Dodaj do ulubionych

Komisja ds. PKN Orlen przesłuchuje Cimoszewicza

• emulec Wiekszy kpiarz niz Kwas 09.07.05, 11:55
      Czlowiek ponad prawem. Totalny ignorant. Jesli ten czlowiek zostanie
      prezydentem to Polska sklada sie w wiekszosci z bylych ubekow.
      • gabbriell Re: Wiekszy kpiarz niz Kwas 09.07.05, 12:04
        emulec napisał:

> Czlowiek ponad prawem. Totalny ignorant. Jesli ten czlowiek zostanie
        > prezydentem to Polska sklada sie w wiekszosci z bylych ubekow.
        zgadzam się w całej rozciągłości jak nigdy.Masz 100% racji.Nigdy nie
        potrafiłbym tak opisać romanka-ósmego pasażera Nostromo.
    • alexandersson Rób co chcesz.... 09.07.05, 11:59
      Rób jak uważasz, głosuj na WC. Tylko nie kłam co do komunizmu i nie wmawiaj ż
      ebyło tak fajnie...:)
      • wrr1111 Re: Rób co chcesz.... 09.07.05, 12:07
        Kogo wybierzemy. Jeżeli nie ma właściwego kandydata - nie powinny odbywac się
        wybory? Drugi "taki sam" jak piszecie nie jest potrzebny. Szkoda śiły, czasu i
        pieniędzy na pokrycie niosących za tym zmian...
      • gabbriell Re: Rób co chcesz.... 09.07.05, 12:08
        alexandersson napisała:

> Rób jak uważasz, głosuj na WC. Tylko nie kłam co do komunizmu i nie wmawiaj ż
        > ebyło tak fajnie...:)
        fajnie????to zależy z czym porównamy.Jeśli z normalnoscią taką jak ja to
        rozumiem to fajnie nie było,ale jeśli porównamy to z tym co jest obecnie,to
        było bardzo fajnie.Po prostu wpadliśmy z deszczu pod rynnę.
    • imponderabilium Za to zachowanie Cimoszewicza z kampanią nie ma 09.07.05, 12:01
      nie wspólnego...

Cimoszewicz znów próbuje być jedynym sprawiedliwym. Tego typu zachowanie,
      obliczone - podobnie jak miesięczne wahania nad powrotem "z Sulejówka" - na
      zyskanie poparcia są dowodem świetnego PR przyszłego prezydenta (bo wszystko
      wskazuje, że nim zostanie...).
      • gabbriell Re: Za to zachowanie Cimoszewicza z kampanią nie 09.07.05, 12:10
        imponderabilium napisał:

> nie wspólnego...
        >
        > Cimoszewicz znów próbuje być jedynym sprawiedliwym. Tego typu zachowanie,
        > obliczone - podobnie jak miesięczne wahania nad powrotem "z Sulejówka" - na
        > zyskanie poparcia są dowodem świetnego PR przyszłego prezydenta (bo wszystko
        > wskazuje, że nim zostanie...).
        ON prowadzi kampanie i to własną i ma do tego prawo.A że jest jednym z
        nielicznych sprawiedliwych,to już nie Jego wina.
    • lusia39 Re: Komisja ds. PKN Orlen przesłuchuje Cimoszewic 09.07.05, 12:03
      Bardzo dobrze zrobil bo z tymi co tam siedza nie mozna rozmawiac
      jedna wielka nienawiesc bron panie od takich ludzi brawo panie
      Cimoszewicz
    • listek86 Re: Komisja ds. PKN Orlen przesłuchuje Cimoszewic 09.07.05, 12:04
      Wygra wybory, wypunktuje i wyjdzie...
    • lukasiewiczr Re: Komisja ds. PKN Orlen przesłuchuje Cimoszewic 09.07.05, 12:09
      A tzw. eksperci czytaja ustawy jak im każą mocodawcy z Komisji. Nic to, że
      ustawa stanowi inaczej, ale zapotrzebowanie jest na opinię, która z prawem nie
      ma nic wspólnego. Bo Prawo mówi:"Art. 6. Jeżeli w trakcie postępowania
      prowadzonego przez komisję zostanie ujawniona okoliczność, która mogłaby
      wywołać wątpliwości co do bezstronności członka komisji przy wykonywaniu
      czynności przesłuchania osoby wezwanej przez komisję, ulega on wyłączeniu z tej
      czynności na wniosek osoby wezwanej lub członka komisji; przepis art. 5 ust. 2
      stosuje się odpowiednio. Art. 5. Po rozpatrzeniu wniosku komisja decyduje, w
      drodze uchwały, o wyłączeniu posła; w głosowaniu nie bierze udziału poseł,
      którego dotyczy wyłączenie. Jeżeli wnioski dotyczą takiej liczby członków
      komisji, że uniemożliwia to przeprowadzenie głosowania, uchwałę w sprawie
      wyłączenia podejmuje Prezydium Sejmu" (U S T A W A Sejmu Rzeczypospolitej
      Polskiej z dnia 21 stycznia 1999 r. O SEJMOWEJ KOMISJI ŚLEDCZEJ
      • gabbriell Re: Komisja ds. PKN Orlen przesłuchuje Cimoszewic 09.07.05, 12:12
        lukasiewiczr napisał:

> A tzw. eksperci czytaja ustawy jak im każą mocodawcy z Komisji. Nic to, że
        > ustawa stanowi inaczej, ale zapotrzebowanie jest na opinię, która z prawem
        nie
        > ma nic wspólnego. Bo Prawo mówi:"Art. 6. Jeżeli w trakcie postępowania
        > prowadzonego przez komisję zostanie ujawniona okoliczność, która mogłaby
        > wywołać wątpliwości co do bezstronności członka komisji przy wykonywaniu
        > czynności przesłuchania osoby wezwanej przez komisję, ulega on wyłączeniu z
        tej
        >
        > czynności na wniosek osoby wezwanej lub członka komisji; przepis art. 5 ust.
        2
        > stosuje się odpowiednio. Art. 5. Po rozpatrzeniu wniosku komisja decyduje, w
        > drodze uchwały, o wyłączeniu posła; w głosowaniu nie bierze udziału poseł,
        > którego dotyczy wyłączenie. Jeżeli wnioski dotyczą takiej liczby członków
        > komisji, że uniemożliwia to przeprowadzenie głosowania, uchwałę w sprawie
        > wyłączenia podejmuje Prezydium Sejmu" (U S T A W A Sejmu Rzeczypospolitej
        > Polskiej z dnia 21 stycznia 1999 r. O SEJMOWEJ KOMISJI ŚLEDCZEJ

czy musze ci pisać ze jako jeden z nielicznych masz moje uznanie i szacunek???
        Przynajmniej do momentu aż je stracisz,ale chyba na to się nie zanosi.
      • listek86 Re: Komisja ds. PKN Orlen przesłuchuje Cimoszewic 09.07.05, 15:09
        I wszystko jasne :-)
    • www.podroznicy.tk Pan Cimaszewicz brat Millera nie chce go na prezyd 09.07.05, 12:09
      uk.f306.mail.yahoo.com/ym/ShowFolder?YY=39093&inc=25&order=down&sort=date&pos=0&view=a&head=b&box=Inbox

Oto dowod podobne fryzury
      • gabbriell Re: Pan Cimaszewicz brat Millera nie chce go na p 09.07.05, 12:17
        www.podroznicy.tk napisał:

> uk.f306.mail.yahoo.com/ym/ShowFolder?YY=39093&inc=25&order=down&sort=date&pos=0&view=a&head=b&box=Inbox
        >
        > Oto dowod podobne fryzury
        większość ludzi w pewnym wieku siwieje i trudno strzyc sie na PUNKA.Niektórzy
        stają się skinami,ale ja będę głosował na w miarę normalnego.
    • luzaczek34 .....KTO DOGONI PSA, KTO DOGONI PSA..... 09.07.05, 12:09
      WC uciekł...
    • unimix Następny do zgnojenia przez komisję 09.07.05, 12:11
      Zrobią wszystko żeby przypadkiem Cimoszewicz nie wygrał wyborów,jak widzę
      Giertycha z Macierewiczem to noż otwiera się w kieszeni.
      Trzymaj się Włodek !!!
      • gabbriell Re: Następny do zgnojenia przez komisję 09.07.05, 12:20
        unimix napisał:

> Zrobią wszystko żeby przypadkiem Cimoszewicz nie wygrał wyborów,jak widzę
        > Giertycha z Macierewiczem to noż otwiera się w kieszeni.
        > Trzymaj się Włodek !!!

Są tyle warci co pozostałości po psie na chodniku.Za mali i za tępi.
    • krusek.fm komisja nie zmierza do wyjaśnienia sprawy Orlenu, 09.07.05, 12:12
      jej prace to czysta fikcja i gra polityczna, darmowa kampania wyborcza m.in.
      niejakiego Giertycha, za nasze pieniądze robi sobie kampanie wyborczą we
      wszystkich mediach, żenada....,
    • chamzbmw szkoda ze nie dostal pala po lbie 09.07.05, 12:14
      od strazy marszalkowskiej.. tak wyglada stosunek do prawa kandydata na
      prezydenta
      • gabbriell Re: szkoda ze nie dostal pala po lbie 09.07.05, 12:23
        chamzbmw napisał:

> od strazy marszalkowskiej.. tak wyglada stosunek do prawa kandydata na
        > prezydenta
        to co piszesz to nawoływanie do przemocy.Jest karalne.A prawa to Gimoszka
        przestrzega bo jako jedyny je zna.Czym różni się od tego cyrku straceńców.Ta
        komisja to wyłudzenie pieniedzy podatników.Darmowa kampania wyborcza
        prawicowych oszołomów
        • chamzbmw Re: szkoda ze nie dostal pala po lbie 09.07.05, 12:40
          a co to za prawo ktore zna? chyba pierwsze prawo sld - czlonkowie partii zawsze
          ponad prawem
      • uu1 Re: szkoda ze nie dostal pala po lbie 09.07.05, 12:23
        Sam sobie wymyśliłeś nicka? Fajny.
    • ukropek Re: Komisja ds. PKN Orlen przesłuchuje Cimoszewic 09.07.05, 12:17
      Ibardzo dobrze się stało,pan WC pogrzebał swoje wyborcze szanse,
      bo pokazał narodowi kto on zacz....ha ha ha ha
      • gabbriell Re: Komisja ds. PKN Orlen przesłuchuje Cimoszewic 09.07.05, 12:25
        ukropek napisał:

> Ibardzo dobrze się stało,pan WC pogrzebał swoje wyborcze szanse,
        > bo pokazał narodowi kto on zacz....ha ha ha ha
        chyba sobie kpisz.Pogrzebał komisje ale nie swoje szanse.Udowodnił ze są
        śmieszni i zapluci w swej nikczemnej złości.
      • uu1 Re: Komisja ds. PKN Orlen przesłuchuje Cimoszewic 09.07.05, 12:27
        Wydaje się, że naród nie składa się z samych <ukropków>.
        • ukropek Re: Komisja ds. PKN Orlen przesłuchuje Cimoszewic 09.07.05, 12:31
          Obyś miał rację,to pan WC miałby szansę jak świnia w rzeżni ha ha ha ha
          • uu1 Re: Komisja ds. PKN Orlen przesłuchuje Cimoszewic 09.07.05, 12:33
            Zmieniam treść. <ukropków> kulturalnych, błyskotliwych i z poczuciem humoru.
            Tak trzymaj.
            • ukropek Re: Komisja ds. PKN Orlen przesłuchuje Cimoszewic 09.07.05, 12:41
              Najpierw ubezpiecz się i głosuj....ha ha ha
              • uu1 Re: Komisja ds. PKN Orlen przesłuchuje Cimoszewic 09.07.05, 12:51
                O, dobre rady w cenie. <ukropek> jest również mądry i chętnie dzieli się tą
                mądrościa z innymi.
      • pantanal Obys byl dobrym prorokiem 09.07.05, 13:31
        bo chyba jednak nie jestes
    • zolenderek Re: Komisja ds. PKN Orlen przesłuchuje Cimoszewic 09.07.05, 12:17
      Brawo Cimoszewicz. Wreszcie ktoś postawił sie oszołomom z tzw. Komisji.Śledzę
      działania "Komisji" od poczatku i nie potrafię nijak powiązać dziąłań komisji z
      Orlenem. Było powiedzenie słoń a sprawa polska, teraz w miejsce słonia chyba
      należy wstawić Orlen.
    • adax1 Komisja ds. PKN Orlen przesłuchuje Cimoszewic 09.07.05, 12:18
      koński łeb się lekko wkurzył, oby tylko odgłosów paszczowych nie zaczałą wydawać
    • domk1 CIMOSZEWICZ OLAŁ KOMISJĘ OSZOŁOMÓW 09.07.05, 12:18
      I bardzo dobrze - ktoś wreszcie tym facetom wprost powiedział, że są świrami.
    • mago13 Nowaczyk ekspert Giertych 09.07.05, 12:18
      Nowaczyk zasiadała w zarządzie Pozmeat, posiadała razem z bratem ,bratową i
      szwagierką akcje, w 2004 r.miała sprawę w sądzie apelacyjnym przegrała a
      kasację którą wniosłą Sąd Najwyższy odrzucił.To jaki z niej ekspert,no chyba że
      przyjąć, że jej wspólniczka z którą wniosła pozew , jest ze Śremu,rodzinnego
      miasta Giertycha
      • mlodygniewny1 Nowaczy i Giertych są ze Śremu?! 09.07.05, 12:25
        no to rzeczywiscie wybitny rzetelny i obiektywny ekspert komisji sledczej.
        szef uop nowek i general libera - kolejni eksperci komisji,to takze wybitni
        i obiektywni eksperci,bo sa kolesiami czlonka komisji miodowicza-szefa
        kontrwywiadu oraz macierewicza- szefa msw,autora afery teczkowej.super.
    • ojdipuss Re: Komisja ds. PKN Orlen przesłuchuje Cimoszewic 09.07.05, 12:19
      Zgadzam się w zupełności z moim przedmówcą.. Mało tego Pan Cimoszewicz nie powie
      nic ciekawego.. nie zdziwiłbym się gdyby na każde pytanie Cimoszewicz odmawiał
      odpowiedzi.. swoją drogą zgadzam się z Nim w kwestii chamskiej kampani
      wyborczej. Sądzę, że potraktowanoby Jego tak samo jak Panią Kwaśniewską.

Oby wykluczyli członków których chce Pan Marszałek, a nasz miejmy nadzieję
      przyszły Prezydent.
      • gabbriell Re: Komisja ds. PKN Orlen przesłuchuje Cimoszewic 09.07.05, 12:27
        ojdipuss napisał:

> Zgadzam się w zupełności z moim przedmówcą.. Mało tego Pan Cimoszewicz nie
        powi
        > e
        > nic ciekawego.. nie zdziwiłbym się gdyby na każde pytanie Cimoszewicz odmawiał
        > odpowiedzi.. swoją drogą zgadzam się z Nim w kwestii chamskiej kampani
        > wyborczej. Sądzę, że potraktowanoby Jego tak samo jak Panią Kwaśniewską.
        >
        > Oby wykluczyli członków których chce Pan Marszałek, a nasz miejmy nadzieję
        > przyszły Prezydent.
        nie zgadzam się z Tobą w jednym:On ma zawsze coś ciekawego do powiedzenia.
    • japak2 Re: Komisja ds. PKN Orlen przesłuchuje Cimoszewic 09.07.05, 12:22
      Nie jestem fanem Cimoszki, ale przyznaję że zachował się jak facet z jajami. W
      końcu ktoś przypomniał "komisarzom" do czego została powołana komisja.
    • repres1 No to Cimoszko z pewnością ma jeden głos mniej. 09.07.05, 12:23
      Jestem "elektoratem lewicowym", ale dziś po raz kolejny jaskrawo dostrzegam, że
      arogancja to cecha władców Rzeczypospolitej. Nie pozwólmy żeby nadal rządzili
      nami władcy Rzeczypospolitej. To jest nasz kraj - nie ich.
      Nie głosowałem ani na Giertych, ani na Wasermana, ale oni są moimi
      przedstawicielami. Przyznaję, że wśród moich przedstawicieli nie brakuje
      pajaców, ale ten gbur Cimoszewicz nie ma prawa mnie tak lekceważyć. Dość już
      komunistycznej buty. Nikt nie będzie stawiał się ponad prawem i uzurpował sobie
      prawa oceny w jakim kierunku mają prowadzić postępowanie organy śledcze.
      Śledztwo ma prawo badać także "nietrafne kierunki", bo inaczej nie byłoby
      śledztwem tylko postępowaniem sądowym. Jeśli ktoś tego nie rozumie - nie
      rozumie państwa prawa.
      Wiem, że organy tego państwa, a w szczególności wymiar sprawiedliwości są
      dalekie od ideału. Od lat apeluję o " rewolucję" w wymiarze sprawiedliwości.
      Wiem co piszę, bo jestem wewnątrz tego wymiaru. I wiem, że prawo jest "inne"
      dla różnych "grup". Wiem, że ważniejsze od tego co jest przedmiotem sprawy bywa
      kto jest przedmiotem sprawy. Jest to wstrętne, ale niestety prawdziwe. Dziś
      ludzie, którzy sprzyjają takiemu układowi dostali wyraźny sygnał: możemy tak
      działać dalej. Szkoda, że nie będę mógł uczciwie zarabiać na chleb. Wejść w
      układ nie potrafię (a właściwie nie chcę). No coż, w USA jest jeszcze wiele
      azbestu do zerwania. Wrócę gdy Polska będzie krajem jej obywateli.
      Cieszcie się miłośnicy Cimoszki, że macie "twardego" kandydata. Józef Stalin
      też był twardy. Was wolność i władza obywateli przeraża.
    • ghj1 Brawo Cimoszewicz 09.07.05, 12:24
      Ostatnie wnioski złożone przez faszystę giertycha potwierdzają słuszność
      postępowania Cimoszewicza.
    • izik48 Re: Komisja ds. PKN Orlen przesłuchuje Cimoszewic 09.07.05, 12:24
      To ogólnie kpina z nas wszystkich.Ale tak postepujacy mąż stanu nie powinien
      reprezentować nas zarowno na arenie krajowej jak i zagranicznej/pomimo dobrego
      przygotowania/.Prawo jest rowne dla wszystkich bez wzgledu na to czy staje sie
      np. przed glupim prokuratorem czy sedzia.
      • bprzybysz spadaj 09.07.05, 12:25
      • rs_gazeta_forum Re: Komisja ds. PKN Orlen przesłuchuje Cimoszewic 09.07.05, 12:29
        Tak, to znaczy jak?
        Przecież postąpił zgodnie z ustawą sejmową, gdzieś powyżej cytowaną.
        A to, że wygląda to na walkę polityczną, samo z siebie świadczy o stronniczości
        członków komisji.
        Poza tym, jak piszesz "nas wszystkich", to dodawaj, że myślisz o sobie w liczbie
        mnogiej.
    • bprzybysz Nie chce ale musze zaglosowac na pana C. 09.07.05, 12:24
      Po co tyle gadania? Politykom sie wydaje, ze zyja w 40 mln kraju idiotow. I po
      co sie podniecac, ze Kwakwakwazarazzwariujekwakwaczynski chce nam zrobic
      'dobrze' skoro ma nas w dup**
      A tak na marginesie, z checia dorwal bym tego pedzia Romka i wsadzil mu jedna po
      drugiej, 10 teczek w jego niewyzyte dupsk*
    • jerzywal Komisja chciała przesłuchać ale im się nie udał po 09.07.05, 12:25
      Popieram działanie Włodzimierza Cimoszewicza. Już mam dawno dośc wysokiej
      komisji puszącej się i dającej swoje głupawo-reklamowe koncerty.
      Jeśli komisja chce przesłychać Cimoszewicza to ma do tego prawo jak będzie
      miała podstawy i uczciwych członków. Twierdzą, że podstawy do przesłuchania
      mają o uczciwości są sami przeświadczeni na tak Ja jestem przekonany, że nie są
      uczciwy. Giertych daje co chwilę popis dający do zrozumienia, że tylko on ma
      prawo do wydawania opinii.
      Ja chcę mieszkać w prawdziwym państwie prawa. Dotychczasowa komisja utwierdza
      mnie, że prawo zależy od tego gdzie się siedzi.
    • kamad20 Re: Komisja ds. PKN Orlen przesłuchuje Cimoszewic 09.07.05, 12:27
      Ten tępy ból , który widać w jego oczach to chyba wspomnienia z dzieciństwa.
      To pewno było straszne.
    • iwa7 Re: Komisja ds. PKN Orlen przesłuchuje Cimoszewic 09.07.05, 12:29
      Sprawa nie jest jednoznaczna. Dura lex sed lex - to dotyczy nas wszystkich, tzn.
      pana Cimoszewicza, ale członków "Komisji..." TEŻ !!!
      Myślę, że członkowie Komisji muszą zająć się sprawą, do rozwiązania której
      zostali powołani.
      Wielokrotnie zachowywali się skandalicznie, aż natrafili na przeciwnika jakim
      okazała się pani Kwaśniewska, która publicznie i z tamtego miejsca obnażyła
      prawdziwe oblicza członków Komisji - ich intencje i zamiary nie mające nic
      wspólnego z rozwiązaniem "sprawy orlenowskiej".
      Pan Cimoszewicz swoim postępowaniem zmusił Komisję do zajęcia się "sprawą
      orlenowską" i "zablokował polowanie na czarownice", które to Komisja uprawia
      niemal od początku jej powołania.
      Myślę, że na ten moment pan Cimoszewicz nie miał innego wyjścia jak
      zaprotestować przeciwko łamaniu prawa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka