Dodaj do ulubionych

Bochniarz wskazana przez Mazowieckiego

06.06.05, 07:04
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • witek.bis Czy aby na pewno ? 06.06.05, 08:10
      Tytuł: "Bochniarz wskazana przez Mazowieckiego."
      W tekście: "I to właśnie Mazowieckiego poproszono, aby przedstawił kandydaturę
      Bochniarz."

To w jakiej w końcu roli wystąpił Mazowiecki? Decydenta czy konferansjera?
      • kataryna.kataryna Re: Czy aby na pewno ? 06.06.05, 08:20
        witek.bis napisał:

> Tytuł: "Bochniarz wskazana przez Mazowieckiego."
        > W tekście: "I to właśnie Mazowieckiego poproszono, aby przedstawił
        kandydaturę
        > Bochniarz."
        >
        > To w jakiej w końcu roli wystąpił Mazowiecki? Decydenta czy konferansjera?

O ile pamiętam zaraz przed wyborem Frasyniuk mówił, że wskazał ją Zoll :)

Ale widać po sondażach popularności premierów teraz wszystko będą firmować
        Mazowieckim.
        • witek.bis Re: Czy aby na pewno ? 06.06.05, 08:28
          Spotkałem się z opinią, że Zoll był do tego stopnia oburzony propozycją złożoną
          mu przez hipokrytów.com.pl, że postanowił się zemścić i zaproponował im Henrykę
          Teodorę. Oj, nieładnie Panie Profesorze! Skąd w Panu tyle nienawiści?
          • wielokrotny_recydywista Re: Czy aby na pewno ? 06.06.05, 11:36
            witek.bis napisał:

> Spotkałem się z opinią, że Zoll był do tego stopnia oburzony propozycją
            złożoną
            >
            > mu przez hipokrytów.com.pl, że postanowił się zemścić i zaproponował im
            Henrykę
            >
            > Teodorę. Oj, nieładnie Panie Profesorze! Skąd w Panu tyle nienawiści?

a kto się zemścił na tobie odbierając ci rozum ?
            • pro.filutek1 Re: Czy aby na pewno ? 06.06.05, 11:52
              Czekam na artykuł"A Mazowieckiego wskazał Bóg."
              Frasyniuka wskazał palcem.
    • konstantynopolitanczykowianin Czy Henryka jest już po klimakterium? 06.06.05, 09:24
      Czy kandydatka Henryka juz jest po klimakterium? Nie można ryzykować sytuacji
      kiedy klimakterium zbiegłoby się z kadencją. Spowodowałoby to paraliż urzędu i
      nieodwracalne szkody, zwłaszcza w polityce zagranicznej.
      • ela234 Re: Czy Henryka jest już po klimakterium? 06.06.05, 09:35
        Bardzo to miłe tak dopinać się z takim komentarzem. Może by tak coś do rzeczy.
        Jakaś konkretna krytyka. O wielu kontrkandydatach można by podobne rzeczy
        napisać (panowie w pewnym wieku np. często świrują emocjonalnie, każdy kilku
        takich w swoim otoczeniu zna), ale jakoś takie argumenty nie przychodzą ci na
        myśl. Mi samej zresztą też nie przyszłoby na myśl w ten sposób podchodzić do
        oceny kandydata. Ale to baba i to taka, której coś w życiu wyszło. Mizoginia
        wyjątkowo mocno trzyma się w naszym społeczeństwie.
      • mammamia6 Re: Czy Henryka jest już po klimakterium? 06.06.05, 11:29
        Żenujący seksizm. Wstyd Panowie.
        Nie macie argumentów merytorycznych więc zostają wam głupie.
        Nareszcie jest kompetenta osoba, która nie narobi Polsce obciachu jako
        Prezydent.
        Mam na kogo głosować!!!
        • avin Polityczne klimakterium 06.06.05, 11:57
          Rozkwit polityczny w PZPR i przeistoczenie sie z aktywnego totalitarysty w
          demokrate wskasuje na zaawansowane klimakterium, Znecona wyborem Wojtyly na
          papierza zaciagnela sie w komuchy. A teraz czolowy katolicki aktywista promuje
          ja na prezydenta. Alleluja.
          • mammamia6 Re: Polityczne klimakterium 06.06.05, 12:04
            avin napisał:

> Rozkwit polityczny w PZPR i przeistoczenie sie z aktywnego totalitarysty w
            > demokrate wskasuje na zaawansowane klimakterium, Znecona wyborem Wojtyly na
            > papierza zaciagnela sie w komuchy. A teraz czolowy katolicki aktywista
            promuje
            > ja na prezydenta. Alleluja.

Tak, fajnie mówisz. Tylko nie wiadomo, o co Ci chodzi. Wiele osób przeszło do
            demokracji, kiedy ta nadeszła. Nie wszyscy o nią walczyli, ale wszyscy z niej
            dzisiaj korzystamy. Czy twierdzisz, że jeśli ktoś był za komuny włączony w jej
            struktury, to powinien w nich zostać do dziś?
            • avin Re: Polityczne klimakterium 06.06.05, 12:51
              Chodzi mi o wiarygodnosc i takie cechy charakteru jak honor czy umiejetnosc
              poniesienia konsekwencji za swoje bledy . Oportunizm jako prezydencka cnota
              wypalil sie do dna w osobie Kwasniewskiego i nie wmawiaj sobie i innym ze kazdy
              chcac cos znaczyc musial sie prostytuowac.
        • mr_x3 Re: Czy Henryka jest już po klimakterium? 06.06.05, 12:08
          I zdobedzie 0,6% głosów :D
          To będą fajne wybory: Giertych, Tymiński, Kaczyński, Lepper, Szyszkowska (może
          się zdecyduje choć moim zdaniem lepsza byłaby poseł Senyszyn :)) )... Brakuje
          jeszcze posła Nowaka oraz G. Janowskiego .

Mi się wydaje że kandydaci powinni przechodzić obowiązkowo badania
          psychiatryczne - taką np półroczną kwarantannę w zakładzie zamkniętym.
      • henryk.log Protestuję!! :))- P. Bochniarz nie"wysunąłem"n/t 06.06.05, 18:35
        >Czy kandydatka Henryka..<
    • basia.basia w TVN24 KKZ przepytuje właśnie panią Bochniarz 06.06.05, 11:44
      na okoliczność jej przynależności do partii nawet w stanie wojennym
      oraz o znajomość z Dochnalem:) Poczytała sobie pewnie wątki na forum:)
      • mammamia6 Re: w TVN24 KKZ przepytuje właśnie panią Bochniar 06.06.05, 12:00
        No i bardzo sensownie mówiła.
    • indris Jednak Pan Bóg chce pedekw ukarać... 06.06.05, 12:05
      ...bo najwyrażniej odebrał im rozum.
    • niezapowiedziany i znow TYTUL swoje a TRESC swoje 06.06.05, 12:06
      Tytul: "Bochniarz wskazana przez Mazowieckiego"

Tresc: "Życie Warszawy" podało, że właśnie Zoll podsunął Demokratom pomysł, aby wystartowała Bochniarz."

To kto w koncu wskazal na Bochniarz?
      • mammamia6 Re: i znow TYTUL swoje a TRESC swoje 06.06.05, 12:17
        niezapowiedziany napisał:

> Tytul: "Bochniarz wskazana przez Mazowieckiego"
        >
        > Tresc: "Życie Warszawy" podało, że właśnie Zoll podsunął Demokratom pomysł,
        aby
        > wystartowała Bochniarz."
        >
        > To kto w koncu wskazal na Bochniarz?
        > A czy to ma jakieś zasadnicze znaczenie dla Ciebie?
        • niezapowiedziany Re: i znow TYTUL swoje a TRESC swoje 06.06.05, 12:29
          dla mnie nie, ale po ostanich wynikach sondazu dotyczacego premierow oczywiscie lepiej napisac, ze wskazana przez Mazowieckiego (nawet jesli to nieprawda). chodzi o uczciwosc. a nie o to kto ja wskazal.

jak pozniej zauwazylem juz wczesniej ktos to poruszyl.
    • niezapowiedziany i kolejna proba manipulacji tym razem PD 06.06.05, 12:19
      "rozwala mit, że otworzyliśmy się tylko na jedno środowisko - SLD."

jaaaaaaaaaaaaaaaaaasne. a funkcja I Sekretarza w organizacji oddzialowej PZPR w Instyutcie w latach 1981-1985? (w stanie wojennym i po, wlasciwie przynaleznosc do PZPR az do konca - 1990 roku)

"A w ogóle, to chodzi o to, aby były race, fajerwerki i żeby nie było nudno."

to sie nazywa powazny kandydat ;). Byle duzo szumu i hecy. A nuz ktos sie nabierze. ;)
    • opt TYLKO NIE BOHCNIARZ 06.06.05, 12:53
      Znając entuzjazm Bochniarz w szukaniu oszczędności w kieszeniach rencistów i
      emerytów,a przy tym brak rozeznania w realiach życia normalnych najemników jaki
      wykazuje w swoich płytkich wypowiedziach- mówię nie dla jej kandydatury.
      • maciej48 Re: TYLKO BOHCNIARZ Ma Kasę 06.06.05, 13:27
        Tylko pani B. ma dość kasy by gołdupej partyjce Frasyniuka i Geremka zafundować
        wyborczy cyrk medialny z ulotkami, a jak jeszcze naciągną innych
        przedsiębiorców to może i na opłacenie wygłupów koleżeństwa pana Konrada
        starczy, Prezydentury się nie dochrapie ,ale głosów Tuskowi zabierze i Kaczor
        górą!LECH KACZYŃSKII PREZYDENTEM!
    • basia.basia Partia Demokratyczna? 06.06.05, 13:01
      Czy to ma być przykład stylu działania demokratycznego?

"Skąd się wzięła?

Kandydatka zaczęła od pytania: - Jesteście zaskoczeni? Gdy usłyszała: "Tak",
      oświadczyła: - Ja też.

Demokraci.pl od wielu tygodni poszukiwali kandydata na prezydenta. Na majowym
      kongresie Frasyniuk zaproponował, aby kandydował Mazowiecki. Ten odmówił. Przez
      jakiś czas mówiło się, że kandydować będzie sam Frasyniuk, potem, że jednak
      będzie to kandydat pozapartyjny. Trwały rozmowy z prof. Andrzejem Zollem,
      rzecznikiem praw obywatelskich, który w czerwcu kończy kadencję. Zoll jednak się
      nie zdecydował. "Życie Warszawy" podało, że właśnie Zoll podsunął Demokratom
      pomysł, aby wystartowała Bochniarz."

PeDecja się chwali, że napłynęło do nich kilkanaście tysięcy nowych członków
      a czy oni (oraz starzy) mieli jakikolwiek wpływ na ten wybór? Czy to w ogóle
      był wybór? Jeden pan drugiemu panu powiedział, że ja nie chcę ale może pani B.
      zechce no i "jesteście zaskoczeni?". "Ja też" a ja nie:)))))))))
    • zygnow Demokraci.pl mają kandydatkę. 06.06.05, 13:26
      Czy nie lepiej było wytypować na prezydenta Albina Mikułę - skutek taki sam!
      Pan Mazowiecki i jego spółka dalej brnia w niewiedzy, że nikt w Polsce nie chce
      tego typu partii i działaczy. Ludzie czas na emeryturę.
    • klakierr PD poddaje się-kandydatka z Łapanki,czemu nie Duni 06.06.05, 13:34
      Partia powołana do ratowania czerwonych ociera się o śmieszność.Zoll,porządny
      gość rzecz jasna odmówił,Cimoszewicza,którego razem z czerwonymi braćmi PD
      chętnie by poparła,wymanewrował Borowski,który właściwie odczytał to co może
      się wydarzyć.Pozostała bezradność,wynikiem której jest wskazania jako kandydata
      p.Bochniarz,która będzie z Tymińskim i Piotrowiczem walczyła o to by w
      pierwszej turze nie być ostatnią.Równie dobrze mogli wskazać n.p. na panią
      Kingę Dunin ,osiągnełaby wynik podobny.Ciągle jednego nie rozumię co w tym
      towarzystwie szuka Mazowiecki,dlaczego zlość na tych co grubą kreskę[słusznie]
      uważają za błąd,pchneła go w ramiona czerwonych.
    • basia.basia Głos rozsądku w GW:) 06.06.05, 14:00
      serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34314,2749870.html
      nna twarz Demokratów - komentarz Marka Beylina

Marek Beylin 05-06-2005, ostatnia aktualizacja 05-06-2005 23:47

Decyzja Demokratów, by ich kandydatką na prezydenta była Henryka Bochniarz,
      radykalnie zmienia wizerunek tej partii.

Jej poprzedniczka - UW - choć tworzyła różne programy, miała zawsze ten sam
      charakter. Była partią idei, a nie kariery, i partią kierującą się interesem
      Polski, a nie poszczególnych środowisk. To oblicze odziedziczyli Demokraci.

Publiczna działalność Bochniarz budzi odmienne skojarzenia. Zbudowała wpływową
      organizację pracodawców i od lat dba o interesy biznesu. To kandydatura na
      prezydenta reprezentującego tylko jedną grupę.

Czy wyborcy zaakceptują Bochniarz i taką zmianę Demokratów?
      • uosia Frasyniuk bez spodni 06.06.05, 14:54
        A Frasyniuk co?? Gdzie spodnie zgubił?? Żenada! Mięczaki.pl
        • chilly Re: Frasyniuk bez spodni 06.06.05, 16:09
          UD/UW (obecnie PD) przegrała kolejną szansę na pozytywną zmianę swego
          neoliberalnego wizerunku. A przecież aż prosiło się wystawić napradę
          niezależnego kandydata, z dorobkiem zawodowym i autorytetem. Na przykład p.
          prof. Łętowską. Wybrali P. Henrykę, która (niezależnie od swej partyjnej
          przeszłości) kojarzy mi się raczej z wilczą paszczą polskiej odmiany
          kapitalizmu. To czytelny sygnał dla opinii publicznej, a zwłaszcza stanowiącej
          dawniej fundament tej partii ubogiej inteligencji: liczy się forsa!
          Dlatego nie do końca pojmuję cytowany wyżej fragment (UW - choć tworzyła różne
          programy, miała zawsze ten sam charakter. Była partią idei, a nie kariery, i
          partią kierującą się interesem Polski, a nie poszczególnych środowisk. To
          oblicze odziedziczyli Demokraci. (...) Czy wyborcy zaakceptują Bochniarz i taką
          zmianę Demokratów?).
          Tu nie ma żadnej zmiany, a właściwie te zmiany nastąpiły dawno temu.
          Przypuszczalnie w momencie przyłączenia kanapowego KLD do UD i zdominowania
          przez kanapowców całego ugrupowania. Moje złudzenia prysły, gdy reprezentatywny
          przedstawiciel UW (chyba Piskorski) oświadczył w TV, że UW jest "partią klasy
          średniej" (czytaj: forsiastych obywateli), nie żadnej tam (bieda)inteligencji.
          I to by było na tyle. A jednak mi żal.
      • mikka74 Bochniarz reprezentuje interesy wszystkich 06.06.05, 22:33
        nie zgadzam się, że Bochniarz będzie reprezentować interesy tylko jednej grupy.
        Dotychczas dbała o przedsiębiorców bo i taką rolę pełniła w Konfederacji, ale
        to przecież nie znaczy że jest jakoś zafiksowana w jednym temacie? poza tym
        sądzę, że naszemu krajowi dobrze by zrobiło, gdyby ktoś kto zna się na
        przedsiębiorczości zarządzał, a nie panowie, którzy tylko chcą władzy
        • kataryna.kataryna Re: Bochniarz reprezentuje interesy wszystkich 06.06.05, 22:39
          mikka74 napisała:

> nie zgadzam się, że Bochniarz będzie reprezentować interesy tylko jednej
          grupy.
          >
          > Dotychczas dbała o przedsiębiorców bo i taką rolę pełniła w Konfederacji, ale
          > to przecież nie znaczy że jest jakoś zafiksowana w jednym temacie? poza tym
          > sądzę, że naszemu krajowi dobrze by zrobiło, gdyby ktoś kto zna się na
          > przedsiębiorczości zarządzał, a nie panowie, którzy tylko chcą władzy

Prezydent nie jest od zarządzania.
    • nordwest11 Czemu nie Grażyna Kulczyk albo A. Gawronik? 06.06.05, 16:30
      Gorszego wyboru PD nie mogła dokonać - i bardzo dobrze że takiego dokonała, bo
      to będzie gwóźdź do trumny tego tworu. Po wyborze Bochniarz na pewno z PD
      rozstaną się resztki porządnych (choć naiwnych) starych unitów którzy wbrew
      wszystkiemu wierzyli jeszcze że UW to partia etosu i inteligencji. Teraz widać
      jasno że to szalupa ratunkowa dla Towarzystwa. Nawet Hausner czy Belka byłby
      bardziej wiarygodny.
      Kilka lat temu w "Wyborczej" w debacie o młodzieży 2000, Bochniarz powiedziała,
      że bezrobocie młodzieży jest rzeczą naturalną, że młodzi ludzie powinni umieć
      perfekt 3 języki obce zanim w ogóle zaczną marzyć o jakiejś pracy. Taka osoba
      ma być prezydentem wszystkich Polaków? To może od razu śmiało, za ciosem:
      panowie hipokryci.pl - Grażyna Kulczyk na prezydenta! A może Aleksander
      Gawronik? Albo duet Kuna-Żagiel?

Mam nadzieję, że po tej decyzji resztki starych unitów się opamiątają
      Bochniarz, Belka, Hausner - ładne Towarzystwo przez duże T. Proponuję jeszcze
      zaprosić Kulczyka i Gawronika.
    • kemer2 Bochniarz wskazana przez Mazowieckiego 06.06.05, 16:34
      Sójrzcie na ten arogancki pysk! Zdaje się mówić: "Dajcie mi władzę, a
      wszystkich was puszczę w skarpetkach".
    • jak_nie_jak_tak Czy Bochniarz czy Szyszkowska... 06.06.05, 22:44
      Jeden pies. Tak samo egzotyczne kandydatury. Ale pozytywne jest to, ze lewizna
      okraglostolowa ma tylu kandydatow. A czy chodzi o mniejszosci seksualne czy o
      mniejszosci mafijne to inna sprawa...
    • widul2 Henryka III Waza ucieka przed komisją śledczą 11.06.05, 18:12
      Obawiam się że nie dane jej będzie ukrywać się za immunitetem prezydenckim.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka