Dodaj do ulubionych

Pytanie do ZYXA

IP: *.upc.chello.be 14.07.02, 23:37
Jestem Polka skoro twierdzisz,ze wyssalam antysemityzm zmlekiem matki ,ja sie
zgadzam.
My Polacy jestesmy nietolerancyjni.Wybralismy sobie prezydenta katolika na
dwie kadencje.A teraz w ostatnich wyborach wybralismy partie,ktora popiera
tyylko katolikow.Gazety w Poolsce sa antyszmickie .A jak bys przy okazji mial
mozlowosc siegniecia do jakiejs nie polskiej encyklopedii to mi powiedz gdzie
diaspora zydowska sie najlepiej rozwijala.Dziekuje z gory.
Obserwuj wątek
    • Gość: ????? do Ani IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 14.07.02, 23:52
      Przepraszam,ze sie wcinam Aniu na Twoj watek,ale chetnie oprocz ZYX-a odpowiem
      na to pytanko.
      Diaspora Zydowska najlepiej sie rozwijala w USA i rozwija sie nadal. Natomiast
      co do Polski to tutaj tez sie rozwijala z tym,ze tylko populacyjnie ,natomiast
      wiekszosc Zydow Polskich byla biedna materialnie ( w tym sensie to i Murzyni w
      Afryce sie rozwijaja.....). Luksusow w Polsce nie bylo,ale lepsze to niz Rosja
      ( liczne pogromy ) czy kraje Arabskie.
      A na Zachodzie nie chciano Zydow i powyganiano ich w Sredniowieczu .
      To gdzie mieli pojsc,jak jeszcze nie odkryto
      Ameryki ?
      Tam gdzie ich zaproszono,liczac ( slusznie ) ,ze rozkreca handel .
      Wladcy Slowianscy zapraszali Zydow ,tkzw. ludy slowianskie nie maja w tych
      zaproszeniach zadnego udzialu i atakowali slownie i fizycznie gosci-Zydow
      zaproszonych przez Wladcow.
      ps. zazdrosc ,zazdrosc zwyklych Polakow wobec Zydow ,ze Zydzi mieli wieksze od
      nich zdolnosci do interesow handlowych,ze niby mieli duzo pieniedzy,ze sie
      razem solidarnie wspierali.....oto przyczyna konfliktu polsko-
      zydowskiego......no i szczucie Kosciola Kat. na Zydow za rzekome zabicie Jezusa
      z Nazaretu...
      • Gość: Ania Re: do znakow zapytania IP: *.upc.chello.be 15.07.02, 00:09
        Moze przyjal bys jakies imie na poczatek?Lucyfer bardzo mi sie podobalo moze
        zostan juz przy tym.Chociaz nie poznalam Cie jako Palme i ciagle mi sie kojarzy
        Ja uwaam,ze my Polacy nie mamy sobie nic do zarzucenia.Tacy ludzie
        jakSnajperjedynie podsycaja .Z reszta zaloze watek o rasizmie ,antysemityzmie
        ale w tygodniu.A jeszcze jedno.Co powiesz mi na temat masakry w obozach Sabra i
        Szatila.Jestem ciekawa jak zawsze.No i moja prosba osobista!!!!!!Weoc do
        staredo nicka Palme!!!!!Tak jak jak Kagan jest Kaganem Ty tez badz soba.!!!!!.
        • Gość: Bolek Re: do znakow zapytania IP: *.acn.waw.pl 15.07.02, 00:40
          Gość portalu: Ania napisał(a):

> Moze przyjal bys jakies imie na poczatek?Lucyfer bardzo mi sie podobalo moze
          > zostan juz przy tym.Chociaz nie poznalam Cie jako Palme i ciagle mi sie kojarzy
          > Ja uwaam,ze my Polacy nie mamy sobie nic do zarzucenia.Tacy ludzie
          > jakSnajperjedynie podsycaja .Z reszta zaloze watek o rasizmie ,antysemityzmie
          > ale w tygodniu.A jeszcze jedno.Co powiesz mi na temat masakry w obozach Sabra i
          >
          > Szatila.Jestem ciekawa jak zawsze.No i moja prosba osobista!!!!!!Weoc do
          > staredo nicka Palme!!!!!Tak jak jak Kagan jest Kaganem Ty tez badz soba.!!!!!.

Ciekaw jestem, jak na Znaki Zapytania zareaguje Wh Rower,
          jak wróci z tej swojej podrozy.

Cos mi sie wydaje, ze beda pytajniki
          o rodzajniki
          i czy ????? posiada jajniki

Pozdrawiam

B.
        • Gość: ????? do Ani IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 15.07.02, 02:01
          Oczywiscie,ze Ty Aniu i wiekszosc obecnie zyjacych Polakow nie macie sobie nic
          do zarzucenia . Natomiast fakt faktem,ze w swojej ogolnej Historii jako Narod
          Polacy mordowali i przesladowali Zydow jak w np. Jedwabnem ,ale takze i
          ratowali.......Podobnie Niemcy : dzisiejsi nic nie maja sobie do wyzucenia,ale
          w przeszlosci w swojej historii ogolnie jako Narod maja na koncie np. zabijanie
          Polakow na
          Majdanku,Pawiaku......
          ps. ale trzeba mowic o narodowosci sprawcow np. Jedwabnego ,podobnie jak trzeba
          mowic o narodowosci ludzi ginacych i zabijajacych np. w Irlandii Polnocnej. Tym
          niemniej nie mozna zadac od dzisiejszych zyjacych i wiekszosci Niemcow zeby
          przepraszali Polakow za Pawiak,tak samo nie mozna zadac od dzisiaj zyjacych i
          wiekszosci Polakow zeby przepraszali za Jedwabne.
          ALE NARODOWOSC KATOW z JEDWABNEGO MUSI BYC PODANA ! A BYLI TO POLACY !
          • Gość: Ania Re: do Ani IP: *.upc.chello.be 15.07.02, 02:26
            Gość portalu: ????? napisał(a):

> Oczywiscie,ze Ty Aniu i wiekszosc obecnie zyjacych Polakow nie macie sobie
            nic
            > do zarzucenia . Natomiast fakt faktem,ze w swojej ogolnej Historii jako Narod
            > Polacy mordowali i przesladowali Zydow jak w np. Jedwabnem ,ale takze i
            > ratowali.......Podobnie Niemcy : dzisiejsi nic nie maja sobie do
            wyzucenia,ale
            > w przeszlosci w swojej historii ogolnie jako Narod maja na koncie np.
            zabijanie
            >
            > Polakow na
            > Majdanku,Pawiaku......
            > ps. ale trzeba mowic o narodowosci sprawcow np. Jedwabnego ,podobnie jak
            trzeba
            >
            > mowic o narodowosci ludzi ginacych i zabijajacych np. w Irlandii Polnocnej.
            Tym
            >
            > niemniej nie mozna zadac od dzisiejszych zyjacych i wiekszosci Niemcow zeby
            > przepraszali Polakow za Pawiak,tak samo nie mozna zadac od dzisiaj zyjacych i
            > wiekszosci Polakow zeby przepraszali za Jedwabne.
            > ALE NARODOWOSC KATOW z JEDWABNEGO MUSI BYC PODANA ! A BYLI TO POLACY !

Palme !Nie umiem jeszcze kopiowac ale kliknij sobie" na encyklopedie i zobacz
            historie polskich Zydow.Zobaczysz wtedy skad uciekali przed hiszpanska
            inkwizycja.Zobaczysz ilu ich splonela na stosach to bylo troche wiecej niz w
            tej stodole,ktora Niemcy zarekwirowali.Czy mozesz zrobic cos dla mnie?Wric do
            nicka PalmeBardzo bardzo ========cie prosze.

Pozdrowionka.
            • Gość: ????? Re: do Ani IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 15.07.02, 02:40
              No to ja wiem,ze uciekali przed Inkwizycja katolicka z Hiszpanii...ale np. do
              Holandii i tam ich szanowano ( byc moze ,ze Holendrzy to tez kupiecki narod i
              dlatego ) . To,ze uciekali tez do Polski to nie usprawiedliwia Polakow z
              Jedwabnego ,ze zamordowali Zydow z Jedwabnego. Powtarzam : to nie Polacy jako
              Narod przyjeli Zydow tylko Wladcy Polski-krolowie. Narodowi Polskiemu Zydzi nie
              musza byz wdzieczni za przyjecie ich nad Wisle......Pozdrowionka.
              • Gość: Ania Re: do Ani IP: *.upc.chello.be 15.07.02, 02:52
                Gość portalu: ????? napisał(a):

> No to ja wiem,ze uciekali przed Inkwizycja katolicka z Hiszpanii...ale np. do
                > Holandii i tam ich szanowano ( byc moze ,ze Holendrzy to tez kupiecki narod i
                > dlatego ) . To,ze uciekali tez do Polski to nie usprawiedliwia Polakow z
                > Jedwabnego ,ze zamordowali Zydow z Jedwabnego. Powtarzam : to nie Polacy jako
                > Narod przyjeli Zydow tylko Wladcy Polski-krolowie. Narodowi Polskiemu Zydzi
                nie
                >
                > musza byz wdzieczni za przyjecie ich nad Wisle......Pozdrowionka.

Ilu bylo tych Polakow w Jedwabnym?Kto zarekwirowal stodole?Kto zaplanowal?Kto
                wzial Polakow ,ktorzy od 1939 -1941 nie wiedzieli co sie dzieje?Raz bylo NKWD i
                stawialo pomnik Lenina a za chwile przyszlo gestapo i kazali go burzyc.No i
                jeszcze jedno jezeli bylo tak zle u nas czemu nie uciekali?Czemu nie ucieali do
                Holndii ,w ktorej bylo tak dobrze?Widzisz problem bo ja wcale.
                • Gość: ????? Re: do Ani IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 15.07.02, 03:06
                  Widze Aniu problem w tym,ze relatywizujesz ludobojstwo.
                  W Jedwabnem zabili Zydow Polacy i ten fakt prawno-historyczny MUSI byc podany .
                  Natomiast czemu przed wojna Zydzi nie uciekli na Zachod skoro bylo calkiem
                  zle ? Z tego samego powodu z jakiego do dzisiaj wiekszosc Polonii na
                  Bialorusi,Rosji,Ukrainie ,Litwie nie wraca do Polski......bo poprostu sa
                  biedni,szkoda im zostawiac dobytku i krewnych,juz sie przywyczaili do zlego,ale
                  znanego miejsca...itp......
                  NIE USPRAWIEDLIWIA TO POLAKOW-MORDERCOW z JEDWABNEGO !
                  ps. pamietaj ,ze i Ciebie Aniu przyjela Belgia,chociaz mentalnosciowo to
                  powinnas raczej wyemigrowc do Czech,Slowacji lub Ruskich.......
                  • Gość: Ania Re: do Palme IP: *.upc.chello.be 15.07.02, 03:24
                    Dzis nie odpowiem odpowiem jutro.I ponawiam swoja prosbee pisz jako
                    Palme.Napisz cos ciekawego o masonach.I przestan robic mi nazlosc.

Pozdrowionka
                  • Gość: Rysy Re: do Ani IP: *.client.attbi.com 15.07.02, 11:06

Ile razy ? Nie znasz Pytajniku teorii informacji. Klamstwo powtarzane zawsze
                    jest klamstwem. Uklad dazy do stanu rownowagi klamstwo to enrgetyczne
                    zaburzenie.
                    Mysle ze zydom bardziej by sie przydalo w realizacji jej planow kultywowania
                    prady i mitow wielkiej tolerancyjnosci Polakow. W zadnym wypadku nie wyjdzie im
                    to na dobre. Sadze ze do udowodnienia jest teza ze gros i holokaust business
                    robi najwiecej krzywdy samym zydom. To ze Ed Fagan
                    media.abcnews.com/media/World/images/abc_fagan2_000907_h.jpg ma prywatny
                    podczas gdy Zydzi ofiary represji nie dostaja nic. Link #2 (za dlugi) z ABC
                    ktora wcale nie moze byc posadzana o brak politycznej (~)korektynosci.
                    Mozliwe ze tutejsze dyskusje to forum platnych, placoncy wyjudzonych bilonow $
                    z holocaust business, sterowanych ogloszen. Bo jakze tlumaczyc fakt tak
                    kompletnej logicznej niewrazliwosci "ogloszeniowcow".
                    Przeczytajcie sobie snipery etc(Ania ma lepsza intuicje do who i who:) ten #2
                    atrtykul. Jezeli zeczywiscie zalezy wam na obronie Pamieci Martyorogi Zydow to
                    nie robcie z cmentarza jarmarku z hokus pokus sztuczkami. To uwlacza ludzkiej
                    inteligencji i powinno uwlaczac wam jezeli odrobine jej posiadacie.

Dziennik Zwiazkowy, USA.
                    W Stanach Zjednoczonych środowiska polonijne są też w posiadaniu ciekawej
                    korespondencji z Instytutem Pamięci Narodowej w Warszawie w sprawie zbrodni
                    jedwabieńskiej. W dniu 9 września 1996 r. Instytut Pamięci Narodowej skierował
                    na ręce sekretarza Polskiego Stowarzyszenia Historycznego w Stamford, CT
                    (Polish Historical Society) dr. Tadeusza Skowrona oficjalną odpowiedź na
                    pytanie, kto winien jest zbrodni w Jedwabnem, podpisaną przez Dyrektora
                    Generalnego, dr. Ryszarda Walczaka. Pismo nosi numer ewidencyjny L.dz.
                    WO/0/07113/96 i zostało przesłane do Stamford (jak wynika z załączonego
                    dokumentu) w poniedziałek, 9 IX 1996 r. o godz. 14.00.
                    Dokument zawiera konkluzje: "Mordu dopuścili się wyłącznie Niemcy, co zresztą
                    wynika z akt sprawy SOB 123/Archiwum GK/ dotyczących Karola Bardona i innych
                    akt SWB 145 /Archiwum GK/ dotyczących Józefa Sobuty".
                    W zawiązku z tym rodzi się konkretne zapytanie do obecnego Prezesa Instytutu
                    Pamięci Narodowej, p. Leona Kieresa i zespołu przygotowującego "Białą Księgę":
                    czy Główna Komisja Badania Zbrodni Przeciwko Narodowi Polskiemu Instytutu
                    Pamięci Narodowej w Warszawie wydała w wyniku śledztwa w roku 1996 (a więc
                    nie "pod komunistycznymi rządami" w Polsce) werdykt "nieprawomocny"
                    czy "politycznie niepoprawny"? Czy materiał i finałowe konkluzje śledztwa
                    sprzed 6 zaledwie lat badań został obecnie w prawomocny sposób podważony (przez
                    kogo?) i zakwestionowany (w rezultacie jakich dowodów?) nowego śledztwa?

link #2 ABC news (by otworzyc nalezy caly link przekopiowac w address field
                    browsera.

216.239.51.100/search?q=cache:NBgY_IkY8E0C:abcnews.go.com/sections/world/DailyNews/holocaustlawyer_000
                    908.html+Holocaust+%22Ed+Fagan%22&hl=en&ie=UTF-8

pozdrowienia dla myślących
                  • Gość: Rysy Re: do Ani IP: *.client.attbi.com 15.07.02, 11:06

Ile razy ? Nie znasz Pytajniku teorii informacji. Klamstwo powtarzane zawsze
                    jest klamstwem. Uklad dazy do stanu rownowagi klamstwo to enrgetyczne
                    zaburzenie.
                    Mysle ze zydom bardziej by sie przydalo w realizacji jej planow kultywowania
                    prady i mitow wielkiej tolerancyjnosci Polakow. W zadnym wypadku nie wyjdzie im
                    to na dobre. Sadze ze do udowodnienia jest teza ze gros i holokaust business
                    robi najwiecej krzywdy samym zydom. To ze Ed Fagan
                    media.abcnews.com/media/World/images/abc_fagan2_000907_h.jpg ma prywatny
                    odrzutowiec podczas gdy Zydzi ofiary represji nie dostaja nic. Link #2 (za
                    dlugi) z ABC ktora wcale nie moze byc posadzana o brak politycznej (~)
                    korektynosci.
                    Mozliwe ze tutejsze dyskusje to forum platnych, placoncy wyjudzonych 5 bilonow
                    $ z holocaust business, sterowanych ogloszen. Bo jakze tlumaczyc fakt tak
                    kompletnej logicznej niewrazliwosci "ogloszeniowcow".
                    Przeczytajcie sobie snipery etc(Ania ma lepsza intuicje do who i who:) ten #2
                    atrtykul. Jezeli zeczywiscie zalezy wam na obronie Pamieci Martyorogi Zydow to
                    nie robcie z cmentarza jarmarku z hokus pokus sztuczkami. To uwlacza ludzkiej
                    inteligencji i powinno uwlaczac wam jezeli odrobine jej posiadacie.

Dziennik Zwiazkowy, USA.
                    W Stanach Zjednoczonych środowiska polonijne są też w posiadaniu ciekawej
                    korespondencji z Instytutem Pamięci Narodowej w Warszawie w sprawie zbrodni
                    jedwabieńskiej. W dniu 9 września 1996 r. Instytut Pamięci Narodowej skierował
                    na ręce sekretarza Polskiego Stowarzyszenia Historycznego w Stamford, CT
                    (Polish Historical Society) dr. Tadeusza Skowrona oficjalną odpowiedź na
                    pytanie, kto winien jest zbrodni w Jedwabnem, podpisaną przez Dyrektora
                    Generalnego, dr. Ryszarda Walczaka. Pismo nosi numer ewidencyjny L.dz.
                    WO/0/07113/96 i zostało przesłane do Stamford (jak wynika z załączonego
                    dokumentu) w poniedziałek, 9 IX 1996 r. o godz. 14.00.
                    Dokument zawiera konkluzje: "Mordu dopuścili się wyłącznie Niemcy, co zresztą
                    wynika z akt sprawy SOB 123/Archiwum GK/ dotyczących Karola Bardona i innych
                    akt SWB 145 /Archiwum GK/ dotyczących Józefa Sobuty".
                    W zawiązku z tym rodzi się konkretne zapytanie do obecnego Prezesa Instytutu
                    Pamięci Narodowej, p. Leona Kieresa i zespołu przygotowującego "Białą Księgę":
                    czy Główna Komisja Badania Zbrodni Przeciwko Narodowi Polskiemu Instytutu
                    Pamięci Narodowej w Warszawie wydała w wyniku śledztwa w roku 1996 (a więc
                    nie "pod komunistycznymi rządami" w Polsce) werdykt "nieprawomocny"
                    czy "politycznie niepoprawny"? Czy materiał i finałowe konkluzje śledztwa
                    sprzed 6 zaledwie lat badań został obecnie w prawomocny sposób podważony (przez
                    kogo?) i zakwestionowany (w rezultacie jakich dowodów?) nowego śledztwa?

link #2 ABC news (by otworzyc nalezy caly link przekopiowac w address field
                    browsera.

216.239.51.100/search?q=cache:NBgY_IkY8E0C:abcnews.go.com/sections/world/DailyNews/holocaustlawyer_000
                    908.html+Holocaust+%22Ed+Fagan%22&hl=en&ie=UTF-8

pozdrowienia dla myślących

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka