Gość: katarynka
IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl
26.07.02, 15:51
Dziwi mnie , że wielu forumowiczów było tak głęboko zbulwersowanych i dotknietych do głębi faktem
opublikowwania przez GW wyników badań nad polskim antysemityzmem, zwłaszcza, że
paradoksalnie to na forum Gazety najczęsciej roztrząsane są tematy typu: :X to Żyd"; "Żydzi rządzą
Polską"; "Jak naprawdę było w Jedwabnem" etc. Forum GW, zupełnie wbrew linii swiatopoglądowo -
politycznej reprezentowanej przez redakcję aż zieje antysemityzmem i obskurantyzmem najgorszej
masci, a jak ktos tego nie widzi, to niech nauczy się czytać lub idzie do okulisty.
Co do wyników badań, to wcale mnie one nie zaskoczyły, gdyż sama niejednokrotnie byłam
oskarżana o "niepolskie pochodzenie" przez różnego rodzaju buraków i "prawdziwych Polaków",
którym wydawało się, że mogą mnie w ten sposób urazić.
Bynajmniej tak się nie stało.
Ludzi naprawdę zatroskanych losami tego kraju wyniki tych badań powinny zmartwić, może nawet
przestraszyć, ale nie oburzyć. Oburzają się tylko schizofeniczni spadkobiercy Moczara i kompleksu
Wielkiej Polski.
Jezeli jeszcze którys z swięcie obrażonych forumowiczów napisze, że więcej nie kupi GW, bo
reprezentuje ona "żydowskie interesy" i "wrogie dobremu imieniu narodu polskeigo elementy", to
niech nie kupuje i przerzuci się na gazetki rodziny radia Maryja.
Ja wolę GW.