himax ZBOJKOTOWAC TABLICE MENDELEJEWA 10.05.05, 17:56 bo male jest zainteresowanie w szkolach tym rosyjskim wynalazkiem Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: ZBOJKOTOWAC JODLOWANIE! 10.05.05, 18:20 Bo to przeciez radziecki uczony Tyybow je wynalazl, jak mu JAJA w tryby wlazly! Odpowiedz Link Zgłoś
kombinatorek [...] 11.05.05, 02:58 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
dawid.kingloff nie jestem fanem putina, ale to idiotyzm... 10.05.05, 17:59 co wspolnego ma teatr bolszoj z zagadkowa polityka kremla? odlozcie szabelki i nie przesadzajcie, bo to glupie... Odpowiedz Link Zgłoś
justyn3 Dobry pomysł, mamy własny 10.05.05, 18:00 Proponuję jeszcze bojkot Dostojewskiego- w końcu nie lubił Polaków, Tołstoja- gdyż uważał że Napoleon to zbrodniarz, czy Czechowa (powód się zawsze znajdzie). Należy wyrugować całą ruską kulturę z polskiego życia. Mamy w końcu własną. Po co czytać kacapa Dostojewskiego, skoro mamy własnego Sienkiewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
brynk ten bojkot winien byc wieczny .... 10.05.05, 18:00 Ta cccp-owska kultura niema nic szczegóknego do zaoferowania , dziwie się , ze Polacy idą na te kazaczoki, CCCP- to nie nasz krąg kulturowy , wiec olejmy to . 45 lat cccp-owizacji nie wystarczyło? PREZYDENCIE KWASNIEWSKI - WIDZISZ ZE SPOŁECZENSTWO JEST MĄDRZEJSZE NIZ PAN I PANSCY DORADCY . Odpowiedz Link Zgłoś
dawid.kingloff o kulturze wiesz niestety malo... 10.05.05, 18:03 teatr bolszoj to jednen z najznakomitszych teatrow na swiecie i zostal zalozony w 1776 roku. cccp powstalo pozniej, ale skad jakis burak moze o tym wiedziec... Odpowiedz Link Zgłoś
fan.club1 Tylko tak dalej! 10.05.05, 18:00 Tylko tak dalej, a jak już Polacy wszystkich i wszystko naokoło zbojkotują, to świat nareszcie od nich odpocznie.... Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Re: Tylko tak dalej! 11.05.05, 01:02 ... ale nie cały, dla USA pozostanie problem wiz ... Odpowiedz Link Zgłoś
mistrz_ip no to ładne jaja 10.05.05, 18:03 pracuję przy organizacji koncertu teatru balszoj w jednym z miast.z mojej obserwacji wynika,że ludzie i tak nie bardzo byli chętni na bilety, co jest dla mnie osobiście zaskoczeniem-bo balszoj to nie jest jakiś tam sobie teatrzyk. Najśmieszniejsze jest to,że gdyby nie internet to byłabym przekonana,że wszystko ok(nikt mnie o niczym nie zawiadomił)na razie nie słychać o odwoływamiu koncertu u nas ale to chyba kwestia czasu...:( Odpowiedz Link Zgłoś
me-e SKAD TE...moce slowa ... 10.05.05, 18:06 ....GAZETO...mee-prosi lityko..ofotografie... Odpowiedz Link Zgłoś
malwina_gab Re: Polacy bojkotują Teatr Balszoj 10.05.05, 18:10 Uważam, że pan Putin nas obraził, to przykre, że zapłaca za To rosyjscy artysci, ale dobrze.Ja oodałam bilet na Balszoj w Lublinie. Odpowiedz Link Zgłoś
koalanw Re: Polacy bojkotują Teatr Balszoj 10.05.05, 18:10 Na Syberii, jak świętować Putinka to tylko w ciepłym miejscu. Zabierz przy okazji jakąś siekierkę i zetnij parę sosenek w skąpym ubraniu to ci się odechce bzdur pisania. Odpowiedz Link Zgłoś
legwan77 Tylko głupki bojkotują i nie wiedzą czemu!!!! 10.05.05, 18:14 lepiej oglądać archiwum x w TV!!!!!HE HE Odpowiedz Link Zgłoś
skydak Re: Polacy bojkotują Teatr Balszoj 10.05.05, 18:17 to w ogóle nie ma sensu. Rosjanie i tak nie rozumieją naszego oburzenia i w większości nie jest to ich wina. Po co zrażać do siebie opiniotwórcze środowiska w Rosji? Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 [...] 10.05.05, 18:19 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
doradca1 Putin, Schroder dwie kochanki 10.05.05, 18:24 Proponuje jeszcze handlarzy z terenu d.ZSRR zbojkować to jak wrócą do Rosji to powiedzą co myślą o szpiegu z drezdeńskiej placowki KGB. Jeśli tak Niemcy kochają Putina i ten ostatni jest przyjacielem Schroedera to niech ci sami Niemcy kupują ten chłam. Nie ma lepszej metody jak uderzenie w handel i gospodarkę. Odpowiedz Link Zgłoś
etobicoke1 Re: Polacy bojkotują Teatr Balszoj 10.05.05, 18:26 TO WYRAZ SKRAJNEGO PRYMITYWIZMU I BARBARZYNSTWA CO MA WSPULNEGO NADETY PUTIN DO SZTUKI Odpowiedz Link Zgłoś
rolotomasi Re: Polacy bojkotują Teatr Balszoj << a Ja nie 10.05.05, 18:37 i chętnie przyjmę darowiznę po opodatkowaniu, z przyległościami. KrajowyWajchowyForumowy Czas na reklamę>> ! Głosuj na Zbigniewa ! Odpowiedz Link Zgłoś
kabu12 Re: Polacy bojkotują Teatr Balszoj 10.05.05, 18:29 To nie Polacy.Bojkotuje prowincjonalna część Polski tzw. zadupie.Dajcie te bilety na Ziemie zachodnie pójdą jak świeże bułki.Ciemnota nie potrafi odróżnić sztuki od polityki! Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej_szewczyk Re: Polacy bojkotują Teatr Balszoj 10.05.05, 18:30 okazuje sie ,ze polska "stonka ziemniaczana" swym niskim poziomem dostosowala sie do putina.do wysokiego poziomu wspanialego teatru bolszoj jeszcze zdecydowanie nie dorosla.szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
mcgoo Re: Polacy bojkotują Teatr Balszoj 10.05.05, 18:33 zrobmy bojkot rosyjskiego paliwa i gazu brawo panie Kwasniewski - to wielki sukces w pana polityce zagranicznej - taki mily akcent na koniec prezydentury Odpowiedz Link Zgłoś
2560a Re: Doskonaly pomysl!!! 10.05.05, 18:52 Doskonaly pomysl. Powinnismy bojkotowac rosyjski balet bo nic tak nie szkodzi jak plasajacy do muzyki Czajkowskiego.Nie powinnismy tez czytac czegos co powstalo w j.rosyjskim. Dla przykladu tacy Dostojewski albo Czechow moga spowodowac NIEODWRACALNE zmiany intelektualne w czytajacym. Nie wspomne , ze np. w muzyce rosyjskiej ukryte sa nawolywanie do przemocy , przyklad "Taniec z szablami". Inny przyklad,taki np. "Lot trzmiela" wzmaga agresje, czlowiek slucha tego bzyczenia i zaraz chce to albo cis innego zabic. Literatura rosyjska jest pelna braku poszanowania dla czytelnika. Wspomniany wczesniej Dostojewski napisal ksiazke pt. "Idiota", czy on myslal , ze my sa idioci i wezmiemy to reki. Albo te chory rosyjskie, tego sie sluchac nie da. Rodina ,strana, lubow,... Nawet porzadnie coutry music nie potrafia wykonac o rapie nie wspominajac. Albo opera, ludzie kto normalny bedzie sie podniecal jakims Borysem Gudonowym, czy jak mu tam bylo. Ja mysle , ze powinnismy, dla bezpieczenstwa , zaniechac wszelkich kontaktow ze slowem pisanym, z teatrem, muzyka itp.Co nam grozi? Nic, najwyzej bliskie spotkanie trzeciego stopnia z Alzheimerem. Choc z pomyslu bojkotowania baletu wynika, ze wielu juz tego pana spotkalo. Odpowiedz Link Zgłoś
2560a Re: Doskonaly pomysl!!! 10.05.05, 19:00 Ciekawe jaka jest nasza inszosc od reszty swiata. Przegladnalem doniesienia wielu agencji i nic wielkiego nie znalazlem. Zato u nas, burza, Putin powiedzial TO, Putin NIE powiedzial TEGO, NIE powiedzial tamtego. I kiedy patrzy sie nasze oburzenie na tle pozostalej czesci Europy, to wygladamy dosyc smiesznie. Reszta nie wie o co nam chodzi.Nadeli sie, obrazili sie ,protestuja...Ale oco tym Polakom chodzi? No chodzi oto , ze oni nie chca slyszec co inny mowi, oni chca slyszec co inny MA powiedziec. A wracajac do pomyslu z bojkotowaniem baletu, to podobne lekcje przerabialismy, kiedy bojkotowano Dzennik TV, ludzie wychodzili na spacer nie dlatego , ze nie chcieli sluchac ale dlatego by znajomi i sasiedzie WIDZIELI ich na spacerze. Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziany Re: Doskonaly pomysl!!! 10.05.05, 21:14 protestuja tez Baltowie. Klaus w twarz powiedzial Putinowi co mysli o odznaczaniu Jaruzelskiego i czeska prasa poswieca temu swoje lamy. Poza tym media na zachodzie mowia, o podziale Europy itd. Jak bedziemy protestowac przeciwko oswiadczeniom Putina jest szansa, ze na nasze argumenty zwroca uwage na zachodzie, ze je po prostu poznaja. to nie jest tak, ze ci ktorych nie bylo nie mieli okazji przedstawic swoich argumentow. wrecz przeciwnie. najwiecej bylo o stanowisku Baltow i protescie w Polsce, z powodu... i tu padaja nasze argumenty. to jest sposob na dotarcie do opinii swiatowej, a nie milczace pokazywanie sie na salonach i grzmienie w Polsce do Polakow o tutaj wszystkim dobrze znanej prawdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
zibbys nieodpowiedzialny ma racje 11.05.05, 03:13 Jak nie bedziemy glosno protestowac to nikt nie dowie sie prawdy.Im glosniejszy bedzie protest tym lepiej, bo tak zwane miarodajne zrodla sa bardzo leniwe w poszukiwaniu prawdy historycznej i powtarzaja tylko rozpowszechniane na zachodzie bzdury i potwarze , przyjmujac je za prawde .We Francji czy Niemczech jest trend rozchodzacy sie daleko dalej na to , aby za przyproszeniem "lizac dupe" Rosji.My musimy pokazac , jaka jest naprawde Rosja.My tylko ,jak nikt ja znamy i trzeba to z uporem maniaka upowszechniac ,zeby uniknac tragedii w przyszlosci. Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziany Re: nieodpowiedzialny ma racje 11.05.05, 04:44 dzieki za poparcie. tylko ja nie jestem nieodpowiedzialny :) Odpowiedz Link Zgłoś
zibbys Re: nieodpowiedzialny ma racje 11.05.05, 05:33 Masz racje to niedopatrzenie z mojej strony.Przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
turaj1 Re: Polacy bojkotują Teatr Balszoj 10.05.05, 18:52 szkoda ładnych dziewczyn ale to jeden z niewielu sposobów jaki został obywatelom, bo skunksy jaruzel-spawacz-slepy i cwaniaczek-kwach-elokwentny wybrały lizanie dupy carputinowi. a dobry rusek to m..... rusek, tu obsewrwujemy brak zmiany stanowiska. Odpowiedz Link Zgłoś
123abc9 Re: Polacy bojkotują Teatr Balszoj 10.05.05, 19:07 Brawo! Mam nadzieję, że stanie się to modne. Bojkotujmy wszystko, co rosyjskie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kbamm I tak pomieszaliśmy kulturę z polityką - SZKODA 10.05.05, 19:12 W tym momencie śmiało mogę powiedzieć: WART PAC PAŁACA itd. Odpowiedz Link Zgłoś
kossar Był taki kraj w XX w 10.05.05, 19:17 W którym też bojkotowano sztukę,potem sklepy potem palono książki a na końcu ludzi.Coś złego dzieje się z naszym narodem Odpowiedz Link Zgłoś
marzier Niech naród nie fisiuje .................... 10.05.05, 19:27 Bo rosja jakie embargo wprowadzi alo podniesie ceny gazu w przyszłości!! Ludzie uczcie sie pokory od innych narodów (jak w domu was nie nauczyli)np: Japoni mocno upokorzonej po II wojnie swiatowej w oczach świata - żyja i maja sie po 60 latach jak najlepiej!! "Duzy zawsze wiecej może i będzie mógł a mały jak podskakuje to nigdy nic dobrego z tego nie wychodzi" mozna to porównanie zastosować do naszego narodu, niestety jesteśmy mali i słobo zorganizowani ideowo i patriotycznie! O czym tu gadać zresztą!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
fikost150 Re: Polacy bojkotują Teatr Balszoj 10.05.05, 19:32 Bojkot do odwołania - tak trzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
noscript Re: Polacy bojkotują Teatr Balszoj 10.05.05, 19:34 Kto,bojkotuje kulture??? Jest nie kultularny !!! Odpowiedz Link Zgłoś