Dodaj do ulubionych

MW i nazizm

14.06.05, 17:24
czy ktokolwiek z obrońców argumentów prawej strony może mi wyjasnić dlaczego chłopcy z MW wznosili ręce w znanym faszystowskim geście pozdrowienia i krzyczeli cyt." wielka Polska katolicka" oraz śpiewali piosenkę "Auschwitz Birkenau szalalalala" na popularną stadionową melodię. czy ci chlopcy to mlodzi niemcy z jakiegos neofaszystowskiego ruchu? co na to KK? co na to Romek? czy to jest "normalne" zachowanie? i czy będą też tak śpiewać i wznosić ręce na paradzie" normalnych"?
Obserwuj wątek
    • niezlomny.prawicowiec Re: MW i nazizm 14.06.05, 17:26
      podpolka napisała:

> czy ktokolwiek z obrońców argumentów prawej strony może mi wyjasnić dlaczego
      ch
      > łopcy z MW wznosili ręce w znanym faszystowskim geście pozdrowienia i
      krzyczeli
      > cyt." wielka Polska katolicka" oraz śpiewali piosenkę "Auschwitz Birkenau
      szal
      > alalala" na popularną stadionową melodię. czy ci chlopcy to mlodzi niemcy z
      jak
      > iegos neofaszystowskiego ruchu? co na to KK? co na to Romek? czy to
      jest "norma
      > lne" zachowanie? i czy będą też tak śpiewać i wznosić ręce na paradzie"
      normaln
      > ych"?
      >
      Zamknij się !
      • podpolka Re: MW i nazizm 14.06.05, 17:28
        a jakies konkrety? co ty np. o tym sadzisz? n
        • kropekuk Przeciez, Komrad Sturmmann ci to wyjasnil;) 14.06.05, 17:29

• kropekuk Jawohl, Sturmmann.Sieg Heil! Sieg Heil! Sieg Heil! 14.06.05, 17:28

• alex.4 Re: Jawohl, Sturmmann.Sieg Heil! Sieg Heil! Sieg 14.06.05, 17:29
          MW jako organizacji propagujaca przemoc powinna być zdelegalizowana
          • kropekuk Nie wiem, czy sa podstawy prawne: u nas istnieja, 14.06.05, 17:40
            ale karze sie ich nie tylko za pobicie kogos czy rzucanie w ludzi kamieniami,
            ale chocby za przygotowywanie i kolportaz publikacji siejacych "hate crimes":
            news.bbc.co.uk/1/hi/england/4212987.stm
            O jednorekim i jednookim immamie nawet nie wspomne: czeka go dozywocie czy
            wielokrotne dozywocie za bodajze 12-krotne udowodnione (nagrania policji)
            nawolywanie do mordowania Zydow w jego meczecie ;)
        • kropekuk OK, cenzor - na drugi raz dodam jakies slowo 14.06.05, 20:54
          PO POLSKU!!! Nb. POWTORZYLES cala moja wypowiedz: Jawohl, Sturmmann. Sieg Heil!
      • gosc.z.korony ZAMKNIJ SIĘ?! - CO TAKIEGO? 15.06.05, 15:45
        BO CO?
        PATAFIANIE?!
    • yossarian18 Re: MW i nazizm 14.06.05, 18:44
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=25194162
      • podpolka Re: MW i nazizm 14.06.05, 19:13
        to nie jest odpowiedz! to ze sie ludzie na forum wyzywaja od wszystkiego to jedno a to co robili chlopcy z MW na paradzie to drugie - mi chodzi o ten konkretny przyklad ewidentnie faszyzujacych zachowan! czy doczekam sie jakiejs rzeczowej odpowiedzi?
        • kropekuk Odpowiedz bylaby przyznanie sie do winy. 14.06.05, 19:24
          Nawet w internecie, bo Polska jest zobowiazana przyjac i to:

"7. ECRI recommends that Poland ratify the Additional Protocol to the
          Convention on Cybercrime, concerning the criminalisation of acts of a racist
          and xenophobic nature committed through computer systems."

www.coe.int/t/E/human_rights/ecri/1-ECRI/2-Country-by-
          country_approach/Poland/Poland_CBC_3.asp
          • putativus Re: Odpowiedz bylaby przyznanie sie do winy. 14.06.05, 19:28
            niezlomny.prawicowiec co to kur** ma być za odpowiedz "zakmnij się"??
            Brak Ci argumentów by chociaz slownie bropnić swoich braci z MW, bo juz nie
            mówie o tym, aby z Toba na żywo pogadać, poniewaz obawiam sie o swoje
            zycie...???
            • deltalima Re: Odpowiedz bylaby przyznanie sie do winy. 14.06.05, 19:32
              spokojnie. to zwolennik twoich poglądów, który strzela samobója wszelkiej maści
              kruchtowym piewcom czarnego porządku.
        • madine1 Re: MW i nazizm 14.06.05, 19:32
          Ja myślę, że MW jest organizacją, która - choć oficjalnie odżegnuje się od ideologii nazistowskiej (w
          końcu - według ich przekonań - jak może być nazistą ktoś, kto nienawidzi Niemców?), jest nią w
          rzeczywistości podszyta. W normalnych sytuacjach, jak wywiady prasowe, wypowiedzi publiczne,
          liderzy tej formacji staranie kontrolują ton swoich wypowiedzi. Kiedy jednak adrenalina się podnosi,
          puszczają wodze, to ten "instynktowny" nazizm wypływa na powierzchnię. Sądzę, że oni nawet do
          końca nie zdają sobie sprawy z tego, co oznaczają wykonywane przez nich gesty i wywrzaskiwane
          słowa. W ugrupowaniu o totalitarnej, wodzowskiej strukturze, w którym wszyscy są bezgranicznie
          posłuszni Wodzowi, nie ma miejsca na błyskotliwe intelekty. To są w większości ludzie zahukani,
          sfrustrowani, przerażeni otaczającą ich rzeczywistością. Ich bunt wyraża się poprzez ksenofobię. Dla
          człowieka prymitywnego naturalnym odruchem jest zrzucanie winy za własne niepowodzenia na
          innych.
          A najbardziej nienawidzą tych, którym - w ich mniemaniu - się powiodło kosztem ich krzywdy. Ich
          największym wrogiem są wielkomiejskie elity - ludzie wykształceni, pozbawieni kompleksów, otwarci,
          kreatywni, wyzwoleni (także obyczajowo).
          Mieszkam razem z moją rodziną w centrum Warszawy w dużym, własnościowym mieszkaniu. Mam
          sąsiadów-lokatorów. Cztery osoby na czterdziestu metrach. Ojciec: śmierdzący nierób, pijak.
          Oczywiście bije żonę i córki. Ja wtedy interweniuję.
          Ich kłótnie i rozmowy słychać przez ścianę. Wiem z nich, że moja rodzina jest dla nich obiektem
          skrajnej nienawiści - słuchamy Beethovena a nie DJ Bobo, pijamy dobre wina a nie żura, jesteśmy wobec
          siebie mili, troskliwi, nikt nie podnosi na drugiego głosu.
          A ci za ścianą - włażą sobie na głowę w tej swojej klitce. Myślę, że mieszkanie w takich warunkach
          prowadzi do ciężkiej depresji i poczucia niemocy. Jedyne co można zrobić to rozładowywać swoją
          agresję i pić na umór. Oczywiście (jak usłyszałem przez ścianę) my dla nich jesteśmy "te żydy spod
          dwunastki".
          Jednocześnie wiem o tym, że każde z nich dało by sobie rękę uciąć by móc żyć naszym życiem.
          • kropekuk Coz, neo-nazista moze Niemcow nie lubic: 14.06.05, 19:39
            to dzis przeciez chadecy albo euro-socjalisci, a i samo nazi oznacza jedynie,
            ze sa (bo i sa) NARODOWI i SOCJALISTYCZNI. Amen.
            • madine1 Re: Coz, neo-nazista moze Niemcow nie lubic: 14.06.05, 19:44
              Kropekuku!
              Oczywiście że polski neo-nazista nie lubi Niemców!
              Powiedziałbym, że nienawiść do Niemców (i wszelkich innych obcych) jest cechą charakterystyczną
              polskiego nazisty.
              Dlatego śmieszne są te międzynarodowe zjazdy neo-nazistowskie, albo ta międzynarodówka
              ksenofobów, która funkcjonuje w parlamencie europejskim. Ciekawe, do jakich wspólnych wniosków
              może dojść n.p. polski i niemiecki nacjonal-socjalista?
              • kropekuk Ze...DIETY MAJA WYSOKIE ;) 14.06.05, 19:46

• gosc.z.korony RACJA! - PRAWDA O JEDWABNEM! 15.06.05, 15:53
            A są i tacy, co zaprzeczają jakoby tragedia w Jedwabnem była dziełem Polaków!
            GÓWNO PRAWDA!
            Zaczyn NOWYCH JEDWABNYCH CHODZI TERAZ PO ULICACH!
            W PEŁNI SIĘ Z TOBĄ ZGADZAM.
            FRUSTRACI ZAWSZE SZUKAJĄ SOBIE JAKICHŚ ŻYDÓW CZY INDIAN DO POBICIA.
            WYSTARCZĄ RÓŻNICE W UBIORZE CZY JĘZYKU.
            ZGROZA!
            • madine1 Re: RACJA! - PRAWDA O JEDWABNEM! 15.06.05, 18:16
              Wiesz, uważałbym z tak ostrym stawianiem sprawy. Mam nadzieję, że nigdy do tego nie dojdzie, ale
              ludzkie sumienie sprawdza się właśnie w ekstremalnych sytuacjach. I nie wolno zapominać o tych,
              którzy przed wojną głosili antysemityzm, a jak przyszło co do czego, to stawali w obronie żydów.
              Trzeba sprawy nazywać po imieniu, ale nie zamykać takim ludziom drogi do normalności. Co innego
              powszechny w Polsce rasizm zakorzeniony w języku, tradycji, a co innego - aktywna agresja.
              Bardzo wiele zależy od społecznej atmosfery przyzwolenia na takie ksenofobiczne postawy.
              Przekonamy się w najbliższy weekend, jak Warszawiacy zareagują na pochód MW. Jeśli Weszpolacy
              poczują poparcie społeczne, to będzie to dla nich pierwszy krok do przejęcia rządów dusz.
    • podpolka Re: MW i nazizm 15.06.05, 15:36
      nadal zadnej odpowiedzi? moze jakis katolik mi odpowie czy takie zachowania sa "normalne"?
      • derduch Re: MW i nazizm 15.06.05, 15:54
        Opowiedź dostaniesz jak faszyści się u nas do władzy dorwą, z końskim łbem na czele.
    • mmkkll Re: MW i nazizm 15.06.05, 15:58
      > czy ktokolwiek z obrońców argumentów prawej strony może mi wyjasnić dlaczego ch
      > łopcy z MW wznosili ręce w znanym faszystowskim geście pozdrowienia
      Bo są zapewne głupsi i mniej znają prawo od ich kolegów z NPD i DVU. Ci
      przynajmniej działają sprytniej, tj. tak, by nie podpaść pod dość rygorystyczne
      prawo antynarodowosocjalistyczne.
      > cyt." wielka Polska katolicka" oraz śpiewali piosenkę "Auschwitz Birkenau szal
      > alalala"
      Należałoby im dać w mordę za pogardę dla POLSKICH ofiar Auschwitz.
    • hansgrubber Re: MW i nazizm 15.06.05, 18:22
      Gdzie to sie dzialo?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka