Dodaj do ulubionych

Gang w Komendzie Głównej Policji

• danwar2 Re: Gang w Komendzie Głównej Policji 23.05.05, 10:56
      tylko ryby nie biorą ;)
    • tiny_tiny Gdzie ja mogę żyć? 23.05.05, 11:42
      Skonczone studia, 27 lat, konkretna praca, wszystko niby mialam szczescie
      zdobyc. Na pewno w zyciu mialam farta.

Jednak kiedy czytam takie "njusy" chce stad wiać. Ręce mi opadają. Ludzie bez
      najmniejszych skrupułów kradną, kantują, a zaczyna sie od niesmialego
      kserowania wlasnych dupereli na kserokopiarce w pracy, "wynoszeniu"
      papieru, "próbowaniu" owoców w hipermarketach itd itp. !

Brakuje mi tu elementarnej uczciwosci, tozsamoci przynaleznosci do narodu kraju
      itd.
      Wiem, ze jestem szarym czlekiem, glosuje w kazdyh wyborach,place podatki - to
      minimum, ale powinno wystarczyc. Tylko, ze ja juz tu zyc nie moge.

Pytanie brzmi - to GDZIE JA MOGE ZYC?
      tiny
      • jacekjur Re: Gdzie ja mogę żyć? 23.05.05, 12:01
        zagłosuj nogami,
        od stresu nie uciekniesz, ale będziesz się borykał z inną skalą tych samych
        problemów,
        pozdr
        • tiny_tiny jeszcze raz :) 23.05.05, 12:23
          Jak sie głosuje nogami?
      • wanda43 Re: Gdzie ja mogę żyć? 23.05.05, 13:06
        A mnie jeszcze brakuje zwyklej ludzkiej zyczliwosci,przyzwoitosci i szacunku dla
        czlowieka.
        • tiny_tiny Re: Gdzie ja mogę żyć? 23.05.05, 13:10
          Jednym slowem brakuje nam zwyczajnego, dobrego zycia.
          Uczciwosci na szczeblu elementarnym - indywidualnym/czlowieczym ktora mialaby
          wyraz w ujeciu szerszym - rodziny, pracownikow w firmie, lekarzy, policiantow,
          Polakow.
          Ponoc to wszystko wynosi sie z rodziny.
          t
      • galaxia Re: Gdzie ja mogę żyć? 23.05.05, 20:36
        Też się q..... nad tym zastanawiam. Ale ja przynajmniej mam to za kare i wlasna
        glupote - jestem rodowita niemka i w 1992 przeprowadzilam się tu za chlopem. Oj
        ale wtedy to wsyztsko bylo inaczej a teraz to juz naprawde czas wracac.
        Tylko co z dziećmi, pracą , domem itp?
        Ale Polska to naprawde w zla stronę zmierza i to szybko.
    • bsc1 Re: Gang w Komendzie Głównej Policji 23.05.05, 11:58
      Przysłowia są mądrością narodów! Ryba psuje się od głowy.Kradzieże całych tirów
      nie miałaby szans, gdyby gangsterzy nie mieli swojego informatora w
      policji.Powiedzenie k..,policjant i złodziej od dawna stanowi w dużej mierze
      źródło przestępczości.
      Dzisiaj dołączyli do tego tercetu niektórzy prokuratorzy i sędziowie. Cała
      nadzieja w dziennikarskich śledztwach, które mogą obnażać takie gangsterskie
      procedery. Ponadto potrzebna jest solidarność zwykłych obywateli na oczach
      których odbywają się te przestępstwa.Telefony zaufania powinny być usytuowane
      poza policją np. w biurach notarialnych lub tego typu instytucjach.
    • signal Kalisz do dymisji ! 23.05.05, 12:01
      Tam potrzeba szeryfa.
      • pyosalpinx Re: Kalisz do dymisji ! 23.05.05, 12:35
        Dirty Harry na ministra.
    • karol_7 Re: Gang w Komendzie Głównej Policji 23.05.05, 12:27
      Jedni narkotyki, a drudzy TIR-y. A może od dawna jedni o drugich wiedzieli i
      każdy robił swoje nie wchodząc koledze w paradę. Może Gomenda Główna to odwet
      za łódzkie Biuro Śledcze? Ktoś komuś nadepnął na odcisk i się posypało. No i
      mamy remis 1:1. Wolałbym żeby chłopaki KG uznali że jeszce nie jest rachunek
      wyrównany i wywlekli coś kolejnego - zaqjmą się sobą i ulice będą
      spokojniejsze. I tak ich nigdy nie ma gdy są potrzebni. Ciekawe czy Kalisz ma
      klimatyzowany gabinet
    • pyosalpinx Re: Gang w Komendzie Głównej Policji 23.05.05, 12:29
      Jak powiedzial kiedys Joseph G.:" pistolet sie sam w kaburze odbezpiecza". Czy
      jest jeszcze jakas jakas instytucja w panstwie do ktorej mozna miec zaufanie ?
      Pogotowie ratunkowe usmierca pacjentow, policja sprzedaje narkotyki, sedzia bez
      sankcji zabija po pijaku pieszego - etyka dna moralnego, oto w czym przodujemy.
      • dulekthered Nie przesadzajcie !! 23.05.05, 12:45
        To tylko jeden malutki przypadek, incydent, który nie może zakłócić świetlanej
        wizji rozwoju III RP. Nasz funkcjonuje najlepiej w historii, no cóż, ale
        zdarzają sie ludzkie słabośći. Ten artykuł to zwykłe zakłamanie, a może nawet
        UBECKA prowokacja!! Prokuratura, policja, sądy i urzędy, o sejmie już nie
        mówiąc, działają jak najbardziej prawidłowo!!!

Ludzie!! Jest super, jest super, więc o co Wam chodzi!! Nie wierzcie w demagogię
        Kaczorów z zakrwawionymi nożami w zębach !!
    • wicurpix Re: Gang w Komendzie Głównej Policji 23.05.05, 12:33
      Kiedy potocza sie głowy? Naród chce widzieć krew!
    • pyosalpinx Re: Gang w Komendzie Głównej Policji 23.05.05, 12:46
      Obywatelu, jesli rano wychodzac do pracy, zobaczysz, ze twoj maluch stoi na
      ceglach, nie martw sie. To nie na prawde blahostka.
    • pyosalpinx Re: Gang w Komendzie Głównej Policji 23.05.05, 12:50
      Jak to czytam, zaczynam palac sympatia do dyktatora Andreasa L.
    • bopin Jak wpadli 23.05.05, 12:53
      Nie chcieli sie podzielic z kolegami? Chciwość gubi wszsystkich, jakby każdemu,
      do zwykłego posterunkowego włącznie, cos z tego skapło to byłby spokój :-)).
      Cudowne źródło dodatkowego przychodu dla policji, żeby kradzione rzeczy nie
      trafiały do uczciwych ludzi, skupuje je policja i potem po legalizacji je
      sprzedaje.
    • brynk czyzby przygotowywali przewtót w kraju po wyborach 23.05.05, 12:54
      Sprawa bardzo smierdząca , a moze prezydent lub premier zabierze głos w tek
      sprawie ?
    • mzast Re: Gang w Komendzie Głównej Policji 23.05.05, 13:14
      Czy jest jeszcze w Polsce organ państwowy, któremu można zaufać? Na razie jedni
      sypią drugich. Kiedy będzie koniec tego łańcuszka?
    • chocim Re: KALISZ ALE TY ZNASZ SIĘ NA ZARZĄDZANIU!!!!!!!! 23.05.05, 13:20
      PORA ODEJŚĆ ALE SYF W POLICJI - OD DZISIAJ JA SIĘ ZA NICH WEZMĘ
    • moralizator to afereczka-Allegro to afera 23.05.05, 13:21
      I czym się podniecacie, 28 kradzionych klimatyzatorów, OOOOOOO ale duuuużo.
      Prawdziwa afera to Allegro tam idą przeogromne ilości kradzionego towaru (na
      mld złotych), często poza aukcjami.
      O czyżbym zdradził jakąś tajemnicę? Nie, doskonale o tym wiecie, wasza reakcja
      na tematy opinii (i np.ankiety portali) czy chętnie kupujecie kradzione na
      Allegro, świadczy, że wiecie co jest kradzione i nie macie skrupułów, więc co
      żałujecie innym żeby sobie dorobili. Nie macie moralnego prawa ich potępiać.
    • yurek11111 Poczekaj ze dwa pokolenia,MOZE bedzie normalnie... 23.05.05, 13:38
      Odpowiadasz na :
      antonioni1 napisał:

> Może ktoś mi powie, czy są jeszcze jakieś obszary w życiu publicznym w Polsce
      > wolne od korupcji? Policja handluje zarekwirowanymi narkotykami, napada na
      > tiry, trudni się paserstwem, znany klecha okazuje się być esbeckim szpiegiem
      > w habicie. Kiedy wreszcie nastanie normalność.

• taki.sobie.znikad Gdzie króluje dewocja, tam patologie plagą: 23.05.05, 13:46
      Gdzie króluje dewocja, tam patologie plagą:
      obok pełnych kościołów
      • solaris_ Re: Gdzie króluje dewocja, tam patologie plagą: 23.05.05, 14:20
        taki.sobie.znikad napisał:

> Gdzie króluje dewocja, tam patologie plagą:
        > obok pełnych kościołów
    • k_r_m Re: Gang w Komendzie Głównej Policji 23.05.05, 14:05
      I co???
      tym razem warszawa...
    • solaris_ Re: Gang w Komendzie Głównej Policji 23.05.05, 14:17
      ....dopiero teraz wiecie,czy dopiero na to są dowody?...
      > a śmierć Marka Papały, kto kazał go zlikwidować, wynika z tego,że wyrok
      > zapadł w gabinetach KGP
      > na to co sie dzieje nie wiem czy Kaczory dadzą sobie radę i czy ktokolwiek
    • tbernard Re: Gang w Komendzie Głównej Policji 23.05.05, 14:23
      Policjant wspólpracujący z przestępcami lub uprawiający proceder przestępczy powinien być potraktowany jak zdrajca podczas wojny. Żadne łagodniejsze kary za coś takiego nie powinny wchodzić w grę. Składając przysięgę powinien być tego świadom. Dopuki to nie będzie czymś oczywistym, tak długo będzimy mieć to co mamy.
    • fotosik Re: Gang w Komendzie Głównej Policji 23.05.05, 14:23
      Tak trzymac Panowie,rozpieprzmy to panstwo!!!!!!!!!!!!!
    • zhk OjOj 23.05.05, 14:49
      Coś etatowy Bullterier Jachowicz przypieprzył tym razem jak kulą w płot chyba.
      Poza tym drugie info o klimatyzatorach (to nie jest dobre tłumaczenie się
      gazety - niestety ta konferencja prasowa dotyczyła CAŁOSCI sprawy) to
      nierzetelne i nieobiektywne opisani konferencji. Słuchałem ją i oglądałem.
      Cenię zespół gazety od lat, ale nie modlęsięd o niego przecież. Dałaś dipy Moja
      Droga.
    • ws21 Pytanie. 23.05.05, 14:56
      Co jeszcze musi się zdarzyć aby władze doszły do wniosku że eksperyment ze
      zmianą nazwy się nie udał?
      Moim, podatnika zdaniem, dla dobra społeczeństwa należy natychmiast rozformować
      ten twór i zacząć budowę od nowa.
      A to współpraca z przestępcami a to napad na dyskoteką, a to naboje sie mylą,
      strzelają do niewinnego kierowcy, co gorsza ko poparciu kolegów uciekają do
      psychiatry a teraz gdy spawa ucichła wracają do pracy. Zgroza.
    • rsrh Ale możliwy jest też inny scenariusz ! 23.05.05, 15:35
      Po wysłuchaniu konferencji prasowej Komendy Głównej Polcji - ktora jest pewna że
      opisanej prxzez GW sprawy nie było,można przyjąć także następujacy wariant:

- zdenerwowane ciągłymi sprawami dot. policji umieszczanymi głownie w GW i pragnąc
      z tym skończyć policja "podkłada" rzekomą sprawę i kompromituje popularny dziennik.
      W tej sytuacji następne doniesienia GW w takich sprawach nie będą juz miały
      takiej rangi!!
      Czy taki scenariusz nie jest możliwy ??
    • monika9936 Re: Gang w Komendzie Głównej Policji 23.05.05, 16:32
      Nie ma takich. A kiedy nastanie normalność? Chyba nigdy. Teraz dopiero będą
      wychodziły na jaw takie rzeczy, o których nik z nas nawet nie przypuszczał.
      Jets źle i będzie coraz gorzej. Już nie wiem, czy policji należy wierzyć, czy
      się bać?
      • qso Nac sie policji jak łodzkiego pogotowia. 25.05.05, 14:05
    • chris12 Rewolucja PiS i gilotyna w każdej gminie... 23.05.05, 17:27
      Lustracja, dekomunizacja, rewolucja kulturalna i inkwizycja są dla Polski
      jedynym wyjściem z sytuacji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka