premier odwołać w każdej chwili. Może mu tez wyrazić wotum
          nieufności Sejm. A z kadencyjnego stanowiska prezesa NBP by wtedy odszedł - i
          już nie wrócił. Ale to już jest naprawdę zbyt piękne żeby było prawdziwe.
          • Gość: emeryt2 Re: Wara od Balcerowicza!!! IP: *.zigzag.pl / 217.11.129.* 04.07.02, 08:35
            Gość portalu: Emeryt napisał(a):

> Pan minister Łapiński chciał mi dać we wrześniu na wybory samorządowe leki za
            > przysłowiową złotówkę, a to naruszyłoby konstrukcje budżetu. Dlatego pan
            > premier Belka zrezygnowal. Nie będzie sobie d... emerytami zawracał.

Witam
            A niby dlaczego akurat Tobie miałaby sie należeć leki MOJE pieniądze? Ja chce,
            aby moich pieniedzy pilnował Belka i Balcerowicz - a nie bezmyslnie wydawał na
            kiełbase wyborcza oszolom pełniący niestety funkcje ministra zdrowia.

Pozdrawiam

emeryt2

• douglasmclloyd Zmeczyl sie 02.07.02, 17:22
      "Minister Belka powiedział, że po ośmiu miesiącach pracy, odchodzi z rządu z
      powodów osobistych. Czuje się po prostu zmęczony."

Co maja powiedzic ci, ktorzy paracuja kilkadziesiat lat pod ziemia?

"Marek Belka zdementował informację, ze powodem jego odejścia jest wysokość
      deficytu budżetowego na przyszły rok. Ma on wynieść 43 miliardy złotych. Taką
      kwotę przewidziano w założeniach budżetu państwa na 2003 rok - poinformował dla
      konferencji prasowej minister finansów Marek Belka. Wcześniej minister finansów
      mówił o deficycie budżetowym w wysokości 40 miliardów."

Pare miliardow w te czy we wte nie ma znaczenia.

• Gość: Emeryt Re: To przeze mnie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.07.02, 17:30
        Pan minister Łapiński chciał mi dać we wrześniu na wybory samorządowe leki za
        przysłowiową złotówkę, a to naruszyłoby konstrukcje budżetu. Dlatego pan
        premier Belka zrezygnowal. Nie będzie sobie d... emerytami zawracał.
        • Gość: Emeryt2 Wara od moich pieniedzy IP: *.zigzag.pl / 217.11.129.* 04.07.02, 07:56

Witam

Pozdrawiam

emeryt2

• indris Żeby tak jeszcze Balcerowicz... 02.07.02, 17:41
      (to takie marzenie)
      • Gość: Alberto Re: Żeby tak jeszcze Balcerowicz... IP: *.uc.nombres.ttd.es 02.07.02, 17:54
        Zamiast bredzic biegnijcie szybciudko do banku wyplacic
        resztki waszych oszczednosci, bo dopiero teraz zacznie sie
        rozkradanie na calego. Potam zaloza "cerrojazo" na konta
        jak w Argentynie i zwieja gdzies do Poludniowej Ameryki
        z waszymi oszczednosciami (C.Menem)
      • Gość: Emeryt2 Re: Żeby tak jeszcze Balcerowicz...Wara!! IP: *.zigzag.pl / 217.11.129.* 04.07.02, 08:32

Witam

Pozdrawiam

emeryt2

• jastrzebiec Re: Min. Belka podał się do dymisji ! 02.07.02, 17:52
      Tu sie nie ma z czego cieszyc.
      Jest dosc oczywiste, ze powodem odejscia musialy byc "roznice pogladow" miedzy
      Belka i Millerem. Nowy minister przeto bedzie bardziej po linii Millera a to
      wiele dobrego nie wrozy.

Chyba, ze popatrzy sie na to - "o ile musi byc gorzej zeby zaczelo byc lepiej?"

• douglasmclloyd Re: Min. Belka podał się do dymisji ! 02.07.02, 18:08
        jastrzebiec napisał(a):

> Tu sie nie ma z czego cieszyc.
        > Jest dosc oczywiste, ze powodem odejscia musialy byc "roznice pogladow" miedzy
        > Belka i Millerem. Nowy minister przeto bedzie bardziej po linii Millera a to
        > wiele dobrego nie wrozy.

> Chyba, ze popatrzy sie na to - "o ile musi byc gorzej zeby zaczelo byc lepiej?"

Nie obowiazuje juz teza Millera - "im gorzej tym lepiej"?
        • jastrzebiec Re: Min. Belka podał się do dymisji ! 02.07.02, 18:26
          Dla Millera, na dluzsza mete, nie.
          Na teraz dostanie bardziej "dyspozycyjnego" ministra, ale na co i na kogo bedzie
          potem zwalal wine?

P.S. Nie wydaje mi sie, zeby konflikt z Lapinskim byl rzeczywista przyczyna
          rezygnacji.

douglasmclloyd napisał(a):

> Nie obowiazuje juz teza Millera - "im gorzej tym lepiej"?

• indris Wiadomość z portalu "GW" 02.07.02, 18:16
      "Z dwóch źródeł w rządzie dowiedzieliśmy się, że powodem dymisji Belki był jego
      konflikt z ministrem zdrowia Mariuszem Łapińskim. Jaki? Szczegóły nie były
      znane."
      Może chodziło o leki dla emerytów ?
      • Gość: Emeryt Re: potwierdzxam IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.07.02, 18:22
        Juz to wcześniej pisałem. O złotówkę chodziło przedwyborczą.
        • Gość: andzia Re: Powtórka sprzed lat kilku.. IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 02.07.02, 18:54
          A ja widzę analogię w dymysji Balcerowicza /sprzed lat/
          i tej dziesiejszej -Belki. Obydwaj Ministrowie polegli w walce
          z populizmem i demagogią, której jest po równo w Solidarności i SLDUP.
          Dobrze że chociaż NBP jest w dobrych rękach. Ale jak długo?

• indris Powtórka sprzed lat kilku ? 02.07.02, 19:07
            Narazie analogii nie widać (co nie znaczy że jakaś nie istnieje). Balcerowicz
            odszedł z rządu nie sam a z całą partią. W przypadku Belki nie jest wyraźnie
            zarysowany koalicyjny odpowiednik UW, no i nie wiadomo o dalszych odejściach.
            Balcerowicza z obecnego stołka ruszyć jest dużo trudniej, ale może coś wymyślą.
            • Gość: Pipin-2 Pytanie IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 02.07.02, 19:08
              CO SIE KURWA TERAZ z SLD STANIE ??????
              • indris Próba odpowiedzi 02.07.02, 19:34
                To zależy od siły "frakcji Belki", o ile takie coś w ogóle istnieje. O tym, że
                w SLD coś iskrzy świadczył niedawny tekst Kurczuka (wiceprzew. klubu
                poselskiego) w "GW". Ale oponenci Millera nie bardzo mają dokąd pójść. Chyba
                SLD skręci w lewo.
                • Gość: Pipin-2 Re: Próba odpowiedzi IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 02.07.02, 19:42
                  Jesli SLD skreci na lewo,to chyba znaczy,ze dopasuje sie do linii partyjnej i
                  wyborczej Unii Pracy.....??
                  ps. czyzby oznaczalo to np. w praktyce oziebienie stosunkow z Kosciolem Kat. ??
                  • indris Re: Próba odpowiedzi 02.07.02, 20:11
                    Belka był w sprawach "kościelnych" doskonale obojętny. Skręt w lewo będzie (o
                    ile będzie) raczej w sprawach finansowo-społecznych.
                    PS Lepper w komentarzu wspomniał coś o Kołodce, jako możliwym następcy. Sawicki
                    z PSL powiedział, że osobiście go ta dymisja nie martwi. Zmartwiemie wyrazili:
                    Groooonkiewicz-Waltz, jakiś monetarysta z RPP, Gilowska z Platformy. Zestaw
                    charakterystyczny.
                    • Gość: Paweł Re: Próba odpowiedzi IP: *.bielsko.dialog.net.pl 03.07.02, 22:12
                      Zmartwiemie wyrazili:
                      > Groooonkiewicz-Waltz, jakiś monetarysta z RPP, Gilowska z Platformy. Zestaw
                      > charakterystyczny.

Fakt, charakterystyczny. Sami fachowcy doceniani na zachodzie.

• Gość: jacek84 Re: Powtórka sprzed lat kilku.. IP: 2.4.STABLE* / 192.168.3.* 03.07.02, 07:29
            Gość portalu: andzia napisał(a):

> A ja widzę analogię w dymysji Balcerowicza /sprzed lat/
            > i tej dziesiejszej -Belki. Obydwaj Ministrowie polegli w walce
            > z populizmem i demagogią, której jest po równo w Solidarności i SLDUP.
            > Dobrze że chociaż NBP jest w dobrych rękach. Ale jak długo?
            ========================================
            Tą analogię widzisz, ale nie polega ona natym co piszesz !
            Min.Belka ustąpił, bo zdaje sobie sprawę że na Titanicu już gra orkiestra i okręt
            bezapelacyjnie TONIE !!!
            Analogia do Balcerowicza : ten też ( obraził się wtedy na AWS i wystąpił z
            rządu) ale doskonale wiedział o budżetowej dziurze i chciał uniknąć jej
            autorstwa. Balcerowicz postąpił podle, uciekając z tonącego okrętu.
            Natomiest prof.Belka nie chce maczać palców w rządzie, gdzie rozdrapuje się co
            jeszcze się da. Nieudaczni i bez wyobraźni ministrowie nie zdają sobie sprawy z
            powagi sytuacji. Powiększają deficyt budżetu do 43 mld. a to grozi KATASTROFĄ.
            Sytuacja w Polsce jest wyjątkowo tragiczna. Rząd Millera nie zdaje sobie nawet
            sprawy.
            >
            >

• Gość: ktos Re: Powtórka sprzed lat kilku.. IP: *.pl 03.07.02, 21:04

> Sytuacja w Polsce jest wyjątkowo tragiczna. Rząd Millera nie zdaje sobie nawet
              > sprawy.

Tak jest, nie zdaje sobie sprawy. Oczywiscie przez Balcerowicza sobie tej sprawy
              nie zdaje. Bo przeciez przez kogo? Biedny Miller, biedny...
            • douglasmclloyd Re: Powtórka sprzed lat kilku.. 03.07.02, 21:15
              Gość portalu: jacek84 napisał(a):

> Gość portalu: andzia napisał(a):
              >
              > > A ja widzę analogię w dymysji Balcerowicza /sprzed lat/
              > > i tej dziesiejszej -Belki. Obydwaj Ministrowie polegli w walce
              > > z populizmem i demagogią, której jest po równo w Solidarności i SLDUP.
              > > Dobrze że chociaż NBP jest w dobrych rękach. Ale jak długo?
              > ========================================
              > Tą analogię widzisz, ale nie polega ona natym co piszesz !
              > Min.Belka ustąpił, bo zdaje sobie sprawę że na Titanicu już gra orkiestra i okr
              > ęt
              > bezapelacyjnie TONIE !!!
              > Analogia do Balcerowicza : ten też ( obraził się wtedy na AWS i wystąpił z
              > rządu) ale doskonale wiedział o budżetowej dziurze i chciał uniknąć jej
              > autorstwa. Balcerowicz postąpił podle, uciekając z tonącego okrętu.
              > Natomiest prof.Belka nie chce maczać palców w rządzie, gdzie rozdrapuje się co
              > jeszcze się da. Nieudaczni i bez wyobraźni ministrowie nie zdają sobie sprawy z
              >
              > powagi sytuacji. Powiększają deficyt budżetu do 43 mld. a to grozi KATASTROFĄ.
              > Sytuacja w Polsce jest wyjątkowo tragiczna. Rząd Millera nie zdaje sobie nawet
              > sprawy.

Rzad Millera najwyrazniej nie zdaje sobie sprawy z faktu, iz nie mozna pozyczac w
              nieskonczonosc. W tym roku 40 mld., w przyszlym 43. Przeciez deficyt nie ginie
              lecz sie zwieksza, a pozyczone pieniadze trzeba oddac. Z czego? Rzad odpowie – z
              deficytu. Niektorzy myla, ze deficyt, to taki worek, z ktorego mozna czerpac
              garsciami. Jak okreslil to w ubieglym roku jakis minister: “tegoroczny deficyt
              zostal juz wyczerpany.” I tak kolo sie zamyka, a spirala kreci dalej.
    • Gość: krotki Re: Min. Belka podał się do dymisji ! IP: 217.96.43.* 02.07.02, 19:51
      kwach wyfofał swojego człowieka by nie firmowac przedwyborczej kiełbasy Millera
      teraz na cłego ruszy rozdawnictwo , o reformach zapomnijcie
    • kimmjiki Panie Belka, co Pan?!? 02.07.02, 22:18
      Jestem w lekkim szoku. I kto teraz bedzie ministrem finansow? Kolodko nie umywa
      sie do Belki (choc na socjotechnice z pewnoscia zna sie duzo lepiej), Bauc nie
      ma szans (i tez sie raczej nie umywa), Balcerowicz nie wchodzi w gre z
      wiadomych powodow... Naprawde nie wiem, czym to sie skonczy - przeciez Belka
      byl najlepszym ministrem tego rzadu. Jesli za nim pojdzie reszta "obozu
      prezydenckiego" (Piechota i Hausner) to wszystko sie posypie, a skorzysta na
      tym tylko Lepper. Znamienny jest wynik sondazu na Onecie - Czy dymisja Belki to
      dobra wiadomosc? 27% tak, 73% nie. Zwazywszy, ze Belka specjalnie lubiany
      przeciez nie byl, wynik ten wiele mowi...
    • Gość: Nowy Podali się do dymisji następni z Min. Finansów. IP: *.torun.dialup.inetia.pl 02.07.02, 22:37
      <http://wyborcza.gazeta.pl/img/01/01kw10.gif> (PAP)
      (02-07-02 21:06)
      2.7.Warszawa - Wiceministrowie finansów Irena Ożóg oraz
      Andrzej Raczko podali się do dymisji - podało Radio
      Zet. Według Pulsu Biznesu resort opuścili też Wiesław
      Ciesielski, Jacek Uczkiewicz, Jacek Bartkiewicz i
      Tomasz Michalak.
      Informacji mediów nie potwierdził w rozmowie z PAP szef
      gabinetu politycznego Belki Jacek Ratajczak. "Nic mi
      nie wiadomo na temat ewentualnych dymisji
      wiceministrów, kierownictwo resortu pracuje w całym
      składzie" - powiedział Ratajczak.
      O dymisjach nie wiedział też rzecznik rządu Michał Tober.
      Radio Zet podało, że Belka już wczoraj był u prezydenta
      Aleksandra Kwaśniewskiego i poinformował go o zamiarze
      złożenia dymisji.
      Według radia, Belka wymienił też swojego faworyta na
      następcę.
      Miałby nim być minister pracy Jerzy Hausner.(PAP)

• douglasmclloyd Re: Podali się do dymisji następni z Min. Finansów. 02.07.02, 22:43
        Gość portalu: Nowy napisał(a):

> <http://wyborcza.gazeta.pl/img/01/01kw10.gif> (PAP)
        > (02-07-02 21:06)
        > 2.7.Warszawa - Wiceministrowie finansów Irena Ożóg oraz
        > Andrzej Raczko podali się do dymisji - podało Radio
        > Zet. Według Pulsu Biznesu resort opuścili też Wiesław
        > Ciesielski, Jacek Uczkiewicz, Jacek Bartkiewicz i
        > Tomasz Michalak.
        > Informacji mediów nie potwierdził w rozmowie z PAP szef
        > gabinetu politycznego Belki Jacek Ratajczak. "Nic mi
        > nie wiadomo na temat ewentualnych dymisji
        > wiceministrów, kierownictwo resortu pracuje w całym
        > składzie" - powiedział Ratajczak.
        > O dymisjach nie wiedział też rzecznik rządu Michał Tober.
        > Radio Zet podało, że Belka już wczoraj był u prezydenta
        > Aleksandra Kwaśniewskiego i poinformował go o zamiarze
        > złożenia dymisji.
        > Według radia, Belka wymienił też swojego faworyta na
        > następcę.
        > Miałby nim być minister pracy Jerzy Hausner.(PAP)

Szczury opuszczaja okret.

P.S.
        Hausner ministrem finansow? Ten aparatczyk i spec od nauk politycznych, czytaj
        propagandy socjalizmu, niczego w finansach panstwa nie naprawi.

• Gość: emeryt2 Re: Wara od moich pieniędzy. IP: *.zigzag.pl / 217.11.129.* 04.07.02, 07:59

Witam

Pozdrawiam

emeryt2

• Gość: emeryt2 Re: Wara od moich pieniędzy. IP: *.zigzag.pl / 217.11.129.* 04.07.02, 08:01

Witam
            A niby dlaczego akurat Tobie miałaby sie należeć leki ZA MOJE pieniądze? Ja
            chce,

Pozdrawiam

emeryt2

• Gość: Paweł Re: Wara od moich pieniędzy. IP: *.bielsko.dialog.net.pl 04.07.02, 10:58

> Witam
              > A niby dlaczego akurat Tobie miałaby sie należeć leki ZA MOJE pieniądze? Ja
              > chce,
              > aby moich pieniedzy pilnował Belka i Balcerowicz - a nie bezmyslnie wydawał na
              > kiełbase wyborcza oszolom pełniący niestety funkcje ministra zdrowia.
              >
              > Pozdrawiam
              >
              > emeryt2

Jeśli masz pieniądze to jestes wstretnym kwiopijca i wyzyskiwaczem i zgodnie ze
              specyficzna wrazliwoscia panująca na tym forum nalezy Ci te pieniadze zabrac i
              wydać na tych którzy nie mają. Bez względu na to czy zarobiłes uczciwie i
              czy "potrzebujacy" to nieudacznicy, nieroby i menele(nie mam na myśli emerytów)

• Gość: sarenka Re: Min. Belka podał się do dymisji ! IP: 195.41.66.* 04.07.02, 12:38

Premier Miller jako suwnicowy potrafi tylko opowiadac swe dowcipy o kraglych
      piersiach pani Jakubowskiej i o tym jak konczyl z pania Potocka. Ale do
      rzadzenia nie ma ani kwalifikacji ani glowy. Co poniedzialek rano od 30 tygodni
      w jedynce slysze jak mowi o 4 latach stracownych i ze wszystko przez to. A
      kiedy rzad w koncu zacznie odpowiadac za Polske?! Nigdy, bo nie ma ani pomyslu
      ani charyzmy by pociagnac Polske do przodu, by ludzie zgodzili sie na odrobine
      wyrzeczen by jutro bylo lepiej. Ten facio jest najwiekszym nieudacznikiem w
      naszej historii premierowania! I teraz Belka dal takze temu wyraz. Brawo!

Niemcy z powodu kryzysu swiatowego odnotowaly nawet ujemny wzrost gospodarczy.
      To sie nie przydarzylo Polsce mimo takich samych niekorzystnych
      ogolnoswiatowych okolicznosci. A ten cymbal Miller bedzie mowil o 7-krotnym
      spadku wzrostu gospodarczego! Tak, z 7% do 1%, ale co to za bzdurna figura
      logiczna! Gdyby tak samo mowic np. o Niemczech to u nich wzrost gospodarczy
      spadl miliardy razy: z 1% do 0%. Chwala glupcom - tym co wybrali i wybranym!!!

Wczoraj w dunskiej telewizji tutejszy minister od EU mowil o przyjeciu Polski
      to Unii. Wiele bylo w tym zyczliwosci, dobre konteksty historyczny (komunizm
      kontra demokracja, powojenny podzial Europy, potrzeba rewizji, itd.). Dania to
      kraj ludzi ciezko pracujacych ale takze uczciwych w kazdym tego slowa
      znaczeniu. Uczulonych na nieszczerosc. Co my mamy na sprzedaz w rozmowach z
      Unia? Ano prostaczka Kalinowskiego, ktory nawet nie zdaje sobie sprawy jaka
      karykaturalna postacia jest urabiajac swe wyborcze, peeselowskie ciasto kosztem
      Polski. W swej naiwnosci mysli, ze ludzie w innych krajach nabiora sie na jego
      plewy. Nie, oni tylko sa sklonni przyjac nas 'mimo wszystko', mimo takich
      pajacow jak on, ktorzy mowia w naszym imieniu. Dobrze, ze choc Belka dal do
      zrozumienia Polakom, ze na takie towarzystwo sie nie godzi. Nie potrzeba nam
      madrali spod budki z piwem ale ludzi, ktorzy ogarniaja caloksztalt spraw,
      ktorzy moga pociagnac narod pokazujac mu wyrazne perspektywy a nie tylko od
      czasu do czasu blysnac - slepej kurze takze trafi sie ziarno.

Szkoda Polski.

¨¨

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka