mmkkll Komu on ten kit wciska. 25.06.05, 17:14 1) Budowa tanich mieszkań(to już o obiecywanych 3 mln nie mówią? ciekawe też jakiej jakości mają być te mieszkania... generalnie obiecanki kaczanki.) 2)Stworzenie nowego systemu stypendialnego(za co? za kasę z wyższych podatków?) 3)umożliwienie awansu zawodowego młodym naukowcom(tzn. co? zniesienie habilitacji i tytułów profesorskich? już widzę, z jaką chęcią zgadzają się na to profesorowie "belwederscy") 4) zwolnienie ze składek na ZUS dla przedsiębiorców tworzących nowe miejsca pracy.(czy jakiś przedsiębiorca nabrał już się na program gospodarczy PiS?) 5)"aby ich życie było życiem spełnionym, muszą mieć mieszkanie, pracę i możliwość założenia rodziny." Państwo nie jest od "spełniania życia" ludzi, a raczej od pozwalania na to, by ludzie mogli swoje życie spełnić. Znowu ta kacza "propaństwowość", która nie pozwala im zrozumieć, że najlepszy rząd to taki, który najmniej rządzi. Wolę, by uszczęśliwiała mnie nieco inna osoba, niż Kaczor. 6)"celem jego prezydentury będzie otwarcie drzwi dla młodego pokolenia." Pewnie na tej samej zasadzie, co "młodzi i dynamiczni" z PeDecji(Mazowiecki i Geremek). 7)"Warszawa jest dowodem na to , że "władza może być uczciwa" i że "można zmieniać Polskę" ROTFL 8)" Za pomoc PiS w organizację Pomarańczowej Rewolucji na Ukrainie Lech Kaczyński odebrał podziękowanie od przedstawiciela organizacji PORA Siergieja Jewtuszenki" No tak. To dużo mówi o przyszłej polityce zagranicznej. "Za naszą i waszą wolność..." Och i ach! No po prostu orgazmu można dostać, słuchając ciągle o demokracji na Ukrainie. Ciekawe, czy Kaczki zaczną żądać unieważnienia porozumień z Jałty... 9) Ogólnie rzecz biorąc są to hasła, które raczej nie będą realizowane(bo gdyby rzeczywiście planowali realizację tych postulatów, to już dzis przedstawiliby plan ich realizacji, a oni tylko o rewolucji moralnej...) Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Jak to bedzie wygladalo w praktyce... 25.06.05, 17:14 Mlode malzenstwa dostana wyprawke, zawierajaca: - portet Kaczynskiego w skali 2:1; - ksiazke "Moje zycie. Rady i porady". Autor L. Kaczynski; - bilet wstepu na festyn PiS; - batonik Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Dziękuję, poradzę sobie sam 25.06.05, 17:16 Jak mawiał niezapomniany Ronald Reagan "Rząd nie jest rozwiązaniem problemów. Rząd jest problemem sam w sobie.". Niech p. Kaczyński obieca że organa państwa dadzą żyć ludziom w świętym spokoju bez marnowania czasu i energii w urzędach, przepełnionych i niewydolnych sądach i będzie tępił w nich niekompetencję i bezkarną złośliwość, a samo państwo powstrzyma się od JAKIEGOKOLWIEK interwencjonizmu i etatyzmu na rynku. Wtedy może będzie o czym rozmawiać. P[opulizmowi] i S[ocjalizmowi] mówimy zdecydowane "NIE"! Odpowiedz Link Zgłoś
me-e DRZYJCIE ZLODZIEJE BOLSZEWICY I AGENCI... 25.06.05, 17:17 ...prawda z trudem ale sie w koncu...ukarze...jestem pewien ,ze ta prawda o was zmiecie was z zycia publicznego raz na zawsze...a na waszych gruzach powstanie prawdziwa polska lewica ...taka jaka byla przed wojna dajmy nato Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Kaczyński: Dam szansę młodemu pokoleniu 25.06.05, 17:18 Ta szansa chyba polega na tym, ze mlode pokolenie nie moze miec teczki w IPN... -- homo-niewiadomo.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
jajko69 Re: Kaczyński: Dam szansę młodemu pokoleniu 25.06.05, 17:28 zastanawia mnie, co zrobi PiS, gdy juz skoncza sie wszystkie teczki i nie bedzie mozna nikogo zaszczuc - bo chyba nie zamierza prowadzic polityki zmierzajacej do rozwoju gospodarczego panstwa? to takie glupotki. moze wtedy warto utworzyc inkwizycje? Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Kaczyński: Dam szansę młodemu pokoleniu 25.06.05, 17:30 jest tego kilkadziesiat kilometrow, Kaczynscy do konca zycia beda mieli zajecie :-). -- homo-niewiadomo.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Kaczyńscy na szefów IPN... 25.06.05, 17:33 > jest tego kilkadziesiat kilometrow, Kaczynscy do konca zycia beda mieli > zajecie :-). Będą siedzieć, czytać teczki i wyciągać z nich różne ciekawostki, ale za to nie będą mącić w gospodarce :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
jajko69 Re: Kaczyński: Dam szansę młodemu pokoleniu 25.06.05, 17:33 nie wydaje Ci sie, ze pomysl z inkwizycja jest swietny? ostatnio ci parszywi ateisci tak sie panosza;) PS czytalam Twoja wypowiedz o gejach (tzn. ten blog). nie znam zadnej osoby homoseksualnej (ujawnionej), ale poglady mam identyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Kaczyński: Dam szansę młodemu pokoleniu 25.06.05, 17:36 To bedzie pewnie nastepna akcja "czarnych koszul" :) Milo mi, ze przeczytalas :-) -- homo-niewiadomo.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
vigla Re: Kaczyński: Dam szansę młodemu pokoleniu 25.06.05, 17:23 Najlepiej aby młode pokolenie wzięło sprawy w swoje ręce. Trzeba tworzyć spoleczeństwo obywatelskie a nie zdane tylko na polityków Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 łatwo powiedzieć 25.06.05, 17:28 vigla napisała: > Najlepiej aby młode pokolenie wzięło sprawy w swoje ręce. Trzeba tworzyć > spoleczeństwo obywatelskie a nie zdane tylko na polityków Tyle, że przedłużająca się obecność na scenie politycznej takich egzemplarzy jak właśnie Kaczyński opóźnia kształtowanie się społeczeństwa obywatelskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
monostatos Re: łatwo powiedzieć 25.06.05, 17:46 mn7 napisała: > vigla napisała: > > > Najlepiej aby młode pokolenie wzięło sprawy w swoje ręce. Trzeba tworzyć > > > spoleczeństwo obywatelskie a nie zdane tylko na polityków > > Tyle, że przedłużająca się obecność na scenie politycznej takich egzemplarzy > jak właśnie Kaczyński opóźnia kształtowanie się społeczeństwa obywatelskiego. Tylko UW a teraz PD będzie budować społeczeństwo obywatelskie Już prawie się udało. Gdyby nie Kaczory ;) Odpowiedz Link Zgłoś
vigla Re: łatwo powiedzieć 25.06.05, 17:46 tylko dla bezradników. nie sądze aby Kaczyński to utrudnial, wręcz przeciwnie Odpowiedz Link Zgłoś
adam.2x Osobista postawa liczy sie, "role model" 25.06.05, 17:55 Nie widze w Kaczynskim pozytywnego przykladu cech wymaganych od lidera ktory oglasza budowe spoleczenstwa obywatelskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
slawek1906 Re: Osobista postawa liczy sie, "role model" 26.06.05, 00:38 " Społeczeństwo Obywatelskie " To według mnie jest raczej obce Kczyńskim... Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: łatwo powiedzieć 25.06.05, 17:47 mn7 napisała: > vigla napisała: > > > Najlepiej aby młode pokolenie wzięło sprawy w swoje ręce. Trzeba tworzyć > > > spoleczeństwo obywatelskie a nie zdane tylko na polityków > > Tyle, że przedłużająca się obecność na scenie politycznej takich egzemplarzy > jak właśnie Kaczyński opóźnia kształtowanie się społeczeństwa obywatelskiego. ...co ci kaczynski opoznil jakies fakty...a mlodzi juz dawno wzieli sprawy w swoje rece w tej beznadzieji kolesi...wyjezdzaja masowo w polski...i chodzi o to ,zeby ten trend beznadzieji zachamowac...i dac rowne szanse Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Re: łatwo powiedzieć 25.06.05, 17:53 me-e napisał: > ...co ci kaczynski opoznil jakies fakty...a mlodzi juz dawno wzieli sprawy w > swoje rece w tej beznadzieji kolesi...wyjezdzaja masowo w polski...i chodzi o > to ,zeby ten trend beznadzieji zachamowac...i dac rowne szanse Pisze sie "beznadziei" oraz "zahamowac" oraz "Polski". Przepraszam ze poprawiam , ale czytaja to mlodzi ludzie i jeszcze im sie ortografia pogorszy... Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: łatwo powiedzieć 25.06.05, 17:56 dr.krisk napisał: > me-e napisał: > > > ...co ci kaczynski opoznil jakies fakty...a mlodzi juz dawno wzieli spraw > y w > > swoje rece w tej beznadzieji kolesi...wyjezdzaja masowo w polski...i chod > zi o > > to ,zeby ten trend beznadzieji zachamowac...i dac rowne szanse > > Pisze sie "beznadziei" oraz "zahamowac" oraz "Polski". Przepraszam ze > poprawiam , ale czytaja to mlodzi ludzie i jeszcze im sie ortografia pogorszy.. > . ...zgadzqa sie ...z tym ,ze Polski ...niekonicznie na internecie...wieec mlodzi wybacie i nie bierzcie z mee ortografii...tak sie zlozylo ,ze polski to mee drugi jezyk... Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Przepraszam, ze indaguje... 25.06.05, 18:01 > ...zgadzqa sie ...z tym ,ze Polski ...niekonicznie na internecie...wieec mlodzi > > wybacie i nie bierzcie z mee ortografii...tak sie zlozylo ,ze polski to mee > drugi jezyk... Hm, a jaki jest ten "pierwszy jezyk"? Czyzby me-e byl obcokrajowcem? Rozumiem wiec ten entuzjazm dla Kaczynskiego - ciezko za granica znalezc taki egzemplarz: w malym ciele tyle ambicji i nieporadnosci :) Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: Przepraszam, ze indaguje... 25.06.05, 18:06 dr.krisk napisał: > > ...zgadzqa sie ...z tym ,ze Polski ...niekonicznie na internecie...wieec > mlodzi > > > > wybacie i nie bierzcie z mee ortografii...tak sie zlozylo ,ze polski to m > ee > > drugi jezyk... > Hm, a jaki jest ten "pierwszy jezyk"? Czyzby me-e byl obcokrajowcem? Rozumiem > wiec ten entuzjazm dla Kaczynskiego - ciezko za granica znalezc taki > egzemplarz: w malym ciele tyle ambicji i nieporadnosci :) ...z regoly mali to wielcy...we francji napoleon...a w polsce kaczynski...tak jestem obywatelem amerykanskim i polskim z czego jestem dumny...zazdrosc przez ciebie przemawia w stosunku do kaczynskiego...ale rozumie uczciwosc i walka o prawde wielu przeraza...w tym zlodziejskim polskim swiecie...gdzie uciwi to biedni lub bogaci ale za granica... Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Rodaku kochany! 25.06.05, 18:14 Nie zazdrosc przeze mnie przemawia, ale troska o kraj moj ojczysty w ktorym mieszkam na stale (w przeciwienstwie do Ciebie). Otoz Kaczynski to straszny nieudacznik - a czy w Stanach mozliwy bylby wybor nieudacznika na prezydenta? Zza oceanu sprawy wygladaja inaczej, niz widziane w kraju. Daj sobie spokoj z tym smiesznym Kaczynskim, naprawde. Pozdrawiam - i przepraszam za uwagi w sprawie ortrografii, ale mam wielka milosc do jezyka polskiego. KrisK Odpowiedz Link Zgłoś
adam.2x Zza oceanu sprawy nie wygladaja tak bardzo inaczej 25.06.05, 18:24 Przynajmniej dla mnie. Obserwujac wypowiedzi Kaczynskiego mam duze watpliwosci co do jeo przydatnosci na fotelu prezydenckim. Przede wszystkim prezydent musi narod laczyc nie dzielic i byc przykladem poszanowanie prawa czy sie z sadem zgadza czy nie. Zaden demokratyczny program nie bedzie skuteczny jesli tych cech nie posiada. Pozostanie dyktatura i dekrety. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: Zza oceanu sprawy nie wygladaja tak bardzo in 25.06.05, 18:28 adam.2x napisał: > Przynajmniej dla mnie. Obserwujac wypowiedzi Kaczynskiego mam duze watpliwosci > co do jeo przydatnosci na fotelu prezydenckim. Przede wszystkim prezydent musi > narod laczyc nie dzielic i byc przykladem poszanowanie prawa czy sie z sadem > zgadza czy nie. Zaden demokratyczny program nie bedzie skuteczny jesli tych > cech nie posiada. Pozostanie dyktatura i dekrety. ...jakie wypowiedzi...o wachowskim...czy o prowokatorze bolszewickim przebranym za zebraka... Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Zza oceanu sprawy nie wygladaja tak bardzo in 25.06.05, 18:37 LOL, prowokator przebrany za zebraka :-))). Juz nie pytam, czy spiskowa teoria, czy schizofrenia paranoidalna, juz wiem :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: Zza oceanu sprawy nie wygladaja tak bardzo in 25.06.05, 19:34 yeellow napisał: > LOL, prowokator przebrany za zebraka :-))). Juz nie pytam, czy spiskowa teoria, > > czy schizofrenia paranoidalna, juz wiem :-))) ...ale szarpiesz...jak bezebny boczek ))) Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Zza oceanu sprawy nie wygladaja tak bardzo in 25.06.05, 19:41 nie szarpie, smieje sie cala (uzebiona) geba :-) Agent przebrany za zebraka zaczail sie, zeby skompromitowac ukochanego wodza... LOL Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: Zza oceanu sprawy nie wygladaja tak bardzo in 25.06.05, 20:19 yeellow napisał: > nie szarpie, smieje sie cala (uzebiona) geba :-) Agent przebrany za zebraka > zaczail sie, zeby skompromitowac ukochanego wodza... LOL ...nie ukochanego wodza...bo moim ukochanym wodzem jest wodz nad wodze...wiec powiedz dlaczego ten zebrak tak nachalnie molestowal kaczynskiego...czy miales kiedys takie spotkanie z zebrakiem ...,ze cie lapal, szarpal i domagal sie dadku...reasumujac jakbys wowczas postapil... Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Zza oceanu sprawy nie wygladaja tak bardzo in 25.06.05, 21:17 tak Ci to opowiedzieli? Szarpal biednego Kaczynskiego, lapal, domagal sie. Oj, oj, oj. Biedaczek. Nie wazne jak ja bym postapil, wazne, ze Ty uwazasz tego faceta za przebranego agenta :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
adam.2x Re: Zza oceanu sprawy nie wygladaja tak bardzo in 25.06.05, 18:41 me-e napisał: ...jakie wypowiedzi...o wachowskim...czy o prowokatorze bolszewickim przebranym > > za zebraka... ------------------------ To akurat bylo szczegolnie razace. Nie mozna rzucac oskarzen bez przekonywujacych dowodow. Byl wowczas ministrem sparawiedliwosci i mogl winnych postawic przed sadem. Ale nie tylko to.. Przez miesiace zieje nienawiscia a wczoraj w telewizji TVN szczegolnie pokazal co potrafi. To sa oczywiscie moje prywatne opinie. Nie widze jak Kaczynski moze narod polaczyc i jaki pozytywny przyklad daje mlodym, szczegolnie lekcewazac mloda sedzine ktora wydala nieprzychylny wyrok. Szanuje Twoj patrityzm i niechec do komuny. To podzielam, ale chyba stawiasz na kulawego konia. Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Zza oceanu sprawy nie wygladaja tak bardzo in 25.06.05, 18:47 taki patriota, co w Stanach siedzi i po latach tesknota za krajem mu sie ujawnila. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: Zza oceanu sprawy nie wygladaja tak bardzo in 25.06.05, 20:32 yeellow napisał: > taki patriota, co w Stanach siedzi i po latach tesknota za krajem mu sie > ujawnila. ...tesknota powiadasz...a ja myslalem ,ze zabawa...pozatym zwine majdan ...jak polska stanie sie krajem na poziomie ugandy...))) Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Zza oceanu sprawy nie wygladaja tak bardzo in 25.06.05, 21:18 hmmm, az tak czarno widzisz rzady Kaczynskich? Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: Zza oceanu sprawy nie wygladaja tak bardzo in 25.06.05, 20:29 adam.2x napisał: > me-e napisał: > ...jakie wypowiedzi...o wachowskim...czy o prowokatorze bolszewickim przebrany > m > > > > za zebraka... > ------------------------ > To akurat bylo szczegolnie razace. Nie mozna rzucac oskarzen bez > przekonywujacych dowodow. Byl wowczas ministrem sparawiedliwosci i mogl winnych > > postawic przed sadem. Ale nie tylko to.. Przez miesiace zieje nienawiscia a > wczoraj w telewizji TVN szczegolnie pokazal co potrafi. To sa oczywiscie moje > prywatne opinie. Nie widze jak Kaczynski moze narod polaczyc i jaki pozytywny > przyklad daje mlodym, szczegolnie lekcewazac mloda sedzine ktora wydala > nieprzychylny wyrok. > Szanuje Twoj patrityzm i niechec do komuny. To podzielam, ale chyba stawiasz na > > kulawego konia. > > ...ale przeciez wachowski ma sprawy karne...czy to kaczynski jest winnien ,ze sady sa tak opieszale w stosunku do wachowskiego i czy sad nie mogl poczekac do wyroku na wachowskim...co sad zrobi jak wachowski okarze sie ...winnien stawianych mu zazutow...pozatym gdzie jest wolnosc slowa...czy sb-ka nie mozna nazywac w polsce przestepca... Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: Rodaku kochany! 25.06.05, 18:27 ...w kraju bywam czesto...ostatnio stuknelo od 89 roku 61 razy...i obawiam sie ,ze i pienniedzy rocznie wydaje w polsce wiecej od niejednego stalego mieszkanca choc przebywam sredno pare tygodni ...pozatym musisz mee przyznac racje...mianowicie ,ze z gory widac lepiej...gdy wy wybieraliscie walese ...mee wiedzial ,ze to bedzie tragiczna prezydentora...gdy wybraliscie kwasniewskiego - magistra to mee sciskalo kiszki i chodzilem wsciekly bylem wowczas w polsce...no i wylodowaliscie rodacy w polsce na ostatnim miejscu w europie z masowymi wyjadami za praca za granice...czas to zmienic ...a kto to zmieni jak nie kaczynski...podaj mee chociaz jednego kontrkandydata...ktory w/g ciebie to zmieni i jest lepszy od kaczynskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Nasi kandydaci.. 25.06.05, 18:33 Niestety, kandydujacy na fotel prezydenta sa tacy sobie - nie mam swojego faworyta. Ale uwazam, ze Tusk lub Borowski przynajmniej nie obiecywaliby gruszek na wierzbie, nie sklociliby za soba wszystkich i byliby znacznie sprawniejsi. Jeszcze raz powtarzam - Kaczynski to nieudacznik i fajtlapa. Nie sprawdzil sie w zadnym dzialaniu, oprocz gadania. A gada tez glupoty (jak np. bedac prezydentem zamierza "dac szanse mlodym"? Prezydent w Polsce ma nader ograniczone mozliwosci dzialania, wiec albo o tym nie wie (i jest idiota) albo wie (i stawia puste obietnice). Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: Nasi kandydaci.. 25.06.05, 18:39 dr.krisk napisał: > Niestety, kandydujacy na fotel prezydenta sa tacy sobie - nie mam swojego > faworyta. Ale uwazam, ze Tusk lub Borowski przynajmniej nie obiecywaliby > gruszek na wierzbie, nie sklociliby za soba wszystkich i byliby znacznie > sprawniejsi. > Jeszcze raz powtarzam - Kaczynski to nieudacznik i fajtlapa. Nie sprawdzil sie > w zadnym dzialaniu, oprocz gadania. A gada tez glupoty (jak np. bedac > prezydentem zamierza "dac szanse mlodym"? Prezydent w Polsce ma nader > ograniczone mozliwosci dzialania, wiec albo o tym nie wie (i jest idiota) albo > wie (i stawia puste obietnice). ...tragiczny wobor ktory nic nie zmieni...polecam...nocna zmiane...tam poznasz prawdziwe oblicze tuska...a o borowskim to nawet szkoda pisac...jedna rade ci dam nie ufaj bolszewikom...chyba ,ze sam jestes lewakiem wychowanym na zlych przykladach...tylko nie mysl ,ze mee jest przeciw lewicy...nie nie jestem...ale polskiej lewicy jeszcze w polsce nie ma...bo czy bolszewika ze zbrodniczego kc pzpr...slugusa moskwy bolszewickiej...mozna nazwac lewica polska...bez kpin oni powinni byc odsunieci za swa dzialalnosc z zycia publicznego RP... Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Rodaku kochany! 25.06.05, 18:39 Jak bedziesz 62 raz, to zostaw chociaz raz troche tych pieniedzy w ksiegarni i kup sobie dobry slownik. Kazdy kandydat jest lepszy od Kaczynskiego :). No, moze Tyminski i taki drugi importowany byliby podobni, ale o planktonie nie mowimy. Odpowiedz Link Zgłoś
kamilius10 Re: Rodaku kochany! 25.06.05, 18:45 Główny elektorat PISuaru i tak raczej nie używa internetu. Wg socjologów to w wiekszości mężczyźni w średnim wieku, zawiedzeni swoim zyciem o maks. średnich dochodach, szukający rewanżu za swoje nieudacznictwo. Oraz druga grupa - ludzie specjalne nie zorienmtowani, nie grzeszący liczbą przeczytanych książek i nie czytający prasy poza tabloidami. Więc nasze tu pisanie niewiele da. Kto się trochę polityką i życiem społecznym interesuje ten wie, że Kaczyńskiego interesuje tylko ideologia a o zarządzaniu W-wą np. nie ma pojęcia. To człowiek już z innych czasów. Wbrew pozorom bliżej mu do PRL-owskiego sposobu myslenia i rządzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: Rodaku kochany! 25.06.05, 18:46 yeellow napisał: > Jak bedziesz 62 raz, to zostaw chociaz raz troche tych pieniedzy w ksiegarni i > kup sobie dobry slownik. > Kazdy kandydat jest lepszy od Kaczynskiego :). No, moze Tyminski i taki drugi > importowany byliby podobni, ale o planktonie nie mowimy. ...slownikow mam mase...ale dzisiaj nie korzystam...bo czyms bys dzisiaj mee dogryzal...trzeba dbac o swych ...wrogow...oczywiscie w cudzyslowie Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Rodaku kochany! 25.06.05, 18:48 dzisiaj? hehehe, znam Cie z tego forum nie od dzisiaj :-). Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Rodaku kochany! 26.06.05, 11:49 To przy okazji sprawdź w tym słowniku znaczenie słowa LEWAK, bo się cały czas ośmieszasz. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Ja sie tez obawiam.. 25.06.05, 18:57 me-e napisał: > ...w kraju bywam czesto...ostatnio stuknelo od 89 roku 61 razy...i obawiam > sie ,ze i pienniedzy rocznie wydaje w polsce wiecej od niejednego stalego > mieszkanca choc przebywam sredno pare tygodni Oj, ze strachem mysle na co ty te pieniadze wydajesz :))) Niezly numerek z ciebie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
battosai Re: Rodaku kochany! 25.06.05, 19:10 > nieudacznik - a czy w Stanach mozliwy bylby wybor nieudacznika na prezydenta? Jasne! W końcu wybrali Bu$ha - i to po raz drugi :D Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Juz widze Kaczynskiego na miejscu Busha... 25.06.05, 19:20 .. po zamachu 11.09. Najpierw robilby grozne miny do kamery i sie okropnie nadymal. Potem powiedzialby, ze to wszystko komuchy zrobily. I ze sie tym osobiscie zajmie. Wyslalby osobisty list do Osamy, z wyrzutami i wymowkami.... I na tym koniec. Bush chociaz dal sobie rade z talibami. Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: łatwo powiedzieć 25.06.05, 18:19 Tu sie zgodze, Kaczynski na pewno "zachamuje". To potrafi najlepiej ;-). -- homo-niewiadomo.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
insular młodemu pokoleniu... czyli Ziobrze... min. spraw. 25.06.05, 17:57 fucha jak znalazł.... Odpowiedz Link Zgłoś
t324911 Re: młodemu pokoleniu... czyli Ziobrze... min. sp 25.06.05, 18:37 A co obecny prezio zrobil dla mlodego pokolenia ??. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: młodemu pokoleniu... czyli Ziobrze... min. sp 25.06.05, 19:01 t324911 napisał: > A co obecny prezio zrobil dla mlodego pokolenia ??. ...prezio zalatwil...,ze supermarkiety francuskie zwolnione z podatkow lub wykazujac straty robia w polsce ogromna kase wyworzac ja do francji...a rdzenna ludnosc musi z kraju wyjezdzac za chlebem...no, chyba ,ze godza sie na niewolnika w supermarkietach francuskich... Odpowiedz Link Zgłoś
jp2jp2 Re:OLEWAMY SĄDY? 25.06.05, 18:36 Dobry czas na takie oświadczenie.Typowe obracanie kota ogonem. A JAK TAM ZE STOSUNKIEM DO WYROKÓW NIEZAWISŁYCH SADÓW KACZORKU? DZIEKUJEMY ZA TAKI PIS (POPIS) Odpowiedz Link Zgłoś
vigla Re:OLEWAMY SĄDY? 25.06.05, 18:44 czy jp2jp2 był kiedyś w sądzie i wie jak funkcjonuja polskie sądy ? Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re:OLEWAMY SĄDY? 25.06.05, 18:50 jak wydaja wyroki po linii partyjnej PiS to sa niezawisle i bardzo ich bronia :- ) Odpowiedz Link Zgłoś
tylkoniepis Kaczor ja nic od ciebie nie chce! 25.06.05, 18:44 zresztą to kłamstwa - kiedyś obiecaliści wolny dostęp do aplikacji prawniczych czy specjalizacji lekarskich a potem słyszałem na własne uszy jak sie wycofywaliście - bo prawnicy zagrozili że sie na pisa obrażą i baliscie sie o elektorat ... wstyd wogle i żenada - a jak ktoś sobie twarz wyciera cały czas sprawiedliwością i prawem to powinien być KRYSZTAŁOWY panie kochany Odpowiedz Link Zgłoś
t324911 Re: Kaczor ja nic od ciebie nie chce! 25.06.05, 18:47 Zgaduje ze glosowales na prezia ??. Odpowiedz Link Zgłoś
ciekawymbardzo Re: Kaczor ja nic od ciebie nie chce! 25.06.05, 19:29 tylkoniepis napisał: > zresztą to kłamstwa - kiedyś obiecaliści wolny dostęp do aplikacji prawniczych > czy specjalizacji lekarskich a potem słyszałem na własne uszy jak sie > wycofywaliście - bo prawnicy zagrozili że sie na pisa obrażą i baliscie sie o > elektorat ... wstyd wogle i żenada - a jak ktoś sobie twarz wyciera cały czas > sprawiedliwością i prawem to powinien być KRYSZTAŁOWY panie kochany Towja nienawiść do Kaczora jest charakterystyczna dla czerwonych. Łżesz jak pies. W dawnej Polsce, pod stołem jak pies musiałbyś to odszczekać. Odpowiedz Link Zgłoś
adam.2x Jeszcze raz prosze nie pszesladowac kotow 25.06.05, 18:48 jp2jp2 napisał: .... obracanie kota ogonem... -------- Rece precz od kotkow! to takie mile i pokojowe stworzenia! forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=631&w=24588945 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=631&w=24588945&a=25390181 Odpowiedz Link Zgłoś
ciekawymbardzo Re:OLEWAMY SĄDY? 25.06.05, 19:36 > A JAK TAM ZE STOSUNKIEM DO WYROKÓW NIEZAWISŁYCH SADÓW KACZORKU? Jest jeszcze druga instancja gamoniu, którą tak skrzętnie wykorzystują czerwoni złodzieje i kłamcy lustracyjni. I nie będzie w niej orzekać 30 letnia dziewczyna, podatna na wpływy i sugestie przełożonych. Pożyjemy zobaczymy jeszcze jak "Mnietek" wyląduje za kratkami, a może sami Amerykanie zażądają ekstradycji za przemyt narkotyków? Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re:OLEWAMY SĄDY? 25.06.05, 20:19 tak, najlepiej wypomniec sedzi wiek. Jakby miala 50 lat, to na pewno bylaby czerwona i uwiklana. I tak zle i tak niedobrze. PiSowi sady sie podobaja, jak orzekaja po ich mysli, a jak sie ktos wylamie, to zaraz leca obelgi. Wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re:OLEWAJĄ SĄDY? 25.06.05, 20:24 No wstyd dokładnie jak Oleksemu jedni drugich warci. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: Kaczyński: Dam szansę młodemu pokoleniu 25.06.05, 18:45 bi.gazeta.pl/im/1/2518/z2518581G.jpg Ten pan Gostek z obrazka młodzieży może dać chyba jedynie "parady normalnych"! Odpowiedz Link Zgłoś
marekpoz Re: Kaczyński: Dam szansę młodemu pokoleniu 25.06.05, 19:01 mam nadzieje kaczorze, ze wiesz jak bardzo gleboko mam twoja szanse... "spieprzaj dziadu" Odpowiedz Link Zgłoś
filip.wojciechowski Re: Kaczyński: Dam szansę młodemu pokoleniu 25.06.05, 19:07 czyzby chodzilo mu o mlodzez wszechpolska - mlode pokolenie faszystow? Odpowiedz Link Zgłoś
ciekawymbardzo Re: Kaczyński - daje nadzieję na uczciwą Polskę 25.06.05, 19:42 Doś traktowania tego kraju jak czerwono różowy folwark, w którym mieszkańców traktuje się jak stado potulnego bydła. Koniec z PRL - bis. Odpowiedz Link Zgłoś
t324911 Re: TEMU PANU JUŻ DZIĘKUJEMY! :-)))))))))))) 25.06.05, 19:45 Dziwne ze preziowi tego nie powiedziales . Strach czy szacunek ??. Odpowiedz Link Zgłoś
europeen Szanowny Panie Kaczyński!!! 25.06.05, 19:43 otoz jestem przedstawicielem młodego pokolenia. strach mnie ogarnia na mysle ze moze Pan zostac prezydentem; boję się, że wprowadzi Pan w Polsce dyktaturę. Pana ostatnie decyzje o tym świadczą- chce Pan podejmowac samodzielnie decyzje nie bacząc na prawa konstytucyjne obywateli. dlatego z Polski wyjezdzam. do widzenia!! nie chce życ w kraju kierowanym przez Pana!!! Odpowiedz Link Zgłoś
feliks-50 Skąd ja znam ten bełkot ???????? 25.06.05, 20:01 No tak, co wybory to jest to samo, tylko inny złotousty kłamca. Komuchy kłamały, solidaruchy kłamały, przemalowane komuchy też, a teraz przemalowani soldarnościowcy zaczynają starą śpiewkę. ( oszołomów spod znaku krzyża (LPR itp) wogóle nie biorę pod uwagę bo to zupełne nieporozumienie ) Praktyka 15 lat pokazuje, że wszyscy bez wyjątku mają społeczeństwo tam gdzie słonko nigdy nie dociera. Jestem tym już zmęczony, dla mnie wybory przestały istnieć tak jak nie istniały w czasach komuny, bo jaki by nie był wybór to będzie zły, jeśli nie beznadziejny. No bo ile razy można dawać się oszukiwać ??????? 3 razy wystarczy no nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
pszem21 Re: Kaczyński: won............. 25.06.05, 20:05 W Warszawie nie sprawdził się Kaczyński co doskonale widać na ulicy, w urzedach i w ostatnich wyrokach sadu. Nawiązyjąc do ostatnich dni nie wyobrażam sobie prezydenta RP który chociaż w swojej wybujałej świadomości odnosi się do sprawiedliwości nie może sie pogodzić ze swoimi błedami i nie potrafi sie przyznać do porażki. Przegrał proces i to nie jeden, przegrał też w wielu innych sprawach które dotyczyły jego stanowiska w naszym mieście. Jestem bardzo niezadowolony z jego rzadów i patrząc na Warszawę która za jego kadencji przestała się rozwijać i staje się miastem w którym nic sie nie dzieje. Inwestorów napewno jest dużo tylko procedury które wprowadził w życie Kaczyński odstraszają od inwestowania w nasze miasto. Zresztą niech sie pochwali co zrobił dla miasta, ile wydudował dróg, mostów, budynków infrastruktury społecznej. Znając temat to prezydent nie ma czym sie pochwalić biorąc pod uwagę ze wiele inwestycji w naszym miescie zaczęto w poprzedniej kadencji a sam Kaczyński nie miał wyjscia i musiał je dokończyc. Dawne gminy przed utatą swojej suwerennosci nabrały kredytór i trzeba było to skończyć. I tak moge powiedzieć ze w mojej dzielnicy Kaczynski otworzył jedą kładkę nad torami, wykonczył podjazd dla niepełnosprawnych w parku i może wydudował 5 kilometrów drogi. To chyba mało jak na dzielnicę w której mieszka 130-tyś. Zresztą w całym mieście też dużo sie nie działo. Ostatnią porażką Kaczynskiego i jego partii jest administracja samorządowa. Czytająć ile kasy poszło z dymem na powstanie Wydziałów Odsługi Mieszkańców na Pradze Północ i Południe /ostatnie dni/ to naprawdę zwykłemu mieszkancowi otwiera sie nóż i pytanie po co.......... Odpowiedz Link Zgłoś
werter-6 Nie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.06.05, 20:33 Wypad panie Kaczynski!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
foresta MŁODYM? CZYLI KOMU? WSZECHPOLAKOM !!! 25.06.05, 21:27 Tak dzielnie go wszak wspieraja, ze cos im sie nalezy. Odpowiedz Link Zgłoś
piglowacki O źródłach kaczyzmu 25.06.05, 21:28 „Wiewiórki podrzuciły nam pismo, w którym dyrektor Biblioteki Sejmowej …. zwraca …. do pana Lecha Kaczyńskiego, aby zechciał zwrócić pożyczone książki – sztuk pięć. ….., ale wiewióry twierdzą, że Kaczor do dzisiaj nie oddał książek, choć powinien to zrobić w 1999 r.! …. . Wynika więc z tego, że na przeczytanie 5 książek Kaczor potrzebuje ponad 6 lat! Natomiast jedną książkę prezydent Kaczyński zgłosił jako zagubioną. Nosi ona tytuł „Państwo socjalistyczne a związki zawodowe”, data wydania 1962 r. ….. Po co Kaczorowi wiedza o państwie socjalistycznym i związkach zawodowych? W każdym razie my wiemy już, skąd gwiazda PiSuaru i przyszły prezydent Polski czerpie pomysły na ustrój Rzeczpospolitej nr IV. Ideę stworzenia specjalnych trybunałów do osądzenia przeciwników politycznych i zamiar pozbawienia Wojciecha Jaruzelskiego stopnia generalskiego oraz przywilejów prezydenckich Kaczor zerżnął ze studium autorstwa Witolda Zakrzewskiego pt. „Zakres przedmiotowy i formy działalności prawotwórczej”, data wydania 1979 r. Poświęcone jest ono systemowi prawnemu w doktrynie socjalistycznej. Czytajcie obywatele!” ….. Google: „O źródłach kaczyzmu” Odpowiedz Link Zgłoś
tishbite Rozdawanie szans NIC NIE KOSZTUJE! 25.06.05, 21:32 Jestem zwolennikiem zmiany na lepsze - tylko nie bardzo wierze w puste obietnice i gesty. Jakim "wladca" bedzie Kaczynski okaze sie po wyborach - nie jestem jednak optymista - zbyt wiele widzialem w przeszloci... Odpowiedz Link Zgłoś
arahat1 cytat z kaczynskiego: spieprzaj dziadu!!!! 25.06.05, 22:01 jak wygra pis to kaczodol zapewniony!!! a mlodzi beda uciekali z tego kaczodolu z aostatni emerytow/rodzicow grosz!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jacekkrol1 Re: Kaczyński: Dam szansę młodemu pokoleniu 25.06.05, 22:01 Tak, tak, nie takie kocopały już opowiadali inni kandydaci na prezydenta i posłów. Biedny Kaczorek mam fajny program tylko ciekawe skąd na to weżmie kaske. Ciekawe ile młótów nabierze sie na to jego gadanie. Kwa, kwa Odpowiedz Link Zgłoś
nagranicy JAK SIĘ TRACI SZNSZĘ.... 25.06.05, 22:10 trzeba zaczac ja obiecywac innym... dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
s4321r Oby tylko wyplenił komunę raz na zawsze 25.06.05, 22:34 Oby tylko wyplenił komunę raz na zawsze raz na zwsze więcej nie musi nic obiecywać ma mój głos jeden jako prezydent drugi jako premier ! Odpowiedz Link Zgłoś
belfastmf Re: Kaczyński: Dam szansę młodemu pokoleniu 25.06.05, 22:37 The Ukrainians-są świetni jakiś tam rap... Liberalny członek PiS... Odpowiedz Link Zgłoś
estera111 Re: Kaczyński: Dam szansę młodemu pokoleniu 25.06.05, 22:41 Kaczyński w kampanii wyborczej na prez. W-wy obiecywał jakąś ogromną liczbę mieszkań komunalnych dla biednych rodzin. A wyszło z tego ... 50 Ale za to radni gminy centrum z prawicy mogli się obłowić i kupić mieszkania z zasobów komunalnych za bezce. Np. taki Jan Maria Jackowski (LPR).,. :) Odpowiedz Link Zgłoś