Dodaj do ulubionych

bezrobocie oficjalnie 17,3% faktyczne 20,3!!!!

IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 09.07.02, 10:45
Stopa bezrobocia w czerwcu wzrosła do 17,3 proc. z 17,2 proc. w maju -
poinformował Jerzy Hausner, minister pracy i polityki społecznej.
- Sezonowa poprawa jest już za nami - powiedział Hausner. W jego ocenie,
począwszy od czerwca do września wzrost będzie łagodny, by jesienią nabrać
znacznie większego tempa. W urzędach pracy zarejestrowanych jest ogółem 3,2 mln
osób bez pracy, ale według ostrzejszych kryteriów badania aktywności
ekonomicznej BAEL - liczba ta wynosi 3,5 mln, co oznacza, że stopa bezrobocia
przekroczyła już 20,3 proc.
- wiedziałem ze statystyki tu są fałszowane że skala tego zjawiska jest
zaniżana teraz wyszło wreszczie szydło z worka!
Obserwuj wątek
    • Gość: brzytwa Re: bezrobocie oficjalnie 17,3% faktyczne 20,3!!! IP: *.pcz.czest.pl 09.07.02, 10:49
      Gość portalu: Oszołom z RM napisał(a):

> Stopa bezrobocia w czerwcu wzrosła do 17,3 proc. z 17,2 proc. w maju -
      > poinformował Jerzy Hausner, minister pracy i polityki społecznej.
      > - Sezonowa poprawa jest już za nami - powiedział Hausner. W jego ocenie,
      > począwszy od czerwca do września wzrost będzie łagodny, by jesienią nabrać
      > znacznie większego tempa. W urzędach pracy zarejestrowanych jest ogółem 3,2 mln
      >
      > osób bez pracy, ale według ostrzejszych kryteriów badania aktywności
      > ekonomicznej BAEL - liczba ta wynosi 3,5 mln, co oznacza, że stopa bezrobocia
      > przekroczyła już 20,3 proc.
      > - wiedziałem ze statystyki tu są fałszowane że skala tego zjawiska jest
      > zaniżana teraz wyszło wreszczie szydło z worka!

Nie ma sie co spodziewac szybkiej poprawy, jest o tym dobry tekst Gadomskiego
      w dzisiejszej GW.
    • hania_76 Re: bezrobocie oficjalnie 17,3% faktyczne 20,3!!!! 09.07.02, 10:50
      Co to jest BAEL?
    • Gość: komodor Re: bezrobocie - środki zaradcze IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 09.07.02, 10:56
      Oszołku, nie leń się.Opisać rzeczywistość to mało.Zapomniałeś o recepcie na
      chorobę:
      1.módl się - to pomoże na pewno,
      2.popieraj czynem rodziny wielodzietne - bedą następni bezrobotni,
      3.słuchaj Radia Maryja - nie pomoże ale zawsze będzie smieszniej,
      4.zwalczaj UE - z Białorusią bezpieczniej.
      W Poznaniu takie upały?
      • Gość: brzytwa Re: bezrobocie - środki zaradcze IP: *.pcz.czest.pl 09.07.02, 10:58
        Gość portalu: komodor napisał(a):

> 2.popieraj czynem rodziny wielodzietne - bedą następni bezrobotni,

Dlaczego bezrobotni? Ja bym raczej powiedzial nastepni konsumenci.
        • Gość: Oszołomz R<M Re: bezrobocie - środki zaradcze IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 09.07.02, 11:12
          Nieprzejmuj się Komodorem..to przedpotopowa maszyna..nawet atari jest od niego
          nowsze..na starość mu obwody scalone kopletnie przerdzewiały
          • Gość: komodor Re: bezrobocie - środki zaradcze IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 09.07.02, 11:37
            Oszołku, przepisujesz samego siebie.Więcej samokontroli.
        • Gość: komodor Re: bezrobocie - środki zaradcze IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 09.07.02, 11:36
          No to mamy teraz 3 miliony konsumentów - to o co sie martwicie?
          • Gość: brzytwa Re: bezrobocie - środki zaradcze IP: *.pcz.czest.pl 09.07.02, 12:11

> No to mamy teraz 3 miliony konsumentów - to o co sie martwicie?

O stan gospodarki, przez ktory te trzy miliony konsumentow nie moze
            zarobic na swoje utrzymanie, podczas gdy golym okiem widac ile jest
            wokol do zrobienia.
            • hania_76 Re: bezrobocie - środki zaradcze 09.07.02, 12:24
              Gość portalu: brzytwa napisał(a):

> Gość portalu: komodor napisał(a):
              >
              > > No to mamy teraz 3 miliony konsumentów - to o co sie martwicie?
              >
              > O stan gospodarki, przez ktory te trzy miliony konsumentow nie moze
              > zarobic na swoje utrzymanie, podczas gdy golym okiem widac ile jest
              > wokol do zrobienia.

To prawda - chodniki dziurawe, jezdnie tez, nie ma autostrad, w miastach jest
              raczej brudno - nie ma komu zalatac, wybudowac, posprzatac?
              Jesli chodzi o tzw. pracownikow umyslowych - jest zbyt malo sedziow,
              prokuratorow, nauczycieli - nie ma kto wykonywac te zawody?
              Odpowiedz na te pytania, zawsze: brak pieniedzy.

Co tam brzytwa, poczytales Mrozka w weekend?
              • Gość: brzytwa Re: bezrobocie - środki zaradcze IP: *.pcz.czest.pl 09.07.02, 12:51
                hania_76 napisał(a):

> To prawda - chodniki dziurawe, jezdnie tez, nie ma autostrad, w miastach jest
                > raczej brudno - nie ma komu zalatac, wybudowac, posprzatac?

No wlasnie, z jednej strony ponad 3 mln bezrobotnych, a z drugiej
                ile rzeczy sie sypie. Golym okiem widac, ze cos w tej Polsce jest
                nie tak.

> Jesli chodzi o tzw. pracownikow umyslowych - jest zbyt malo sedziow,
                > prokuratorow, nauczycieli - nie ma kto wykonywac te zawody?
                > Odpowiedz na te pytania, zawsze: brak pieniedzy.

No, w tzw. budzetowce to sa wydaje mi sie duze przerosty zatrudnienia.

>
                > Co tam brzytwa, poczytales Mrozka w weekend?

To ty Haniu?

P.S. Nie czytalem Mrozka w weekend. Wczesniej zreszta przyznaje tez nie.
                Co do Tanga to widzialem je kiedys w TV. Podobalo mi sie ale nie jest
                to dla mnie kultowa sztuka (wole Pulp Fiction :)). Rozumiem, ze jak sie
                ma 26 latek, to trzeba bylo poznac Mrozka w szczegolach w szkole,
                wiec nie masz sie czym chwalic.

• hania_76 Re: bezrobocie - środki zaradcze 09.07.02, 12:54

> hania_76 napisał(a):
                  >
                  > > To prawda - chodniki dziurawe, jezdnie tez, nie ma autostrad, w miastach j
                  > est
                  > > raczej brudno - nie ma komu zalatac, wybudowac, posprzatac?
                  >
                  > No wlasnie, z jednej strony ponad 3 mln bezrobotnych, a z drugiej
                  > ile rzeczy sie sypie. Golym okiem widac, ze cos w tej Polsce jest
                  > nie tak.
                  >
                  > > Jesli chodzi o tzw. pracownikow umyslowych - jest zbyt malo sedziow,
                  > > prokuratorow, nauczycieli - nie ma kto wykonywac te zawody?
                  > > Odpowiedz na te pytania, zawsze: brak pieniedzy.
                  >
                  > No, w tzw. budzetowce to sa wydaje mi sie duze przerosty zatrudnienia.

W sadach na pewno nie. Ponad 600 spraw rocznie na jednego sedziego w sadzie
                  gospodarczym w Warszawie to malo?

>
                  > >
                  > > Co tam brzytwa, poczytales Mrozka w weekend?
                  >
                  > To ty Haniu?
                  >
                  > P.S. Nie czytalem Mrozka w weekend. Wczesniej zreszta przyznaje tez nie.
                  > Co do Tanga to widzialem je kiedys w TV. Podobalo mi sie ale nie jest
                  > to dla mnie kultowa sztuka (wole Pulp Fiction :)). Rozumiem, ze jak sie
                  > ma 26 latek, to trzeba bylo poznac Mrozka w szczegolach w szkole,
                  > wiec nie masz sie czym chwalic.
                  >

Nie mam 26 latek - skad to wziales? Mrozka akurat nie czytalam w szkole, tylko
                  sama dla przyjemnosci.
                  • Gość: brzytwa Re: bezrobocie - środki zaradcze IP: *.pcz.czest.pl 09.07.02, 13:01
                    hania_76 napisał(a):

> Nie mam 26 latek - skad to wziales? Mrozka akurat nie czytalam w szkole, tylko
                    > sama dla przyjemnosci.

Jak to skad, taki jest zwyczaj na tym forum. Numer przy nicku oznacza wiek,
                    lub rok urodzenia. Swoja droga to dobry zwyczaj. Kiedys zmarnowalem sporo
                    czasu na dyskusje z bimim o komunizmie v2.0. Dopiero pod koniec zorientowalem
                    sie, ze ma pewnie z 15 lat. Szkoda czasu.

P.S. Mimo, ze Mrozka widzialem tylko w TV, to i tak wole Pulp Fiction :)
                    • hania_76 Re: bezrobocie - środki zaradcze 09.07.02, 13:07

> hania_76 napisał(a):
                      >
                      > > Nie mam 26 latek - skad to wziales? Mrozka akurat nie czytalam w szkole, t
                      > ylko
                      > > sama dla przyjemnosci.
                      >
                      > Jak to skad, taki jest zwyczaj na tym forum. Numer przy nicku oznacza wiek,
                      > lub rok urodzenia. Swoja droga to dobry zwyczaj. Kiedys zmarnowalem sporo
                      > czasu na dyskusje z bimim o komunizmie v2.0. Dopiero pod koniec zorientowalem
                      > sie, ze ma pewnie z 15 lat. Szkoda czasu.

Ha, nie wiedzialam, ze taki zwyczaj. Opowiadam te historie po raz kolejny
                      kolejnemu sherlockowi: kiedy sobie zakladalam konto na GW, chcialam sie logowac
                      po prostu jako Hania, ale portal GW zaproponowal mi hania_ i dalej mnostwo
                      wariacji cyferkowych. Wybralam pierwsza lepsza, nawet nie wiedzac nawet u ilu
                      osob odezwie sie zylka detektywistyczna :) Leonid np. pytal, czy mam 76 lat.
                      Powiedzmy, ze miedzy 20 a 76.

>
                      > P.S. Mimo, ze Mrozka widzialem tylko w TV, to i tak wole Pulp Fiction :)

• Gość: brzytwa Re: bezrobocie - środki zaradcze IP: *.pcz.czest.pl 09.07.02, 13:15
                        hania_76 napisał(a):

> Ha, nie wiedzialam, ze taki zwyczaj. Opowiadam te historie po raz kolejny
                        > kolejnemu sherlockowi: kiedy sobie zakladalam konto na GW, chcialam sie logowac
                        > po prostu jako Hania, ale portal GW zaproponowal mi hania_ i dalej mnostwo
                        > wariacji cyferkowych. Wybralam pierwsza lepsza, nawet nie wiedzac nawet u ilu
                        > osob odezwie sie zylka detektywistyczna :) Leonid np. pytal, czy mam 76 lat.

Trzeba ludzi zrozumiec. Kazdy jest ciekaw kto kryje sie za nickiem, a zwyczaj
                        jest wlasnie taki, wiec wszyscy od razu traktuja to jak deklaracje wieku.

> Powiedzmy, ze miedzy 20 a 76.

Bardzo szeroki przedzial.

P.S. To moze powinnas zmienic numerek na jakis zartobliwie nierealny,
                        np. 03.

• hania_76 Re: bezrobocie - środki zaradcze 09.07.02, 13:17

> hania_76 napisał(a):
                          >
                          > > Ha, nie wiedzialam, ze taki zwyczaj. Opowiadam te historie po raz kolejny
                          > > kolejnemu sherlockowi: kiedy sobie zakladalam konto na GW, chcialam sie lo
                          > gowac
                          > > po prostu jako Hania, ale portal GW zaproponowal mi hania_ i dalej mnostwo
                          >
                          > > wariacji cyferkowych. Wybralam pierwsza lepsza, nawet nie wiedzac nawet u
                          > ilu
                          > > osob odezwie sie zylka detektywistyczna :) Leonid np. pytal, czy mam 76 la
                          > t.
                          >
                          > Trzeba ludzi zrozumiec. Kazdy jest ciekaw kto kryje sie za nickiem, a zwyczaj
                          > jest wlasnie taki, wiec wszyscy od razu traktuja to jak deklaracje wieku.
                          >
                          > > Powiedzmy, ze miedzy 20 a 76.
                          >
                          > Bardzo szeroki przedzial.
                          >
                          > P.S. To moze powinnas zmienic numerek na jakis zartobliwie nierealny,
                          > np. 03.
                          >

Oj, nie... Znowu bede musiala zakladac poczte, zapamietywac haslo... E tam, niech
                          juz Sherlocki maja zabawe :)
      • Gość: prowokat Do Komodora IP: *.telimeny / 192.168.0.* 09.07.02, 12:18

> Oszołku, nie leń się.Opisać rzeczywistość to mało.Zapomniałeś o recepcie na
        > chorobę:
        > 1.módl się - to pomoże na pewno,
        > 2.popieraj czynem rodziny wielodzietne - bedą następni bezrobotni,

w ciągu 10 lat w Korei Płd. pojawiło się około 12 mln nowych obywateli (z 32 do
        około 45 mln) a bezrobocie jest tam na takim samym poziomie (tj. procentowo się
        zmniejszyło)

> 4.zwalczaj UE - z Białorusią bezpieczniej.

a co wy tak z tą Białorusią????????????????
        pakt jest tajemny Bruksel - Moskwa, Mińsk
        czy Prodi to aż taki anioł a Łukaszenko to diabeł
        a poza tym Białoruś to sojusznicy sojuszników naszych sojuszników
        (USA lubi Rosję, Rosja lubi Białoruś, UE i Polska musi lubić USA, albo niech
        sobie nowe NATO robią) więc uważaj z tą Białorusią bo plujesz do własnego tależa
        • Gość: komodor Re: Do Komodora IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 09.07.02, 13:04
          Nie znam problemów Korei.Przyrost ludności - 12 mln w ciągu 10 lat czyli o
          przeszło 30% (nie przesadziłeś) to chyba rekord świata!
          Natomiast problem bezrobocia w Polsce i szerzej-rozwoju społecznego jest zbyt
          poważny zeby stosować proste rozwiązania Oszołoma.Pomijam,że brak uzasadnienia
          dla równania wzrost ludności=wzrost gospodarczy to w dodatku ludzie realizują
          swoje poglądy w sposób praktyczn.Mniej małżeństw,mniej dzieci i nie podejrzewam
          żeby ten trend się nagle odwrócił.Bo i po co?
          Pozdrawiam.
          • Gość: Oszołom z RM Re: Do Komodora IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 09.07.02, 13:54
            Jak to po co? żeby za 20 lat nie było luki pokoleniowej..na zahodzie zaczęto ją
            uzupełniać islamskimi imigrantami a dziś trzęsą się ze strachu przed nimi...
            • Gość: komodor Re: Do Komodora IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 09.07.02, 14:11
              więc o co w koncu chodzi o lukę pokoleniową czyli zjawisko statystyczne czy też o
              gospodarkę?Uważam,że masz rację pisząc o islamistach to tacy sami fundamentaliści
              jak ty i powinniśmy obawiać się ich.
              Natomiast zachód pisze się przez ch.Jeżeli twoja wiedza ekonomiczna jest taka
              sama jak ortografia to nic dziwnego,że piszesz takie głupotki.
              • Gość: Oszołom z RM Re: Do Komodora IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 09.07.02, 16:12
                Już nie raz wspominałem ze mam dyslekcję..poza tym dobrze wiem że zachód tak się
                właśnie pisze..zdarza mi się "połykać" litery..to skutek tej dyslekcji.a co do
                luki pokoleniowej...kto będzie pracował na emerytów jeśli ich liczba przewyższy
                liczbę młodziezy? A ponadto są już doniesienia że te nowe emerytury bedą bardzo
                mizerne..pisze o tym m.in onet i GW wasze sztandarowe przekaziory co jak co ale
                im chyba wierzycie..no nie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka