Dodaj do ulubionych

"Gazeta" padła ofiarą celowej dezinformacji

• inu1 Re: "Gazeta" padła ofiarą celowej dezinformacji 27.05.05, 11:37
      Kawka, siedząc samemu w tej branży po prostu widzę samonapędzającą się sprężynę
      histerii, gierek, której szary obywatel po prostu nie rozumie. Stąd bierze się
      coraz większy brak zainteresowania naszego niezbyt mądrego społeczeństwa
      polityką. Bo nie wiadomo, komu wierzyć. Gazeta była cięta na Brachmańskiego, to
      go wykończyła swoim działaniem. Czy przyświecały dziennikarzom czyste intencje,
      czy aby na pewno dochowali rzetelności? Mam wątpliwości. Jak naprawdę było z
      tzw aferą Rywina? A może było tak, że wszyscy o wszystkim wiedzieli, ale dostał
      po tyłku tylko głupi Rywin, który przyszedł na małym rauszu do kumpla pogadać i
      potem, po pół roku nagle się okazało, że jest największym aferzystą. Co do skór-
      jeśli pamięć mnie nie myli- sprawa była znana już dwa lata przed publikacją
      wyborczej. Wtedy cała Polska nie oszalała na tym punkcie, dopiero gdy mająca
      szeroki zasięg wyborcza przypomniała i pociągnęła temat, zrobiło się głośno.
      Wątpliwości do- nawet nie rzetelności- ale prawdziwości wszystkiego, co się
      pisze, miałem w przypadku afery WFOŚiGW w Łodzi. Kto komu co powiedział i po
      co? Korupcja, kolesiostwo sięgają znacznie głębiej, rzucanie podejrzeń na
      jednostki nie jest odkrywaniem całej prawdy. Z tego punktu widzenia nie jest to
      dla mnie dziennikartwo śledcze. Publikowanie informacji, które zdobyło się np
      podczas picia wódki z jakimś policjantem, czy politykiem naprawdę nie jest
      śledztwem. Nie mylmy tych pojęć. To jest działanie na aferę, a podchwytywanie
      tematu przez inne media utwierdza tylko niektórych w przekonaniu, że robią
      DOBRĄ robotę.
    • jack_ryan Już wam nie wierzę w ogóle 27.05.05, 11:39
      Straciłem zaufanie całkowicie do GW. Piszcie sobie co chcecie, w to co dzisiaj
      napisaliście też wam nie wierzę.
    • rsrh Prawdziwie filozoficzne podejscie do sprawy!! 27.05.05, 11:39
    • sollers1 Re: "Gazeta" padła ofiarą celowej dezinformacji 27.05.05, 11:52
      Dlaczego po fakcie ujawniła Gazeta swojego informatora.??? Gdyby sprawa
      potoczyła się inaczej czy też ujawnilibyści osobę od której macie informacje. W
      ten sposób stajenie się mało o ile wcale nie wiarygodni.!!!!!!
      • sawa.com dlaczego ujawniliście (do GW) źródło? 27.05.05, 12:03
        Ja też się dziwię, że zostało ujawnione źródło. Czy GW jest pewna, że padła
        ofiarą prowokacji?
        Jeśli już jest coś na rzeczy, to raczej jakieś wewnętrzne (w policji)
        rozgrywki.
        Gdyby nawet, to też nie powinno się ujawniać źródła. Wręcz nie wolno czegoś
        takiego robić.
        • nocnylot Re: dlaczego ujawniliście (do GW) źródło? 27.05.05, 12:30
          Jakie zrodlo? Tkaczyk dajac wywiad w tej sprawie najwyrazniej sam sie ugodzil
          na "wyjscie z cienia". I chwala mu za to, najwyrazniej facet z jajami.
          Natomiast ten palant z Olsztyna to zadne zrodlo, lecz klamca i manipulator.
          Mialo to mu ujsc na sucho?
          nl
    • koles44 Re: "Gazeta" padła ofiarą celowej dezinformacji 27.05.05, 11:56
      Takie cos opublikowac zenada ... Chlopcow owladnela
      wiara w swoja nieomylnosc takie cos zawsze gubi
      I gdzie jest to drugie "niezalezna" zrodlo o ktorym gazeta mowila
      Przeciez to smieszne to tak jakbym mial informacje od mojej
      sasiadki ktorej informacje przekazala jej sasiadka :) No i faktycznie
      moge mowic mam dwa niezalezne zrodla zupelnie ze soba niepowiazane :)

Pozdrawiam
    • krakow14 Re: "Gazeta" padła ofiarą celowej dezinformacji 27.05.05, 11:57
      Szanowna redakcjo gazety wyborczej wy dziennikarze jesteście jedyną szansą dla
      polskiego społeczeńśtwa w dożeniu do prawdy,w walce z obrzydlieą skorumpowaną
      nomenkltuą, układami i nie sprawiedliwością społeczną, po przez ujawnianie
      brudów skorumpowanych przedstawicieli organów państwowch, samorządowych, oraz
      wielkich nie prawidłowości w funkcjonowaniu polskiej policji. Ja i większość
      moich znajomych jesteśmy głęboko przekonani, że duża ilość informacji zawartych
      w tej sprawie jest prawdziwa, komenda Głowna policji chce ukręcić sprawie
      głowe, żeby zbytnio nie ucierpiał i tak jóż nadwątlony wizerunek policji,
      podobnie było z aferą w Łudzkim pogotowiu, a potem okazało się że to prawda,
      jeszcze raz życzymy wam dziennikarzą ZAWZIĘTOŚCI, UPARTOŚCI, ORAZ DOCIEKLIWOŚCI
      W DĄRZENIU DO UJAWNIANIA PRAWDY i WALKI Z KORUPCJĄ, ORAZ NIE ULEGANIA NACISKĄ
      POLITYCZNYM. Przesyłamy serdexczne pozdrowienia.
    • roxiehart PRZEPRASZAM SIE MOWI!!!!!!!!!! 27.05.05, 11:59
      ludzie, troche KULTURY. jak tak mozna??? obsmarowac ludzi nieprawdziwymi
      informacjami a potem pokazac im fige z makiem, kiedy wszystko juz poszlo w
      Polske i kazdy juz sobie ''wyrobil wlasne zdanie''???
      dlaczego gazecie tak bardzo zalezalo na dymisji Brachmanskiego? jaki miala w
      tym interes? pewnie jeszcze bardziej liczyla na Kalisza... a gdzie
      dymisja ''naczelnych'' wyborczej? nie macie juz za grosz szacunku dla
      czlowieka, prawdziwej informacji, rzetelnosci w pracy dziennikarskiej, jedynie
      sensacja sie dla was liczy.
      co to ma byc to zaslanianie sie ''prowokacja''? jutro powinniscie wydrukowac na
      pierwszej stronie wielkie:PRZEPRASZAMY!! albo przestaje was czytac.
      gdzie zasady etyki dziennikarskiej, ktorych niestosowanie przez konkurencje
      zawsze skrupulatnie odnotowujecie?
      • nocnylot Re: PRZEPRASZAM SIE MOWI!!!!!!!!!! 27.05.05, 12:18
        Nie czytaj... Dla nie myslacych czytelnikow jest FAKT...
        • roxiehart Re: PRZEPRASZAM SIE MOWI!!!!!!!!!! 27.05.05, 13:05
          nie wiem, do czego to mialo byc...
          z tego, co sie orientuje to ''powazna'' gazeta nie powinna dzialac na zasadzie:
          cos tam napiszemy, bo to i tamto slyszelismy a reszta sie sama wyjasni czy tez
          dopisze, nie biorac za to ZADNEJ odpowiedzialnosci. tak wlasnie postepuja m.in.
          dziennikarze w przytoczonej przez Ciebie gazecie a wyborcza zdaje sie od nich
          nie odstawac.
          zdawac by sie moglo, ze czasy kiedy bylo modne haslo: dajcie mi czlowieka a
          paragraf sie znajdzie, czy tez: sformulujmy zarzuty a potem kogos do tych
          zarzutow dopasujemy powinny dawno minac. a tu jak na zlosc, nie chca...
          • nocnylot Re: PRZEPRASZAM SIE MOWI!!!!!!!!!! 27.05.05, 13:14
            Wiesz. Czasami wszystkiego nie da sie sprawdzic... Ale czasami trzeba odwagi -
            podjac sie ryzyka napisania o czyms co potem moze okazac sie nieprawda. Gdyby
            gazety tej odwagi nie mialy wielu afer na pewno bysmy nie poznali... Ryzyko
            zawodowe... Taki sam dylemata miewaja czasem lekarze... Bedziemy operowac ale
            jest ryzykowne - moze sie udac, ale moze tez pacjent nie przezyc operacji. Czy
            to uznacza, ze nie nalezy probowac?
            Gazety sa od wyciagania afer. Czasami sie jednak myla. Zdarzalo sie to
            wszystkim najwiekszym mass-mediom na swiecie. Jak to mowia - tylko ten co nie
            strzela nigdy nie pudluje. Gazety powinny jednak "strzelac". To moje prywatne
            zdanie.
            • roxiehart Re: PRZEPRASZAM SIE MOWI!!!!!!!!!! 27.05.05, 13:37
              moge sie przychylic do opinii, ze powinny ''strzelac'', ale za pociski
              wystrzelone nie tam, gdzie trzeba, nalezaloby przeprosci, a nie przy tej okazji
              jeszcze siebie nazywac ofiara i pokrzywdzonym. uwazam, ze zamiast
              sformulowania: gazeta padla ofiara prowokacji, powinno byc cos w rodzaju:
              gazeta przeprasza za nierzetelnosc dziennikarskiego sledztwa. oczywiscie,
              zdarza sie to roznym mediom na swiecie, ale byc moze potrafia one wtedy stanac
              na wysokosci zadania i publicznie przeprosci, tak jak wczesniej publicznie
              oczernily.
              co do porownania medycznego nie moge sie jednak zgodzic, czym innym jest
              odpowiedzialnosc za zycie ludzkie a czym innym za ksztaltowanie opinii
              publicznej.
              takie jest moje zdanie.
    • 1966p Błąd w sztuce. 27.05.05, 12:14
      dot Komentarza- GW 27.05, .... Jeśli dziennikarz/ reporter publikuje text ,
      który mija się z prawdą, to nie znaczy że "padł ofiarą prowokacji/
      dezinformacji" tylko to znaczy że POPEŁNIŁ BŁĄD W SZTUCE DZIENNIKARSKIEJ.
      Dziennikarz, który "daje się oszukać" powinien się zastanowić czy nie minął się
      z powołaniem. A pomijając meritum- tekst z 23.05 jest klasycznym,źle rozegranym
      dziennikarskim zagraniem pokerowym. Wystarczyło trochę inaczej to zredagować ,
      w kilku miejscach postawić znak zapytania( tylko Gazeta w swojej zarozumiałości
      nigdy nie stawia znaków zapytania)...i byłoby ok.pozdrawiam;)
      • ppppp7 Re: Błąd w sztuce. 27.05.05, 12:48
        Cytat z komentarza GW
        "Artykuł "Gang w Komendzie Głównej" opisywał fakty, które spreparował szef
        olsztyńskiego CBŚ. Za dawnego kolegę ręczył komendant policji w Łodzi, który
        był dodatkowym źródłem informacji do tego tekstu."
        Jeśli dobrze zrozumiałem to komendant z Łodzi był wg gazety drugim źródłem
        informacji. Ale nie mógł być źródłem NIEZALEŻNYM, bo przecież przez niego
        przechodziły informacje z pierwszego źródła (z Olsztyna). Jeśli tak, to cała
        afera jest wynikiem opublikowania przez gazetę NIESPRAWDZONYCH informacji (brak
        dwóch niezależnych źródeł). Kompromitacja, utrata wiarygodności i grube miliony
        odszkodowań na horyzoncie.
    • tomasz.zuchniewicz Re: "Gazeta" padła ofiarą celowej dezinformacji 27.05.05, 12:38
      No coz... W koncu i Wam sie dobrali do tylkow. Piszecie wiele bzdur a takie
      wpadki tylko utwierdzaja mnie w przekonaniu, ze prawie na wszystko co piszecie
      trzeba patrzec z przymruzeniem oka. Jak nie przymierzajac w takim szmatlawcu
      jakim jest FAKT.
    • mrlusiek domagamy się podania sie do dymisji 27.05.05, 12:38
      aaaa w pracy to sie nazywa "na zbity pysk"
    • tadeuszosinski48 Szacunek dla PACEWICZA ! 27.05.05, 12:40
      Niniejszym wyrażam szacunek dla Pacewicza - dzisiaj zostało ujawnione,jedno
      żródłó Gazety co nie oznacza,że nie ma drugiego,może 'moja" Gazeta nie chce
      spalić w tej chwili tego drugiego żródła.Pacewicz bardzo rzetelnie i bez buty
      czy pychy zachował się w TVP,u Moniki Olejnik,na godzinę 20 z minutami w
      poniedziałek powiedział,że informatorzy wszystko potwierdzają,natomiast niczego
      nie wykluczał jeżeli okaże się,że jest inaczej.Dzisiaj w pięknym komentarzu
      Pacewicz i Stasiński właśnie wszystko wyjaśnili i PRZEPROSILI.To bardzo uczciwe
      i rzetelne,szybkie ( 4dni po poniedziałkowym artykule ). Ja nadal będę kupował
      i czytał Wyborczą i portal gazeta:pl!To co dzisiaj zrobiła Wyborcza bardzo mnie
      raduje.SERDECZNIE DZIĘKUJĘ WYBORCZEJ! Wyrażam SZACUNEK dla PACEWICZA!
      • stagaz Re: Szacunek dla PACEWICZA ! 27.05.05, 12:56
        To co zrobił Pacewicz i S-ka to dziennikarskie łajdactwo najwyższej próby -
        wsypali swoich informatorów. To obrzydliwe, bez względu na to czym tamci się
        kierowali.Nie kupuję "GW" od czasu, gdy Michnik wyznaczył nowe standardy honoru
        dla Kiszczaka i całej komunistycznej bandy. Jednak teraz wytyczyli nowe
        horyzonty dziennikarskiego świństwa. Precz z tą ferajną!!!
        • nocnylot Re: Szacunek dla PACEWICZA ! 27.05.05, 13:05
          Moze powiesz dokladnie kogo wsypali?
      • ppppp7 Re: Szacunek dla PACEWICZA ! 27.05.05, 12:59
        Co znaczy "niczego nie wykluczał jeżeli okaże się,że jest inaczej"? GW oskarża
        szefów policji w Komendzie Głównej o współpracę z mafią, paserstwo itp.
        zastrzegając się, że może to prawda a może nie?
        Co do pięknego komentarza... To nic nie kosztuje, w przeciwieństwie do
        odszkodowań, które czekają GW. To będzie bolało...
      • t-800 A kiedy p. Pacewicz zrezygnuje z pracy? 27.05.05, 13:46

• 1966p Re: A kiedy p. Pacewicz zrezygnuje z pracy? 27.05.05, 14:22
          t-800 napisał:

>
          Jak możesz zadawać takie obrazoburcze pytanie????
      • michalw4 Re: Szacunek dla PACEWICZA ! 27.05.05, 13:51
        Chyba żartujesz albo jesteś stronniczy w tej sprawie. GW i Pacewicz nie
        dochowali standardów obiektywnego dziennikarstwa, a kiedy wyszło szydło z worka
        to zastosowali metodę "łapaj złodzieja". Co to za przeprosiny: "przepraszamy że
        nas oszukali, podli prowokatorzy..."? Kto tu jest ofiarą w tej sprawie? Wygląda
        że chyba tylko znienawidzony przez GW Brachmański.
    • tom1003 Re: "Gazeta" padła ofiarą celowej dezinformacji 27.05.05, 12:45
      podobno gazeta korzysta zawsze z dwóch źródel informacji. Czyli jednak
      przedstawiciele GW` pieprzyli bzdury
    • maciek.majewski Och ta biedna Gazeta 27.05.05, 12:47
      oszkalowaliście parę osób a teraz wykręcacie się sianem. niedługo będziecie
      równie popularni jak fakt i se. gratuluję
      • 9111951u Re: Och ta biedna Gazeta 27.05.05, 12:48
        to spisek.
        Widmo Kaczyzmu krąży nad wybiórczą !
    • wuster PATORA, SELMASIAK - ŁOWCY SKÓR 27.05.05, 12:58
      Skąd ja znam te nazwiska "wybitnych" dziennikarzy? Zawsze "nieomylni i
      rzetelni".
    • me-e W DOLINIE NIEDZWIEDZIEJ...ZLOTO ))) 27.05.05, 13:00
      ...tak to jest jak sie lyka wszystko...ile takich dezinformacji juz bylo
      w ...gazecie...i jakos sie kreci finansowo...nawet jak dolinia niedzwiedzia nie
      istnieje...bo zawsze trzeba znalesc kozla ofiarnego a o tym czyta
      dzisiaj ...polska- bezdomny na lawce w parku i "zmeczony" posel w sejmie )))
      • 1966p dajmy im szanse..... 27.05.05, 13:19
        Spokojnie. Dajmy im szanse. Panowie Patora i Stelmasiak "napewno" w jutrzejszym
        wydaniu GW przyznają ,że popełnili błąd, że obrazili ludzi,że narazili swoją
        firmę na proces karny,że oddają się do dyspozycji swoich pracodawców. Panowie
        red. Pacewicz i Stasiński przeproszą- ale nie tak jak dziś. Przeproszą za
        niekompetencje swoich pracowników, za zawodową arogancję GW. Przeprosiny nie
        będą połaczone z oskarżeniem o oszustwo i wprowadzenie w błąd redakcji. To
        napewno bedzie w jutrzejszym numerze. Jutro Gazeta przyzna,że jej dziennikarze
        popełnili błąd. Gazeta nie bedzie przy okazji przeprosin wymieniać "minionych
        zasług swoich reporterów" Będzie tak jak w medycynie- Lekarza nie osadza się za
        1000 udanych operacji. Osądza się za nieudaną -1001 . Jutro Gazeta przyzna ,że
        jej reporterzy wykonali 1001 operację- czekamy:)
        • me-e Re: dajmy im szanse..... 27.05.05, 13:23
          1966p napisał:

> Spokojnie. Dajmy im szanse. Panowie Patora i Stelmasiak "napewno" w
          jutrzejszym
          >
          > wydaniu GW przyznają ,że popełnili błąd, że obrazili ludzi,że narazili swoją
          > firmę na proces karny,że oddają się do dyspozycji swoich pracodawców. Panowie
          > red. Pacewicz i Stasiński przeproszą- ale nie tak jak dziś. Przeproszą za
          > niekompetencje swoich pracowników, za zawodową arogancję GW. Przeprosiny nie
          > będą połaczone z oskarżeniem o oszustwo i wprowadzenie w błąd redakcji. To
          > napewno bedzie w jutrzejszym numerze. Jutro Gazeta przyzna,że jej
          dziennikarze
          > popełnili błąd. Gazeta nie bedzie przy okazji przeprosin wymieniać "minionych
          > zasług swoich reporterów" Będzie tak jak w medycynie- Lekarza nie osadza się
          za
          >
          > 1000 udanych operacji. Osądza się za nieudaną -1001 . Jutro Gazeta
          przyzna ,że
          > jej reporterzy wykonali 1001 operację- czekamy:)

...dobrze ,ze baronowej kwasniewskiej nie podpadli...pamietacie co
          zrobila ...rzeczpospolita...ze swym dziennikarzem po artykule o baronowej...na
          zbity pusk polecial na bruk...
          • 1966p Re: dajmy im szanse..... 27.05.05, 13:32
            me-e napisał:

> 1966p napisał:
            >
            > > Spokojnie. Dajmy im szanse. Panowie Patora i Stelmasiak "napewno" w
            > jutrzejszym
            > >
            > > wydaniu GW przyznają ,że popełnili błąd, że obrazili ludzi,że narazili sw
            > oją
            > > firmę na proces karny,że oddają się do dyspozycji swoich pracodawców. Pan
            > owie
            > > red. Pacewicz i Stasiński przeproszą- ale nie tak jak dziś. Przeproszą za
            >
            > > niekompetencje swoich pracowników, za zawodową arogancję GW. Przeprosiny
            > nie
            > > będą połaczone z oskarżeniem o oszustwo i wprowadzenie w błąd redakcji. T
            > o
            > > napewno bedzie w jutrzejszym numerze. Jutro Gazeta przyzna,że jej
            > dziennikarze
            > > popełnili błąd. Gazeta nie bedzie przy okazji przeprosin wymieniać "minio
            > nych
            > > zasług swoich reporterów" Będzie tak jak w medycynie- Lekarza nie osadza
            > się
            > za
            > >
            > > 1000 udanych operacji. Osądza się za nieudaną -1001 . Jutro Gazeta
            > przyzna ,że
            > > jej reporterzy wykonali 1001 operację- czekamy:)
            >
            >
            > ...dobrze ,ze baronowej kwasniewskiej nie podpadli...pamietacie co
            > zrobila ...rzeczpospolita...ze swym dziennikarzem po artykule o
            baronowej...na
            > zbity pusk polecial na bruk...
            Czy Ty nie widzisz ironii w tym co napisałem. Widać mało sie staram, ale takie
            fajne mecze tenisowe w Paryżu- nie mogę się skoncentrować;))))pozdr
        • r0b0l rywinowi nie dano szansy.... 27.05.05, 13:32
          przyniósł michnikowi za mało i nie dane mu było przeprosić a tym bardziej się
          poprawić o drugi walizek mamony
          z tą sprawiedliwością to jakoś dziwnie w polandzie bywa, trochę po afrykańsku.
          Kali ukraść dobrze , Kalemu ukraść bardzo źle
          michnik, muchy latają!!! bierz gazetę i tłucz. bo muchy wredne kolejny lep
          przygotują i już się nie wywiniesz
          bzzzzzzzzzz
          • me-e Re: rywinowi nie dano szansy.... 27.05.05, 13:53
            ...w polsce nie licza sie normy...w polsce licza sie ustalenia i kapromisy )))
            • r0b0l Re: rywinowi nie dano szansy.... 27.05.05, 19:28
              i jeszcze zapomniałeś o gospodarce planowej.
              prezio planuje, michnik wykonuje
              bzzzzzzzz ;-))
              a tymek już nadciąga z odsieczą dla umęczonej ojczyzny
        • rsrh Nie będzie ani przeprosin ani postępowań karnych 27.05.05, 13:39
          Natomiast postępowani karne będą mieli funkcjonariusze i ich zleceniodawcy
          którzy działali niezgodnie z pragmatyka służbowa aby zakończyc demaskowanie
          złodziei w Policji.
          Dzisiaj na granicy wpadł pracownik KGP !!
          • 1966p Re: Nie będzie ani przeprosin ani postępowań karn 27.05.05, 13:43
            rsrh napisał:

> Natomiast postępowani karne będą mieli funkcjonariusze i ich zleceniodawcy
            > którzy działali niezgodnie z pragmatyka służbowa aby zakończyc demaskowanie
            > złodziei w Policji.
            > Dzisiaj na granicy wpadł pracownik KGP !!
            Skąd wiesz??? jesteś prokuratorem? sędzią, czy niesłusznie obwinionym???
            • rsrh Do 1966 Zachowaj ten post i zobaczysz ze sie nie 27.05.05, 13:45
              myle !!!!
              • 1966p Re: Do 1966 Zachowaj ten post i zobaczysz ze sie 27.05.05, 13:48
                rsrh napisał:

> myle !!!!
                Juz zapisuje, jestem pod wrażeniem:)
        • michalw4 Re: dajmy im szanse..... 27.05.05, 13:59
          No, jak to mają przepraszać, przecież ich oszukali biedaczków, nakłamali im w
          żywe oczy. A tak się Markowski zarzekał, tak rączki składał a to wszystko było
          łgarstwo... I jak tu wierzyć informatorom, kiedy nawet tak zasłużonym
          dziennikarzom śledczym ludzie kłamią i bajki opowiadają? A przecież były dwa
          źródła informacji - Markowski Tkaczykowi powiedział a to już dwie osoby są
          przecież jakby nie liczyć. Tkaczyk powiedział Patorze i Stelmasiakowi,a to
          przypomnę są najlepsi dziennikarze śledczy, więc razem to są już cztery osoby
          więc cztery źródła! No i jak było nie wydrukować informacji potwierdzonej przez
          cztery niemal niezależne źródła?!?
          • 1966p Re: dajmy im szanse..... 27.05.05, 14:11
            michalw4 napisał:

> No, jak to mają przepraszać, przecież ich oszukali biedaczków, nakłamali im w
            > żywe oczy. A tak się Markowski zarzekał, tak rączki składał a to wszystko było
            > łgarstwo... I jak tu wierzyć informatorom, kiedy nawet tak zasłużonym
            > dziennikarzom śledczym ludzie kłamią i bajki opowiadają? A przecież były dwa
            > źródła informacji - Markowski Tkaczykowi powiedział a to już dwie osoby są
            > przecież jakby nie liczyć. Tkaczyk powiedział Patorze i Stelmasiakowi,a to
            > przypomnę są najlepsi dziennikarze śledczy, więc razem to są już cztery osoby
            > więc cztery źródła! No i jak było nie wydrukować informacji potwierdzonej
            przez
            > cztery niemal niezależne źródła?!?
            Dziennikarz śledczy to cieżki zawód. Jak reporter nie jest profesjonalny, to
            zawsze grozi mu kodeks karny ( art 212 par 2) To trzeba umieć....a jak ktos sie
            daje oszukać- no cóż ....obsuwa!
    • r.m.wisniewski Jejku jacy biedni!!!! 27.05.05, 13:02
      Robią się duże przetasowania w Policji. Jak już mówiłem szarlatani z PiSu, PO ,
      LPR etc. zaczynają straszyc Policję dużymi zmianami. Pewnej grupie Policjantów
      zaczyna wyciekać mocz i kał nogawkami więc wykonują nerwowe ruchy odśrodkowe. Z
      drugiej strony zapowiedzi "czystek w Policji" z ust ludzi zmierzających na żer
      (piS. PO, LPR, Samoobrona etc.) każą niektórym przemyśleć dalszą karierę w
      Policji. Uważam, że wypowiedzi niektórych polityków są tak samo głupie jak
      wyborczej w sprawie afery. Widziałem jednego nawiedzonego w TVN 24 co od razu
      postraszył wymianą ludzi w Policji (śmierdzi to na odległość wstawianiem
      swoich...!!!). Więc pewnie niektórzy Policjanci już przechodzą na tą czy tamtą
      stronę barykady a inni chcą siedzieć okrakiem i sami coś kręcą. I Ci co sami
      kręcą, ukręcili aferę z GW ale to dziennikarze dali się oszukać.... Uprzedzam,
      z
      całym szacunkiem dla pISu, LPR, PO etc. że nie możecie straszyć czystkami.
      Musicie pokazać, że macie konkretny plan dla Policji tj. wdrożenie procedur,
      uruchomienie rzeczywistego nadzoru komputerowego nad wykroczeniami i
      przestępstwami etc. Jeżeli będziecie mówić , że macie nowych ludzi to ja sobie
      myślę , że chcecie ustawić swoich aby tym razem wasze przyszłe szwindle były
      tuszowane. "TRZEBA NAM REWOLUCJI MORALNEJ ...."takiej rewolucji za wszelką
      cenę a nie kadrowej.... Kadrowa sama wyjdzie w naturalny sposób. Jakie nasi
      politycy wraz z dziennikarzami mogą mieć głupie wypowiedzi to aż głowa boli:)
      • rsrh Ci którym "wycieka kał i mocz" nie powinni pracowa 27.05.05, 13:41
        pracowac w Policji tylko się leczyć.
        to do rotmistrza Wiśniewskiego
        • r.m.wisniewski Re: Ci którym "wycieka kał i mocz" nie powinni 27.05.05, 14:01
          rsrh napisał:

> pracowac w Policji tylko się leczyć.
          > to do rotmistrza Wiśniewskiego

To jest tak, że wycieka tym co mają coś na sumieniu i Ci nie powinni pracować w
          Policji. Jednak robić totalne czystki w Policji to przesada i to duża. Zawsze
          to działa na niekorzyść bezpieczeństwa publicznego. Działania mafii i
          niektórych polityków musiały być wykonywane pod parasolami Policji, WSI lub
          ABW. Mafia i politycy tworzą sobie parasole poprzez desygnowanie swoich ludzi
          do służb , ewentualnie robią to drogą przekupstwa. Wyborcza np. sprzedała
          swoich informatorów co już mi się wydaje dziwne....bo dalej bawią się kałem:)
          Oby tak dalej .... ale dalej to już im kał wpadnie w klimatyzator (sorki w
          wentylator) i wszystkich ubabra. Ale zabawiać się zawsze mogą:))Gazeta daje
          kolejne preteksty do cięć, tasowań etc.... W sumie jest osłabiana instytucja,
          która ma dbać o moje bezpieczeństwo a nie tylko sprawdzać czy jadę trzeźwy i
          czy mam zapięte pasy:))) Gazeta uruchamia sama afery.... czyżby przedwczesny
          sezon ogórkowy???
        • r.m.wisniewski No to już przesada... 27.05.05, 14:22
          Niemniej fakt jest, że trendi lansowane przez GW to plucie na wszystko co jest
          niesłuszne z linią ... Tylko nikt nie potrafi wskazać gdzie jest ta linia , co
          ją stanowi etc. Dlatego należy wprost mówić- GW nie ma twarzy, GW ma po prostu
          określone interesy do ugrania. Ale z kim gra i o co? Też do końca nie wiemy....
          Na pewno jest to gra naszym strachem, gra naszymi kompleksami, gra o rząd
          (władzę rzeczywistą i władzę duchową). To jest zła gra i prowadzą ją
          sił "ciemnej strony mocy". Albo gazeta zmieni kierunek na pozytywny, albo
          zostanie zaszufladkowana jako : SPORT, PROGRAM TV i ogłoszenia motoryzacyjne.
          Ludzie mają instynkt samozachowawczy i nie można im kitów wciskać oraz nie
          można im mącić w głowach.
        • r.m.wisniewski Apratamentowce są oczywiście z klimą 27.05.05, 14:43
          Apatamentowce są oczywiście z klimatyzatorami - mogłeś dodać:) Nie wiem czy nie
          pochodzą z okradzionych TIR-ów.:)) Clima na pewno jest bo dziennikarze GW nie
          czują temperatury otoczenia , nie czują tego co się w Polsce dzieje i jakie są
          prawdziwe oczekiwania POLAKÓW.
    • fromagreatheight Re: "Gazeta" padła ofiarą celowej dezinformacji 27.05.05, 13:11
      A ileż to było krzyku, buty i absolutnego przekonania o własnej słuszności.
      Tytuły krzyczały : "JEST ŚLEDZTWO !". Jest drodzy pismacy to przede wszystkim
      odpowiedzialność. Pierwsze słowa jakie powinny się w czołówce pojawić jutro rano
      to "BRACHAMŃSKI PRZEPRASZAMY". Zamiast tego mamy pokrętne tłumaczenie, że "stało
      się jak się stało, ale padliśmy ofiarą prowokacji". Jednym słowem władzy, osobom
      na świeczniku oraz wszystkim którym media patrzą na ręcę mylić się nie wolno, bo
      się kończy ostracyzmem. MYLIĆ SIĘ WOLNO TYLKO MEDIOM - rozkłada się wtedy ręcę i
      mówi - "prowokacja". Na szczęście przepisy o ochronie dóbr osobistych nie
      zwalniają dziennikarza z odpowiedzialności za źródło informacji. Panie
      Brachmański - dopieprz pan pismakom ile wlezie ! Ja panu z całegos serca kibicuję.
      • rsrh Przepraszać Brachmańskiego ? To rodzaj zboczenia? 27.05.05, 13:47
    • dr_kac Re: "Gazeta" padła ofiarą celowej dezinformacji 27.05.05, 13:18
      w ten sposob sami niszczycie Gazete, nie pierwszy raz manipulacja polityczna,
      oczywiscie "przoduja" dodatki regionalne na ktore wystarczy leciutko nacisnac
      :(((
      • temida3 Re: "Gazeta" padła ofiarą celowej dezinformacji 27.05.05, 13:31
        poniekąd sami są winni. jak mają 100 % tematy to uznają( wali kilka razy), że
        nie warto " komuchom" nadeptywać na pięty! Nieprawdaż?
        • rsrh Juz wiedza że komuchów trzeba eliminować!! 27.05.05, 13:48
    • the.bill1 MI TO NIE WYGLĄDA NA DEZINFORMACJĘ.. 27.05.05, 13:20
      Tylko na starannie przygotowany plan usunięcia niewygodnych dla obozu
      prezydenckiego ludzi, Z KTÓRYMI mICHNIK TRZYMA OCZYIŚCIE. Mi wystarczyło info w
      Wydarzeniach, ze Brachmański jest zaufanym człowiekiem Millera. Teraz okazuje
      się, że Szef łodzkiej policji jest informatorem. Łódź to miasto Millera... etc
      Układ prezydencki zdaje sie usuwać ludzi, bo jest bardzo zagrozono i nie cofa
      sie przed niczym jak widać...
      • nocnylot Re: MI TO NIE WYGLĄDA NA DEZINFORMACJĘ.. 27.05.05, 13:43
        Jasne! A wokol sami masoni! :)
    • r0b0l nosił wilk razy kilka..smokowi podłożyli barana... 27.05.05, 13:22
      chyba się kończą rządy magnata prasowego i jego piesków.
      założę sie że za kilka lat sprawa rywina też się wyjaśni: ktoś inny powinien
      siedzieć...
      ten komu się magnetofon zacina podobnie jak co innego...
      szkoda że na rynku prasy nie ma co czytać bo już dawno bym zarzucił gwnoprawdę
      • r0b0l i jedno pytanie do miłośników GW 27.05.05, 13:35
        czy tylko jedna strona ma prawo do bezkarnego podkladania świń???
      • rsrh Przejdz na "Prawde" lub "Izwiestia" Moc czytania 27.05.05, 13:50
    • rsrh A dzisiaj na granicy wpadł pracownik KGP 27.05.05, 13:36
      - przemyt papierosów !!!!!!!!
    • wizek ŻENADA WSTYD 27.05.05, 13:52
      Tak proszę państwa nie będzie takie bzdury to możeie sobie wypisywać będąc
      dziennikarzami faktu albo innego brukowca, WSTYD!!! Przez wielkie W, czy w taki
      sposób należy podchodzić do wszystkich waszych artykułów z wielką rezerwą i
      wiarą, że nie są to tylko wasze wymysły i chęć oślepienia czytelników TANIĄ
      sensacją????
      Naprawdę sceptycznie do waszych publikacji bo inaczej jak można. Wstyd, ale
      widocznie niektórzy nie są reporterami tylko sensacja maniakami
      Oby tak dalej, a zaczniecie przedruki z faktu i expressu dla podtrzymania
      sprzedaży.
      Żenada
    • kubako Re: "Gazeta" padła ofiarą celowej dezinformacji 27.05.05, 13:54
      to co? pierwszy raz piszecie artykuly? nie zweryfikowaliscie takich
      skandlicznych informacji? a moze po prosty GW bierze udzial w jakiejs szerszaj
      akcji? ciekawe, ze redaktor naczelny Rzepy wywalil nierzetelnego dziennikarza...
      ciekawe co zrobi GW...
    • konrad1000 Gazeta bez honoru. 27.05.05, 13:59
      Gazecie nie zależy zbytnio na prawdzie ale na sensacji lub chronieniu lub
      napiętnowaniu pewnych interesów różnych grup ludzi. Na pewno dzinnikarze GW nie
      działaja rzetelnie.
      Podam przykłady.
      1)Kilka miesięcy temu przekazuje Redakcji GW info o zafałszowaniu informacji w
      prospekcie emisyjnym spółki która miała wejść na giełdę. WG mnie był to hit
      informacyjny. Zwyciężyły jednak interesy lub pieniądze tej spółki, bo tematu
      nie podjeto.
      2) Gazeta używając złych skojażeń słów sugeruje czytelnikowi, że jestem
      złodziejem. Chwytam za telefon i do nich dzwonie. Mówią, żę nie było to ich
      zamiarem i na pewno sprostują. Oczywiście nie prostują. Musze płacić prawnikowi
      za sprostowanie, które zresztą i tak opatrzą swoim idiotycznym komentarzem, bo
      tylko na to ich stać. Nie stać ich na szczere PRZEPRASZAM napisane wielkimi
      literami. Ale to problem właściciela Gazety i i tych, którzy ślepo wierzą GW.
    • obywatelgkar Prowokacja? No pewnie! Gdzie by tam GW byla tak... 27.05.05, 14:03
      gowniana gazeta z gownianymi dziennikarzami i z gownianym naczelnym! Gazeta
      jest jak narod wybrany, albo szlachetna, albo skrzywdzona przez zlych ludzi!
      Inna opcja to juz antysemityzm, ksenofobia i uderzenie w inteligencje ,,polska"!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka