9111951u 16.06.05, 13:13 kandydat na prezydenta, ktory się tajnym wspólpracownikom nie kłaniał ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kropekuk To porzadny czlowiek. I dlatego otaczaja go hieny 16.06.05, 13:25 Nieszczescie Mecenasa - nie potrafi od lat powiedziec lajnom, ktore sie go czepiaja, kategorycznego "NIE". Odpowiedz Link Zgłoś
9111951u Re: To porzadny czlowiek. I dlatego otaczaja go h 16.06.05, 13:28 Nie ulega żadnej wątpliwości , ze "otaczają" go hieny ! Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Spokojnie: Mecenas bylby idealny na Prezydenta 16.06.05, 13:34 mimo juz dosc zaawansowanego wieku. Niestety, nie ma szans dzieki czubom, w ktorych otoczeniu zawsze chodzil i ktore urobily dziwna buzie "prawicy" - to smutna prawda, ale niewiele z tym zrobisz. A poza tym czy przy kacykach LPR i PiS (a ich wsparcie mogloby dac mu zwyciestwo)ma jakies szanse? Przeciez to bydlo JUZ trzyma stolki "w rodzinie", nepotyzm wiekszy niz u komuchow;) Powiem ci wiecej: gdyby PO pozostalo takie, jakim chcial je widziec Plazynski, to rozmawialibysmy dzisiaj o rzadzie tego ostatniego i prezydenturze Olszewskiego o wiele powazniej... Odpowiedz Link Zgłoś
9111951u Re: Spokojnie: Mecenas bylby idealny na Prezydent 16.06.05, 13:37 No najgroźniejszy z tej prawicy to Macierewicz ! Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Ja go znam osobiscie - mu odbija, wchodzi w dziwne 16.06.05, 13:45 uklady (np, z gangsterami gospodarczymi) - nie wiem, czy naiwny, czy tez prawy bo glupi :))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
polonic Typowy przedstawiciel ludzi chorych z nienawiści. 16.06.05, 13:36 zapewne tez jaskiniowy antykomunista... najwazniejsze ze Adasiowi sie nie podobał. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Hehehehe...Skora i nam sie oceny Mecenasa 16.06.05, 13:47 zbiegaja, to moze warto by bylo, by sprobowal? Moglby zostac "czarnym koniem" :)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
9111951u Re: Hehehehe...Skora i nam sie oceny Mecenasa 16.06.05, 14:07 wielkim tepym młotkiem to jest Romek na dodatek koniem Jan Olszewski to jednak nie tępy młotek Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Nie. Ja wcale z Mecenasa nie kpie. To prawy i 16.06.05, 14:09 myslacy, wyksztalcony czlowiek - skoda, ze polityka kaze mu sie, niestety, starzec. Odpowiedz Link Zgłoś
kolo.wildsteina Re: Jan Olszewski 16.06.05, 14:07 Fragment wywiadu Jacka Żakowskiego z Władysławem Frasyniukiem WF: Ja dodam więcej proszę państwa. Stan wojenny był obrzydlistwem i mówienie dzisiaj, po 15 latach, że SB nie fałszowała, była przyzwoita, prowadziła dobre archiwa jest napluciem nam w twarz. Ta SB prowokowała, fałszowała materiały po to, żeby ludzi złamać, manipulowała życiorysami ludzi, żeby ich skompromitować. I dzisiaj ci z SB mają być autorytetami w procesach lustracyjnych? A po drugie, drodzy państwo, żyjemy w sytuacji, w której polska potrzebuje autorytetów, a jednocześnie w sytuacji, w której wszędzie na świecie powszechnie szanuje się Solidarność. W Stanach Zjednoczonych pisze się książki, w zimnej Szwecji jest więcej książek o bohaterach Solidarności niż w Polsce. Ja mam wrażenie, że dla większości sceny publicznej ówczesna Solidarność, bohaterowie, którzy przynieśli Polsce niepodległość, stali się wyrzutem sumienia. I mam wrażenie, że politycy chcą wymazać gumką nazwiska tych ludzi, którzy wówczas wykazali się odwagą. I my jesteśmy w kłopotliwej sytuacji dlatego, że my też nie znamy wszystkich nazwisk, bo ludzie byli anonimowi w podziemiu. Polska wygrała, a oni byli pierwszymi przegranymi. I dziś zamiast „dziękuję” mówi się im „pracowaliście z kapusiami, a kto wie czy sami nie byliście kapusiami, skoro w waszym otoczeniu pojawiali się ludzie, którzy donosili”. Ludzie nie mają zielonego pojęcia o tym, że były takie momenty, kiedy jednych zamykano, a drugich wypuszczano z więzienia. Ni znają takich na przykład faktów, że adwokaci występowali do generała Kiszczaka osobiście po to, żeby uratować człowieka przed aresztowaniem. Jeden z takich uratowanych na skutek negocjacji z gen. Kiszczakiem jest dzisiaj głównym lustratorem w Polsce. JŻ: A który? WF: A z przyjemnością powiem - Antoni Maciarewicz. W imieniu Antoniego Maciarewicza interweniował mecenas Olszewski, żeby ten pierwszy uniknął zatrzymania, a być może aresztowania i być może odsiadki w więzieniu. JŻ: No tak, ale nawet jeżeli Antoni Maciarewicz negocjował z komuną, to może to nie był żaden straszny reżim? Bo jak pan to teraz opowiada, to ja mam wrażenie... WF: Może nie, bo Frasyniuk dostał 9 lat do odsiadki, a odsiedział 4, więc ten reżim był dobry, wrażliwy, lewicowy. Tylko 4 lata wystarczyły. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk I CO z tego wynika? 16.06.05, 14:11 Dobry adwokat ucieka sie do "lagodnego szantazu", a wzieci adwokaci i za komuny bardzo duzo wiedzieli ;) Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: I CO z tego wynika? 16.06.05, 14:38 To oznacza tyle ze adwokaci "kolaborowali" z komuchami. Już tak to było, że jak ktoś w tych czasach coś chciał osiągnąc to musiał mniej lub bardziej się "ubrudzić". jak ktoś nie chciał się brudzić - to zwykle mu rzucano kłody pod nogi. Ciekawe co jest w teczkach Maciarewicza i Olszewskiego... A moze je wyczyścili w czasie "nocy długich teczek"? Skoro "mógł" to zrobić Michnik to co oni nie "mogli"? Odpowiedz Link Zgłoś
9111951u Re: Jan Olszewski 16.06.05, 14:11 wystarczyły na Władka 4 lata i z rączki nam jada ! Odpowiedz Link Zgłoś
kolo.wildsteina Re: Jan Olszewski 16.06.05, 14:17 9111951u napisała: > wystarczyły na Władka 4 lata i z rączki nam jada ! A miłośnik Che Guevary (Antoni Macierewicz) nawet tych 4 lat nie musiał tylko wysłał papuge żeby się wykręcić. Odpowiedz Link Zgłoś
9111951u Re: Jan Olszewski 16.06.05, 14:28 jak wiadomo, za to że Polska płaci Rosji za gaz turkmeński 160 dolarów zamiast np. 6o dolarów Turkmenii, to winien jest.. Macierewicz co się wyłagał, za to ,ze miliardy dolarów na handlu ropą przez polskie rury i polski Naftoport robi dwóch panów z J&S zamiast Polski, to wina tego co się wyłagał... czyli Macierewicza ! koło wildsteina ma sprawdzone informacje Odpowiedz Link Zgłoś
kolo.wildsteina Re: Jan Olszewski 16.06.05, 14:44 Gaz turkmeński polska by zapewne odbierała gdyby rura była poprowadzona do Polski. A który to minister i kto był wtedy premierem jako pierwszy wydawał koncesje paliwowe? Odpowiedz Link Zgłoś
petrokles Re: Jan Olszewski 16.06.05, 14:59 Wiadomo! Mscierewicz, który się wyłgał. P. Odpowiedz Link Zgłoś
9111951u Re: Jan Olszewski 16.06.05, 15:09 cud łońskiego roku w Niemczech oni nie mają rury w Polsce a dostają gaz rosyjski (turkmeński) z Polski jak to się dzieje ? Odpowiedz Link Zgłoś
yossarian18 Re: Jan Olszewski 16.06.05, 19:22 To wspaniały człowiek, wybitny adwokat, ale marny polityk, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
9111951u Re: Jan Olszewski - MISIU ?? nn/t 17.06.05, 07:18 On jest tak słabym politykiem ,ze go okrągłostołowcy nie czekając świtu musieli odwoływać, co by mebel nie został skasowany. Tak, to zaiste słabeusz , tak słaby , że nie mogli pozwolić mu doczekać ranka bo by polegli ! Jak wszystkim wiadomo inni byli lepsi do dzisiaj nie potrafią rozmontować okrąłostołowców ! Odpowiedz Link Zgłoś