zupper szkoda, że tak późno 12.07.05, 11:35 szkoda, że tak późno z cyrku wyszedł Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Celiński pomaga Cimoszence 12.07.05, 11:48 Celiński pomaga Cimoszence. Cimoszenko wie że jego wniosek zginie w prezydium. Dlatego teraz Celiński stara się sabotować pracę Komisji aby zostali w niej tylko ludzie z prawicy i był już zupełnie niereprezentatywna dla Sejmu. Być może zatem choroba Gruszki to nie był przypadek ????????? Może Komisja jest blisko czegoś naprawde ważnego i kompromitującego SLD, bo SLD trzęsie się strasznie... Odpowiedz Link Zgłoś
aaargh Re: Celiński pomaga Cimoszence 12.07.05, 12:06 O, wielbiciel teorii spiskowych! :) Idąć tropem Twych światłych myśli komisja sabotuje sama siebie - no przecież wykluczyli lewicowca... Zapewne też dodali coś Gruszce do jego kawki, żeby zwalić to na SLD! Nie wiem, czy zauważyłeś, ale komisja świetnie bawi się teraz sama, bez lewicy. Dali taką piękną sesję nienawiści w sobotę... Gdyby komisja była blisko czegoś istotnego, to już byś o tym wiedział - Giertych i Macierewicz przekazują newsy i tajemnice teczek dziennikarzom szybciej niż światło :) Przy okazji - jakoś nikt z prawicowców na tym forum nie komentuje zarzutów Celińskiego. Ale zapewne nie uważa je za w ogóle istotne... Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: Celiński pomaga Cimoszence 12.07.05, 12:35 Ach zapomniałem o kolejnym wytłumaczeniu lewaków: teorie spiskowe. Jak mogłem o tym zapomnieć. Nikt przecież nie ma prawa łączyć faktów oczywistych bo to już spiski. Straszne. No trudne by lewicowca nie wykluczyli za straszenie lewicowej pani ekspert (mało kto to pamieta ale w komisji Nowaczyk znalazła sie dzięki umizgom UP i Nałęcza) a teraz tak sie nie podoba ta pani bo coś mówi nie po jedynie słusznej linii. Co do Giertycha i Cimoszewicza to na pewno przekazali by opinniii publicznej i to jest pewna wada, ale nie watpie ze taki Celinski przekazałby to od razu swoim kolegom partyjnym i nikomu wiecej. I tym ten cudak rózni sie od tamtych cudaków. Czy mi jako centryscie wolno skomentować jego zarzuty czy tylko prawicowcy musza to czynić. Odpowiedz Link Zgłoś
aaargh Re: Celiński pomaga Cimoszence 12.07.05, 12:48 > Ach zapomniałem o kolejnym wytłumaczeniu lewaków: teorie spiskowe. Jak mogłem o > > tym zapomnieć. > Nikt przecież nie ma prawa łączyć faktów oczywistych bo to już spiski. Wiesz, problem leży w tym, że pewne fakty nie są dla mnie oczywiste... Nie jest ZUPEŁNIE dla mnie oczywiste, że Gruszka został przez kogoś otruty. Nie jest ZUPEŁNIE oczywiste, że po tylu miesiącach śledztwa, z którego mało co wynika (oprócz dowalania przeciwnikom politycznym) będzie jakiś WIELKI przełom... Nie jest ZUPEŁNIE oczywiste, że jeśli tankuję benzynę na stacji Orlenu, to jestem członkiem mafii paliwowej... Ale do niektórych osób trafia taki sposób myślenia, godny "Z Archiwum X". To, że ekspertom nie przeszkadza zadawanie przez członków komisji pytań typu "czy Księżyc jest według świadka z żółtego sera", jest zupełnie obiektywne? Najbardziej bawią mnie tłumaczenia "teraz cel pytania nie jest jasno powiązany z tematem sprawy, ale jak Pan odpowie..." Przekazywanie czegokolwiek przez Giertycha i Cimoszewicza jest nie tyle "wadą". Jest raczej przestępstwem, a przynajmniej wykroczeniem. Nie wspomnę już o takim szczególe, że czynią to tak, aby maksymalnie zniszczyć przeciwnika, najlepiej w świetle jupiterów. A czasami mijają się przy tym z prawdą, zawzięcie głosząc, że tej prawdy szukają. Odpowiedz Link Zgłoś
kamilius10 Re: Celiński pomaga Cimoszence 12.07.05, 13:57 Celisńki wyjasnił o co chodzi. Jest jako członek Komisji bezradny wobecc jej bezprawaia. Przewodniczący nie czai za bardzo co się dzieje, jest figurantem w rękach prawicy w Komisji, więc urabiajągo na prawo i lewo. A nikt spoza Komisji nic jej nie może zrobić. Prezydium Sejmu tyeż jest podzielone a poza tym prezydium wie, że jego działania i tak będa nieskuteczne a wynikłaby z nich tylko awantura, która mogłaby mp. zaszkodzić przyszłej koalacji PO-PiSu (patrz ew. krytyka prac Komisji przez Tuska ...) Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Celiński pomaga Cimoszence 12.07.05, 14:20 Zgoda, Komisja nie działa super. Posłowie zamiast zająć się meritum sprawy działają chaotycznie i nic z tego nie wychodzi. Ale faktem jest też że SLD paraliżuje jej prace. Gdyby posłowie prawicy zajeli się śledztwem to już dawno dotarliby do sedna sprawy i podejrzewam że skompromitowaliby wielu członków SLD. Dlatego SLD się trzęsie, bo wiedzą że tylkonieudolność Komisji powoduje że nie są jeszcze zupełnie skompromitowani. Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Re: Celiński pomaga Cimoszence 12.07.05, 18:55 palestrina2005 napisał: > Zgoda, Komisja nie działa super. > Posłowie zamiast zająć się meritum sprawy działają chaotycznie i nic z tego nie > > wychodzi. Zgoda > Ale faktem jest też że SLD paraliżuje jej prace. Czy tylko dlatego 'Posłowie zamiast zająć się meritum sprawy działają chaotycznie'? Odpowiedz Link Zgłoś
wirus20 Re: Celiński pomaga Cimoszence 12.07.05, 12:58 Ja się mogę ustosunkować, choc nie wiem czy będzie Cię to satysfakcjonowało. 1. chyba słusznie, że nie może przesłuchiwać świadka, który go o coś oskarża, bo robiłby to we własnej sprawie(vide pan G. z panem Kulczykiem) 2.uchbienia KPK - nie wiem, nie znam się na kpk (jeszcze), ale są tam jacys eksperci - którzy jak rozumiem Ci nie odpowiadają swoją wiedzą merytoryczną 3. to prawda,że część świadków może czuć się jak oskarzony, ale tak samo jest też przed sądami(tam mają nawet gorzej od oskarżonych, m.in. dlatego tak trudno znaleźć chętnych do zeznawania) - po prostu dużo skuteczniejszy w praktyce (więcej informacji się uzyskuje) jest model "złego" śledczego 9to tak samo jak ze "złym" i "dobrym" policjantem) 4.samozwańczy sąd lustracyjny - tak z całą pewnością słuszny zarzut, tylko czy jest to powód do "zabrania swoich zabawek", zwłaszcza że zapewne nie przeszkadzałoby mu to, gdyby nie lustrowali jego kolegów 5.informacje od siedzacych i innych "wątpliwych" żródeł - nic nie wiem o tym jakoby nie były one weryfikowane, ale nie ma wątpliwości, że informacje od juz złapanych zawsze są przydatne (mniej lub bardziej) do złapania pozostałych (vide instytucja świadka koronnego) Pozdrawiam i mam nadzieję na twoją odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
filc1957 Re: Celiński pomaga Cimoszence 12.07.05, 13:57 Skoro tak, to sam przeczytaj pkt 1, który sam napisałeś. I, proszę, ustosunkuj sie do tego, ale od strony Cimoszewicza. przecież on tez oskarżył członków komisji! I co? Wg Ciebie, w takim przypadku Celińskiemu nie wolno przesłuchiwać. Jeśli tak, to co z przesłuchaniem Cimoszewicza przez R.Giertycha i innych? Odpowiedz Link Zgłoś
wirus20 Re: Celiński pomaga Cimoszence 12.07.05, 14:08 bardzo Cię proszę... istnieje (przynajmniej dla mnie, choć moge się mylić - nie jestem ideałem ale bardzo niewiele mi brakuje:D) różnica pomiędzy oskarżeniami politycznymi, czyli o tzw. brak bezstronności - tutaj pojmowany całkiem szeroko, które to są głoszone z ust polityka (kandydata w wyborach) i które są częścią kampanii wyborczej, a oskarżeniami przedsiębiorcy (nie polityka i nie uczestniczącego w kampanii) dotyczące jakichś tam zarzutów KARNYCH (bo w końcu posądziła go o udział w mafii). Co nie zmienia faktu,że uważam iż nad wnioskiem marszałka Cimoszewicza nie powinien głosować ten z członków komisji, którego on dotyczy. Kwestia czy reszta członków w danym głosowaniu może uczestniczyć, a w nastepnym nad innym wnioskiem(dot. np. Miodowicza) inny poseł(w przykładzie Miodowicz) nie może uczestniczyć; czy też musi to rozstrzygnąć Prezydium Sejmu jest sporem prawnym i opiera się o odmienną interpretację przepisów... Jak dla mnie na razie nie do rozwiązania... Odpowiedz Link Zgłoś
jak16 Re: Celiński pomaga Cimoszence 12.07.05, 17:40 Celinski czerwony na dusz i twarzy Pytanie jakie by zadał Cimoszewiczowi brzmiało by tak. CZ aby pan marszałek jest w gatkach bo zimno Odpowiedz Link Zgłoś
waterman50 Re: Celiński pomaga Cimoszence 12.07.05, 12:48 Gdybyś uważniej czytał,wiedziałbyś,kto sie trzęsie i do czego.Jeśli ta banda głąbów ma dalej kompromitować sejm i naród(w końcu są jego przedstawicielami),niech lepiej wyemigruje do Korei albo na Kubę.Tam ich miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Re: Celiński pomaga Cimoszence 12.07.05, 13:09 waterman50 napisał: > Gdybyś uważniej czytał,wiedziałbyś,kto sie trzęsie i do czego.Jeśli ta banda > głąbów ma dalej kompromitować sejm i naród(w końcu są jego przedstawicielami),niech lepiej wyemigruje do Korei albo na Kubę.Tam ich miejsce. Na Kubie to jest twoje miejsce lebiego i tego oszołoma Celińskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
kroczak [...] 12.07.05, 14:14 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
m.malone Re: szkoda, że tak późno 12.07.05, 11:42 zupper napisała: > szkoda, że tak późno z cyrku wyszedł No własnie. Ciekawe tylko czemu wcześniej sejm ich nie rozpędził na cztery wiatry, albo lepiej nie skierował na leczenie psychiatryczne. Oczywiście pod nazorem straży marszałkowskiej:P Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 [...] 12.07.05, 13:05 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik [...] 12.07.05, 14:41 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 [...] 12.07.05, 14:50 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator999 Re: szkoda, że tak późno 12.07.05, 13:44 To było ponad jego możliwości,jak myślał to takie śmieszne miny robił,tak się wytężął tak starał się myśleć żal człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator999 Re: Zal człowieka 12.07.05, 13:45 To było ponad jego możliwości,jak myślał to takie śmieszne miny robił,tak się wytężął tak starał się myśleć żal człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
yanuss Celiński odszedł z komisji ds. PKN Orlen 12.07.05, 11:41 Niewiarygodne, pod koniec pracy tej komisji "jedyny sprawiedliwy" odchodzi. Nie chce mu sie pisac raportu bo trzeba myslec o wyborach. Ten facet jest uosobieniem demagogii, udzial w tej komisji traktowal jak maly sabotaz, jak mogl paralizowal jej prace. Dziwilo go, ze ludzie nie daja sie nabrac na te udawana wiarygodnosc. Sprawa byla za duza, czlowiek za maly, nie dalo sie zapobiec ujawnieniu tylu brudnych przekretow. Odpowiedz Link Zgłoś
m.malone [...] 12.07.05, 11:44 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: Celiński odszedł z komisji ds. PKN Orlen 12.07.05, 11:46 Nie ma to jak konkretna kontargumentacja. Jak trudno odpowiedzieć to zawsze cud argumetnty typu leczenie, faszysta, LPRowiec. Czy lewaków nie stać na nic więcej. A zapomniałem o prawicowym oszolomie Odpowiedz Link Zgłoś
aaargh Re: Celiński odszedł z komisji ds. PKN Orlen 12.07.05, 12:12 rnrr napisał: > Nie ma to jak konkretna kontargumentacja. Jak trudno odpowiedzieć to zawsze cud > > argumetnty typu leczenie, faszysta, LPRowiec. Czy lewaków nie stać na nic > więcej. > A zapomniałem o prawicowym oszolomie Spokojnie, prawicowców też nie stać :) Cały czas "komunista", "czerwony", spiskowe widzenie historii Polski (tyle, że bez CIA)... Bo z takimi szczegółami, jak wypływanie z komisji tajnych materiałów, gnojenie świadków, traktowanie przestępców jak wyroczni prawdy i pytania nie mające nic wspólnego ze sprawą, nie chce im się polemizować... Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: Celiński odszedł z komisji ds. PKN Orlen 12.07.05, 12:25 nie mieliśmy styczności, ale tą sprawe beznadziejne argumentacji nie raz już podnosiłem na tym forum wiec daruj sobie uwagę oczywista. Rozumiem za to, ze lewactwu chce sie polemizować np. z nieprzychylną Cimoszewiczowi ekspretyzą Nowaczyk. Polecam zobaczyć jak to wyszło. Ledwie 3 osoby ledwie 3 to uczyniły a trzy czwarte postów to było wyzywanie od czci i wiary tej babki i trabienie ze np. Widackiego chciała usunać co było totalna bzdura i kwestionowanie jej studiów. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Celiński odszedł z komisji ds. PKN Orlen 12.07.05, 11:41 To straszne! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
grissley No Nareszcie. 12.07.05, 11:44 Ten Pan, wczesniej sprawiajacy wrazenie calkiem sensownego (chociaz z wrogiej mi formacji), w komisji calkowicie sie skompromitowal. Bezsensowne komentarze, proby dezawuowania wszelkich (nawet tych sensownych) dzialan komisji zmierzajacych do ustalenia prawdy itp. Chwilami mialem wrazenie, ze p. Celinski zrobi wszystko, aby tylko niczego nie ustalono. Przy czym bedzie to robil bardzo nieudolnie, az przykro sluchac. Nie wiem, moze ma w tym jakis interes, zeby nic nie ustalono? W kazdym razie, jednego dziwaka mniej w tej dziwacznej komisji. Odpowiedz Link Zgłoś
szatan33 Re: Mierny, bierny, ale wierny do grobowej deski 12.07.05, 12:21 Ludzie, opanujcie się. Przecież w tych postach jest tyle nienawiści, tyle jadu, że nie przystoi to nam Polakom. Mienimy sie chrześćjańskim narodem a w rzeczywistości jestesmy gorsi od barbarzyńców. I dosłownie: łatwiej byłoby ustalić wpływ miesiączkowania pingwinów na długość zorzy polarnej, niż wzywanie niektórych świadków i zadawanie pytań przez członków tej komisji. Obłuda, fałsz, głupota, nienawiść, idiotyzmy to cechy tej komisji. Czyż nie widzicie analogii w poczynaniach giertycha i poczynaniach adolfka. Dość już tych kłótni, ośmieszania naszej Ojczyzny w świecie. Co sobie pomyślą obcokrajowcy jak członek komisji nazywa marszałka sejmu "chamem". Gdyby obowiązywał kodeks Boziewicza, ten posełek musiałby dać satysfakcję. Ale czy mozna by go było uznać za człowieka honoru. Jestem niemal przekonany, że jako niehonornego, można by było kopnąć go w "żyć". Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 [...] 12.07.05, 22:07 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
123rbr Re: Celiński odszedł z komisji ds. PKN Orlen 12.07.05, 11:50 Brunatny Roman, Wasserman, Miodowicz i inni pokazali jakie stanowią zagrożenie dla państwa prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
aagain Re: "państwo prawa" - gdzie? 12.07.05, 12:01 Odpowiadasz na : 123rbr napisał: .... zagrożenie może nie od razu dla państwa, ale dla rządzących a za to ze mają odwagę prać publicznie ich brudy. Odpowiedz Link Zgłoś
aaargh Re: "państwo prawa" - gdzie? 12.07.05, 12:08 aagain napisał: > > Odpowiadasz na : > > 123rbr napisał: .... > > zagrożenie może nie od razu dla państwa, ale dla rządzących a za to ze mają > odwagę prać publicznie ich brudy. A że przy okazji chcą wygrać wybory, zniszczyć przeciwników politycznych i dorwać się do koryta, to już zupełny szczegół :) Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: "państwo prawa" - gdzie? 12.07.05, 12:27 SLD nie chce. Cimoszewicz nie chciał startować a go zmusili by niszczyć przeciwników. Co za jednostronność myslenia. Jedni święci i zli, a drudzy cacy i dobrzy. OJEJ bo ktoś w to uwierzy. Odpowiedz Link Zgłoś
aaargh Re: "państwo prawa" - gdzie? 12.07.05, 12:51 rnrr napisał: > SLD nie chce. Cimoszewicz nie chciał startować a go zmusili by niszczyć > przeciwników. Co za jednostronność myslenia. Jedni święci i zli, a drudzy cacy > i dobrzy. OJEJ bo ktoś w to uwierzy. A wiesz, że czytając to forum sądzę, że ludzie w to wierzą? Tylko jedni tych złych nazywają "komunistami", a Ci drudzy "faszystami". A Ty w co wierzysz??? Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Re: Celiński odszedł z komisji ds. PKN Orlen 12.07.05, 13:24 123rbr napisał: > Brunatny Roman, Wasserman, Miodowicz i inni pokazali jakie stanowią zagrożenie > dla państwa prawa. Zagrożenie to oni stanowią dla państwa: Kwaśniewskich, Kulczyków, Cimoszewiczów, Milerów i innych złodziei i mafiozów> Odpowiedz Link Zgłoś
dorka26 Re: Celiński odszedł z komisji ds. PKN Orlen 12.07.05, 14:44 Dla mnie też stanowią zagrożenie, chociaż nie noszę żadnego z tych nazwisk. Jestem przerażona wizją Polski rządzonej przez Giertycha albo Kaczyńskiego. Chcą nas odgrodzić od reszty świata bo nasi sąsiedzi są be. Cacy jest tylko kościół i rodzina (chyba rodzina giertycha bo moją to ma w d...ie) Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Re: Celiński odszedł z komisji ds. PKN Orlen 12.07.05, 15:00 dorka26 napisała: > Dla mnie też stanowią zagrożenie, chociaż nie noszę żadnego z tych nazwisk. > Jestem przerażona wizją Polski rządzonej przez Giertycha albo Kaczyńskiego. > Chcą nas odgrodzić od reszty świata bo nasi sąsiedzi są be. Cacy jest tylko > kościół i rodzina (chyba rodzina giertycha bo moją to ma w d...ie) Boisz się prawa i sprawiedliwości, a 60 lat kołtuńskich rządów czerwonego reżimu to nie jest zagrożenie wg ciebie? 60 lat indoktrynacji robi swoje, bo jesteś niewolnikiem uzależnionym od papki propagandowej tego czerwonego chłamu. Zbrodniarze Popiełuszki i Papały to twoi wyzwoliciele od Kaczyzmu? Ci co rozkradli Polskę lepsi od tych co Polski bronią? Nie widzisz, że takie myślenie jest chore? Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: Celiński odszedł z komisji ds. PKN Orlen 12.07.05, 14:46 abba15 napisał: > 123rbr napisał: > > Brunatny Roman, Wasserman, Miodowicz i inni pokazali jakie stanowią zagro > żenie > > dla państwa prawa. > > Zagrożenie to oni stanowią dla państwa: Kwaśniewskich, Kulczyków, Cimoszewiczów > , > Milerów i innych złodziei i mafiozów> Odpowiecie za słowa i czyny wasze. Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Re: Celiński odszedł z komisji ds. PKN Orlen 12.07.05, 15:21 erg_samowzbudnik napisał: > Odpowiecie za słowa i czyny wasze. Straszył i groził czerwony bandyta, ludzie wzięli i odsunęli go od koryta! Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Re: Celiński odszedł z komisji ds. PKN Orlen 12.07.05, 22:16 123rbr napisał: > Brunatny Roman, Wasserman, Miodowicz i inni pokazali jakie stanowią zagrożenie > dla państwa prawa. Czerwone świnie czują się zagrożone? to dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 [...] 13.07.05, 22:16 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
jaro_ss zagubiony w komisjach... 12.07.05, 11:53 Przez analogię do filmu "lost in relations.." rzeczywiście Celiński sprawia wrażenie głęboko zagubionego.... i to jako świadek w komisji "Rywina" i w tej obecnej... generalnie żenujące jest to co wymodziła ekipa SLD i wpadki Millera i Jakubowskiej, i generalni, "wyślizgi" Oleksego, histerycność Cimoszewicza, Słodka hipokryzja Jolusi i "gładkie" ględzenie Kwaśniewskiego i ogólnie "cały ten zgiełk" przykrywający własną miernotę.... Odpowiedz Link Zgłoś
feliks-50 Przeciez on nigdy nie byl w komisji ! 12.07.05, 11:59 To byl obronca kolesi !! Dobrze sie stalo, bo jego wystapienia to wieksza zenada niz wystapienia Giertycha ( a tego jak wiadomo, trudno przebic w oszolomstwie) Odpowiedz Link Zgłoś
marian391 SŁUSZNA DECYZJA 12.07.05, 12:16 W pełni popieram decyzje Pana Celińskiego. Ta komisja jest nieporozumieniem. Działa poza wszelką kontrolą z lekceważeniem i naruszaniem prawa. Już pozaprawne wykluczenie Widackiego powinno skutkować wykluczeniem niektórych członków komisji. Prokórator, śledczy łamiacy prawo jest odsuwany od sprawy i wykluczany z zawodu, komisji śledczej to nie dotyczy? Przed chwilą słyszałem, żenującą wypowiedź Miodowicza, odnosnie ekspertyz wybitnych prawników. Chamstwo, pycha i zarozumiałość tego pana przekracza wszelkie granice. Etnograf a taki ekspert prawa. Warto przypomnieć sobie, jak poza prawem został awansowany do stopnia pułkownika. Odpowiedz Link Zgłoś
rogerwawa1 Re: Celiński odszedł z komisji ds. PKN Orlen 12.07.05, 12:16 Nareszcie!. jego głównym celem od początku było sparaliżowanie i rozsadzenie od wewnątrz całej komisji aby zatuszować prawdę; Odpowiedz Link Zgłoś
holyboy_666 Re: jakoś mi go nie żal, chociaż akurat ma rację 12.07.05, 12:16 pomijając jego pajacowaty charakter, merytorycznie ma rację Odpowiedz Link Zgłoś
wlodek31 Re: Celiński odszedł z komisji ds. PKN Orlen 12.07.05, 12:21 Szkoda, że Panowie opuszczający " Komisję Śledczą " uczynili to tak póżno. Niektórzy członkowie komisji działając pod płasczczykiem prawa upodobnili się do Szwadronów Śmierci. Różnica w działaniu polega na tym, że szwadrony likwidowały i likwidują przeciwników politycznych fizycznie. Natomiast niektórzy " Wybrancy Narodu " USIŁUJĄ NIE PRZEBIERAJĄC W ŚRODKACH UCZYNIĆ TO POLITYCZNIE. Ich główna dewiza, to KTO NIE Z NAMI TEN NASZ WROG. Dla nich nie jest ważne wszechstronne wyjaśnienie sprawy, lecz zniszczenie przeciwnika. W czasie przesłuchań stoją ponad prawem, nie przestrzegając elementarnych zasad z kodeksu postępowania karnego i innych ustaw. Odpowiedz Link Zgłoś
lubie_na_ostro MYŚLĘ ZE pan CELIŃSKI "PRZEKWITA"... 12.07.05, 12:38 dlatego czsami zachowuje się jak wariat. Kulczyk miał szczęście; Celiński lepiej go bronił niż sam mecenas Widacki. www.cimoszenko.info Odpowiedz Link Zgłoś
temida3 Re: Celiński odszedł z komisji ds. PKN Orlen 12.07.05, 12:43 Andrzeju -synu marnotrawny: Władek Frasyniuk oczekuje Twojego "wejścia" do PD! Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Celiński odszedł z komisji ds. PKN Orlen 12.07.05, 12:52 brawo celinski ,za to cie cenic trzeba ,nie miales dosc sil by skutecznie przeszkodzic w kontynuowaniu prac komisji,wiec odszedles ,szkoda tylko ze tak pózno Odpowiedz Link Zgłoś
mrlusiek Re: Celiński odszedł z komisji ds. PKN Orlen 12.07.05, 13:00 o dużo za późno, bo firmował swą osobą głupotę wielu innych i wogóle się jej nie przeciwstawiał skutecznie Odpowiedz Link Zgłoś
amalin1 Re: Celiński odszedł z komisji ds. PKN Orlen 12.07.05, 13:08 Szerokiej drogi panie pośle Celiński. Odpowiedz Link Zgłoś
77qwerty Brawo Panie Celinski 12.07.05, 13:14 w koncu przekonał sie Pan ze kolegom nie mozna juz pomóc Ale dzielnie sie Pan spisywał teraz czas o włsna du pe zadbac bo tez wyglada na umoczoną Odpowiedz Link Zgłoś
gogo1123 Czy ktos mnie moze oswiecic? 12.07.05, 13:21 Czy ktos mnie moze oswiecic odpowiadajac na pytanie: Jaki zwiazek ze sprawa PKN ORLEN mialo pytanie nastepujacej tresci zadane przez wielce oswieconego pana M. a skierowane do pani Kwasniewskiej: ''Czy nie sadzi pani, ze kwota 5.000 zlotych wplacona przez pania na konto wlasnej fundacji jest smiesznie niska?'' Bardzo dobrze, ze Celinski odszedl. Niech sie sami potopia we wlasnym bagnie. Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 [...] 12.07.05, 13:27 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mariunio Re: Czy ktos mnie moze oswiecic? 12.07.05, 13:48 Abba15, prosze Cie, przestan pluc na Polakow wystepujacych na tym forum, bo szargasz przez to Polske!!! nIn Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 [...] 12.07.05, 13:53 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 [...] 12.07.05, 14:30 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 [...] 12.07.05, 21:58 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik [...] 12.07.05, 14:51 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
doradca1 Towarzyszu Celiński 12.07.05, 13:47 Szkoda, że nie doszedłe do takich wniosków nieco wcześniej. Niestety ale jako lewicujący prostaczek postanowiłeś zrobić sobie za darmo kampanie wyborczą. Idiotyzmy to Wy możecie towarzyszu wmawiać naiwnym. Odpowiedz Link Zgłoś
aditer Re: Celiński odszedł z komisji ds. PKN Orlen 12.07.05, 13:49 Ludzie! "I kogo tu opluwacie?! Celiński to jeden z bardziej przyzwoitych i normalych posłów w tej całej komisji. W przeciwieństwie do swych oponentów z prawicy za komuny siedział w więzieniu za swoje poglądy... A wy prawicowe oszołomy czym możecie się pochwalić? Tatuś Romka pisał peany o tym, jak wspaniale że Armia Czerwona weszła do Polski i współpracował z Jaruzelskim. Wassermann z kolei pracował w aparacie represji jakim była prokuratura. I kto tutaj jest bardziej przyzwoity?! Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 [...] 12.07.05, 13:55 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 [...] 12.07.05, 22:14 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
polonic [...] 12.07.05, 13:51 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
wirus20 Re: czemu skasowaliście poprzedni post 12.07.05, 14:44 nie wiem kim jesteś, ale mnie obrażasz i to całkiem niesłusznie. nie wiem czy zdążyłeś przeczytać tego skasowanego posta, ale wiem, że jesteś tak prymitywny i pewnie na skraju matołectwa (coś koło 50IQ) że nie zauwazyłeś IRONII w moim poprzednim poście. A IRONIĄ objete było właśnie to, że GW i sympatyzujące z nią środowiska ciągle mówią - "koniec z tabu", "ciemny naród", "oszołomy" a sami kasują posta w sumie całkiem niewinnego. No ale widać ty tego nie jesteś w stanie pojąć swym całkiem małym rozumniem droki Kubusiu P. przyjacielu niejakiego Krzysztofa. mimo to Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Re: czemu skasowaliście poprzedni post 12.07.05, 15:04 wirus20 napisał: > nie wiem kim jesteś, ale mnie obrażasz i to całkiem niesłusznie. nie wiem czy > zdążyłeś przeczytać tego skasowanego posta, ale wiem, że jesteś tak prymitywny > i pewnie na skraju matołectwa (coś koło 50IQ) że nie zauwazyłeś IRONII w moim > poprzednim poście. A IRONIĄ objete było właśnie to, że GW i sympatyzujące z nią środowiska ciągle mówią - "koniec z tabu", "ciemny naród", "oszołomy" a sami > kasują posta w sumie całkiem niewinnego. No ale widać ty tego nie jesteś w > stanie pojąć swym całkiem małym rozumniem droki Kubusiu P. przyjacielu > niejakiego Krzysztofa. mimo to Pozdrawiam 50IQ to ja mam w małym palcu. Jak ktoś obraża mój naród to ja mu mówię: spie..j................! Odpowiedz Link Zgłoś
wirus20 Re: czemu skasowaliście poprzedni post 12.07.05, 15:21 widzisz a ty dalej nie rozumiesz... napisałem juz, że to była ironia, czyli tłumacząc twojemu małemu palcowi - JA TAK NIE UWAŻAM, poprostu przytoczyłem ten frazes(mam nadzieję że wiesz co to znaczy) by uwypuklić bezsensowność postapienia moderatora GW wykreslającego posta, który był zapewne za bardzo im nie na rękę... radzę czytając nie tylko rozszyfrowywać znaki graficzne, ale także ruszyć "małym palcem" i odczytać sens wypowiedzi, bo niektórzy nie piszą prostych wierszyków rodem z podstawówki tylko uzywają innych form wypowiedzi (metafory, alegorie, groteski), czasem także chcąc wytrącić oponentowi argumenty używa stosując IRONIĘ argumentów drugiej strony...ale ty chyba dalej tego nie zrozumiesz, więc co ja się bedę męczył żeby ci to tłumaczyć... lepiej poczytaj inne moje posty to może to ci da jakis ogląd Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Re: czemu skasowaliście poprzedni post 12.07.05, 15:26 wirus20 napisał: > widzisz a ty dalej nie rozumiesz... napisałem juz, że to była ironia, czyli > tłumacząc twojemu małemu palcowi - JA TAK NIE UWAŻAM, poprostu przytoczyłem ten frazes(mam nadzieję że wiesz co to znaczy) by uwypuklić bezsensowność > postapienia moderatora GW wykreslającego posta, który był zapewne za bardzo im > nie na rękę... radzę czytając nie tylko rozszyfrowywać znaki graficzne, ale > także ruszyć "małym palcem" i odczytać sens wypowiedzi, bo niektórzy nie piszą > prostych wierszyków rodem z podstawówki tylko uzywają innych form wypowiedzi > (metafory, alegorie, groteski), czasem także chcąc wytrącić oponentowi > argumenty używa stosując IRONIĘ argumentów drugiej strony...ale ty chyba dalej > tego nie zrozumiesz, więc co ja się bedę męczył żeby ci to tłumaczyć... lepiej > poczytaj inne moje posty to może to ci da jakis ogląd Jesteś namolny i strasznie upierdliwy, może to ze względu na twój wiek sędziwy? Odpowiedz Link Zgłoś
wirus20 Re: czemu skasowaliście poprzedni post 12.07.05, 15:32 ooo. dobre:D niestety cię zawiodę - mój wiek nie jest wcale sędziwy... a do tego lubie dobre rymy, tylko że twoje najlepsze nie są(ale ćwiczenia czynią mistrza, więc wszytko przed toba). Po prostu nie lubie jak się mnie obraża, a jak się mnie niesłusznie obraża to już wogóle... Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 [...] 13.07.05, 22:27 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
javal abba ma 3 punkty więcej od imadła... niestety 12.07.05, 15:32 szkoda energii Wirus - nie dasz rady wytłumaczyć matołowi. Zbyt skomplikowanych słów używasz :)) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wirus20 Re: abba ma 3 punkty więcej od imadła... niestety 12.07.05, 15:34 ba, ale wiesz strasznie lubię te reklamy Plusa:D Odpowiedz Link Zgłoś
twmalgoska Re: Celiński odszedł z komisji ds. PKN Orlen 12.07.05, 16:48 Poseł napisał, że nie zamierza dłużej legitymizować swoją obecnością bezprawnych decyzji komisji. Żartowniś! Do dzisiaj myślałam, że legitymizuje tylko przekręty czerwonej trupy! Koniec przedstawienia, różowa marionetko! Odpowiedz Link Zgłoś
brynk Odszedł !-zmówmy "wieczny odpoczynek,racz mu dać . 12.07.05, 16:48 Poszedł w diabły - do szatanów z sdpl Odpowiedz Link Zgłoś