Dodaj do ulubionych

Gronkiewicz-Waltz przed sądem PO

25.07.05, 21:04
Piskorz jako facet,ktory burmistrzowanie w stolicy zakonczyl kilkumilionowym
zyskiem w dolarach USA nie powinien byl przyganiac garnkowi.Kociol Piskorz.Ja
mam w oczach stale syndrom boskiej Zyty,ktora wbrew i wobec chciala dynastie
zalozyc w Sejmie.I zalozylaby na bank,gdyby nie zreflektowawszy sie,nie
wycofala wreszcie/dzieki Bogu/swojej dynastii raz na zawsze z polskiej
polityki.A a propos Waltz-przynajmniej lapowek nie bierze,panie europosel...
Obserwuj wątek
    • davidmors Re: Gronkiewicz-Waltz przed sądem PO 25.07.05, 21:09
      Prawdziwy sąd miałby co robić z panią Gronkiewicz-Waltz.
      • reduta_ordona A ja pewnie zagłosuję na panią Hannę 26.07.05, 08:48
        Ma zyciorys, ma charakter, ma też doświadczenie ekonomiczne. Jeszcze się
        zastanawiam, czy może Paweł Śpiewak?
    • dziedzicznacytadelafinansjery P.Piskorski obrońcą demokracji wewnątrzpartyjnej:) 25.07.05, 21:21
      Uhuhuhuhuhuhuhuhuhuhu
      Hihihihihihihihihihihi:))))

To mnie ubawiło! Hahahaha!
      "w celu osiągnięcia pożądanych przez siebie wyników wyborów w kołach (...)
      nakłania i zmusza członków (...) do wskazanego przez nią sposobu głosowania".

Nieee, Paweł Piskorski i jego gwardia nigdy w żadnych kołach w ten sposób nie
      postepowali. Faktem powszechnie znanym wśród członków b.warszawskiej Unii
      Wolnosci jest bezprecedensowy w dziejch ludzkości przyrost wewnątrzpartyjnej
      demokracji, jaki dokonał się za czasów naszego Słoneczka, którego geniusz swieci
      dziś nad Brukselą, bo inni wbijają mu szpilki, to nie ludzie to wilki.

Ostatnio takie gorące zapewnienia o tym, że białe jest zielone a kwadratowe jest
      okrągłe czytałem w artykułach naukowych z roku 1950. Stało tam czarno na białym,
      że takie wybory, w których do wyboru jest tylko jeden kandydat (takie stosowano
      w ZSRR) są najdemokratyczniejsze na świecie, bo przecież jak w jednym okręgu
      wybiera się partyjnego, to przecież w innym wybiera się bezpartyjnego.
      Zarówno praktyka ekipy Pawła Piskorskiego, jak i jej opis nieodparcie przywodzą
      mi na myśl logikę tych artykułów.
      --
      Czy był pan członkiem Polskiej Zjednoczonej Partii Robotniczej?
    • adalberto3 Pani Gronkiewicz też lubi pieniądze 25.07.05, 21:47
      Szybko zamieniła prezesowanie w NBP na mniej odpowiedzielną pracę w Londynie.
      A może chodziło o zwykła zmowę i ustąpienie miejsca dla Balcerowicza.

block-buster napisał:

> Piskorz jako facet,ktory burmistrzowanie w stolicy zakonczyl kilkumilionowym
      > zyskiem w dolarach USA nie powinien byl przyganiac garnkowi.Kociol Piskorz.Ja
      > mam w oczach stale syndrom boskiej Zyty,ktora wbrew i wobec chciala dynastie
      > zalozyc w Sejmie.I zalozylaby na bank,gdyby nie zreflektowawszy sie,nie
      > wycofala wreszcie/dzieki Bogu/swojej dynastii raz na zawsze z polskiej
      > polityki.A a propos Waltz-przynajmniej lapowek nie bierze,panie europosel...
    • an9991 udawana jedność platformy??? 25.07.05, 21:56
      od pewnego czasu trudno nie odnieść wrażenia, że jedność platformy jest udawana
      a w rzezcywistości toczą się tam ostre walki frakcyjne. dodając do tego
      oczywiste różnice i spory z przyszłym koalicjantem (czyli pisem) można
      przypuszczać że nic dobrego polskiej polityki i społeczeństwa w najbliższych
      latach nie czeka. chęć władzy i odsunięcia sld to za mało żeby być skutecznym w
      reformowaniu kraju.
      • krak2 Re: udawana jedność platformy??? 25.07.05, 22:09
        To nie tak. PO jest partią, która musi dbać o swój wizerunek i nie może
        tolerować pokrętnych interesów Piskorskiego i jemu podobnych, ani nepotyzmu
        Gilowskiej. Czyni to,mimo, że łatwiej jest przecież działać na zasadzie rączka
        rączkę myje, a i na zewnątrz nic nie widać, gdy się zachowa pozory. Tu, można
        być naprawdę wysoko w strukturach partii, ale jak się pobłądzi, to trzeba
        ponieść tego konsekwencje. No cóż, wielu się to nie podoba, bo z różnych
        układzików się wywodzą.
        • myfed Re: udawana jedność platformy??? 25.07.05, 22:18
          krak2 napisała:

> To nie tak. PO jest partią, która musi dbać o swój wizerunek i nie może
          > tolerować pokrętnych interesów Piskorskiego i jemu podobnych, ani nepotyzmu
          > Gilowskiej. Czyni to,mimo, że łatwiej jest przecież działać na zasadzie
          rączka
          > rączkę myje, a i na zewnątrz nic nie widać, gdy się zachowa pozory. Tu, można
          > być naprawdę wysoko w strukturach partii, ale jak się pobłądzi, to trzeba
          > ponieść tego konsekwencje. No cóż, wielu się to nie podoba, bo z różnych
          > układzików się wywodzą.

Dla mnie to kolejny, po Gilowskiej, procesik pokazowy, sposób na pozbycie się
          niewygodnej opozycji wewnątrz partii. Większość działań Platformy obliczona
          jest na pokaz, do tego stopnia, że z zewnątrz trudno się zorientować, jaka ta
          partia naprawdę jest. Z wewnątrz jest łatwiej. Ogólna atmosfera
          koniunkturalizmu i apetytu na władzę, o ideach... się po prostu nie myśli.
        • platformiak Re: udawana jedność platformy??? 25.07.05, 22:18
          W PO jest amsa szarych członków robiących swoją robote.. paru jest tylko
          znanych ale to lepiej anwet.
        • zambro Re: udawana jedność platformy??? 25.07.05, 22:25
          W Krakowie nikt nawet nie udaje. Platforma jest podzielona na dwie sekty: Rokity
          z Fijakiem, Sonikiem, Pawelcem , Kicińskim, Węgrzynem a druga sekta: to
          Szczypiński,Wysocki, Lipiec, Lipcowa, Popiel, Rydel. Są jeszcze poza układem:
          Klich, Krzyworzeka, Jantos... Stosunki między tymi sektami przypominają
          stosunki Polski z Białorusią: ja wpiszę twojego kandydata na listę a ty mojego.
          A jak nie, to ja skreślę twojego i nie wpisze swojego. W efekcie takich zagrywek
          na liście PO w Krakowie nie znalazł się Krzyworzeka, Sonikowa, Gołaś, Pawelec
          ale są za to córeczki i żony innych działaczy. Mogę tylko dodać, że PO w
          Krakowie raźno zmierza ku samozagładzie.
          • elfhelm Krzyworzeki nie ma na liście? 25.07.05, 22:27
            a podobno zbiera całkiem pozytywne recenzje po roku posłowania także wśród
            opozycji. Dziwne.
    • mlodygniewny1 Re: Gronkiewicz-Waltz przed sądem PO 25.07.05, 22:36
      Piskorski winien być dawno wyrzucony z PO - niestety kolesie Tuski+Rokita bali
      się i dali mu kopa w górę na posadkę eurodeputowanego - łacznie wszelkie "datki"
      jakie otrzymuje do dyspozycji na miesiąc to ca 23tyś.euro-ale on lubi luksus.
      A Waltzowej wybitnej specjalistki od bankowości i finansów nikt nie chciał-po
      intratnej finansowo,ale lichej prestiżowo w maleńkim globalnie europejskim
      banku odbudowy i rozwoju-załozonym z inicjatywy socjalistycznego prezydenta
      francuskiego.no to sobie załatwiła posadkę nr jeden na liście poselskiej z donim
      tuskiem.a nielojalny tusk winien wystawic na to miejsce bronka komorowskiego.
      ale co mi tam - i tak mimo szacunku dla niektórych ludzi z PO/oczywiście bez
      Rokity=już widzę oczami jak się skompromituje w roli premiera-nie oddam głosu.
      • fritz.fritz Re: Gronkiewicz-Waltz przed sądem PO 25.07.05, 23:06
        Duzo rzeczy bardzo dobrze zauwazyles.
        To jest wlasnie ta slabosc PO: duzo za malo Tuskow w niej jest.

Walzer: ona wogole nie powinna zostac do PO. Ona politycznie nalezy do PD. I
        wsadzenia jej na 1. miejsce, to jest olbrzymia porazka Tuska. A wlasciwie tylko
        Tuska PO jest ciekawa PO. Reszta nalezy do innego skrzydla, tego do Uni. Rokita
        jest poteznym wzmocniemiem Tuska. Bez Rokity nie byloby rowniez tego odbicia od
        od 10% do 28%.

Teraz ludzie na nowo odkrywaja, ze PO to nie tylko Tusk i Rokita i... mozesz to
        zauwazyc po wynikach w sondazach. PO wraca tam gdzie byla, a to jest bardzo
        niedobrze. POPiS powinien skladac sie z dwoch mniej wiecej rownych partnerow.

Problem polega jednak na tym, ze nie-tuski maja tak olbrzymi wplyw, ze glosujac
        na PO myslisz, ze wybierasz Tuska a to wcale nie jest prawda jak wlasnie
        pokazuja ostatnie wydarzenia w PO.

Sprawa z Gilewska byl olbrzymim idiotyzmem.
        Polityk dostajacy pewna pule ma prawo z tej puli zatrudnic osoby te, ktorym ufa
        a nie te, ktorym inni ufaja. Punkt.

Czy zatrudnil dobre osoby widac po wynikach pracy polityka. Punkt.

Gilowska mila najlepsze wyniki jako posel z calej PO. Jakikolwiek komentarz co
        do jakosci pracy jej biura, poza duzymi komplementami, jest po prostu nonsensem.

• langston Nie porownujcie yuppie z Gronkiewicz-Waltz !!!! 25.07.05, 23:52
    • antithesis Gronkiewicz ma racje 25.07.05, 23:53
      Piskorz to znany zlodziej!
      • grom3 Re: Gronkiewicz stara franca 26.07.05, 00:22
        Gronkiewicz gdzie jest forsa po sprzedazy Polcan Bank wlasnosc czlonkow Credit
        Union z Toronto ile sie oblowilas razem z Glempem stara franco.
    • kent_7 jak Piskorz udowodni, że jest inaczej 26.07.05, 00:50
      może przyniesie na sąd Artymowskiego, Sochana i tę całą zgraję z SMD. HGW
      przedstawi dowody jakie zebrała podczas pierwszego zebrania na Pradze Południe i
      na Mokotowie. Jak to sprowadzano nawet sympatyków PSLu albo jak młodzi demokraci
      podmieniali mandaty. swoją drogą jak to możliwe, że mazowiecki sąd koleżeński
      (wybrany za najlepszych czasów Piskorza i jego ekipy) będzie obiektywnie
      przeprowadzał proces, jak mamy w nim:

-Przewodniczący: Magdalena Zabłocka
      -Wiceprzewodniczący: Jakub Kamiński
      -Sekretarz: Robert Wróbel
      -Janusz Jastrzębski
      -Hanna Kuran
      -Joanna Tracz-Łaptaszyńska

Zabłocka i Łaptaszyńska są od Pikorza...
      • prre Re: jak Piskorz udowodni, że jest inaczej 26.07.05, 08:27
        Ja byłem i na pierwszym i na drugim zebraniu na Pradze Południe i dobrze
        pamiętam jak pani HGW odwołała pierwsze zebranie bo wiedziała, że jej
        ulubieńcy(banda wywalonego z PO Mirosława Sz.) przegrają.
        O terminie drugiego zebrania nie zostało za to poinformowanych 35 osób i HGW
        mogła już do głosowania doprowadzić.
        Jej decyzje doprowadziły do tego, że na Pradze Pd. rządzi(posługując się
        członkami zarządu) Mirosław Sz.(jedną nogą w PiS), a na Pradze Pn. władzę
        faktyczną sprawuje wywalona z PO MŁH.
        • kent_7 Re: jak Piskorz udowodni, że jest inaczej 26.07.05, 11:32
          tak Gronkiewiczowa doprowadziła do normalnych wyborów, których piskorczycy już
          by nie wygrali. zastanów się piskorczycy w całej warszawie są w zdecydowanej
          mniejszości, a mają pełnię rządów (za Piskorskiego). i w takim razie jak się uda
          przeprowadzić wolne głosowanie to kto wygra?
          • grom3 Jak ta nieudacznica 26.07.05, 13:46
            Waltz Gronkiewicz dostala sie na liste moze lezala krzyzem o odmawiala rozaniec
            do ducha swietego.Gdzie jest forsa ze sprzedazy Polcan Bank czyzby ofiarowala
            na Glempowa piramide w Wilanowie.Bez zgody czlonkow Credit Union z Toronto.
          • prre Re: jak Piskorz udowodni, że jest inaczej 26.07.05, 14:25
            Do jakich normalnych wyborów?!
            35 osób nie zostało poinformowanych przez sekretarz Koła o zebraniu i nie mogło
            wziąść w nim udziału!To jest demokracja?!
            Na Pradze Południe w PO rządzi teraz bazar Szembeka i kupcy z tego bazaru którzy
            nie mają zielonego pojęcia o tym jaki program ma Platforma ani np. kto jest jej
            przewodniczącym! Zdarzają się osoby z Radomia lub z Mławy!
            A w nowo wybranym zarządzie skarbnikiem została ćwierć inteligentka "co się
            rozumie samo przez sie"(jak byłeś na zebraniu to słyszałeś jej wypowiedź).
            No i pan Skwarek mój ulubieniec w zarządzie...Lepper by się go nie powstydził.
            To jest właśnie PO HGW!!!
    • orbb1 cwaniak Piskorski 26.07.05, 02:36
      niech pilnuje lepiej swojej posady w Brukseli. zrobił szambo i musi teraz
      przyjechać po to szambiarka. naturalna kolej żeczy. mam żal do liderów PO, że go
      od razu nie wywalili z partii. tyle się o nim mówi, aż trudno uwierzyć, że
      wszystko niby wymyśliły brukowce.
      • prre Re: cwaniak Piskorski 28.07.05, 23:58
        orbb1 napisała:

> niech pilnuje lepiej swojej posady w Brukseli. zrobił szambo i musi teraz
        > przyjechać po to szambiarka. naturalna kolej żeczy. mam żal do liderów PO, że g
        > o
        > od razu nie wywalili z partii. tyle się o nim mówi, aż trudno uwierzyć, że
        > wszystko niby wymyśliły brukowce.

Zawsze myślałem, że obowiązuje domniemanie niewinności.
        A póki co poza publicznymi oskarżeniami Kaczyńskiego nikt PP nic nie udowodnił.
        Prokuratura zarzuty i dowody przedstawione przez Kaczyńskiego w sprawie Piskorza
        skwitowała niemalże śmiechem...
    • bladatwarz Zakon ja ochroni! Ze tez chronia pol..... 26.07.05, 02:48

• wojtek2784 Re: Ta pani jest malo wiarygodna 26.07.05, 04:10
      PO w nowym ukladzie z PiS, to bedzie koalicja AWS-UW. Czyli to bedzie lipa na
      kolach, jezeli Kaczynscy dadza sobie w kasze dmuchac.
    • losiu4 Re: Gronkiewicz-Waltz przed sądem PO 26.07.05, 07:20
      ech... jedno drugiego warte... wystarczy np. na Krakówek popatrzeć...

Pozdrawiam

Losiu
    • ezpa7z9 Walz i Pikorzem kasę orze !!! a Duch Św. dopomoże. 26.07.05, 08:28
    • dolby2 Sąd koleżeński, koleżanki i koledzy... Bu ha ha!!! 26.07.05, 08:44
      Raczej liski farbowane, przebierańce i krętacze którzy żyć nie mogą bez próby
      podstawienia nogi, wycięcia i zakombinowania... Co za obłuda!
    • remb Re: Można też głosować na Kaczyńskiego, też jest w 26.07.05, 09:13
      Platformie przy końcu listy.
    • zuczyna Wnioskując z opinii sytuacja na pomorzu wygląda 26.07.05, 09:48
      nieco inaczej niz np.: w Krakowie, czy w Warszawie. Z perspektywy Pomorza
      Donald Tusk jest niekwestionowanym liderem Partii, który wywiera na nią
      największy swój wpływ. Jan Rokita buduje swój program jaki bedzie chciał w
      przyszłości realizować. Nie dostrzegam żadnych ale to żadnych konfliktów
      pomiedzy dwoma Panami. I wydaje mi sie, że PO jest dlatego partia o bardzo
      czytelnym i wyrazistym przywództwie. Podejrzenia co do uczciwości Pawła
      Piskorskiego były od dawna. Do tej pory nikt mu tego nie udowodnił. Ale i
      zarzuty Hanny Gronkiewicz-Waltz TEGO NIE DOTYCZĄ. Komentarz przewodniczącej
      Warszawskiej Platformy skupia się wokół funkcjonowania PO w stolicy. Układzie
      stanowisk itd. Niestety postpiskorczycy zajmujący do dzisiaj pewne wazne
      fukncje spieprzyli sprawę i PO w Warszawie, w wyborach do PE, nie otrzymało
      dobrych wyników. Naturalna rzeczą jest zatem wprowadzenie zmian. Bo po co są
      struktury. Szczególnie, że PO osiągało wówczas w sondażach 28% poparcia, a
      stolica, która miała byc mandatowa lokomotywą uzuskuje słaby wynik. Z drugiej
      strony to normalne w Partii, że ludzie sie ścierają. Przeciez nie może być tak
      jak w PZPR, że wszyscy głosuja tak samo, nik nie ma innego zdania, a o ty z kim
      nie należy trzymać bo np.: niedługo zostanie zatopiony, członkowie dowiaduja
      się za pomocą plotek. W Platformie Obywatelskiej naprawde istnieje dyskusja nad
      najdrobniejszymi szczegółami. Jeżeli sie komus wydaje, że pomysł z likwidacją
      Senatu przeszedł bez echa to sie grubo myli. Nie zawsze wszystkim i wszystko
      będzie pasować.A sąd koleżeński niech się wypowiada nawet 10 razy w ciągu
      jednego tygodnia. Przez to ustala się jasne reguły gry, nic się nie odbywa pod
      stołem, a sami członkowie partii uczą się jak w stosunku do siebie postępować,
      a w szczególności co nalezy gadać w prasie. Być może Pani Hanna Gronkiewicz-
      Waltz nadszarpnęła dobre reguły postępowania, a byc może Pan Piskorski to
      bufon, którego władzę w Warszawskiej PO nalezy zakończyć. Nie wiem nie jestem z
      Warszawy. Niech to rozstrzyga Sąd koleżeński. Całym sercem podpisuję się pod
      programem PO bo to fajna partia jest.
      • jak_nie_jak_tak Na pomorzu wyglada niezle... 29.07.05, 00:05
        Trojmiasto i Kaszuby skosza polowe glosow PO. Bo tu ludzie nie maja problemow z
        pamiecia.
    • borbali Re: Gronkiewicz-Waltz przed sądem PO 29.07.05, 13:58
      Kilka wypowiedzi niechętnych PO i Gronkiewicz dowodzi,że są to osobnicy dobrze
      zorientowani w sprawach personalnych Warszawy i że znależli się poza
      układami,które może nie przynosiły chwały PO,ale nie skompromitowały jej.Ludzi
      majętni w oczach przeciętnych rodaków przeważnie nie są przedmiotem uznania
      lecz zawiści.Kaczor który nie wybudował 0,1 tego co Piskorski nie jest tak
      krytykowany tylko dlatego,że jest gołodupcem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka