pepperoni_prawdziwy Ciekawe dlaczego? 09.06.05, 13:44 Ciekawe dlaczego część materiałów jest aż tak ważna dla bezpieczeństwa narodowego, że nie może być wyniesiona za próg IPN? Pewnie są tam tak cenne informacje, że głupi naród nie może ich poznać (bo by zwariował?). Mogą tylko wtajemniczeni i oświeceni wybrańcy oraz ci, którzy sobie tę teczkę oddając władzę w '89 skopiowali i przeglądają sobie teraz jej ksera w domach w długie jesienne wieczory, siedząc przy kominku i wspominając dobre, czekistowskie czasy. Odpowiedz Link Zgłoś
dziecina.betlejemska Romek! Antek! Mówcie co w nich jest! 09.06.05, 13:56 Romek! Antek! Powiedzcie, co jest w teczkach! Żżera nas ciekawość! Byli agentami? Donosili? Robili lewe interesy z UBekami? Kiedy będą jakieś sensacje, bo nudą wieje! Odpowiedz Link Zgłoś
pisarz_sofronov Bedzie huczek! Wreszcie troche prawdy .... 09.06.05, 14:02 "Nocna zmiana" film o obalaniu rzadu Jana Olszewskiego i niedopuszczeniu do odtajnienia teczek jest fanatastyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuuk Trochę prawdy to właściwie też forma kłamstwa. 09.06.05, 16:11 Nie dowiemy się całej prawdy, więc bez zrozumienia skopiemy tyłki kolejnym politykom. Odpowiedz Link Zgłoś
vinogradoff Zastepczy temat-istota jest w.. 09.06.05, 20:56 na tym wlasnie zalezy naszym polytykom aby skierowac zainteresowaniw opinii spolecznej na bzdurne , uboczne , poboczne, tematy i nie dopuscic do zdobycia wiedzy pozwalajacej na smodzielne myslenie i wnioskowanie. Znaczy siw k ze nasi polytycy nadal,uwazaja, ze spoleczenstwo jest przypadkowe. znaczy sie gamoniowate, niekumate i latwe do prowadzenia na postronku wladzy choc tym razem nie ludowej. Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: Ciekawe dlaczego, Michnik mógł oglądać teczki? 09.06.05, 21:27 Jak najszybciej należy wytrącić władzę z tych łap, które ją dzierżą od ok. 60 lat. Żegnaj żydokomuno, żegnamy bez żalu. Odpowiedz Link Zgłoś
titinia Komisja śledcza ma teczki prezydenta i premiera 09.06.05, 13:45 No to teraz Giertych i Macierewicz są w 7 niebie!!! Show czas zacząć !!! PS A gdzie teczka Giertycha?! Odpowiedz Link Zgłoś
mistermister Re: Komisja śledcza ma teczki prezydenta i premie 09.06.05, 15:55 Romcio Giertych jest za młdy na teczki:) ale pamiętam go ze studiów: był tak sztywny i nudny, że doprawdy nie ma o czym mówić... Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Re: Komisja śledcza ma teczki prezydenta i premie 09.06.05, 17:21 A ja pamietam michnika ze studiów na UW, jak się macał z blumsteinem, kochający inaczej jeden! Odpowiedz Link Zgłoś
konrad31345 Nadszedł czas prawdy 09.06.05, 14:04 Teraz już nic nie powstrzyma tak potrzebnego w Polsce procesu oczyszczenia państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
stachu44 Dlaczego nie slychac Antoniego M.? 09.06.05, 14:36 Mam nadzieje ze sypnie wiadomosciami z pierwszej reki. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuuk Antoni właśnie konsultuje się z pracodawcami 09.06.05, 16:14 Musi wiedzieć o czym można paplać a o czym nie. Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Re: Antoni właśnie konsultuje się z pracodawcami 09.06.05, 17:24 > Antoni właśnie konsultuje się z pracodawcami > Musi wiedzieć o czym można paplać a o czym nie. I dobrze robi - bo jego pracodawcą jest Naród. Odpowiedz Link Zgłoś
michr Re: Antoni właśnie konsultuje się z pracodawcami 09.06.05, 20:24 Też uważam się za reprezentanta Narodu,jednak bynajmiej nie przypominam sobie żebym kiedykolwiek zatrudni tego oszołoma jako pracodawca Odpowiedz Link Zgłoś
irek.gorczok Re: Komisja śledcza ma teczki prezydenta i premie 09.06.05, 14:45 chyba uzależniłem się od afer i komisji śledczych. A śmiałem się z cioci, że ogląda 'Zbuntowanego anioła'. Odpowiedz Link Zgłoś
nemi13 politycy precz od szamba 09.06.05, 15:23 to nie jest dobrze jak szuka sie smrodu w bagnie . wy macie miec program naprawy i poprawy naszego zycia . nas nie obchodzi kto kogo i z kim . wy macie nas wyprowadzic z biedy madrymi prawami a nie jatrzyc jak "wujaszek stalin " . jezeli postepujecie wytykajac komus brudy to sie zastanowcie ! ta bron ma dwa konce , za cztery lata wy staniecie przed komisjami !!!! . biedy jest coraz wiecej i zdeterminowanej ludnosci . podejrzewam ze chodzi wam o kase .narod sklucony nie jest sklonny do oporu a wam beda rosly konta . Odpowiedz Link Zgłoś
tadeuszosinski48 Re: politycy precz od szamba 09.06.05, 16:37 podpisuje sie pod twym postem oburacz! Odpowiedz Link Zgłoś
wuuj tak jest!!! teczki tylko dla ludzi rozumnych: 09.06.05, 20:11 michnika, geremka, mazowieckiego, frasyniuka, nierozumne bydlo precz! Odpowiedz Link Zgłoś
amhu Re: Komisja śledcza ma teczki prezydenta i premie 09.06.05, 15:27 Oczami wyobrazni widze Macierewicza i Konskiego Lba sliniacych sie z podniecenia przed otwarciem teczuszek. I wycie zawodu po ich przeczytaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
kroczak Re: Komisja śledcza ma teczki prezydenta i premie 09.06.05, 15:42 giertych i macierewicz maja juz cynamon w gaciach UWAGA bo smierdza oszolomki. Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Spokojnie panie "kroczak", pan w drugiej kolejnośc 09.06.05, 21:45 Wyciągniemy na światło dzienne każdego agenta. Pan spokojnie czekaj na swoją kolej. Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik PGP domaga się sprostowania kłamstw GW. 09.06.05, 17:15 www.pgb.org.pl/info/akt_113.doc Odpowiedz Link Zgłoś
me-e UMOCZENI U WLADZY...))) 09.06.05, 17:32 ...jak tak sie spojzy na dotychczasowych prezydentow w IIIRP...spawacz, bolek, prezes...ha,ha ))) Odpowiedz Link Zgłoś
apen43 Re: UMOCZENI U WLADZY...))) 09.06.05, 18:10 prezio chodzil na wagary a w ameryce drapal azbest na lewa sekuryte na grinpojcie Odpowiedz Link Zgłoś
p.gapczynski Re: Komisja śledcza ma teczki prezydenta i premie 09.06.05, 18:03 Nie rozumiem jaki związek ma teczka Kwaśniewskiego z aferą w PKN Orlen? Może pan Giertych mi to wyjaśnić? Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Komisja śledcza ma teczki prezydenta i premie 09.06.05, 19:15 > Nie rozumiem jaki związek ma teczka Kwaśniewskiego z aferą w PKN Orlen? > Może pan Giertych mi to wyjaśnić? ja Ci mogę wyjaśnić. Kwaśniewski mógł być szantażowany w sprawie Orlenu przez kogoś kto znał zawartość jego teczki - na przykład przez panów Putina i Alekpierowa. Oczywiście to hipoteza którą trzeba zweryfikować. Putin i tak wie wszystko o teczce Kwaśniewskiego bo jej kopia jest w Moskwie. Odpowiedz Link Zgłoś
kcg Re: Komisja śledcza ma teczki prezydenta i premie 10.06.05, 07:17 gapczynski napisał: > Nie rozumiem jaki związek ma teczka Kwaśniewskiego z aferą w PKN Orlen? > Może pan Giertych mi to wyjaśnić? Chyba gapa a nie gapczynski Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_ Re: Komisja śledcza ma teczki prezydenta i premie 09.06.05, 18:09 indianski napisał: > i znowu pierwszy > do odstrzału Odpowiedz Link Zgłoś
arahat1 UJAWNIC teczke giertycha, jego tatusia i kaczora 09.06.05, 18:13 dopiero wtedy bede spal spokojnie.. Odpowiedz Link Zgłoś
polonic M.Giertych ujawnił, R.Giertych nie ma teczki. 09.06.05, 21:00 bo jest za młody... czy czegoś nie wyjaśniłem? Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Obsesją Romka jest niejaki Aleksander !!!!!!!!!!!! 09.06.05, 18:19 Prace posła Giertych w sejmie są czymś dodatkowym jak znajdzie czas. Przecież praca w sejmie pana Giertych przyniesie więcej zła niż w komisji. Dlatego jestem rad że Romek poświęca prawie cały swój czas na zmieszanie z błotem pana Aleksandra. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
sim_gishel tak długo bić wyborców po głowie teczkami by.... 09.06.05, 18:22 wybić im wszelkie próby myślowych "potknięć" - i by pozostało w głowach tylko jedno "LIGA LIGA LIGA LIGA LIGA", inna droga: uciąć III-cią gałąź na której wszyscy siedzimy, a zanim utniemy zrzucimy wszyskich - nie-naszych (swoich też będziemy szpiegować,wszak zgodnie z Kaczo-solidarnościowym myśleniem "nie ufaj nikomu, toleruj tylko swoje") zepchniemy wcześniej i spadniemy na ich zwłoki. daję głowę, że panowie za IV RP będą musieli zamykać granice przed masowymi ucieczkami z tego sarmackiego, chorego na nienawiść, kraju. Ale papież żył w komunistycznej Polsce - jego też zlustrujmy, czemu nie? dla niego inne prawa? my jesteśmy prawo. polskie rodziny i sprawiedliwość. -------- granica to płynność Odpowiedz Link Zgłoś
zibi1010 Czyzby Romuś zapomnial, że Prezio byl juz sądownie 09.06.05, 18:35 lustrowany (jako kandydat na prezydenta!) i sad prawomocnie stwierdzil ze "złozyl prawdziwe oswiadczenie lustracyjne!!! Wiec Romus zachowaj swoje rewelki dla siebie bo mnie juz obrzydzenie bierze jak cie widze lub slysze kanalio! Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Czyzby Romuś zapomnial, że Prezio byl juz sąd 09.06.05, 19:15 no to jak Prezio był sądownie uznany za nie-agenta to dlaczego nie można opublikować zawartości jego teczki? SKoro jest czysty to nic się nie stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
wuuj taaa znamy te sady co po 13.XII skazywaly na 5 lat 09.06.05, 20:15 za ulotke Odpowiedz Link Zgłoś
taxi.wroclaw Re: Komisja śledcza ma teczki prezydenta i premie 09.06.05, 18:42 Ciekawym jest, że teczki bezpieki są źródłem "prawdy niekwestionowanej" dla Jaśnie Pana Posła. Czyżby to wynik nauk Tatusia?! Odpowiedz Link Zgłoś
efka_2 postulat: żółty kubraczek dla Romana .! 09.06.05, 20:05 bo paranoja, na którą cierpi naprawdę jest chorobliwa... A teczki zamknijmy na 50 lat w sejfie i zostawmy do badania przyszłym historykom Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: postulat: żółty kubraczek dla Romana .! 09.06.05, 20:08 teczek nie zamykajmy w sejfie bo ja chcę się dowiedzieć kto donosił na moich rodziców Odpowiedz Link Zgłoś
woltron Re: postulat: żółty kubraczek dla Romana .! 09.06.05, 20:53 A mnie to zupełnie nie interesuje. Bardziej ciekawym problemem wydaje mi się jaki pomysł mają politycy na rozwiązanie takich spraw jak np.: bezrobocie, ściąganie na każdym etapie edukacji czy brak jakiegokolwiek pomysłu jak uzdrowić sytuację w której znalazła się polska służba zdrowia. Bardzo łatwo mieć program na "nie" i krzyczeć "złodzieje". Trudniej realizować program na "tak" i myśleć o czymś więcej niż o tym czy w końcu uda mi się dopchać do władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: postulat: żółty kubraczek dla Romana .! 09.06.05, 20:58 Bezrobocie bardzo łatwo zwalczyć wprowadzając 1. opłatę 10 zł za wizytę w Urzędzie Pracy 2. opłatę 10 zł za oddanie głosu w wyborach 3. zniesienie koncesji na działalność gospodarczą dla bezrobotnych Odpowiedz Link Zgłoś
kcg Re: postulat: żółty kubraczek dla Romana .! 10.06.05, 07:14 > teczek nie zamykajmy w sejfie bo ja chcę się dowiedzieć kto donosił na moich ro > dziców A ja chce wiedziec,kto donisil na mnie... Odpowiedz Link Zgłoś
polonic Teczki bedą jawne, wszystkie! 09.06.05, 21:02 bez tego budowa zdrowego państwa nie ma racji bytu, zadnych szans. jesli chcesz zyc w panstwie aferalno-mafijnym to gratuluje, widocznie tobie dobrze. Co o tym decyduje? moze zdradzisz sekret? -- Stanowcze "NIE" dla antypolonizmu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
woltron Re: Teczki bedą jawne, wszystkie! 09.06.05, 21:42 LOL. Pozwól że nie będę z tobą dyskutować, bo zniżanie się do poziomu szaletu internetowego mnie nie bawi. Jak chcesz mi udowdnić, że się mylę to odnieś się do tego co napisałem i nie przypisuj mi rzeczy których nie pisałem. Odpowiedz Link Zgłoś
tades1 Re: Komisja śledcza ma teczki prezydenta i premie 09.06.05, 20:53 Tragiczny i smutny jesteś ty , Giertychu !!!!! Przyjmij wreszcie tę gorzką prawdę . Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors "prawda o Kwaśniewskim jest prawdą tragiczną, .... 09.06.05, 21:37 ... smutną i gorzką", i "Polacy mają prawo do tej prawdy". Okazuje się, że prezio cały czas tańczy i śpiewa. Dla kogo tańczy i na czyje żądanie śpiewa? Odpowiedz Link Zgłoś
kroczak Re: Komisja śledcza ma teczki prezydenta i premie 09.06.05, 21:36 co manekin giertych chce zobaczyc w teczkach,napewno zobaczy mula leb.Chlopcze idz na sale gimnastyczna naucz sie chodzic widze twoja przyszlosc w wozko inwalidzkim jezeli tego nie uczynisz pocwicz polityka jest dla madrych ludzi do ktorych ty sie nie zaliczsz. Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors "Kroczak", polityka dla ciebie nie jest, to pewne! 09.06.05, 21:39 Polityka jak sam napisałeś jest dla mądrych. Odpowiedz Link Zgłoś
gromislaw Re: Komisja śledcza ma teczki prezydenta i premie 09.06.05, 21:39 Giertych, per panie debilu! żygać się chce takimi jak ty imbecylami, który - co gorsza - karmi się jeszcze większymi półgłówkami, pasożytującymi na nienawiści! Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Agentura traci opanowanie, dobry znak !! 09.06.05, 21:42 Dobić agenturę ! Z Giertychem lub mimo Giertycha. Odpowiedz Link Zgłoś
wasylzly Rzut jajoglowego populisty na tasme 09.06.05, 22:01 dawac teczki, ten deep, mylsi, ze w teczkach jest wyzanie jego zycia. jest moze od jego tatusia Maciejka, ktory konspirowal z Rosja dlaej niz dzisiaj jego synalek. Nalezy byc dalekim od znizania sie do poziomu ludzi jajglowych, i wysoko ostrzyzobych, tacy lubia czapki narciarskie, bo najlepiej na taka glowe pasuja. Historia uczy, oszolomy wjada wczsniej, czy pozniej na mur, takim pierwszym jest gierytch, ktory bedzie plakal jak male dziecko, bo takim w koncu jest, biedaczkiem zza Buga. Odpowiedz Link Zgłoś
henio56 ujawnić teczkę Macieja Giertycha 09.06.05, 22:03 dlaczego ten bojownik o wolność i demokrację nie był prześladowany w PRL-u ? w dodatku z nadania komunistów został profesorem. Odpowiedz Link Zgłoś
bubliczka Re: dlaczego 09.06.05, 22:09 dopiero teraz ?przeciez bylo tyle lat na ten manewr - wybory, wybory panowie i panie...gwniarstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
leinad51 Re: Komisja śledcza ma teczki prezydenta i premie 09.06.05, 22:12 A może udostępnić opini publicznej teczki Jedrzeja i Macieja Giertycha (pseudonim TRUTEŃ)!!! Tam są dopiero ciekawe sprawy ! Odpowiedz Link Zgłoś