Dodaj do ulubionych

Komisja ds. PKN Orlen przesłuchuje Cimoszewicza

09.07.05, 09:18
Cimoszewicz jest świetnie przygotowany, nawet kasety wideo z nagraniem
Giertycha przyniósł jako uzasadnienie wniosku o wykluczenie. Złożył już
wnioski o wykluczenie Giertycha, Macierewicza i Wassermana, jeszcze tylko
Miodowicz i przysłuchanie będzie calkiem przyjemne bo zostanie tylko Grzesik,
samowykluczający się Celiński i śpiący Witaszek.
Obserwuj wątek
    • ireksp [...] 09.07.05, 09:31
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • rege.from.dzamejke A co to za "pierwsza d" w Twoim poście? 09.07.05, 09:34

• tekameka Nokautuje jak Gołota hehehehe 09.07.05, 09:45
          co za debilny tytuł
          • m635 Tytuł debilny, to kampania GW za Cimoszewiczem 09.07.05, 09:52
            To już jawne włączenie się GW w kampanię. Wstyd!
            • niepogodzona Re: Tytuł debilny, to kampania GW za Cimoszewicze 09.07.05, 10:19
              Gazeta odkrywa karty?
              Nie ma wątpliwości, ze prowadzi kampanię prezydencką "czarownego" bezpartyjnego
              kandydata.
              Tylko po co, wszak to WYBRANIEC narodu?
              • et21 qwa do czego to doszlo :(( pochlastac sie zostalo 09.07.05, 10:20
                • maskazorro Cos w tym jest 09.07.05, 10:50
                  Drogi Włodku.

Nie daj sie prosić. Ja o ONZ walcze ty byś tu w kraju został. Moja Jolka ci
                  pomoże bo ładnie wygląda. A wszyscy będą myśleli że bezpartyjny jesteś.
                  Leszek też powiedział że ma kilka pomysłów, więc nudzić sie nie będziesz.
                  Aha no i Adaś dzwonił z gazety że ci niezłą kampanie zrobi.

Olek
                  p.s. Lew zaprasza na mazury, przyjedź to omówimy te sprawy z Włodkiem C. i
                  Olą.
                  • powiedz_to_koniowi Re: Cos w tym jest 09.07.05, 11:03
                    Nie jestem zwolennikiem Cimoszewicza, ale bardzo się cieszę że ktoś wreszcie
                    postawił się "śledczym" z Komisji.

To nie są przesłuchania: posłowie zadają pytania z tezą, cały czas coś
                    insynuują i wcale im nie zależy na wyjaśnieniu sprawy.

Po przeczytaniu stenogramów z kilku przesłuchań stawiam tezę że takie "Komisje"
                    są pozostałością Polski szlacheckiej, i przez takie właśnie instytucje Polska
                    szlachecka upadła. Tam chodzi tylko o to żeby pokrzyczeć o ważnych sprawach,
                    postroszyć piórka, wykorzystać czas antenowy i powyżywać się na znanych
                    osobistościach.

Straszne!

Takie rzeczy powinni robić skrupulatni urzędnicy, a nie rozbuchani populiści.
                    • maskazorro Re: Cos w tym jest 09.07.05, 11:05
                      Tylko że ta komisja jest organem państwa. Jeżeli komuś się nie podoba to niech
                      spróbuje zmienic prawo.
                      • powiedz_to_koniowi Re: Cos w tym jest 09.07.05, 11:23
                        Kto wie, kto wie -
                        - może to jest krok w kierunku przywrócenia komisjantów do porządku...

Komisja jest organem państwa, ale ona ma szczegółowo zakreślone ramy prawne i
                        cele i nie należy jej wykorzystywać do realizacji swoich własnych interesów.
                        Komisja jest narzędziem, ma olbrzymie uprawnienia, a ich granice powinny być
                        skrupulatnie przestrzegane.

oi
                        • maskazorro Re: Cos w tym jest 09.07.05, 11:26
                          tylko, że to co zrobił (opuścił obrady bez zgody przewodniczącego) jest bezprawne.

Nie mogą świadkowie ustalac sobie co im wolno a co nie. Mi też nie podoba się
                          kilka faktów z obrad komisji, ale niech próbuje zmienic prawo, a nie arogancko
                          ignoruje jego przedstawicieli.

• purysta4 Cimoszenko w calej okazalosci!!! 09.07.05, 12:32
                            Bialorrus w zasiego reki. To tak jak kagiebista na prezydenta Polski
                            • generalf I bardzo dobrze zrobił 09.07.05, 12:39
                              Ta cholerna komisja powinna być rozwiązana albo zająć się tym, do czego została
                              powołana. Oszołomstwo Giertycha, Macierewicza i Wassermana przekroczyło już
                              wszelkie granice, a ich "wojna teczkowa" to czyste bezprawie. Poza tym skarb
                              państwa powinien obciążyć Giertycha kosztami wszystkich śledztw prowadzonych po
                              jego doniesieniach do prokuratury, a telewizja winna wystawić fakturę PIS, PO i
                              LPR za czas reklamowy.

Dziś jest taka sytuacja, że jeśli kogoś trzeba kopnąć w dupę, jesli ktos nie
                              pasuje prawicowym oszołomom, to wzywają go przed komisją, choćby dla
                              wyjaśnienia, skąd ma tyle punktów Vitay. Żenada. Mam nadzieję, że do wyborów
                              Kaczory i całe to pospólstwo zbłaźni się na tyle, że nie będą nami rządzili. Bo
                              jeśli oni wygrają, to będzie przesrane. Cześć.
                              • gienkaglog Re: I bardzo dobrze zrobił 09.07.05, 14:21
                                Zgadzam sie w pełni! dobrze ze nie stanął przed komisją której członkowie nie
                                są obiektywni i wykorzystuja swój udział w niej do własnych politycznych celów
                                w tak bezczelny sposób. Żal mi ino że jest tak wiele głosów potępiających
                                zachowanie marszałka. W takim wypadku nie wiem czy to ja jestem pogięta czy
                                inni, że nie rozumieją tak mało skomplikowanych rzeczy...
                                • andy68 Cimoszenko sie zbłaźnił 09.07.05, 21:57
                                  cala prawda o komuchowskim srodowisku. Ten baran pare lat temu (1997) naigrywal
                                  sie z powodzian, ze sie nie ubezpieczyli. Pograzyl tym samym swoja formacje.
                                  Tym razem zgrywa zucha przed dziennikarzami i znow - efekt bedzie dla niego
                                  zalosny...
                                • bogdan1941 Re: I bardzo dobrze zrobił 10.07.05, 02:00
                                  gienkaglog napisała:

> Zgadzam sie w pełni! dobrze ze nie stanął przed komisją której członkowie nie
                                  > są obiektywni i wykorzystuja swój udział w niej do własnych politycznych
                                  celów
                                  > w tak bezczelny sposób. Żal mi ino że jest tak wiele głosów potępiających
                                  > zachowanie marszałka. W takim wypadku nie wiem czy to ja jestem pogięta czy
                                  > inni, że nie rozumieją tak mało skomplikowanych rzeczy...
                                  > nie martw się ludzi podobnie myslacych jest wiecej.Mam wrazenie ,żę po tych
                                  występach dotychczasowych ludzie przejrza na oczy ,przeciez jest wielu ludzi
                                  wykształconych,uczciwych,obiektywnych i potrafią ocenić postawy jakie
                                  prezentowane sa w tej Komisji.Dla porównania może ci zacietrzewieni obejrza jak
                                  postępuje Komisja PZU.To niebo i ziemia.
                                  • powiedz_to_koniowi Komisja ds. PZU 11.07.05, 12:21
                                    to dokładnie to samo warcholstwo i pieniactwo, tylko że w mniejszym zakresie.
                                    Pytania nie są tam pytaniami, ale tezami i oskarżeniami. Normalne jest tam
                                    że "przesłuchiwani" muszą udowadniać że nie są wielbłądami... Źródłem wiedzy
                                    członków komisji są przede wszystkim plotki, pomówienia, zeznania Wieczerzaka,
                                    Montkiewicza i Kluzka, czyli totalnych manipulatorów... Zero bezstronności,
                                    zero szukania prawdy, sto procent polityki i "konkursu piękności" przed
                                    telewidzami...
                                    Dla tych którzy naprawde sie tym interesują polecam stenogram z przesłuchania
                                    Balcerowicza: orka.sejm.gov.pl/KomSled.nsf/
                                    gdzie Balcerowicz pięknie kontruje manipulacje komisji.
                              • bogdan1941 Re: I bardzo dobrze zrobił 10.07.05, 01:56
                                generalf napisał:

> Ta cholerna komisja powinna być rozwiązana albo zająć się tym, do czego
                                została
                                > powołana. Oszołomstwo Giertycha, Macierewicza i Wassermana przekroczyło już
                                > wszelkie granice, a ich "wojna teczkowa" to czyste bezprawie. Poza tym skarb
                                > państwa powinien obciążyć Giertycha kosztami wszystkich śledztw prowadzonych
                                po
                                > jego doniesieniach do prokuratury, a telewizja winna wystawić fakturę PIS, PO
                                i
                                > LPR za czas reklamowy.
                                >
                                > Dziś jest taka sytuacja, że jeśli kogoś trzeba kopnąć w dupę, jesli ktos nie
                                > pasuje prawicowym oszołomom, to wzywają go przed komisją, choćby dla
                                > wyjaśnienia, skąd ma tyle punktów Vitay. Żenada. Mam nadzieję, że do wyborów
                                > Kaczory i całe to pospólstwo zbłaźni się na tyle, że nie będą nami rządzili.
                                Bo
                                > jeśli oni wygrają, to będzie przesrane. Cześć
                                > I TAKA JEST PRAWDA O TYCH NAWIEDZONYCH LUDZIACH WYMIENIONYCH Z
                                NAZWISKA .PERSPEKTYWA ICH RZADÓW TO tragedia dla Polski.TO NAWIEDZENI
                                LUDZIE.STRACH POMYŚLEC JESLI TE METODY I SPOSOBY SĄ pomysłem NA
                                RZĄDZENIE.ŻENADA.
                          • hiob102 C Z U J E S I Ę J U Ż P R E Z Y D E N T E M. 09.07.05, 12:35
                            A jak wiadomo (przykład Kwaśniewskiego), prezydent stoi ponad prawem i nie musi
                            być świadkiem. Co teraz zrobią fachowcy od wizerunku, by wmówić ogłupiałemu
                            narodowi, że ponadpartyjny kandydat SLD jest arbitrem elegancji, dobrych manier
                            i innych cnót wszelakich.?
                          • bogdan1941 Re: Cos w tym jest 10.07.05, 01:52
                            maskazorro napisał:

> tylko, że to co zrobił (opuścił obrady bez zgody przewodniczącego) jest
                            bezpraw
                            > ne.
                            >
                            > Nie mogą świadkowie ustalac sobie co im wolno a co nie. Mi też nie podoba się
                            > kilka faktów z obrad komisji, ale niech próbuje zmienic prawo, a nie arogancko
                            > ignoruje jego przedstawicieli.
                            > TYLKO ZE PRAWA MUSI KOMISJA TEZ DOCHOWYWAC INACZEJ PRZESTRZEGAĆ A TEGO NIE
                            CZYNI.pERNANETNIE ŁAMIE PRAWO PRAWIE CODZIENNIE.w KONCU KTOŚ GŁOSNO I DOBITNIE
                            TO POWIEDZIAŁ A TO ICH ZAMUROWAŁO .CZYZBY ZAPOMNIELI ZE NIE STOJĄ PONAD PRAWEM
                          • turecki4 mógł odmówić jako świadek 10.07.05, 21:57
                            i dobrze!
                      • bprzybysz Organem dup.... Cyrk i to za moje pieniadze. Fuck 09.07.05, 12:17
                      • bogdan1941 Re: Cos w tym jest 10.07.05, 01:49
                        maskazorro napisał:

> Tylko że ta komisja jest organem państwa. Jeżeli komuś się nie podoba to niech
                        > spróbuje zmienic prawo.
                        > ALE KOMISJA TĘŻ NIE JEST POZA PRAWEM A CZYNI TO SYSTEMATYCZNIE
                        • maskazorro Re: Cos w tym jest 11.07.05, 00:48
                          > > ALE KOMISJA TĘŻ NIE JEST POZA PRAWEM A CZYNI TO SYSTEMATYCZNIE

Idąc tym tropem od jutra kradnę, oszukuje, itd, bo przecież policja (czy
                          prokuratura) systematycznie łamie prawo i nie mają prawa mnie przesłuchiwac:)))

A jeżeli wiesz (albo np. Cimoszewicz wie) o łamaniu prawa przez komisję to
                          wniosek do prokuratury o wszczęcie sledztwa.

Ps. nie krzycz
                    • zzzyziu Re: Cos w tym jest 09.07.05, 13:06
                      > powiedz_to_koniowi napisał:
                      > Straszne!
                      >
                      > Takie rzeczy powinni robić skrupulatni urzędnicy, a nie rozbuchani populiści.

Koniu_mowie_Ci:
                      Takie rzeczy powinni robic skrupulatni i niezalezni urzednicy, tacy jak
                      prokurator Olejnik albo prokurator Kapusta...

Wtedy to byloby i straszne i smieszne :-)
                      • cimcimbum WLADIMIROWI CIMOSZENCE PUŚCIŁY NERWY !!!!!!!!! 09.07.05, 18:28
                        WIDOCZNIE MAN TEN SBCKI AGENT CAREX
                        WIELE DO UKRYCIA SKORO W TEN
                        SPOSOB PROBUJE UNIKNAC ZEZNAN
                        I ODPOWIEDZIALNOSCI
                        • cimcimbum C I M O S Z E N K A CHCE DOŚCIGNĄĆ ŁUKASZENKĘ !!! 09.07.05, 18:33
                          JAK WIDAC CIMOSZENKA
                          MOCNO PODĄŻA
                          ZA SWOIMI NIEDOŚCIGNIONYM WZORCEM
                          ŁUKASZENKĄ !
                          • cimcimbum C I M O S Z E N K A CHCE DOŚCIGNĄĆ ŁUKASZENKĘ ! 09.07.05, 18:38
                            a swoja droga czy putinokio
                            juz mu przeslal gratulacje ?
                    • bogdan1941 Re: Cos w tym jest 10.07.05, 01:48
                      powiedz_to_koniowi napisał:

> Nie jestem zwolennikiem Cimoszewicza, ale bardzo się cieszę że ktoś wreszcie
                      > postawił się "śledczym" z Komisji.
                      >
                      > To nie są przesłuchania: posłowie zadają pytania z tezą, cały czas coś
                      > insynuują i wcale im nie zależy na wyjaśnieniu sprawy.
                      >
                      > Po przeczytaniu stenogramów z kilku przesłuchań stawiam tezę że
                      takie "Komisje"
                      >
                      > są pozostałością Polski szlacheckiej, i przez takie właśnie instytucje Polska
                      > szlachecka upadła. Tam chodzi tylko o to żeby pokrzyczeć o ważnych sprawach,
                      > postroszyć piórka, wykorzystać czas antenowy i powyżywać się na znanych
                      > osobistościach.
                      >
                      > Straszne!
                      >
                      > Takie rzeczy powinni robić skrupulatni urzędnicy, a nie rozbuchani populiści.
                      i TO JEST PRAWDA O CAŁEJ TEJ kOMISJI.ZENUJACE POSTAWY WIELU CZŁONKÓW .NIE WIEM
                      CZY JEST SENS DALSZEJ JEJ PRACY.ONI JUŻ ZAGUBILI ZADANIA ICELE JAKIE SEJM
                      POSTAWIŁ TO POGOŃ ZA KRÓLICZKIEM KTÓRYM OBECNIE JEST GŁOWNY KANDYDAT NA
                      PREZYDENTA -CIMOSZEICZ
                  • gabbriell Podszywanie się pod inne osoby jest karalne 09.07.05, 11:46
                    na szczęście nie są tacy beznadziejni jak ty,więc do siebie dzwonią.A nie piszą
                    bzdury.A tak w ogóle to powiedz mi za co własciwie skazali Rywina,bo do dziś
                    nie wiem.
            • polib Re: CIMOSZEWICZ NADZIEJĄ BETONU !!!! 09.07.05, 10:51
              Włodek brawo! Ale im dałeś popalić! Co tam prawo i twoje małe grzeszki ! Ważne,
              abyśmy raz zdobytej włądzy nie oddali.
            • efg teraz widze ze czytam GÓWNO ! Koniec z prenumeratą 09.07.05, 12:32
            • mike-great Cimosz pod sąd!!! 09.07.05, 13:55
              Cimosz pod sąd!!! Skończyć z tą czerwoną hołotą!!!
              • bogdan1941 Re: Cimosz pod sąd!!! 10.07.05, 02:06
                idiotów nie sieją sami sie rodzą.Te hasła były znane i skutecznie realizowane
                podczas rewolucji 1917r oraz w okresie rodzenia sie hitleryzmu.ale cóz Ty
                mozesz o tym wiedziec.
          • and-j1 Re: KOMISJA SAMOBÓJEM 10.07.05, 12:36
            tekameka napisał:

> co za debilny tytuł
      • rechott Re: Cała ta Komisja i Cimoszewicze i reszta bałwa 09.07.05, 09:36
        Oj boi się goguś odpowiadac na pytania..
        • et21 Re: Cała ta Komisja i Cimoszewicze i reszta bałwa 09.07.05, 10:18
          oj boi sie, boi... jak sie tylko odezwie to od razu punkty poleca. i dlatego
          nigdy sie juz nie odezwie. moze za 11 lat...
        • elfhelm nie znoszę Cimoszewicza, ale gratuluję postawy 09.07.05, 10:27
          komisja idiotów od teczek i fundacji (zwana też orlenowską) jest kompletną
          porażką. Grupa małych ludzi chce swoje ryje pokazać w telewizji. Dotarcie do
          prawdy mają głęboko w d...e
          • debilator Tym razem też gadasz do rzeczy. Jak zawsze. :) 09.07.05, 10:51
            • elfhelm Re: Tym razem też gadasz do rzeczy. Jak zawsze. : 09.07.05, 11:05
              hehe dzięki. Przyzwyczaiłem się już do ostrych ataków i wyzwisk pod moim
              adresem.
              • benefikus Re: Tym razem też gadasz do rzeczy. Jak zawsze. : 09.07.05, 12:31
                i jeszcze nie wyciągnąłeś wniosków ??? to nie ataki na ciebie tylko na twoją głupotę
                • regeregerege Chłopczyku, chyba cię Bóg opuścił. 09.07.05, 14:00

• bogdan1941 Re: nie znoszę Cimoszewicza, ale gratuluję postaw 10.07.05, 02:08
            Prawda,prawda i jeszcze raz prawda.Zniszczyć kazdego kto nie z mojej opcji a
            prezydenta i kandydata opluć,ponizyć,pomówić to zadania dla tej grupy.grupy
            nawiedzonych oszołomów.Zenada i kompromitacja Komisji.
        • maskazorro Re: Cała ta Komisja i Cimoszewicze i reszta bałwa 09.07.05, 11:00
          Tylko, dlaczego???
          Czyżby był tak mocno umoczony, bo przecież jakieś "drobnostki" typu jeżdżenie
          samochodem czy drobny "prezent" mógłby wytłumaczyc walką wyborczą a on z grubej
          rury?
          • bogdan1941 Re: Cała ta Komisja i Cimoszewicze i reszta bałwa 10.07.05, 02:12
            Są ludzie rózni tacy którym plują w twarz a oni mówia ze deszcz pada i sa tacy
            którzy opluwać się nie dają bo skutecznie przed tym potrafia się zabezpieczyc.
      • ireksp Usunięto moją wiadomość, która nie łamała 09.07.05, 12:20
        regulaminu... heh. Cóż, cenzura czuwa w TYM "wolnym" kraju.
    • reksioxxx I to ma byc nasz prezydent ? NEVER !!!! 09.07.05, 09:31
      ale i na niego przyjdzie kostuchy packa
      • arahat1 wlasnie to jest polityk ktory byle komu nie da 09.07.05, 09:33
        sobie jak kwach jezdzic po glowie ... BRAWO prezydencie!!!
        • przemek_pl Nie nazywaj tego drania prezydentem! 09.07.05, 09:55
          to nedzny tchorz!!
          • bogdan1941 Re: Nie nazywaj tego drania prezydentem! 10.07.05, 02:15
            Ty byś chciał spektakl pod tytułem plujemy,kopiemy,wylewamy nieczystosci
            ogladać ale nie wszyscy w takim spektaklu chcą uczestniczyć.I słusznie.
        • niepogodzona Re: wlasnie to jest polityk ktory byle komu nie d 09.07.05, 10:22
          Jeszcze nie prezydent, poki co in spe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • maskazorro Re: wlasnie to jest polityk ktory byle komu nie d 09.07.05, 11:02
            mamy już jednego takiego, co sobie wybiera gdzie chce zeznawac. nazywa sie
            kwaśniewski czy jakoś tak.
            To oczywiście przypadek, że to koledzy:)
    • pan.nikt CIMOSZEWICZ STRZELIŁ SOBIE SAMOBÓJA 09.07.05, 09:31
      CIMOSZEWICZ STRZELIŁ SOBIE SAMOBÓJA

Pokazał nam plecy, my pokażemy mu na wyborach środkowy palec.

to już koniec Cimoszki!
      • arahat1 STRZELIŁ SAMOBÓJA i prowadzi 1:0 09.07.05, 09:34
        !!!! TO JEST GRA!!!! kolego....
        • kerebron Sędzia kalosz! 09.07.05, 10:08
      • amsterdamska.palarnia Re: CIMOSZEWICZ STRZELIŁ SOBIE SAMOBÓJA 09.07.05, 09:37
        "my pokażemy mu" - proponuję mówić wyłacznie we własnym imieniu, bowiem tylko
        tego możesz być pewny. Kto pokaże, ten pokaże - czas pokaże ;)

Pozdrawiam wszystkich zacietrzewionych!
        • pan.nikt Re: CIMOSZEWICZ STRZELIŁ SOBIE SAMOBÓJA 09.07.05, 10:04
          Jestem może naiwny, ale wierzę w społeczną mądrość.
          • et21 buahahahaa!!!!! ty wierzysz w ten kraj????? ja nie 09.07.05, 10:19
            • niezapowiedziany Re: buahahahaa!!!!! ty wierzysz w ten kraj????? j 09.07.05, 10:35
              to nie jest "ten kraj", to jest Polska! i ja wierze, z stac nas na zmiany, ze jestesmy niezli i na pewno nie gorsi niz inni, wiec dlaczego u nas nie mialoby byc lepiej??? inni (na Zachodzie) mogli, to czemu my mamy nie moc??? z reszta Polacy pokazuja, ze sa wiele warci i zdolni.
              • da.wi581 Re: buahahahaa!!!!! ty wierzysz w ten kraj????? j 09.07.05, 10:52
                dopóki kandyduje ktoś taki jak cimoszko to jest to ,,ten kraj"
                • et21 ja bym powiedzial ze dopoki ma takie poparcie 09.07.05, 12:03
          • nere Re: CIMOSZEWICZ STRZELIŁ SOBIE SAMOBÓJA 09.07.05, 10:22
            nie, to nie byl samoboj ale bardzo dobrze rozegrana akcja:
            1) komisja juz dawno sama z siebie zrobila cygr i pokazala ze zasiadaja tam
            durnie z ktorych normalni ludzie po prostu smieja sie
            2) p. Cimoszewicz po pierwsze wyrazil opinie wiekszosci spoleczenstwa ze
            do "bani z taka komisja" i nie ma o czym gadac, a po drugie jest to swietne
            zagranie na podswiadomosci Polakow: pokazal ze jest silnym czlowiekiem i nie
            boi sie byle zgrai oszolomow ktorzy duzo krzycza a malo robia, pokazal ze jest
            silny przede wszytkim tym ktorzy nie wiedza na kogo glosowac, bo tylko tych
            warto przekonywac, reszta juz ma swoje "klapki na oczach"

Nie jestem zwolennikiem p. Cimoszewicza, ale jego postawe przed komisja sejmowa
            uwazam za bardzo zdroworozsadkowa

zas cos takiego jak "spoleczna madrosc" wsrod ludzi nie istnieje i nie jest to
            tylko cecha polakow

• m.malone Prawda 09.07.05, 11:00
              Poza Kwachem jeszcze nikt nie odważył sie powiedzieć tym wszystkim dupkom co sa warci!
              • powiedz_to_koniowi Jeżeli to kogoś naprawdę interesuje... 09.07.05, 11:17
                ... to polecam stenogram z przesłuchania Balcerowicza przez komisję ds. PZU.
                orka.sejm.gov.pl/KomSled.nsf/ przesluchanie SPZU 24
                Ta komisja jest może mniej spektakularna, mniej politykierska, ale równie
                stronnicza, równie insynuująca i równie bezczelna.
                Balcer nie dał sobie dmuchać w kaszę, a przy okazji wygłosił parę bardzo
                ciekawych tez o państwie, administracji i dobrym wychowaniu. Brawo dla niego.
            • didasowski Re: CIMOSZEWICZ STRZELIŁ SOBIE SAMOBÓJA 09.07.05, 11:31
              A ja uważam, że to co zrobił pan C ... to przejaw ogromnego cynizmu, to, ze
              komisja jest do bani to jedno, ale jezeli jest taka kiepska, to osoba, która
              kandyduje na urząd prezydenta spokojnie by sobie poradziła (oczywiście jeżeli
              nie ma nic do ukrycia). Mówienie przez Cimoszke, że przesłuchanie przez komisje
              to gra polityczna jest nie stosowne, grę polityczną to własnie on w dniu
              dzisiejszym rozpoczął.
              Dla mie pokazał jedno - ludzie mam was i prawo w d...
              NIech robi tak dalej, a z 30% poparcia zrobi się 3, tyle ile SLD ma szansę
              dostać w wyborach parlamentarnych ...
              BEZPARTYJNY KANDYDAT - ŚMIECHU WARTE. JEDNEGO BEZPARTYJNEGO MAGISTRA JUZ
              MIELIŚMY PRZEZ TE KILKA LAT.
              WYSTARCZY !!!
              • pe1 Re: CIMOSZEWICZ STRZELIŁ SOBIE SAMOBÓJA 09.07.05, 12:53
                ocena całkowicie błędna, zapominasz jak niska jest społeczna ocena pracy komisji

poparcie dla Cimoszki nie spadnie, a właśnie wzrośnie po tym incydencie
              • aronii Re: CIMOSZEWICZ STRZELIŁ SOBIE SAMOBÓJA 09.07.05, 12:56
                Ale jest tez coś takiego jak godnośc człowieka (niestety nie wszyscy wiedzą co
                to jest) i mimo, że ja nie jestem zwolennikiem lewicy, zrobiłbym to samo gdyby
                mnie szanowna komisja chciała zgnoić (nie mam złudzeń co do tego, że takie są
                intencje większości komisji) to, że taka komisja ma rację bytu (i aprobatę
                społeczną)jest tylko dowodem jakie jest nasze społeczeństwo, niech panowie
                śledczy lepiej się zajmą jakąś konstruktywną robotą bo dla mnie jako obywatela
                z jej prac nie wynika a wszystko u nas robi sie od dup... strony. Trzeba
                śilnego niezawisłego sądu i sprawnych organów ścigania a nigdy więcej nie będą
                potrzebne komisje.
                Krzyczycie, że złamał prawo - komisja łamie je notorycznie.
            • zzzyziu Re: CIMOSZEWICZ STRZELIŁ SOBIE SAMOBÓJA 09.07.05, 13:31
              > nie, to nie byl samoboj ale bardzo dobrze rozegrana akcja:
              > 1) komisja juz dawno sama z siebie zrobila cygr i pokazala ze zasiadaja tam
              > durnie z ktorych normalni ludzie po prostu smieja sie
              Szkoda, ze zupelnie nie zajaknales sie nawet na ten temat, ze ogromna w tym
              role maja lewicowi czlonkowie komisji, ktorzy albo nie robia nic, albo probuja
              zerwac przesluchania.

> 2) p. Cimoszewicz po pierwsze wyrazil opinie wiekszosci spoleczenstwa ze
              > do "bani z taka komisja" i nie ma o czym gadac, a po drugie jest to swietne
              W opinni wiekszosci spoleczenstwa politycy kradna i stoja ponad prawem.
              Marszalek Sejmu pokazal ze prawo jest dla maluczkich ale nie dla niego. To moze
              i on ma co na sumieniu? Ciekawe co bedzie jak sie okaze ze spoleczenstwo
              powiedzialo "do bani z takim kandydatem"?

> silny przede wszytkim tym ktorzy nie wiedza na kogo glosowac, bo tylko tych
              > warto przekonywac, reszta juz ma swoje "klapki na oczach"
              Szkoda, ze szefowie Pruszkowa i Wolomina nie znali Twojej argumentacji.
              Wystarczylo wysadzic pare sadow i urzedow skarbowych - pokazaliby jacy to z
              nich silni i zdecydowani ludzie - od razu byloby wiadomo na kogo glosowac.

> Nie jestem zwolennikiem p. Cimoszewicza, ale jego postawe przed komisja
              sejmowa
              Ciekawe jest to, ze im kto bardziej agituje za Cimoszewiczem, tym bardziej
              odzegnuje sie od bycia jego zwolennikiem. Niezle schizo...

> zas cos takiego jak "spoleczna madrosc" wsrod ludzi nie istnieje i nie jest
              to
              > tylko cecha polakow
              Chodzi Ci o Rosje, gdzie wladza uwaza, ze ludzie to bydlo? No to gratuluje
              pogladow.
          • erg_samowzbudnik Re: CIMOSZEWICZ STRZELIŁ SOBIE SAMOBÓJA 09.07.05, 10:40
            pan.nikt napisał:

> Jestem może naiwny, ale wierzę w społeczną mądrość.
            Jak wierzysz w mądrość to uwierz i w głupotę.
      • zebba Re: CIMOSZEWICZ STRZELIŁ SOBIE SAMOBÓJA 09.07.05, 10:17
        Chciałbyś? On pokazał palec właśnie takim oszołomom jak TY.Zobaczymy koleś po
        wynikach? Zbłaźnił tą komisję i pokazał jaki jest wspólny iloraz inteligencji
        wszystkich jej "członków".
      • et21 kto mu pokaze? Ty? to za malo zeby przegral :( 09.07.05, 10:21
      • althamer Re: CIMOSZEWICZ STRZELIŁ SOBIE SAMOBÓJA 09.07.05, 10:36
        Dokładnie. Koniec Cimoszewicza. A tak się czerwoni cieszyli.

Zgadzam się, że tytuł jest mocno przesadzony.
      • ramzes3333 Re: CIMOSZEWICZ STRZELIŁ SOBIE SAMOBÓJA 09.07.05, 12:02
        W moich oczach dużo stracił swoim dzisiejszym zachowaniem. Teraz wiem, że
        niewiele go różni od Kwaśniewskiego.
      • szelemka28 Re: CIMOSZEWICZ STRZELIŁ SOBIE SAMOBÓJA 09.07.05, 12:11
        Zapewne teraz rwie resztę włosów z głowy że pan_nikt na niego nie zagłosuje
      • efg Cimoszewicz bufon i w istocie sie skompromitował. 09.07.05, 12:31
        Poza ty podjął z komisja prywatna wojne wykorzystując do tego swój urząd. Ta
        konfgerencja prasowa w publicznej TV powinna byc zapłacona z jego kieszeni.
        Środki na to ma.
    • patman Witaszek rulez!!!!!!! 09.07.05, 09:31
    • pikczu [...] 09.07.05, 09:32
      • karol113 Re: Komisja ds. PKN Orlen przesłuchuje Cimoszewic 09.07.05, 10:07
        Możliwe, że tak się zwracacie na zebraniach PZPR do siebie, ale pewnie nie wiesz
        tego, że obrażasz innych ludzi.
      • erg_samowzbudnik Re: Komisja ds. PKN Orlen przesłuchuje Cimoszewic 09.07.05, 10:42
        pikczu napisał:

> No nareszcie ktoś nazwał tych dupków po imieniu!
        Już za samo to bede na niego głosował
    • arahat1 BRAWO CIMOSZKA!!!! masz glosy moich arahatow 09.07.05, 09:32
      nareszcie ktos pokazal >pingwina> terrorystom politycznym manipulujacym
      splecznstwem i stawzajacym zagroznei stablinosci spoleczno/poltycznej w kraju>.
      piana jaka yoczyl giertych byla najpiekniejszym zrealizownaym snem!!!!
      • maskazorro Re: BRAWO CIMOSZKA!!!! masz glosy moich arahatow 09.07.05, 10:10
        jeżeli jako stabilnośc polityczną rozumiesz jako samochody wypożyczone czerwonym
        to faktycznie jest to zagrożenie
    • madrediez Prawo kontra "prawo". 09.07.05, 09:32
      Nie żybym go kochał, ale dobrze, że czarna bolszewia dostała po ryju.
    • messer9 Wreszcie ktoś pokazał tym baranom z komisji 09.07.05, 09:32
      miejsce w szeregu. Brawo. Zrobil ich na cacy.
      • arahat1 zgadzam sie!!!! piana nienawisci prawicy zalewa 09.07.05, 09:37
        kraj a sytuacja w londynie pokazala ze z nienawiscia trzeba walczyc!!!!!!!!!
        prawica chce podzialu kraju i sieje nienawisc posrod spoleczenstwa!!!!
      • maskazorro Re: Wreszcie ktoś pokazał tym baranom z komisji 09.07.05, 10:11
        nie tylko "baranom" ale wszystkim gdzie ma prawo i społeczeństwo.
        • gosik_p Re: Wreszcie ktoś pokazał tym baranom z komisji 09.07.05, 10:21
          Prawo? Dlaczego prawo ma obowiazywac tylko jedna ze stron? Dlaczego komisja moze
          naduzywac prawa do swoich pokretnych celow, a strona przesluchiwana, kiedy
          zacznie sie na to nie zgadzac, jest posadzana o jakies machloje? Brawo, Panie
          Cimoszewicz, bardzo mi sie to podobalo! Jaki zwiazek z PKN Orlen ma zawartosc
          teczek? Kiedy komisja przejdzie w koncu do sedna sprawy i zajmie sie tym, do
          czego zostala powolana, zamiast reaizowac polityczne plany swoich czlonkow.
          Zauwazcie, ze Cimoszewicz chce odwolania rowniez lewicowych czlonkow komisjii.
          Ojciec Giertycha startuje w kampanii prezydenckiej, kolega panow z PiSu tez,
          Marek Borowski tez. Mysl o stronniczosci czlonkow komisji nasuwa sie sama
          • et21 niech Cip********z zrezygnuje z kandydowania 09.07.05, 10:23
            wtedy nie bedzie konfliktu interesow :) a dlaczego on? bo jest w mniejszosci ;)
          • maskazorro Re: Wreszcie ktoś pokazał tym baranom z komisji 09.07.05, 10:36
            ale to nie świadek powinien określac czy ma coś do powiedzenia w sprawie czy
            nie. Wyobraź sobie sytuację że wzywa Cię prokuratura, a Ty idziesz na
            przesłuchanie i mówisz "To nie moja sprawa" i wychodzisz. Co by się stało???
            zostałbyś pewnie aresztowany a Cimoszewicz??? Gośc stawia się ponad prawem.

Przypomnę tylko, że jak komisja Rywina powołała Kaczyńskiego, to Kaczyński się
            stawił chociaż z tą sprawą nie miał nic wspólnego, odpowiedział na pytania i koniec.
            • historyk12 Re: Wreszcie ktoś pokazał tym baranom z komisji 09.07.05, 10:46
              Chciałem ci zwrócić uwagę, że w prokuraturze czy sądzie możesz wystąpić o
              odsunięcie od swojej sprawy prokuratora lub sędziego jeśli uważasz, że jest
              bezpośrednio zainteresowany sprawą.
              • maskazorro Re: Wreszcie ktoś pokazał tym baranom z komisji 09.07.05, 10:52
                ale wtedy nie wychodzisz z prokuratury nie czekając co odpowiedzą
                • rs_gazeta_forum Re: Wreszcie ktoś pokazał tym baranom z komisji 09.07.05, 11:43
                  maskazorro napisał:
                  > ale wtedy nie wychodzisz z prokuratury nie czekając co odpowiedzą

I śpisz tam? To by zaraz zostało nazwane okupacją i łamaniem prawa.
                  • maskazorro Re: Wreszcie ktoś pokazał tym baranom z komisji 09.07.05, 11:46
                    Nie, ale nie wyjdziesz, dopuki prokurator nie pozwoli
                    • davidmors Re: Pokazał tym baranom i owcom z elektoratu WC 09.07.05, 12:41
                    • rs_gazeta_forum Re: Wreszcie ktoś pokazał tym baranom z komisji 09.07.05, 12:41
                      Nie bardzo wiem, dlaczego porównujesz prokuratora i komisję.
                      Nie znam trybu przewidzianego dla złożenia odwołania członków komisji przez
                      świadka, ale domyślam się, że nie ma nigdzie przepisów szczegółowych w tej
                      sprawie. Jeśli tak, to mówimy co najwyżej o zasadach wychowania.
                      A jeśli są i je znasz, to mógłbyś je przytoczyć?
                      • maskazorro Re: Wreszcie ktoś pokazał tym baranom z komisji 11.07.05, 00:06
                        tutaj nie chodzi o odwołanie członków komisji, tutaj chodzi o to, że świadek
                        nie ma prawa opuścic przesłuchania bez zgody przewodniczącego.

Cimoszewicz odczytał i zinterpretował (jak się okazało błednie) ustawę i wyszedł
                        a powinien poczekac aż go przewodniczący łaskawie wypuści.
                    • aronii Re: Wreszcie ktoś pokazał tym baranom z komisji 09.07.05, 13:05
                      Założysz się. Wyjde jeśli bedzie to urągało mojej przyzwoitości i nic mnie nie
                      powstrzyma. Kwestja jest tylko świadomości konsekwencji swoich czynów a ta w
                      naszym społeczeństwie jest niska. Ja jeśli podejmuję jakieś działanie zawszwsze
                      jestem świadom konsekwencji =jakie będe musiał ponieść i jeśli gotów jestem je
                      ponieść to to robię.

Babrzemy sie w przeszłości bo nie mamy wizji przyszłości a czymś trzeba błysąć.

Tylko patrzec jak zaczniemy drzec koszule i krzyczeć liberum veto (a wiemy jak
                      to się skończyło).
                      Niestety widać od tamctego czasu nasza mentalnośc się niewiele zmieniła.
                      • rs_gazeta_forum Re: Wreszcie ktoś pokazał tym baranom z komisji 09.07.05, 13:26
                        aronii napisał:
                        > Założysz się. Wyjde jeśli bedzie to urągało mojej przyzwoitości i nic mnie nie
                        > powstrzyma.

To jest całe podsumowanie.
                      • zzzyziu Re: Wreszcie ktoś pokazał tym baranom z komisji 09.07.05, 13:42
                        > Założysz się. Wyjde jeśli bedzie to urągało mojej przyzwoitości i nic
                        > mnie nie powstrzyma. Kwestja jest tylko świadomości konsekwencji swoich
                        > czynów a ta w naszym społeczeństwie jest niska. Ja jeśli podejmuję
                        Chyba niechcacy wypaplales linie obrony Cimoszewicza - on wprawdzie zlamal
                        prawo, ale poniwaz wiedzial, ze i tak nic mu nie moga zrobic, to mogl sobie na
                        to pozwolic?

Bycie Marszalkiem Sejmu zobowiazuje do przestrzegania najwyzszych standardow.
                        To co zrobil dyskwalifikuje go.
                        • rs_gazeta_forum Re: Wreszcie ktoś pokazał tym baranom z komisji 09.07.05, 14:23
                          zzzyziu napisał:
                          > To co zrobil dyskwalifikuje go.

A co zrobił, co miałoby go dyskwalifikować? Przeczytał ustawę ze zrozumieniem i
                          zastosował się do niej?
                          Nie przeczę, że dla wielu osób czytanie ze zrozumieniem dyskwalifikuje polityka.
                          • ppppp7 Re: Wreszcie ktoś pokazał tym baranom z komisji 09.07.05, 15:56
                            Zignorował organ państwowy powołany przez sejm, którym sam kieruje. To go
                            dyskwalifikuje!
                            • rs_gazeta_forum Re: Wreszcie ktoś pokazał tym baranom z komisji 09.07.05, 16:37
                              ppppp7 napisał:
                              > Zignorował organ państwowy powołany przez sejm, którym sam kieruje. To go
                              > dyskwalifikuje!

To chyba mamy inne definicje ignorowania.
        • messer9 Re: Wreszcie ktoś pokazał tym baranom z komisji 09.07.05, 10:24
          A skad wiesz, ze zlamal prawo? Bo tak ci Romek powiedzial?
      • polib Re: Wreszcie Włodek pokazał jak się łamie prawo 09.07.05, 10:47
        • a74-7 Re: Wreszcie Włodek pokazał jak się łamie prawo 10.07.05, 19:49

Najbardziej jednak z tego wszystkiego rozbawiło mnie arcyciekawe tłumaczenie
          marszałka. Uważa on że każdy z członków komisji nie jest bezstronny bo zasiada
          w partii która popiera swojego kandydata. Idąc za rozumowaniem pana
          Cimoszewicza praktycznie żaden z członków komisji nie może go w tej chwili
          przesłuchać. Jest to dowód na niebywałą arogancje, wszelako inni kandydaci
          również byli przesłuchiwani przez komisje i szczególnych obrażeń nie odnieśli.
          Zadziwiające jest że w swoim oświadczeniu cimoszka powoływał się na swoją
          wysoką pozycje w sondażach, coś mi mówi że ktoś ostatnio te sondaże robi na
          specjalne zamówienie komitetu wyborczego Jaśnie Pana Cimoszewicza. Nie ciekawi
          was jak zachowałby sie marszałek w stosunku do posłów SLD jeśli takowi byliby
          jeszcze w komisji :) ?

• gramic Re: Wreszcie ktoś pokazał tym baranom z komisji 09.07.05, 13:52
        załatwił ich na cacy chamstwem i lekceważeniem prawa. Jest to fatalny
        prognostyk na przyszłość. i jeszcze ta żenująca wypowiedź o sikających
        pieskach. nigdy nie popierałem Cimoszewicza (tak jak pozostałych post komuno
        towarzyszy) ale sądziłem że ma przynajmniej klasę. swoim zachowaniem dał bardzo
        zły przykład stosunku do prawa. niedobrze się stało po prostu.
        • nataga Re: Wreszcie ktoś pokazał tym baranom z komisji 10.07.05, 17:23
          gramic napisał:

> załatwił ich na cacy chamstwem i lekceważeniem prawa. Jest to fatalny
          > prognostyk na przyszłość. i jeszcze ta żenująca wypowiedź o sikających
          > pieskach. nigdy nie popierałem Cimoszewicza (tak jak pozostałych post komuno
          > towarzyszy) ale sądziłem że ma przynajmniej klasę. swoim zachowaniem dał
          bardzo
          Wypowiedz o sikających pieskach była cytatem z czata internetiwego.Pokazując
          fragmenty konferencji prasowej ŻADNA telewizja o tym nie poinformowała.Ot,taki
          szczególik.Pzdr.
          > zły przykład stosunku do prawa. niedobrze się stało po prostu.
    • tekameka Cimoszewicz to tchórz - nie głosujcie na niego 09.07.05, 09:33
      Agora i Orlen - ciekawe - wiadomo, dlaczego GW go tak lansuje i broni
      • arahat1 Cimoszewicz to tchórz w twej opinii. ARAHACI 09.07.05, 09:36
        glosuja na cimoszke!!! Pokazal >pingwina> politycznego prawicy ktorej piana
        nienawisci zalewa kraj...
        • tekameka jeżeli ci za to płacą to rozumiem, jeżeli robisz 09.07.05, 09:53
          to z przekonania to współczuje bliskim
          • pe1 Re: jeżeli ci za to płacą to rozumiem, jeżeli rob 09.07.05, 12:59
            bliscy też zagłosują na Cimoszkę.
            i dalsi też :-P
    • alexanderson Re: Komisja ds. PKN Orlen przesłuchuje Cimoszewic 09.07.05, 09:36
      To był prawdziwy nokaut!
      • pan.nikt Re: Komisja ds. PKN Orlen przesłuchuje Cimoszewic 09.07.05, 09:36
        To był prawdziwy samobój
        • amhu Re: Komisja ds. PKN Orlen przesłuchuje Cimoszewic 09.07.05, 10:14
          Bardzo kreatywny "samoboj" - w sondazach poparcie dla Cimoszewicza siega 30%.
          Towarzystwo debilstwo z komisji w osobach Maciarewicza, Giertycha et al. nie
          wie badz zapomina, ze tzw.promocja negatywna bardzo czesto obraca sie przeciw
          jej tworcom i uzytkownikom.Tego ucza na pierwszym roku marketingu (takze
          politycznego).
          • althamer Re: Komisja ds. PKN Orlen przesłuchuje Cimoszewic 09.07.05, 11:01
            Sięgało 30%. Teraz nie wiemy ile wynosi, więc poczekajmy do sondażu robionego
            po dzisiejszej akcji.
    • karol113 Tak wygląda demokracja według czerwonych 09.07.05, 09:36
      Cimoszenko niech dostanie władze, to zaraz zrobi porządek w kraju i pozamyka
      wichrzycieli spiskujących przeciwko władzy ludowej. Reakcjonistom nie!
      • arahat1 tak trzymac cimoszka!!! z terroryzmem wkazdej 09.07.05, 09:38
        postaci trzeba walczyc zawczasu.. pokazal to londyn!!!!
    • przemek_pl Tchórz!!! 09.07.05, 09:36
      Jego Ekscelencja, marszalek Sejmu Najjasniejszej, to pozbawiony honoru tchorz!
      Marszalek Sejmu gardzi Sejmem i Konstytucja!
      Momo, co za kraj!
      • arahat1 Re: Tchórz!!! jak zwal tak zwal ale z terorrem 09.07.05, 09:39
        w kazdej postaci trzeba alczyc!!! patrz londyn...
      • jaw4 Re: Tchórz!!! 09.07.05, 09:41
        czerwoni złodzieje tak właśnie działają!!!!
        • arahat1 prawicowi tak samo!!! 09.07.05, 09:42
          spojrz do kieszeni....
          • kamilius10 Re: prawicowi tak samo!!! 09.07.05, 16:14
            Ale brednie tu można przeczytać.
            Czy ci którzy wypowiadają się z agresją przeciw Cimoszewiczowi znają np.
            wypowiedzi prezesa Sądu Najwyższewgo i prezesa Trybunały Konstytucyjnego nt.
            sposobu działania Komisji ? Ci panowie, autorytety w dziedzinie prawa ocenili
            jako fatalne, nieprawdopodobnie bezprawne działania członków Komisji.
            Ale media raczej te wypowiedzi przemilczały, bo po co psuć zabawę członkom
            Komisji ?
            Więc skoro nie było innego sposobu na zastopowanie bezprawia, bo organy Państwa
            nie dają sobie rady z bezprawiem w Komisji, to musiał to zrobić Marszałek
            Sejmu. On również stoi na straży prawa w Polsce;. Wreszcie ktoś zrobił porządek
            z tym całym dziadostwem. Widzieliście miny Giertych, Macierewicza i
            Wassermanna ? Totalnie ich zaskoczyło, że znalazł sie odważny człowiek, który
            powiedział DOŚĆ. I dobrze, teraz wypowie się pewnie Trybunał Konstytucyjny co
            zrobić z tym patem.
            Rozsądni ludzie już ocenili działania i motywację prawicowych czlonkó tej
            Komisji. A dla niektórych, którym się w życiu nie powiodło i szukają kozał
            ofiarnego w postaci lewicy, zawsze górą będzie Giertych, Wasserman itd. Bo
            niektórym się wydaje że ich problemy znikną wrqaz z Kwaśniewskim,
            Cimoszewiczem...
            NIe tedy droga.

• 4xl Re: prawicowi tak samo!!! 09.07.05, 17:57
              Popieram w całości Twój post. Gdyby niektórzy wypowiadający się chociaż w
              części przejżeli przez nienawiść jaka ich oślepia, to można byłoby na tym forum
              podyskutować merytorycznie, a tak to czuję się jakbym mówił innym językiem niż
              niektórzy z tego forum. Bij, zabij już się pogubiłem nawet kogo, czerwonego,
              komunistę, czy jeszcze kogoś innego. Po co to wszystko. Chodzi o rozlew krwi
              polskiej? Czy ludzie o spokojnym charakterze, ważący zdarzenia w powadze i
              szacunku dla godności innego człowieka, obojętnie jakich jest przekonań
              politycznych , nie mają racji bytu w tym kraju? Niedługo wybory i tam kartka do
              głosowania wyrazi mój pogląd i stanowisko. Czy muszę innym ubliżać i pozbawiać
              czci i wiary?
      • luzaczek34 Cimoszewicz to tchórzliwe zero... 09.07.05, 09:46
        i tyle.
      • malinka123 Element kampanii, ukartowane wcześniej 09.07.05, 09:47
        Ludzie, przecież to wszystko było wcześniej ustawione. Ta jego niby niechęć do
        kandydowania. GDzieś był na poziomie 14 % jak się o nim mówiło, a teraz ponad
        30%. Jestem święcie przekonana,że to było właśnie ustalone. Niby to wyborcy
        jego chcą . Guzik. To specjalne podciśnienie. Teraz ma wytłumaczenie. Jak ktoś
        cokolwiek powie przeciwko niemu, to będzie element gryy wyborczej. A teraz niby
        pokazał komisji. Guzik prawda. Jemu na rękę było to wszystko.
        Nie chcę takiego prezydenta. I mam nadzieję,że kilka osób w Polsce ma podonne
        zdanie.
        A pamiętacie jak się wypiał na ludzi w czasie powodzi w 1997 roku? Też był
        wtedy TWARDY...
        malinka
        • amhu Re: Element kampanii, ukartowane wcześniej 09.07.05, 10:21
          A nie mial racji podczas powodzi w 1997 r.? Mial.Jak sie jest becwalem bez
          wyobrazni i nie ubezpiecza sie swego dobytku to jedynie placz i pojekiwanie
          pozostaje. Z jakiej to okazji mam wspoluczestniczyc w odtwarzaniu majatku
          jakiegos durnowatego Pipscinskiego? Ani to moj brat ani swat.
          Tylko mi Szanowna Malinko nie opowiadaj o solidaryzmie. To i podobne temu
          farmazony mam tam gdzie plecy traca swa szlachetna nazwe.
          • althamer Re: Element kampanii, ukartowane wcześniej 09.07.05, 11:09
            Niektórych po prostu nie stać na wykupienie ubiezpieczenia. Z wyobraźnią ma to
            niewiele wspólnego. Pomyśl o tym.
            • borrka1 Re: Element kampanii, ukartowane wcześniej 09.07.05, 11:49
              althamer napisał:

> Niektórych po prostu nie stać na wykupienie ubiezpieczenia. Z wyobraźnią ma
              to
              > niewiele wspólnego. Pomyśl o tym.

a dlaczego on ma za nich myslec?jezeli mnie nie stac na utrzymanie samochodu
              kupuje rower,jezeli maja dom,gospodarstwo i nie moga sie zabezpieczyc,znaczy
              sie ponad ich mozliwosci,niech sprzedadza i kupia cos mniejszego na miare
              swoich mozliwosci.Mamy kapitalizm,czy komunizm?jezeli on z tego gospodarstwa
              ciagnie zyski,ze mna sie nie dzieli bo to jego prywatna wlasnosc,wiec niech o
              nia prywatnie martwi sie.
              Caly normalny swiat ubezpiecza sie,biedaki nie ale i nic nie maja.
              • althamer Re: Element kampanii, ukartowane wcześniej 09.07.05, 13:10
                Ja nie krytykuję Cimoszewicza, tylko wypowiedź osoby, która uważa, że jeżeli
                ktoś czegoś nie ubiezpieczył to jest głupi. Głupota nie jest jedną jedyną
                przyczyną które wpływają na to, że ktoś sobie tego i tamtego nie ubiezpieczył.
                Są inne, niezależne.

Weźmy taki przykład: jeżeli ktoś mieszka na terenach raczej niezagrożonych
                powodzią, to czy on ma od razu cały dom ubiezpieczać? Pamiętaj, że powodź w 97
                roku była tak duża, że oberwało się także tym domom, których zagrożenie
                powodzią jest BARDZO małe. Po prostu niektórych okoliczności nie przewidzisz.
                • ppppp7 Re: Element kampanii, ukartowane wcześniej 09.07.05, 16:04
                  Masz rację. To była woda 500-letnia. Trudno się ubezpieczać od czegoś co się
                  zdarza dwa razy na tysiąclecie. W tego typu kataklizmach państwo MUSI się
                  włączyć w pomoc poszkodowanym. Od tego m.in. jest.
          • novoferm Re: Element kampanii, ukartowane wcześniej 09.07.05, 11:34
            Dobry polityk, mąż stanu powinien wiedzie co i kiedy mówic. Opinie o
            koniecznosci ubezpieczenia mogl zachoac dla siebie. Wyszła z niego wtedy i
            dzisiaj buta, arogancja, zarozumialosc, PODŁOŚC
          • didasowski Re: Element kampanii, ukartowane wcześniej 09.07.05, 11:42
            rozumiem że Ty jesteś z każdej strony ubezpieczona.
            Na wypadek wyboru kolejnego CZERWONEGO prezydenta również ??

Niech żyją tacy ludzie jak Ty i Cimoszka - daleko zajedziemy ... inne narody są
            silne bo potrafią myśleć nie tylko o swojej mało szlachetnej częsci ciała.

No ale cóż.
            OTO POLSKA WŁAŚNIE.
            • alexandersson Re: Element kampanii, ukartowane wcześniej 09.07.05, 23:26
              Dupokracja ma tą wadę, że w wyborach głosować może każdy. Głosują więc
              profesorowie i bezmózgi i obu głos w wyborach liczy sie jednakowo. Jeżeli ktoś
              na tym forum twierdzi, że Cimoszewicz wart jest głosu to raczej nie jest
              profesorem i człowiekiem myślącym. Posłuchajcie go , zdobądźcie zapis
              konferencji prasowej. Zauważycie, że sie generalnie nie nadaje. Nie sprawdził
              się jako premier, nie sprawdził się jako marszałek sejmu, nie sprawdził się
              jako minister sprawiedliwości, nie sprawdził się jako minister spraw
              zagranicznych --
          • annhor Re: Element kampanii, ukartowane wcześniej 09.07.05, 13:00
            Brawo p.Cimoszewicz! Zachował się Pan z klasą. Moje przekonanie, że jest Pan
            najlepszym kandydatem na prezydenta wzrosło.Popieram wszystkie wypowiedzi
            internautów akceptujące Pana wypowiedż w czasie powodzi /ubezpieczenie/.
        • et21 ja na nie zaglosuje, ale i tak wygra ;((((((((( 09.07.05, 10:24
        • sclavus Re: Element kampanii, ukartowane wcześniej 09.07.05, 10:36
          malinka123 napisała:

> Ludzie, przecież to wszystko było wcześniej ustawione. Ta jego niby niechęć
          do
          > kandydowania. GDzieś był na poziomie 14 % jak się o nim mówiło, a teraz ponad
          > 30%. Jestem święcie przekonana,że to było właśnie ustalone. Niby to wyborcy
          > jego chcą . Guzik. To specjalne podciśnienie. Teraz ma wytłumaczenie. Jak
          ktoś
          > cokolwiek powie przeciwko niemu, to będzie element gryy wyborczej. A teraz
          niby
          >
          > pokazał komisji. Guzik prawda. Jemu na rękę było to wszystko.
          > Nie chcę takiego prezydenta. I mam nadzieję,że kilka osób w Polsce ma podonne
          > zdanie.
          > A pamiętacie jak się wypiał na ludzi w czasie powodzi w 1997 roku? Też był
          > wtedy TWARDY...
          > malinka

Dobrze, że tylko KILKA...
        • krakowiak47 malinka123 napisała 09.07.05, 10:59
          malinka123 napisała:

> I mam nadzieję,że kilka osób w Polsce ma podonne
          > zdanie.
          KILKA! Nie więcej!
          • novoferm Re: malinka123 napisała 09.07.05, 11:35
            KILKA(NAŚCIE) MILIONÓW
      • sclavus Re: Tchórz!!! 09.07.05, 10:30
        Ty napewno przespałeś najważniejsze!!!
        Komisja nie jest ponad prawem a na wet ponad wszystkim i wszystkimi....
        A może po prosto masz braki w QI (założę się, że dobijasz zaledwie do 15,5)
        Twoja wypowiedź jest godna dokładnie wygolonego wszechpolaka - dokładnie, bo
        jak wszechpolak łeb goli, to razem z rozumem.... c.b.d.u.
        • henryslaw andrzej 09.07.05, 13:06
          pan cimoszewisz przed komisja wykonal bred gensa,
          taniec na glowie jesli ktos nie wie.
      • sclavus Re: Tchórz!!! 09.07.05, 10:35
        przemek_pl napisał:

> Jego Ekscelencja, marszalek Sejmu Najjasniejszej, to pozbawiony honoru tchorz!
        > Marszalek Sejmu gardzi Sejmem i Konstytucja!
        > Momo, co za kraj!

O wiele bardziej widocznie i z wypięciem gołej dupy robią to na co dzień
        Giertych, Macierewicz, Wasserman, Miodowicz - i obrażają nie tylko sejm i
        konstytucję, ale cały naród a więc i ciebie...
        W zaślepieniu nienawiścią pozwalasz, żeby z ciebie samego robili sobie
        największe jaja... Jakiś łatwo manipulowalny jesteś...
        • krzszy1 Re: Tchórz!!! 09.07.05, 12:55
          Nie wszystko porno co jest gołe, nie wszystko gołe co się świeci...różowo-
          czerwona propaganda zmieniła Ci postrzeganie świata . -sam się wylecz z
          czerwonego wirusa," specjalisto" od ślepoty i nienawiści, Cimoszewicz to
          człowiek bez honoru ( obiecał nie kandydować ) służący od wielu lat bolszewikom
          -ale jest taki śliczny i jak ładnie mówi o tolerancji, przebaczaniu i uczciwości
          .Czerwone jest wredne!!!!!!!Ale idioci znowu na niego zagłosują.
    • aguti CZERWONY BUC POKAZAŁ SWOJĄ KOMUSZA TWARZ 09.07.05, 09:39
      DRUGI KWACH!!!
      • arahat1 prawicowe BUCe POKAZAja SWOJĄ nienawisc 09.07.05, 09:40
        caly czas!!! STOP terroryzmowi prawicy!!!!
        • aguti ONI NIE KANDYDUJĄ NA PREZYDENTA ! 09.07.05, 09:49
          !!!
          • messer9 Ale działają na rzecz innych kandydatów. 09.07.05, 10:06
            • srstrzala TO JENAK RÓŻNICA !!! 09.07.05, 11:18
              • pe1 NIE MA RÓŻNICY, TO JEDNA PRAWICOWA SITWA! 09.07.05, 13:08
      • erg_samowzbudnik [...] 09.07.05, 10:51
        • adam0001 [...] 09.07.05, 11:10
          • kor.nick CIMOSZKO PONAD BAŁWANAMI !!! 09.07.05, 11:58
        • gabbriell Re: CZERWONY BUC POKAZAŁ SWOJĄ KOMUSZA TWARZ 09.07.05, 11:48
          erg_samowzbudnik napisał:

> aguti napisał:
          Niby wielbiciel LEMA,czyli powinieneś byc inteligentny,a tyu tylko ciota-
          plotkara.
          >
          > > DRUGI KWACH!!!
          > A tak chciało by sie posłuchać " opowiastki spod ciemnej gwiazdki"
    • krzysztof-kowalski Brawo - dość dla "oszołomów" ! 09.07.05, 09:40
      Brawo !!!
      Zrobił co powienien zrobić. Nie dyskutuje się z pseudo-politykami.
      • amhu Re: Brawo - dość dla "oszołomów" ! 09.07.05, 10:22
        Przede wszystkim nie rozmawia sie z lobuzami.
    • anty5 Brawo Cimoszko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.07.05, 09:42
      Z tymi CHAMAMI z komisji należy tak postępować!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • bespowrotnie Re: Brawo Cimoszko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.07.05, 10:19
        tak może mam sam też tak postępować i Wklupać policjanotowi bo nie uważam ze
        łamie prawo. TAK wszyscy bądzmy pod prawem i wymierzajmy osądy wedlug siebie.
        Dziwie się ze za brak takie zachowanie nie ma kar. PO wyrzuca z swoich szeregów
        każdego z małe przewinienia. Ale go to nikt nie ma jak skarcić bo jest ponad
        partyjny JUZ czujący sie jak prezydent i postepujący jak poprzedni.

a Qu.. tylko element zagrywki wielkiego planu sld. "JAK przelać głosy
        Cimoszewicza na głosy Partyjne SLD"
        • messer9 Re: Brawo Cimoszko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.07.05, 10:27
          Zmień lekarza ten cie oszukuje...
        • gabbriell Re: Brawo Cimoszko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.07.05, 11:55
          bespowrotnie napisał:

> tak może mam sam też tak postępować i Wklupać policjanotowi bo nie uważam ze
          > łamie prawo. TAK wszyscy bądzmy pod prawem i wymierzajmy osądy wedlug siebie.
          > Dziwie się ze za brak takie zachowanie nie ma kar. PO wyrzuca z swoich
          szeregów
          >
          > każdego z małe przewinienia. Ale go to nikt nie ma jak skarcić bo jest ponad
          > partyjny JUZ czujący sie jak prezydent i postepujący jak poprzedni.
          >
          > a Qu.. tylko element zagrywki wielkiego planu sld. "JAK przelać głosy
          > Cimoszewicza na głosy Partyjne SLD"
          jeśli napisałos to po to zeby pokazać jaki głupi jest elektorat prawicy,to
          niepotrzebna prowokacja.Wszyscy wiedzą że to intelektualni inaczej.
      • didasowski Re: Brawo Cimoszko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.07.05, 11:54
        Pamiętaj że jak wygra to z tobą też tak postapi,
        Już widzę to przemówienie:
        "Kochany narodzie" jako prezydent stoję ponad prawem więc mam was teraz
        wszystkich w D ... a na dowód że mam do tego prawo posłuże się paragrafem takim
        i takim ustęp taki i taki ...
        A potem zobaczymy plecy kolejnego "naszego" prezydenta.

OBY NIE !!!

• gabbriell Re: Brawo Cimoszko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.07.05, 11:58
          didasowski napisał:

> Pamiętaj że jak wygra to z tobą też tak postapi,
          > Już widzę to przemówienie:
          > "Kochany narodzie" jako prezydent stoję ponad prawem więc mam was teraz
          > wszystkich w D ... a na dowód że mam do tego prawo posłuże się paragrafem
          takim
          >
          > i takim ustęp taki i taki ...
          > A potem zobaczymy plecy kolejnego "naszego" prezydenta.
          >
          > OBY NIE !!!
          >
          Jeśli zrobi to zgodnie z OBOWIĄZUJĄCYM PRAWEM to nie będzie w tym nic złego.Jak
          idioci tworzą prawo,to trudno.Wybierz mądrych,a nie romanka-ósmego pasażera
          Nostromo.
    • skorad Brawo panie Cimoszewicz 09.07.05, 09:42
      Nareszcie ktos postawil sie tej smiesznej "komisji" z "panem" Giertychem na
      czele. Znalazl sobie miejsce na pokazanie sie w telewizji.
    • radiomaryja1 suuuuuper 09.07.05, 09:43
      Cimoszko pokazał debilom, gdzie ich miejsce, kury im pasać, a nie za interpretowanie prawa sie brać; brawo Panie Wlodzimierzu !!!!!! ;))))))))
      • ax4 Re: suuuuuper 09.07.05, 09:47
        co za bezczelnosc, towarzysza panem nazywac, taka obelga
        • radiomaryja1 [...] 09.07.05, 10:02
    • karol113 Czy chcecie takiego prezydenta? 09.07.05, 09:46
      Współczuje Wam komuszki. Macie kandydata co zachowuje się jak Lepper i
      krzyczycie, że tak ładnie postąpił. Takie niezrównoważone zachowania przystoją
      może na zebraniu sołectwa w Hajnówce, ale nie chciałbym drżeć jaki numer wywinie
      nasz prezydent jadąc gdziekolwiek z wizytą.
      • messer9 Re: Czy chcecie takiego prezydenta? 09.07.05, 10:23
        Czlowieku co ty pierniczysz? Czy czytales toco napisales? A czym sie rozni
        Hajnowka od zagranicy? Facet powiedzial prawde a ty od razu o komuchach. Prawda
        nie jest czerwona badz czarna ona jest uniwersalna.
    • szatan33 Re: Komisja ds. PKN Orlen przesłuchuje Cimoszewic 09.07.05, 09:48
      To nie komisja a banda głupców, którzy chcą za wszelką cenę błysnąć.
      • gosik_p Re: Komisja ds. PKN Orlen przesłuchuje Cimoszewic 09.07.05, 10:25
        Mnie to przypomina Swieta Inkwizycje - jakkolwiek sie ie zachowasz, bedziesz
        oskarzony o bycie sluga szatana. A dlaczego czlonkowie komisji nie chca
        przestrzegac prawa, chociazby zwyklych zasad dobrego wychowania?
        • aronii Re: Komisja ds. PKN Orlen przesłuchuje Cimoszewic 09.07.05, 13:18
          Nietety, aby stosować zasady dobrego wychowania trzeba je znać (najczęściej
          wynosi się je z domu).
    • dankowalski Niektórzy mogą byc ponad prawem! 09.07.05, 09:48
    • aguti CIĄG DALSZY JAK U KWACHA !! 09.07.05, 09:53
      UCIECZKA A TERAZ KONFERENCJA PRASOWA TAK JAK ZROBIŁ CZERWONY KWAŚNIEWSKI-CZYŻBY
      TEŻ PORTKI PEŁNE STRACHU PRZED KOMISJĄ?!
      • marakuja1 strach przed debilizmem komisji 09.07.05, 10:05
        to nie strach przed komisją, lecz strach przed debilizmem posłów siedzących w
        komisji. a to dwie różne sprawy
        • amhu Re: strach przed debilizmem komisji 09.07.05, 10:24
          To nie strach, taki czy owaki, wzgledem komisji. Pogarda. I to w pelni
          uzasadniona.
    • sgos Cimoszewicz pajacuje 09.07.05, 09:54
      To powinno obniżyć jego notowania o kilka punktów ,ale i tak zbyt mało .
      • pe1 Re: Cimoszewicz pajacuje 09.07.05, 13:13
        POWINNO to się trochę myśleć logicznie, a z tym jak widać kiepsko

Skoro komisja ma beznadziejne notowania i 90% społeczeństwa uważa, że to stado
        baranów nadużywających władzy do walki politycznej, to utarcie jej nosa
        przysporzy punktów Cimoszewiczowi, a nie obniży
    • crackersss ZNOKAUTOWAŁ BUUUUHAAAAAAAAAAAAHAAAAAAAAAA!!!!!!!!! 09.07.05, 09:55
      Od kiedy ktoś kto ucieka z ringu jest zwycięzcą????? Tzn. że Gołota znokautował
      Taysona??? Cimoszewiczowe wazeliniarstwo Wyborczej bije wszelkie rekordy...
      • aguti PORÓWNANIE Z GOŁĄTĄ IDEALNE-PEŁNE TCHÓRZOSTWO 09.07.05, 09:56
        !!!
        • aguti Re: PORÓWNANIE Z GOŁOTĄ IDEALNE-PEŁNE TCHÓRZOSTWO 09.07.05, 10:05
      • karol113 Re: ZNOKAUTOWAŁ BUUUUHAAAAAAAAAAAAHAAAAAAAAAA!!!! 09.07.05, 09:56
        Agora boi się, że komuchy zostaną odsunięte od władzy. Ciekawe czemu ?
        • et21 Re: ZNOKAUTOWAŁ BUUUUHAAAAAAAAAAAAHAAAAAAAAAA!!!! 09.07.05, 10:27
          ... i czasopisma...? ;)
    • kurdt79 Re: Komisja ds. PKN Orlen przesłuchuje Cimoszewic 09.07.05, 09:56
      Brawo Włodek!!!!!!!!!Giertych baran jeden był zielony ze złości nie udało mi
      sie znow kogos obrzucac błotem
      • marakuja1 BRAWO !!! 09.07.05, 10:06
        BRAWO !!! BRAWO !!! BRAWO !!! BRAWO !!! BRAWO !!! BRAWO !!! BRAWO !!! BRAWO !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka