Gość: smk IP: *.kki.krakow.pl 08.07.02, 10:25 Coś ciekawego i zabawnego dla niektórych wybitnych znawców wypowiadających się namiętnie na tym forum: www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_020708/prawo/prawo_a_3.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hania_76 Do smk 08.07.02, 17:27 Gość portalu: smk napisał(a): > > Coś ciekawego i zabawnego dla niektórych wybitnych znawców wypowiadających się > namiętnie na tym forum: > > <a href="www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_020708/prawo/prawo_a_3.htm > l"target="_blank">www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_020708/prawo/prawo_a_3.h > tml</a> > Bardzo fajny artykul - usmialam sie. Swoja droga, podrecznik do prawa karnego autorstwa Gardockiego jest jednym z najlepszych podrecznikow prawniczych, moim skromnym zdaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 Re: Do smk 09.07.02, 11:23 hania_76 napisała: > Gość portalu: smk napisał(a): > > Coś ciekawego i zabawnego dla niektórych wybitnych znawców wypowiadających > się > > namiętnie na tym forum: > > > > <a href="<a href="www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_020708/pr > awo/prawo_a_3.htm"target="_blank">www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_020708/p > rawo/prawo_a_3.htm</a> > > l"target="_blank">www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_020708/prawo/pra > wo_a_3.h > > tml</a> > > > > Bardzo fajny artykul - usmialam sie. > Swoja droga, podrecznik do prawa karnego autorstwa Gardockiego jest jednym z > najlepszych podrecznikow prawniczych, moim skromnym zdaniem. Większość studentów prawa w Polsce w tej chwili się z niego uczy (już siódme wydanie!). Jest to jeden z hitów wydawniczych Becka. Czy jeden z najlepszych - względne. Niezwykle zwięzły, na dobrą sprawę skrypt. Właśnie dlatego studenci go lubią, bo zwięzły i przejrzysty. mn PS: Dzięki Twojemu nowemu nickowi domyślam się ile masz lat. Odpowiedz Link Zgłoś
hania_76 Re: Do smk 09.07.02, 11:28 mn7 napisał(a): > hania_76 napisała: > > > Gość portalu: smk napisał(a): > > > > Coś ciekawego i zabawnego dla niektórych wybitnych znawców wypowiadających > > się > > > namiętnie na tym forum: > > > > > > <a href="<a href="<a href="www.rzeczpospolita.pl/gazeta/ > wydanie_020708/pr"target="_blank">www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_020708/p > r</a> > > awo/prawo_a_3.htm"target="_blank">www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_ > 020708/p > > rawo/prawo_a_3.htm</a> > > > l"target="_blank">www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_020708/praw > o/pra > > wo_a_3.h > > > tml</a> > > > > > > > Bardzo fajny artykul - usmialam sie. > > Swoja droga, podrecznik do prawa karnego autorstwa Gardockiego jest jednym > z > > najlepszych podrecznikow prawniczych, moim skromnym zdaniem. > > Większość studentów prawa w Polsce w tej chwili się z niego uczy (już siódme > wydanie!). Jest to jeden z hitów wydawniczych Becka. > Czy jeden z najlepszych - względne. Niezwykle zwięzły, na dobrą sprawę skrypt. > Właśnie dlatego studenci go lubią, bo zwięzły i przejrzysty. > > mn > > PS: Dzięki Twojemu nowemu nickowi domyślam się ile masz lat. Nie, to nie ma wiele wspolnego z moim wiekiem - po prostu portal GW zaproponowal mi nick hania z roznymi cyferkami, wiec kliknelam na pierwsza z brzegu. :) Co do podrecznika Gardockiego, uwazam, ze jest wlasnie taki, jaki powinien byc podrecznik dla studentow. Szkoda, ze nie ma nic rownie dobrego do kpk, bo podrecznik Marszala czy Waltosia, nie jest tak przejrzysty i klarowny. Poza tym, zaden z nich nie jest praktykiem, co chyba nie sprzyja pisaniu klarownych podrecznikow z procedury. No i te wykresy statystyczne w podreczniku Waltosia.... Po co to studentowi? Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 Re: Do smk 09.07.02, 11:47 hania_76 napisał(a): > Nie, to nie ma wiele wspolnego z moim wiekiem - po prostu portal GW zaproponowa > l > mi nick hania z roznymi cyferkami, wiec kliknelam na pierwsza z brzegu. :) A szkoda. Już się cieszyłem, że taki bystry jestem. > Co do podrecznika Gardockiego, uwazam, ze jest wlasnie taki, jaki powinien byc > podrecznik dla studentow. Szkoda, ze nie ma nic rownie dobrego do kpk, bo > podrecznik Marszala czy Waltosia, Podręcznik Marszał i podręcznik Waltosia są od siebie tak diametralnie różne, że nie rozumiem, jak można je wymieniać wspólnie??? nie jest tak przejrzysty i klarowny. Poza tym > , > zaden z nich nie jest praktykiem, Waltoś był przez długie lata. co chyba nie sprzyja pisaniu klarownych > podrecznikow z procedury. No i te wykresy statystyczne w podreczniku Waltosia.. > Po co to studentowi? A to zależy. Jeśli jakoś maniak wymaga od studentów uczenia się tych wykresów, to oczywiście nie ma to sensu. Jeśli jednak traktowac te wykresy jako ILUSTRACJĘ pewnych zjawisk, to jest to dokładnie to, co powinno być w podręczniku! Znasz chyba amerykańskie podręczniki do Criminal justice? Do nauczenia się procedury zdecydowanie najlepszy jest na pewno łódzki podręcznik Grzegorczyka (praktyk!) i Tylmana. Waltoś czyta się najsympatyczniej, ale to podręcznik raczej dla studenta niż np. kandydata na aplikację. Marszał jest zdecydowanie najsłabszy. Jeśli odpowida Ci styl Gardockiego, to przecież istnieje procesowy odpowiednik - podręcznik Grajewskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
hania_76 Re: Do smk 09.07.02, 11:51 Podrecznika Grajewskiego nie znalam, a Grzegorczyka znam tylko z komentarza. B. dobry. Waltos byl praktykiem? No prosze - nie wiedzialam. Tak, wiem, ze podrecznik Marszala i Waltosia sa rozne, ale stopniem klarownosci i przystepnosci sa do siebie niestety zblizone. Tzn. chodzi mi o to, ze dla studenta, wazniejsze jest najpierw cos zrozumiec, a dopiero pozniej (jesli zajdzie taka potrzeba) zajmowac sie teoretycznymi dywagacjami. A do podrecznika Gardockiego czesto wracam, zeby sobie uporzadkowac wiadomosci, czy znalezc praktyczny przyklad. Jezeli chodzi o kpk, to wole porozmawiac ze znajomym sedzia :) Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 Re: Do smk 09.07.02, 11:56 hania_76 napisał(a): > Podrecznika Grajewskiego nie znalam, a Grzegorczyka znam tylko z komentarza. B. > dobry. Choć na pewno nie najlepszy wsród komentarzy. > Waltos byl praktykiem? No prosze - nie wiedzialam. Tak, wiem, ze podrecznik > Marszala i Waltosia sa rozne, ale stopniem klarownosci i przystepnosci sa do > siebie niestety zblizone. Polemizowałbym. > Tzn. chodzi mi o to, ze dla studenta, wazniejsze jest > najpierw cos zrozumiec, a dopiero pozniej (jesli zajdzie taka potrzeba) > zajmowac sie teoretycznymi dywagacjami. Zgoda. > A do podrecznika Gardockiego czesto > wracam, zeby sobie uporzadkowac wiadomosci, czy znalezc praktyczny przyklad. So do I. > Jezeli chodzi o kpk, to wole porozmawiac ze znajomym sedzia :) Gdyby znajomego sędziego nie było pod ręką - sięgaj do Grzegorczyka i Tylmana, jest to podręcznik napisany "po bożemu" - gruntowna analiza "po kolei" całego k.p.k. obficie podlewana orzecznictwem. Do zrozumienia samego przebiegu procesu dobry jest jeszcze wydany przez Becka skrypt czworga autorów oraz toruński podręcznik do przebiegu (pod red. A.Bulsiewicza). Generalnie rzecz biorąc - do k.p.k. jest dużo większy wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
hania_76 Do mn7 09.07.02, 12:00 mn7 napisał(a): > hania_76 napisał(a): > > > Podrecznika Grajewskiego nie znalam, a Grzegorczyka znam tylko z komentarz > a. B. > > dobry. > > Choć na pewno nie najlepszy wsród komentarzy. > > > Waltos byl praktykiem? No prosze - nie wiedzialam. Tak, wiem, ze podreczni > k > > Marszala i Waltosia sa rozne, ale stopniem klarownosci i przystepnosci sa > do > > siebie niestety zblizone. > > Polemizowałbym. > > > Tzn. chodzi mi o to, ze dla studenta, wazniejsze jest > > najpierw cos zrozumiec, a dopiero pozniej (jesli zajdzie taka potrzeba) > > zajmowac sie teoretycznymi dywagacjami. > > Zgoda. > > > A do podrecznika Gardockiego czesto > > wracam, zeby sobie uporzadkowac wiadomosci, czy znalezc praktyczny przykla > d. > > So do I. > > > Jezeli chodzi o kpk, to wole porozmawiac ze znajomym sedzia :) > > Gdyby znajomego sędziego nie było pod ręką - sięgaj do Grzegorczyka i Tylmana, > jest to podręcznik napisany "po bożemu" - gruntowna analiza "po kolei" całego > k.p.k. obficie podlewana orzecznictwem. > > Do zrozumienia samego przebiegu procesu dobry jest jeszcze wydany przez Becka > skrypt czworga autorów oraz toruński podręcznik do przebiegu (pod red. > A.Bulsiewicza). > Generalnie rzecz biorąc - do k.p.k. jest dużo większy wybór. > Ech, na studiach czlowiek sie nad Marszalem meczyl i biegal na wyklad i cwiczenia, zeby pana profesora Marszala madrosci jakos pozniej pojac :) Dziekuje za rekomendacje. Aha, podobno powstaje nowy komentarz do kpk pisany przez sedziow warszawskich (nie pamietam autorstwa). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 Re: Do mn7 09.07.02, 12:10 hania_76 napisał(a): > > Gdyby znajomego sędziego nie było pod ręką - sięgaj do Grzegorczyka i Tylm > ana, > > jest to podręcznik napisany "po bożemu" - gruntowna analiza "po kolei" cał > ego > > k.p.k. obficie podlewana orzecznictwem. > > > > Do zrozumienia samego przebiegu procesu dobry jest jeszcze wydany przez Be > cka > > skrypt czworga autorów oraz toruński podręcznik do przebiegu (pod red. > > A.Bulsiewicza). > > Generalnie rzecz biorąc - do k.p.k. jest dużo większy wybór. > > > > Ech, na studiach czlowiek sie nad Marszalem meczyl i biegal na wyklad i > cwiczenia, zeby pana profesora Marszala madrosci jakos pozniej pojac :) bueeeeee :((( > Dziekuje za rekomendacje. Aha, podobno powstaje nowy komentarz do kpk pisany > przez sedziow warszawskich (nie pamietam autorstwa). Powstał i ukazał się w zeszłym roku. Nazywa się toto "Praktyczny komentarz do k.p.k." czy coś w tym rodzaju. Granatowy w twardych okładnach. Autorami są ci czterej wielbiciele procedury z 1969 (Petryna, Kryże, Wirzman i czwartego nie pamiętam), którym nic sie nie podobało w nowym k.p.k., zwłaszcza 335, 387 i ograniczenie odczytywania na rozprawie. mn Odpowiedz Link Zgłoś
hania_76 Re: Do mn7 09.07.02, 12:12 mn7 napisał(a): > hania_76 napisał(a): > > > > > Gdyby znajomego sędziego nie było pod ręką - sięgaj do Grzegorczyka i > Tylm > > ana, > > > jest to podręcznik napisany "po bożemu" - gruntowna analiza "po kolei > " cał > > ego > > > k.p.k. obficie podlewana orzecznictwem. > > > > > > Do zrozumienia samego przebiegu procesu dobry jest jeszcze wydany prz > ez Be > > cka > > > skrypt czworga autorów oraz toruński podręcznik do przebiegu (pod red > . > > > A.Bulsiewicza). > > > Generalnie rzecz biorąc - do k.p.k. jest dużo większy wybór. > > > > > > > Ech, na studiach czlowiek sie nad Marszalem meczyl i biegal na wyklad i > > cwiczenia, zeby pana profesora Marszala madrosci jakos pozniej pojac :) > > bueeeeee :((( > > > Dziekuje za rekomendacje. Aha, podobno powstaje nowy komentarz do kpk pisa > ny > > przez sedziow warszawskich (nie pamietam autorstwa). > > Powstał i ukazał się w zeszłym roku. Nazywa się toto "Praktyczny komentarz do > k.p.k." czy coś w tym rodzaju. Granatowy w twardych okładnach. Autorami są ci > czterej wielbiciele procedury z 1969 (Petryna, Kryże, Wirzman i czwartego nie > pamiętam), którym nic sie nie podobało w nowym k.p.k., zwłaszcza 335, 387 i > ograniczenie odczytywania na rozprawie. > > mn Hm... A jednak chyba jakis nowy powstaje. O tamtym tylko slyszalam z zastrzezeniem: nie ogladac nawet okladki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 Re: Do mn7 09.07.02, 12:17 hania_76 napisał(a): > Hm... A jednak chyba jakis nowy powstaje. O tamtym tylko slyszalam z > zastrzezeniem: nie ogladac nawet okladki!!! Nie bądź tak radykalna w swoich sądach. Okładka ma ładny szafirowy odcień. Postawiony na półce może robić dobre wrażenie, zwłaszcza, jeśli ktoś ma zasłony w podobnym odcieniu. Co do zawartości, sprawa niestety jasna. Odpowiedz Link Zgłoś
hania_76 Re: Do mn7 09.07.02, 12:21 mn7 napisał(a): > hania_76 napisał(a): > > > Hm... A jednak chyba jakis nowy powstaje. O tamtym tylko slyszalam z > > zastrzezeniem: nie ogladac nawet okladki!!! > > Nie bądź tak radykalna w swoich sądach. Okładka ma ładny szafirowy odcień. > Postawiony na półce może robić dobre wrażenie, zwłaszcza, jeśli ktoś ma zasłony > w > podobnym odcieniu. Co do zawartości, sprawa niestety jasna. > Hm... Nie mam w ogole zaslon, ale mam niebieski wazonik. Moze jednak kupie inna ksiazke w podobnych kolorystycznie okladkach. Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 Re: Do mn7 10.07.02, 10:23 hania_76 napisał(a): > Hm... Nie mam w ogole zaslon, ale mam niebieski wazonik. Moze jednak kupie inna > > ksiazke w podobnych kolorystycznie okladkach. Ja też mam niebieski wazonik a nawet kilka. Na wszelki wypadek muszę jednak cię poinformować, że tego komentarza oczywiście nie kupiłem, miałem go w rękach w księgarni. Odpowiedz Link Zgłoś
hania_76 Re: Do mn7 10.07.02, 10:26 mn7 napisał(a): > hania_76 napisał(a): > > > > Hm... Nie mam w ogole zaslon, ale mam niebieski wazonik. Moze jednak kupie > inna > > > > ksiazke w podobnych kolorystycznie okladkach. > > Ja też mam niebieski wazonik a nawet kilka. Na wszelki wypadek muszę jednak cię > > poinformować, że tego komentarza oczywiście nie kupiłem, miałem go w rękach w > księgarni. > > Ja na pewno nie kupie. Alez na forum Aktualnosci niejaki robas opowiada androny! Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 Re: Do mn7 10.07.02, 10:30 hania_76 napisał(a): > mn7 napisał(a): > > > hania_76 napisał(a): > > > > > > > Hm... Nie mam w ogole zaslon, ale mam niebieski wazonik. Moze jednak > kupie > > inna > > > > > > ksiazke w podobnych kolorystycznie okladkach. > > > > Ja też mam niebieski wazonik a nawet kilka. Na wszelki wypadek muszę jedna > k cię > > > > poinformować, że tego komentarza oczywiście nie kupiłem, miałem go w rękac > h w > > księgarni. > > > > > > Ja na pewno nie kupie. Alez na forum Aktualnosci niejaki robas opowiada androny > ! Tak. Zaczynam się zastanawiać coraz poważniej, czy jest sens podejmowania dyskusji z takimi idiotami. Przecież on i tak wie swoje. Wie, że studia prawnicze to pamięciówka, bo taki stereotyp. Wie, że prawników w sejmie najwięcej, bo kogóżby innego. Taki liberał, że do każdego zawodu prawniczego dopuszczałby każdego, kto miałby taką chęć. Każda aplikacja to stalinizm. Jeśli aplikacje są w Niemczech czy w Skandynawii, to tam też jest stalinizm. Odpowiedz Link Zgłoś
hania_76 Re: Do mn7 10.07.02, 10:43 mn7 napisał(a): >> > Tak. Zaczynam się zastanawiać coraz poważniej, czy jest sens podejmowania > dyskusji z takimi idiotami. Przecież on i tak wie swoje. Wie, że studia prawnic > ze > to pamięciówka, bo taki stereotyp. Wie, że prawników w sejmie najwięcej, bo > kogóżby innego. Taki liberał, że do każdego zawodu prawniczego dopuszczałby > każdego, kto miałby taką chęć. Każda aplikacja to stalinizm. Jeśli aplikacje są > w > Niemczech czy w Skandynawii, to tam też jest stalinizm. > To przeciez oczywiste! Jesli jest panstwowy egzamin (np. w Stanach), to tam tez jest stalinizm ;) Prawnikiem powinien byc kazdy, kto ma na to ochote - to dopiero wolnosc! Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 Re: Do mn7 10.07.02, 10:54 hania_76 napisał(a): > mn7 napisał(a): > > >> > > Tak. Zaczynam się zastanawiać coraz poważniej, czy jest sens podejmowania > > dyskusji z takimi idiotami. Przecież on i tak wie swoje. Wie, że studia pr > awnic > > ze > > to pamięciówka, bo taki stereotyp. Wie, że prawników w sejmie najwięcej, b > o > > kogóżby innego. Taki liberał, że do każdego zawodu prawniczego dopuszczałb > y > > każdego, kto miałby taką chęć. Każda aplikacja to stalinizm. Jeśli aplikac > je są > > w > > Niemczech czy w Skandynawii, to tam też jest stalinizm. > > > > To przeciez oczywiste! Jesli jest panstwowy egzamin (np. w Stanach), to tam tez > jest stalinizm ;) Prawnikiem powinien byc kazdy, kto ma na to ochote - to dopie > ro > wolnosc! Martwi mnie coś innego: że oprócz nas nikt nie poczytał sobie tego felietonu a w każdym razie nikt nie miał ochoty się ustosunkować. Odpowiedz Link Zgłoś
hania_76 Re: Do mn7 10.07.02, 10:57 mn7 napisał(a): > > Martwi mnie coś innego: że oprócz nas nikt nie poczytał sobie tego felietonu a > w > każdym razie nikt nie miał ochoty się ustosunkować. > Ludzie wola sie wyklocac o Jedwabne, Balcerowicza, Kolodke, itd. To latwiejsze. A tu? Zadnej sensacji - kultura i spokoj. O co sie tu wyklocac? Przyznaje Ci racje - to smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smk Re: Do mn7 IP: *.kki.krakow.pl 10.07.02, 14:31 Wstawiłem na "Aktualności" - może tam kogoś jeszcze zainteresuje. Odpowiedz Link Zgłoś
hania_76 Re: Do mn7 10.07.02, 14:52 Gość portalu: smk napisał(a): > > Wstawiłem na "Aktualności" - może tam kogoś jeszcze zainteresuje. Wlasnie widzialam na razie jedyny (niestety) komentarz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leonid Re: Do smk IP: 195.205.230.* 09.07.02, 12:00 > > mn > > PS: Dzięki Twojemu nowemu nickowi domyślam się ile masz lat. 76lat to nawet ja nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
hania_76 Re: Do smk 09.07.02, 12:01 Gość portalu: Leonid napisał(a): > > > > > mn > > > > PS: Dzięki Twojemu nowemu nickowi domyślam się ile masz lat. > > 76lat to nawet ja nie mam. No prosze. Ja tez nie. Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 Re: Do smk 09.07.02, 12:06 Gość portalu: Leonid napisał(a): > > PS: Dzięki Twojemu nowemu nickowi domyślam się ile masz lat. > > 76lat to nawet ja nie mam. Chodziło o rok urodzenia, typowo dopisywany do nicków! A ten felieton nadesłany przez skm Sz.P. czytał? Odpowiedz Link Zgłoś
hania_76 Re: Do smk 09.07.02, 12:08 mn7 napisał(a): > Gość portalu: Leonid napisał(a): > > > > PS: Dzięki Twojemu nowemu nickowi domyślam się ile masz lat. > > > > 76lat to nawet ja nie mam. > > Chodziło o rok urodzenia, typowo dopisywany do nicków! > A ten felieton nadesłany przez skm Sz.P. czytał? Ociupinke, dzieki pomyslowosci portalu GW, zostal zmieniony (rok urodzenia, nie felieton). Felieton warto by zamiescic na paru innych forach, na ktorych spiskowa teoria dziejow jest teoria obowiazujaca. Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 Re: Do smk 09.07.02, 12:12 hania_76 napisał(a): > mn7 napisał(a): > > > Gość portalu: Leonid napisał(a): > > > > > > PS: Dzięki Twojemu nowemu nickowi domyślam się ile masz lat. > > > > > > 76lat to nawet ja nie mam. > > > > Chodziło o rok urodzenia, typowo dopisywany do nicków! > > A ten felieton nadesłany przez skm Sz.P. czytał? > > Ociupinke, dzieki pomyslowosci portalu GW, zostal zmieniony (rok urodzenia, nie > felieton). Jaką dużą? > Felieton warto by zamiescic na paru innych forach, na ktorych spiskowa teoria > dziejow jest teoria obowiazujaca. Myślisz, że to coś pomoże? Odpowiedz Link Zgłoś
hania_76 Re: Do smk 09.07.02, 12:19 mn7 napisał(a): > hania_76 napisał(a): > > > mn7 napisał(a): > > > > > Gość portalu: Leonid napisał(a): > > > > > > > > PS: Dzięki Twojemu nowemu nickowi domyślam się ile masz lat > . > > > > > > > > 76lat to nawet ja nie mam. > > > > > > Chodziło o rok urodzenia, typowo dopisywany do nicków! > > > A ten felieton nadesłany przez skm Sz.P. czytał? > > > > Ociupinke, dzieki pomyslowosci portalu GW, zostal zmieniony (rok urodzenia > , nie > > felieton). > > Jaką dużą? > Pozwole sobie nie uscislac :) > > Felieton warto by zamiescic na paru innych forach, na ktorych spiskowa teo > ria > > dziejow jest teoria obowiazujaca. > > Myślisz, że to coś pomoże? > Pewnie nie, ale ciekawie bedzie poobserwowac reakcje jej wiernych wyznawcow. Zaraz pewnie wynajda jakies tajne wersje zyciorysu profesora, z ktorych bedzie wynikac, ze zmienil sobie nazwisko, bo jego ojciec byl wysokim oficerem UB, czy cos w tym guscie. Daleko przykladow nie trzeba szukac - pare tygodni temu na tym forum ktos zamiescil liste "prawdziwych" nazwisk znanych osob - politykow, pisarzy, aktorow, naukowcow, itd. Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 Re: Do smk 09.07.02, 12:31 hania_76 napisał(a): > > > Felieton warto by zamiescic na paru innych forach, na ktorych spiskow > a teo > > ria > > > dziejow jest teoria obowiazujaca. > > > > Myślisz, że to coś pomoże? > > > > Pewnie nie, ale ciekawie bedzie poobserwowac reakcje jej wiernych wyznawcow. > Zaraz pewnie wynajda jakies tajne wersje zyciorysu profesora, z ktorych bedzie > wynikac, ze zmienil sobie nazwisko, bo jego ojciec byl wysokim oficerem UB, czy > > cos w tym guscie. Daleko przykladow nie trzeba szukac - pare tygodni temu na ty > m > forum ktos zamiescil liste "prawdziwych" nazwisk znanych osob - politykow, > pisarzy, aktorow, naukowcow, itd. Jako entuzjasta wszelkich teoryj spiskowych nie mogę się powstrzymać od zadania Ci pytania: Kiedy to było? Jak brzmiał tytuł? Gdzie tegpo szukać dziś, na tym forum, czy może okrutna w dławieniu prawdy cenzura przeniosła to na oślą ławkę? mn Odpowiedz Link Zgłoś
hania_76 Re: Do smk 09.07.02, 12:35 mn7 napisał(a): > hania_76 napisał(a): > > > > > > Felieton warto by zamiescic na paru innych forach, na ktorych sp > iskow > > a teo > > > ria > > > > dziejow jest teoria obowiazujaca. > > > > > > Myślisz, że to coś pomoże? > > > > > > > Pewnie nie, ale ciekawie bedzie poobserwowac reakcje jej wiernych wyznawco > w. > > Zaraz pewnie wynajda jakies tajne wersje zyciorysu profesora, z ktorych be > dzie > > wynikac, ze zmienil sobie nazwisko, bo jego ojciec byl wysokim oficerem UB > , czy > > > > cos w tym guscie. Daleko przykladow nie trzeba szukac - pare tygodni temu > na ty > > m > > forum ktos zamiescil liste "prawdziwych" nazwisk znanych osob - politykow, > > > pisarzy, aktorow, naukowcow, itd. > > Jako entuzjasta wszelkich teoryj spiskowych nie mogę się powstrzymać od zadania > > Ci pytania: Kiedy to było? Jak brzmiał tytuł? Gdzie tegpo szukać dziś, na tym > forum, czy może okrutna w dławieniu prawdy cenzura przeniosła to na oślą ławkę? > > > mn Hm... Nie pamietam, ale chyba zalozyl to osobnik piszacy z IP attbi, czy jakos tak. Jesli zajrzysz na calkiem swiezy watek, ktory zalozyl (Czy znasz jakiegos Zyda?), bedziesz wiedziec o czym mowie. Koniecznie przeczytaj to, co napisal podpisujac sie symbolem strzalki. Odpowiedz Link Zgłoś
hania_76 Re: Do smk 09.07.02, 12:49 mn7 napisał(a): > > nie znalazłem :(((( www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=KRAJ&wid=2417503&aut=+% A0&aid=2417503 Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 Re: Do smk 09.07.02, 13:01 hania_76 napisał(a): > mn7 napisał(a): > > > > > nie znalazłem :(((( > > <a href="www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=KRAJ&wid=2417503&a > ut=+%"target="_blank">www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=KRAJ&wid=241 > 7503&aut=+%</a> > A0&aid=2417503 Eeeeeee... same jakieś starocie.... Odpowiedz Link Zgłoś
hania_76 Re: Do smk 09.07.02, 13:03 mn7 napisał(a): > hania_76 napisał(a): > > > mn7 napisał(a): > > > > > > > > nie znalazłem :(((( > > > > <a href="<a href="www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=K > RAJ&wid=2417503&a"target="_blank">www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum= > KRAJ&wid=2417503&a</a> > > ut=+%"target="_blank">www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=KRAJ > &wid=241 > > 7503&aut=+%</a> > > A0&aid=2417503 > > Eeeeeee... same jakieś starocie.... > Przykro mi, nie moge dostarczyc swiezszej rozrywki :( Ale nie tracmy nadziei. Autor watku pewnie jeszcze nie raz nam przyszykuje jakas rewelacje. Odpowiedz Link Zgłoś