Dodaj do ulubionych

Celiński odszedł z komisji ds. PKN Orlen

12.07.05, 11:35
i kto to mówi hehehe
Obserwuj wątek
    • zupper szkoda, że tak późno 12.07.05, 11:35
      szkoda, że tak późno z cyrku wyszedł
      • m635 Czerwony przekręciarz! Krzyż na drogę! 12.07.05, 11:40
        • palestrina2005 Celiński pomaga Cimoszence 12.07.05, 11:48
          Celiński pomaga Cimoszence. Cimoszenko wie że jego wniosek zginie w prezydium.
          Dlatego teraz Celiński stara się sabotować pracę Komisji aby zostali w niej
          tylko ludzie z prawicy i był już zupełnie niereprezentatywna dla Sejmu.
          Być może zatem choroba Gruszki to nie był przypadek ?????????
          Może Komisja jest blisko czegoś naprawde ważnego i kompromitującego SLD, bo SLD
          trzęsie się strasznie...
          • aaargh Re: Celiński pomaga Cimoszence 12.07.05, 12:06
            O, wielbiciel teorii spiskowych! :) Idąć tropem Twych światłych myśli komisja
            sabotuje sama siebie - no przecież wykluczyli lewicowca... Zapewne też dodali
            coś Gruszce do jego kawki, żeby zwalić to na SLD!
            Nie wiem, czy zauważyłeś, ale komisja świetnie bawi się teraz sama, bez lewicy.
            Dali taką piękną sesję nienawiści w sobotę...
            Gdyby komisja była blisko czegoś istotnego, to już byś o tym wiedział - Giertych
            i Macierewicz przekazują newsy i tajemnice teczek dziennikarzom szybciej niż
            światło :)
            Przy okazji - jakoś nikt z prawicowców na tym forum nie komentuje zarzutów
            Celińskiego. Ale zapewne nie uważa je za w ogóle istotne...
            • rnrr Re: Celiński pomaga Cimoszence 12.07.05, 12:35
              Ach zapomniałem o kolejnym wytłumaczeniu lewaków: teorie spiskowe. Jak mogłem o
              tym zapomnieć.
              Nikt przecież nie ma prawa łączyć faktów oczywistych bo to już spiski.
              Straszne. No trudne by lewicowca nie wykluczyli za straszenie lewicowej pani
              ekspert (mało kto to pamieta ale w komisji Nowaczyk znalazła sie dzięki umizgom
              UP i Nałęcza) a teraz tak sie nie podoba ta pani bo coś mówi nie po jedynie
              słusznej linii.
              Co do Giertycha i Cimoszewicza to na pewno przekazali by opinniii publicznej i
              to jest pewna wada, ale nie watpie ze taki Celinski przekazałby to od razu
              swoim kolegom partyjnym i nikomu wiecej. I tym ten cudak rózni sie od tamtych
              cudaków.
              Czy mi jako centryscie wolno skomentować jego zarzuty czy tylko prawicowcy
              musza to czynić.
              • aaargh Re: Celiński pomaga Cimoszence 12.07.05, 12:48
                > Ach zapomniałem o kolejnym wytłumaczeniu lewaków: teorie spiskowe. Jak mogłem o
                >
                > tym zapomnieć.
                > Nikt przecież nie ma prawa łączyć faktów oczywistych bo to już spiski.

Wiesz, problem leży w tym, że pewne fakty nie są dla mnie oczywiste... Nie jest
                ZUPEŁNIE dla mnie oczywiste, że Gruszka został przez kogoś otruty. Nie jest
                ZUPEŁNIE oczywiste, że po tylu miesiącach śledztwa, z którego mało co wynika
                (oprócz dowalania przeciwnikom politycznym) będzie jakiś WIELKI przełom...
                Nie jest ZUPEŁNIE oczywiste, że jeśli tankuję benzynę na stacji Orlenu, to
                jestem członkiem mafii paliwowej... Ale do niektórych osób trafia taki sposób
                myślenia, godny "Z Archiwum X".

To, że ekspertom nie przeszkadza zadawanie przez członków komisji pytań typu
                "czy Księżyc jest według świadka z żółtego sera", jest zupełnie obiektywne?
                Najbardziej bawią mnie tłumaczenia "teraz cel pytania nie jest jasno powiązany z
                tematem sprawy, ale jak Pan odpowie..."

Przekazywanie czegokolwiek przez Giertycha i Cimoszewicza jest nie tyle "wadą".
                Jest raczej przestępstwem, a przynajmniej wykroczeniem. Nie wspomnę już o takim
                szczególe, że czynią to tak, aby maksymalnie zniszczyć przeciwnika, najlepiej w
                świetle jupiterów. A czasami mijają się przy tym z prawdą, zawzięcie głosząc, że
                tej prawdy szukają.
              • kamilius10 Re: Celiński pomaga Cimoszence 12.07.05, 13:57
                Celisńki wyjasnił o co chodzi. Jest jako członek Komisji bezradny wobecc jej
                bezprawaia. Przewodniczący nie czai za bardzo co się dzieje, jest figurantem w
                rękach prawicy w Komisji, więc urabiajągo na prawo i lewo. A nikt spoza Komisji
                nic jej nie może zrobić. Prezydium Sejmu tyeż jest podzielone a poza tym
                prezydium wie, że jego działania i tak będa nieskuteczne a wynikłaby z nich
                tylko awantura, która mogłaby mp. zaszkodzić przyszłej koalacji PO-PiSu (patrz
                ew. krytyka prac Komisji przez Tuska ...)
                • palestrina2005 Re: Celiński pomaga Cimoszence 12.07.05, 14:20
                  Zgoda, Komisja nie działa super.
                  Posłowie zamiast zająć się meritum sprawy działają chaotycznie i nic z tego nie
                  wychodzi.
                  Ale faktem jest też że SLD paraliżuje jej prace.
                  Gdyby posłowie prawicy zajeli się śledztwem to już dawno dotarliby do sedna
                  sprawy i podejrzewam że skompromitowaliby wielu członków SLD.
                  Dlatego SLD się trzęsie, bo wiedzą że tylkonieudolność Komisji powoduje że nie
                  są jeszcze zupełnie skompromitowani.
                  • pantanal Re: Celiński pomaga Cimoszence 12.07.05, 18:55
                    palestrina2005 napisał:

> Zgoda, Komisja nie działa super.
                    > Posłowie zamiast zająć się meritum sprawy działają chaotycznie i nic z tego nie
                    >
                    > wychodzi.
                    Zgoda
                    > Ale faktem jest też że SLD paraliżuje jej prace.
                    Czy tylko dlatego 'Posłowie zamiast zająć się meritum sprawy działają chaotycznie'?
            • wirus20 Re: Celiński pomaga Cimoszence 12.07.05, 12:58
              Ja się mogę ustosunkować, choc nie wiem czy będzie Cię to satysfakcjonowało.
              1. chyba słusznie, że nie może przesłuchiwać świadka, który go o coś oskarża,
              bo robiłby to we własnej sprawie(vide pan G. z panem Kulczykiem)
              2.uchbienia KPK - nie wiem, nie znam się na kpk (jeszcze), ale są tam jacys
              eksperci - którzy jak rozumiem Ci nie odpowiadają swoją wiedzą merytoryczną
              3. to prawda,że część świadków może czuć się jak oskarzony, ale tak samo jest
              też przed sądami(tam mają nawet gorzej od oskarżonych, m.in. dlatego tak trudno
              znaleźć chętnych do zeznawania) - po prostu dużo skuteczniejszy w praktyce
              (więcej informacji się uzyskuje) jest model "złego" śledczego 9to tak samo jak
              ze "złym" i "dobrym" policjantem)
              4.samozwańczy sąd lustracyjny - tak z całą pewnością słuszny zarzut, tylko czy
              jest to powód do "zabrania swoich zabawek", zwłaszcza że zapewne nie
              przeszkadzałoby mu to, gdyby nie lustrowali jego kolegów
              5.informacje od siedzacych i innych "wątpliwych" żródeł - nic nie wiem o tym
              jakoby nie były one weryfikowane, ale nie ma wątpliwości, że informacje od juz
              złapanych zawsze są przydatne (mniej lub bardziej) do złapania pozostałych
              (vide instytucja świadka koronnego)
              Pozdrawiam i mam nadzieję na twoją odpowiedź
              • filc1957 Re: Celiński pomaga Cimoszence 12.07.05, 13:57
                Skoro tak, to sam przeczytaj pkt 1, który sam napisałeś. I, proszę, ustosunkuj
                sie do tego, ale od strony Cimoszewicza. przecież on tez oskarżył członków
                komisji! I co? Wg Ciebie, w takim przypadku Celińskiemu nie wolno
                przesłuchiwać. Jeśli tak, to co z przesłuchaniem Cimoszewicza przez R.Giertycha
                i innych?
                • wirus20 Re: Celiński pomaga Cimoszence 12.07.05, 14:08
                  bardzo Cię proszę... istnieje (przynajmniej dla mnie, choć moge się mylić - nie
                  jestem ideałem ale bardzo niewiele mi brakuje:D) różnica pomiędzy oskarżeniami
                  politycznymi, czyli o tzw. brak bezstronności - tutaj pojmowany całkiem
                  szeroko, które to są głoszone z ust polityka (kandydata w wyborach) i które są
                  częścią kampanii wyborczej, a oskarżeniami przedsiębiorcy (nie polityka i nie
                  uczestniczącego w kampanii) dotyczące jakichś tam zarzutów KARNYCH (bo w końcu
                  posądziła go o udział w mafii). Co nie zmienia faktu,że uważam iż nad wnioskiem
                  marszałka Cimoszewicza nie powinien głosować ten z członków komisji, którego on
                  dotyczy. Kwestia czy reszta członków w danym głosowaniu może uczestniczyć, a w
                  nastepnym nad innym wnioskiem(dot. np. Miodowicza) inny poseł(w przykładzie
                  Miodowicz) nie może uczestniczyć; czy też musi to rozstrzygnąć Prezydium Sejmu
                  jest sporem prawnym i opiera się o odmienną interpretację przepisów... Jak dla
                  mnie na razie nie do rozwiązania...
            • jak16 Re: Celiński pomaga Cimoszence 12.07.05, 17:40
              Celinski czerwony na dusz i twarzy
              Pytanie jakie by zadał Cimoszewiczowi brzmiało by tak.
              CZ aby pan marszałek jest w gatkach bo zimno
          • waterman50 Re: Celiński pomaga Cimoszence 12.07.05, 12:48
            Gdybyś uważniej czytał,wiedziałbyś,kto sie trzęsie i do czego.Jeśli ta banda
            głąbów ma dalej kompromitować sejm i naród(w końcu są jego
            przedstawicielami),niech lepiej wyemigruje do Korei albo na Kubę.Tam ich miejsce.
            • abba15 Re: Celiński pomaga Cimoszence 12.07.05, 13:09
              waterman50 napisał:
              > Gdybyś uważniej czytał,wiedziałbyś,kto sie trzęsie i do czego.Jeśli ta banda
              > głąbów ma dalej kompromitować sejm i naród(w końcu są jego
              przedstawicielami),niech lepiej wyemigruje do Korei albo na Kubę.Tam ich miejsce.

Na Kubie to jest twoje miejsce lebiego i tego oszołoma Celińskiego.
          • kroczak [...] 12.07.05, 14:14
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • ossey Re: Nie błazen do cyrku poszedł 12.07.05, 11:41

• m.malone Re: szkoda, że tak późno 12.07.05, 11:42
        zupper napisała:

> szkoda, że tak późno z cyrku wyszedł

No własnie. Ciekawe tylko czemu wcześniej sejm ich nie rozpędził na cztery wiatry, albo lepiej nie skierował na leczenie psychiatryczne. Oczywiście pod nazorem straży marszałkowskiej:P
      • abba15 [...] 12.07.05, 13:05
        • erg_samowzbudnik [...] 12.07.05, 14:41
          • abba15 [...] 12.07.05, 14:50
      • obserwator999 Re: szkoda, że tak późno 12.07.05, 13:44
        To było ponad jego możliwości,jak myślał to takie śmieszne miny robił,tak się
        wytężął tak starał się myśleć żal człowieka.
      • obserwator999 Re: Zal człowieka 12.07.05, 13:45
        To było ponad jego możliwości,jak myślał to takie śmieszne miny robił,tak się
        wytężął tak starał się myśleć żal człowieka.
    • yanuss Celiński odszedł z komisji ds. PKN Orlen 12.07.05, 11:41
      Niewiarygodne, pod koniec pracy tej komisji "jedyny sprawiedliwy" odchodzi.
      Nie chce mu sie pisac raportu bo trzeba myslec o wyborach. Ten facet jest
      uosobieniem demagogii, udzial w tej komisji traktowal jak maly sabotaz, jak
      mogl paralizowal jej prace. Dziwilo go, ze ludzie nie daja sie nabrac na te
      udawana wiarygodnosc. Sprawa byla za duza, czlowiek za maly, nie dalo sie
      zapobiec ujawnieniu tylu brudnych przekretow.
      • m.malone [...] 12.07.05, 11:44
        • rnrr Re: Celiński odszedł z komisji ds. PKN Orlen 12.07.05, 11:46
          Nie ma to jak konkretna kontargumentacja. Jak trudno odpowiedzieć to zawsze cud
          argumetnty typu leczenie, faszysta, LPRowiec. Czy lewaków nie stać na nic
          więcej.
          A zapomniałem o prawicowym oszolomie
          • aaargh Re: Celiński odszedł z komisji ds. PKN Orlen 12.07.05, 12:12
            rnrr napisał:

> Nie ma to jak konkretna kontargumentacja. Jak trudno odpowiedzieć to zawsze cud
            >
            > argumetnty typu leczenie, faszysta, LPRowiec. Czy lewaków nie stać na nic
            > więcej.
            > A zapomniałem o prawicowym oszolomie

Spokojnie, prawicowców też nie stać :) Cały czas "komunista", "czerwony",
            spiskowe widzenie historii Polski (tyle, że bez CIA)... Bo z takimi szczegółami,
            jak wypływanie z komisji tajnych materiałów, gnojenie świadków, traktowanie
            przestępców jak wyroczni prawdy i pytania nie mające nic wspólnego ze sprawą,
            nie chce im się polemizować...
            • rnrr Re: Celiński odszedł z komisji ds. PKN Orlen 12.07.05, 12:25
              nie mieliśmy styczności, ale tą sprawe beznadziejne argumentacji nie raz już
              podnosiłem na tym forum wiec daruj sobie uwagę oczywista.

Rozumiem za to, ze lewactwu chce sie polemizować np. z nieprzychylną
              Cimoszewiczowi ekspretyzą Nowaczyk. Polecam zobaczyć jak to wyszło. Ledwie 3
              osoby ledwie 3 to uczyniły a trzy czwarte postów to było wyzywanie od czci i
              wiary tej babki i trabienie ze np. Widackiego chciała usunać co było totalna
              bzdura i kwestionowanie jej studiów.
    • t-800 Re: Celiński odszedł z komisji ds. PKN Orlen 12.07.05, 11:41
      To straszne! ;-)
    • grissley No Nareszcie. 12.07.05, 11:44
      Ten Pan, wczesniej sprawiajacy wrazenie calkiem sensownego (chociaz z wrogiej
      mi formacji), w komisji calkowicie sie skompromitowal. Bezsensowne komentarze,
      proby dezawuowania wszelkich (nawet tych sensownych) dzialan komisji
      zmierzajacych do ustalenia prawdy itp.
      Chwilami mialem wrazenie, ze p. Celinski zrobi wszystko, aby tylko niczego nie
      ustalono. Przy czym bedzie to robil bardzo nieudolnie, az przykro sluchac.
      Nie wiem, moze ma w tym jakis interes, zeby nic nie ustalono?
      W kazdym razie, jednego dziwaka mniej w tej dziwacznej komisji.
    • rnrr Re: Mierny, bierny, ale wierny do grobowej deski 12.07.05, 11:45
      • szatan33 Re: Mierny, bierny, ale wierny do grobowej deski 12.07.05, 12:21
        Ludzie, opanujcie się. Przecież w tych postach jest tyle nienawiści, tyle jadu,
        że nie przystoi to nam Polakom. Mienimy sie chrześćjańskim narodem a w
        rzeczywistości jestesmy gorsi od barbarzyńców. I dosłownie: łatwiej byłoby
        ustalić wpływ miesiączkowania pingwinów na długość zorzy polarnej, niż wzywanie
        niektórych świadków i zadawanie pytań przez członków tej komisji. Obłuda,
        fałsz, głupota, nienawiść, idiotyzmy to cechy tej komisji. Czyż nie widzicie
        analogii w poczynaniach giertycha i poczynaniach adolfka. Dość już tych kłótni,
        ośmieszania naszej Ojczyzny w świecie. Co sobie pomyślą obcokrajowcy jak
        członek komisji nazywa marszałka sejmu "chamem". Gdyby obowiązywał kodeks
        Boziewicza, ten posełek musiałby dać satysfakcję. Ale czy mozna by go było
        uznać za człowieka honoru. Jestem niemal przekonany, że jako niehonornego,
        można by było kopnąć go w "żyć".
        • abba15 [...] 12.07.05, 22:07
    • 123rbr Re: Celiński odszedł z komisji ds. PKN Orlen 12.07.05, 11:50
      Brunatny Roman, Wasserman, Miodowicz i inni pokazali jakie stanowią zagrożenie
      dla państwa prawa.
      • aagain Re: "państwo prawa" - gdzie? 12.07.05, 12:01

Odpowiadasz na :

123rbr napisał: ....

zagrożenie może nie od razu dla państwa, ale dla rządzących a za to ze mają
        odwagę prać publicznie ich brudy.
        • aaargh Re: "państwo prawa" - gdzie? 12.07.05, 12:08
          aagain napisał:

>
          > Odpowiadasz na :
          >
          > 123rbr napisał: ....
          >
          > zagrożenie może nie od razu dla państwa, ale dla rządzących a za to ze mają
          > odwagę prać publicznie ich brudy.

A że przy okazji chcą wygrać wybory, zniszczyć przeciwników politycznych i
          dorwać się do koryta, to już zupełny szczegół :)
          • rnrr Re: "państwo prawa" - gdzie? 12.07.05, 12:27
            SLD nie chce. Cimoszewicz nie chciał startować a go zmusili by niszczyć
            przeciwników. Co za jednostronność myslenia. Jedni święci i zli, a drudzy cacy
            i dobrzy. OJEJ bo ktoś w to uwierzy.
            • aaargh Re: "państwo prawa" - gdzie? 12.07.05, 12:51
              rnrr napisał:

> SLD nie chce. Cimoszewicz nie chciał startować a go zmusili by niszczyć
              > przeciwników. Co za jednostronność myslenia. Jedni święci i zli, a drudzy cacy
              > i dobrzy. OJEJ bo ktoś w to uwierzy.

A wiesz, że czytając to forum sądzę, że ludzie w to wierzą? Tylko jedni tych
              złych nazywają "komunistami", a Ci drudzy "faszystami". A Ty w co wierzysz???
      • abba15 Re: Celiński odszedł z komisji ds. PKN Orlen 12.07.05, 13:24
        123rbr napisał:
        > Brunatny Roman, Wasserman, Miodowicz i inni pokazali jakie stanowią zagrożenie
        > dla państwa prawa.

Zagrożenie to oni stanowią dla państwa: Kwaśniewskich, Kulczyków, Cimoszewiczów,
        Milerów i innych złodziei i mafiozów>
        • dorka26 Re: Celiński odszedł z komisji ds. PKN Orlen 12.07.05, 14:44
          Dla mnie też stanowią zagrożenie, chociaż nie noszę żadnego z tych nazwisk.
          Jestem przerażona wizją Polski rządzonej przez Giertycha albo Kaczyńskiego.
          Chcą nas odgrodzić od reszty świata bo nasi sąsiedzi są be. Cacy jest tylko
          kościół i rodzina (chyba rodzina giertycha bo moją to ma w d...ie)
          • abba15 Re: Celiński odszedł z komisji ds. PKN Orlen 12.07.05, 15:00
            dorka26 napisała:
            > Dla mnie też stanowią zagrożenie, chociaż nie noszę żadnego z tych nazwisk.
            > Jestem przerażona wizją Polski rządzonej przez Giertycha albo Kaczyńskiego.
            > Chcą nas odgrodzić od reszty świata bo nasi sąsiedzi są be. Cacy jest tylko
            > kościół i rodzina (chyba rodzina giertycha bo moją to ma w d...ie)

Boisz się prawa i sprawiedliwości, a 60 lat kołtuńskich rządów czerwonego reżimu
            to nie jest zagrożenie wg ciebie? 60 lat indoktrynacji robi swoje, bo jesteś
            niewolnikiem uzależnionym od papki propagandowej tego czerwonego chłamu.
            Zbrodniarze Popiełuszki i Papały to twoi wyzwoliciele od Kaczyzmu?
            Ci co rozkradli Polskę lepsi od tych co Polski bronią?
            Nie widzisz, że takie myślenie jest chore?
        • erg_samowzbudnik Re: Celiński odszedł z komisji ds. PKN Orlen 12.07.05, 14:46
          abba15 napisał:

> 123rbr napisał:
          > > Brunatny Roman, Wasserman, Miodowicz i inni pokazali jakie stanowią zagro
          > żenie
          > > dla państwa prawa.
          >
          > Zagrożenie to oni stanowią dla państwa: Kwaśniewskich, Kulczyków, Cimoszewiczów
          > ,
          > Milerów i innych złodziei i mafiozów>
          Odpowiecie za słowa i czyny wasze.
          • abba15 Re: Celiński odszedł z komisji ds. PKN Orlen 12.07.05, 15:21
            erg_samowzbudnik napisał:
            > Odpowiecie za słowa i czyny wasze.

Straszył i groził czerwony bandyta,
            ludzie wzięli i odsunęli go od koryta!
      • abba15 Re: Celiński odszedł z komisji ds. PKN Orlen 12.07.05, 22:16
        123rbr napisał:
        > Brunatny Roman, Wasserman, Miodowicz i inni pokazali jakie stanowią zagrożenie
        > dla państwa prawa.

Czerwone świnie czują się zagrożone? to dobrze!
        • doktorhabilitowany.1 [...] 13.07.05, 22:16
    • jaro_ss zagubiony w komisjach... 12.07.05, 11:53
      Przez analogię do filmu "lost in relations.." rzeczywiście Celiński sprawia
      wrażenie głęboko zagubionego.... i to jako świadek w komisji "Rywina" i w tej
      obecnej...

generalnie żenujące jest to co wymodziła ekipa SLD i wpadki Millera i
      Jakubowskiej, i generalni, "wyślizgi" Oleksego, histerycność Cimoszewicza,
      Słodka hipokryzja Jolusi i "gładkie" ględzenie Kwaśniewskiego i ogólnie "cały
      ten zgiełk" przykrywający własną miernotę....
    • feliks-50 Przeciez on nigdy nie byl w komisji ! 12.07.05, 11:59
      To byl obronca kolesi !!
      Dobrze sie stalo, bo jego wystapienia to wieksza zenada niz wystapienia
      Giertycha ( a tego jak wiadomo, trudno przebic w oszolomstwie)
    • marian391 SŁUSZNA DECYZJA 12.07.05, 12:16
      W pełni popieram decyzje Pana Celińskiego. Ta komisja jest nieporozumieniem.
      Działa poza wszelką kontrolą z lekceważeniem i naruszaniem prawa. Już
      pozaprawne wykluczenie Widackiego powinno skutkować wykluczeniem niektórych
      członków komisji. Prokórator, śledczy łamiacy prawo jest odsuwany od sprawy i
      wykluczany z zawodu, komisji śledczej to nie dotyczy? Przed chwilą słyszałem,
      żenującą wypowiedź Miodowicza, odnosnie ekspertyz wybitnych prawników.
      Chamstwo, pycha i zarozumiałość tego pana przekracza wszelkie granice. Etnograf
      a taki ekspert prawa. Warto przypomnieć sobie, jak poza prawem został
      awansowany do stopnia pułkownika.
    • rogerwawa1 Re: Celiński odszedł z komisji ds. PKN Orlen 12.07.05, 12:16
      Nareszcie!. jego głównym celem od początku było sparaliżowanie i rozsadzenie od
      wewnątrz całej komisji aby zatuszować prawdę;
    • holyboy_666 Re: jakoś mi go nie żal, chociaż akurat ma rację 12.07.05, 12:16
      pomijając jego pajacowaty charakter, merytorycznie ma rację
    • wlodek31 Re: Celiński odszedł z komisji ds. PKN Orlen 12.07.05, 12:21

Szkoda, że Panowie opuszczający " Komisję Śledczą " uczynili to tak póżno.
      Niektórzy członkowie komisji działając pod płasczczykiem prawa upodobnili się
      do Szwadronów Śmierci. Różnica w działaniu polega na tym, że szwadrony
      likwidowały i likwidują przeciwników politycznych fizycznie. Natomiast
      niektórzy " Wybrancy Narodu " USIŁUJĄ NIE PRZEBIERAJĄC W ŚRODKACH UCZYNIĆ TO
      POLITYCZNIE. Ich główna dewiza, to KTO NIE Z NAMI TEN NASZ WROG. Dla nich nie
      jest ważne wszechstronne wyjaśnienie sprawy, lecz zniszczenie przeciwnika. W
      czasie przesłuchań stoją ponad prawem, nie przestrzegając elementarnych zasad z
      kodeksu postępowania karnego i innych ustaw.
    • zenek68 dziękuję panie Celiński , ekran TV już mam suchy. 12.07.05, 12:23
      .
    • lubie_na_ostro MYŚLĘ ZE pan CELIŃSKI "PRZEKWITA"... 12.07.05, 12:38
      dlatego czsami zachowuje się jak wariat. Kulczyk miał szczęście; Celiński lepiej
      go bronił niż sam mecenas Widacki.

www.cimoszenko.info
    • temida3 Re: Celiński odszedł z komisji ds. PKN Orlen 12.07.05, 12:43
      Andrzeju -synu marnotrawny: Władek Frasyniuk oczekuje Twojego "wejścia" do PD!
      • m15 Re: Celiński odszedł z komisji ds. PKN Orlen 12.07.05, 12:52
        brawo celinski ,za to cie cenic trzeba ,nie miales dosc sil by skutecznie
        przeszkodzic w kontynuowaniu prac komisji,wiec odszedles ,szkoda tylko ze tak
        pózno
    • mrlusiek Re: Celiński odszedł z komisji ds. PKN Orlen 12.07.05, 13:00
      o dużo za późno, bo firmował swą osobą głupotę wielu innych i wogóle się jej
      nie przeciwstawiał skutecznie
    • amalin1 Re: Celiński odszedł z komisji ds. PKN Orlen 12.07.05, 13:08
      Szerokiej drogi panie pośle Celiński.
      • 77qwerty Brawo Panie Celinski 12.07.05, 13:14
        w koncu przekonał sie Pan ze kolegom nie mozna juz pomóc
        Ale dzielnie sie Pan spisywał
        teraz czas o włsna du pe zadbac bo tez wyglada na umoczoną
    • gogo1123 Czy ktos mnie moze oswiecic? 12.07.05, 13:21
      Czy ktos mnie moze oswiecic odpowiadajac na pytanie:
      Jaki zwiazek ze sprawa PKN ORLEN mialo pytanie nastepujacej tresci zadane przez
      wielce oswieconego pana M. a skierowane do pani Kwasniewskiej:
      ''Czy nie sadzi pani, ze kwota 5.000 zlotych wplacona przez pania na konto
      wlasnej fundacji jest smiesznie niska?''

Bardzo dobrze, ze Celinski odszedl. Niech sie sami potopia we wlasnym bagnie.
      • abba15 [...] 12.07.05, 13:27
        • mariunio Re: Czy ktos mnie moze oswiecic? 12.07.05, 13:48
          Abba15, prosze Cie, przestan pluc na Polakow wystepujacych na tym forum, bo
          szargasz przez to Polske!!!

nIn

• abba15 [...] 12.07.05, 13:53
          • abba15 [...] 12.07.05, 14:30
          • abba15 [...] 12.07.05, 21:58
        • erg_samowzbudnik [...] 12.07.05, 14:51
    • doradca1 Towarzyszu Celiński 12.07.05, 13:47
      Szkoda, że nie doszedłe do takich wniosków nieco wcześniej. Niestety ale jako
      lewicujący prostaczek postanowiłeś zrobić sobie za darmo kampanie wyborczą.
      Idiotyzmy to Wy możecie towarzyszu wmawiać naiwnym.
    • aditer Re: Celiński odszedł z komisji ds. PKN Orlen 12.07.05, 13:49
      Ludzie! "I kogo tu opluwacie?! Celiński to jeden z bardziej przyzwoitych i
      normalych posłów w tej całej komisji. W przeciwieństwie do swych oponentów z
      prawicy za komuny siedział w więzieniu za swoje poglądy... A wy prawicowe
      oszołomy czym możecie się pochwalić?

Tatuś Romka pisał peany o tym, jak wspaniale że Armia Czerwona weszła do Polski
      i współpracował z Jaruzelskim. Wassermann z kolei pracował w aparacie represji
      jakim była prokuratura. I kto tutaj jest bardziej przyzwoity?!
      • abba15 [...] 12.07.05, 13:55
      • abba15 [...] 12.07.05, 22:14
    • polonic [...] 12.07.05, 13:51
    • wirus20 Re: czemu skasowaliście poprzedni post 12.07.05, 14:44
      nie wiem kim jesteś, ale mnie obrażasz i to całkiem niesłusznie. nie wiem czy
      zdążyłeś przeczytać tego skasowanego posta, ale wiem, że jesteś tak prymitywny
      i pewnie na skraju matołectwa (coś koło 50IQ) że nie zauwazyłeś IRONII w moim
      poprzednim poście. A IRONIĄ objete było właśnie to, że GW i sympatyzujące z nią
      środowiska ciągle mówią - "koniec z tabu", "ciemny naród", "oszołomy" a sami
      kasują posta w sumie całkiem niewinnego. No ale widać ty tego nie jesteś w
      stanie pojąć swym całkiem małym rozumniem droki Kubusiu P. przyjacielu
      niejakiego Krzysztofa. mimo to Pozdrawiam
      • abba15 Re: czemu skasowaliście poprzedni post 12.07.05, 15:04
        wirus20 napisał:
        > nie wiem kim jesteś, ale mnie obrażasz i to całkiem niesłusznie. nie wiem czy
        > zdążyłeś przeczytać tego skasowanego posta, ale wiem, że jesteś tak prymitywny
        > i pewnie na skraju matołectwa (coś koło 50IQ) że nie zauwazyłeś IRONII w moim
        > poprzednim poście. A IRONIĄ objete było właśnie to, że GW i sympatyzujące z
        nią środowiska ciągle mówią - "koniec z tabu", "ciemny naród", "oszołomy" a sami
        > kasują posta w sumie całkiem niewinnego. No ale widać ty tego nie jesteś w
        > stanie pojąć swym całkiem małym rozumniem droki Kubusiu P. przyjacielu
        > niejakiego Krzysztofa. mimo to Pozdrawiam

50IQ to ja mam w małym palcu.
        Jak ktoś obraża mój naród to ja mu mówię: spie..j................!
        • wirus20 Re: czemu skasowaliście poprzedni post 12.07.05, 15:21
          widzisz a ty dalej nie rozumiesz... napisałem juz, że to była ironia, czyli
          tłumacząc twojemu małemu palcowi - JA TAK NIE UWAŻAM, poprostu przytoczyłem ten
          frazes(mam nadzieję że wiesz co to znaczy) by uwypuklić bezsensowność
          postapienia moderatora GW wykreslającego posta, który był zapewne za bardzo im
          nie na rękę... radzę czytając nie tylko rozszyfrowywać znaki graficzne, ale
          także ruszyć "małym palcem" i odczytać sens wypowiedzi, bo niektórzy nie piszą
          prostych wierszyków rodem z podstawówki tylko uzywają innych form wypowiedzi
          (metafory, alegorie, groteski), czasem także chcąc wytrącić oponentowi
          argumenty używa stosując IRONIĘ argumentów drugiej strony...ale ty chyba dalej
          tego nie zrozumiesz, więc co ja się bedę męczył żeby ci to tłumaczyć... lepiej
          poczytaj inne moje posty to może to ci da jakis ogląd
          • abba15 Re: czemu skasowaliście poprzedni post 12.07.05, 15:26
            wirus20 napisał:
            > widzisz a ty dalej nie rozumiesz... napisałem juz, że to była ironia, czyli
            > tłumacząc twojemu małemu palcowi - JA TAK NIE UWAŻAM, poprostu przytoczyłem
            ten frazes(mam nadzieję że wiesz co to znaczy) by uwypuklić bezsensowność
            > postapienia moderatora GW wykreslającego posta, który był zapewne za bardzo im
            > nie na rękę... radzę czytając nie tylko rozszyfrowywać znaki graficzne, ale
            > także ruszyć "małym palcem" i odczytać sens wypowiedzi, bo niektórzy nie piszą
            > prostych wierszyków rodem z podstawówki tylko uzywają innych form wypowiedzi
            > (metafory, alegorie, groteski), czasem także chcąc wytrącić oponentowi
            > argumenty używa stosując IRONIĘ argumentów drugiej strony...ale ty chyba dalej
            > tego nie zrozumiesz, więc co ja się bedę męczył żeby ci to tłumaczyć... lepiej
            > poczytaj inne moje posty to może to ci da jakis ogląd

Jesteś namolny i strasznie upierdliwy,
            może to ze względu na twój wiek sędziwy?
            • wirus20 Re: czemu skasowaliście poprzedni post 12.07.05, 15:32
              ooo. dobre:D niestety cię zawiodę - mój wiek nie jest wcale sędziwy... a do
              tego lubie dobre rymy, tylko że twoje najlepsze nie są(ale ćwiczenia czynią
              mistrza, więc wszytko przed toba). Po prostu nie lubie jak się mnie obraża, a
              jak się mnie niesłusznie obraża to już wogóle...
              • doktorhabilitowany.1 [...] 13.07.05, 22:27
          • javal abba ma 3 punkty więcej od imadła... niestety 12.07.05, 15:32
            szkoda energii Wirus - nie dasz rady wytłumaczyć matołowi. Zbyt skomplikowanych
            słów używasz :))

pozdrawiam
            • wirus20 Re: abba ma 3 punkty więcej od imadła... niestety 12.07.05, 15:34
              ba, ale wiesz strasznie lubię te reklamy Plusa:D
    • twmalgoska Re: Celiński odszedł z komisji ds. PKN Orlen 12.07.05, 16:48
      Poseł napisał, że nie zamierza dłużej legitymizować swoją obecnością
      bezprawnych decyzji komisji.

Żartowniś!
      Do dzisiaj myślałam, że legitymizuje tylko przekręty czerwonej trupy! Koniec
      przedstawienia, różowa marionetko!
    • brynk Odszedł !-zmówmy "wieczny odpoczynek,racz mu dać . 12.07.05, 16:48
      Poszedł w diabły - do szatanów z sdpl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka