starucha_izergiel 11.07.05, 07:40 Straszne, straszne! Przecież to najzwyczajniejsza sekta! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lux-ex-silesia "GEJE NEI WEJDĄ DO KRÓLESTWA NIEBIESKIEGO" 11.07.05, 07:53 "GEJE NEI WEJDĄ DO KRÓLESTWA NIEBIESKIEGO" - mówił ordynariusz diecezji łowickiej ks. biskup Józef Zawitkowski. A jednak Katechizm Kościoła Katolickiego uczy czego innego. "Powinno się traktować te osoby z szacunkiem, współczuciem i delikatnością. Powinno się unikać wobec nich jakichkolwiek oznak niesłusznej dyskryminacji". KKK 2358. Czy uczynił to biskup Zawitkowski, porównując gejów z bałwochwalcami i odmawiając im możliwości zbawienia? Boże Miłosierdzie ogarnia jednak również tych, którzy nie radzą sobie ze zwoją sekzualnością. Za gejów trzeba się modlić, również za byłego ordynariusza poznańskiego bpa. Petza. Dziwne jest to, że bp. Zawitkowski swego czasu zaciekle bronił bpa. Petza przed zarzutami, które potwierdził sam Watykan. Nota bene dzięki bezpośredniej interwencji kardynała Ratzingera, obecnego Ojca Świętego. Nie jest dobrze, gdy Pasterz diecezji łowickiej stosuje dwie miary. Odpowiedz Link Zgłoś
surfer1 Re: "GEJE NEI WEJDĄ DO KRÓLESTWA NIEBIESKIEGO" 11.07.05, 08:26 Katechizm mówi o ludziach o skłonnościach homoseksualnych ale nie o tych, którzy uprawiają te stosunki i jeszcze afiszują się tym. a to jak się zna biblię to jest grzech . Przykład Sodomy. Odpowiedz Link Zgłoś
mr.bboy Re: "GEJE NEI WEJDĄ DO KRÓLESTWA NIEBIESKIEGO" 11.07.05, 08:32 i oto co KK ma do zaoferowania ludziom dzisiaj. sam sklada sie w 90% z chlopkow co powoduje, ze jest tylko i wylacznie dla chlopkow. Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito 10% ksiezy skazanych na wieczne potepienie! 11.07.05, 08:53 To straszne i to za samo bycie gejem, niezaleznie, czy praktykujacym (seks zakazany), czy nie. A co z tymi, do ktorych nie dotarla madrosc i troska pana, bo nie wiem, czy nazywajac go ksiedzem, nie obrazilbym ksiezy, arcybiskupa... Odpowiedz Link Zgłoś
mlodaweszpolska Popieram davidmors! 11.07.05, 12:48 Nie daj się. Wszystkie Młode WszyPolskie są z Tobą! Kochamy Cię! Do zobaczenia na spotkaniu z Wodzem! Zabierz sexi bieliznę! Acha, Twoja kolej wstąpić na Lepką Pałkę Romana! Odpowiedz Link Zgłoś
lux-ex-silesia Re: "GEJE NEI WEJDĄ DO KRÓLESTWA NIEBIESKIEGO" 11.07.05, 09:01 Słusznie! A jednak hierarchowie Kościoła powinni kochać grzeszników a zarazem nienawidzić ich grzechów. To jednyna droga. Św. Paweł sam tego doświadczył. Natomiast gorszenie kleryków przez bpa. Petza nie spotkało się ze strony bpa. Zawitkowskiego ze stosownym potępieniem tego grzechu. I tu leży pies pogrzebany! Odpowiedz Link Zgłoś
mmos1 Re: "GEJE NEI WEJDĄ DO KRÓLESTWA NIEBIESKIEGO" 13.07.05, 09:47 Myslisz się człowieku. To potępienie dotyczy każdego, kto to robi. Peatz został odowłany. Natomiast KK nie przechowuje listy ludzi smażących się w piekle. Wiem , że "postępowych katlolików" oburzają teksty z Pisma Świętego (ks bp praktycznie cytuje 1 Kor 6, 9-11). Tak trzeba by było je przeredagować żeby było bardziej postępowe.... Najlepiej niech to zrobią Michnik z Urabnem w czasie swoich spotkań na wódce. Nobel za wybitne osiągnięcia dla ludzkości murowany. Odpowiedz Link Zgłoś
jurek46pink Re: "GEJE NEI WEJDĄ DO KRÓLESTWA NIEBIESKIEGO" 11.07.05, 14:40 a to jak się zna > biblię to jest grzech . Przykład Sodomy. Więc nie zna się Biblii. Grzech Sodomy nie był nadużyciem seksualnym. Był grzechem nieudzielenia gościnności. Homofobiczny kościół katolicki przez wieki starał się o wygodna mu interpretACJĘ !!! Odpowiedz Link Zgłoś
jestemzewsi "CZY SĄDZICIE, że 11.07.05, 08:37 Bóg jest katolikiem?" G.Ch. Lichtenberg Odpowiedz Link Zgłoś
wlodek.piekut Re: "GEJE NEI WEJDĄ DO KRÓLESTWA NIEBIESKIEGO" 11.07.05, 08:53 ale ten sam katechizm mówi w artykule jeden wcześniej i jeden później: 2357 Homoseksualizm oznacza relacje między mężczyznami lub kobietami odczuwającymi pociąg płciowy, wyłączny lub dominujący, do osób tej samej płci. Przybierał on bardzo zróżnicowane formy na przestrzeni wieków i w różnych kulturach. Jego psychiczna geneza pozostaje w dużej części nie wyjaśniona. Tradycja, opierając się na Piśmie świętym, przedstawiającym homoseksualizm jako poważne ZEPSUCIE, zawsze głosiła, że "akty homoseksualizmu z samej swojej wewnętrznej natury są nieuporządkowane". Są one SPRZECZNE z prawem naturalnym; wykluczają z aktu płciowego dar życia. Nie wynikają z PRAWDZIWEJ komplementarności uczuciowej i płciowej. W żadnym wypadku nie będą mogły zostać zaaprobowane. A oto poniżej treść przytoczonego artykułu 2358 2358 Znaczna Pewna liczba mężczyzn i kobiet przejawia głęboko osadzone skłonności homoseksualne. Osoby takie nie wybierają swej kondycji homoseksualnej; Skłonność taka, obiektywnie nieuporządkowana, dla większości z nich stanowi ona trudne doświadczenie. Powinno się traktować je te osoby z szacunkiem, współczuciem i delikatnością. Powinno się unikać wobec nich jakichkolwiek oznak niesłusznej dyskryminacji. Osoby te są wezwane do wypełniania woli Bożej w swoim życiu i - jeśli są chrześcijanami - do złączenia z ofiarą krzyża Pana trudności, jakie mogą napotykać z powodu swojej kondycji. 2359 Osoby homoseksualne są WEZWANE do CZYSTOŚCI. Dzięki cnotom PANOWANIA nad sobą, które uczą wolności wewnętrznej, niekiedy dzięki wsparciu bezinteresownej przyjaźni, przez modlitwę i łaskę sakramentalną, mogą i powinny przybliżać się one - stopniowo i zdecydowanie - do doskonałości chrześcijańskiej. Jak owe artykuły zatem mówią my chrześcijanie powinniśmy odnosić się z nalezytym szacunkiem homoseksualistom ale jednocześnie oni sami powinni uświadomić sobie egoistyczną naturę swojego postępowania i dążyć do odnalezienia równowagi płciowej właściwej ludzkiej naturze. Powinni oni wymagać od siebie a nie nic nie robić ze swoją seksualnością. Oczywiście łatwiej poddać się swojemu pożądaniu niż z nim walczyć. Obowiązkiem chrześjanina jest także za takich ludzi modlić się i bezinteresownie im pomagać w powrocie do równowagi płciowej. Droga poprzez publiczne manifestacje nie jest drogą właściwą, ponieważ jest to usiłowanie wszczepienia kanonu myślowego społeczeństwu, iż homoseksualizm jest naturalnym zachowaniem człowieka. Otóż nie jest i należy to raz i dobitnie powiedzieć ale jednocześnie jako chrześcijanie nie powinniśmy takich osób skazywać od razu na potępienie. Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
jurek46pink Re: "GEJE NEI WEJDĄ DO KRÓLESTWA NIEBIESKIEGO" 11.07.05, 14:45 "iż > homoseksualizm jest naturalnym zachowaniem człowieka. Otóż nie jest " OTÓŻ JEST !!! Jest cząstką natury jaką stworzył ten który (!) ją stworzył. - Warto zdjąć klapki z szarych komórek. Tu woda święcona nie wiele pomoże ! Odpowiedz Link Zgłoś
lungompa Re: "GEJE NEI WEJDĄ DO KRÓLESTWA NIEBIESKIEGO" 11.07.05, 15:35 Zgadzam sie, ze homoseksualizm jest czastka natury, ale NORMALNYM zachowaniem tez nie jest. Tak samo czastka natury mogl bys jurku nazwac schizofrenikow, wielokrotnych mordercow, pedofili, nekrofili itd. To wszystko JEST czastka NATURY ale NORMALNE nie jest... No chyba, ze uwazasz zachowanie patologiczne za norme... Wtedy nie mamy o czym dyskutowac. Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: "GEJE NEI WEJDĄ DO KRÓLESTWA NIEBIESKIEGO" 23.07.05, 01:52 lungompa napisała: > Zgadzam sie, ze homoseksualizm jest czastka natury, ale NORMALNYM zachowaniem > tez nie jest. Tak samo czastka natury mogl bys jurku nazwac schizofrenikow, > wielokrotnych mordercow, pedofili, nekrofili itd. -homoseksualisci zachowanie seksualne, obopolne i dobrowolne -kapujesz?? -mordercy ,pedofile i inni czyniazlo bez gody strony drugiej czyli czynia gwalt No chyba, ze uwazasz zachowanie patologiczne > za norme... Wtedy nie mamy o czym dyskutowac. przemysl to sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
mmos1 Re: "GEJE NEI WEJDĄ DO KRÓLESTWA NIEBIESKIEGO" 13.07.05, 09:51 Tak kanibalów też stworzył. Więc niech idą i jedzą. I zachowanie Hitlera było także całkiem naturalne, więc pozwólmmy już na wszystko do czego skłania nas ludzka natura. Pozwólmy rabować grabić gwałcić bo to jest zgodne z "naturą". Widzisz Katolicy wierzą, że ludzka natura została zepsuta przez grzech pierworodny, tak więc nie wszystko na co mamy ochotę jest dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrklys Re: "GEJE NEI WEJDĄ DO KRÓLESTWA NIEBIESKIEGO" 11.07.05, 09:23 lux-ex-silesia: UWAGA - ks. bp Zawitkowski na szczęście nie jest i nigdy nie był Ordynariuszem diecezji łowickiej - od 1992 r. Pasterzem tej diecezji był ks. bp Alojzy Orszulik, a od 22 maja 2004 ordynariuszem jest ks. bp Andrzej Dziuba. Ksiądz bp Zawitkowski jest biskupem pomocniczym diecezji łowickiej. Podobnie ksiądz bp Frankowski - od 1992 r. jest biskupem pomocniczym diecezji sandomierskiej, nie jest zaś ordynariuszem. Jedynym posługującym dla RM na JasnejGórze ordynariuszem jest ksiądz bp Stefanek - od 1996 r. ordynariusz łomżyński. pozdro - www.catholic-hierarchy.org/diocese/qview7.html#pl Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm A Piotrowski wystapił z LPR dzisiaj!!!!!!!!! 11.07.05, 13:03 razem z 4 innych posłów PE i mają wejść do Ruchu Macierewicza :) Odpowiedz Link Zgłoś
ianek70 BAŁWOCHWALCY i geje nie wejdą... 11.07.05, 13:51 Więc zapomnij o tych wszystkich świętych, zniszcz te wszystkie ołtarze i posągi - do boju z tymi, którzy koronują obrazy... W Polsce jest o wiele więcej bałwochwalców, niż gejów - jednych potępia dekalog, drugich nie. Odpowiedz Link Zgłoś
efg Gdyby biskup kazał modlić sie za gejów, tez żle by 11.07.05, 22:48 było, pismakowi. Od kiedy to w III RP dziennikarze komentuja kazania ? Nie należe do rodziny, nie mam nic do gadania na jej temat. Sam jestem przeciwnikiem RM i Ojca Rydzyka, ale odnosnie działalnosci Radia i jego TV, natomiast co do tego zeby komentowac kazania biskupów to juz troche za wiele. Odpowiedz Link Zgłoś
mmos1 Re: "GEJE NEI WEJDĄ DO KRÓLESTWA NIEBIESKIEGO" 13.07.05, 09:53 Widzisz to jest cytat z Pisma Świętego, więc chyba się zapędziłeś trochę za mocno z tym Twoim postępem lub co bardziej prawdopodobne nie masz pojęcia o Katolicyźmie i nauczyłeś się kilku wyrwanych z kontekstu zdań z Katchizmu, żeby walczyć z "ciemnotą" Wiem , że "postępowych katlolików" oburzają teksty z Pisma Świętego (ks bp praktycznie cytuje 1 Kor 6, 9-11). Tak trzeba by było je przeredagować żeby było bardziej postępowe.... Najlepiej niech to zrobią Michnik z Urabnem w czasie swoich spotkań na wódce. Nobel za wybitne osiągnięcia dla ludzkości murowany. Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: "GEJE NEI WEJDĄ DO KRÓLESTWA NIEBIESKIEGO" 19.07.05, 17:18 lux-ex-silesia napisała: > "GEJE NEI WEJDĄ DO KRÓLESTWA NIEBIESKIEGO" - mówił ordynariusz diecezji > łowickiej ks. biskup Józef Zawitkowski. wrescie sie dowiedzialem, to wielebny biskup ordynariusz bedzie nas sadzil na sadzie ostatecznym, Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Naród wydymany przez o. Rydzyka 11.07.05, 08:04 O zbiórce pieniędzy pod Jasna Górą o. Rydzyk uprzedzał od wielu dni na antenie. Nikt nie wkładał do koperty mniej niż 20 zł. Najczęściej 50. ******************************* No i to tylko chodziło. Cała reszta to marketing. Odpowiedz Link Zgłoś
surfer1 Re: Naród wydymany przez o. Rydzyka 11.07.05, 08:28 A czy Ty znasz pojęcie "wdowiego grosza". Te setki tysięcy biednych w przeważającej części ludzi nazywasz narodem wydymanym. Zal mi Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Naród wydymany przez o. Rydzyka 11.07.05, 08:53 surfer1 napisał: > A czy Ty znasz pojęcie "wdowiego grosza". Te setki tysięcy biednych w > przeważającej części ludzi nazywasz narodem wydymanym. Zal mi Ciebie. ***************************** Tym bardziej żenujące jest natarczywe wyłudzanie pieniędzy od biednych ludzi, którzy sa zwyczajnie oszukiwani przez Rydzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
mmos1 Re: Naród wydymany przez o. Rydzyka 13.07.05, 09:57 Lepiej być krajową gazetą która wciśnie każdy kit czytelnikowi za pieniądze sponsorów. Wyjątkowo rzadko zdarza mi się słuchać RM, ale to co jest tam udrzająco miłe to brak tych idiotycznych reklam co pieć minut próbujących mi wcisnąć kupę rzeczy których nie cholery nie potrzebuję. Odpowiedz Link Zgłoś
gregorak Re: Naród wydymany przez o. Rydzyka 13.07.05, 10:07 mmos1 napisał: > Wyjątkowo rzadko zdarza mi się słuchać RM, ale to co jest tam > udrzająco miłe to brak tych idiotycznych reklam co pieć minut próbujących mi > wcisnąć kupę rzeczy których nie cholery nie potrzebuję. W RM są bardzo często reklamy: Naszego Dziennika, WSKMiS (nie darmowej przecież), książek z Fundacj NP, zestawów satelitarnych do odbioru TVT. Dla mnie są to "rzeczy których ni cholery nie potrzebuję". Że o nieustannych zachętach do wypełniania przekazów bankowych nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam [...] 11.07.05, 08:20 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Czy ANTYSEMITYZM mozgi Polakom wyzera? 11.07.05, 09:09 Nie twierdze, ze nie masz racji, ale robisz to BEZ KLASY. Mnie samego szlag tez na to gowno trafil: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=26284649 Nb. nie zabralem glosu w tym, nieco pozniejszym watku, zeby postudiowac glupote Polakow, ktorzy nawet takim prymitywom, jak te 2 "autorki" pozwalaja soba manipulowac:))))))))))))))))))) No i zebralo sie tu polskiej glupoty, zebralo... Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors [...] 11.07.05, 12:42 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: To Gazeta Wyborcza mózgi Polakom wyżera ! 12.07.05, 23:40 Wcześniej starannie wyprane zresztą poprzez lekturę GW. Odpowiedz Link Zgłoś
henio56 idźcie do namiotów i kupujcie ! 11.07.05, 08:25 to słowa jakie najczęściej powtarzał Tateusz Rydzyk do członków swej sekty podczas spotkania pod Jasną Górą. Uśniałem się z tego ,ze bałwochwalcy nie pójdą do nieba, to do kogo można zaliczyć jp2, skoro ten nie miał nic przeciwko temu aby mu stawiano pomniki a jego portrety umieszczano w światyniach gdzie się do niech modlono ? Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors [...] 11.07.05, 12:34 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
slovas Re: idźcie do namiotów i kupujcie ! 11.07.05, 13:27 Z tego co mi wiadomo to Jan Paweł II wcale nie był taki kontent, gdy stawiano mu kolejne pomniki. Ale wybrał milczenie, by nie urazić tych, którzy ze szczerych najczęściej pobudek budowali te cokoły. A co miał im powiedzieć? Chociaż w sumie mógł coś powiedzieć... Odpowiedz Link Zgłoś
gabbriell JPIIbałwochwalcą nie mógł być bo to Jego pomniki 12.07.05, 07:32 były i są obiektami kultu.Tak więc jeśli chcesz byc konsekwentny musisz Go uznać za bałwana a nie bałwochwalcę Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: Polecam książkę "Czerwone dynastie" ! 12.07.05, 23:41 Bardzo aktualna lektura. Odpowiedz Link Zgłoś
wojten [...] 11.07.05, 08:27 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
18261826www [...] 11.07.05, 08:32 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
sam_sob Re: Naród wybrany o. Rydzyka 11.07.05, 08:35 starucha_izergiel napisała: > Straszne, straszne! Przecież to najzwyczajniejsza sekta! Czy z tego mam zrozumieć, iż obecność była obowiązkowa z uwagi na czytelników gazety oraz to, że dieta obejmowała koszty datków. Jeżeli tak, to w jakiej wysokości? Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito Naród wyprany o. Rydzyka 11.07.05, 09:05 Dieta obejmowala koszty datkow w 100%. Jak ktos chcial jesc to bral walowe ze soba;) Kazdy dostal uscisk reki szefa, lub jego pomazanca na pamiatke oraz, w zaleznosci od zaslug od 5 do 350 czartow, zeby nie zapomniec slow nauczania i wprowadzac je w zycie. Potem Rydzyk wsiadl do swej limuzyny i zadzwonil do swojego szefa: "Halo, czy to Lucyfer? Nie Rokita, nie do Ciebie dzwonie, dawaj szefa... Szefie, plan zrealizowano w 64%, niektorzy jeszcze maja watpliwosci, ale ci dostali po dawce 300 czartow, beda palac nienawiscia najpozniej do wieczora! Czy w zamian moglbys mi sprowadzic dusze eurodeputowanych LPR? Zalatwione? Super... A mowisz, ze Giertych ma swojego diabla stroza i tez pracuje dla Ciebie? No dobra, ale ja chcialbym sie poczuc wazniejszy. Dziekuje! Pozdrowienia dla Adolfa i Goebelsa, z podziekowaniami za dobre rady! Papa!" Odpowiedz Link Zgłoś
cziriklo "Na falach nierzadnicy"?????????????? 11.07.05, 08:54 Jesli chodzi o nierzadnice, to Nowy Testament wymienia dwie - jedna Wielka nad wodami Bablilonu - dwuglowa z Apokalipsy. Druga to Maria Magdalenia. Ktora z nich faluje? Czym faluje? Do kogo faluje? Co chce falowaniem osiagnac? Sa to pytania teologicznbe, ktore mnie drecza po wysluchaniu kazania na Jasnej Gorze. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: "Na falach nierzadnicy"?????????????? 11.07.05, 09:09 cziriklo napisał: > Jesli chodzi o nierzadnice, to Nowy Testament wymienia dwie - jedna Wielka nad > wodami Bablilonu - dwuglowa z Apokalipsy. Druga to Maria Magdalenia. Ktora z > nich faluje? Czym faluje? Do kogo faluje? Co chce falowaniem osiagnac? Sa to > pytania teologicznbe, ktore mnie drecza po wysluchaniu kazania na Jasnej Gorze. ********************************* A więc nie nadajesz się na słuchacza tego typu kazań. Intencją kazaniodawcy było, żebyś nie miał wątpliwości i nie zadawał pytań. Odpowiedz Link Zgłoś
yamaneko SEKTA ! 11.07.05, 08:59 To jest poprostu sekta, jak wiele innych - tyle można tylko powiedzieć ! Odpowiedz Link Zgłoś
m.rycho Re: SEKTA ! 11.07.05, 09:06 A jak wiadomo sekty są najbardziej aktywne w wakacje. Odpowiedz Link Zgłoś
hatteras Re: SEKTA ! 11.07.05, 12:14 Oczywiscie ze sekta,ale oni samych siebie uwazaja za katolikow i to "prawdziwych"! Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors [...] 11.07.05, 12:32 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 dzieki Gazecie cala Polska wie, ze ... 11.07.05, 09:09 wedlug Rydzyka geje nie pojda do nieba. A tak o sprawie wiedzialaby wylacznie grupa zainteresowanych wokol Radia MAryja. Pytanie co jest grozniejsze... gadanie kilku nawiedzonych duchownych do kilkusetysiecznej widowni, ktora i tak reprezentuje wlasnie takie poglady, czy rozpowszechnianie tego w kilkumilionowym nakladzie gazety ? Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Ja nawet nie mam gwarancji, ze owe slowa padly. 11.07.05, 09:13 Sadzac po poziomie calosci tekstu tych szczebioczacych wybiorczo pan. A poza tym, to geje powinni sie wg.katolikow troche pomeczyc w Czyscu, nieprawdaz? Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Ja nawet nie mam gwarancji, ze owe slowa padl 11.07.05, 12:07 kropekuk napisał: > Sadzac po poziomie calosci tekstu tych szczebioczacych wybiorczo pan. > A poza tym, to geje powinni sie wg.katolikow troche pomeczyc w Czyscu, > nieprawdaz? Sluszna uwaga :). Ale ojciec Tadeusz jencow nie bierze i wszystkich co nie sa z nim wyslalbym od razu do piekla. Odpowiedz Link Zgłoś
jestemzewsi Re: Ja nawet nie mam gwarancji, ze owe slowa padl 11.07.05, 12:16 To prawdziwie po rzymsko-katolicku(???);-) Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Oj, chyba sie dajecie GW dymac... 11.07.05, 14:42 Zobacz moj link w poscie wyzej:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
piotrklys Re: Naród wybrany o. Rydzyka 11.07.05, 09:12 Jakoś jestem spokojniejszy, wiedząc, że to nie biskup Zawitkowski będzie Sędzią na Ostatecznym Sądzie, chociaż bardzo by pewnie chciał. A co do wejścia do Królestwa Niebieskiego, to szkoda, że nie ma już Świętej Inkwizycji, która pogoniła by heretyka: Kościół uczy, że o nikim nie można powiedzieć, że jest potępiony, nawet o Judaszu. Widać ksiądz biskup Zawitkowski, ksiądz biskup Stefanek i ksiadz biskup Frankowski należą do innego Kościoła niż ten założony przez Chrystusa - "jeden, święty, powszechny i apostolski". Swoją drogą ciekawe jak długo jeszcze wspomnianych PT Księży Biskupów ekscesy będą tolerowane przez Watykan. Odpowiedz Link Zgłoś
jtb Re: Naród wybrany o. Rydzyka 11.07.05, 10:08 Do Królestwa Niebieskiego idziemy głównie przez wiarę w ofiarę Jezusa Chrystusa.Jeżeli staniemy przed obliczem Boga na Sądzie Ostatecznym to pan Jezus będzie naszym adwokatem niezależnie od tego jaką mamy orientacje seksualną i jaką partię polityczną popieraliśmy. " Kto wierzy we mnie ma życie wieczne". Slowa z Ewangelji. Odpowiedz Link Zgłoś
pawelcio23 Re: Naród wybrany o. Rydzyka 11.07.05, 11:15 "Wiara bez uczynów martwa jest!" - św Jakub Odpowiedz Link Zgłoś
jtb Re: Naród wybrany o. Rydzyka 11.07.05, 12:02 pawelcio23 napisał: > "Wiara bez uczynów martwa jest!" - św Jakub Dobre uczynki sa pomocne do naszego zbawienia ale koniecznym warunkiem jest wiara w to, że Jezus Chrystus na krzyżu oddał życie za nasze grzechy. Taką też wspólną Deklaracje podpisał Kościól Katolicki z Kościołem Protestanckim. A jakież to dobre uczynki za swojego życia miał ten złoczyńca wiszący na krzyżu obok jezusa. Tylko jego wiara go zbawiła i usłyszał "Jeszcze dziś będziesz ze mną w niebie". Inny przykład z Ewangelji to jak byli najmowani robotnicy do winnicy. I ci co pracowali od wschody słońca i ci co pracowali tylko 5 minut przed fajrantem dostali taką samą zapłatę. Odpowiedz Link Zgłoś
gabbriell Jak to nie ma Świętej Inkwizycji?????????????????? 12.07.05, 07:40 "szkoda, że nie ma Świętej Inkwizycji "Teraz nazywa się to Kongregacja Nauki Wiary i dowodził tym Ratzinger,ale pomieszczenia w których urzędują to nadal Święte Oficyum.tylko że nie pogonią bo sekty takie jak ta są wygodne. Odpowiedz Link Zgłoś
mmos1 Re: Naród wybrany o. Rydzyka 13.07.05, 10:05 Znowu nawiedzony "katolik inaczej". Jak już mówiłem te słowa biskupa są z Pisma Świętego. (1 Kor 6, 9-11). Też będziesz z tym polemizował. Czy dany gej zostnie potępiony to ostatecznie jest jego sprawa i Jezusa, bo jak poniżej powiedziano na NAWRÓCENIE i wyznanie grzechów jest czas do końca życia. Ale słowa z Pisma Świętego warto cytować, żeby wiadomo było co jest grzechem i czego musimy się wyrzec, aby wejść do Królestwa Bożego. Odpowiedz Link Zgłoś
deltalima Re: Naród wybrany o. Rydzyka 11.07.05, 09:25 straszne! zawistowski zamknął bramy nieba przed paetzem! Odpowiedz Link Zgłoś
polonic Co jest koszerniaki?? Naród wybrany sie zmienił? 11.07.05, 10:16 Polacy zabrali wam pałeczkę lidera??? Buahahahahahaha!!!!!!! A jesli chodzi o gazetke LPR to nie "akcja Polska" tylko "Racja Polska". Kompletna amatorszczyzna Gazetko... paniusie źle podejrzały. Odpowiedz Link Zgłoś
hatteras Re: Co jest koszerniaki?? Naród wybrany sie zmien 11.07.05, 12:17 powiedz nam wszystkim ,czemu ty jestes taki g?upi? Stanowcze NIE dla g?upich jak ty polonik!!! Odpowiedz Link Zgłoś
amhu Re: Co jest koszerniaki?? Naród wybrany sie zmien 11.07.05, 21:44 Narod Izraela wybranym zostal przez Najwyzszego. Przez Boga durniu. Kimze wobec Niego jest Rydzyk i jego nominacje? Niczym. Odpowiedz Link Zgłoś
gabbriell Re: Co jest koszerniaki?? Naród wybrany sie zmien 12.07.05, 07:41 amhu napisała: > Narod Izraela wybranym zostal przez Najwyzszego. Przez Boga durniu. Kimze wobec > > Niego jest Rydzyk i jego nominacje? Niczym. gadasz żeby gadać.Rydzyk wie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
b.autor limeryk błagalny 11.07.05, 11:35 Pewien ojczulek w Toruniu Od dawna ma kuku na muniu Za słaba o niego troska Za dobra jest Matka Boska Chyba się musisz włączyć, Jezuniu. Odpowiedz Link Zgłoś
anna451 Re: Czytaj Gazetę Wyborczą - będziesz głupszy ! 11.07.05, 13:13 a ty skąd się tu wziąłeś skoro jej nie czytasz? A tak swoją drogą podobną wizję świata jak owi biskupi na Jasnej Górze miał Hitler. Odpowiedz Link Zgłoś
b.autor Czytaj Nasz Dziennik, będziesz wyższy 11.07.05, 13:51 Chwal duszo moja z rana Ojca Dyrektora Teraz i po południu I aż do wieczora. Niech będzie pozdrowiona Radyja stolica I Pidzyk Magdalena Na zawsze dziewica. Słuchajcie tatusie, mamusie Ojca Tadeusza On broni przed zepsuciem Wszystko co się rusza. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: P. "b.autor" co tak rzadko na Fk!?>fan< :))n/t 12.07.05, 23:51 b.autor napisał: > Chwal duszo moja z rana > Ojca Dyrektora > Teraz i po południu > I aż do wieczora. > > Niech będzie pozdrowiona > Radyja stolica > I Pidzyk Magdalena > Na zawsze dziewica. > > Słuchajcie tatusie, mamusie > Ojca Tadeusza > On broni przed zepsuciem > Wszystko co się rusza. Odpowiedz Link Zgłoś
pogromcaidiotow Re: Naród wybrany o. Rydzyka 11.07.05, 13:30 Skoro geje nie ida do Nieba, to pytanie brzmi: Jak wielu ksiezy nie pojdzie do Nieba ??? Wiekszosc ??? Odpowiedz Link Zgłoś
xavierka Re: Naród wybrany o. Rydzyka 11.07.05, 13:36 nie to nie do pomyslenia jak bardzo wypaczone poglady maja ludzie...i te gadki o homoseksualistach-kto to mowi? ksieza kojarzeni z molestowaniem dzieci!!! i polityka...niesmiertelny temat "niezaleznego" politycznie kosciola... LUDZIE OTWORZCIE OCZY!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
m.rycho Re: Na marginesie 11.07.05, 13:59 Rydzyk i jego przydupasy to NIE JEST KOŚCIÓŁ. Odpowiedz Link Zgłoś
gabbriell Re: Na marginesie 12.07.05, 07:44 m.rycho napisał: > Rydzyk i jego przydupasy to NIE JEST KOŚCIÓŁ. gadasz androny.Jakiś tam pewnie i jest.Może nie w powszechnym rozumieniu,ale daj im szansę.I tak pójda do piekła za bałwochwalstwo i wiele innych.Zresztą juz są w piekle które sami tworzą. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Naród wybrany o. Rydzyka 11.07.05, 14:37 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=26284649&a=26284649 Odpowiedz Link Zgłoś
legal.legal Każdy ma swojego bzika .. każdy swoje hooby ma 11.07.05, 14:43 każdy się bawi jak mu pasuje. Byleby tylko przy okazji tej swojej zabawy nie ładował się w sprawy innych. Pan biskup z panem Tadeuszem o 200 000 gromadą babek i dzieci mogą mieć swoje zdanie i oczywiscie je wygłaszać byleby za tym nie szkło potem rzucanie kamieniami w innych nawet jak sa czerwoni Odpowiedz Link Zgłoś
orcheystra Re: Każdy ma swojego bzika .. każdy swoje hooby m 11.07.05, 15:04 >>>>>>>>>Płyniemy na zatrutych wodach liberalizmu i libertynizmu. Ale w arce naszego kraju na falach wielkiej nierządnicy zostaną przechowane wartości - usłyszeli od biskupa sandomierskiego Edwarda Frankowskiego<<<<< biskup - głupek Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Re: Każdy ma swojego bzika .. każdy swoje hooby m 11.07.05, 16:18 Tyle tylko, że przenośnie akurat odwrotne. W Apokalipsie św. Jana "wielka nierządnica" to hierarchia Kościoła, która sprzeniewiaża się i przekręca do swoich potrzeb nauczanie Chrystusa. A to tu akurat tak właśnie jest. Nie lubię homoseksualistów (ek), ale nie cierpię jeszcze bardziej fałszywych proroków, co tęsknią za stosami i inkwizycją. Durnowate klechy (nie którzy oczywiście). Tak jak w wojsku powinni być degradowani. Won z biskupstwa, unieważnienie święceń i ekskomunika. Może by lepszy sort był w tych seminariach wtedy. Jest wielu mądrych duchownych, ale ich głosy w terj ciżbie opasłych betonów przedsoborowych nie mają żadnego głosu i wpływu. Niestety. Rządzą takie girtycholeppery w tej episkopatowej parti. Odpowiedz Link Zgłoś
gabbriell Re: Każdy ma swojego bzika .. każdy swoje hooby m 12.07.05, 07:52 Nie lubię > homoseksualistów (ek), a wielu ich znasz????Każdy tak mówi,ale właściwie nie ma pojęcia o czym.Bo z powodu nastawiania przez różnych łobuzów społeczeństwa przeciwko Nim może się okazać że Twój najlepszy przyjaciel,brat czy syn to geje.Może nawet ojciec,który ozenił się pod presją społeczną.Tylko się BOJĄ i udają hetero.Mogą mieć żony i dzieci,a są gejami.I co??? Nie lubisz własnego ojca??? Odpowiedz Link Zgłoś
gabbriell Re: Każdy ma swojego bzika .. każdy swoje hooby m 12.07.05, 07:47 orcheystra napisał: > >>>>>>>>>Płyniemy na zatrutych wodach liber > alizmu i libertynizmu. Ale w arce > naszego kraju na falach wielkiej nierządnicy zostaną przechowane wartości - > usłyszeli od biskupa sandomierskiego Edwarda Frankowskiego<<<<& > #60; > > biskup - głupek hobby oznacza konika.Każdy ma????No to niech się nim bawią ale od innych ludzi niech się odczepią.Coraz częściej mam wrażenie że ktos się zajmuje cudzym tyłkiem,a nie swoim. Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Re: Naród wybrany o. Rydzyka 11.07.05, 16:04 A skąd niby ta biskupina wie, kto wejdzie do Królestwa? To jest właśnie bałwochwalstwo, czyli chwalenie ziemskiego sojego i rydzykowego autorytetu niby Boskiego. Tacy biskupi to zakała Kościoła Katolickrgo, jak terroryści zakałą religii, które wyznają. Tfu, obraza boska. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzywal Rydzyk czyli cwaniacy w natarciu 11.07.05, 19:34 Nie cierpię reklamowania się gejów. Mogą robić co chcą, ale bez narzucanie swej woli innym. Sa geje którzy to rozumieja i są pomocni społeczeństwu jak wielu innych wspanaiałych ludzi. Oni pójdą do nieba bo bycie gejem jest wybrykiem natury a nie wolnym wyborem. To jest ponad siły wielu ludzi starających się walczyć ze swą "słabością". Oczywiście kościół jak zwykle tego nie zauważa. Rydzyk natomiast świetnie widzi ile forsy wpływa do jego ukochanej kasy. Nie tylko zresztą Rydzyk. Popieranie przez kościół takich ludzi jak Rydzyk i jego współpracowników jest zaprzeczeniem chrześcijańskiego ducha. Jak kościół może wołać, że w konstytucji Unii powinno wpisać się ducha chrześcijaństwa. To byłby zapewnienie o braku tolerancji. Odpowiedz Link Zgłoś
gabbriell Re: Rydzyk czyli cwaniacy w natarciu 12.07.05, 08:06 jerzywal napisał: > Nie cierpię reklamowania się gejów. Mogą robić co chcą, ale bez narzucanie swej > > woli innym. Wydaje mi sie że nie rozumiesz istoty sprawy ,,reklamowania się' gejów.Są niestety prowadzeni przez ludzi o słabym kontakcie ze światem zewnętrznym,więc nawet słuszne postulaty są przedstawiane źle i zakrzykiwane przez psychopatów którzy boją sie własnej seksualnosci i jednocześnie z dumą moga o sobie powiedziec ,,jestem normalny".I to jest jedyne czym się moga pochwalić chociaż takie twierdzenie ti nadużycie. Geje chcą żeby ludzie osłuchali sie i przywykli że to istnieje.Chca wreszcie przestac się bac wszystkich,nawet własnej rodziny.Chca byc traktowani jak wszyscy i maja do tego prawo.Chcą poznawac partnerów w normalny sposób,bez obawy pobicia,a nie w kiblu.Chcą żeby,kiedy Im się dzieje krzywda,policjant nie robił taniej sensacji(O!!!PEDAŁ)tylko złapał sprawcę.Chcą żeby ludzie znudzili sie tym tematem na tyle że przestaną zwracać uwagę na bzdury i oceniali ich nie za to co robią w łóżku ale za to jacy są i kim są.Zwróć uwagę,ze znając kogoś hetero nie pytasz co i jak robi z żoną tylko czy facet nie jest świnia i czy można z nim porozmawiac.Ten sam facet którego byś zobaczył na ulicy z chłopakiem,stanie się dla ciebie zupełnie kimś innym. To taka sama walka jak inne walki wyzwoleńcze. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Uuuu!! -maryja przemawia przez usta ojca Rydzyka 11.07.05, 21:50 :)))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
gabbriell Re: Uuuu!! -maryja przemawia przez usta ojca Rydz 12.07.05, 08:07 henryk.log napisał: > :)))))))))))))))))) zdecyduj wreszcie czy,,ma ryja" czy ''usta" Odpowiedz Link Zgłoś
zz21 Re: sataniści 11.07.05, 22:54 Większość z was na tym forum przynależy chyba do sekt. Odpowiedz Link Zgłoś
zz21 Re: patrioci 11.07.05, 22:59 Dziwi mnie to jak po raz drugi w kaju w którym jest 96% katolików Prezydentem zostać Aleksander Kwaśniewski. Odpowiedz Link Zgłoś
zz21 [...] 11.07.05, 23:05 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: patrioci 12.07.05, 08:49 zz21 napisał: > Dziwi mnie to jak po raz drugi w kaju w którym jest 96% katolików Prezydentem > zostać Aleksander Kwaśniewski. tak twierdza katoliki Narodem wybranym jestescie ...jestescie synami prorokow i przymiera ,ktore Bog Jahwe zawarl z waszymi ojcami,jak on do Abrahama mowil:"Przez twoj rod beda blogoslawione wsystkie ludy na ziemi". Odpowiedz Link Zgłoś
beton44 Re: Naród wybrany o. Rydzyka 17.07.05, 05:55 Krytykanci przesadzacie w artykule nie ma żadnych ocen i komentarzy, tylko sam czysty opis imprezy. Muszę pochwalić GW za wyjątkowy obiektywizm, z tym na ogół mają problemy... Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Naród wyprany przez o. Rydzyka! 19.07.05, 17:54 Narod Wypranych! Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: "Geje nie wejda do krolestwa niebieskiego" 22.07.05, 17:33 Wielebny ojcze dyrektorze Rydzyku czemu odbierasz prace Bogu , masz extra pozwolenie na sadzenie zywych i umarlych? Odpowiedz Link Zgłoś