yossarian18 12.07.05, 22:03 Wreszcie jakiś mądry pomysł PiSu. Popieram w całej rozciągłości, brawo! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ortox Re: PiS zlikwiduje urzędy 12.07.05, 22:28 PiS już pokazał w w-wie w jaki sposób likwiduje urzędy. W miejsce zlikwidowanych powstawały nowe obsadzane swoimi. Dzięki takim oszczędnościom wydatki na administracje wzrosły o ponad 7 mln zł. Odpowiedz Link Zgłoś
yossarian18 Re: PiS zlikwiduje urzędy 12.07.05, 22:29 ortox napisał: > PiS już pokazał w w-wie w jaki sposób likwiduje urzędy. W miejsce > zlikwidowanych powstawały nowe obsadzane swoimi. Dzięki takim oszczędnościom > wydatki na administracje wzrosły o ponad 7 mln zł. I w tym tkwi problem. Pomysł jest dobry, ale realizacja w wykonaniu PiSu będzie fatalna, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
mmkkll Re: PiS zlikwiduje urzędy 12.07.05, 22:39 Pomysł faktycznie bardzo ładny, ale realizacja będzie pewnie w stylu warszawskim. Może stworzą urząd ds. zwalczania nepotyzmu, który będzie największym w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
michal00 Re: PiS zlikwiduje urzędy 12.07.05, 22:44 Takiego urzedu na pewno nie stworza. Odpowiedz Link Zgłoś
mmkkll Re: PiS zlikwiduje urzędy 12.07.05, 22:53 Oczywiście. Była to czysta złośliwość z mojej strony. Kaczyński jest pewnie lepszym prezydentem od Piskorskiego(nie podoba mi się, że go trzymają w PO), co wcale nie znaczy, że dobrym. Odpowiedz Link Zgłoś
michal00 Re: PiS zlikwiduje urzędy 12.07.05, 22:58 a co ci sie w nim nie podoba, nie liczac pie..w rodzaju parad? Odpowiedz Link Zgłoś
michal00 Re: PiS zlikwiduje urzędy 12.07.05, 23:03 napisalem P-i-e-r-d-ol (o z kreska mialo byc kanieszno), aoni mi robia jakies pie..w . Bez sensu. test pierdol Odpowiedz Link Zgłoś
mmkkll Re: PiS zlikwiduje urzędy 12.07.05, 23:05 Przede wszystkim obsadzanie stanowisk swoimi(nie mów tylko, że to normalne, bo tak być nie powinno) bez kopmpetencji. Także centralizacja władzy. Inwestycje niezbyt postępują, a wykorzystanie dotacji UE marne. I skąd się taki dług wziął? Odpowiedz Link Zgłoś
michal00 Re: PiS zlikwiduje urzędy 12.07.05, 23:20 a ile macie tego dlugu? nie bylo dlugow za rzadow PO? Odpowiedz Link Zgłoś
mmkkll Artykuł na temat budżetu: 12.07.05, 23:29 Gdzieś miałem te dane, jeszcze poszukam. Artykuł dość krytyczny, ale nienajgorszy: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=51&w=20456223&a=20456223 Wywalono mi instrukcję oszukiwania cenzury :(. Odpowiedz Link Zgłoś
michal00 Re: Artykuł na temat budżetu: 12.07.05, 23:51 Wywalono mi instrukcję oszukiwania cenzury :(. Zdazylem przeczytac. przy okazji potrenuje, bo nie chce teraz denerwowac cenzury, ale dalej nie rozumiem, dlaczego p-i-e-r-d-o-l wolno stojace jest akceptowane, a p-i-e-r-d-o-l w zwiazku frazeologicznym zamieniaja na pie..w > Gdzieś miałem te dane, jeszcze poszukam. Artykuł dość krytyczny, ale nienajgors > zy: > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=51&w=20456223&a=20456223 Dzieki za artykul. Czepiaja sie do tych inwestycji glownie. Sprawdzilem przed chwila jak to wyglada we Wroclawiu i widze, ze u nas inwestycje sa na poziomie 22% wydatkow, a wiec mniej wiecej tak jak w Warszawie. Tylko u nas jakos nikt nie robi z tego afery. Odpowiedz Link Zgłoś
mmkkll Re: Artykuł na temat budżetu: 12.07.05, 23:58 > Dzieki za artykul. Czepiaja sie do tych inwestycji glownie. Ja bym się raczej tego deficytu czepiał. A i "nowocześniejszej" księgowości. Moim zdaniem inwestycje miejskie postępują dość słabo. Brak porządnej strategii i słaba realizacja obietnic(np. z Mostem Północnym). A i tempo budowy metra nie mające wiele wspólnego z nowoczesnym miastem. Odpowiedz Link Zgłoś
michal00 Re: PiS zlikwiduje urzędy 12.07.05, 22:38 Skad masz te dane? 7 mln zl to chyba, uwzgledniajac wzrost cen, nieduzo jak na Warszawe. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej105 powstanie Centralny Urząd ds Likwidowanych 12.07.05, 22:47 szefem proponuję zrobić tego co dziś zarządza warszawskimi taksówkami Odpowiedz Link Zgłoś
cheetah15 Re: powstanie Centralny Urząd ds Likwidowanych 13.07.05, 08:02 Proponuję taką śliczną panią od zdrowia;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 kolejny skok na kasę? 12.07.05, 22:58 Interesujące. Ciekawe które funkcje przejmą "uczelnie". A zamiast RPP będzie Kaczyński jednoosobową ustalający polityke pieniężną? A o Konstytucji to oni słyszeli? I o warunkach jej zmiany? Odpowiedz Link Zgłoś
michal00 Re: kolejny skok na kasę? 12.07.05, 23:00 mn7, czy zdarzylo ci sie kiedykolwiek w zyciu powiedziec jakies cieple slowo pod adresem Kaczynskich? Odpowiedz Link Zgłoś
jestemzewsi Re: Ciepłe słowo;-))) 12.07.05, 23:08 Ja się przyznaję, choć jestem z Żoliborza - NIGDY mi się nie zdarzyło;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: Ciepłe słowo;-))) 12.07.05, 23:35 To i ja się przyznam!! jestem z Ł.....i też mi się nie zdarzyło!! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: Ciepłe słowo;-))) 13.07.05, 18:12 A ja z Wrocławia - też mi się nie zdarzyło:-)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 Re: kolejny skok na kasę? 13.07.05, 10:43 michal00 napisał: > mn7, czy zdarzylo ci sie kiedykolwiek w zyciu powiedziec jakies cieple slowo > pod adresem Kaczynskich? Owszem, ale niewiele razy, bo na to raczej nie zasługują. Odpowiedz Link Zgłoś
trybowski nie ruszajcie RPP! 12.07.05, 23:13 RPP to jedna z tych wyjątkowych instytucji w PL, która działa bardzo dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
ppppp7 Re: nie ruszajcie RPP! 12.07.05, 23:26 Zgadzam się. I biorąc pod uwagę zyski NBP i stabilizację złotego koszty jej utrzymania są symboliczne. W programie PISu są niestety takie lepperowskie kwiatki. Odpowiedz Link Zgłoś
loquin.phd Re: nie ruszajcie RPP! 12.07.05, 23:28 Bo to najgorsze oszołomstwo. W kraju takim jak Polska musi być jakaś instancja typu RPP. Odpowiedz Link Zgłoś
t324911 Re: nie ruszajcie RPP! 12.07.05, 23:31 "W programie PISu są niestety takie lepperowskie kwiatki." Na szczescie bez Leppera . Poza tym to to co PiS chce a nie to co bedzie zrobione . Odpowiedz Link Zgłoś
stan39 Re: PiS zlikwiduje urzędy 13.07.05, 02:12 Odnosnie Kaczorow Otóż Lech Kaczyński zapewniał, że administracja, którą on będzie w Warszawie zawiadywał, stanie się wydolniejsza i tańsza od poprzedniej. W rezultacie stworzył biurokrację nieudolną, za to o 46 mln droższą. To za rządów Kaczyńskiego, przyszłego, nie daj Boże, prezydenta Polski, każdy warszawiak wydaje na administrację 203 zł. Absolutny rekord kraju! To nie kto inny, tylko pan Leszeczek swoim zausznikom przyznał w ubiegłym roku zadziwiające nagrody pieniężne: Aurelia Ostrowska (szefowa stołecznego biura polityki zdrowotnej) – 43.000 zł, Lucjan Bełza (dyrektor biura bezpieczeństwa) – 43.000 zł, Tadeusz Deszkiewicz (szef biura promocji) – 36.000 zł itd., itd. Dla porównania prawicowy prezydent Łodzi dyrektorom z Ratusza przyznał nagrody w wysokości 1,500 zł, w Krakowie od 4.000 do 4.500 zł, w Poznaniu 3.500 zł. To działa na wyobraźnię, a szczególnie na miejską kasę. Do tego dodajmy niewykorzystane fundusze przydzielone przez UE, zastój w budownictwie komunalnym, drogowym, przerost administracji, kolesiostwo i w ogóle gdzie rękę włożyć, to bagno. Od Lecha ani na jotę nie odbiega Jarosław. Też potrafi tylko mielić ozorem i obiecywać. Ten wprawdzie nie ma władzy, ale ludzie z PiS-u grożą, że jak wygrają wybory, to zrobią go premierem. Tak się może stać, w końcu w Polsce naprawdę nieszczęścia chodzą parami. A to nieszczęście z Kaczyńskimi już wisi nad nami i lada dzień może na nas spaść. Wszystko w rękach wyborców. SOBCZAK i SZPAK Odpowiedz Link Zgłoś
amhu Re: Kacze, przedwyborcze bredzenie 13.07.05, 08:46 Kaczko nieszczesna, zlikwiduj wszystkie urzedy i ustanow sie dyktatorem z policja tajna i poljawna, brygadami moralnosci i slusznosci, kontrolerami mysli i snow dyktatorowi niemilych..... Swymi pomyslami obrazasz inteligencje tej czesci elektoratu, ktora cos takowgo posiada. Odpowiedz Link Zgłoś
ebunia naprawdę chciałabym w to wierzyć 13.07.05, 09:45 Naprawdę chciałabym w to wierzyć i mam nadzieje, że ta likwidacja nie będzie polegała na zmianie nazwy. Obrzydliwy kłamca Miller na poczatku swoich rządów też się chcwlił, że likwiduje niepotrzebne urzędy, m.in Centralny Inspektorat Standaryzacji i Państwową Inspekcję Jakości Artykułów Rolno - Spożywczych, ale zapomniał uczciwie dodac, że ta "likwidacja" polagała na połączeniu obu instytucji i zmianie nazwy. Urzędasy zostały i w dodatku powstał twór, który sam nie wie jaki jest zakres jego kompetencji. To też PIS powinien zlikwidować. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: PiS zlikwiduje urzędy 13.07.05, 10:09 Miller też mówił, że zlikwiduje agencje rządowe. M.in. dlatego do takich deklaracji podchodzę z dużą rezerwą. Odpowiedz Link Zgłoś
gauche i jeszcze zlikwidujcie tę rozdętą administrację 13.07.05, 10:46 lokalnąa- powiaty i urzędy marszałkowskie a takze ministerstwo oswiaty i kuratoria- płodza jedynie mse papieru i do niczego sa nieprzydatne- Nowa Matura po raz kolejny to udowodnila! Odpowiedz Link Zgłoś
jestemzewsi Re: i jeszcze zlikwidujcie tę rozdętą administrac 13.07.05, 10:53 To Mussolini wprowadził dyktaturę i kult wodza, likwidację parlamentu, opozycji, i instytucji samorządowych, wszystkich partii poza faszystowską; istniała ingerencja we wszystkie dziedziny życia społecznego, przy zachowaniu gospodarki wolnorynkowej i prywatnej własności. Oczywiście, PiS – na razie – nie posuwa się tak daleko, trudno jednak nie dostrzegać analogii. Odpowiedz Link Zgłoś
heniek18 Re: i jeszcze zlikwidujcie tę rozdętą administrac 13.07.05, 11:15 Widze dwa problemy: 1. Nie wierze w tego typu zapowiedzi PiSu, bo kloca sie one z ogolna ideologia tej partii. A ta ideologia opiera sie na diagnozie, ze panstwa jest nie za duzo, ale ZA MALO, ze powinno one dokladniej wszystko kontrolowac itd. 2. Takie zwiekszenie roli panstwa oznacza de facto lewicowosc, a nie prawicowosc. Dlaczego wiec ta partia uwazana jest za prawicowa? Poniewaz ta prawicowosc wystepuje w planie ideologicznym (rola religii i Kosciola itd). Problem w tym, ze z PO jest dokladnie odwrotnie: w planie ideologicznym jest to partia centrowa (neutralna), a wiec na lewo od PiSu, natomiast jesli chodzi o gospodarke i generalnie role panstwa, to jest ona zdecydowanie na prawo od PiSu (np. poglad Tuska - z ktory sie tu zgadzam, chociaz nie ma to zadnego znaczenia - ze korupcje mozna zmniejszyc nie przez zwiekszenie ilosci i uprawnien instytucji kontrolnych, a przez zmniejszenie roli decyzyjnej funkcjonariuszy panstwowych, bo to oni wymuszaja lapowki). Otoz problem polega na tym, ze takie dwie partie (mimo tzw. wspolnych korzeni) NIE MOGA prowadzic spojnej polityki i ich koalicja to, niestety, recepta na wzajemna walke, blokowanie pomyslow i trwanie przy wladzy wylacznie z powodow "dietetycznych". Odpowiedz Link Zgłoś
okonn Che, che, che, zlikwidują... 13.07.05, 17:29 Zwykle deklarowanie przez polityków "likwidacji zbędnych urzędów" kończy cię gwałtownym wzrostem ilości urzędow i urzędnikow, oczywiście z klucza partyjno - towarzyskiego. Likwidacja jest dobrym sposobem pozbycia sie niewygodnych. Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Kto jak kto ale Ty dałeś się nabrać ? :-))))))))) 13.07.05, 18:10 Powiedzieli ile utworzą nowych ? Odpowiedz Link Zgłoś
jestemzewsi Re: Kto jak kto ale Ty dałeś się nabrać ? :-))))) 13.07.05, 18:19 Mnie chodziłoo to: Autor: basia.lupus -------------------------------------------------------------------------------- Kaczynscy to uczciwi katolicy i prawdziwi patrioci! -------------------------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
malinka112 Re: Kto jak kto ale Ty dałeś się nabrać ? :-))))) 13.07.05, 18:51 Zlikwidować wsztstkie urzedy to mało. Zlikwdować urzedników wraz z rodzinami i krewnymi. Powiem więcej rozebrac budynki urzedów aby urzednicy w konspiracji nie mieli gdzie sie zbierać. Odpowiedz Link Zgłoś