Dodaj do ulubionych

O. Rydzyk gani Giertycha i Macierewicza

19.07.05, 07:12
Ciekaw jestem intencji autora. To źle że Ojciec Dyrektor zajął stanowisko w
temacie polityki, czy to dobrze że gani Giertycha?
Obserwuj wątek
    • antyklerykal [...] 19.07.05, 07:46
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • mr.bboy Re: RYDZYK=DIABEŁ 19.07.05, 09:01
        na tym zdjeciu tak samo jak i na wielu innych widac, ze rydzyk jest gejem.
        • reduta_ordona Tak Rydzu, ja też głosuję na Tuska 19.07.05, 11:00
          I wam to radzę towarzysze Cimoszewicze, bo inaczej nasz kraj zacznie się
          staczać po równi pochyłej w stronę upadku.
          • siostra_bozena Glosujcie na o.Rydzyka! 19.07.05, 11:34
            Tylko ojceic Rydzyk zaprowadzi porzadek w tym kraju.On musi zostac prezydentem
            a takzr premierem,krajowa rada radiofini i telewizji,a TV Trwam powinna
            zastapic TVP1.Ci co opluwaja ojca Rydzyka to dzieci szatana, wostakowcy i
            wielbiciele Harego Poteda.Czyli niekatolicy,a takich powinno sie na stosie
            spalic razem z ich Haremi Pothedami i prezerwatywami wktore owijaja egzemplarze
            Obludnika.Tak tak owieczki moje i baranki.Ojceic Rydzyk nie jest uwzgledniany w
            sodazach prezydenckich poniewaz komunisci i wostakowcy boja sie jego prawdziwej
            sily!!!

Wasza przyzwotika Siostra Bozena.Wszystkie prawa zastrzezone!
            • gregorak Re: Glosujcie na o.Rydzyka! 19.07.05, 11:45
              Ukochana Siostro Bożeno! Ks.Bartnik ma podobne poglądy:
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=26627113&a=26627113
              • siostra_bozena Widze, ze czytasz Nasz Dzeinnik 19.07.05, 12:21
                Bardzo dobrze!
                • muzg_na_patyku A to ci dopiero 19.07.05, 23:17
                  To doprawdy, zupenie, tego...
                • uniaeuropejska1 Re: Widze, ze czytasz Nasz Dzeinnik 20.07.05, 12:01
                  Świetny bełkot.A propos szkoda,że przed tą potępianką Rydzyk nie
                  wrzeszczał "Gott mit uns".
              • doktorhabilitowany.1 Do gregorak!!! 19.07.05, 16:45
                Juz Cie mam!!! Mam Twojego nicka, a jak dojdziemy do wladzy to znajdzie sie na
                ciebie przepis!!! To mialo byc dla wtajemniczonych, a Ty tak nieobiektywnie i
                doslownie to zamieszczasz!!! A gdzie wzmianka, ze wszyscy w naszej formacji
                kochaja dzieci?
            • davidmors Re: tzw...Bożena" ma dobrze wykształcone wszystkie 19.07.05, 11:48
              "Siostra..." ma dobrze wykształcone wszystkie części ciała, z wyjątkiem głowy.
              Biedna, nie ma czym myśleć. Poza tym funkcjonuje normalnie.
              • gregorak Re: tzw...Bożena" ma dobrze wykształcone wszystki 19.07.05, 11:55
                davidmors napisał:
                > "Siostra..." ma dobrze wykształcone wszystkie części ciała, z wyjątkiem głowy.
                > Biedna, nie ma czym myśleć. Poza tym funkcjonuje normalnie.

Jak śmiesz obrażać czcigodną Siostrę Bożenę! Żałuj! Za pokutę słuchaj Radia
                Maryja codzienie po 12 godzin przez tydzień. I nie wolno nigdy więcej wchodzić
                na Forum Kraj. Bo to siedlisko Żydow, masonów i cyklistów!
                • davidmors Re: Czcigodny "gregoraku", błędny ptaku. Ptasiorze 19.07.05, 12:05
                  Uderz w stół, a cykliści się odezwą.
                  • uniaeuropejska1 Re: Czcigodny "gregoraku", błędny ptaku. Ptasiorz 20.07.05, 12:03
                    Lepiej być ptakiem błędnym,niż faszuchem natrętnym.Amen.
              • siostra_bozena Zamiast wypisywac pazkwile poczytaj Nasz Dzioennik 19.07.05, 12:22
                • www.nasznocnik.pl To w dzień - a w nocy... 19.07.05, 13:13
                  ..."Nasz Nocnik", oczywiście! ;-)
            • bananekk Re: Glosujcie na o.Rydzyka! 19.07.05, 13:03
              hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahah (mogę tak długo jeszcze)
              hahahahahahahahahahahahaha...

dobre, naprawdę dobre...
            • lungompa Re: Glosujcie na o.Rydzyka! 19.07.05, 15:05
              Tak jest Siostro Bozeno - Tak trzymac - ja powiem wiecej - Ojciec Rydzyk
              powinien zostac Papierzem (temu Nowemu Papierzowi jak sama siostra wie zle
              patrzy z oczu i o ile wiem to Zydzi i masoni maczali palce w jego wyborze) a
              Ojciec Rydzyk moze nawet zostanie zastepca Pana Boga i wtedy im damy lupnia co
              nie Siostro Bozeno ?

Aleluja i do trzody :)
        • czarny.rycerz [...] 19.07.05, 19:36
          • doktor.1 Czarny.rycerzu !!! 19.07.05, 19:44
            Oni wyzywają od najgorszych każdego, kto "nie dmucha w te samą trąbkę" co oni.
            Ale to jeszcze nie powód, byś się tak wyrażał. Zapytaj np. "Antyklerykała",
            czy jest w stanie podyskutować z Tobą na argumenty. Jeśli odmówi,
            to definitywnie daje świadectwo światu, że jest zdolny tylko do "obrzucania
            błotem", do niczego więcej. A więc możesz być wówczas pewny, że jest to
            miernota intelektualna, jątrzyciel, który być może otrzymuje kasę za takie
            teksty od swoich mocodawców.
            • uniaeuropejska1 Re: Czarny.rycerzu !!! 20.07.05, 12:06
              Zależy co nazywasz argumentami.Jeśli bełkot Rydzyka i jego kliki,to odmawiam.
          • doktorhabilitowany.1 [...] 19.07.05, 20:29
    • wojten Niech ganią sie nawzajem jak najczęściej. Brawo! 19.07.05, 08:06
    • asienka32 Wlasnie czegos mi ostatnio brakowalo w Wyborczej.. 19.07.05, 08:10

• heureka7 asienki 19.07.05, 11:49
        gdy widze takie "asienki", jak ty (z tak kretynskimi sloganami, jak twoje),
        naprawde chcialabym wprowadzenia kary za bezmyslnosc (wysoka szkodliwosc
        spoleczna!!!)... :/
      • uniaeuropejska1 Re: Wlasnie czegos mi ostatnio brakowalo w Wyborc 20.07.05, 12:08
        Rozumiem.że katolicyzm szkodzi głównie pobożnym.
    • kinokuniya Re: Kto to jest ten Rydzyk? 19.07.05, 08:11
      Ten Rydzyk to jakas idiota. Skad on sie wlasciwie wzial? Co to za menel? Kto
      pozwala by taki bencwal pokazywal sie w telewizji i radiu??? Cos takiego.
      • bladatwarz Wyglad menela to ma Michnik 19.07.05, 11:02
        Skad on sie wlasciwie wzial? Co to za menel? Kto
        > pozwala by taki bencwal pokazywal sie w telewizji i radiu??? Cos takiego.
        To samo mozna powiedziec o red. Michniku.
      • davidmors Re: Ja natomiast wiem, kto to jest "kinokuniya" 19.07.05, 11:53
        To jest gość, któremu lektura Gazety Wyborczej dokładnie wyprała mózg.
        Robi teraz za reklamę skutecznego środka do prania mózgu o nazwie GieWu.
      • uniaeuropejska1 Re: Kto to jest ten Rydzyk? 20.07.05, 12:15
        Człowieku jakby Rydzyka nie pokazywali w telewizji i ewentualnie nie gadał
        wradiu kto przy zdrowych zmysłach w ogóle uwierzyłby,że ksiądz może gadać takie
        bzdury? Jeszcze by pomyślano,że to postbezpieka robi prowokacje.Rydzyk to
        najlepszy dowód,że ksiądz nie musi mieć nic wspólnego z miłością bliżniego.Oczy
        Europy otworza się nie tylko na fanatyzm islamski.
    • dyingbride Ojcu Rydzykowi należałoby się miejsce w senacie 19.07.05, 08:24
      w naszej historii wybitni ksieża zasiadali w tej izbie

• wojten Mógłby wejść w koalicję z równie wybitnym Millerem 19.07.05, 09:29
        • vinc0 Re: Mógłby wejść w koalicję z równie wybitnym Mil 19.07.05, 10:56
          Ojciec dyrektor czyni zamęt w nieprędkich rozumach.
          • davidmors Re: Michnik jest od dawna w koalicji z Millerem ! 19.07.05, 11:54
      • doktorhabilitowany.1 Re: Ojcu Rydzykowi należałoby się miejsce w senac 19.07.05, 20:14
        Zwlaszcza jak senat zlikwiduja...
    • radiomaryja1 Re: O. Rydzyk gani Giertycha i Macierewicza 19.07.05, 09:07
      oj łobuzy, słuchać mi tu ojca Tadeusza, bo jak nie, to pod pręgież pójdziecie odczepieńce jedne, i nie pyskować mi tu, bo w łapkę nie dam się pocałować, wy Giertych ulotek nie roznoście, a wy Macierewicz do roboty, tak bardziej dla naszej spolecznosci pracujcie, a nie tylko pyskujecie, oj po szrutowej drodze będzie pielgrzymka, na kolankach, jak sie nie poprawicie, a tera razem ze mną: jedno jest radyjo i jedna jest partyja - i tak po trzykroć - no....!!!
    • tades1 Re: O. Rydzyk gani Giertycha i Macierewicza 19.07.05, 09:22
      Oj, martwi mnie bardzo ,że kłócą się nasi najlepsi.Martwi mnie mnie ,iż
      uśmiechnięty Antoni jest smutny.A najbardziej martwi mnie ,że nie chcą poprzeć
      Gabrysia Janowskiego Ja bardzo lubiłem patrzeć jak on skacze,dawno nie
      widziałem .Gabryś !wróć!
      • davidmors Re: SLD + UW+AWS über alles! (Czyli żydokomuna) 19.07.05, 11:58
        Żydokomuna musi odejść !
        • muzg_na_patyku [...] 19.07.05, 23:20
        • uniaeuropejska1 Re: SLD + UW+AWS über alles! (Czyli żydokomuna) 20.07.05, 12:18
          Katofaszyzm musi odejśc!!!!Najlepiej do Norymbergii!!!
          • davidmors Re: SLD + UW+AWS über alles! (Czyli żydokomuna) 20.07.05, 20:46
            Jeśli chodzi o faszyzm, to najlepiej się ma obecnie w Israelu.
    • callafior [...] 19.07.05, 09:33
      • super_maruda Nawet gdyby nie wiem jak klęczał i oczy wywracał 19.07.05, 15:07
    • doktor.1 Oj, redaktorze Hołub !!! Oj forumowicze !!! 19.07.05, 09:48
      Tak się składa, że słuchałem tę audycję i w rzeczywistości na antenie Radia
      Maryja padły takie słowa z ust o. Tadeusza Rydzyka. Ta wprost stenograficzna
      dokładność przekazu przedmiotowej treści, którą zawarł Pan w swym artykule, -
      godna jest pochwały. Ale nie jest to trudne przy założeniu, że dysponował Pan
      środkami technicznymi na miarę potrzeb redaktora GW. Ale jak zwykle, - nie ma
      tak dobrze, żeby nie mogło być lepiej. A lepiej mogło być, lecz jak zwykle
      z czytania „między wierszami” wynika, iż nie pierwszy już raz wprowadza Pan
      czytelników w przysłowiowe maliny. Ilekroć pisze Pan o Lidze Polskich Rodzin,
      to dodaje Pan słowa : „... którą popiera Radia Maryja”. Natomiast gdy pisze Pan
      o Radiu Maryja, to czasem dodaje Pan tekst : „... które ma swych zwolenników
      w Lidze Polskich Rodzin”. Zatem po nocnej audycji ( i nie tylko )widzi Pan,
      że Radio Maryja nie opowiada się za jakąkolwiek partią. Radio Maryja opowiada
      się za ...... Polską i jej Narodem ! Czy to tak trudno zrozumieć ? Czy także
      trudno Panu zrozumieć, że LPR nie traktuje RM jako swojej „tuby propagandowej”?
      Przecież nawet ateista i niedouczony i nie śledzący wydarzeń politycznych
      człowiek, - gdyby posłuchał RM choćby przez kilka dni, to nigdy by się nie
      zdobył na postawienie takiej tezy, którą Pan niejednokrotnie stawia.
      Wy libertyni mówicie bezczelnie : „czarni, wara wam od polityki ! ”.
      A ja się pytam : dlaczego ??? Czyż osoba duchowna żyje na innej planecie ?
      Czyż ta osoba nie należy do naszej polskiej społeczności z wszelkimi prawami
      jej przysługującymi, jak każdemu obywatelowi Rzeczpospolitej Polskiej ???
      Oczywiście za wyjątkiem zrzeszania się w organizacjach politycznych
      i zasiadania w rządzie, parlamencie i kancelarii prezydenta RP. Mam wrażenie,
      że Pan jest bardzo niezadowolony, że o. Rydzyk oprócz ewangelizowania zajmuje
      się także tematyką społeczno-polityczną, że występuje w obronie Polski
      i Polaków. Panu najlepiej by pasowało, gdyby o. Tadeusz Rydzyk zamknął
      rozgłośnię i skrył się w kruchcie kościoła, - poświęcając się modlitwie tylko
      i wyłącznie i by nie dostrzegał, że społeczeństwo polskie coraz bardziej jest
      okradane przez bandę libertyńsko-komunistycznych cwaniaków. Ale nic z tego
      Panie Hołub !!! Po to między innymi jest to radio, by bulwersujące
      społeczeństwo sprawy nagłaśniać, szukać dróg wyjścia, a nie jak polskojęzyczne
      media – w ramach „poprawności politycznej” milczeć, albo mówić, że wszystko
      jest ok.

Drażni mnie bardzo, gdy ugrupowanie o nazwie RUCH PATRIOTYCZNY, - powstałe
      z Ruchu Katolicko-Narodowego, Ruchu Odbudowy Polski, Domu Ojczystego,
      Porozumienia Polskiego oraz niektórych członków Ligi Polskich Rodzin, -
      uporczywie nazywa Pan Partią Maryja. Partia o takiej nazwie nie istnieje !
      Jeśli mimo tylu uwag na ten temat, - nadal posługuje się Pan takim określeniem,
      to już jestem pewny, iż Pan po prostu urządza sobie kpiny i szydzi z Matki
      Jezusa. Niechby ktoś z Polaków naigrywał się z talmudycznych elementów wiary !
      To dopiero podniósłby się szum w świecie, że ta osoba zbezcześciła element
      czczony w wierze judaistycznej. Czyżby Pan stosował prawo Kalego ? Po co pytam,
      przecież gołym okiem widać, że tak. No cóż Panie Hołub, przypomnę Panu,
      że ... każdy kij ma dwa końce.
      A w kwestii niekonsekwencji w działaniu Ruchu Patriotycznego, to w istocie, -
      nie najlepiej się dzieje. Jest to ugrupowanie z kilkoma indywidualnościami,
      które mają różne spojrzenie na wiele aspektów i nie są jak dotychczas w stanie
      wypracować konsensusu, który zadowoliłby społeczeństwo polskie, traktujące
      Ojczyznę jak swą matkę. Potrafimy się jednak zmobilizować, bodaj „za pięć minut
      dwunasta”, więc proponuję, by się Pan tak nie ekscytował, bo to już nie robi
      żadnego wrażenia na nas patriotach.

Do wszystkich tu piszących

Najlepiej opluć, pomówić, wyzwać od najgorszych, ale gdy przychodzi czas
      na merytoryczny dialog, to okazuje się, iż piszący tu internauta nie słucha
      Radia Maryja, jest ateistą i potrafi tylko posługiwać się inwektywami.
      Pierwszy zabiera głos w sprawach, o których z całą pewnością nie ma zielonego
      pojęcia. On z góry zakłada, że ksiądz nie powinien mieszać się do polityki !
      Jest to potężny błąd, ale mając na uwadze pewne ograniczenie umysłowe tych,
      którzy zioną nienawiścią do Radia Maryja, nie będę im wyjaśniał, dlaczego są
      w błędzie.

Pisz co uważasz, ale uważaj co piszesz,
      bo wolność słowa ma także swoją odpowiedzialność.

Popatrzecie sobie w zapisy prawa.
      Art. 23 Kodeksu cywilnego oraz art. 194 – 196 i art. 212 Kodeksu karnego,
      że wspomnę także o obowiązującej NETYKIECIE na tym forum.
      • jtb Re: Oj, redaktorze Hołub !!! Oj forumowicze !!! 19.07.05, 10:03

Na ogół nikt z forumowiczów nie dyskutuje z RM na temat dogmatów wiary. Ale
        jezeli RM próbuje na swój sposob urządzać nam tu życie na ziemi i mówić do
        tego, "że Bóg tak chce"to zachowuje się jak partia polityczna i dlatego musi
        przyjąć dowiadomości, że może być krytykowane. Co Bóg chce od człowieka to
        wiemy z Ewangelji i to wystarczy.
      • gregorak Re: Oj, redaktorze Hołub !!! Oj forumowicze !!! 19.07.05, 10:50
        >Zatem po nocnej audycji ( i nie tylko )widzi Pan,
        > że Radio Maryja nie opowiada się za jakąkolwiek partią.

Oczywiście, że się nie opowiada! Dlatego równie często na antenie RM można
        usłyszeć poltyków z RP, LPR czy nawet PiS dyżurny ziobro) co z PO, SLD, SDPl czy PD.
        Tere-fere!
      • gregorak Re: Oj, redaktorze Hołub !!! Oj forumowicze !!! 19.07.05, 10:51
        >Zatem po nocnej audycji ( i nie tylko )widzi Pan,
        > że Radio Maryja nie opowiada się za jakąkolwiek partią.

Oczywiście, że się nie opowiada! Dlatego równie często na antenie RM można
        usłyszeć polityków z RP, LPR czy nawet PiS (dyżurny Ziobro) co z PO, SLD, SDPl
        czy PD.
        Tere-fere!
        • doktor.1 DO GREGORAKA !!! 19.07.05, 11:50
          Gregorak !
          Już nie pierwszy raz mam okazję czytać twoje głupie teksty, także „Re” do mnie.
          Abyś zrozumiał dlaczego Radio Maryja nie zaprasza polityków z PO, SLD, SdPl
          czy PD, - posłużę się trywialnym przykładem ( na miarę twojego intelektu ),
          albowiem tylko w ten sposób będziesz znał odpowiedź na postawione pytanie.

Wyobraź sobie, że twoja żona (o ile ją masz ) ma znajomą ze swojego miejsca
          pracy, o której wiesz, że dodatkowo trudni się pracą w podrzędnej agencji
          towarzyskiej o beznadziejnej reputacji. Wiesz także, że ilekroć rozmawiasz
          ze swoją żoną, słyszysz, że twoja żona nie dość że nie potępia „wyczynów”
          owej koleżanki, to jeszcze przejawia zachwyt z powodu jej „operatywności”.
          W twojej opinii ta koleżanka jest pospolitą ku.....ą, która nie dość że się
          sama zeszmaciła, to jeszcze wywiera na twoją żonę negatywny wpływ. Odpowiedz
          sobie zatem na pytanie : czy byłbyś skory zapraszać tę koleżankę w progi swego
          domu, by deprawowała ci żonę, by dzieci były świadkami rozmów na tematy
          ku......skie, ( gdzie, z kim, w jakiej pozycji, za ile ), itp.???

A teraz odpowiem ci wprost :
          Radio Maryja jako rozgłośnia katolicka nie zaprasza polityków z PO, SLD, SdPl
          czy PD dlatego, gdyż prezentują libertyńskie, antypolskie, antykatolickie
          wartości, wyznają kult pieniądza, służalczość wobec obcego kapitału, człowieka
          traktują jako przedmiot ( nie podmiot ) i wartość człowieka oceniają przez
          pryzmat jego zasobności portfela.
          Odrębną sprawą jest, że o. T. Rydzyk mimo to w ramach tzw. "mikrofonu
          otwartego" zapraszał do publicznej debaty między innymi Macieja Płażyńskiego
          ( PO ) przed referendum ws. przystąpienia Rzeczpospolitej Polskiej do Unii
          Europejskiej, który to polityk skorzystał z tego zaproszenia. Także dość często
          możemy słyszeć Konstantego Miodowicza z PO. Bardzo dużo polityków, - mimo swych
          poglądów otrzymało zaproszenia do publicznej debaty, ale nie skorzystali,
          albowiem „czuli pismo nosem”, że w Radiu Maryja dyskusja opiera się na
          konkretnych argumentach, a nie na sloganach, uprawianiu demagogii,
          pomówieniach, oszczerstwach, więc wiedzieli że ich udział może się dla nich
          skończyć kompromitacją. Koronnym tego przykładem jest chociażby poseł Jaruga
          Nowacka z UP, która najpierw potwierdziła swe przybycie do studia, a potem
          faxem odmówiła uczestnictwa, dy dowiedziała się, z kim przyjdzie jej
          dyskutować.
          Można by tu wymieniać i wymieniać, aż „do bólu”.
          Tylko po co ??? Jak cię znam, i tak za chwilę „wysmażysz” mi „Re” pełny
          inwektyw, albowiem przy braku argumentów, - uciekasz się do takiego ataku,
          by „twoje było na wierzchu”.
          A tak naprawdę, poprzez takie działanie, - dajesz świadectwo światu,
          jaki z ciebie indolent.
          • gregorak Re: DO GREGORAKA !!! 19.07.05, 11:57
            Odpowiem Ci popołudniu. Teraz nie ma czasu.
            Pozdrawiam.
            Głupi gregorak.
            • gregorak Re: DO GREGORAKA !!! 19.07.05, 21:21
              Szanowny Panie Doktorze!
              Już nie pierwszy raz mam okazję czytać twoje (epitety zbędne) teksty, ale jeśli
              mnie moja starcza pamięć nie myli, pierwszy raz poświeciłeś mojej niegodnej
              osobie tak długi post. Czuję się dowartościowany, że odżałowałeś dla mnie tyle
              swojego cennego naukowego czasu.

Szanowny Panie Doktorze!
              Przeceniłeś możliwości mojego intelektu! Przykład wcale jak dla mnie nie jest
              trywialny. Albowiem w moim małym rozumku wykoncypowałem, że:
              JA - to Radio Maryja.
              KOBIETA LEKKICH OBYCZAJÓW - to wszelkie szatanistyczne partyje.
              Ale czyim u diabła odpowiednikiem jest MOJA ŻONA? Zaprawdę powiadam Ci - nie mam
              pojęcia.
              I jeszcze dwa sprostowania. Po pierwsze: Jak mogło Ci Szanowny Panie Doktorze
              przyjść do głowy, że ktoś taki jak ja może mieć żonę? Przecież na pewno jestem
              zboczeńcem. Dziwne.
              Po drugie żadnej kobiety nie nazwałbym „pospolitą ku.....ą”. Tak się jakoś
              składało, ze wszystkie moje partnerki były to bardzo zacne niewiasty. O ich
              koleżankach z pracy mogę powiedzieć to samo. Może jak kiedyś odwiedzę „podrzędną
              agencję towarzyską” mój ubogi język wzbogaci się o nowe określenia. Ale to tylko
              przypuszczenie, bo nigdy nie byłem w żadnej agencję towarzyskiej, nawet takiej
              podrzędnej. Na razie jednak przekładam określenie „kobieta lekkich obyczajów”
              nad „pospolitą ku.....ę”. Poza tym Szanowny Panie Doktorze trochę więcej
              szacunku dla tej profesji! Oglądałem kiedyś w TV TRWAM reportaż o tirówkach więc
              wiem, co mówię.

Po twoim poście oczy mi się otwarły. Patrzę teraz np. na tego Tuska, słucham co
              mówi i już nie mam wątpliwości! Libertyn, antypolak, antykatolik, wyznawca kultu
              pieniądza, służalca obcego kapitału, człowieka traktuje jak przedmiot. Teraz
              uświadomiony powiem więcej: człowiek dla niego to zwykła szmata! Do bliźniego
              nie powie „dzień dobry” zanim się nie dowie ile ów ma na koncie. Tego nie
              uzmysłowiło mi nawet Radio Maryja. Dziękuje Ci Panie Doktorze!

"Mikrofon otwarty" w RM?
              Przepraszam. Zatkało mnie z wrażenia.

Ale może idzie nowe w RM: powiedz mi, którzy politycy oprócz Jarugi stchórzyli i
              mimo zaproszenia nie zjawili się w Toruniu. Jeśli zaproszenie jest nadal
              aktualne postaram się ich mailowo zaprosić ponownie. Może idzie nowe w RM. Może
              idzie.

Inwektywy – mówisz. Nie przypominam sobie. Ale starym już. Pamięć mam dobrą, ale
              krótką.

Pozdrawiam
              gregorak, podsłuchiwacz RM

PS
              1.Na końcu nazwałeś mnie „indolentem”. Nie wiem co to znaczy. Dostępne mi
              słowniki PWN też. Mam jednak takie jakieś dziwne przeczucie, że nie jest to
              (niestety) komplement.
              2. Prowadziłem już podobną dyskusję na Forum Słuchaczy Radio Maryja:
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=24536&w=17711838&v=2&s=0
              Możesz ją kontynuować, ale już bez mojego udziału, bo ja jestem tam już persona
              non grata.
          • uniaeuropejska1 Re: DO GREGORAKA !!! 20.07.05, 12:25
            Jak dyskusja w radiu "Maryja" opiera się na konkretnych argumentach to ja
            jestem książę Eskimosów. A co do pseudonimu doktor.1 to dobrze wybrany Mengele
            też był doktor,czy 1,może po komendancie.
      • bladatwarz Re: Oj, redaktorze Hołub !!! Oj forumowicze !!! 19.07.05, 11:09
        > czytelników w przysłowiowe maliny. Ilekroć pisze Pan o Lidze Polskich Rodzin,
        > to dodaje Pan słowa : „... którą popiera Radia Maryja”. Natomiast g
        > dy pisze Pan
        > o Radiu Maryja, to czasem dodaje Pan tekst : „... które ma swych zwolenni
        > ków
        > w Lidze Polskich Rodzin”.

Zgadzam sie, tylko gluvhy nieuk i glupi lewak moze pisac, ze RM popiera
        Giertycha. O.Rydzyk jest uczulony na Giertycha.

> Drażni mnie bardzo, gdy ugrupowanie o nazwie RUCH PATRIOTYCZNY, - powstałe
        > z Ruchu Katolicko-Narodowego, Ruchu Odbudowy Polski, Domu Ojczystego,
        > Porozumienia Polskiego oraz niektórych członków Ligi Polskich Rodzin, -
        > uporczywie nazywa Pan Partią Maryja.

GW nie che wyjsc po raz drugi na idiotke jak przy maybachu. Skoro pare miesiecy
        temu napisala o powstajacej partii Maryja (chodzilo o Ruch Maciarewicza i
        Olszewskiego), to powtarza w kolko te brednie.

Niechby ktoś z Polaków naigrywał się z talmudycznych elementów wiary !
        > To dopiero podniósłby się szum w świecie, że ta osoba zbezcześciła element
        > czczony w wierze judaistycznej. Czyżby Pan stosował prawo Kalego ? Po co pytam,

Pierwszszy napisalby antypolski tekst Gebert vel Warszawski. :(
      • cymber.gaj Re: Oj, redaktorze Hołub !!! Oj forumowicze !!! 19.07.05, 11:12
        doktor.1 napisał:

> Radio Maryja opowiada się za ...... Polską i jej Narodem !

Pisze się "Polską i Jej Narodem". Więcej szacunku, doktorze jeden!
        Poza tym zgadzam się - zwłaszcza z poglądem, że osoba duchowna nie żyje na innej planecie, oraz że to nie robi żadnego wrażenia na was patriotach.

Siać, siać! Alleluja i do przodu!
      • takityp Re: Oj, redaktorze Hołub !!! Oj forumowicze !!! 19.07.05, 11:18
        Jak oszołomy z radyja pieklą się to dobrze ,jak inni to źle-ot mentalność
        Kalego.
        Katolickie hasło to miłość bliźniego.Kto w ciebie kamieniem -ty w niego chlebem-
        odpowiednio czerstwym.To dla mądrali doktora1
        • davidmors Re: Po co nam Radio Maryja, mamy przecież SLD ! 19.07.05, 12:02
          SLD powinno wam wystarczyć, a Radio Maryja trzeba zwalczać.
          • doktorhabilitowany.1 Po co nam Radio Maryja, po co nam SLD i LPR !? 19.07.05, 18:32
            Po co nam Sama-brona, Borowki i Ruch Patriotyczny?

Ja wole chodzic do ZOO niz sluchac tych pan i panow. Chca sie klocic, to niech
            urzadza klub dyskusyjny a swoje stolki w parlamencie oddzadza takim, ktorym sie
            chce pracowac. Nie mam ochoty juz placic na tych pasozytow, co z braku
            kompetencji wola sie obrzucac gnojem.
    • piotrpanek tzw. "Partia Maryja" 19.07.05, 09:51
      Swoją drogą, to krótki i pobieżny rzut oka na gógla pokazuje, że RP "zwany
      Partią Maryja" to slogan stosowany prawie wyłącznie (ale za to praktycznie
      zawsze) przez GW. Nawet na innych portalach albo witrynach (w tym RKN) fraza
      "Partia Maryja" pojawia się tylko w "przedrukach" z GW. Jakoś się strasznie ta
      nazwa redaktorom GW spodobała ;-)
      • t-800 Re: tzw. "Partia Maryja" 19.07.05, 11:52
        Zamierzona manipulacja, z tym że teraz redakcja "GW" się "schytrzyła" i pisze
        "partia Maryja" w cudzysłowie.
      • t-800 Re: tzw. "Partia Maryja" 19.07.05, 11:56
        Zamierzona manipulacja, z tym że teraz redakcja "GW" się "schytrzyła" i pisze
        "partia Maryja" w cudzysłowie (kiedyś były tytuły na pierwszej stronie bez
        cudzysłowów).
        • t-800 Re: tzw. "Partia Maryja" 19.07.05, 11:58
          Sorry za repetę, ale mi forum przycina...
    • javart LPR to banda oszołomów 19.07.05, 09:56
      Tacy sami jak Samoobrona
    • falanga1 Re: O. Rydzyk gani Giertycha i Macierewicza 19.07.05, 10:02
      Bardzo mnie cieszy że pracownicy Gó Wnianej z taką uwagą słuchają Radia Maryja,
      jeszcze bardziej cieszy mnie troska, jaką wykazują w nawiązaniu do list
      wyborczych różnych partii Narodowych. Myślę, że również podobną troską wykaże
      się Żydowski TVN. Przyczyna tego jest jedna, ci panowie sr.ają w gacie, bo
      wiedzą, że te publikowane przez nich sondaże są nic niewarte i że niedługo LPR
      może być jedną ze współrządzących partii. Padł blady strach na naszych
      starszych braci w wierze.I dobrze.
    • bac1 Re: O. Rydzyk gani Giertycha i Macierewicza 19.07.05, 10:36
      Przedwczoraj w RM krytykowano też L. Kaczyńskiego jako Prezydenta Warszawy;-)))
    • t-800 Re: O. Rydzyk gani Giertycha i Macierewicza 19.07.05, 10:46
      Znowu o Rydzykach i Giertychach w "GW"? Kogo to obchodzi? "GW" ma jakąś fobię.
      • 2yoo4yoocorne2 t-800...mnie to obchodzi 19.07.05, 10:54
        Lubie czytac o folwarku rydzykowym i akolitach,o wszy polskiej i zjednoczonym
        silom oszolomstwa z prezydentem kangurem Gabrielem ksywa Cukier Janowskim.Moja
        sasiadke tez obchodzi.I moich kolegow.Capito t-800...
        • gregorak Re: t-800...mnie to obchodzi 19.07.05, 10:56
          Mnie też! Mnie też!
        • t-800 Re: t-800...mnie to obchodzi 19.07.05, 10:58
          Noo, o Jankowskim "GW" też się rozpisywała, choć nie było na niego żadnych
          dowodów ("GW" ma różne fobie), a ewidentnego pedofila bierze w obronę, bo to "swój":
          serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34317,2792112.html
          • gregorak Re: t-800...mnie to obchodzi 19.07.05, 11:01
            t-800 napisał:
            >"GW" ma różne fobie

Każdy ma swoje fobie. Mi się fobie GW dotyczące religijnych oszołomów podobają ;-)
        • bladatwarz Re: t-800...mnie to obchodzi 19.07.05, 11:15
          > Lubie czytac o folwarku rydzykowym i akolitach,o wszy polskiej i zjednoczonym
          > silom oszolomstwa z prezydentem kangurem Gabrielem ksywa Cukier Janowskim.

Poczytaj sobie jeszcze dobre opracowania na temat branzy cukrowniczej w Europie
          i zobaczysz, ze Gabriel ksywa Cukier Janowski uratowal cala galaz rolnictwa.
          Cale szczescie, ze wtedy nie pozwolil na prywatyzacje cukrowni, bo
          sprywatyzowane cukrownie NIemcy juz pozamykali albo zamykaja. Jak dobrze pojdzie
          dzieki inicjatywie Janowskiego Polacy beda mieli prace w swoich zakladach!, bo
          prognozy sprzedazy cukru w Europie w nwjblizszych latach sa wysokie.

NIe trzeba duzo (wystarczy mniej lewacka Rzepa).
      • kotek.filemon Drogi klonie Kataryny 19.07.05, 11:19
        Ty też masz jakąś fobię. Z całego serca nienawidzisz GW i za osobistego wroga
        masz Adasia Michnika, a co dzień dniówkę na znienawidzonym forum odbębniasz. I
        po co ci to?
        • t-800 Re: Drogi klonie Kataryny 19.07.05, 11:50
          1. Dziękuję za nazwanie mnie klonem Kataryny. Nieuprawnione, ale mi pochlebia. :-)

2. Nienawiść to domena "GW" + hipokryzja (słynna "walka z nienawiścią").
          • kotek.filemon Re: Drogi klonie Kataryny 19.07.05, 12:44
            Nie odpowiedziałeś na pytanie. Czemu się tak męczysz na wrażym ideowo forum? Ja
            na ten przykład też bardzo rzadko czytam GW ale nie czynię z tego faktu podpory
            mojego życiowego światopoglądu. Wspomniałeś słowo "hipokryzja"?
            • t-800 Re: Drogi klonie Kataryny 19.07.05, 12:45
              Się nie męczę. Poza tym nie wiedziałem, że to forum ma jakiś profil ideowy.
      • davidmors Re: GieWu ma fobię, i to niejedną 19.07.05, 12:08
    • domk1 OJ, OJ..ROMECZKU - POPRAW SIĘ!!!!! 19.07.05, 11:24
      Bo tata Rydzyk zdejmie pasa i skroi pupcię!!!!!
      • gargamel.z.rm Re: OJ, OJ..ROMECZKU - POPRAW SIĘ!!!!! 19.07.05, 12:00
        Niepotrzebie wiec zdzieral buty na pielgrzymce radyja.Straci tez prestiz wsrod
        weszpolakow,ktorym kazal jechac oklaskliwac Rycyka.
        • doktorhabilitowany.1 Re: OJ, OJ..ROMECZKU - POPRAW SIĘ!!!!! 19.07.05, 15:09
          Ale wszechpolacy przeciez nie sluchaja opinii krytycznych wobec swojego re-
          tworcy. Licza sie tylko komplemanty! Pomysla sobie "kto sie lubu ten sie czubi"
          i koniec... Albo stwierdza, ze to manipulacja i ze Rydzyk wcale nie powiedzial
          tego co powiedzial:) A powiedzial? Nie to wybiorcza wyciela z kontekstu
          przeciez. Przeczytajcie doktor.1 - te nieobiektywne pismaki z GW zacytowaly
          doslownie to co powiedzial Rydzyk, zeby siac ferment! Co za naduzycie!
    • t-800 Re: O. Rydzyk gani Giertycha i Macierewicza 19.07.05, 12:00
      "O. Rydzyk skrytykował też Ruch Patriotyczny, zwany Partią Maryja [...]"

Ale gdzie zwany? Może redakcja by napisała, gdzie tak nazywają RP?
      • bladatwarz :))))) Tylko w GW 19.07.05, 12:08
        NIkt wiecej nie uzywa tego terminu.
        :)))))))))))
        • davidmors Re: Czytaj Gazetę Wyborczą - będziesz głupszy ! 19.07.05, 12:10
          • doktorhabilitowany.1 Re: Czytaj Gazetę Wyborczą - będziesz głupszy ! 19.07.05, 18:34
            Ludziom, ktorzy zachowuja zdrowy rozsadek i krytycyzm czytanie nie szkodzi. Ale
            sa tacy, ktorym od samego istnienia GW przepalaja sie zwoje i mozg im kipi.
            Zastanow sie nad tym;)
          • uniaeuropejska1 Re: Czytaj Gazetę Wyborczą - będziesz głupszy ! 20.07.05, 12:36
            Czytaj davidamorsa-będziesz podlejszy!
            • davidmors Re: Czytaj Gazetę Wyborczą - będziesz głupszy ! 20.07.05, 20:48
              Twoim rodakom w podłości nikt nie dorówna.
    • gargamel.z.rm KLESKA RYDZYKOWEJ PROPAGANDY ? 19.07.05, 12:19
      Rydzyk chyba najbardziej wsciekly jest z powodu wlasnej kleski. Jego
      politykierskie akcje i szmal wlozony w propagowanie oszolomow topia sie w
      blocie.
      • davidmors Re: Wyprany mózg gargamela, stałego kosumenta GW 19.07.05, 13:01
        Oto widzimy skutki długotrwałej lektury Gazety Wyborczej.
        Czytanie GW szkodzi!
        • gargamel.z.rm Re: Wyprany mózg odbiorcy rydzykowych mediow 19.07.05, 13:17
          Ty nawet nie rozumiesz tego co mowi twoj przywodca duchowy. Przeciez on sam
          stwierdza,ze jego politykierskie wysilki poszly na marne.Nawet w partyji Ma-
          ryja panuje rozgardiasz i brak seznsownego dzialania. Mowi tez o tym,ze jego
          przedstawiciele w Sejmie nie osiagneli praktycznie niczego podczas kadencji.
          Nie ponial nawet tego ?
          • doktor.1 Do gargamela.z.rm !!! 19.07.05, 13:25
            Pisz co uważasz, ale uważaj co piszesz, bo wolność słowa ma także swoją
            odpowiedzialność.
            Popatrz sobie w zapisy prawa.Art. 23 Kodeksu cywilnego oraz art. 194 – 196
            i art. 212 Kodeksu karnego, że wspomnę także o obowiązującej NETYKIECIE
            na tym forum.

Żal mi ciebie, albowiem jesteś ewidentnym przykładem masochisty,
            który publicznie na forum poprzez takie teksty daje wszem i wobec
            świadectwo o sobie, jakim jest indolentem, kłamcą, chamem i bezczelnym
            podjudzaczem.
            • gargamel.z.rm Re: Do gargamela.z.rm !!! 19.07.05, 13:57
              Mow konkretnie,synu i nie strasz mnie kodeksem karnym,OK. Nie zyjemy w PRLu,o
              czym chyba zapomniales albo marzy ci sie katoPRL,do ktorego chcesz nagiac
              polskie prawo.
              • doktor.1 Re: Do gargamela.z.rm !!! 19.07.05, 14:32
                1.
                Jestem facetem po 50-tce, więc a priori nie mogę być synem dla ciebie.

2.
                Ja nie straszę art. z K.k i z K.c., a jedynie uprzedzam cię, że mimo iż kryjesz
                się za nickiem ( cholernie głupim zresztą ) jeśli się wkurzę, to doprowadzę do
                tego, że za te swoje paszkwilanckie teksty odpowiesz zgodnie z prawem nawet
                wtedy, gdy proces będzie się "ślimaczył" kilka lat. Jestem na to przygotowany.

3.
                Jeśli już wspomniałeś o moich marzeniach, to ujawnię ci, że moim marzeniem
                jest, by tacy osobnicy jak ty w końcu przestali wypisywać bezkarnie oszczercze
                teksty na publicznym forum.
                Artykuły, które przytoczyłem, obowiązują także ciebie i nie mają nic wspólnego
                z tworzeniem "katoPRL". Takie pomówienie, jakobym chciał tworzyć "katoPRL",
                jest po prostu bezczelne i chamskie, że nie wspomnę o twojej indolencji.
                Zamiast wypisywać inwektywy, dyskutuj na argumenty. A jeśli ci tych argumentów
                brakuje, to się edukuj. A gdy już będziesz posiadał odpowiednią wiedzę,
                to możesz wówczas tu pisać.

• gargamel.z.rm Re: Do gargamela.z.rm !!! 19.07.05, 14:48
                  No to wal. Daj mi przyklad naruszania przeze mnie KK,znawco prawa. Wbij sobie
                  jednak do swojej 50cio letniej glowy, ze bedziesz placil koszty procesu i to w
                  dodatku miedzynarodowego, bo mieszkam za granica. Ciekawe jak zmobilizujesz
                  policje mojej nowej Ojczyzny do zajecia mojego komputera i czy bedzie cie stac
                  na oplacenie dochodzen za granica.
                • gargamel.z.rm przygotuj te przyklady,doktorku 19.07.05, 15:01
                • doktorhabilitowany.1 Re: Do gargamela.z.rm !!! 19.07.05, 15:59
                  doktor.1 napisał:

> 1.
                  > Jestem facetem po 50-tce, więc a priori nie mogę być synem dla ciebie.

ad.1
                  i jezdze moim daewoo lanos i nigdy nikogo nie wpuszczam jak mam pierwszenstwo,
                  nie pozwalam sie wyprzedzac, a jak ktos mnie wyprzedza to przyspieszam, a jak
                  mnie wyprzedzi to ja go wtedy na swiatlach i becki!
                  > 2.
                  > Ja nie straszę art. z K.k i z K.c., a jedynie uprzedzam cię, że mimo iż
                  kryjesz się za nickiem ( cholernie głupim zresztą ) jeśli się wkurzę, to
                  doprowadzę do tego, że za te swoje paszkwilanckie teksty odpowiesz zgodnie z
                  prawem nawet wtedy, gdy proces będzie się "ślimaczył" kilka lat. Jestem na to
                  przygotowany.

ad.2
                  Bo przeciez prawo ma zastosowanie do innych, ja jestem swietny oraz swiety i
                  nigdy nikogo nie obrazilem, a jedynie nazywam rzeczy po imieniu (wy debile,
                  nierozumni kretyni itd) poczytajcie moje poprzednie posty na innych watkach!
                  A jak sie komus nie podoba to trudno! "Co wolno wojewodzie..."

> 3.
                  > Jeśli już wspomniałeś o moich marzeniach, to ujawnię ci, że moim marzeniem
                  > jest, by tacy osobnicy jak ty w końcu przestali wypisywać bezkarnie
                  oszczercze teksty na publicznym forum.
                  > Artykuły, które przytoczyłem, obowiązują także ciebie i nie mają nic
                  wspólnego z tworzeniem "katoPRL". Takie pomówienie, jakobym chciał
                  tworzyć "katoPRL", jest po prostu bezczelne i chamskie, że nie wspomnę o twojej
                  indolencji.Zamiast wypisywać inwektywy, dyskutuj na argumenty. A jeśli ci tych
                  argumentów brakuje, to się edukuj. A gdy już będziesz posiadał odpowiednią
                  wiedzę, to możesz wówczas tu pisać.

ad.3.
                  Bo na pewno nikt tutaj nie jest bardziej wyedukowany ode mnie, w koncu moj nick
                  mowi sam za siebie. Tylko ja nie musze sie uczyc i przyznawac innym racji. Moge
                  dyskutowac z kazdym, bo moja erudycja i elokwencja po prostu inerlokutorow
                  osmiesza, przynajmniej moim zdaniem. W koncu liznalem troche wiedzy. Jak ktos
                  chce ze mna polemizowac, to najpierw musi zdac egzamin przede mna, czy aby na
                  pewno zna te same fragmenty wiedzy co ja. Bo jak nie wie czegos co ja wiem, to
                  jest dupa i tyle. Poza tym wszyscy jestescie smieszni, mam na was paragrafy,
                  macie kretynskie nicki i jestescie bebe!
                  P.S. tytul mojego nastepnego posta: "Do doktorhabilitowany.1 !!!"
                  Calujcie mnie gdzies!

--
                  Z rekopisu znalezionego w domu zamachowca samobojcy, ktory wysadzil w powietrze
                  kosciol, bo akurat byl tam ktos kto mial odmienne od niego poglady:)
    • bananekk PRZYGANIAŁ KOCIOŁ GARNKOWI 19.07.05, 13:00
      Nie wiem, czy artykuł dotyczy niedzielnej, nocniej audycji z jakimś profesorem,
      której miałe wątpliwą przyjemność podsłuchać (wytrzymałem całe 15 minut)
      W rozmowie telefonicznej, pan Rydzyk wypowiadał się na temt obecnych problemów
      Polski i gdybym wszystko brał na serio pewnie popadłbym w kompleksy i zaczą się
      bać. SHOCK & HORROR
      Zresztą, tych panów Giertycha, Macierewicza i DJów radia, które nazwą obraża
      Matke Chrystusa i Kościół Katolicki powinno się wysłać w kosmos do swoich
      niebieskich przyjaciół...
      • davidmors Re: Radio Maryja ma wielu wrogów - krytykuje SLD ! 19.07.05, 13:04
        A to niektórym gościom sie bardzo nie podoba. Czynią wysiłki, aby zapluć
        przynajmniej na forum, to wielkie dzieło Polaków!
        • bananekk PRZYGANIAŁ KOCIOŁ GARNKOWI 19.07.05, 13:09
          Radio, którego nazwy nie wspomnę, obraża nietylko SLD, co zresztą bym przeżył,
          ale wszystko co się rusza w tym kraju. Ale widzę, że skoro nie mam pozytywnego
          posta pod adresem rozgłośni, dla cciebie równa sie to z tym, że jestem albo
          Żydem, albo z SLD?! Gratuluję pomysłowości...
          • davidmors Re: Nie musisz słuchać RM, słuchaj swego RMF 19.07.05, 13:21
            • bananekk Re: Nie musisz słuchać RM, słuchaj swego RMF 19.07.05, 13:22
              RMF FM też nie słucham, wolę Trójkę
              • davidmors Co za różnica Trójka, RFM czy Zet -jeden mocodawca 19.07.05, 13:53
                Program mediów w Polsce jest stały
                tylko nazwy radiostacji się zmieniały.
                - - -
                Chcesz naprawdę innego radia, włącz Radio Maryja.
                • bananekk i właśnie tego nie lubię!!! 19.07.05, 14:13
                  to radio sprawia, że wszędzie witrzycie jakieś spiski, jesteście pełni
                  podejrzeń, a tak się nie da żyć!!!
      • jtb Re: PRZYGANIAŁ KOCIOŁ GARNKOWI 19.07.05, 13:11
        bananekk napisał:
        > W rozmowie telefonicznej, pan Rydzyk wypowiadał się na temt obecnych
        problemów
        > Polski i gdybym wszystko brał na serio pewnie popadłbym w kompleksy i zaczą
        się
        >
        > bać. SHOCK & HORROR

Gdyby sią spełniły te wszystkie scenariusze dotyczące Polski roztaczane przez
        różnego rodzaju specjalistow i profesorów na antenie RM sprzed 5 lat to już
        Polski by dawno nie było.
        • bananekk Re: PRZYGANIAŁ KOCIOŁ GARNKOWI 19.07.05, 13:15
          Na całe szczęście ich wizja w niczym nie ma odzwierciedlenia, tylko szkoda mi
          tych ludzi, którzy wierzą w nich jak w Boga...
        • doktor.1 jtb !!! - Długo nad tym idiotyzmem myślałaeś ??? 19.07.05, 13:30
      • doktor.1 BANANEKK !!! - Dostajesz właśnie czerwoną kartkę ! 19.07.05, 13:17
        Pisz co uważasz, ale uważaj co piszesz, bo wolność słowa ma także swoją
        odpowiedzialność.
        Popatrz sobie w zapisy prawa.Art. 23 Kodeksu cywilnego oraz art. 194 – 196
        i art. 212 Kodeksu karnego, że wspomnę także o obowiązującej NETYKIECIE
        na tym forum.
        • davidmors Re: RM nie jest radiem żydokomuny ! 19.07.05, 13:23
          No i dobrze, że nie jest radiem żydokomuny. Dlatego ma ponad 10 mln słuchaczy.
          • bananekk Re: RM nie jest radiem żydokomuny ! 19.07.05, 13:31
            Ale co ci biedni Żydzi zrobili w tym kraju takiego, żeby ich tak nienawidzić.
            Jeśli jesteś katolikiem, pomyśl. W większości wyznajemy śmierć i
            zmartwychwstanie J.Ch., który był Żydem. Zapewne jak ja, należysz do pokolenia
            JP2, który tak wiele zrobił dla pojednania Żydów z Katolikami, a te teksty na
            temat żydokomuny itd. są żałosne... i sprawiają, że praca Ojca Św. poszła na
            marne... Ehhh, szybko zapominamy...
            • davidmors Re: RM nie jest radiem żydokomuny ! 19.07.05, 13:49
              Nie płacz. Żydokomuna jest starym pojęciem, jak stary jest system komunistyczny.
              Nie każdy Żyd tworzył z komunistami żydokomunę, tylko ci, którzy w tej
              współpracy upatrywali swoją szansę na władzę i pieniądze.
              Szkodzili Polsce i Polakom przez ostatnie 60 lat, i tego Polacy mają dosyć.
              • bananekk Re: RM nie jest radiem żydokomuny ! 19.07.05, 14:15
                mimo wszystko żal mi cię! I widzę, że zarówno z Polską, już nie karolicyzmem
                samym w sobie, ale nauką JP2 masz tyle wspólnego co ja z tym Radiem na litrkę
                M.
                • doktorhabilitowany.1 Re: RM nie jest radiem żydokomuny ! 19.07.05, 15:27
                  Liczy sie tylko to, ze wsrod tworcow komuny byli Zydzi. Polacy przeciez nie
                  tkneli tego paluszkiem. To wszystko wina OBCYCH. My jestesmy prawdziwym Narodem
                  Wybranym, na przestrzeni wiekow obcy podkladali nam nogi i rzucali klody, z
                  czystej zazdrosci dla naszych osiagniec na polu nauki,kultury i sportu! ale my
                  i tak zbawimy swiat a zaczniemy od Polski. Pakuj sie bananekk bo nie pasujesz
                  do profilu ideowego Czlonka Narodu Wybranego! Twoj defetyzm, szukanie pozytywow
                  w tym co jest i zawsze bylo padolem lez, chec wybaczania i pojednania, brak
                  ksenofobii, milosc blizniego to dzialanie na szkode Naszego Narodu. Kiedy ty
                  wreszcie zrozumiesz, ze my nie potrzebujemy takich jak Ty? My nie mozemy ufac
                  nikomu, nawet mamie, nawet tacie! Musimy byc czujni, bo wrog ideowy czai sie na
                  kazdym kroku! Ukarzemy winnych! Ukarzemy niewinnych, ktorzy mogliby byc
                  winnymi, a nie zrobili nic zlego z czystej zlosliwosci! Ukarzemy kazdego kto
                  krzywo spojrzy, albo nie opowie sie wprost za nasza Racja! Howgh!
                  • bananekk ŚMIAĆ SIĘ CZY PŁAKAĆ 19.07.05, 16:49
                    Żal mi cię, ale cóż nie wszyscy musza być normalni, prawda?! Mam nadzieję, że
                    rodzina opiekuję się tobą starannie i nie nie zrobisz nikomu krzywdy...
                  • bananekk ŚMIAĆ SIĘ CZY PŁAKAĆ 19.07.05, 16:54
                    zresztą kto normalny, zrobiłby sobie nick Doktorhabilitowany - to jest
                    bluźnierstwo orzeciw ludziom z takim tytułem. Ale zaraz... przecież wg ciebie
                    większość z nich to pewnie Żydzi i zdrajcy narodowi... i ty z takimi ludźmi
                    chcesz dzielić tytuł???
                    • doktorhabilitowany.1 ŚMIAĆ SIĘ 19.07.05, 17:15
                      Moj nick jest dowodem na moje miejsce w hierarchii! Jestem szefem doktor.1!!!
                      I uwazaj bo ja mam rozowa kartke!!! Po niej to tylko karetka!!! I mam na Ciebie
                      paragraf 22!!! I nie dyskutuj, bo nawet jak masz racje to ja mam wieksza racje!
                      P.S. to prawda, ze nikt normalny nie ma takiego nicka. Nikt normalny nie robi
                      tez nicka doktor.1... ale tak to juz jest u nas w formacji!!!
                      • bananekk ŚMIAĆ SIĘ x2 19.07.05, 17:19
                        To jest naprawdę zabawne, ale ten róż mnie zaniepokoił
                      • doktorhabilitowany.1 I PŁAKAĆ 19.07.05, 17:25
                        Ze niektorzy biora na powaznie takie posty jak doktor.1, a zwlaszcza on sam
                        traktuje sie powaznie... Jest tak nadety, ze zaraz pofrunie. A ja bede go
                        zegnal z lzejszym sercem (i zostane jedynym prawdziwym doktorem na forum).
                        Wybacz autoreklame, ale poczytaj wiecej postow doktorhabilitowany.1. Z
                        niektorych jestem dumny, z innych mniej, ale wierze, ze z czasem przyznasz mi
                        troche racji. Z niektorymi ciezko dyskutowac, bo sa tak beznadziejnie
                        przekonani o swojej racji. Ja jestem otwarty na argumenty, ale na idiotyzmy
                        staram sie odpowiadac satyra. Jeszcze wiele nauki przede mna, ale moze kiedys
                        osiagne lepszy poziom. 3m sie bananekk!
                        • bananekk Re: I PŁAKAĆ 19.07.05, 17:36
                          zważywszy na to że Doktor1 uważa się na tym forum za mądrzejszego od siebie
                          samego (o ile to możliwe), satyrą jego postów nie przebijesz...
                          może na innym forum gdzie go nie będzie
                        • doktorhabilitowany.1 Re: I PŁAKAĆ 19.07.05, 17:52
                          O wlasnie na nastepnej stronie przeczytalem, ze doktor.1 powrocil. Pewnie zjadl
                          obiad i mu sie humor poprawil. Teraz bedzie mial wystarczajaco duzo jadu, zeby
                          kazdemu cos milego powiedziec. Na razie mnie omija, niestety, a mam cala mase
                          pytan... np. jak cisnienie i pulsik dzisiaj, jak to jest zmienic poloneza na
                          daewoo, co jadl na obiad, i kiedy ten Wielki Czlowiek REZONANSU znajduje czas
                          na prace naukowa, jak caly czas na forum przesiaduje by bronic dobrego imienia
                          formacji... Moze sie doczekam?
          • uniaeuropejska1 Re: RM nie jest radiem żydokomuny ! 20.07.05, 12:44
            Ależ jest!!Prapraprababka Rydzyka była Żydówką.Pokolenie Abrahama jest przecież
            liczniejsze niż gwiazdy na niebie.A i wśród słuchaczy jest niemało Żydów.
            • davidmors Re: RM nie jest radiem żydokomuny ! 20.07.05, 20:55
              Zgadza się Radia Maryja może słuchać każdy.
              Każdy kto słucha tego radia zgodzi się ze mną, że nie jest ono tubą żydokomuny
              jak RFM, Zet, TVN, TVP, Trójka i prawie wszystkie pozostałe.
              • gregorak Re: RM nie jest radiem żydokomuny ! 20.07.05, 21:05
                davidmors napisał:

> Każdy kto słucha tego radia zgodzi się ze mną, że nie jest ono tubą żydokomuny
                > jak RFM, Zet, TVN, TVP, Trójka i prawie wszystkie pozostałe.

A możesz podać, które to nieliczne stacje nie są Twoim zdaniem na usługach
                żydokomuny? Oczywiście poza RM i TVT. Jestem bardzo ciekaw Twojej opinii w tej
                sprawie.
        • bananekk Re: BANANEKK !!! - Dostajesz właśnie czerwoną kar 19.07.05, 13:37
          Pod tym prostokącikiem, do którego wpisujesz tekst czyt: "Nie odpisuj na posty
          łamiące regulamin! Lepiej zgłoś je, klikając czerwony kosz."
          Jeśli uważasz, że mój post jest nieodpowiedni, zastosuj się do polecenia, a nie
          wypisuj paragrafów, którymi częstowałeś mnie i innych przy okazji poprzednich
          artykułów.
          I nie wiem, czy Ty, drogi czytelniku GW jesteś tak do kńca święty, bo już Twego
          jednego posta skasowanego widziałem
          • doktor.1 Re: BANANEKK !!! 19.07.05, 13:48
            Chcesz ze mna podyskutować ?
            Proszę bardzo, ale z Twojej strony ma być "zero" inwektyw,
            a tylko same argumenty.
            • bananekk Re: BANANEKK !!! 19.07.05, 14:16
              nie wątpię, że nie mielibyśmy o czym gadać, ale czy forum GW jest na to
              najlepszym m-cem?
              • doktor.1 Re: BANANEKK !!! 19.07.05, 14:45
                Trzeba wyrabiać swój światopogląd w oparciu o różne źródła,
                także pochodzące z głosu z dyskusji z kimś, kto akurat ma inne poglądy.
                Ja dla przykładu czytam sześć dzienników reprezentujących różne linie
                polityczne i różne grupy społeczne, oglądam materiał informacyjny
                serwowany przez pięć różnych światopoglądowo stacji TV, tylko dlatego,
                by mieć szersze spektrum wiedzy.
                Także dyskutuję z różnymi ludźmi ze świata polityki, gospodarki,
                z którymi wcale nie muszę się zgadzać, ale uważam, że wysłuchać powinienem.
                Dzięki temu mój zasób wiedzy jest znacznie większy, a więc i argumentacja
                moich poglądów w dyskusjach przychodzi mi łatwo.
                Pytasz, czy to forum jest dobrym miejscem na dyskusję ?
                - Każde miejsce jest dobre, jeśli w obecnej chwili nie mamy innego.

• zhk Re: BANANEKK !!! 19.07.05, 14:58
                  Ciekawe. To aż tyle jesty światopoflądów? A może tyle ilu ludzi? W takiej
                  liczbie światopoglądów wychodzi, że nie ma żadnego rozsądnego, tak jak ten co
                  zna sięna wszystkim, czyli niczym. Trochę umiaru radziłbym w
                  studiowaniu "wszystkiego"
        • cymber.gaj Do doktora.1 19.07.05, 16:02
          doktor.1 napisał:

> Pisz co uważasz, ale uważaj co piszesz, bo wolność słowa ma także swoją
          > odpowiedzialność.
          > Popatrz sobie w zapisy prawa.Art. 23 Kodeksu cywilnego oraz art. 194 – 196
          > i art. 212 Kodeksu karnego, że wspomnę także o obowiązującej NETYKIECIE
          > na tym forum.

Sam sobie popatrz. Artykuły 194 – 96 nie mają tu zastosowania, chyba że uważasz o. Rydzyka za przedmiot czci religijnej.

Natomiast w przypadku art. 212 sprawa jest poważniejsza, ponieważ w jednym ze swoich postów tutaj napisałeś:

"Radio Maryja jako rozgłośnia katolicka nie zaprasza polityków z PO, SLD, SdPl
          czy PD dlatego, gdyż prezentują libertyńskie, antypolskie, antykatolickie
          wartości, wyznają kult pieniądza, służalczość wobec obcego kapitału, człowieka
          traktują jako przedmiot ( nie podmiot ) i wartość człowieka oceniają przez
          pryzmat jego zasobności portfela".

Tekst ten dokładnie wyczerpuje znamiona art. 212 kk:

Art. 212. § 1. Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną nie mającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności,
          podlega grzywnie, karze ograniczenia albo pozbawienia wolności do roku.
          § 2. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w § 1 za pomocą środków masowego komunikowania, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
          § 3. W razie skazania za przestępstwo określone w § 1 lub 2 sąd może orzec nawiązkę na rzecz pokrzywdzonego, Polskiego Czerwonego Krzyża albo na inny cel społeczny wskazany przez pokrzywdzonego.
          § 4. Ściganie przestępstwa określonego w § 1 lub 2 odbywa się z oskarżenia prywatnego.

Ponieważ dopuszczasz się tego przestępstwa za pomocą środków masowego komunikowania (Internetu), grożą ci 2 lata odsiadki i nawiązka.

Wygląda na to, że widzisz źdźbło w oku bliźniego, a nie dostrzegasz kłody we własnym.
          • polonus7 doktor.1 ma doktorat z prawa rycyka 19.07.05, 16:55
            • doktorhabilitowany.1 Chyba podwyzszonego Ryzyka??? 19.07.05, 17:58
              Wylewu krwi do mozgu w tym wieku. Wystarczy poczytac jak mu gul skacze jak ktos
              podwaza jego niepodwazalne racje. Troskam sie o niego... Pewnie po pierwszym
              zawale rzucil palenie i teraz ma podwyzszone cisnienie... A moze nawet cukrzyce
              i mu cukier skoczyl... W kazdym razie sanatorium by mu wyszlo na dobre.
              Zasluzyl ciezka praca!
          • doktor.1 Re: Do cymber.gaj !!! 19.07.05, 17:42
            Jeśli napisałem, cyt. "Radio Maryja jako rozgłośnia katolicka nie zaprasza
            polityków z PO, SLD, SdPl czy PD dlatego, gdyż prezentują libertyńskie,
            antypolskie, antykatolickie wartości, wyznają kult pieniądza, służalczość wobec
            obcego kapitału, człowieka traktują jako przedmiot ( nie podmiot ) i wartość
            człowieka oceniają przez ryzmat jego zasobności portfela",
            to mam ku temu mnóstwo dowodów i nie będę ci udowadniał, że nie jestem
            wielbłądem. Wiem, co piszę, - w przeciwieństwie do ciebie, więc odwal się
            ode mnie, bo mi niedobrze, gdy jesteś w moim pobliżu na forum.
            Jeśli jesteś takim obrońcą tej libertyńskiej zgrai z w.w. partii, to podaj
            przykłady, że ich działania, ich program są na wskroś propolskie, prorodzinne
            i wiedzą, na czym polega obrona polskiego interesu narodowego.
            Ja takich nie widzę.
            • bananekk Re: Do cymber.gaj !!! 19.07.05, 18:38
              "Wiem, co piszę, - w przeciwieństwie do ciebie, więc odwal się
              ode mnie, bo mi niedobrze, gdy jesteś w moim pobliżu na forum."

Panie doktorze, nie wypada, panu... człowiekowi o takim statusie społecznym...
              eufemistycznie mówiąc brzydko...
              • concrete Re: Do cymber.gaj !!! 19.07.05, 18:45
                Szczerze mowiac, to nie chce mi sie wierzyc, ze ten dr.1 ma doktorat. Moze
                wlasnie studiuje na jakiejs prywatnej uczelni i pisze licencjat o 'Naszym
                Dzienniku' ale nie sadze, zeby mogl sie obronic na porzadnym uniwersytecie.
                Czasami na tym forum duzo pisze, ale czesto jest to niespojne, poza tym atakuje
                ludzi w bardzo brzydki sposob. Taki uzurpator.
                • doktor.1 CONCRETE !!! 19.07.05, 19:10
                  Przestań wypisywać o mnie brednie , dobrze ???
                  Atakuję tylko tych, którzy bezpodstawnie opluwają innych i obrzucają
                  rynsztokowymi wyzwiskami. Przy tym wykazują zerowy poziom wiedzy na temat
                  poruszany w komentowanym artykule. Jeśli uważasz, że atakuję w brzydki
                  sposób, to się mylisz. Po prostu do takich nie mogę pisać "moim językiem",
                  bo mnie nie zrozumieją z powodu niskiego intelektu i zwykłego chamstwa,
                  które tu reprezentują. Do chamów czasem trzeba odezwać się po chamsku,
                  posłużyć się "ich językiem", wtedy widzą, że czynienie drugiemu tego,
                  co jest im niemiłe, wcale nie należy do przyjemności. Jeśli ktoś wypisuje
                  totalne bzdury, to z całą pewnością zdrowego na umyśle człowieka nie stać
                  by było na napisanie takich tekstów. Nawet przed sądem wygrałbym, jeśli
                  treść tych bzdurnych, a przede wszystkim naruszających prawo postów byłaby
                  materiałem dowodowym w sprawie.
                  A w kwestii mojego wykształcenia nie wypowiadaj się, bo wyroki Boskie
                  są niezbadane i może się tak potoczyć twój los, że się kiedyś spotkamy
                  na uczelni, - ty w roli studenta, a ja w roli wymagającego egzaminatora.
                  I co wtedy ???

Pisz co uważasz, ale uważaj co piszesz,
                  bo wolność słowa ma także swoją odpowiedzialność.
                  • concrete Zamarlem... az nie moge zlapac oddechu 19.07.05, 19:45
                    'Kolega' doktor.1 w swej wypowiedzi potwierdza moje obawy. Wiecej spokoju zycze
                    i mniej napastliwego tonu sie domagam.

doktor.1 napisał:

> A w kwestii mojego wykształcenia nie wypowiadaj się, bo wyroki Boskie
                    > są niezbadane i może się tak potoczyć twój los, że się kiedyś spotkamy
                    > na uczelni, - ty w roli studenta, a ja w roli wymagającego egzaminatora.
                    > I co wtedy ???

Byloby to ciekawe. Ale po pierwsze: nawet gdybym jeszcze studiowal, nie sadze,
                    aby kolega pracowal na uczelni panstwowej, po drugie: troche za pozno na bycie
                    egzaminowanym przez kogos z tytulem doktora i bez habilitacji oraz
                    profesury 'kolego'. Chyba, ze wyroki Stworcy sa az tak niezbadane, ze do
                    komisji ds. tytulu naukowego beda brac kogo popadnie (a tam i tak raczej sie
                    nie egzaminuje). Egzamin moglby byc rowniez ciekawy z tego wzgledu, ze mam
                    watpliwosci, czy 'kolega' ocenia cokolwiek obiektywnie...
                  • concrete Jeszcze jedno 'doktorze.1'!!! 19.07.05, 20:02
                    Prosze sie do mnie nie zwracac per 'Ty'. Swin z 'kolega' nie pasalem. W
                    przypadku zadnego innego internauty nie mam najmniejszych obiekcji co do
                    zwracania sie do mnie na 'Ty', ale w koncu 'kolega' doktorem jest, z duzym o
                    sobie mniemaniem, totez nie chce, zeby ktos pomyslal, ze mozemy sie kolegowac
                    na prawde. To tyle.
            • cymber.gaj Re: Do cymber.gaj !!! 19.07.05, 19:39
              Szanowny Doktorze,

jestem zaskoczony twoim gwałtownym atakiem, tym bardziej że kilka postów temu przedstawiałeś się (co prawda nie mnie, tylko bananekkowi) jako zwolennik dyskusji merytorycznej i zdecydowany przeciwnik inwektyw. Rada, abym się "odwalił" okraszona informacją, że niedobrze ci, gdy jestem w twoim pobliżu na forum, nie jest może sensu stricto inwektywą, ale do szczególnie eleganckich też nie należy.

A teraz do rzeczy.

> to mam ku temu mnóstwo dowodów i nie będę ci udowadniał, że nie jestem
              > wielbłądem.

Nie napisałem, że jesteś wielbłądem (w tym nie byłoby w końcu nic złego), tylko że popełniłeś przestępstwo określone w art. 212 kk. Jeżeli masz "mnóstwo dowodów" np. na antypolską działalność partii, które wymieniłeś, powinieneś natychmiast przedstawić je w prokuraturze.

> Jeśli jesteś takim obrońcą tej libertyńskiej zgrai z w.w. partii, to podaj
              > przykłady, że ich działania, ich program są na wskroś propolskie, prorodzinne
              > i wiedzą, na czym polega obrona polskiego interesu narodowego.

Znowu posuwasz się do inwektyw, tym razem wobec swoich przeciwników politycznych. A przecież jako człowiek o wybitnym (jak sam twierdzisz) intelekcie powinieneś wiedzieć, że takie obrzucanie błotem zawsze odnosi skutek odwrotny do zamierzonego. Poza tym nie jestem niczyim obrońcą, wkurza mnie tylko, gdy ktoś (w tym wypadku ty) zarzuca innym to, czego się sam dopuszcza, i jeszcze grozi konsekwencjami prawnymi.

Nie liczę już tym razem na twoją merytoryczną odpowiedź, ponieważ (jak sam twierdzisz) umysłowo nie dorastam ci do pięt i z pewnością nic bym z niej nie zrozumiał.
              • bananekk Re: Do cymber.gaj !!! 19.07.05, 19:59
                to ja bym zacytował bohatera jakiegoś sitcom'u: "Dobre kurna, dobre"
    • mike56 Re: O. Rydzyk gani Giertycha i Macierewicza 19.07.05, 13:22
      A ja jestem zadowolony, kiedy redaktorzy, reporterzy i sprawozdawcy
      przedstawiają fakty a nie poglądy swoich zwierzchników.
    • jacek.69 Piotrowski nie wystartuje? Ale czy Grzegorz? 19.07.05, 14:29
    • zhk Re: O. Rydzyk gani Giertycha i Macierewicza 19.07.05, 14:41
      A niech se kuchnia gani, wart Marcin Marcina. Niech sie bodzą tymi diabelskimi
      rogami. Ciekawe czy Giertychy bają większe czy Rydzyk i s-ka.
    • yogurcik_owocowy Re: O. Rydzyk gani Giertycha i Macierewicza 19.07.05, 14:42
      my też nie lubimy Rydzyka
      ||
      \/
    • super_maruda Rydzyk, Giertych i Macierewicz - Trojca Swieta? 19.07.05, 15:02
      To dobrze, ze ci debile sie kloca - dobrze dla Polski i Polakow!
      • lukasito [...] 19.07.05, 21:18
    • doktorhabilitowany.1 O. Rydzyk gania Giertycha i Macierewicza z paskiem 19.07.05, 15:11
      jedna reka podtrzymuje spodnie, zeby nie spadly, a druga smaga lobuzow po
      pupach. Musza wiedziec kto jest prawdziwym wodzem! Rydzyk na prezydenta!
      • polonus7 Targanie za uszy nie pomaga. Z nimi trzeba ostro 19.07.05, 15:31
        • oborovy [...] 19.07.05, 17:43
          • doktorhabilitowany.1 Re: Giertych ma male uszy i duzego! 19.07.05, 20:18
            pryszcza zamiast mozgu??? No wiesz. Jak tak mozna o najwyzszym czlonku
            inkwizycji?
            • davidmors [...] 19.07.05, 21:22
              • doktorhabilitowany.1 [...] 19.07.05, 21:35

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka