Dodaj do ulubionych

Marek Belka: przystąpienie do PD to odwaga, a n...

08.05.05, 11:33
Odwaga jest trzymanie sie koryta majac w sondazach 90 procentowa nieufnosc
Obserwuj wątek
    • minimum1 niektórzy w głowie mają tylko koryto... 08.05.05, 11:39
      prof.Belka w każdej chwili mógłby znaleźć pracę
      równie dobrze opłacaną jak na stanowisku premiera
      • panatha Lepiej miec koryto niż nic 08.05.05, 11:46
        nie watpie ze znalazł by lepiej płatna prace , ale zdaje sie ze sam mówił ze
        kontrakt podpisuje na rok a nie na rok i 3 miesiace , widac nie ma odwagi i
        honoru by dac sobie z tym całym burdelem spokój , moze go sld wykopie bo juz
        pojawiaja sie opinie by zgłosic wniosek o konstruktywne wotum nieufnosci...
        • elefantino1 raczej głupota 08.05.05, 16:22
          • hiob102 albo schizofrenia. Schizofrenia.pl ha, ha, ha. 09.05.05, 10:27
      • karol113 Re: niektórzy w głowie mają tylko koryto... 08.05.05, 11:49
        Mało wiesz o świecie realnym. Będąc premierem profesor Belka podejmuje
        strategiczne decyzje warte olbrzymich pieniędzy nieporównywalnych z
        wynagrodzeniem w jakieś firmie.
        Zresztą założę się, że wkrótce zasiądzie w licznych Radach Nadzorczych
        przeróżnych firm.
        • minimum1 Re: niektórzy w głowie mają tylko koryto... 08.05.05, 11:55
          a konkretnie jakie to decyzje? prywatyzacja przez giełdę państwowych spółek
          z zachowaniem 51% akcji w rękach Skarbu Państwa?
        • fritz.fritz Pare slow o nowej partii. Link ponizej: 08.05.05, 14:29
          www.wprost.pl/ar/?O=76096&C=57
          • dyskut22 Re: Ciekawe, jak wyglądałaby dzisiaj Polska ... 09.05.05, 10:36
            ... gdyby myślano o niej "Kaczorem" już na początku III RP?

zapytal pan Igor Zalewski w saoim powaznym(?) artykule.

Odpowiadam niemniej powaznie(?):

- Zapewne tak, jak dzis wyglada "Tygodnik Solidarnosc ".
      • qfc Re: niektórzy w głowie mają tylko koryto... 08.05.05, 11:53
        Piszesz nonsensy: prof Belka zawsze moze znalezc prace pod warunkiem, ze jest
        czescia ukladu. (Czyli gra role lobbysty zabezpieczajac interesy swojego
        mocodawcy, ktory mu placi.)Dlatego Belka teraz dba o to, aby dokladnie po
        jego "odsypaniu" zatrzymal kontakty i wplywy jakie mu sa potrzebne w celu
        dalszej kariery - potocznie sie to nazywa korypcja. Czyli chodzi o to, inaczej -
        zebys ty mial w swoich slowach racje. Merytorycznie jest natomiast wiejskim
        glupkiem (przeczytaj sobie i zastanow sie nad jego wypowiedzia na temat
        opozycji - serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34317,2673763.html - krystaliczny
        debilizm i kompletny brak zrozumienia czegokolwiek).
        • kondorek1 Re: niektórzy w głowie mają tylko koryto... 08.05.05, 13:15
          Zgadzam się w 100% - to typowy karierowicz podczepiony pod prezydenta, nie
          mający ani żadnych (sensownych) poglądów w żadnej dziedzinie ani nawet charyzmy
          potrzebnej do rządzenia. Równie dobrze mógłby działać w prawie każdej partii
          politycznej.
      • kap0 Re: niektórzy w głowie mają tylko koryto... 08.05.05, 14:07
        to niech znajdzie i idzie w cholere
      • kap0 Re: niektórzy w głowie mają tylko koryto... 08.05.05, 14:12
        minimum1 powiedzial prof belka moglby znalezc prace -to niech znajdzie i idzie
        w cholere
      • koneser10 Re: niektórzy w głowie mają tylko koryto... 08.05.05, 14:18
        a niektorzy nie maja nic albo maja zupelne minimum. Z Belki to taki fachowiec
        jak koziej d..y traba. bez poparcia politycznego bylby NIKIM. Wszystkie
        stanowiska jakie dotychczas zajmowal w biznesie mialy polityke w tle, czy to
        jako doradca zachodnich bankow czy tez rada nadzorcza BIG banku....... trzeba
        byc zupelnym frajerem aby tego nie rozumiec. W Iraku tez sie nie popisal....
      • davidmors Re: no to niech znajdzie sobie inną pracę... 08.05.05, 14:22
        ...i niech więcej nie szkodzi ojczyźnie mojej, Polsce.
        Ja go do pracy nie przyjmę, nie ma kwalifikacji. Typowy ślizgacz-karierowicz.
    • qfc Trzeba wreszcie pogonic tych nieudacznikow i... 08.05.05, 11:46
      ...zlodziei. Prawie 20% bezrobocia w kraju. Jak mozna w ogole taki wynik
      osiagnac? Z punktu widzenia praw ekonomii jest to zasadniczo niemozliwe. Sa
      dwie mozliwosci:
      1. nasze elity celowo pracuja i staraja sie o utrzymanie wysokiego bezrobocia
      lub
      2. sa kompletnymi debilami, w dodatku pozbawionymi szczescia (a to chyba
      najgorzej - byc kierownym przez kretyna co ma pecha).

Nasze orly takie jak Belka, Balcerowicz czy Kolodko wskazuja na to drugie.
      Obecnie Belka swymi pociagnieciami udawadnia dokladnie te teze: z jednej strony
      rezygnuje, bo musi tak zrobic, zeby PD go mogla zaakceptowac na czlonka i sam
      mogl wstapic "honorowo", z drugiej wie ze Kwach nie przyjmie dymisji (bo tak
      sie ugadali) i bedzie sie trzymal koryta i zabezpieczal na koniec interesy
      komuchow i ich przepoczwarzanie sie w PD. I moze to jest nawet i cwane: tylko,
      ze debilizmem Belki jest to, ze jest to tak widoczne jak na dloni. A on za
      glupi, zeby to chociaz troszke podretuszowac.
      • wielki.inkwizytor Re: Trzeba wreszcie pogonic tych nieudacznikow i. 08.05.05, 11:48
        qfc napisał:
        > ...zlodziei. Prawie 20% bezrobocia w kraju. Jak mozna w ogole taki wynik
        > osiagnac? Z punktu widzenia praw ekonomii jest to zasadniczo niemozliwe.

Nie wiem na jakiej podstawie twierdzisz, ze jest to zasadniczo niemozliwe. Jakie
        to prawa ekonomii tego zakazuja?
        W USA w czasach Wielkiego Kryzysu bezrobocie siegnelo 25%. W Hiszpanii swego
        czasu bylo podobne do naszego teraz...
        • qfc Re: Trzeba wreszcie pogonic tych nieudacznikow i. 08.05.05, 11:56
          Owszem - jezeli czas w USA w wielkim kryzysie za normalny, czy Hiszpanie w
          czasie po Franco (co jakby wynikalo z twojej wypowiedzi). Nikt przy zdrowych
          zmyslach tego nie traktuje za czas "normalny". Ale widocznie ty i tobie podobni
          maja taka wizje Polski - 15 lat po przemianach. Gospodarka USA z czasu
          wielkiego kryzysu i polityka Hiszpani epoki Franco. Gratuluje.
      • mr.bboy Re: Trzeba wreszcie pogonic tych nieudacznikow i. 08.05.05, 11:52
        qfc napisał:

> ...zlodziei.

tak! te 20% nieudacznikow i zlodziei trzeba wreszcie pogonic do pracy!
        • qfc Re: Trzeba wreszcie pogonic tych nieudacznikow i. 08.05.05, 11:57
          Zamij sie tym. Uwazaj, zebys wkrotce sam siebie nie poganial.
    • wielki.inkwizytor Re: Marek Belka: przystąpienie do PD to odwaga, a 08.05.05, 11:46
      Zycze panu profesorowi powodzenia!
      I zycze powodzenia Partii Demokratycznej. Oby sie udalo!
      • mr.lee Re: Marek Belka: przystąpienie do PD to odwaga, a 08.05.05, 12:52
        I ja tez tego zycze!! :) A pisanie, ze Frasyniuk chce "trwac przy korycie" to
        jakas bzdura, po 1. on nie grzal od jakiegos czasu tylka w Sejmie (UW nie
        weszlo), nie zmienial pogladow i nie wedrowal po roznych partiach. W tym co robi
        jest konsekwentny, umial przyznac sie do bledow i chwala mu za to.
        • davidmors Re: Tak jest! W błądzeniu Frasyniuk jest dobry. 08.05.05, 14:27
          Niech sobie błądzi na swój rachunek, a nie na rachunek podatnika.
          • wikal Re: Tak jest! W błądzeniu Frasyniuk jest dobry. 08.05.05, 16:13
            Kaczyńscy, Giertychy, Leppery i inne wielkie polskie umysły ekonomiczne to niby
            błądzą na własny rachunek a nie na rachunek podatników? Na dodatek w przypadku
            PiS-u czy Paltformy trwa to o wiele dłużej niż w przypadku UW. Tylko nazwy się
            zmieniają i za każdym razem dowiadujemy się, że oto pojawiła się nowa partia i
            nowa jakość, a tamte błędy to nie my, to oni. Czyli kto? Zawsze komuna.
            Ciekawe, co będą robić jak juz zabraknie komunistów do rozliczania? Bo na tym
            sie opiera program tych partii - póki jest wróg i pędzi polowanie z nagonką na
            przeciwnika, to mamy program. Gdy przeciwnika zabraknie, trzeba będzie sobie
            poszukać nowego, bo żadnych innych pomysłów na Polskę nie mają. Pod tym
            względem PD to miła odmiana, nie są wielbicielami polowań. Ale na tym koniec.
            Żadnego programu gospodarczego nie widać, nowych ludzi też nie, raczej będziemy
            mieć UW-bis. Ale tak wygląda życie polityczne w Polsce. Do Kaczych rządów ja
            jednak nie tęsknię, tak mi sie jakoś porobiło, że tym panom udającym, że
            wczoraj z Księżyca spadli, nie wierzę.
            • davidmors Re: Tak jest! W błądzeniu Frasyniuk jest dobry. 08.05.05, 17:59
              Mała poprawka: Zawsze żydokomuna u władzy.
              Napewno nie ma żydokomuny w LPR. Ten fakt jest jak drogowskaz wyborczy.
              Poza tym, LPR nie miała i nie ma władzy. Czy bedzie błądzić? Dopiero zobaczymy,
              gdy po zwycięskich wyborach do władzy dojdzie.
              Żydokomuna to nie jest wróg, to jest przede wszystkim szkodnik. A póki jest
              szkodnik, to są i szkody.
      • mariasz77 Re: Marek Belka: przystąpienie do PD to odwaga, a 08.05.05, 13:54
        Jeśli pan profesor zmienia ugrupowanie polityczne z potrzeby serca, sumienia i
        rozumu, to ja życzę mu powodzenia. Zawsze miałam szacunek dla wielu ludzi z UW
        i konsekwentnie na nią głosuję z nadzieją na jej "wejście " do Parlamentu. To
        nic, że nazywa się teraz inaczej. Godni szacunku ludzie są ci sami. A ci
        wszyscy, którzy obsypują obelgami ludzi godnych szacunku są poprostu chorzy ,
        chorzy z nienawiści i jest to skutek tych kilkudziesięciu lat zniewolenia
        umysłów.
        • davidmors Re: Nigdy nie miałem uznania dla ludzi z UW ! 08.05.05, 14:33
          I życie pokazało, że nie omyliłem się. To co zademonstrowali w czasie rządów
          w AWS, pokazało głupotę i nieudolność tych ludzi tak wielką, że tłum wolał
          głosować na SLD w nastepnych wyborach. Od tej chwili SLD życzliwie traktuje
          niedobitki UW. Chyba dlatego Frasyniukowi tak dobrze się współdziała z komuchami
          z SLD.
        • ciekawymbardzo Re: Marek Belka: przystąpienie do PD to odwaga, a 08.05.05, 14:57
          > i konsekwentnie na nią głosuję z nadzieją na jej "wejście " do Parlamentu. To
          > nic, że nazywa się teraz inaczej. Godni szacunku ludzie są ci sami. A ci
          > wszyscy, którzy obsypują obelgami ludzi godnych szacunku są poprostu chorzy ,
          > chorzy z nienawiści i jest to skutek tych kilkudziesięciu lat zniewolenia
          > umysłów.

Gratuluję samopoczucia.
          Wszyscy co mają inne zdanie niż ty, są chorzy. Chorzy z nienawiści oczywiście,
          jakby ktoś jeszcze o tym nie wiedział;)
          Taka właśnie postawa dała UW - 3% w wyborach. Oby tak dalej.
          P.S
          Ja też na nich głosowałem i wyzrowiałem. Zobaczyłem, że to inni ludzie są
          zdrowi. To ja byłem chory.
          • jerry21 Re: Marek Belka: przystąpienie do PD to odwaga, a 08.05.05, 16:47
            gratulacje-lepiej pozno niz wcale jak niektorzy milosnicy Udawanej Wolnosci
      • ciekawymbardzo Re: Marek Belka: przystąpienie do PD to odwaga, a 08.05.05, 14:49
        wielki.inkwizytor napisał:

> Zycze panu profesorowi powodzenia!
        > I zycze powodzenia Partii Demokratycznej. Oby sie udalo!

A jak się potnie, zgodnie z tym co zapowiadał?

• mr.bboy Re: Marek Belka: przystąpienie do PD to odwaga, a 08.05.05, 11:49
      panatha napisał:

> Odwaga jest trzymanie sie koryta majac w sondazach 90 procentowa nieufnosc

nieufnosc ze strony takich debili jak ty, ktorzy nic nie potrafia poza
      krytykowaniem, narzekaniem i czekaniem na lepsze czasy.
      • panatha Re: Marek Belka: przystąpienie do PD to odwaga, a 08.05.05, 11:56
        najlepiej stac i nic nie robic i poklepywac po plecach całe te złodziejskie
        towarzystwo a na dodatek brac zasiłki z ZUSu bo przeciez panstwo daje to trzeba
        brac
        • util Re: Marek Belka: przystąpienie do PD to odwaga, a 08.05.05, 12:06
          Kogo nazywasz złodziejem? Jakie "całe towarzystwo"? Giertycha z Lepperem się nasłuchałeś, że bredzisz jak oni? Apeluję o choć odrobinę odpowiedzialności za słowo.
          • panatha Re: Marek Belka: przystąpienie do PD to odwaga, a 08.05.05, 12:12
            util napisał:

> Kogo nazywasz złodziejem? Jakie "całe towarzystwo"? Giertycha z Lepperem się
            na
            > słuchałeś, że bredzisz jak oni? Apeluję o choć odrobinę odpowiedzialności za

> owo.

Miller Łapinski Neumann Jakubowska , Kwiatkowski Rywin, Peczak Dochnal
            Jagiełło Sobotka Czarzasty i cała ta eseldowska granda myslaca jaby to sie
            nachapac zanim wywala nas ze stołkow
            • holyboy_666 Re: masz kłopoty z wyliczanką 08.05.05, 12:56
              jak rozumiem wszystkie nazwiska z tej listy to "eseldowska banda". obawiam się
              że w przypadku rywina i dochnala, twoje rozumowanie jest obarczone całkiem dużym
              marginesem błędu (równo 50%)
              • panatha kto cie uczył matematyki 08.05.05, 13:08
                moze Gierek? miewam ze do tej eseldowskiej grandy mam tez zaliczyc ciebie skoro
                jestes opłacany przez swoich pobratynców
    • mix15 Re: Marek Belka: przystąpienie do PD to odwaga, a 08.05.05, 11:52
      teraz jest szansa, że będę miała na kogo głosować
      • elfhelm Ja też, ale... 08.05.05, 12:13
        chciałbym, by to Borusewicz otwierał okręg gdański (chociaż ja będę łosował w
        gdyńsko słupskim).
        • an9991 NARESZCIE NORMALNA PARTIA 08.05.05, 12:49
          która jest wspólnotą celów i wartości koniec ze sztucznym podziałem na tamtych
          z pzpr i naszych z solidarności tylko to może przywrócić normalność w polskiej
          polityce a o ucziwości tych ludzi świadczy cała ich biografia i nikt tego
          negować, bez bycia nieuczciwym wobec historii, nie może!!! macie mój głos
          • t-800 Re: NARESZCIE NORMALNA PARTIA 08.05.05, 12:54
            Nikt nie próbuje negować, że Hausner głosił poglądy marksistoskie i łajał
            kapitalistów.
            • an9991 Re: NARESZCIE NORMALNA PARTIA 08.05.05, 13:07
              a rokita łaja socjalistów; od kiedy nie można mieć lewicowych poglądów;
              demokracja nie równa się liberalizmowi ekonomicznemu!!!
          • kondorek1 Re: NARESZCIE NORMALNA PARTIA 08.05.05, 13:18
            nie bardzo rozumiem jaka jest różnica między UW a PD. Z tego co piszą media, to
            PD = UW + Hausner + Belka, czyli skręt jeszcze bardziej w lewo. Sądząc po
            skuteczności działania wspomnianych panów (Hausner - z szumnie ogłaszanego
            planu Hausnera nie zostało NIC) i skuteczności UW w przeszłości (patrz wynik
            ostatnich wyborów i efekt rządów AWS + UW) to szykuje nam się partia giga-
            nieudaczników!!!

an9991 napisał:

> która jest wspólnotą celów i wartości koniec ze sztucznym podziałem na
            tamtych
            > z pzpr i naszych z solidarności tylko to może przywrócić normalność w
            polskiej
            > polityce a o ucziwości tych ludzi świadczy cała ich biografia i nikt tego
            > negować, bez bycia nieuczciwym wobec historii, nie może!!! macie mój głos
            • an9991 Re: NARESZCIE NORMALNA PARTIA 08.05.05, 13:28
              wiesz doskonale dlaczego nie udało się hausnerowi wprowadzić jego programu
              (opór sld-owskiego betonu i rozgrywki PO, ktróra w gruncie rzeczy działa wg.
              zasay im gorzej tym lepiej patrz reforma krus) UW ma na swoim koncie masę
              błędów za które zapłaciła najwyższą w demokracji cenę (nie weszła do parlamentu
              a jaki jest ten, pierwszy raz w 3rp bez tych ludzi, każdy widzi) a poza
              wszystkim skuteczność w polityce to szczęśliwie nie wszystko
          • czubas Taka "normalnosc" to w Polsce norma.... 08.05.05, 18:10
            Przed kazdymi wyborami tworza sie nowe partie a politycy zmieniaja
            przynaleznosc i poglady. Wszystko po to by sie dorwac do tego "rogu
            obfitosci". Dlatego tez jest to dla Polski normalka. Ludzie zrobia wszystko
            dla wladzy i pieniedzy.
        • leszek.sopot Re: Ja też, ale... 08.05.05, 13:37
          elfhelm napisał:

> chciałbym, by to Borusewicz otwierał okręg gdański (chociaż ja będę łosował w
          > gdyńsko słupskim).

Borsuk chce startowac w wyborach do senatu.
          • elfhelm Re: Ja też, ale... 08.05.05, 15:38
            a w PD będzie?
            do Senatu warto iść w regionalnych porozumieniach
            • leszek.sopot Re: Ja też, ale... 08.05.05, 16:30
              elfhelm napisał:

> a w PD będzie?

Nie wiem. Trzeba czekac na informacje.

> do Senatu warto iść w regionalnych porozumieniach

Byc moze takie powstanie - tak sie udalo zrobic 4 lata temu. Wylamal sie
              wowczas z porozumienia PiS, ktory wystawil osobno Kurska. PiS nie chcial
              poprzec kandydatury Kozlowskiego z powodu zwiazanego z nim skandalu
              obyczajowego.
              Jednak nie mam pojecia jak beda wygladaly w tym roku wybory do senatu. Podobno
              do niego chce startowac niezaleznie Maciek Plazynski, a czy PiS i PO sie
              porozumia to speawa otwarta.
              • elfhelm Re: Ja też, ale... 08.05.05, 18:57

leszek.sopot napisał:

> Byc moze takie powstanie - tak sie udalo zrobic 4 lata temu. Wylamal sie
                > wowczas z porozumienia PiS, ktory wystawil osobno Kurska. PiS nie chcial
                > poprzec kandydatury Kozlowskiego z powodu zwiazanego z nim skandalu
                > obyczajowego.

ja głosowałem w Gdyni na kandydatów Bloku (Biernacki z RSAWS, Wittbrodt
                bezpartyjny senator AWS, Kleina z SKL-PO). Wszedł tylko Wittbrodt. Obecnie
                porozumienie ciężko będzie osiągnąć, bo zapewne i PiS i PO liczą dla sioebie po
                2 mandaty w okręgu. A wśród pretendentów wymienia się: Synaka (PO), Arciszewską
                (PiS), Płażyńskiego, Kurską (PiS), Borusewicza. Nie można też zapomnieć o
                obecnych senatorach Krzyżanowskiej i Wittbrodcie. Wreszcie i ze Słupska
                powinien ktoś się znaleźć. A z 6 mandatów jeden może wygryźć lewica, mająca w
                województwie 3 senatorów (w tym Pastusiaka i dość popularną Serocką).
                Na miejscu PD - skoro Borusewicz chce startować do Senatu - Krzyżanowska
                powinna startować w okręgu Gdynia-Słupsk. W Gdyni można wtedy też poprzeć
                Wittbrodta i ewentualnie wystawić silną kandydaturę ze Słupska.
      • ciekawymbardzo Re: Marek Belka: przystąpienie do PD to odwaga, a 08.05.05, 15:05
        mix15 napisała:

> teraz jest szansa, że będę miała na kogo głosować

Pierdu, pierdu... bo jeszcze ktoś uwieży, że ta szansa dla ciebie się TERAZ
        pojawiła. Zawsze głosowałaś na tych ludzi i będziesz na nich głosować, bo masz
        sieczkę ze sloganów w głowie. Będziesz głosować na nich choćby konia (jak
        Kaligula) wystawili w wyborach do senatu. Nie stać cię nawet na własne
        przemyślenia.
        TEN TYP LUDZI TAK MA.
        • wikal Re: Marek Belka: przystąpienie do PD to odwaga, a 08.05.05, 16:23
          Ty za to będzisz głosował na innych znanych "nowych" (AWS tworzyła nie tylko
          UW). Nie twierdzę, że PD to jakaś szczególna nowa jakość w polskiej polityce,
          ale jeśli mix15 chce głosować na nią to jej sprawa. Odrobinę szacunku, bo
          właśnie takim chamstwem odzwyczaja się Polaków od głosowania w ogóle. Mamy
          demokrację i z tego co wiem, nie ma jeszcze obowiązku głosowania na kwaczarnię,
          Rokitę ani na Romana. A poza tym to z twojej wypowiedzi wynika, że nie stać cię
          na własne przemyślenia, powtarzasz slogany głoszone przez będących obecnie na
          topie polityków, a każdy kto im nie przytakuje musi byc bezmyślnym idiotą,
          podatnym na propagandę debilem. No i oczywiście komuchem, to już obowiązkowo.
          • ciekawymbardzo Re: Marek Belka: przystąpienie do PD to odwaga, a 08.05.05, 16:35
            Wracaj do swoich zabawek, dzieciaku.
    • darl kończ Waść 08.05.05, 11:57
      kończ Waść
      • czubas Ale oni konczyc nie chca... 08.05.05, 18:12
        W koncu nie zalapali sie do obecnego parlamentu, a apetyty i ambicje wciaz
        spore....
    • baltazarus Puławianie wracają do akcji 08.05.05, 12:02
      To zwyczajna próba reaktywacji frakcji Puławian zwanych "Żydami".
      • amhu Re: Puławianie wracają do akcji 08.05.05, 12:11
        Koledze sie epoki poplataly.
      • panatha Re: Puławianie wracają do akcji 08.05.05, 12:14
        taa za wszystko co złe odpowiadaja Zydzi - Żydzi wywołali konklusz trzesienie
        ziemi i tsunami , dobrze ze jest kogo winic , kolejny tepy antysemita sie
        znalazł
        • polonic Ta regułkę widać znasz na pamięc. 08.05.05, 12:40
          bla bla bla Kolega wyżej o nic zadnych zydów nie oskarzył tylko nazwał zyda
          żydem ale jak widac to tez juz jest antysemityzm.
        • baltazarus Re: Puławianie wracają do akcji 08.05.05, 12:42
          A kto powiedział, że oni za coś odpowiadają, ja tylko swierdzam fakt. Uważam,
          że następnym etapem będzie połączenie PD (partii ewidentnie żydowskiej) z SDPL
          Borowskiego (ze słynnej stakinowskiej rodziny Bermanów) wsparte "autorytetem"
          Kwaśwskiego. W opozycji do "Chamów" czyli ludzi Millera. I tak historia zatoczy
          koło.
          • panatha Re: Puławianie wracają do akcji 08.05.05, 12:51
            na jakiej podstawie twierdzisz ze PD jest partia żydowska czy partia
            reprezentujaca żydów, czy prowadziłes badania DNA wszystkich członków PD do
            piatego pokolenia wstecz?, a co do Borowskiego to ze jego ojciec był żydem nie
            znaczy ze cała SDPL jest - jak to okreslasz- żydowska
          • holyboy_666 Re: nastepny etap 08.05.05, 12:57
            czy twój lekarz zdradził już, jaki będzie nastepny etap leczenia?
            • panatha Re: nastepny etap 08.05.05, 13:06
              bredzisz człowieku bredzisz , moze kuracja odwykowa u Fidela - to jest
              ostatnio trendi
    • mika68 beton partyjny zawsze był odważny i szedł do koryt 08.05.05, 12:12
      Brawo PAnie aparatczyk!
    • czejan GOŚĆ MA POCZUCIE HUMORU I JEST SZYBSZ OD SZCZURA 08.05.05, 12:16
      KTÓRY UCZIEKA Z TONĄCEGO OKRĘTU
      • kloszu Re: GOŚĆ MA POCZUCIE HUMORU I JEST SZYBSZ OD SZCZ 08.05.05, 12:23
        Unia demokratyczna -> Unia wolności -> Partia demokratyczna :)
        Mam nadzieje ze sie wyborcy nie nabiora na sztuczki ze zmiana nazwy.

• qfc Re: GOŚĆ MA POCZUCIE HUMORU I JEST SZYBSZ OD SZCZ 08.05.05, 12:24
        I po drodze tej ucieczki sie niezle "zaopatruje".
    • demokratus WRESZCIE MAMY PARTIĘ LUDZI HONORU, ludzi 08.05.05, 12:25
      odważnych i uczciwych. Fachowców, a nie krzykaczy, zwykłych hochsztaplerów.
      Teraz wygra Polska, wygramy my. Naszemu krajowi potrzeba takiej partii, partii
      z autorytetami moralnymi będącymi wzorem kultury politycznej. Na starcie
      dostają duży kredyt zaufania od Polaków stojących nad podziałami i wierzącymi w
      rozsądek. POWODZENIA.
      • sceptyk Re: WRESZCIE MAMY PARTIĘ LUDZI HUMORU, ludzi 08.05.05, 12:30
        Wierzę w ich rozsądek. Jestem pewien, ze PD nie pozwoli, aby czerwoni musieli
        oddac to co nakradli.
      • ciekawymbardzo Re: WRESZCIE MAMY PARTIĘ LUDZI HONORU, ludzi 08.05.05, 15:15
        demokratus napisała:

> odważnych i uczciwych. Fachowców, a nie krzykaczy, zwykłych hochsztaplerów.
        > Teraz wygra Polska, wygramy my. Naszemu krajowi potrzeba takiej partii,
        partii
        > z autorytetami moralnymi będącymi wzorem kultury politycznej. Na starcie
        > dostają duży kredyt zaufania od Polaków stojących nad podziałami i wierzącymi
        w
        >
        Czy ty, tak naprawdę myślisz jak piszesz?
        Język przypomina ten z "Trybunę Ludu" z lat osiemdziesiątych. Sam popatrz:
        - krzykacze
        - zwykli hochsztaplerzy
        - wygramy my
        - autorytety moralne będące wzorem kultury politycznej

TEN TYP LUDZI TAK MA
    • tishbite Marek Belka - RELOADED... 08.05.05, 12:28
      Wielu ma za zle "dawnym ludziom solidarnosci", ze "wchodza w zwiazki mieszane"
      miedzy demokratami a starymi komunistami. Biorac jednak pod uwage "dziwny
      rozwój historii Polski po okraglym stole" jest to "jakies wyjscie z zaistnialej
      sytuacji".

Odciagniecie polityków takich jak Belka od SLD - partii reprezentujacej dawnych
      twardoglowych i "jedynie slusznej linii", pozwoli nam wszystkim na rozliczenie
      sie z komunizmem i nazwanie zbrodni okresu komunistycznego po imieniu. Pozwoli
      takze nam wszystkim rozpoczecie budowy normalnego demokratycznego panstwa... o
      ktorym przeciez marzymy od poczatków wolnosci...

... i tak naprawde to nie sa tu wazne "kolory" partyjne - lecz wszedzie jest
      wazna milosc Ojczyzny.
    • wicurpix Re: Marek Belka: przystąpienie do PD to odwaga, a 08.05.05, 12:42
      Co oni znowu bełkoczą??? Te teatralne gesty, ta bufonada i wzajemna adoracja są groteskowe. Na co ta partia nieudaczników liczy? Panie Belka, odejdż pan do innych zadań bo to co pan robi to wstyd dla całego narodu. Tak prawde mówiąc to pan nic nie robi tylko sprawia wrażenie,że cos robi a tak przecież nie jest. Zawód polityk?!
    • jerry.uk UD-->UW--->PD 08.05.05, 12:46
      Ci sami ludzie, trzy różne nazwy. Może ktoś mi powie czemu takie wygibasy?
      • an9991 Re: UD-->UW--->PD 08.05.05, 12:56
        nie ci sami wypadło kld (do PO), to raczej powrot do tradycji UD najlepszej w
        historii 3rp (oby ostatniej)
        • ciekawymbardzo Re: UD-->UW--->PD 08.05.05, 15:23
          an9991 napisał:

> nie ci sami wypadło kld (do PO), to raczej powrot do tradycji UD najlepszej w
          > historii 3rp (oby ostatniej)

TEN TYP LUDZI TAK MA
    • mr.lee Re: Marek Belka: przystąpienie do PD to odwaga, a 08.05.05, 13:04
      Jakie sztuczki?? Coz sie tak przyczepiacie do zmiany nazwy skoro PD nie odcina
      sie ani od UD ani od UW, przeciez caly czas maja takie same poglady!! Kombinacje
      to by byly gdyby zrobili nowe hasla, wybrali nowych szefow i odcieli sie od
      przeszlosci... No ale wykpic mozna wszystko, wystarczy chciec.
      • qfc PD - czy ktos kiedys tych bucow nie zamknie 08.05.05, 13:09
        Robia tylko zamieszanie.
      • karol113 Re: Marek Belka: przystąpienie do PD to odwaga, a 08.05.05, 14:05
        Skoro UW taka dobra, to po co zmiana nazwy?
        Skoro nazwisko Szechter jest dobre, to po co zmiana?
        Skoro nazwisko Berman jest dobre, to po zmiana?

• apolog Kabaret, groteska, żałosna mistyfikacja. 08.05.05, 13:07
      Śmieszy mnie ta zmiana szyldu, układ, że opozycja rządzi przy wsparciu SLD, Pan
      Premier który udaje, że nie chce ale musi. UW jużdawno się wyczerpala. Po co
      komu PD (UW), gdy jest Platforma?
    • polonic kumają sie różowi z czerwonymi. 08.05.05, 13:09
      nowy miszmasz, stare twarze. Pamietajmy gdy panowie z PD będą wygłaszac
      podniosłe hasła o nowej Polsce bez nienawisci, o tym ze IIIRP jest bardzo dobra,
      ze oni beda potrafili, ze tylko oni maja rację, pamietajmy wtedy o tym ze CI
      PANOWIE RZĄDZILI JUŻ W KRAJU i mieli czas na realizacje swoich wizji.
    • witek.bis Re: Marek Belka: przystąpienie do PD to odwaga, a 08.05.05, 13:33
      To rzeczywiście jest odwaga. Szczególnie wtedy gdy się ma jakieś resztki
      godności do stracenia.
      • kataryna.kataryna Re: Marek Belka: przystąpienie do PD to odwaga, a 08.05.05, 13:39
        witek.bis napisał:

> To rzeczywiście jest odwaga.

Podobno sporo odważnych eseldziaków odważnie się zapisało. Rzeczywiście,
        heroizmu wręcz wymaga ucieczka na szalupę z transportu zmierzającego na
        śmietnik historii.
        • mr.lee Re: Marek Belka: przystąpienie do PD to odwaga, a 08.05.05, 13:53
          Po pierwsze - co do tej odwagi SLDziakow to NALEZY PAMIETAC ze poki co to SLD ma
          staly elektorat a w sondazach nie spada ponizej 5-7%, czego nie mozna powiedziec
          o Unitach-Demokratach (spore zawirowania).

Po drugie - sporo eseldziaków w PD? No na razie wiadomo mi tylko o Hausnerze,
          ktory tam juz nie bawi i o Belce. Zreszta oni sldziakow raczej nie chca. No coz,
          w kazdym razie mowiac o odwadze Demokratow to chyba jest nia przyjecie Hausnera
          i Belki, co przeciez moglo obnizyc (i pewnie obniza) ich notowania. No ale
          Frasyniuk wierzy w chlopakow, moze sie przydadza, zreszta Belka pokazal, ze
          rzadzenie wychodzi mu calkiem przyzwoicie.
          • wild31 Re: Marek Belka: przystąpienie do PD to odwaga, a 08.05.05, 14:00
            No ale
            > Frasyniuk wierzy w chlopakow, moze sie przydadza, zreszta Belka pokazal, ze
            > rzadzenie wychodzi mu calkiem przyzwoicie.
            Mocno dyskusyjne stwierdzenie. Natomiast Hausner pobił wszelkie znane przykłady
            neofickiej gorliwości.
            • mr.lee Re: Marek Belka: przystąpienie do PD to odwaga, a 08.05.05, 14:05
              > No ale
              > > Frasyniuk wierzy w chlopakow, moze sie przydadza, zreszta Belka pokazal,
              > ze
              > > rzadzenie wychodzi mu calkiem przyzwoicie.

> Mocno dyskusyjne stwierdzenie.

Pewnie ze dyskusyjne ale porownujac do rzadow Millera czy Buzka to odnosze
              wrazenie ze Belka sie skupia na swojej pracy i na rozwiazywaniu problemow, a nie
              na jakichs walkach politycznych i to jest chyba dobrze, prawda?
              • t-800 Re: Marek Belka: przystąpienie do PD to odwaga, a 08.05.05, 14:08
                A co Belka rozwiązał? Rzuć kilka przykładów.
              • wild31 Re: Marek Belka: przystąpienie do PD to odwaga, a 08.05.05, 14:08
                No ale
                > Frasyniuk wierzy w chlopakow, moze sie przydadza, zreszta Belka pokazal, ze
                Oczywiście, że dobrze. Tylko zwróć uwagę, że on nie ma żadnego zaplecza
                politycznego. Z kim niby miałby walczyć i o co?
                • mr.lee Re: Marek Belka: przystąpienie do PD to odwaga, a 08.05.05, 14:24
                  No i dlatego przeciez podal sie do dymisji.
                  • wild31 Re: Marek Belka: przystąpienie do PD to odwaga, a 08.05.05, 14:28
                    mr.lee napisał:

> No i dlatego przeciez podal sie do dymisji.
                    O której wiedział, że nie zostanie przyjęta. Całą grę rozgrywa prezio z GTW,
                    tylko nie tą, która L. R. wysłała, tylko wezwała. To cała tajemnica. Stare
                    długi trzeba zapłacić.
                    • mr.lee Re: Marek Belka: przystąpienie do PD to odwaga, a 08.05.05, 14:32
                      Wcześniej była realna szansa na przyjecie dymisji tudziez rozwiazanie Sejmu (SLD
                      to rozwazalo). Byly rozmowy z preziem, ktory jednak dostal nerwicy i robi w
                      gacie slyszac o rzadach PiSow i innych Rodzin.
                      • wild31 Re: Marek Belka: przystąpienie do PD to odwaga, a 08.05.05, 14:36
                        Akurat PoPis i LPRozumu to nie są ludzie z mojego snu, ale reaktywacja
                        politycznego trupa jakim jest zarówno SLD jak i UW, lekko niepokoi.
                        • mr.lee Re: Marek Belka: przystąpienie do PD to odwaga, a 08.05.05, 15:04
                          Temat SLDziakow w PD byl przerabiany, a mnie bardziej niepokoi wizja rzadzacych
                          nawiedzonych nacjonalistow, nieco karierowiczowatego Rokity czy innych Kaczorow.
                          • wild31 Re: Marek Belka: przystąpienie do PD to odwaga, a 08.05.05, 15:23
                            Znając dotychczasową skuteczność Jana Marysi Włodzia Olaboga Rokity jestem
                            przekonany, że sam sobie strzeli w stopę. Natomiast "spieprzaj dziadu" i "ruski
                            agent" są niebezpieczni.
          • ciekawymbardzo Re: Marek Belka: przystąpienie do PD to odwaga, a 08.05.05, 15:31
            mr.lee napisał:

zreszta Belka pokazal, ze

Znasz "lee" ten kraj?
            Swoją drogą, co oznacza przyzwoitość w połączeniu z rządzeniem?
            To znaczy, że nie kradnie jak "prawdziwa meszczizna"?
            To wystarczy?
            • mr.lee Re: Marek Belka: przystąpienie do PD to odwaga, a 08.05.05, 15:48
              Heh :) Rozbraja mnie :) Po pierwsze: Sejm jest taki na jaki sobie zasluzylismy -
              jest odzwierciedleniem naszego spoleczenstwa, zreszta sam na siebie nie
              zaglosowal. I chocby dlatego wieczne narzekania bez prob zmiany sytuacji sa
              zalosne. W zyciu sukces odnosza ci, ktorzy sa cwani, pracowici i zdolni. Polska
              jest biedna bo wielu Polakow pograza sie w beznadziei, ktora prowadzi do
              lenistwa, a spol. jest niedoedukowane. "co oznacza przyzwoitość w połączeniu z
              rządzeniem?" - kolejny z udanym zyciem osobistym? Ciekawym bardzo:)
              • ciekawymbardzo Re: Marek Belka: przystąpienie do PD to odwaga, a 08.05.05, 16:32

U mnie wszysto w porządku, dziękuję. Oby każdy miał taką pomyślność.
                Mam za to duże obawy o wyprane dzinsy (silnie poddane działaniu Ace).

> W zyciu sukces odnosza ci, ktorzy sa cwani, pracowici i zdolni.

Ty jesteś który z nich?
                A może dopiero jesteś pretendentem.

• leszek.sopot Re: Marek Belka: przystąpienie do PD to odwaga, a 08.05.05, 16:32
        witek.bis napisał:

> To rzeczywiście jest odwaga. Szczególnie wtedy gdy się ma jakieś resztki
        > godności do stracenia.

Bardziej odwazne jest bicie piany? Bardzo watpie by ktos z popieranej przez
        ciebie PO mogl mowic o godnosci.
    • koneser10 Hucpa 08.05.05, 14:14
      to najkrotszy komentarz do wystapienia Belki.
      Historyczny kompromis komuchow z rozowymi nastapil zbyt pozno - teraz to
      jedynie reanimowanie trupa....
      Belka to jakis oszolom, jak walesa jest za a nawet przeciw - popiera partie
      bedaca poza parlamentem, konkurentke SLD, ktora stoi za rzadem na ktorego czele
      stoi Belka - no jaja..... to niby te nowe, cywilizowane standardy w polskiej
      polityce, z ktorych zawsze slynely elity z UW...... zalosny cyrk
    • obcy444 Re: Marek Belka: przystąpienie do PD to odwaga, a 08.05.05, 14:14
      Skad tyle gnid na tym forum, plujacych na przyzwoitych i nieglupich ludzi,
      jakimi jest wiekszosc politykow PD i Belka?
      Dla takiego obrzydliwego - w wiekszosci - narodu, najlepsi sa Miller, Lepper,
      Kaczory, Giertych, no i swieta Wojtyla od prezerwatyw.
      • t-800 Re: Marek Belka: przystąpienie do PD to odwaga, a 08.05.05, 14:21
        obcy444 napisał:

> Skad tyle gnid na tym forum, plujacych na przyzwoitych i nieglupich ludzi,
        > jakimi jest wiekszosc politykow PD i Belka?

Społeczeństwo nie dorosło.
        • wild31 Re: Marek Belka: przystąpienie do PD to odwaga, a 08.05.05, 14:32
          Wymienić społeczeństwo. Ale PeDzie gotowi są rządzić nawet takim jakie jest.
          Oni to przecież świetnie potrafią.
          • davidmors Re: Ilość gnid głosujących na PD będzie niewielka 08.05.05, 14:42
            PD nie załapie się do Sejmu i Frasyniuk Z Mazowieckim, Belką, Hausnerem znajdą
            się na bezrobociu.
            • an9991 nie gnid tylko przyzwoitych ludzi 08.05.05, 15:34
              i nie niewielka tylko bardzo duża i PD wejdzie do sejmu i zmieni ten kraj
              choćbyś nie wiem jak tego nie chciał i to jest właśnie piękne zrobić na złość
              takim jak ty
              • ciekawymbardzo Re: nie gnid tylko przyzwoitych ludzi 08.05.05, 16:42
                an9991 napisał:

> i nie niewielka tylko bardzo duża i PD wejdzie do sejmu i zmieni ten kraj
                > choćbyś nie wiem jak tego nie chciał i to jest właśnie piękne zrobić na złość
                > takim jak ty

Cha! cha! cha!
                Szukaj psychoterapeuty i miej go blisko, blisko siebie w wieczór wyborczy,
                bo może dojść do tragedii.
                • davidmors Re: nie gnid, tylko niezbyt przyzwoitych ludzi 08.05.05, 18:06
                  UW (obecnie PD) już była w Sejmie i obróciła Polskę w kraj ludzi żyjących
                  na śmietnikach. Wspomnę tylko jeden sukces sejmowy AWSu (z zarodem choroby UW)
                  uchwalenie ustawy z eksmisją na bruk.
                  To fachowcy AWS (z zarodem zgnilizny UW) ustalili zasiłek dla bezrobotnych
                  na 250zł miesięcznie, a minimalną płacę jeśli dobrze pamiętam na ok 500zł.
                  • klkak To byla ustawa SLD - autorstwa min. Blidy a nie UW 09.05.05, 00:22
                    czy AWS. A SLD rzadzilo lacznie prawie 8 lat i moglo spokojnie zmienic kwote
                    zasilku dla bezrobotnych i place minimalna. Na szczescie nie byli tak glupi,
                    zeby jeszcze powiekszac liczbe bezrobotnych!
              • czubas Eee, ci ludzie juz zmieniali - zawsze do siebie. 08.05.05, 18:15
                Zmieniali juz chlopaki nie raz. Cala gora PeDe to byli badz nawet obecni
                prominenci. W dodatku w wiekszosci ludzie z olbrzymim mniemaniem o sobie nie
                popartym niczym poza ambicja.
                Mieli juz swoje kilkakrotnie. I chwatit.
      • kap0 Re: Marek Belka: przystąpienie do PD to odwaga, a 08.05.05, 14:30
        jednego z tych zalozycieli (frasyniuka) zdjecie sprzedawalem jako cegielki .Juz
        wtedy dalem sie jemu nabrac i nigdy wiecej a ludzi ktorzy to kupili przepraszam
      • niezapowiedziany Re: Marek Belka: przystąpienie do PD to odwaga, a 08.05.05, 14:40
        "Skad tyle gnid na tym forum, plujacych na przyzwoitych i nieglupich
        ludzi,jakimi jest wiekszosc politykow PD i Belka?"

Wiec ja nie pluje (no chyba, ze wytykanie roznych wpadek nazywamy pluciem
        gnidy, ale to kwestia podejscia do oponentow politycznych), ale nie lubie jak
        ze mnie ktos probuje robic idiote.
        Dzis Hausner: " (...) respektowac jasne i przejrzyste reguly gry". po czym
        Belka mowi, ze wspiera, ale czlonkiem nie jest formalnie, ale tworzy, tylko ze
        bardziej poswieci si pracy w rzadzie, ale brak dymisji nie zmienia jego
        przylaczenia sie do PD. to gdzie tu jasnosc i przejrzystosc? Sorry, ale to jest
        typowe dla nomenklaturowego belkotu. Komunizm tez szedl pod haslami rownosci,
        sprawiedliwosci itd, a co bylo wszyscy wiemy. Piekne hasla i slogany to jedno,
        a postawa i ich realizacja to drugie. Zaczyna sie od takich drobiazgow jak
        chocby jasne zachowanie.
      • ukos Sam jesteś gnidą, karzełku 09.05.05, 11:33
        Czy mzesz wymienić kogoś, z wyjątkiem pracodawcy, kogo nie próbowałeś ukąsić?
    • klkak Dzis PD przejela wladze w RP i odpowiedzialnosc za 08.05.05, 14:28
      rzad w sensie politycznym. To bardzo odwazna decyzja - nie majac wiekszosci w
      Sejmie i bedac de facto w koalicji z SLD (inne partie na pewno beda w opozycji)
      brac odpowiedzialnosc za ostatnie pol roku rzadow. Podziwiam - to zagrywka
      prawdziwie pokerowa!
      • niezapowiedziany Re: Dzis PD przejela wladze w RP i odpowiedzialno 08.05.05, 14:45
        zamknelo sie tez w jakim sensie chyba kolo historii. na poczatku premier z UW
        (UD) - MAzowiecki i na koncu premier z UW/PD - Belka. Bo mysle, ze od nastepnej
        kadencji zacznie sie glebokie przebudowywanie rozwiazan jakie mamy obecnie i de
        facto Polska wkroczy w inny okres rozwoju , juz jako czloniki Unii Europejskiej
        i NATO. Poslki rozwijajacej sie, a nie przeksztalcajacej (czy zwac to IV RP to
        nie wiem, mysle, ze to symboliczne, ale bedzie to juz jakas inna epoka).

Glosuje na PO.
    • gatmar Stara, dobra Unia Demokratyczna wraca do korzeni. 08.05.05, 14:35
      Unia Demokratyczna (przypominam)zmieniła nazwę na Unia Wolności po
      przygarnięciu po przegranych wyborach panów z Kongresu Liberalno
      Demokratycznego, z Bieleckim i Tuskiem na czele.
      Ten ostatni jak zwykle do roboty nie był zbyt chętny, natomiast nie gardził
      zaszczytnymi stanowiskami z politycznego nadania. Kiedy to przegrał wybory na
      przewodniczącego UW, a partii podwinęła się noga (po całej serii błędów
      przyznaję, ale błędów w polityce partyjnej a nie państwowej)Zrobił sprytną
      woltę zakładając PO wraz z Olechowskim (Bez komentarza, zresztą, kto go dziś
      pamięta, a tyle obiecywał zrobić dla Polski. Niektórzy mu uwierzyli:)) i
      Płażyńskim (Też uciekinier).
      Od tej pory całą swą energię skupił na krytyce swej przeszłości ( czyli UW), bo
      przecież skąd miał wziąć elektorat.
      A Partia Demokratyczna to powrót do korzeni, do tradycji Unii Demokratycznej
      pozbawionej szczęśliwie balastu KLD.
      To krótkie przypomnienie dla młodszych czytelników.
      W ramach zajęć rozszerzających zachęcam do powtórki z historii PiS
      (Porozumienie Centrum, Kancelaria Prezydenta Wałęsy, Rząd AWS z unią i bez...),
      oraz indywidualności innych partii politycznych.
      Miłej lektury.
      • qfc Re: Stara, dobra Unia Demokratyczna wraca do korz 08.05.05, 14:41
        Pesymistyczne to co piszesz - ten tabun zlodziei, nieudacznikow, malwersantow,
        koruptow ludzi indolentnych umyslowo przepoczwarza sie, aby krasc dalej. A
        najgorsze jest to, ze jak czegos nie ukradna to zniszcza.

I to jest odpowiedz dlaczego po 15 latach mamy kosmiczna, wrecz nie do
        osiagniecia liczbe bezrobotnych.
        • davidmors Re: PD to odwaga, a Frasyniuk najodważniejszy 08.05.05, 14:48
          Czego dał dowód uciekając się do rękoczynów w stosunku do posła Stryjewskiego.
          Drobna i słaba postura posła Stryjewskiego wyzwoliła we Frasyniuku pokłady
          odwagi i użył swoich pięści.
          • wild31 Re: PD to odwaga, a Frasyniuk najodważniejszy 08.05.05, 14:52
            Nie. Strzelił go z "byka". Ale może Stryjewski jest taki ogólnie męczący. :-))
            • qfc Re: PD to odwaga, a Frasyniuk najodważniejszy 08.05.05, 15:02
              Chlopaki, lepiej pilnujcie kieszeni. Tu chodzi o kolejny skok na kase.
              • wild31 Re: PD to odwaga, a Frasyniuk najodważniejszy 08.05.05, 15:06
                Masz rację ale mnie nie na wiele mogą skroić.
                • qfc Tez uwazaj. Oni chca kazdego po troche rzezbic 08.05.05, 15:43
                  Moze Ciebie na pare zlotych, ale mnozac przez iles tam milinow Polakow - niezlw
                  sie nachapia.
                  • wild31 Re: Tez uwazaj. Oni chca kazdego po troche rzezbi 08.05.05, 15:56
                    Fakt. Czarno to wszystko widzę.
                • davidmors Re: PD to odwaga, a Frasyniuk najodważniejszy 08.05.05, 18:16
                  Poseł Stryjewski może być jaki sobie chce. To nie ma nic do rzeczy.
                  Chciałem zaznaczyć, że odwaga Frasyniuka wzbiera tylko wtedy, gdy ma słabego
                  przeciwnika. Wyobrażasz sobie co by zostało z Frasyniuka, gdyby tak zaczepił
                  w ten sposób np. Leppera? Po prostu strzępy po Frasyniuku i kalosze.
                  - - -
                  Na własne uszy słyszałem, jak Frasyniuk w jednym z wystepów w TVP, powiedział:
                  "Ja mam odwagę popierać SLD" - Patrz Pan, jaki odważny!
        • an9991 Proszę o merytoryczne argumenty 08.05.05, 15:18
          najbardziej żenujące jest to że argumenty przeciwników są niczym innym jak
          tylko powielaniem tez leppera który podobno jest zakałą tego państwa!!! choć
          raz przydałaby się dyskusja merytoryczna a nie ciągłe powtarzanie o
          złodziejstwie; o tym czy ktoś jest złodziejem szczęśliwie w tym państwie
          decyduje sąd a nikomu z PD tego nie udowodniono zatem to co piszesz to zwykłe
          oszczerstwa!!!!!
          • t-800 Re: Proszę o merytoryczne argumenty 08.05.05, 15:41
            an9991 napisał:

> najbardziej żenujące jest to że argumenty przeciwników są niczym innym jak
            > tylko powielaniem tez leppera który podobno jest zakałą tego państwa!!!

Partia pana Belki i Hausnera wielokrotnie układała się z tym „zakałą” przy
            okazji różnych głosowań.
            • an9991 Re: Proszę o merytoryczne argumenty 08.05.05, 15:46
              zdaje mi się że piszesz o sld a partią panów Belki i Hausnera jest PD zacznij
              się do tego przyzwyczajać, a twoja wypowiedź to kolejny dowód zupełnego braku
              argumentów merytorycznych, czysta demagogia!!!
              • t-800 Re: Proszę o merytoryczne argumenty 08.05.05, 15:49
                Belka wystąpił z SLD?
                • an9991 Re: Proszę o merytoryczne argumenty 08.05.05, 15:58
                  jest jednym z członków założycieli PD i z tą partią należy go utożsamiać
                  • t-800 Re: Proszę o merytoryczne argumenty 08.05.05, 16:04
                    Ale z SLD nie wystąpił.
                    • an9991 Re: Proszę o merytoryczne argumenty 08.05.05, 16:17
                      uciekasz od sedna sprawy mój pierwszy post w tym wątku dotyczył żenujacego
                      poziomu krytyki PD nie twierdze że nie mozna tego robić każdy ma swoje sympatie
                      plityczne ale niech to bedzie spór programowy czy ideologiczny a nie głupie
                      okrzyki złodzieje, skok na kasę tego mamy już dość w sejmie (najgorszym w 3rp)
                      a sejm jest emanacją społeczeństwa więc myślę sobie naiwnie że jeżeli
                      społeczeństwo będzie potrafiło ze sobą rozmawiać to politycy też
                      • t-800 Re: Proszę o merytoryczne argumenty 08.05.05, 17:13
                        Belka z Lepperem się jakoś dogadywali, więc jakaś nadzieja jest.
      • niezapowiedziany Unia Demokratyczna wraca do korzeni 08.05.05, 14:50
        ale to co odeszlo z UW, czyli KLD bylo w niej najlepsze i to byl powod mojej
        sympatii do UW :). Teraz znow UW poszla w lewo idologicznie, wiec juz nie jest
        moim reprezentantem. A to co robia jej przywodcy w chwili, gdy PO ma szanse
        objac ster w panstwie i zaczac zmieniac Polske, jest po prostu nieprzyzowite
        ale nie z punktu widzenia gry politycznej, ale z punktu widzenia zmian w
        Polsce. chcecie oslabic przyszly rzad. i to jest smutne.
        • davidmors Re: W lewo czy w prawo, ciągle ta sama żydokomuna 08.05.05, 14:51
          • niezapowiedziany taaaa, 08.05.05, 15:47
            a na kogo glusujesz LPR (znana jako Liga Przyjaciol Rosji, inaczej stronnictwo
            Rosyjskie) czy Samoobrone (bolszewicka partie - filie zagraniczna Ziuganowa)

• davidmors Re: taaaa, 08.05.05, 18:24
              Liga Przyjaciół Rosji to jest rodzaj oszczerstwa rzuconego przez lobby z GW
              na LPR. Chyba nie jesteś dzieckiem i wiesz o tym.
              Być może nie ty to wymyśliłeś, ale powtarzanie oszczerstw i pomówień dobrze
              o tobie nie świadczy.
              - - -
              Osobiście nie mam nic przeciwko przyjaźni z Rosją i Rosjanami.
              Nie damy wbić klina pomiędzy nasze narody, jakimś przybłędom z różnych stron
              świata.
              • niezapowiedziany Re: taaaa, 08.05.05, 18:52
                ja nie jestem lobby z GW i nie ulegam GW, wierz mi. Ale obserwuje co robi
                LPR. :) (swiat nie jest jak chcesz to przedstawic podzielony miedzy GW i LPR,
                sa jeszcze uczciwi i rozsadni ludzie :D)

> Nie damy wbić klina pomiędzy nasze narody, jakimś przybłędom z różnych stron
                > świata.

Dziekuje za odpowiedz. Te kliny najskuteczniej wbijaja wladze Rosji.
                ja tez mam przyjaciol Rosjan. ale Rosjanie (narod) i Rosja (polityka) to sa dwa
                rozne swiaty.

Rowniez nie ja to wymyslilem, ale z cala premedytacja powtorze (przeczytane na
                forum PORY, dotyczy polityki Kremla):
                "Za kazdym razem, gdy Rosjanie odwoluja sie do braterstwa, zastanawiam sie
                czego od nas chca".
                • davidmors Re: taaaa, polityka się zmienia, a narody trwają 08.05.05, 20:38
                  Mówisz Gazetą Wyborczą. Uwazaj, bo lektura GW szkodzi czytelnikom.
                  • niezapowiedziany Re: taaaa, polityka się zmienia, a narody trwają 08.05.05, 21:58
                    "polityka się zmienia, a narody trwają"

dopuki ich ta polityka nie wynarodowi, nie pozbawi panstwa, suwerennosci. :)

"Mówisz Gazetą Wyborczą. Uwazaj, bo lektura GW szkodzi czytelnikom."

uuuuu. chyba udam sie do lekarza. tylko czy bedzie mial zaswiadczenie z LPR?

• pixelp Re: Stara, dobra Unia Demokratyczna wraca do korz 08.05.05, 16:50
        tak, tak...to ta sama ud, ktora tak zaciekle atakowala istote lustracji
        (umoczona w tym bagnie ponad miare) i dekomunizacji, to ta sama, ktora oglosila
        gruba kreske, dzieki ktorej kaci i oprawcy smieja sie w twarz przesladowanym za
        prl-u i reszcie uczciwego spoleczenstwa, i ktorzy bogaca sie kosztem reszty
        narodu, to ta sama, ktora budujac kapitalizm, odrzucila w nim jakakolwiek
        moralnosc i uczciwosc, dajac w wyniku efekty porywnywalne z ameryka lacinska,
        to ta sama, ktora zawlaszczyla sobie - jako jedynie sluszna partia - monopol na
        prawde w kazdej kategorii.
        uwaznego obserwatora, a nawet zwyklego szarego obywatela, nie powinno dziwic
        zaloty do dawnych dzialaczy pzpr...retoryka jak za dawnych czasow, a i historia
        wielu z nich - w wielu wypadkach "trudna", polaczyla te ogniwa przerazone tym
        co sie moze dziac juz niedlugo, w spoiwo nie do rozdzielenia.
    • t-800 Re: Marek Belka: przystąpienie do PD to odwaga, a 08.05.05, 15:00
      Dlaczego Janowi Rokicie odjęło mowę? Nie trwale, ale podczas rozmowy w
      telewizyjnym studiu z gen. Wojciechem Jaruzelskim. Słuchając Jaruzelskiego, a
      także ostatniego premiera PRL Mieczysława Rakowskiego, można osłupieć. Oni
      rządzili, ale nic nie wiedzieli, na przykład o tajnych służbach i ich
      zbrodniach. Słuchając ich, można też zrozumieć, dlaczego prezydent Kwaśniewski,
      premier Belka i ich otoczenie tak natrętnie nam się z czymś kojarzą. Bo to klony
      Jaruzelskiego i Rakowskiego przeniesione w rzeczywistość III RP. Zarówno
      Jaruzelski, jak i Kwaśniewski to nietzscheańscy immoraliści ideologicznie
      motywowani. Z kolei Rakowski i Belka to technokraci - ludzie do wynajęcia,
      gotowi zrobić wszystko dla tego, kto ich wynajmie. Marek Belka nawet nie kryje,
      że jest technokratyczną marionetką - premierem z leasingu, politycznym
      gastarbeiterem. To, czyimi marionetkami są Jaruzelski i Kwaśniewski, pozostawiam
      czytelnikowi.

www.wprost.pl/ar/?O=76130
      • aaniia Re: Marek Belka: przystąpienie do PD to odwaga, a 08.05.05, 15:03
        odczepcie się od Belki - to jeden z nielicznych polityków, którzy nie myślą
        tylko o sobie i swojej rodzince jak np. PO i Gilowska
        • wild31 Re: Marek Belka: przystąpienie do PD to odwaga, a 08.05.05, 15:09
          Wszyscy myślą o sobie, tylko ja myślę o mnie.
        • ciekawymbardzo Re: Marek Belka: przystąpienie do PD to odwaga, a 08.05.05, 15:19
          Czy beleczka to córeczka belki, a może żona?
      • aaniia Re: Marek Belka: przystąpienie do PD to odwaga, a 08.05.05, 15:04
        a Rokita to dopiero pokaże kobietkom gdzie ich miejsce - przykad pierwszy
        wrzaski na Panią Kuleszę
        • qfc Re: Marek Belka: przystąpienie do PD to odwaga, a 08.05.05, 15:24
          a Frasyniuk by po prostu babie przypieprzyl. Dal "z grzywy" - czy w podobny
          sposob.
          • mr.lee Re: Marek Belka: przystąpienie do PD to odwaga, a 08.05.05, 15:29
            :D :))))) ale chyba 'z banki' a nie 'z grzywy'
            • qfc To zalezy skad sie jest w Polsce... 08.05.05, 17:17
              ... na Azorach w Krakowie "posunelo sie" nieraz kogos "z grzywy".
              • ciekawymbardzo Re: To zalezy skad sie jest w Polsce... 08.05.05, 17:33
                > ... na Azorach w Krakowie "posunelo sie" nieraz kogos "z grzywy".

Kiedys, na warszawskim Powiślu można było "wyjechać z dyńki"
                Może ktoś z Krzyków wrocławskich się znajdzie?
          • ciekawymbardzo Re: Marek Belka: przystąpienie do PD to odwaga, a 08.05.05, 15:34
            "I poprawił z kopyta"
            Kazik
            • qfc a nawet odtanczyl calego kujawiaka... 08.05.05, 17:18
        • t-800 Re: Marek Belka: przystąpienie do PD to odwaga, a 08.05.05, 15:43
          aaniia napisała:

> a Rokita to dopiero pokaże kobietkom gdzie ich miejsce - przykad pierwszy
          > wrzaski na Panią Kuleszę

„Opozycja niech się zamknie!”
    • mike-great Re: Marek Belka: przystąpienie do PD to odwaga, a 08.05.05, 15:04
      Kłodzie się rzuciło na łeb i gada brednie-to nie odwaga, to cwaniactwo i żarcie
      z koryta wraz z rodziną
    • mike-great Kłodzie się rzuciło na łeb i gada brednie......... 08.05.05, 15:06
      Tej nędznej kłodzie się rzuciło na łeb i gada brednie-to nie odwaga, to
      cwaniactwo i żarcie z koryta wraz z rodziną

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka