Dodaj do ulubionych

PO chce odrzucenia sprawozdania KRRiTV

30.06.05, 20:32
PSL broni tej rady? tym samym widać ze za Pawlaka znów stają sie czerwonym
chłopstwem
Obserwuj wątek
    • 2yoo4yoocorne2 Jeszcze nie w tej kadencji.Gdzies za pol roku-tak 30.06.05, 20:33
      • navaira Nietolerancyjny organ 01.07.05, 09:00
        "Anna Sobecka z LPR zarzuciła KRRiT to, że podżega do propagowania szkodliwych
        społecznie treści, nie chroni przed nimi dzieci i młodzieży, a także, że jest
        organem nietolerancyjnym dla ugrupowań, mediów i osób o innym światopoglądzie."

Tak, zgadzam się. Program "Warto rozmawiać" jest zdecydowanie szkodliwy
        społecznie i nietolerancyjny, a sposób, w jaki została pokazana Parada Równości
        da się w skrócie opisać jako "manipulacja dziennikarska". Poza tym za mało było
        pokazane Parady Nienawiści
        • jestemzewsi Re: Nietolerancyjny organ 01.07.05, 09:25
          Pani Anna Sobecka należy do grona moich ulubionych przedstawicielek Narodu. Jej
          obiektywizm zawsze zwala mnie z nóg, więc oglądam i słucham jej wypowiedzi na
          klęczkach. Wprowadzenie do TVP programów p. Bigosowej, p. Mazurka etc., p.
          Pospieszalskiego, przy jednoczesnym zepchnięciu np. "Kabareciku" na obrzeża, to
          oczywisty dowód pluralistycznego charakteru Telewizji Publicznej(wreszcie, po
          latach okrutnej indoktrynacji, ba, nie bójmy się powiedzieć: niewoli
          komunistycznej!). Teraz wreszcie TVP jest całkowicie apolityczna! A będzie
          jeszcze bardziej po zdobyciu władzy przez koalicję PO-PiS.
          • doktor.1 Re: Do jestemzewsi !! 01.07.05, 09:32
            Mam wrażenie, że masz potężne braki z zakresu wiedzy o manipulacji medialnej.
            Jeśli uważasz, że TVP jest całkowicie apolityczna, to przybądź do mnie
            na "dokształt".
            • jestemzewsi Re: Do jestemzewsi !! 01.07.05, 09:37
              Przecież to była oczywista kpina!
              • doktor.1 Re: Do jestemzewsi !! 01.07.05, 10:00
                Sorry, ale tak to napisałeś/aś, że można to było różnie interpretować.
                • maaac Re: Do jestemzewsi !! 01.07.05, 11:28
                  :))))))))))))))))))))))))))))

Doktor.1 chyba masz kłopoty ze zrozumieniem z kogo on naprawdę kpił.
                • jestemzewsi Re: Do jestemzewsi !! 01.07.05, 11:31
                  No problem.
        • reduta_ordona KRRiTV broni rozgłośni Rydzyka 01.07.05, 09:29
          Utrzymywana z naszych pieniędzy rada nie interesuje się dobrem społecznym,
          opinią obywateli itp bzdurami, ządzi kasą i koncesjami jak udzielna
          księżniczka. Należy ją rozwiązać, a zaoszczędzone pieniądze powinny posłużyć do
          obniżenia opodatkowania pracy.
        • doktor.1 Re: NAVAIRA !!! 01.07.05, 09:29
          Żyję w Polsce - mojej (nie twojej !) Ojczyźnie i będę robił
          wszystko, by była Ona krajem dla normalnych ludzi, nie zaś
          dla dewiantów, którzy swe zboczenie ( udowodnioną chorobę ! )
          usiłują promować jako obowiązującą w Polsce normę społeczną !!!
          Totalnie "przegiąłeś" przypisując MW nazim i chwalenie Hitlera !!!
          To prymitywne oszczerstwo może, jeśli zechcę, - znaleźć epilog
          w sądzie ze sromotnymi dla ciebie skutkami.

I nie insynuuj czytającym ten twój "gniot", jakoby RM słuchały tylko
          babcie, bo to nieprawda. Nie wierzysz ? Włącz TV Trwam 10 lipca br.
          i zobacz, jaka to potężna kilkusettysięczna rzesza ludzi w każdym przedziale
          wiekowym zgromadzi się na Jasnej Górze.
    • niezapowiedziany brak koncesji? straszne! - w mniemaniu komunistow 30.06.05, 20:51
      "Zdaniem Jana Burego (SdPl), gdyby nie było organu regulującego rynek mediów, to w Polsce sytuacja przypominałaby Ukrainę, gdzie telewizję publiczna ogląda tylko kilka procent społeczeństwa."

a co serwowala "publiczna telewizja" na Ukrainie w ostatnim roku mozna sie bylo przekonac. ja wiem, ze komunistom marzy sie taka kontrola nad wolnym slowem w Polsce, ale to juz nie te czasy.
      • oszolom.z.radia.maryja Re: brak koncesji? straszne! - w mniemaniu komuni 30.06.05, 21:07
        wbrew pozoro sytuacja na rynu mediów w Polsce jest podobna do tej na Ukrainie a
        nawet nma Białorusi! 90% mediów w rękach obcych lewaków i liberałów!
        • hrabia.m.c Re: brak koncesji? straszne! - w mniemaniu komuni 30.06.05, 21:10
          Nareszcie sie wygadałeś.
          Że radyjo,trwam+ nd , mają 2% ( razem wziete0
    • doktor.1 Re: Towarzyszko Waniek !!! -Może już starczy, co ? 30.06.05, 21:08
      Jeśli była szefowa komitetu wyborczego Aleksandra Pierwszego Kłamliwego mówi,
      że zrobi wszystko, by podnieść abonament, - to go podniesie !
      A jeśli mówi, że KRRiT pod jej przywództwem stoi na straży ładu medialnego
      w Polsce i przestrzegania prawa przez nadawców szczególnie TVP, TVN i Polsat, -
      to ..... tylko mówi !!!
      Czyli jak za czasów gomółkowszczyzny, gierkowszczyzny i jaruzelszczyzny .
      „-Chcieliśmy dobrze (dla narodu), a wyszło jak zawsze” - towarzyszko ?

Czas już przestać być pasożytem Narodu Polskiego i chociaż na koniec
      tzw. wieku produkcyjnego wziąć się za konkretną i rzeczywistą pracę,
      nie zaś pozorną, jak do tej pory !!!

• t-800 Re: PO chce odrzucenia sprawozdania KRRiTV 30.06.05, 21:11
      Zlikwidować KRRiTV!
      • gklej Re: PO chce odrzucenia sprawozdania KRRiTV 30.06.05, 21:12
        kiedy zlkwidują, ten cholerny twór!!!!!!!!!!!!
        • doktor.1 Re: DO GKLEJ !!! 30.06.05, 21:26
          Pytasz, kedy zlikwidują ten cholerny twór ???
          A niby kto ma ten twór zlikwidować, co ? Może SLD,
          które wraz z UP, SdPl, frakcją Jagielińskiego,
          Partią Emerytów i Rencistów (przebrzydłych aparatczyków
          w stanie spoczynku) ma większość w sejmie ?
          I jeszcze to paskudne PSL, które swego czasu za szefostwa
          Kalinowskiego "dokopało" rolnikom ?
          To wg ciebie oni mają zlikwidować KRRiT ?
          Nie bądź śmieszny. Komuchy nie są kanibalami, by zjeść samego siebie.
          Będziesz nia wyborach 25 września ? Wrzuć kartkę, -
          zakreślając przy nazwisku tego kogoś, kogo zanasz i wiesz,
          że nie będzie działał na twoją szkodę, jako zwykłego zjadacza chleba.
          • piglowacki Re: DO GKLEJ !!! 01.07.05, 02:38
            Wklejam moje posty i odpowiedzi sprzed miesiąca
            po „kontroli” NIK w KRRiTV:

- - - - - - -

Kolejna „twórcza REIMPRETACJA prawa” UOP-ów Pałubickiego pseudo Sweter
            zainstalowanych w NIK w 2002 r..

A że Sejm skierował NIK do KRRiT w innej sprawie (potencjalne straty Skarbu
            Państwa) i nic nie znaleziono, to już nie ma znaczenia dla „apolitycznych”
            kontrolerów & politycznych naganiaczy.

gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,59305,2757325.html :

„Zdaniem Juliusza Brauna, szefa KRRiT w latach objętych kontrolą, zarzuty NIK
            są wynikiem zupełnie nowej interpretacji ustawy medialnej.

- Wątpię, czy NIK słusznie ją przyjął. Okres, gdy byłem przewodniczącym rady,
            nie wyróżniał się niczym wyjątkowym. Zawsze działo się tak samo i wszyscy
            uważali, że działo się dobrze - mówi Juliusz Braun.”

- - - - - - -

Dlaczego decyzja KRRiTV tak rozjuszyła polityków?

doktor.1 - ty „se” jednak poczytaj bo żyjesz w MATRIX-ie:
            www.przeglad-tygodnik.pl/index.php?site=kultura&name=102

„Bezprawie na Woronicza” …. „Ale kogo to interesuje? „Pucz we władzach
            telewizji publicznej próbuje przeprowadzić KRRiTV”, donosi „Wprost”. „Waniek
            firmuje akcję zmierzającą do odzyskania kontroli nad TVP przez lewicę”,
            informuje „Newsweek”. Donald Tusk grozi Trybunałem Stanu, Marek Jurek z PiS
            żąda, by sprawą zajęła się sejmowa Komisja Kultury i Środków Przekazu. Skąd tak
            jednostronne przedstawianie tej sprawy w mediach?

Dlaczego decyzja KRRiTV tak rozjuszyła polityków?

Otóż narusza ona obecny układ w telewizji publicznej. Tymczasem prawicy
            odpowiadał dotychczasowy stan rzeczy, bo karty w TVP samodzielnie rozdawali
            były członek PO (Dworak) oraz bliski współpracownik Wiesława Walendziaka i PiS
            (Piotr Gaweł). Powrót Pacławskiego może im to utrudniać. I o to w tym wszystkim
            chodzi. A nie o respektowanie prawa. …. „ pz.

- - - - - - -

skipper_ 31.05.2005 11:17 + odpowiedz

och... jak sie autor cytowanego artykulu przejmuje "publiczna" sprawa... tylko
            ten, kto wkleil tego gniota tutaj nie dodal, ze "przeglad" to sldowska
            gazetka...
            trodno zeby byli zadowoleni ze straty wplywu na tv... a jak oni rzetelnie
            bronili "publicznosci" tv to wiemy... wystarczylo przez ostatnich pare lat
            poogladac efekty dzialania pana kwiatkowskiego... wiadomosci w tvp i fakty w tvn
            ogladane tego samego dnia, a wrazenie jakby dwa rozne kraje...
            ale moze faktycznie kwiatkowski byl dobry, dbal o zdrowie spoleczenstwa i nie
            informowal o przekretach sldowcow... po co ludzie mieliby sie denerwowac...

- - - - - - -

Jeżeli zakładasz, że prawicowe media (TV i prasa) przedstawiają sprawę
            konfliktu w TVP obiektywnie, to gratuluję „zdrowego rozsądku” (od mediów nie
            oczekujesz informacji, a jedynie potwierdzenia swoich poglądów, postawa
            charakterystyczna dla pewnej grupy społeczeństwa).

Polecam wczorajszy artykuł w GW: „Słowa do remontu”

serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34314,2735705.html
            Świadomie umieściłem link do przeciwstawnej opinii, bo uwielbiana przez
            oszołków „PRAWDA” nie jest czarno biała. W NET znajdziesz mnóstwo innych
            relacji o sytuacji w TVP (szczególnie zastanawiające są te o unieważnianiu
            konkursów na kierownicze stanowiska (np. szefa TVP1) gdy nie wygrywają ich
            ludzie Dworaka). A wniosek PO w sprawie Waniek to socjotechniczne: ustawienie
            przeciwnika w niekorzystnym położeniu, zdyskredytowanie jego argumentów,
            odwrócenie uwagi od istoty problemu, ….

Czy przypominasz sobie transmisje z inauguracyjnych SHOW założycielskich PO i
            PiS w 2001 r. we wszystkich TV. Kilka tygodni temu powstała PD. A w „wolnych”
            elektronicznych mediach i TVP „całkowita cenzura”. Jedynie w niszowym TVN24
            jakieś dwie godziny relacji. Czy to Cię nie zastanawia ???

• ubu_roy Re: PO chce odrzucenia sprawozdania KRRiTV 01.07.05, 06:22
          Raczej kiedy Narod w koncu zlikwiduje ten wymysl komuny, cenzury i czarnej
          propagandy. Wkrotce.
    • indianski Ida wybory . kazdy szuka ofiary by sie pokazac 30.06.05, 21:33
      tylko po co , za cztery laty to ich beda sadzic
    • maaac Po co te koncesje... 30.06.05, 21:51
      Wydawanie koncesji i kontrolowanie przekazów nadawanych drogą satelitarną czy
      też kablową (nie mówiąc już o Internecie) to kompletna bzdura. To są typowe
      zapędy "Wielkiego Brata" państwa omnipotentnego chcącego kierować każdym
      przejawem życia obywateli.
      Taką wizję państwa prócz SLD chce nam zagwarantować również PiS czy LPR - nie
      należy się spodziewać by chcieli tak naparawdę zlikwidować KRRiTV, raczej zastą
      pią ją nową "uczciwszą" i "sprawiedliwszą". ;P
      Inną sprawą jest nadawanie programów radiowych i telewizyjnych z nadajników
      naziemnych. Ze względu na ograniczenia wynikające z praw fizyki liczba nadawców
      zawsze będzie ograniczona, a chetnych będzie zawsze więcej niż wolnych pasm (to
      ekonomia). Co byśmy nie wymyślili ktoś te pasam musi rozdzielać - taki organ
      musi istnieć inaczej się nie da. Warto by było zastanowić się jakie powinny być
      kryteria rozdziału tego deficytowego dobra. (Niby dlaczego jedna rozgłośnia
      pokrywająca 90 parę procent kraju jest dyskryminowana bo nie ma 110% pokrycia?)
      • doktor.1 Re: DO MAAAC !!! 30.06.05, 22:58
        Do utrzymania ładu "w eterze" jest URTiP, nie zaś KRRiT.
        Wprowadzanie emisji w "cyfrze", wypierającej "analog", - dale praktycznie
        każdemu nadawcy równy dostęp do emisji.
        Jeśli natomiast twierdzisz, że PiS czy LPR będzie za utrzymaniem Rady,
        to masz rację, albowiem zgodnie z programem opracowanym
        dla IV Rzeczpospolitej, - w istocie taki organ jest potrzebny tylko po to,
        by np. taka stacja TVN nie robiła niezgodnych z prawdą programów i nie
        szkalowała tych nadawców, którzy opowiadają cię za obroną RP.

Lubisz czytać, czy tylko "wrzucać te swoje kamyki do ogródka" ???
        Jęśli chcesz, to poczytaj poniżej.

www.naszdziennik.pl/index.php?typ=po&dat=20050622&id=po01.txt
        www.naszdziennik.pl/index.php?typ=po&dat=20050623&id=po41.txt
        www.naszdziennik.pl/index.php?typ=po&dat=20050624&id=po31.txt
        www.naszdziennik.pl/index.php?typ=po&dat=20050625&id=po03.txt
        serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34317,2784822.html
        Jeśli przeczytałeś, to już wiesz, że GW jako "adwokat" TVN-u odwróciła
        "kota ogonem" krzycząc "łapaj złodzieja". I właśnie po to jest potrzebna KRRiT,
        jednakże bez takich figur woskowych minionej zbrodniczej epoki komunizmu !!!
        • maaac Re: DO MAAAC !!! 01.07.05, 00:01
          > Do utrzymania ładu "w eterze" jest URTiP, nie zaś KRRiT.

www.krrit.gov.pl/
          www.urtip.gov.pl/urtip/index.html
          Obejrzenie obydwu stron wskazuje wyraźnie kto się zajmuje ładem „w eterze” w
          zakresie fal radiowych i TV. Nie jest to bynajmniej URTiP. Przynajmniej było by
          to dziwne że na stronie KRRiT jest pełny raport o mocach nadajników i
          długościach fal, a na stronie URTiP jedynie sporo mowy o telefonii komórkowej.

> Wprowadzanie emisji w "cyfrze", wypierającej "analog", - dale praktycznie
          > każdemu nadawcy równy dostęp do emisji.

Niestety „praktycznie eter nie jest z gumy” – zawsze będzie jakieś
          ograniczenie. Cyfra może co najwyżej zwiększyć ilość możliwych nadajników.

> Jeśli natomiast twierdzisz, że PiS czy LPR będzie za utrzymaniem Rady,
          > to masz rację, albowiem zgodnie z programem opracowanym
          > dla IV Rzeczpospolitej, - w istocie taki organ jest potrzebny tylko po to,
          > by np. taka stacja TVN nie robiła niezgodnych z prawdą programów i nie
          > szkalowała tych nadawców, którzy opowiadają cię za obroną RP.
          >

Do czegoś takiego wystarczą sprawnie działające sądy. Taki sąd spokojnie zajmie
          się szkalującą działalnością Radia Maryja i Telewizji Trwam działających
          przeciwko tym, którzy opowiadają się za obroną RP. Tworzenie dodatkowych
          instytucji kneblujących swobodę wypowiedzi obywateli jest cechą
          charakterystyczną ludzi myślących w stylu zbrodniczej epoki komunizmu. Mam
          nadzieje, że w końcu w Polsce komunistyczne myślenie upadnie, a wraz znimi
          znajdą miejsce na śmietniku historii zwolennicy powrotu do PRL zwanego dla
          niepoznaki IV RP.

> Jeśli przeczytałeś, to już wiesz, że GW jako "adwokat" TVN-u odwróciła
          > "kota ogonem" krzycząc "łapaj złodzieja". I właśnie po to jest potrzebna
          KRRiT,
          >
          > jednakże bez takich figur woskowych minionej zbrodniczej epoki komunizmu !!!
          Dokładnie zauważyłem kto zaczął namierzać złodzieja, a kto zaczął obronę
          krzycząc „łapaj złodzieja”. Niestety nie jest to pomyślna obserwacja
          dla „świętej trójcy” ND, RM i TVT.
          • doktor.1 Re: DO MAAAC !!! - Jesteś przykładem ........ !!! 01.07.05, 01:27
            Jesteś właśnie jednym z tych, którzy właśnie powinni stanąć przed sądem
            i odpowiedzieć za naruszenie prawa (art. 121 K.k) !!! - Kanalio !!!
            Nawet przytoczone dowody dla ciebie nie są argumentem !
            Po prostu jak chcesz opluć i "dokopać", to robisz to, -
            jak na podjudzacza i chama przystało.
            Potrafisz nawet uciec się do zmanipulowania mojego tekstu (
            opartego na faktach), by chociaż w ten sposób zdeprecjonować RM, TVT i ND.

Na zakończenie piszesz, cyt. "Niestety nie jest to pomyślna obserwacja
            dla „świętej trójcy” ND, RM i TVT".
            Ileż jadu, chamstwa i buty zawarłeś w kilku słowach !!!
            Jestem pewny, że to ty boisz się IV RP, bo nią zawiadujący rozliczą takich jak
            ty ....."użytecznych durniów".
            • g0ph3r Re: DO MAAAC !!! - Jesteś przykładem ........ !!! 01.07.05, 03:45
              Obserwowałem wątek z uwagą, i w wiadomości maaca nie widziałem nic obraźliwego.
              A tu wiadomość, która nie jest odparciem argumentów, tylko bezpośrednim atakiem
              na człowieka który się wypowiedzał i miał własne zdanie. Dyskusja nie polega na
              atakowaniu ludzi, tylko na zbijaniu ich argumentów.
              Miałem nadzieje na ciekawą wymiane zdań, ale się zawiodłem. Taki sposób
              kończenia dyskusji naprawde nie powoduje przekonania nikogo o swojej racji.
              • maaac Re: DO MAAAC !!! - Jesteś przykładem ........ !!! 01.07.05, 06:04
                No i czego mozna się spodziewać więcej po miłośniku PRL bis czyli IV RP?
                Ja tam się na plucia komuchów nie obrażam ;) ich czas i tak kiedyś przeminie.

No i nadal jestem ciekaw czy ktoś ma pomysł jak rozdzielać koncesje bez
                podejrzeń o łapownictwo, wymuszenia czy faworyzowania określonych opcji
                politycznych.
        • chris12 Radio Maryja i TV TRWAM to obraza cywilizacji... 01.07.05, 08:06
          Jesteśmy jednym z najuboższych państw w Europie, skorumpowanym na wzór
          afrykański i religijnie zfanatyzowanym na kształt Arabii Saudyjskiej czy
          Iranu!
          • doktor.1 Re: Do chris12 !!! 01.07.05, 08:47
            Napisałeś, że Radio Maryja i TV Trwam jest obrazą cywilizacji.

Wyraziłeś więc swoją opinię, albowiem masz do niej prawo.
            Jednakże MUSISZ mieć niezbite dowody, iż twoja opinia
            jest w treści prawdziwa, a poprzez rozprzestrzenianie
            jej na publicznym forum nie naruszasz prawa (art.212 K.k).
            Jeśli masz na myśli obrażanie cywilizacji śmierci,
            to też nie do końca masz rację. Czym innym jest obrażanie,
            czym innym zaś naświetlenie społeczeństwu, czym się charakteryzuje
            i nie dawanie przyzwolenia na nią.
            Ale jak sądzę, nie miałeś na myśli cywilizacji śmierci,
            a cywilizację łacińską, w której Naród Polski wywodzi swoje korzenie.
            Tylko taki ignorant jak ty nie zauważa, że ani RM, ani TV Trwam nigdy
            nie występowało przeciwko tej cywilizacji, a wręcz odwrotnie, -
            na każdym kroku, niemalże codziennie podkreśla wartości tej cywilizacji.
            Jak to zatem jest ? Czy można ją obrażać i zarazem podkreślać jej zalety ?
            Myślę, że dopadła cię paskudna schizofrenia, skoro stać cię na płodzenie
            takiego oszczerczerstwa.
            Nie zaliczam się do ślepych fanatyków tych mediów, ale także jestem słuchaczem
            RM-u i telewidzem TV Trwam, - więc wiem, co piszę i to nie ja będę ci
            udowadniał, że nie jestem wielbłądem. To ty tu i teraz napisz w oparciu
            o fakty ( z podaniem wszelkich danych: osoba, czas, tytuł audycji, itd. ),
            iż głoszone treści w tych mediach deprecjonują i obrażają naszą cywilizację.
            Być może jest do zadanie dla ciebie zbyt trudne, albowiem wam libertynom
            najwygodniej jest opluć, pomówić, podpierając się "faktem medialnym"
            lub newsem pochodzącym z propagandy szeptanej. Ale gdy przyjdzie
            do uszczegółowienia uzasadnienia, - wówczas brakuje wam argumentów i ....
            zaczynają się inwektywy, wyzwiska typu : oszołom, nacjonalista, faszysta,
            rydzykowiec, moherowy beret, itp.

Pisz, co uważasz, ale uważaj co piszesz, bo każda wolność ma swoją
            odpowiedzialność.

• koszyk91 " uszczelnienie systemu poboru abonamentu rtv" 30.06.05, 22:23
      w szwecji jest kanal utrzymywany przez panstwo bez reklam ktory ma wolna reke w
      dzialaniu w ramach budzetu wiadomosci kultura filmy normalne tv
    • jollyroger3 Re: PO chce odrzucenia sprawozdania KRRiTV 30.06.05, 22:34
      Poszli won,od cenzury to są sądy a czerwona trzoda na szczaw,przeznaczyć
      wasz budżet na służbę zdrowia dobroczyńcy narodu...
      Może komuś uda uratować się ludzkie życie za te pieniądze..
      Czarzastym wańkom dziękujemy..
    • jollyroger3 Re: PO chce odrzucenia sprawozdania KRRiTV 30.06.05, 22:37
      Czerwonego chłopstwa nie ma są tylko dworusy i parobasy,
      Nie ubliżaj chłopom.
    • matt100 Bury (SdPl) blad ? 30.06.05, 22:43
      cytat:

Zdaniem Jana Burego (SdPl), (...)
      Za przyjęciem sprawozdania KRRiT opowiedziało się PSL. Jan Bury ocenił, że (...)

czy to pomylka, czy bury jest w dwoch klubach? To TEN Bury od komisj ds. PZU ?
      Jesli tak, to on jest z Psl chyba ... ;p
    • jot9 No i co, że byłoby jak na Ukrainie !!!! 30.06.05, 22:54
      Komu przeszkadza, że bez KRRiTV TVP miałaby kilka % oglądalności? No komu? Bo
      mi nic a nic. Niech wygrywa lepszy program a nie lepsze dojścia!!! Jak bum cyk
      cyk - mi TVP, razem z jej misją ściągania abonamentu nie jest do niczego
      potrzebna. Kto potrzebuje sport - nie sobie kupi kanały sportowe, kto
      potrzebuje porno - niech sobie kupi kanały porno, a kto potrzebuje TVP niech
      sobie płaci abonament i już. Jeśli posłowie chcą mieć tubę do swoich celów -
      niech płacą z budżetu Państwa i niech to będzie tak właśnie zapisane.
      • g0ph3r Re: No i co, że byłoby jak na Ukrainie !!!! 01.07.05, 03:50
        Tyko, że jak ten kanał będzie płacony z budżetu to niestety i tak zapłacimy za
        niego my.
        Ja jestem za tym żeby płacić abonament za banany. Każdy będzie płacił 20zł
        miesięcnie i będzie mógł co tydzien odebrać jako obywatel tego ..wspaniałego
        państwa'' kilogram bananów.
        Banany są zdrowę więc każdy powinien płacić na misje ,,szerzenia dostępu
        zdrowia'' dla ludzi.
      • ubu_roy Re: No i co, że byłoby jak na Ukrainie !!!! 01.07.05, 06:26
        No jak to ? przy zaledwie % ogladalnosci nie mogliby brac milionow od
        reklamodawcow i wyplacac sobie nienormalnych nagrod pienieznych. A tak ludzie
        musza placic bo abonament jest przymusowy a to bolszewickie bydlo w sprzymiezu
        z czarna stonka karmi cie propaganda a samo tyje. Kumasz ?
    • brynk rozpedzić tę swołocz KRRiTV na zbity ryj 30.06.05, 23:25
      Wankowa - ale ześ sie dzis odgalantowała - za nasze pieniądze . U fryzjera
      była w czasie pracy i to słuzbowym samochodem .... Ciekawi mnie stanowiko
      Kwasniewskiego w sprawie wybryków Wankowej . Prezydencie -zabierz głos w
      sprawie tej... pani?, baby !!!!
    • brynk dlaczego dzis niema zdjęcia Wankównej ? 30.06.05, 23:34
      - przecież była u fryzjera na nasz koszt i to w czasie pracy i słuzbowym
      samochodem ...! Pokazcie jej zdjecie , napewno ma nowy makijaż , moze schudła ?
    • brynk najgłupsze prawo na swiecie , ....!!!!!!!!!!!!!!!! 30.06.05, 23:48
      ...ze płaci sie abonament za posiadanie
      telewizora !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Takie absurdy to tylko moga powstać w
      Polsce . Najgorsze jest to , ze uchwalił to Sejm i podpisał prezydent .
      Doskonale widac jakie matoły nami rzadzą ...
      • brynk Re: najgłupsze prawo na swiecie , ....!!!!!!!!!!! 30.06.05, 23:53
        Posiadam jeszcze lodówke i sedes w kiblu . Dlaczego za ten sprzęt nie
        płace abonamentu? Ale głupki nami rządzą , ale głupki !!!!!!!!!!!!!!!
        • t324911 Re: najgłupsze prawo na swiecie , ....!!!!!!!!!!! 30.06.05, 23:58
          A na kogo glosowales w ostatnich wyborach ??.
        • maaac Płacisz, płacisz, poogladaj rachunki. 01.07.05, 00:05
          Płacisz hehehehe.
          Widocznie nigdy nie ogladałeś rachunków - za lodówkę masz opłatę stałą za prąd -
          bez względu na to ile go zużyjesz, za sedes opłatę stałą za wodę - bez względu
          ile w nim wody spóścisz. Możesz wyłączyć lodówkę i zamknąć na stałe sedes ale
          dopóki je masz będziesz płacił :))))))))))))) to jest tak samo jak z TV.
      • rydzyk_fizyk Re: najgłupsze prawo na swiecie , ....!!!!!!!!!!! 01.07.05, 01:27
        Ten absurd powstał w kapitalistycznej Wielkiej Brytanii.

brynk napisał:

> ...ze płaci sie abonament za posiadanie
        > telewizora !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Takie absurdy to tylko moga powstać w
        > Polsce . Najgorsze jest to , ze uchwalił to Sejm i podpisał prezydent .
        > Doskonale widac jakie matoły nami rzadzą ...
        • t324911 Re: najgłupsze prawo na swiecie , ....!!!!!!!!!!! 01.07.05, 06:07
          Polski Rzad na Uchodzctwie wymyslil abonament ???. Niesamowite . :)))
    • 123rbr Re: PO chce odrzucenia sprawozdania KRRiTV 01.07.05, 00:43
      Iwona Śledzińska-Katarasińska niech przestanie jeździć na dwóch gazach
      • bac1 Re: PO chce odrzucenia sprawozdania KRRiTV 01.07.05, 07:35
        Pani Iwona Śledzińska-Katarasińska kiedyś wypadała dość blado na tle p. Zyty i
        dam z tzw. układu warszawskiego, że o dwóch specjalistkach z PO ds. służby
        zdrowia nie wspomnę. Jak należy przypuszczać, obecnie pani Iwona Śledzińska-
        Katarasińska ze zdwojoną energią szykuje się do objęcia teki w MKiS. No, może
        nie ministra, bo to stanowisko chce dla siebie p. Michał Ujazdowski z PiS. Jak
        mniemam, pani Iwona będzie szerzyć kulturę (jazdy), a p. Michał - sztukę
        (unikania wojska).
        • doktor.1 Re: DO BAC1 !!! 01.07.05, 07:51
          To nie jest tylko "walka o stołki". To walka o umysły społeczeństwa poprzez
          media, wszak media ostatnio awansowały na drugie miejsce w hierarchii władzy.
          Stąd też postkomuniści twardo bronić będą TVP, by była ich "tubą propagandową",
          by w iście jaruzelskim stylu manipulowała społeczeństwej, by marginalnie
          komentowała wyczyny baronów z SLD. Prezes Dworak nie ma wpływu na to,
          albowiem ... "za nisko siedzi".
          Z kolei liberałowie, a raczej skrajni liberałowie (libertyni) chcą wydrzeć ten
          bodaj największy elektroniczny środek przekazu (dlaczego nie nazwany środkiem
          masowego komunikowania ? Odp.: bo działa w jedną stronę) postkomunistom, by
          szerzyć w nim ... kult pieniądza, cywilizację śmierci, itd.
          Ale jak to bywa w życiu, gdzie dwóch się bije, tam .......trzeci korzysta !!!
          • bac1 Re: DO BAC1 !!! 01.07.05, 07:55
            Absolutnie sie zgadzam, że chodzi o coś znacznie ważniejszego. Użyłam
            uproszczenia, najwyraźniej nie było ono tutaj na miejscu. Pozdrawiam.
    • koles23wawa Re: PO chce odrzucenia sprawozdania KRRiTV 01.07.05, 07:13
      W Warszawie w ratusza krzaczkach
      Mieszkała Kaczka Bliźniaczka
      Co cały dzień na wyścigi
      Robiła z bratem intrygi

Zamiast się miastem zajmować
      Kochała siebie promować
      I by pokazać jak działa
      Muzea wciąż otwierała

Pomawiać innych lubiła
      Sprytnie to z bratem czyniła
      Wciąż ponoć gdzieś coś słyszała
      Tak w mediach się zaklinała

Wściekli się ludzie okropnie
      Niech intrygantkę gęś kopnie
      Poszli w paradzie z plakatem
      Gej Kaczko jest twoim bratem

Nad Polską się chmury zbierają
      Już ludzie po kątach gadają
      Premierem ma być jedna Kaczka
      A prezydentem Bliźniaczka

Broń Boże przed widmem nas kaczym
      Cokolwiek w tym kraju to znaczy
      Niech lepiej historia starannie
      Upiecze te Kaczki w brytfannie

• chris12 Niech KRRiTV będzie ale mocno zmodyfikowane... 01.07.05, 07:56
      Mniej ludzi o połowę a wynagrodzenie każdego też obciąć o połowę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka