augu 19.07.05, 07:12 Ciekaw jestem intencji autora. To źle że Ojciec Dyrektor zajął stanowisko w temacie polityki, czy to dobrze że gani Giertycha? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
antyklerykal [...] 19.07.05, 07:46 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mr.bboy Re: RYDZYK=DIABEŁ 19.07.05, 09:01 na tym zdjeciu tak samo jak i na wielu innych widac, ze rydzyk jest gejem. Odpowiedz Link Zgłoś
reduta_ordona Tak Rydzu, ja też głosuję na Tuska 19.07.05, 11:00 I wam to radzę towarzysze Cimoszewicze, bo inaczej nasz kraj zacznie się staczać po równi pochyłej w stronę upadku. Odpowiedz Link Zgłoś
siostra_bozena Glosujcie na o.Rydzyka! 19.07.05, 11:34 Tylko ojceic Rydzyk zaprowadzi porzadek w tym kraju.On musi zostac prezydentem a takzr premierem,krajowa rada radiofini i telewizji,a TV Trwam powinna zastapic TVP1.Ci co opluwaja ojca Rydzyka to dzieci szatana, wostakowcy i wielbiciele Harego Poteda.Czyli niekatolicy,a takich powinno sie na stosie spalic razem z ich Haremi Pothedami i prezerwatywami wktore owijaja egzemplarze Obludnika.Tak tak owieczki moje i baranki.Ojceic Rydzyk nie jest uwzgledniany w sodazach prezydenckich poniewaz komunisci i wostakowcy boja sie jego prawdziwej sily!!! Wasza przyzwotika Siostra Bozena.Wszystkie prawa zastrzezone! Odpowiedz Link Zgłoś
gregorak Re: Glosujcie na o.Rydzyka! 19.07.05, 11:45 Ukochana Siostro Bożeno! Ks.Bartnik ma podobne poglądy: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=26627113&a=26627113 Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Widze, ze czytasz Nasz Dzeinnik 20.07.05, 12:01 Świetny bełkot.A propos szkoda,że przed tą potępianką Rydzyk nie wrzeszczał "Gott mit uns". Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Do gregorak!!! 19.07.05, 16:45 Juz Cie mam!!! Mam Twojego nicka, a jak dojdziemy do wladzy to znajdzie sie na ciebie przepis!!! To mialo byc dla wtajemniczonych, a Ty tak nieobiektywnie i doslownie to zamieszczasz!!! A gdzie wzmianka, ze wszyscy w naszej formacji kochaja dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: tzw...Bożena" ma dobrze wykształcone wszystkie 19.07.05, 11:48 "Siostra..." ma dobrze wykształcone wszystkie części ciała, z wyjątkiem głowy. Biedna, nie ma czym myśleć. Poza tym funkcjonuje normalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
gregorak Re: tzw...Bożena" ma dobrze wykształcone wszystki 19.07.05, 11:55 davidmors napisał: > "Siostra..." ma dobrze wykształcone wszystkie części ciała, z wyjątkiem głowy. > Biedna, nie ma czym myśleć. Poza tym funkcjonuje normalnie. Jak śmiesz obrażać czcigodną Siostrę Bożenę! Żałuj! Za pokutę słuchaj Radia Maryja codzienie po 12 godzin przez tydzień. I nie wolno nigdy więcej wchodzić na Forum Kraj. Bo to siedlisko Żydow, masonów i cyklistów! Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: Czcigodny "gregoraku", błędny ptaku. Ptasiorze 19.07.05, 12:05 Uderz w stół, a cykliści się odezwą. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Czcigodny "gregoraku", błędny ptaku. Ptasiorz 20.07.05, 12:03 Lepiej być ptakiem błędnym,niż faszuchem natrętnym.Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
siostra_bozena Zamiast wypisywac pazkwile poczytaj Nasz Dzioennik 19.07.05, 12:22 Odpowiedz Link Zgłoś
www.nasznocnik.pl To w dzień - a w nocy... 19.07.05, 13:13 ..."Nasz Nocnik", oczywiście! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
bananekk Re: Glosujcie na o.Rydzyka! 19.07.05, 13:03 hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahah (mogę tak długo jeszcze) hahahahahahahahahahahahaha... dobre, naprawdę dobre... Odpowiedz Link Zgłoś
lungompa Re: Glosujcie na o.Rydzyka! 19.07.05, 15:05 Tak jest Siostro Bozeno - Tak trzymac - ja powiem wiecej - Ojciec Rydzyk powinien zostac Papierzem (temu Nowemu Papierzowi jak sama siostra wie zle patrzy z oczu i o ile wiem to Zydzi i masoni maczali palce w jego wyborze) a Ojciec Rydzyk moze nawet zostanie zastepca Pana Boga i wtedy im damy lupnia co nie Siostro Bozeno ? Aleluja i do trzody :) Odpowiedz Link Zgłoś
czarny.rycerz [...] 19.07.05, 19:36 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
doktor.1 Czarny.rycerzu !!! 19.07.05, 19:44 Oni wyzywają od najgorszych każdego, kto "nie dmucha w te samą trąbkę" co oni. Ale to jeszcze nie powód, byś się tak wyrażał. Zapytaj np. "Antyklerykała", czy jest w stanie podyskutować z Tobą na argumenty. Jeśli odmówi, to definitywnie daje świadectwo światu, że jest zdolny tylko do "obrzucania błotem", do niczego więcej. A więc możesz być wówczas pewny, że jest to miernota intelektualna, jątrzyciel, który być może otrzymuje kasę za takie teksty od swoich mocodawców. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Czarny.rycerzu !!! 20.07.05, 12:06 Zależy co nazywasz argumentami.Jeśli bełkot Rydzyka i jego kliki,to odmawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 [...] 19.07.05, 20:29 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
heureka7 asienki 19.07.05, 11:49 gdy widze takie "asienki", jak ty (z tak kretynskimi sloganami, jak twoje), naprawde chcialabym wprowadzenia kary za bezmyslnosc (wysoka szkodliwosc spoleczna!!!)... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Wlasnie czegos mi ostatnio brakowalo w Wyborc 20.07.05, 12:08 Rozumiem.że katolicyzm szkodzi głównie pobożnym. Odpowiedz Link Zgłoś
kinokuniya Re: Kto to jest ten Rydzyk? 19.07.05, 08:11 Ten Rydzyk to jakas idiota. Skad on sie wlasciwie wzial? Co to za menel? Kto pozwala by taki bencwal pokazywal sie w telewizji i radiu??? Cos takiego. Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz Wyglad menela to ma Michnik 19.07.05, 11:02 Skad on sie wlasciwie wzial? Co to za menel? Kto > pozwala by taki bencwal pokazywal sie w telewizji i radiu??? Cos takiego. To samo mozna powiedziec o red. Michniku. Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: Ja natomiast wiem, kto to jest "kinokuniya" 19.07.05, 11:53 To jest gość, któremu lektura Gazety Wyborczej dokładnie wyprała mózg. Robi teraz za reklamę skutecznego środka do prania mózgu o nazwie GieWu. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Kto to jest ten Rydzyk? 20.07.05, 12:15 Człowieku jakby Rydzyka nie pokazywali w telewizji i ewentualnie nie gadał wradiu kto przy zdrowych zmysłach w ogóle uwierzyłby,że ksiądz może gadać takie bzdury? Jeszcze by pomyślano,że to postbezpieka robi prowokacje.Rydzyk to najlepszy dowód,że ksiądz nie musi mieć nic wspólnego z miłością bliżniego.Oczy Europy otworza się nie tylko na fanatyzm islamski. Odpowiedz Link Zgłoś
dyingbride Ojcu Rydzykowi należałoby się miejsce w senacie 19.07.05, 08:24 w naszej historii wybitni ksieża zasiadali w tej izbie Odpowiedz Link Zgłoś
vinc0 Re: Mógłby wejść w koalicję z równie wybitnym Mil 19.07.05, 10:56 Ojciec dyrektor czyni zamęt w nieprędkich rozumach. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Ojcu Rydzykowi należałoby się miejsce w senac 19.07.05, 20:14 Zwlaszcza jak senat zlikwiduja... Odpowiedz Link Zgłoś
radiomaryja1 Re: O. Rydzyk gani Giertycha i Macierewicza 19.07.05, 09:07 oj łobuzy, słuchać mi tu ojca Tadeusza, bo jak nie, to pod pręgież pójdziecie odczepieńce jedne, i nie pyskować mi tu, bo w łapkę nie dam się pocałować, wy Giertych ulotek nie roznoście, a wy Macierewicz do roboty, tak bardziej dla naszej spolecznosci pracujcie, a nie tylko pyskujecie, oj po szrutowej drodze będzie pielgrzymka, na kolankach, jak sie nie poprawicie, a tera razem ze mną: jedno jest radyjo i jedna jest partyja - i tak po trzykroć - no....!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tades1 Re: O. Rydzyk gani Giertycha i Macierewicza 19.07.05, 09:22 Oj, martwi mnie bardzo ,że kłócą się nasi najlepsi.Martwi mnie mnie ,iż uśmiechnięty Antoni jest smutny.A najbardziej martwi mnie ,że nie chcą poprzeć Gabrysia Janowskiego Ja bardzo lubiłem patrzeć jak on skacze,dawno nie widziałem .Gabryś !wróć! Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: SLD + UW+AWS über alles! (Czyli żydokomuna) 19.07.05, 11:58 Żydokomuna musi odejść ! Odpowiedz Link Zgłoś
muzg_na_patyku [...] 19.07.05, 23:20 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: SLD + UW+AWS über alles! (Czyli żydokomuna) 20.07.05, 12:18 Katofaszyzm musi odejśc!!!!Najlepiej do Norymbergii!!! Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: SLD + UW+AWS über alles! (Czyli żydokomuna) 20.07.05, 20:46 Jeśli chodzi o faszyzm, to najlepiej się ma obecnie w Israelu. Odpowiedz Link Zgłoś
callafior [...] 19.07.05, 09:33 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
doktor.1 Oj, redaktorze Hołub !!! Oj forumowicze !!! 19.07.05, 09:48 Tak się składa, że słuchałem tę audycję i w rzeczywistości na antenie Radia Maryja padły takie słowa z ust o. Tadeusza Rydzyka. Ta wprost stenograficzna dokładność przekazu przedmiotowej treści, którą zawarł Pan w swym artykule, - godna jest pochwały. Ale nie jest to trudne przy założeniu, że dysponował Pan środkami technicznymi na miarę potrzeb redaktora GW. Ale jak zwykle, - nie ma tak dobrze, żeby nie mogło być lepiej. A lepiej mogło być, lecz jak zwykle z czytania „między wierszami” wynika, iż nie pierwszy już raz wprowadza Pan czytelników w przysłowiowe maliny. Ilekroć pisze Pan o Lidze Polskich Rodzin, to dodaje Pan słowa : „... którą popiera Radia Maryja”. Natomiast gdy pisze Pan o Radiu Maryja, to czasem dodaje Pan tekst : „... które ma swych zwolenników w Lidze Polskich Rodzin”. Zatem po nocnej audycji ( i nie tylko )widzi Pan, że Radio Maryja nie opowiada się za jakąkolwiek partią. Radio Maryja opowiada się za ...... Polską i jej Narodem ! Czy to tak trudno zrozumieć ? Czy także trudno Panu zrozumieć, że LPR nie traktuje RM jako swojej „tuby propagandowej”? Przecież nawet ateista i niedouczony i nie śledzący wydarzeń politycznych człowiek, - gdyby posłuchał RM choćby przez kilka dni, to nigdy by się nie zdobył na postawienie takiej tezy, którą Pan niejednokrotnie stawia. Wy libertyni mówicie bezczelnie : „czarni, wara wam od polityki ! ”. A ja się pytam : dlaczego ??? Czyż osoba duchowna żyje na innej planecie ? Czyż ta osoba nie należy do naszej polskiej społeczności z wszelkimi prawami jej przysługującymi, jak każdemu obywatelowi Rzeczpospolitej Polskiej ??? Oczywiście za wyjątkiem zrzeszania się w organizacjach politycznych i zasiadania w rządzie, parlamencie i kancelarii prezydenta RP. Mam wrażenie, że Pan jest bardzo niezadowolony, że o. Rydzyk oprócz ewangelizowania zajmuje się także tematyką społeczno-polityczną, że występuje w obronie Polski i Polaków. Panu najlepiej by pasowało, gdyby o. Tadeusz Rydzyk zamknął rozgłośnię i skrył się w kruchcie kościoła, - poświęcając się modlitwie tylko i wyłącznie i by nie dostrzegał, że społeczeństwo polskie coraz bardziej jest okradane przez bandę libertyńsko-komunistycznych cwaniaków. Ale nic z tego Panie Hołub !!! Po to między innymi jest to radio, by bulwersujące społeczeństwo sprawy nagłaśniać, szukać dróg wyjścia, a nie jak polskojęzyczne media – w ramach „poprawności politycznej” milczeć, albo mówić, że wszystko jest ok. Drażni mnie bardzo, gdy ugrupowanie o nazwie RUCH PATRIOTYCZNY, - powstałe z Ruchu Katolicko-Narodowego, Ruchu Odbudowy Polski, Domu Ojczystego, Porozumienia Polskiego oraz niektórych członków Ligi Polskich Rodzin, - uporczywie nazywa Pan Partią Maryja. Partia o takiej nazwie nie istnieje ! Jeśli mimo tylu uwag na ten temat, - nadal posługuje się Pan takim określeniem, to już jestem pewny, iż Pan po prostu urządza sobie kpiny i szydzi z Matki Jezusa. Niechby ktoś z Polaków naigrywał się z talmudycznych elementów wiary ! To dopiero podniósłby się szum w świecie, że ta osoba zbezcześciła element czczony w wierze judaistycznej. Czyżby Pan stosował prawo Kalego ? Po co pytam, przecież gołym okiem widać, że tak. No cóż Panie Hołub, przypomnę Panu, że ... każdy kij ma dwa końce. A w kwestii niekonsekwencji w działaniu Ruchu Patriotycznego, to w istocie, - nie najlepiej się dzieje. Jest to ugrupowanie z kilkoma indywidualnościami, które mają różne spojrzenie na wiele aspektów i nie są jak dotychczas w stanie wypracować konsensusu, który zadowoliłby społeczeństwo polskie, traktujące Ojczyznę jak swą matkę. Potrafimy się jednak zmobilizować, bodaj „za pięć minut dwunasta”, więc proponuję, by się Pan tak nie ekscytował, bo to już nie robi żadnego wrażenia na nas patriotach. ___________________________________________ Do wszystkich tu piszących Najlepiej opluć, pomówić, wyzwać od najgorszych, ale gdy przychodzi czas na merytoryczny dialog, to okazuje się, iż piszący tu internauta nie słucha Radia Maryja, jest ateistą i potrafi tylko posługiwać się inwektywami. Pierwszy zabiera głos w sprawach, o których z całą pewnością nie ma zielonego pojęcia. On z góry zakłada, że ksiądz nie powinien mieszać się do polityki ! Jest to potężny błąd, ale mając na uwadze pewne ograniczenie umysłowe tych, którzy zioną nienawiścią do Radia Maryja, nie będę im wyjaśniał, dlaczego są w błędzie. Pisz co uważasz, ale uważaj co piszesz, bo wolność słowa ma także swoją odpowiedzialność. Popatrzecie sobie w zapisy prawa. Art. 23 Kodeksu cywilnego oraz art. 194 – 196 i art. 212 Kodeksu karnego, że wspomnę także o obowiązującej NETYKIECIE na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
jtb Re: Oj, redaktorze Hołub !!! Oj forumowicze !!! 19.07.05, 10:03 Na ogół nikt z forumowiczów nie dyskutuje z RM na temat dogmatów wiary. Ale jezeli RM próbuje na swój sposob urządzać nam tu życie na ziemi i mówić do tego, "że Bóg tak chce"to zachowuje się jak partia polityczna i dlatego musi przyjąć dowiadomości, że może być krytykowane. Co Bóg chce od człowieka to wiemy z Ewangelji i to wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
gregorak Re: Oj, redaktorze Hołub !!! Oj forumowicze !!! 19.07.05, 10:50 >Zatem po nocnej audycji ( i nie tylko )widzi Pan, > że Radio Maryja nie opowiada się za jakąkolwiek partią. Oczywiście, że się nie opowiada! Dlatego równie często na antenie RM można usłyszeć poltyków z RP, LPR czy nawet PiS dyżurny ziobro) co z PO, SLD, SDPl czy PD. Tere-fere! Odpowiedz Link Zgłoś
gregorak Re: Oj, redaktorze Hołub !!! Oj forumowicze !!! 19.07.05, 10:51 >Zatem po nocnej audycji ( i nie tylko )widzi Pan, > że Radio Maryja nie opowiada się za jakąkolwiek partią. Oczywiście, że się nie opowiada! Dlatego równie często na antenie RM można usłyszeć polityków z RP, LPR czy nawet PiS (dyżurny Ziobro) co z PO, SLD, SDPl czy PD. Tere-fere! Odpowiedz Link Zgłoś
doktor.1 DO GREGORAKA !!! 19.07.05, 11:50 Gregorak ! Już nie pierwszy raz mam okazję czytać twoje głupie teksty, także „Re” do mnie. Abyś zrozumiał dlaczego Radio Maryja nie zaprasza polityków z PO, SLD, SdPl czy PD, - posłużę się trywialnym przykładem ( na miarę twojego intelektu ), albowiem tylko w ten sposób będziesz znał odpowiedź na postawione pytanie. Wyobraź sobie, że twoja żona (o ile ją masz ) ma znajomą ze swojego miejsca pracy, o której wiesz, że dodatkowo trudni się pracą w podrzędnej agencji towarzyskiej o beznadziejnej reputacji. Wiesz także, że ilekroć rozmawiasz ze swoją żoną, słyszysz, że twoja żona nie dość że nie potępia „wyczynów” owej koleżanki, to jeszcze przejawia zachwyt z powodu jej „operatywności”. W twojej opinii ta koleżanka jest pospolitą ku.....ą, która nie dość że się sama zeszmaciła, to jeszcze wywiera na twoją żonę negatywny wpływ. Odpowiedz sobie zatem na pytanie : czy byłbyś skory zapraszać tę koleżankę w progi swego domu, by deprawowała ci żonę, by dzieci były świadkami rozmów na tematy ku......skie, ( gdzie, z kim, w jakiej pozycji, za ile ), itp.??? A teraz odpowiem ci wprost : Radio Maryja jako rozgłośnia katolicka nie zaprasza polityków z PO, SLD, SdPl czy PD dlatego, gdyż prezentują libertyńskie, antypolskie, antykatolickie wartości, wyznają kult pieniądza, służalczość wobec obcego kapitału, człowieka traktują jako przedmiot ( nie podmiot ) i wartość człowieka oceniają przez pryzmat jego zasobności portfela. Odrębną sprawą jest, że o. T. Rydzyk mimo to w ramach tzw. "mikrofonu otwartego" zapraszał do publicznej debaty między innymi Macieja Płażyńskiego ( PO ) przed referendum ws. przystąpienia Rzeczpospolitej Polskiej do Unii Europejskiej, który to polityk skorzystał z tego zaproszenia. Także dość często możemy słyszeć Konstantego Miodowicza z PO. Bardzo dużo polityków, - mimo swych poglądów otrzymało zaproszenia do publicznej debaty, ale nie skorzystali, albowiem „czuli pismo nosem”, że w Radiu Maryja dyskusja opiera się na konkretnych argumentach, a nie na sloganach, uprawianiu demagogii, pomówieniach, oszczerstwach, więc wiedzieli że ich udział może się dla nich skończyć kompromitacją. Koronnym tego przykładem jest chociażby poseł Jaruga Nowacka z UP, która najpierw potwierdziła swe przybycie do studia, a potem faxem odmówiła uczestnictwa, dy dowiedziała się, z kim przyjdzie jej dyskutować. Można by tu wymieniać i wymieniać, aż „do bólu”. Tylko po co ??? Jak cię znam, i tak za chwilę „wysmażysz” mi „Re” pełny inwektyw, albowiem przy braku argumentów, - uciekasz się do takiego ataku, by „twoje było na wierzchu”. A tak naprawdę, poprzez takie działanie, - dajesz świadectwo światu, jaki z ciebie indolent. Odpowiedz Link Zgłoś
gregorak Re: DO GREGORAKA !!! 19.07.05, 11:57 Odpowiem Ci popołudniu. Teraz nie ma czasu. Pozdrawiam. Głupi gregorak. Odpowiedz Link Zgłoś
gregorak Re: DO GREGORAKA !!! 19.07.05, 21:21 Szanowny Panie Doktorze! Już nie pierwszy raz mam okazję czytać twoje (epitety zbędne) teksty, ale jeśli mnie moja starcza pamięć nie myli, pierwszy raz poświeciłeś mojej niegodnej osobie tak długi post. Czuję się dowartościowany, że odżałowałeś dla mnie tyle swojego cennego naukowego czasu. Szanowny Panie Doktorze! Przeceniłeś możliwości mojego intelektu! Przykład wcale jak dla mnie nie jest trywialny. Albowiem w moim małym rozumku wykoncypowałem, że: JA - to Radio Maryja. KOBIETA LEKKICH OBYCZAJÓW - to wszelkie szatanistyczne partyje. Ale czyim u diabła odpowiednikiem jest MOJA ŻONA? Zaprawdę powiadam Ci - nie mam pojęcia. I jeszcze dwa sprostowania. Po pierwsze: Jak mogło Ci Szanowny Panie Doktorze przyjść do głowy, że ktoś taki jak ja może mieć żonę? Przecież na pewno jestem zboczeńcem. Dziwne. Po drugie żadnej kobiety nie nazwałbym „pospolitą ku.....ą”. Tak się jakoś składało, ze wszystkie moje partnerki były to bardzo zacne niewiasty. O ich koleżankach z pracy mogę powiedzieć to samo. Może jak kiedyś odwiedzę „podrzędną agencję towarzyską” mój ubogi język wzbogaci się o nowe określenia. Ale to tylko przypuszczenie, bo nigdy nie byłem w żadnej agencję towarzyskiej, nawet takiej podrzędnej. Na razie jednak przekładam określenie „kobieta lekkich obyczajów” nad „pospolitą ku.....ę”. Poza tym Szanowny Panie Doktorze trochę więcej szacunku dla tej profesji! Oglądałem kiedyś w TV TRWAM reportaż o tirówkach więc wiem, co mówię. Po twoim poście oczy mi się otwarły. Patrzę teraz np. na tego Tuska, słucham co mówi i już nie mam wątpliwości! Libertyn, antypolak, antykatolik, wyznawca kultu pieniądza, służalca obcego kapitału, człowieka traktuje jak przedmiot. Teraz uświadomiony powiem więcej: człowiek dla niego to zwykła szmata! Do bliźniego nie powie „dzień dobry” zanim się nie dowie ile ów ma na koncie. Tego nie uzmysłowiło mi nawet Radio Maryja. Dziękuje Ci Panie Doktorze! "Mikrofon otwarty" w RM? Przepraszam. Zatkało mnie z wrażenia. Ale może idzie nowe w RM: powiedz mi, którzy politycy oprócz Jarugi stchórzyli i mimo zaproszenia nie zjawili się w Toruniu. Jeśli zaproszenie jest nadal aktualne postaram się ich mailowo zaprosić ponownie. Może idzie nowe w RM. Może idzie. Inwektywy – mówisz. Nie przypominam sobie. Ale starym już. Pamięć mam dobrą, ale krótką. Pozdrawiam gregorak, podsłuchiwacz RM PS 1.Na końcu nazwałeś mnie „indolentem”. Nie wiem co to znaczy. Dostępne mi słowniki PWN też. Mam jednak takie jakieś dziwne przeczucie, że nie jest to (niestety) komplement. 2. Prowadziłem już podobną dyskusję na Forum Słuchaczy Radio Maryja: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=24536&w=17711838&v=2&s=0 Możesz ją kontynuować, ale już bez mojego udziału, bo ja jestem tam już persona non grata. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: DO GREGORAKA !!! 20.07.05, 12:25 Jak dyskusja w radiu "Maryja" opiera się na konkretnych argumentach to ja jestem książę Eskimosów. A co do pseudonimu doktor.1 to dobrze wybrany Mengele też był doktor,czy 1,może po komendancie. Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz Re: Oj, redaktorze Hołub !!! Oj forumowicze !!! 19.07.05, 11:09 > czytelników w przysłowiowe maliny. Ilekroć pisze Pan o Lidze Polskich Rodzin, > to dodaje Pan słowa : „... którą popiera Radia Maryja”. Natomiast g > dy pisze Pan > o Radiu Maryja, to czasem dodaje Pan tekst : „... które ma swych zwolenni > ków > w Lidze Polskich Rodzin”. Zgadzam sie, tylko gluvhy nieuk i glupi lewak moze pisac, ze RM popiera Giertycha. O.Rydzyk jest uczulony na Giertycha. > Drażni mnie bardzo, gdy ugrupowanie o nazwie RUCH PATRIOTYCZNY, - powstałe > z Ruchu Katolicko-Narodowego, Ruchu Odbudowy Polski, Domu Ojczystego, > Porozumienia Polskiego oraz niektórych członków Ligi Polskich Rodzin, - > uporczywie nazywa Pan Partią Maryja. GW nie che wyjsc po raz drugi na idiotke jak przy maybachu. Skoro pare miesiecy temu napisala o powstajacej partii Maryja (chodzilo o Ruch Maciarewicza i Olszewskiego), to powtarza w kolko te brednie. Niechby ktoś z Polaków naigrywał się z talmudycznych elementów wiary ! > To dopiero podniósłby się szum w świecie, że ta osoba zbezcześciła element > czczony w wierze judaistycznej. Czyżby Pan stosował prawo Kalego ? Po co pytam, Pierwszszy napisalby antypolski tekst Gebert vel Warszawski. :( Odpowiedz Link Zgłoś
cymber.gaj Re: Oj, redaktorze Hołub !!! Oj forumowicze !!! 19.07.05, 11:12 doktor.1 napisał: > Radio Maryja opowiada się za ...... Polską i jej Narodem ! Pisze się "Polską i Jej Narodem". Więcej szacunku, doktorze jeden! Poza tym zgadzam się - zwłaszcza z poglądem, że osoba duchowna nie żyje na innej planecie, oraz że to nie robi żadnego wrażenia na was patriotach. Siać, siać! Alleluja i do przodu! Odpowiedz Link Zgłoś
takityp Re: Oj, redaktorze Hołub !!! Oj forumowicze !!! 19.07.05, 11:18 Jak oszołomy z radyja pieklą się to dobrze ,jak inni to źle-ot mentalność Kalego. Katolickie hasło to miłość bliźniego.Kto w ciebie kamieniem -ty w niego chlebem- odpowiednio czerstwym.To dla mądrali doktora1 Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: Po co nam Radio Maryja, mamy przecież SLD ! 19.07.05, 12:02 SLD powinno wam wystarczyć, a Radio Maryja trzeba zwalczać. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Po co nam Radio Maryja, po co nam SLD i LPR !? 19.07.05, 18:32 Po co nam Sama-brona, Borowki i Ruch Patriotyczny? Ja wole chodzic do ZOO niz sluchac tych pan i panow. Chca sie klocic, to niech urzadza klub dyskusyjny a swoje stolki w parlamencie oddzadza takim, ktorym sie chce pracowac. Nie mam ochoty juz placic na tych pasozytow, co z braku kompetencji wola sie obrzucac gnojem. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrpanek tzw. "Partia Maryja" 19.07.05, 09:51 Swoją drogą, to krótki i pobieżny rzut oka na gógla pokazuje, że RP "zwany Partią Maryja" to slogan stosowany prawie wyłącznie (ale za to praktycznie zawsze) przez GW. Nawet na innych portalach albo witrynach (w tym RKN) fraza "Partia Maryja" pojawia się tylko w "przedrukach" z GW. Jakoś się strasznie ta nazwa redaktorom GW spodobała ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: tzw. "Partia Maryja" 19.07.05, 11:52 Zamierzona manipulacja, z tym że teraz redakcja "GW" się "schytrzyła" i pisze "partia Maryja" w cudzysłowie. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: tzw. "Partia Maryja" 19.07.05, 11:56 Zamierzona manipulacja, z tym że teraz redakcja "GW" się "schytrzyła" i pisze "partia Maryja" w cudzysłowie (kiedyś były tytuły na pierwszej stronie bez cudzysłowów). Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: tzw. "Partia Maryja" 19.07.05, 11:58 Sorry za repetę, ale mi forum przycina... Odpowiedz Link Zgłoś
falanga1 Re: O. Rydzyk gani Giertycha i Macierewicza 19.07.05, 10:02 Bardzo mnie cieszy że pracownicy Gó Wnianej z taką uwagą słuchają Radia Maryja, jeszcze bardziej cieszy mnie troska, jaką wykazują w nawiązaniu do list wyborczych różnych partii Narodowych. Myślę, że również podobną troską wykaże się Żydowski TVN. Przyczyna tego jest jedna, ci panowie sr.ają w gacie, bo wiedzą, że te publikowane przez nich sondaże są nic niewarte i że niedługo LPR może być jedną ze współrządzących partii. Padł blady strach na naszych starszych braci w wierze.I dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
bac1 Re: O. Rydzyk gani Giertycha i Macierewicza 19.07.05, 10:36 Przedwczoraj w RM krytykowano też L. Kaczyńskiego jako Prezydenta Warszawy;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: O. Rydzyk gani Giertycha i Macierewicza 19.07.05, 10:46 Znowu o Rydzykach i Giertychach w "GW"? Kogo to obchodzi? "GW" ma jakąś fobię. Odpowiedz Link Zgłoś
2yoo4yoocorne2 t-800...mnie to obchodzi 19.07.05, 10:54 Lubie czytac o folwarku rydzykowym i akolitach,o wszy polskiej i zjednoczonym silom oszolomstwa z prezydentem kangurem Gabrielem ksywa Cukier Janowskim.Moja sasiadke tez obchodzi.I moich kolegow.Capito t-800... Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: t-800...mnie to obchodzi 19.07.05, 10:58 Noo, o Jankowskim "GW" też się rozpisywała, choć nie było na niego żadnych dowodów ("GW" ma różne fobie), a ewidentnego pedofila bierze w obronę, bo to "swój": serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34317,2792112.html Odpowiedz Link Zgłoś
gregorak Re: t-800...mnie to obchodzi 19.07.05, 11:01 t-800 napisał: >"GW" ma różne fobie Każdy ma swoje fobie. Mi się fobie GW dotyczące religijnych oszołomów podobają ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz Re: t-800...mnie to obchodzi 19.07.05, 11:15 > Lubie czytac o folwarku rydzykowym i akolitach,o wszy polskiej i zjednoczonym > silom oszolomstwa z prezydentem kangurem Gabrielem ksywa Cukier Janowskim. Poczytaj sobie jeszcze dobre opracowania na temat branzy cukrowniczej w Europie i zobaczysz, ze Gabriel ksywa Cukier Janowski uratowal cala galaz rolnictwa. Cale szczescie, ze wtedy nie pozwolil na prywatyzacje cukrowni, bo sprywatyzowane cukrownie NIemcy juz pozamykali albo zamykaja. Jak dobrze pojdzie dzieki inicjatywie Janowskiego Polacy beda mieli prace w swoich zakladach!, bo prognozy sprzedazy cukru w Europie w nwjblizszych latach sa wysokie. NIe trzeba duzo (wystarczy mniej lewacka Rzepa). Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Drogi klonie Kataryny 19.07.05, 11:19 Ty też masz jakąś fobię. Z całego serca nienawidzisz GW i za osobistego wroga masz Adasia Michnika, a co dzień dniówkę na znienawidzonym forum odbębniasz. I po co ci to? Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Drogi klonie Kataryny 19.07.05, 11:50 1. Dziękuję za nazwanie mnie klonem Kataryny. Nieuprawnione, ale mi pochlebia. :-) 2. Nienawiść to domena "GW" + hipokryzja (słynna "walka z nienawiścią"). Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Drogi klonie Kataryny 19.07.05, 12:44 Nie odpowiedziałeś na pytanie. Czemu się tak męczysz na wrażym ideowo forum? Ja na ten przykład też bardzo rzadko czytam GW ale nie czynię z tego faktu podpory mojego życiowego światopoglądu. Wspomniałeś słowo "hipokryzja"? Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Drogi klonie Kataryny 19.07.05, 12:45 Się nie męczę. Poza tym nie wiedziałem, że to forum ma jakiś profil ideowy. Odpowiedz Link Zgłoś
domk1 OJ, OJ..ROMECZKU - POPRAW SIĘ!!!!! 19.07.05, 11:24 Bo tata Rydzyk zdejmie pasa i skroi pupcię!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gargamel.z.rm Re: OJ, OJ..ROMECZKU - POPRAW SIĘ!!!!! 19.07.05, 12:00 Niepotrzebie wiec zdzieral buty na pielgrzymce radyja.Straci tez prestiz wsrod weszpolakow,ktorym kazal jechac oklaskliwac Rycyka. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: OJ, OJ..ROMECZKU - POPRAW SIĘ!!!!! 19.07.05, 15:09 Ale wszechpolacy przeciez nie sluchaja opinii krytycznych wobec swojego re- tworcy. Licza sie tylko komplemanty! Pomysla sobie "kto sie lubu ten sie czubi" i koniec... Albo stwierdza, ze to manipulacja i ze Rydzyk wcale nie powiedzial tego co powiedzial:) A powiedzial? Nie to wybiorcza wyciela z kontekstu przeciez. Przeczytajcie doktor.1 - te nieobiektywne pismaki z GW zacytowaly doslownie to co powiedzial Rydzyk, zeby siac ferment! Co za naduzycie! Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: O. Rydzyk gani Giertycha i Macierewicza 19.07.05, 12:00 "O. Rydzyk skrytykował też Ruch Patriotyczny, zwany Partią Maryja [...]" Ale gdzie zwany? Może redakcja by napisała, gdzie tak nazywają RP? Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz :))))) Tylko w GW 19.07.05, 12:08 NIkt wiecej nie uzywa tego terminu. :))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Czytaj Gazetę Wyborczą - będziesz głupszy ! 19.07.05, 18:34 Ludziom, ktorzy zachowuja zdrowy rozsadek i krytycyzm czytanie nie szkodzi. Ale sa tacy, ktorym od samego istnienia GW przepalaja sie zwoje i mozg im kipi. Zastanow sie nad tym;) Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Czytaj Gazetę Wyborczą - będziesz głupszy ! 20.07.05, 12:36 Czytaj davidamorsa-będziesz podlejszy! Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: Czytaj Gazetę Wyborczą - będziesz głupszy ! 20.07.05, 20:48 Twoim rodakom w podłości nikt nie dorówna. Odpowiedz Link Zgłoś
gargamel.z.rm KLESKA RYDZYKOWEJ PROPAGANDY ? 19.07.05, 12:19 Rydzyk chyba najbardziej wsciekly jest z powodu wlasnej kleski. Jego politykierskie akcje i szmal wlozony w propagowanie oszolomow topia sie w blocie. Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: Wyprany mózg gargamela, stałego kosumenta GW 19.07.05, 13:01 Oto widzimy skutki długotrwałej lektury Gazety Wyborczej. Czytanie GW szkodzi! Odpowiedz Link Zgłoś
gargamel.z.rm Re: Wyprany mózg odbiorcy rydzykowych mediow 19.07.05, 13:17 Ty nawet nie rozumiesz tego co mowi twoj przywodca duchowy. Przeciez on sam stwierdza,ze jego politykierskie wysilki poszly na marne.Nawet w partyji Ma- ryja panuje rozgardiasz i brak seznsownego dzialania. Mowi tez o tym,ze jego przedstawiciele w Sejmie nie osiagneli praktycznie niczego podczas kadencji. Nie ponial nawet tego ? Odpowiedz Link Zgłoś
doktor.1 Do gargamela.z.rm !!! 19.07.05, 13:25 Pisz co uważasz, ale uważaj co piszesz, bo wolność słowa ma także swoją odpowiedzialność. Popatrz sobie w zapisy prawa.Art. 23 Kodeksu cywilnego oraz art. 194 – 196 i art. 212 Kodeksu karnego, że wspomnę także o obowiązującej NETYKIECIE na tym forum. Żal mi ciebie, albowiem jesteś ewidentnym przykładem masochisty, który publicznie na forum poprzez takie teksty daje wszem i wobec świadectwo o sobie, jakim jest indolentem, kłamcą, chamem i bezczelnym podjudzaczem. Odpowiedz Link Zgłoś
gargamel.z.rm Re: Do gargamela.z.rm !!! 19.07.05, 13:57 Mow konkretnie,synu i nie strasz mnie kodeksem karnym,OK. Nie zyjemy w PRLu,o czym chyba zapomniales albo marzy ci sie katoPRL,do ktorego chcesz nagiac polskie prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
doktor.1 Re: Do gargamela.z.rm !!! 19.07.05, 14:32 1. Jestem facetem po 50-tce, więc a priori nie mogę być synem dla ciebie. 2. Ja nie straszę art. z K.k i z K.c., a jedynie uprzedzam cię, że mimo iż kryjesz się za nickiem ( cholernie głupim zresztą ) jeśli się wkurzę, to doprowadzę do tego, że za te swoje paszkwilanckie teksty odpowiesz zgodnie z prawem nawet wtedy, gdy proces będzie się "ślimaczył" kilka lat. Jestem na to przygotowany. 3. Jeśli już wspomniałeś o moich marzeniach, to ujawnię ci, że moim marzeniem jest, by tacy osobnicy jak ty w końcu przestali wypisywać bezkarnie oszczercze teksty na publicznym forum. Artykuły, które przytoczyłem, obowiązują także ciebie i nie mają nic wspólnego z tworzeniem "katoPRL". Takie pomówienie, jakobym chciał tworzyć "katoPRL", jest po prostu bezczelne i chamskie, że nie wspomnę o twojej indolencji. Zamiast wypisywać inwektywy, dyskutuj na argumenty. A jeśli ci tych argumentów brakuje, to się edukuj. A gdy już będziesz posiadał odpowiednią wiedzę, to możesz wówczas tu pisać. Odpowiedz Link Zgłoś
gargamel.z.rm Re: Do gargamela.z.rm !!! 19.07.05, 14:48 No to wal. Daj mi przyklad naruszania przeze mnie KK,znawco prawa. Wbij sobie jednak do swojej 50cio letniej glowy, ze bedziesz placil koszty procesu i to w dodatku miedzynarodowego, bo mieszkam za granica. Ciekawe jak zmobilizujesz policje mojej nowej Ojczyzny do zajecia mojego komputera i czy bedzie cie stac na oplacenie dochodzen za granica. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Do gargamela.z.rm !!! 19.07.05, 15:59 doktor.1 napisał: > 1. > Jestem facetem po 50-tce, więc a priori nie mogę być synem dla ciebie. ad.1 i jezdze moim daewoo lanos i nigdy nikogo nie wpuszczam jak mam pierwszenstwo, nie pozwalam sie wyprzedzac, a jak ktos mnie wyprzedza to przyspieszam, a jak mnie wyprzedzi to ja go wtedy na swiatlach i becki! > 2. > Ja nie straszę art. z K.k i z K.c., a jedynie uprzedzam cię, że mimo iż kryjesz się za nickiem ( cholernie głupim zresztą ) jeśli się wkurzę, to doprowadzę do tego, że za te swoje paszkwilanckie teksty odpowiesz zgodnie z prawem nawet wtedy, gdy proces będzie się "ślimaczył" kilka lat. Jestem na to przygotowany. ad.2 Bo przeciez prawo ma zastosowanie do innych, ja jestem swietny oraz swiety i nigdy nikogo nie obrazilem, a jedynie nazywam rzeczy po imieniu (wy debile, nierozumni kretyni itd) poczytajcie moje poprzednie posty na innych watkach! A jak sie komus nie podoba to trudno! "Co wolno wojewodzie..." > 3. > Jeśli już wspomniałeś o moich marzeniach, to ujawnię ci, że moim marzeniem > jest, by tacy osobnicy jak ty w końcu przestali wypisywać bezkarnie oszczercze teksty na publicznym forum. > Artykuły, które przytoczyłem, obowiązują także ciebie i nie mają nic wspólnego z tworzeniem "katoPRL". Takie pomówienie, jakobym chciał tworzyć "katoPRL", jest po prostu bezczelne i chamskie, że nie wspomnę o twojej indolencji.Zamiast wypisywać inwektywy, dyskutuj na argumenty. A jeśli ci tych argumentów brakuje, to się edukuj. A gdy już będziesz posiadał odpowiednią wiedzę, to możesz wówczas tu pisać. ad.3. Bo na pewno nikt tutaj nie jest bardziej wyedukowany ode mnie, w koncu moj nick mowi sam za siebie. Tylko ja nie musze sie uczyc i przyznawac innym racji. Moge dyskutowac z kazdym, bo moja erudycja i elokwencja po prostu inerlokutorow osmiesza, przynajmniej moim zdaniem. W koncu liznalem troche wiedzy. Jak ktos chce ze mna polemizowac, to najpierw musi zdac egzamin przede mna, czy aby na pewno zna te same fragmenty wiedzy co ja. Bo jak nie wie czegos co ja wiem, to jest dupa i tyle. Poza tym wszyscy jestescie smieszni, mam na was paragrafy, macie kretynskie nicki i jestescie bebe! P.S. tytul mojego nastepnego posta: "Do doktorhabilitowany.1 !!!" Calujcie mnie gdzies! -- Z rekopisu znalezionego w domu zamachowca samobojcy, ktory wysadzil w powietrze kosciol, bo akurat byl tam ktos kto mial odmienne od niego poglady:) Odpowiedz Link Zgłoś
bananekk PRZYGANIAŁ KOCIOŁ GARNKOWI 19.07.05, 13:00 Nie wiem, czy artykuł dotyczy niedzielnej, nocniej audycji z jakimś profesorem, której miałe wątpliwą przyjemność podsłuchać (wytrzymałem całe 15 minut) W rozmowie telefonicznej, pan Rydzyk wypowiadał się na temt obecnych problemów Polski i gdybym wszystko brał na serio pewnie popadłbym w kompleksy i zaczą się bać. SHOCK & HORROR Zresztą, tych panów Giertycha, Macierewicza i DJów radia, które nazwą obraża Matke Chrystusa i Kościół Katolicki powinno się wysłać w kosmos do swoich niebieskich przyjaciół... Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: Radio Maryja ma wielu wrogów - krytykuje SLD ! 19.07.05, 13:04 A to niektórym gościom sie bardzo nie podoba. Czynią wysiłki, aby zapluć przynajmniej na forum, to wielkie dzieło Polaków! Odpowiedz Link Zgłoś
bananekk PRZYGANIAŁ KOCIOŁ GARNKOWI 19.07.05, 13:09 Radio, którego nazwy nie wspomnę, obraża nietylko SLD, co zresztą bym przeżył, ale wszystko co się rusza w tym kraju. Ale widzę, że skoro nie mam pozytywnego posta pod adresem rozgłośni, dla cciebie równa sie to z tym, że jestem albo Żydem, albo z SLD?! Gratuluję pomysłowości... Odpowiedz Link Zgłoś
bananekk Re: Nie musisz słuchać RM, słuchaj swego RMF 19.07.05, 13:22 RMF FM też nie słucham, wolę Trójkę Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Co za różnica Trójka, RFM czy Zet -jeden mocodawca 19.07.05, 13:53 Program mediów w Polsce jest stały tylko nazwy radiostacji się zmieniały. - - - Chcesz naprawdę innego radia, włącz Radio Maryja. Odpowiedz Link Zgłoś
bananekk i właśnie tego nie lubię!!! 19.07.05, 14:13 to radio sprawia, że wszędzie witrzycie jakieś spiski, jesteście pełni podejrzeń, a tak się nie da żyć!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jtb Re: PRZYGANIAŁ KOCIOŁ GARNKOWI 19.07.05, 13:11 bananekk napisał: > W rozmowie telefonicznej, pan Rydzyk wypowiadał się na temt obecnych problemów > Polski i gdybym wszystko brał na serio pewnie popadłbym w kompleksy i zaczą się > > bać. SHOCK & HORROR Gdyby sią spełniły te wszystkie scenariusze dotyczące Polski roztaczane przez różnego rodzaju specjalistow i profesorów na antenie RM sprzed 5 lat to już Polski by dawno nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
bananekk Re: PRZYGANIAŁ KOCIOŁ GARNKOWI 19.07.05, 13:15 Na całe szczęście ich wizja w niczym nie ma odzwierciedlenia, tylko szkoda mi tych ludzi, którzy wierzą w nich jak w Boga... Odpowiedz Link Zgłoś
doktor.1 BANANEKK !!! - Dostajesz właśnie czerwoną kartkę ! 19.07.05, 13:17 Pisz co uważasz, ale uważaj co piszesz, bo wolność słowa ma także swoją odpowiedzialność. Popatrz sobie w zapisy prawa.Art. 23 Kodeksu cywilnego oraz art. 194 – 196 i art. 212 Kodeksu karnego, że wspomnę także o obowiązującej NETYKIECIE na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: RM nie jest radiem żydokomuny ! 19.07.05, 13:23 No i dobrze, że nie jest radiem żydokomuny. Dlatego ma ponad 10 mln słuchaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
bananekk Re: RM nie jest radiem żydokomuny ! 19.07.05, 13:31 Ale co ci biedni Żydzi zrobili w tym kraju takiego, żeby ich tak nienawidzić. Jeśli jesteś katolikiem, pomyśl. W większości wyznajemy śmierć i zmartwychwstanie J.Ch., który był Żydem. Zapewne jak ja, należysz do pokolenia JP2, który tak wiele zrobił dla pojednania Żydów z Katolikami, a te teksty na temat żydokomuny itd. są żałosne... i sprawiają, że praca Ojca Św. poszła na marne... Ehhh, szybko zapominamy... Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: RM nie jest radiem żydokomuny ! 19.07.05, 13:49 Nie płacz. Żydokomuna jest starym pojęciem, jak stary jest system komunistyczny. Nie każdy Żyd tworzył z komunistami żydokomunę, tylko ci, którzy w tej współpracy upatrywali swoją szansę na władzę i pieniądze. Szkodzili Polsce i Polakom przez ostatnie 60 lat, i tego Polacy mają dosyć. Odpowiedz Link Zgłoś
bananekk Re: RM nie jest radiem żydokomuny ! 19.07.05, 14:15 mimo wszystko żal mi cię! I widzę, że zarówno z Polską, już nie karolicyzmem samym w sobie, ale nauką JP2 masz tyle wspólnego co ja z tym Radiem na litrkę M. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: RM nie jest radiem żydokomuny ! 19.07.05, 15:27 Liczy sie tylko to, ze wsrod tworcow komuny byli Zydzi. Polacy przeciez nie tkneli tego paluszkiem. To wszystko wina OBCYCH. My jestesmy prawdziwym Narodem Wybranym, na przestrzeni wiekow obcy podkladali nam nogi i rzucali klody, z czystej zazdrosci dla naszych osiagniec na polu nauki,kultury i sportu! ale my i tak zbawimy swiat a zaczniemy od Polski. Pakuj sie bananekk bo nie pasujesz do profilu ideowego Czlonka Narodu Wybranego! Twoj defetyzm, szukanie pozytywow w tym co jest i zawsze bylo padolem lez, chec wybaczania i pojednania, brak ksenofobii, milosc blizniego to dzialanie na szkode Naszego Narodu. Kiedy ty wreszcie zrozumiesz, ze my nie potrzebujemy takich jak Ty? My nie mozemy ufac nikomu, nawet mamie, nawet tacie! Musimy byc czujni, bo wrog ideowy czai sie na kazdym kroku! Ukarzemy winnych! Ukarzemy niewinnych, ktorzy mogliby byc winnymi, a nie zrobili nic zlego z czystej zlosliwosci! Ukarzemy kazdego kto krzywo spojrzy, albo nie opowie sie wprost za nasza Racja! Howgh! Odpowiedz Link Zgłoś
bananekk ŚMIAĆ SIĘ CZY PŁAKAĆ 19.07.05, 16:49 Żal mi cię, ale cóż nie wszyscy musza być normalni, prawda?! Mam nadzieję, że rodzina opiekuję się tobą starannie i nie nie zrobisz nikomu krzywdy... Odpowiedz Link Zgłoś
bananekk ŚMIAĆ SIĘ CZY PŁAKAĆ 19.07.05, 16:54 zresztą kto normalny, zrobiłby sobie nick Doktorhabilitowany - to jest bluźnierstwo orzeciw ludziom z takim tytułem. Ale zaraz... przecież wg ciebie większość z nich to pewnie Żydzi i zdrajcy narodowi... i ty z takimi ludźmi chcesz dzielić tytuł??? Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 ŚMIAĆ SIĘ 19.07.05, 17:15 Moj nick jest dowodem na moje miejsce w hierarchii! Jestem szefem doktor.1!!! I uwazaj bo ja mam rozowa kartke!!! Po niej to tylko karetka!!! I mam na Ciebie paragraf 22!!! I nie dyskutuj, bo nawet jak masz racje to ja mam wieksza racje! P.S. to prawda, ze nikt normalny nie ma takiego nicka. Nikt normalny nie robi tez nicka doktor.1... ale tak to juz jest u nas w formacji!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bananekk ŚMIAĆ SIĘ x2 19.07.05, 17:19 To jest naprawdę zabawne, ale ten róż mnie zaniepokoił Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 I PŁAKAĆ 19.07.05, 17:25 Ze niektorzy biora na powaznie takie posty jak doktor.1, a zwlaszcza on sam traktuje sie powaznie... Jest tak nadety, ze zaraz pofrunie. A ja bede go zegnal z lzejszym sercem (i zostane jedynym prawdziwym doktorem na forum). Wybacz autoreklame, ale poczytaj wiecej postow doktorhabilitowany.1. Z niektorych jestem dumny, z innych mniej, ale wierze, ze z czasem przyznasz mi troche racji. Z niektorymi ciezko dyskutowac, bo sa tak beznadziejnie przekonani o swojej racji. Ja jestem otwarty na argumenty, ale na idiotyzmy staram sie odpowiadac satyra. Jeszcze wiele nauki przede mna, ale moze kiedys osiagne lepszy poziom. 3m sie bananekk! Odpowiedz Link Zgłoś
bananekk Re: I PŁAKAĆ 19.07.05, 17:36 zważywszy na to że Doktor1 uważa się na tym forum za mądrzejszego od siebie samego (o ile to możliwe), satyrą jego postów nie przebijesz... może na innym forum gdzie go nie będzie Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: I PŁAKAĆ 19.07.05, 17:52 O wlasnie na nastepnej stronie przeczytalem, ze doktor.1 powrocil. Pewnie zjadl obiad i mu sie humor poprawil. Teraz bedzie mial wystarczajaco duzo jadu, zeby kazdemu cos milego powiedziec. Na razie mnie omija, niestety, a mam cala mase pytan... np. jak cisnienie i pulsik dzisiaj, jak to jest zmienic poloneza na daewoo, co jadl na obiad, i kiedy ten Wielki Czlowiek REZONANSU znajduje czas na prace naukowa, jak caly czas na forum przesiaduje by bronic dobrego imienia formacji... Moze sie doczekam? Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: RM nie jest radiem żydokomuny ! 20.07.05, 12:44 Ależ jest!!Prapraprababka Rydzyka była Żydówką.Pokolenie Abrahama jest przecież liczniejsze niż gwiazdy na niebie.A i wśród słuchaczy jest niemało Żydów. Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: RM nie jest radiem żydokomuny ! 20.07.05, 20:55 Zgadza się Radia Maryja może słuchać każdy. Każdy kto słucha tego radia zgodzi się ze mną, że nie jest ono tubą żydokomuny jak RFM, Zet, TVN, TVP, Trójka i prawie wszystkie pozostałe. Odpowiedz Link Zgłoś
gregorak Re: RM nie jest radiem żydokomuny ! 20.07.05, 21:05 davidmors napisał: > Każdy kto słucha tego radia zgodzi się ze mną, że nie jest ono tubą żydokomuny > jak RFM, Zet, TVN, TVP, Trójka i prawie wszystkie pozostałe. A możesz podać, które to nieliczne stacje nie są Twoim zdaniem na usługach żydokomuny? Oczywiście poza RM i TVT. Jestem bardzo ciekaw Twojej opinii w tej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
bananekk Re: BANANEKK !!! - Dostajesz właśnie czerwoną kar 19.07.05, 13:37 Pod tym prostokącikiem, do którego wpisujesz tekst czyt: "Nie odpisuj na posty łamiące regulamin! Lepiej zgłoś je, klikając czerwony kosz." Jeśli uważasz, że mój post jest nieodpowiedni, zastosuj się do polecenia, a nie wypisuj paragrafów, którymi częstowałeś mnie i innych przy okazji poprzednich artykułów. I nie wiem, czy Ty, drogi czytelniku GW jesteś tak do kńca święty, bo już Twego jednego posta skasowanego widziałem Odpowiedz Link Zgłoś
doktor.1 Re: BANANEKK !!! 19.07.05, 13:48 Chcesz ze mna podyskutować ? Proszę bardzo, ale z Twojej strony ma być "zero" inwektyw, a tylko same argumenty. Odpowiedz Link Zgłoś
bananekk Re: BANANEKK !!! 19.07.05, 14:16 nie wątpię, że nie mielibyśmy o czym gadać, ale czy forum GW jest na to najlepszym m-cem? Odpowiedz Link Zgłoś
doktor.1 Re: BANANEKK !!! 19.07.05, 14:45 Trzeba wyrabiać swój światopogląd w oparciu o różne źródła, także pochodzące z głosu z dyskusji z kimś, kto akurat ma inne poglądy. Ja dla przykładu czytam sześć dzienników reprezentujących różne linie polityczne i różne grupy społeczne, oglądam materiał informacyjny serwowany przez pięć różnych światopoglądowo stacji TV, tylko dlatego, by mieć szersze spektrum wiedzy. Także dyskutuję z różnymi ludźmi ze świata polityki, gospodarki, z którymi wcale nie muszę się zgadzać, ale uważam, że wysłuchać powinienem. Dzięki temu mój zasób wiedzy jest znacznie większy, a więc i argumentacja moich poglądów w dyskusjach przychodzi mi łatwo. Pytasz, czy to forum jest dobrym miejscem na dyskusję ? - Każde miejsce jest dobre, jeśli w obecnej chwili nie mamy innego. Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Re: BANANEKK !!! 19.07.05, 14:58 Ciekawe. To aż tyle jesty światopoflądów? A może tyle ilu ludzi? W takiej liczbie światopoglądów wychodzi, że nie ma żadnego rozsądnego, tak jak ten co zna sięna wszystkim, czyli niczym. Trochę umiaru radziłbym w studiowaniu "wszystkiego" Odpowiedz Link Zgłoś
cymber.gaj Do doktora.1 19.07.05, 16:02 doktor.1 napisał: > Pisz co uważasz, ale uważaj co piszesz, bo wolność słowa ma także swoją > odpowiedzialność. > Popatrz sobie w zapisy prawa.Art. 23 Kodeksu cywilnego oraz art. 194 – 196 > i art. 212 Kodeksu karnego, że wspomnę także o obowiązującej NETYKIECIE > na tym forum. Sam sobie popatrz. Artykuły 194 – 96 nie mają tu zastosowania, chyba że uważasz o. Rydzyka za przedmiot czci religijnej. Natomiast w przypadku art. 212 sprawa jest poważniejsza, ponieważ w jednym ze swoich postów tutaj napisałeś: "Radio Maryja jako rozgłośnia katolicka nie zaprasza polityków z PO, SLD, SdPl czy PD dlatego, gdyż prezentują libertyńskie, antypolskie, antykatolickie wartości, wyznają kult pieniądza, służalczość wobec obcego kapitału, człowieka traktują jako przedmiot ( nie podmiot ) i wartość człowieka oceniają przez pryzmat jego zasobności portfela". Tekst ten dokładnie wyczerpuje znamiona art. 212 kk: Art. 212. § 1. Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną nie mającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności, podlega grzywnie, karze ograniczenia albo pozbawienia wolności do roku. § 2. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w § 1 za pomocą środków masowego komunikowania, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2. § 3. W razie skazania za przestępstwo określone w § 1 lub 2 sąd może orzec nawiązkę na rzecz pokrzywdzonego, Polskiego Czerwonego Krzyża albo na inny cel społeczny wskazany przez pokrzywdzonego. § 4. Ściganie przestępstwa określonego w § 1 lub 2 odbywa się z oskarżenia prywatnego. Ponieważ dopuszczasz się tego przestępstwa za pomocą środków masowego komunikowania (Internetu), grożą ci 2 lata odsiadki i nawiązka. Wygląda na to, że widzisz źdźbło w oku bliźniego, a nie dostrzegasz kłody we własnym. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Chyba podwyzszonego Ryzyka??? 19.07.05, 17:58 Wylewu krwi do mozgu w tym wieku. Wystarczy poczytac jak mu gul skacze jak ktos podwaza jego niepodwazalne racje. Troskam sie o niego... Pewnie po pierwszym zawale rzucil palenie i teraz ma podwyzszone cisnienie... A moze nawet cukrzyce i mu cukier skoczyl... W kazdym razie sanatorium by mu wyszlo na dobre. Zasluzyl ciezka praca! Odpowiedz Link Zgłoś
doktor.1 Re: Do cymber.gaj !!! 19.07.05, 17:42 Jeśli napisałem, cyt. "Radio Maryja jako rozgłośnia katolicka nie zaprasza polityków z PO, SLD, SdPl czy PD dlatego, gdyż prezentują libertyńskie, antypolskie, antykatolickie wartości, wyznają kult pieniądza, służalczość wobec obcego kapitału, człowieka traktują jako przedmiot ( nie podmiot ) i wartość człowieka oceniają przez ryzmat jego zasobności portfela", to mam ku temu mnóstwo dowodów i nie będę ci udowadniał, że nie jestem wielbłądem. Wiem, co piszę, - w przeciwieństwie do ciebie, więc odwal się ode mnie, bo mi niedobrze, gdy jesteś w moim pobliżu na forum. Jeśli jesteś takim obrońcą tej libertyńskiej zgrai z w.w. partii, to podaj przykłady, że ich działania, ich program są na wskroś propolskie, prorodzinne i wiedzą, na czym polega obrona polskiego interesu narodowego. Ja takich nie widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
bananekk Re: Do cymber.gaj !!! 19.07.05, 18:38 "Wiem, co piszę, - w przeciwieństwie do ciebie, więc odwal się ode mnie, bo mi niedobrze, gdy jesteś w moim pobliżu na forum." Panie doktorze, nie wypada, panu... człowiekowi o takim statusie społecznym... eufemistycznie mówiąc brzydko... Odpowiedz Link Zgłoś
concrete Re: Do cymber.gaj !!! 19.07.05, 18:45 Szczerze mowiac, to nie chce mi sie wierzyc, ze ten dr.1 ma doktorat. Moze wlasnie studiuje na jakiejs prywatnej uczelni i pisze licencjat o 'Naszym Dzienniku' ale nie sadze, zeby mogl sie obronic na porzadnym uniwersytecie. Czasami na tym forum duzo pisze, ale czesto jest to niespojne, poza tym atakuje ludzi w bardzo brzydki sposob. Taki uzurpator. Odpowiedz Link Zgłoś
doktor.1 CONCRETE !!! 19.07.05, 19:10 Przestań wypisywać o mnie brednie , dobrze ??? Atakuję tylko tych, którzy bezpodstawnie opluwają innych i obrzucają rynsztokowymi wyzwiskami. Przy tym wykazują zerowy poziom wiedzy na temat poruszany w komentowanym artykule. Jeśli uważasz, że atakuję w brzydki sposób, to się mylisz. Po prostu do takich nie mogę pisać "moim językiem", bo mnie nie zrozumieją z powodu niskiego intelektu i zwykłego chamstwa, które tu reprezentują. Do chamów czasem trzeba odezwać się po chamsku, posłużyć się "ich językiem", wtedy widzą, że czynienie drugiemu tego, co jest im niemiłe, wcale nie należy do przyjemności. Jeśli ktoś wypisuje totalne bzdury, to z całą pewnością zdrowego na umyśle człowieka nie stać by było na napisanie takich tekstów. Nawet przed sądem wygrałbym, jeśli treść tych bzdurnych, a przede wszystkim naruszających prawo postów byłaby materiałem dowodowym w sprawie. A w kwestii mojego wykształcenia nie wypowiadaj się, bo wyroki Boskie są niezbadane i może się tak potoczyć twój los, że się kiedyś spotkamy na uczelni, - ty w roli studenta, a ja w roli wymagającego egzaminatora. I co wtedy ??? _________________________________________ Pisz co uważasz, ale uważaj co piszesz, bo wolność słowa ma także swoją odpowiedzialność. Odpowiedz Link Zgłoś
concrete Zamarlem... az nie moge zlapac oddechu 19.07.05, 19:45 'Kolega' doktor.1 w swej wypowiedzi potwierdza moje obawy. Wiecej spokoju zycze i mniej napastliwego tonu sie domagam. doktor.1 napisał: > A w kwestii mojego wykształcenia nie wypowiadaj się, bo wyroki Boskie > są niezbadane i może się tak potoczyć twój los, że się kiedyś spotkamy > na uczelni, - ty w roli studenta, a ja w roli wymagającego egzaminatora. > I co wtedy ??? Byloby to ciekawe. Ale po pierwsze: nawet gdybym jeszcze studiowal, nie sadze, aby kolega pracowal na uczelni panstwowej, po drugie: troche za pozno na bycie egzaminowanym przez kogos z tytulem doktora i bez habilitacji oraz profesury 'kolego'. Chyba, ze wyroki Stworcy sa az tak niezbadane, ze do komisji ds. tytulu naukowego beda brac kogo popadnie (a tam i tak raczej sie nie egzaminuje). Egzamin moglby byc rowniez ciekawy z tego wzgledu, ze mam watpliwosci, czy 'kolega' ocenia cokolwiek obiektywnie... Odpowiedz Link Zgłoś
concrete Jeszcze jedno 'doktorze.1'!!! 19.07.05, 20:02 Prosze sie do mnie nie zwracac per 'Ty'. Swin z 'kolega' nie pasalem. W przypadku zadnego innego internauty nie mam najmniejszych obiekcji co do zwracania sie do mnie na 'Ty', ale w koncu 'kolega' doktorem jest, z duzym o sobie mniemaniem, totez nie chce, zeby ktos pomyslal, ze mozemy sie kolegowac na prawde. To tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
cymber.gaj Re: Do cymber.gaj !!! 19.07.05, 19:39 Szanowny Doktorze, jestem zaskoczony twoim gwałtownym atakiem, tym bardziej że kilka postów temu przedstawiałeś się (co prawda nie mnie, tylko bananekkowi) jako zwolennik dyskusji merytorycznej i zdecydowany przeciwnik inwektyw. Rada, abym się "odwalił" okraszona informacją, że niedobrze ci, gdy jestem w twoim pobliżu na forum, nie jest może sensu stricto inwektywą, ale do szczególnie eleganckich też nie należy. A teraz do rzeczy. > to mam ku temu mnóstwo dowodów i nie będę ci udowadniał, że nie jestem > wielbłądem. Nie napisałem, że jesteś wielbłądem (w tym nie byłoby w końcu nic złego), tylko że popełniłeś przestępstwo określone w art. 212 kk. Jeżeli masz "mnóstwo dowodów" np. na antypolską działalność partii, które wymieniłeś, powinieneś natychmiast przedstawić je w prokuraturze. > Jeśli jesteś takim obrońcą tej libertyńskiej zgrai z w.w. partii, to podaj > przykłady, że ich działania, ich program są na wskroś propolskie, prorodzinne > i wiedzą, na czym polega obrona polskiego interesu narodowego. Znowu posuwasz się do inwektyw, tym razem wobec swoich przeciwników politycznych. A przecież jako człowiek o wybitnym (jak sam twierdzisz) intelekcie powinieneś wiedzieć, że takie obrzucanie błotem zawsze odnosi skutek odwrotny do zamierzonego. Poza tym nie jestem niczyim obrońcą, wkurza mnie tylko, gdy ktoś (w tym wypadku ty) zarzuca innym to, czego się sam dopuszcza, i jeszcze grozi konsekwencjami prawnymi. Nie liczę już tym razem na twoją merytoryczną odpowiedź, ponieważ (jak sam twierdzisz) umysłowo nie dorastam ci do pięt i z pewnością nic bym z niej nie zrozumiał. Odpowiedz Link Zgłoś
bananekk Re: Do cymber.gaj !!! 19.07.05, 19:59 to ja bym zacytował bohatera jakiegoś sitcom'u: "Dobre kurna, dobre" Odpowiedz Link Zgłoś
mike56 Re: O. Rydzyk gani Giertycha i Macierewicza 19.07.05, 13:22 A ja jestem zadowolony, kiedy redaktorzy, reporterzy i sprawozdawcy przedstawiają fakty a nie poglądy swoich zwierzchników. Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Re: O. Rydzyk gani Giertycha i Macierewicza 19.07.05, 14:41 A niech se kuchnia gani, wart Marcin Marcina. Niech sie bodzą tymi diabelskimi rogami. Ciekawe czy Giertychy bają większe czy Rydzyk i s-ka. Odpowiedz Link Zgłoś
yogurcik_owocowy Re: O. Rydzyk gani Giertycha i Macierewicza 19.07.05, 14:42 my też nie lubimy Rydzyka || \/ Odpowiedz Link Zgłoś
super_maruda Rydzyk, Giertych i Macierewicz - Trojca Swieta? 19.07.05, 15:02 To dobrze, ze ci debile sie kloca - dobrze dla Polski i Polakow! Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito [...] 19.07.05, 21:18 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 O. Rydzyk gania Giertycha i Macierewicza z paskiem 19.07.05, 15:11 jedna reka podtrzymuje spodnie, zeby nie spadly, a druga smaga lobuzow po pupach. Musza wiedziec kto jest prawdziwym wodzem! Rydzyk na prezydenta! Odpowiedz Link Zgłoś
oborovy [...] 19.07.05, 17:43 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Giertych ma male uszy i duzego! 19.07.05, 20:18 pryszcza zamiast mozgu??? No wiesz. Jak tak mozna o najwyzszym czlonku inkwizycji? Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors [...] 19.07.05, 21:22 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 [...] 19.07.05, 21:35 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś