Dodaj do ulubionych

Antykatolicki film na Polsacie!! (Carrie)

IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 06.07.02, 16:09
Kolejny propagandowy gniot mówiący o tymze religijność źle wpływa na
wychowanie..ta karkołomna teza ma się nijak do rzeczywistosci ale to kolejny
antychrześcijański w wymowie film puszczany na ekranach polskich
telewizorów..jadę lotnisko by udać się do Warszawy na I zjazd LPR..nie
wykluczone że wyślemy do Polsatu notę protestacyjną a moze podejmiemy kolejne
kroki przeciw bluźniercom...
Obserwuj wątek
    • Gość: Pytak Sovieticus z LPR chca cenzury ???!!! IP: *.proxy.aol.com 06.07.02, 16:19
      Przerazasz mnie Oszolomie !! Twoja wypowiedz przypomina wypowiedz ubeka !! Oni
      tez przeciez zawsze mieli swoje racje i naginali do nich prawo. Wzieli zreszta
      stary, dobry przyklad cenzury koscielnej. Czekac tylko, ze oszolomy zaczna
      domagac sie cenzurowania ksiazek, prasy !!
      • Gość: Oszołom z RM Re: Sovieticus z LPR chca cenzury ???!!! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 06.07.02, 16:21
        Przecież to wy liberałowie i socjalisci ciągle nas cenzurujecie!! Likwidujecie
        nasze3 strony..zlikwidowaliście nam Radio Radom teraz TV PULS..
        tewraz już naprawdę muszę lecieć pa!
        • Gość: Arek Re: Sovieticus z LPR chca cenzury ???!!! IP: *.chello.pl 06.07.02, 16:29
          Gość portalu: Oszołom z RM napisał(a):

> Przecież to wy liberałowie i socjalisci ciągle nas cenzurujecie!! Likwidujecie
          > nasze3 strony..zlikwidowaliście nam Radio Radom teraz TV PULS..
          > tewraz już naprawdę muszę lecieć pa!

Za szybko nie leć bo się spocisz. TV Puls to chyba sama padła a nikt jej nie
          likwidował.

• Gość: Jaceq Re: Sovieticus z LPR chca cenzury ???!!! IP: *.szeptel.net.pl 06.07.02, 16:46
            Gość portalu: Arek napisał(a):

> Za szybko nie leć bo się spocisz.

I nie za wysoko, z powodu kolizji z aniołami (chyba, że macie TCAS).

Czego się czepiasz niezłego filmu de Palmy (katolika) na podst. niezłego
            opowiadania St. Kinga (chyba też katolika)?

Postać mamuśki Carrie z filmu (i książki) to jak zły sen. King nie ośmiesza, ale straszy takimi "osobami".

Lepiej napisałbyś kiedy ten film, zamiast pieprzyć głupoty (nie mam programu tv), chętnie sobie obejrzę
            po raz n-ty. Wreszcie i na polsacie da się coś obejrzeć.

• Gość: Pytak Coraz mniejszy posluch wsrod tlumow ??!! IP: *.proxy.aol.com 06.07.02, 16:32
          Pieprzysz oszolomie o tym "zamykaniu radia i telewizji". Wasze media bankrutuja
          i juz. Mimo calego szmalu, ktory wyciagacie od ludzi nie jestescie w stanie ich
          utrzymac ze wzgledu na mierna jakosc programow i brak zainteresowania.
          Co do stron internetowych powiem krotko - szczekaczki szowinistyczno-
          rasistowski z WEBu precz !!!!
        • Gość: Pytak Jak ty polecisz, wazysz przeciez wg GMR 100kg? IP: *.proxy.aol.com 06.07.02, 16:44
          Z taka waga kaza ci placic podwojny bilet za samolot !! Zruinujesz LPR i potem
          znowu powiesz "WYSCIE " zlokwidowali jedyna sluszna (patrz PZPR) w tym kraju !!
          Nie lec lepiej Oszomlomie, dla dobra LPR !!
      • Gość: CCCP Re: Sovieticus z LPR chca cenzury ???!!! IP: *.acn.waw.pl 06.07.02, 17:17
        Gość portalu: Pytak napisał(a):

> Przerazasz mnie Oszolomie !! Twoja wypowiedz przypomina wypowiedz ubeka !! Oni
        > tez przeciez zawsze mieli swoje racje i naginali do nich prawo. Wzieli zreszta
        > stary, dobry przyklad cenzury koscielnej. Czekac tylko, ze oszolomy zaczna
        > domagac sie cenzurowania ksiazek, prasy !!

Sovieticus ... chcą ...

Jakieś problemy ze składnią
        kolego Pytak?
        • Gość: Pytak O co chodzi ?? IP: *.proxy.aol.com 06.07.02, 20:04
          Zarzucasz mi bledy w skladni. Nie jestem filologiem, to prawda ale niestety,
          dla ciebie,specjalnych bledow nie zauwazylem. O co ci wiec chodzi? Czyzbys byl
          tylko zlosliwy ?
          • Gość: CCCP Re: O co chodzi ?? IP: *.acn.waw.pl 07.07.02, 00:52
            Gość portalu: Pytak napisał(a):

> Zarzucasz mi bledy w skladni. Nie jestem filologiem, to prawda ale niestety,
            > dla ciebie,specjalnych bledow nie zauwazylem. O co ci wiec chodzi? Czyzbys byl
            > tylko zlosliwy ?

"Sovieticus" młody człowieku to mianownik - liczba pojedyncza, inaczej singularis,

zaś "chcą" to trzecia osoba liczby mnogiej, inaczej pluralis, i domaga się podmiotu w liczbie również mnogiej.

Elementary, Pytak.
            • Gość: Jaceq "Sovieticusy"? IP: *.szeptel.net.pl 07.07.02, 09:43
              Gość portalu: CCCP napisał(a):

> Elementary, Pytak.

• Gość: CCCP - usy IP: *.acn.waw.pl 07.07.02, 09:58
                Gość portalu: Jaceq napisał(a):

> Gość portalu: CCCP napisał(a):
                >
                >
                > > Elementary, Pytak.
                >

Sovieticusy? Trzeba by spolszczyc, na sowietikusy, wzorem:
                ochlapusy, lajdusy, itp. Pod tym warunkiem do przyjecia.
                • Gość: CCCP Re: - usy IP: *.acn.waw.pl 07.07.02, 10:16

> Gość portalu: Jaceq napisał(a):
                  >
                  > > Gość portalu: CCCP napisał(a):
                  > >
                  > >
                  > > > Elementary, Pytak.
                  > >
                  >
                  > Sovieticusy? Trzeba by spolszczyc, na sowietikusy, wzorem:
                  > ochlapusy, lajdusy, itp. Pod tym warunkiem do przyjecia.

dodaj jeszcze: lewusy, sługusy
        • Gość: komodor Re: Sovieticus z LPR chca cenzury ???!!! IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 08.07.02, 18:38
          Cenzura jest nieodłączną cześcią kościoła.Nic nowego.Oni bez cenzury żyć nie mogą.
    • Gość: Marcel Przeczytaj książkę, obejrzyj film... IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.02, 17:17
      Genialny film de Palmy na podstawie książki Mistrza Stephena Kinga chcesz
      zabronić oglądać?
      Przeczytaj książkę, obejrzyj film, nie wiem czy chciałbyś mieszkać z taką matką
      jaką miała Carrie.
    • Gość: prowokat Carrie to jest właśnie PROKATOLICKI film IP: *.telimeny / 192.168.0.* 06.07.02, 17:39
      matka tej małej była członkiem jakiegoś odłomu protestantyzmu.
      Carrie powien być jednym z podsatwowych tytułów w wideotece LPR.
      • Gość: GMR Re: Carrie to jest właśnie PROKATOLICKI film IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 06.07.02, 18:38
        Gość portalu: prowokat napisał(a):

> matka tej małej była członkiem jakiegoś odłomu protestantyzmu.
        > Carrie powien być jednym z podsatwowych tytułów w wideotece LPR.
        - chcesz powiedzieć że ten film jest antyprotestancki? Może jeszcze przez
        katolika kręcony? masz na to jakieś dowody Prowokacie? To może być bardzo
        intreresujące...
        • Gość: GMR Re: Carrie to jest właśnie PROKATOLICKI film..c.d IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 06.07.02, 18:39
          Gość portalu: GMR napisał(a):

> Gość portalu: prowokat napisał(a):
          >
          > > matka tej małej była członkiem jakiegoś odłomu protestantyzmu.
          > > Carrie powien być jednym z podsatwowych tytułów w wideotece LPR.
          > - chcesz powiedzieć że ten film jest antyprotestancki? Może jeszcze przez
          > katolika kręcony? masz na to jakieś dowody Prowokacie? To może być bardzo
          > intreresujące...
          ...z tego co czytałem to ten film jest być może protoplastą Brzyduli.(Carrie jest
          z 1976 a Brzydula z przełomu 1999/2000
        • Gość: prowokat Re: Carrie to jest właśnie PROKATOLICKI film IP: *.telimeny / 192.168.0.* 06.07.02, 19:06
          biblia co ją ta pani mama cytowała jakaś dziwna była

• Gość: Pytak GMR tylko tyle potrafisz powiedziec? IP: *.proxy.aol.com 06.07.02, 20:18
          Chodzi wiec w sumie o osobe realizatora filmu, a nie o jego jakosc ?
      • Gość: Jaceq Re: Carrie to jest właśnie PROKATOLICKI film IP: *.szeptel.net.pl 07.07.02, 09:47
        Gość portalu: prowokat napisał(a):

> matka tej małej była członkiem jakiegoś odłomu protestantyzmu.

Wg książki, mamuśka była (wraz z zmarłym mężem) jakby założycielką dwuosobowej sekty religijnej
        nawiedzonych, których poglądy dalece nie mieszczą się w zarówno w kanonach wiary katolickiej,
        jak i wszystkich większych odłamów protestanckich, nawet tych najbardziej purytańskich.

W USA w tzw. "Bible belt" (i nie tylko) podobno pełno takich.
    • kimmjiki Znamienne... 06.07.02, 18:06
      Jesli film zawiera serie morderstw, kilkanascie scen strzelaniny i mordobicia,
      scene gwaltu, setki przeklenstw i wybuchow, to Oszolkowi nawet nie przyjdzie do
      glowy, ze jest on w jakikolwiek sposob antychrzescijanski. Ale jesli w filmie
      wystepuje matka - fanatyczka religijna, to Oszolom sie wscieka i zaraz zaklada
      watek o tym, jaka to ohyda...
      • Gość: .. Re: Znamienne... IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 06.07.02, 18:27
        To wszystko co piszesz jest bardzo swieckie, areligijne czy
        wrecz "postympowe." Oczywiscie ze ludzie kochajacy takie wzorce
        moralne sa antychrzescijanscy. Ale coz, mamy demokracje. I w imie
        tej "demokracji" biurokraci z Brukseli (przez nikogo nie wybrani), narzucaja
        Polakom skrobanki. Niestety lewacy i liberalowie wiedza jak
        uszczesliwic innych w imie "postepu".

kimmjiki napisa?(a):

> Jesli film zawiera serie morderstw, kilkanascie scen strzelaniny i
        mordobicia,
        > scene gwaltu, setki przeklenstw i wybuchow, to Oszolkowi nawet nie
        przyjdzie do
        >
        > glowy, ze jest on w jakikolwiek sposob antychrzescijanski. Ale jesli w
        filmie
        > wystepuje matka - fanatyczka religijna, to Oszolom sie wscieka i zaraz
        zaklada
        > watek o tym, jaka to ohyda...

• Gość: Ania Re: Znamienne... IP: *.upc.chello.be 06.07.02, 22:02
          Gość portalu: .. napisał(a):

> To wszystko co piszesz jest bardzo swieckie, areligijne czy
          > wrecz "postympowe." Oczywiscie ze ludzie kochajacy takie wzorce
          > moralne sa antychrzescijanscy. Ale coz, mamy demokracje. I w imie
          > tej "demokracji" biurokraci z Brukseli (przez nikogo nie wybrani), narzucaja
          > Polakom skrobanki. Niestety lewacy i liberalowie wiedza jak
          > uszczesliwic innych w imie "postepu".
          >
          >
          Sluchaj moze bez przesady panie hipokryto?A kto Polsce narzucil obecna ustawe jak
          nie Watykan?Dzieki komu Polska jest jedynym krajem ,w ktorym nie ma zadnej
          edukacji seksualnej?W tej Brukseli gdzie aborcja jest legalna jest 7 aboecji na
          1000 ciaz .A ile w Polsce?Nie wiadomo.Za to wiadomo,ze jest podziemie aborcyjne i
          turystyka aborcyjna.I trudny dostep do antykoncepcji bo Watykan traktuje ja tak
          jak aborcje.WSTYD.Jedyny kraj w Europie bez edukacji seksualnej.Ale prostytucja
          dziecieca kwitnie.Wstyd.

>
          > kimmjiki napisa?(a):
          >
          > > Jesli film zawiera serie morderstw, kilkanascie scen strzelaniny i
          > mordobicia,
          > > scene gwaltu, setki przeklenstw i wybuchow, to Oszolkowi nawet nie
          > przyjdzie do
          > >
          > > glowy, ze jest on w jakikolwiek sposob antychrzescijanski. Ale jesli w
          > filmie
          > > wystepuje matka - fanatyczka religijna, to Oszolom sie wscieka i zaraz
          > zaklada
          > > watek o tym, jaka to ohyda...
          >

• Gość: Ja Re: Znamienne... IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 07.07.02, 01:10
            Aniu, alez co Ty tlumaczysz jakiemus durniowi rzeczy oczywiste.
            Ich powinno sie unicestwic. Na ksiezyc wyslac albo gdzies w te rejony...
        • Gość: Pytak Obsesja Brukseli czy prawdy ? IP: *.proxy.aol.com 06.07.02, 22:10
          Czytajac twoja wypowiedz mozna przypuszczac, ze jestes czlowiekiem zniewolonym
          przez antyunijna, antydemokratyczna propagande. Co ma piernik do wiatraka, moj
          drogi ? Wolnosc postrzegania faktow, wolnosc wypowiedzi to jest to czego chca
          prtawdziwi artysci, bez wzgledu na miejsce zamieszkania.Dziekuje w kazdym razie
          za jasne wyrazenie opinbii. Teraz wiem w 100% kogo unikac i przeciw komu
          dzialac.
    • Gość: mmm Re: Antykatolicki film na Polsacie!! (Carrie) IP: *.uznam.net.pl / 192.168.5.* 06.07.02, 21:51
      Tak, trzeba uwazac na tego typu zakamuflowane przekazy osmieszajace wiare. Film
      bedzie lecial juz niedlugo, ide ogladac czym tez to sie pierze mozgi
      dzisiejszej mlodziezy.
      • Gość: prowokat Ta pani mama nie była katoliczką IP: *.telimeny / 192.168.0.* 06.07.02, 21:56
        tylko sekciarą skrzywdzoną? (nie pamiętam czy ten odszedł przez to, że ta pani
        była lekko inna, czy stała się taka bo ten odszedł) przez męża. A poza tym ta
        biblia co ją ta pani mama czyta to jakas dziwna jest.

MMM i Oszołom obejrzyjcie/przeczytajcie zanim zacznienie o czymś pisać, bo
        troszeczkę mijacie się z prawdą.

• Gość: Ania Re: Film o papiezu IP: *.upc.chello.be 06.07.02, 22:07
          Za to film "Amen " dalej jest zakazany w Polsce.Nie wiem czy wiecie,ze sceny
          watykanskie byly krecone w Rumunii;bo Watykan nie wyrazil zgody na krecenie u
          nich.Scenariusz im sie nie podobal.No i jeszcze jedno Oszolku niedawno
          skarzyles sie na cenzure,ze tam niby jakies strony internetowe zamkneli,a
          dzisiaj sie sam jej domagasz?
          • Gość: mmm Re: Film o papiezu IP: *.uznam.net.pl / 192.168.5.* 06.07.02, 22:32
            Zaraz ide ogladac. Moze film faktycznie nie jest antykatolicki a
            antysekciarski. Tylko dlaczego wtedy w takim razie jest puszczany o tak poznej
            godzienie. Czy filmy robione przez katolikow nie zasluguja na normalny czas
            antenowy.
            • Gość: Pÿtak Re: Film o papiezu IP: *.proxy.aol.com 06.07.02, 23:24
              Dziwne rozroznienia robione przez sekciarzy! Wg jakich zasad podpisywane jest
              wyznanie wiary realizatorow filmow ??!!! To paranoja, totalna paranoja !!
              Paraboicy niestety sa wsrod nas. Trzeba ich tolerowac, ale nic poza tym !!
          • Gość: komodor Re: Film o papiezu IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 08.07.02, 18:42
            Oszołek - wyznawca Kalego zawsze twierdził,że inna religia dla ludu inna dla
            kapłanów.
    • Gość: Ja Re: Antykatolicki film na Polsacie!! (Carrie) IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 07.07.02, 00:30
      O kurwa...
    • Gość: CCCP Słabizna IP: *.acn.waw.pl 07.07.02, 07:29
      Zachęciliście mnie do oglądania tego filmu,
      a to koszmarna słabizna, zmarnowałem sporo czasu
      na oczekiwanie, że coś wreszcie nabierze sensu,
      a nawet, że będzie się można nastraszyć.
      Dreszczowiec - ale chyba z krainy deszczowców.

Chroń Kinga Panie Boże przed takimi realizacjami.
      Wolę tysiąc razy przeczytać - i własną fantazję
      można uruchomić, i nacieszyć się językiem.

No i najważniejsze - człowiek nie musi czytając
      oglądać obleśnych reklam z jakimiś larwami namawiającymi,
      żeby koniecznie do nich zadzwonić.

Czy ten Polsat już się na 100% skiepścił - chciałem
      powiedzieć zeuropeizował?

Hasło dnia: Ziemia dla Ziemniaków!
      • Gość: Jaceq Re: Słabizna IP: *.szeptel.net.pl 07.07.02, 10:01

> Chroń Kinga Panie Boże przed takimi realizacjami.
        > Wolę tysiąc razy przeczytać - i własną fantazję
        > można uruchomić, i nacieszyć się językiem.

Tak to już jest, że przeważnie adaptacje filmowe są dużo gorsze od oryginału. Nieliczne im dorównują, a
        tylko pojedyncze - przewyższają (np. "Lot..." Formana). I zdarza się to także mistrzom (de Palma,
        Peckinpah, zwłaszcza Kubrickowi z "Mechaniczną Pomarańczą").
        "Carrie" jest jednym z pierwszych opowiadań Kinga, ma ciekawą formę literacką (zbiór listów, art.
        prasowych, framentów pamiętników, protokołów przesłuchań, stenogramów itp.).
        King cieszy się 'wzięciem' u reżyserów, prawie wszystko, co płodzi - jest filmowane, czasem udanie (np.
        "Zielona Mila", "Lśnienie", "Misery"), czasem mniej. U de Palmy rzuca się w oczy (zwłaszcza w I cz. filmu)
        niesamowicie udane 'fotografowanie'. I trza pamiętać, że film ma już swoje lata (jeden z pierwszych, jakie
        oglądałem na pamiętnych seansach VHS u schyłku komuny).
        Co ciekawe, nie wiem, czy sfilmowano niezwykle (moim zd.) udane książki Kinga z tzw. "białej serii"
        Świata Książki: "Dolores Clairborne" i "Grę Geralda".

> No i najważniejsze - człowiek nie musi czytając
        > oglądać obleśnych reklam z jakimiś larwami namawiającymi,
        > żeby koniecznie do nich zadzwonić.
        >
        > Czy ten Polsat już się na 100% skiepścił - chciałem
        > powiedzieć zeuropeizował?
        >
        > Hasło dnia: Ziemia dla Ziemniaków!

• Gość: CCCP Re: Słabizna IP: *.acn.waw.pl 07.07.02, 17:20
          Gość portalu: Jaceq napisał(a):

> Gość portalu: CCCP napisał(a):
          >
          > > Chroń Kinga Panie Boże przed takimi realizacjami.
          > > Wolę tysiąc razy przeczytać - i własną fantazję
          > > można uruchomić, i nacieszyć się językiem.
          >
          > Tak to już jest, że przeważnie adaptacje filmowe są dużo gorsze od oryginału. N
          > ieliczne im dorównują, a
          > tylko pojedyncze - przewyższają (np. "Lot..." Formana). I zdarza się to także m
          > istrzom (de Palma,
          > Peckinpah, zwłaszcza Kubrickowi z "Mechaniczną Pomarańczą").
          > "Carrie" jest jednym z pierwszych opowiadań Kinga, ma ciekawą formę literacką (
          > zbiór listów, art.
          > prasowych, framentów pamiętników, protokołów przesłuchań, stenogramów itp.).
          > King cieszy się 'wzięciem' u reżyserów, prawie wszystko, co płodzi - jest filmo
          > wane, czasem udanie (np.
          > "Zielona Mila", "Lśnienie", "Misery"), czasem mniej. U de Palmy rzuca się w ocz
          > y (zwłaszcza w I cz. filmu)
          > niesamowicie udane 'fotografowanie'. I trza pamiętać, że film ma już swoje lata
          > (jeden z pierwszych, jakie
          > oglądałem na pamiętnych seansach VHS u schyłku komuny).
          > Co ciekawe, nie wiem, czy sfilmowano niezwykle (moim zd.) udane książki Kinga z
          > tzw. "białej serii"
          > Świata Książki: "Dolores Clairborne" i "Grę Geralda".
          >
          > > No i najważniejsze - człowiek nie musi czytając
          > > oglądać obleśnych reklam z jakimiś larwami namawiającymi,
          > > żeby koniecznie do nich zadzwonić.
          > >
          > > Czy ten Polsat już się na 100% skiepścił - chciałem
          > > powiedzieć zeuropeizował?
          > >
          > > Hasło dnia: Ziemia dla Ziemniaków!
          >

Widzę, Jaceq, że jesteś koneserem kina, twoja wiedza imponuje.
          Ja mniej chodzę do kina, więcej czytam. Na Kinga załapałem się
          po filmie o tej szalonej pielęgniarce i pisarzu ("Misery", jeśli
          pamiętam - dla mnie to było coś); coś tam nawet w domu mam z jego
          książek - kupowało się kiedyś takie rzeczy w antykwariatach.
          Lubię "Stand"; choć odnosiłem wrażenie, że się Kingowi trochę
          konstrukcja podłamała pod ciężarem różnych wątków i fabularnych
          pomysłów.

Pozdrawiam i
          standardowo:

Hasło dnia: Ziemia dla Ziemniaków!
          • Gość: Jaceq Re: Słabizna IP: *.szeptel.net.pl 07.07.02, 18:42
            >
            > Widzę, Jaceq, że jesteś koneserem kina, twoja wiedza imponuje.
            > Ja mniej chodzę do kina, więcej czytam.

Ja w kinie, niestety, bywam rzadko (daleko). Ale w epoce divXa...

> Na Kinga załapałem się
            > po filmie o tej szalonej pielęgniarce i pisarzu ("Misery", jeśli
            > pamiętam - dla mnie to było coś); coś tam nawet w domu mam z jego
            > książek - kupowało się kiedyś takie rzeczy w antykwariatach.

Polecam "Dolores Claiborne" - zwłaszcza, i - powiązaną książkę - "Gra Geralda".

> Lubię "Stand"; choć odnosiłem wrażenie, że się Kingowi trochę
            > konstrukcja podłamała pod ciężarem różnych wątków i fabularnych
            > pomysłów.

Zwróć w takim razie uwagę na "Worek kości". Tam dopiero miszmasz, ale niezły.
            Polecam też nieco nietypowe: "Cujo" i "Cmętaż zwieżąt".
            Ze sfilmowanych - koniecznie trzeba przeczytać "Lśnienie", niezależnie od filmu.
            To jedna z najlepszych książek 'wcześniejszego' Kinga. A i "Zieloną milę trzeba "zaliczyć.

> Pozdrawiam i
            > standardowo:
            > Hasło dnia: Ziemia dla Ziemniaków!

Niech Ci będzie ;-/~. Pozdrowienia.
    • Gość: Katolik Re: Antykatolicki film na Polsacie!! (Carrie) IP: *.vic.bigpond.net.au 07.07.02, 09:32
      K: Niech bedzie pochwalony Wielki Rodak Nasz,
      Ojciec Swiety Jan Pawel II - Bog Zywy wsrod nas,
      a takze Maryja Zawsze Dziewica, Krolowa Polski
      i Owoc Jej Cnoty, Pan Jezus!
      K: Jestem za Toba, Mily Oszolomie,
      sercem calym i dusza cala!
      Tych komunistow i ateistow nalezy wreszcie
      przegonic z Polski, Ojczyzny Jego Swiatobliwosci Ojca Swietego,
      Wielkiego Rodaka Naszego, Jana Pawla II - Boga zyjacego wsrod nas!
      Katolik Najprawdziwszy z Parafii Polskiej
      w Australii pod wezwaniem Niepokalanego Poczecia,
      Wszystkich Swietych i Maryi Zawsze Dziewicy,
      Krolowej Polski oraz Jego Swiatobliwosci Ojca Swietego,
      Wielkiego Rodaka Naszego, Jana Pawla II -
      Boga zyjacego wsrod nas!
    • maurycy Re: Antykatolicki film na Polsacie!! (Carrie) 07.07.02, 09:32
      A kto jest w stanie oglądać wasze nienaturalne, okrojone z życia i naszpikowane
      nieraelnymi wartościami chrześcijańskimi programy.
      Ludziska, toć świat się nieco zminił od czasu SKOMPILOWANIA pisma świętego.
      Religie świata tak odstają od realności życia, że stały się anachronizmem, i to
      anachronizmem bardzo szkodliwym, bo utrudniają rozwój społeczny, są powodem
      nienawiści oraz wojen. 90% wszystkich konfliktów na świenie ma podłoże
      religijne.
      GDZIE JEST TA MIŁOŚĆ BLIŹNIEGO?
      Wasze nauki stoją w sprzeczności z waszymi czynami. Wszelkie religie powinny
      zostać już dawno usunięte na śmietnik historii.
    • Gość: GMR Re: Antykatolicki film na Polsacie!! (Carrie) IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 07.07.02, 18:58
      Ciekawy film z kiepskim zakończeniem...kiedyś coś podobnego chodziło mi po
      głowie... (zmasakrować całą klasę i nauczycieli z podstawówki..gdyby ten film
      został pokazany 13 lat temu..to kto wie...
      • Gość: Jaceq Re: Antykatolicki film na Polsacie!! (Carrie) IP: *.szeptel.net.pl 07.07.02, 19:07

> Ciekawy film z kiepskim zakończeniem...

Książka ma nieco inne.

> kiedyś coś podobnego chodziło mi po głowie...

(komu nie chodziło?)

> (zmasakrować całą klasę i nauczycieli z podstawówki..

A jakie miałeś powody?

> gdyby ten film został pokazany 13 lat temu..to kto wie...

Był pokazany, ze 20 i kilka lat temu (Dziś Sissy Spacek to stara baba).
        • Gość: GMR Re: Antykatolicki film na Polsacie!! (Carrie) IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 08.07.02, 18:56
          Gdyby 13 lat temu został on pokazany w Polsce....pewnie odsiadywałbym dziś
          dozywocie
          • Gość: Jaceq Re: Antykatolicki film na Polsacie!! (Carrie) IP: *.szeptel.net.pl 08.07.02, 19:06

> Gdyby 13 lat temu został on pokazany w Polsce....pewnie odsiadywałbym dziś
            > dozywocie

Co, czyżby "kompleks straszliwej WF-menki"?
    • hania_76 Do Oszolka 08.07.02, 17:38
      Oszolku, a widziales ten film w ogole?
      Jesli nie, to poinformuje Cie, ze opowiada on o dziewczynie obdarzonej
      parapsychicznymi zdolnosciami wychowywanej przez matke-psychopatke, z ktorej
      taka katoliczka, ze nawet Ojca Rydzyka przy niej za wzor cnot chrzescijanskich
      mozna uznac.
      Wiec nie przyjezdzaj z pikieta, bo znowu bedzie korek w Warszawie, a teraz
      upaly straszilwe i nieprzyjemnie sie w korkach stoi.
      • Gość: Oszołom z RM Re: Do Oszolka IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 08.07.02, 19:30
        hania_76 napisał(a):

> Oszolku, a widziales ten film w ogole?
        > Jesli nie, to poinformuje Cie, ze opowiada on o dziewczynie obdarzonej
        > parapsychicznymi zdolnosciami wychowywanej przez matke-psychopatke, z ktorej
        > taka katoliczka, ze nawet Ojca Rydzyka przy niej za wzor cnot chrzescijanskich
        > mozna uznac.
        > Wiec nie przyjezdzaj z pikieta, bo znowu bedzie korek w Warszawie, a teraz
        > upaly straszilwe i nieprzyjemnie sie w korkach stoi.
        - Ogromnie się cieszę ze wreszczie uznałaś zasługi ojca dyrektora...ta pani z
        filmu to by ła jakaś sekciara..to mi wskazywało na świadków Jehowy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka