Dodaj do ulubionych

Bydgoski szpital utrzymywał się z AIDS?

27.07.05, 07:27
Olbrzymie brawa dla szpitala, ktory zamiast pozwalac pacjentom umirzec,
zdobyl dla nich fundusze! Dyrektor tego szpitala powinien zostac ministrem
zdrowia. Wiedzialby jak SKUTECZNIE walczyc dla chorych o pieniadze z budzetu.
W kraju gdzie panuje anarchia i korupcja uczciwi ludzie musza oszukiwac zeby
wykonywac swoja prace! Smutna groteska...
Obserwuj wątek
    • northstar Re: Bydgoski szpital utrzymywał się z AIDS? 27.07.05, 07:33
      NFZ sie wcieka, bo beda mniejsze premie !
      Ta sprawa pokazuje do czego musi sie uciekac czlowiek, aby ratowac zdrowie i
      zycie innemu czlowiekowi !!!
      • dorota.nylon miałam przyjemnośc poznac pana dyrektora 27.07.05, 08:07
        wydał mi się porządnym człowiekiem co potwierdzają opinie innych
        i jeśli nawet tak było to zrobił to w interesie pacjentów ,szpitala by ten nie
        upadł zwłaszcza że ostatnimi czasy pan dyrektor podpadł marszałkowi
        achramowiczowi i lokalnym notablom z SLD
      • zofii1 Re: Bydgoski szpital utrzymywał się z AIDS? 27.07.05, 20:49
        Na zdrowy rozum to jestem za tym dyrektorem tego szpitala , poniewaz napewno
        chcial i chce dla pacjentow jak najlepiej , napewno jesli to zrobil to dla dobra
        nas wszystkich , ale chwila jeszcze trzeba dac sie wytlumaczyc napewno jest
        jakies ludzkie wytlumaczenie tego --nie mysle zeby taki dobry Specjalista
        -oddany calkowicie chorym , byl za krzywda pacjentow wrecz przeciwnie , walczy o
        nich . Jestem za nim i calkowicie go popieram --To sa prawdziwi lekarze --z
        powolania . zofi
    • sam_sob Re: Bydgoski szpital utrzymywał się z AIDS? 27.07.05, 08:10
      To nie groteska, to kolejny przykład z zakresu rzeczywistego stanu państwa
      po "udanej reformie służby zdrowia".
    • viki2lav Re: Bydgoski szpital utrzymywał się z AIDS? 27.07.05, 08:15
      klaszcze za Toba! sprytny dyrektor!
      • panie_p0sle Re: Bydgoski szpital utrzymywał się z AIDS? 27.07.05, 08:25
        A co powiecie na decyzje urzednikow pewnego miasta, mowiaca o rozebraniu jednego
        ze skrzydel (kluczowego, umozliwiajacego w ogole dzialanie) przychodni
        wybudowanej przez lekarza, ale zachodzacej nieumyslnie 5m na grunt panstwowy?
        • f_totti Re: Bydgoski szpital utrzymywał się z AIDS? 27.07.05, 09:15
          Swoją drogą to pokazuje, jak chory jest cały ten system. Żeby uratować jakąś
          osobę, trzeba zdobyć dla niej pieniądze nielegalnie, oszukując system. Dzięki
          temu zabraknie pieniędzy dla innych chorych, ale to już przecież pana dyrektora
          nie obchodzi. Każdy dyrektor ma motywację do tego, by jednostronnie podejmować
          takie działania, co oczywiście prowadzi do nadmiernego wykorzystywania środków
          (tragedy of commons). Czy to dobrze, jeśli o życiu pacjentów decyduje urzędnik?
          Kto ma przeżyć? Jakie kryteria zastosować? Komu się pieniądze należą, a komu
          nie? I kto ma o tym decydować?
        • slubek1 Re: Bydgoski szpital utrzymywał się z AIDS? 27.07.05, 11:37
          "Nieumyślnie" wybudował budynek zachodzący 5 METRÓW na nieswoje grunty? Jeśli to
          prawda, to się nie dziwię decyzji urzędników.
    • panie_p0sle Re: Bydgoski szpital utrzymywał się z AIDS? 27.07.05, 08:23
      Pan lekarz powinien zostac ministrem zlodziei, bo ukradl moje pieniadze, z
      ktorych nie kupi lekow dla pacjentow, a wyplaci sobie i swoim pracownikom premie...?
    • bananekk PODOBNO CEL UŚWIĘCA ŚRODKI <no comment> 27.07.05, 08:52
    • emeryt21 Re: Bydgoski szpital utrzymywał się z AIDS? 27.07.05, 10:28
      A jaka jest roznica miedzy zarazeniem HIV a chorowaniem na AIDS?Caly system
      finansowania sluzby zdrowia jest chory.Pieniadze mialy isc za pacjentem a nie
      byc przydzielane przez kogos.Dlaczego tak sie nie dzieje?Odpowiedz prosta;jak
      nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniadze!!!
      • tim7 Re: Bydgoski szpital utrzymywał się z AIDS? 27.07.05, 14:11
        Różnica jest ogromna ! A ty emerytcie idz do szkoły najpierw, a pozniej zajmuj
        głos w dyskusji. Bo przez takich niedouczonych pieniaczy są najwieksze
        problemy...
    • ugarit Re: Bydgoski szpital utrzymywał się z AIDS? 27.07.05, 10:34
      Ciekawe, kto Dyrektorowi sfinansował konferencję w Brazylii? Stawiam dolary
      przeciw kasztanom, że firma sprzedajca lekarstwa na AIDS...
    • prezes.prometeuszy Re: Bydgoski szpital utrzymywał się z AIDS? 27.07.05, 11:18
      To jest nagonka na Prof. Halote za pomoc Pacjentom chorym z powodu HCV w
      pertraktacjach z Centralą NFZ odnośnie leczenia tych chorych. Przy mnie
      osobiście Prezes Kamiński odgrażał się Prof. Halocie, że napuści na niego
      wszystkie możliwe kontrole... Negocjacje nasze z NFZ odniosły skutki w poprawie
      leczenia i diagnostyki osób z HCV (zwiększenie wydatków), a teraz NFZ mści się
      za pomoc Profesorów... Przykre to bardzo i oburzające. Panie Profesorze Halota!
      Pacjenci z HCV są po Pana stronie!!! Prokuratura powinna się wziąć za
      poszukiwanie machlojek w samej Centrali NFZ, tam co roku wydawane są pieniądze
      na dziwne cele, a na cele wlaściwe są marnowane - jak np. w zeszłym roku ok. 20
      mln zł niewykorzystanych na leczenie osób z HCV, gdy kolejka w kraju rośnie
      średnio o ok. 1500 osób rocznie, a średni czas oczekiwania to kilka lat!
      • bms1803 Re: Bydgoski szpital utrzymywał się z AIDS? 27.07.05, 12:16
        Szanowny Panie Prezesie Kamiński ... Jest Pan hipokrytą, inaczej Pana nie
        określę.
      • annoy1 Re: Bydgoski szpital utrzymywał się z AIDS? 27.07.05, 16:48
        Jestem oburzona czytając o rozgrywkach tego typu. Brak mi poczucia
        bezpieczeństwa, bo widzę, że decydenci,ludzie z NFZ-u, zamiast walczyc o lepsze
        jutro dla chorych walczą między sobą o stołki, kasę i prestiż. Profesor Halota
        ma odpowiedzieć za to, ze zawsze stawał po stronie pacjentów?!!Wygląda na to,
        ze wśród decydentów nie ma miejsca dla uczciwych ludzi, lekarzy z powołania....
    • angelika771 Re: Bydgoski szpital utrzymywał się z AIDS? 27.07.05, 12:46
      Skąd wiadomo,że powyższe fundusze trafiły do szpital i chorych a nie...kieszeni.
      Warto by lepiej zapoznać sie z całą tą sprawą, a nie już składać
      gratulacje.Dobrze, gdy pieniądze otrzymał szpital, ale szkodaże trzeba było
      posunąć się do oszustwa, aby podreperować budrzet.
    • mpd2 Re: Bydgoski szpital utrzymywał się z AIDS? 27.07.05, 15:02
      To straszne że polityka decydują o tym kto i za ile ma być leczony. Nie
      słyszałem jeszcze o tym żeby jakiś szpital zrobił interes na chorych. To absurd.
      Jeżeli nie zapłacę na czas składki na ZUS to PAŃSTWO upomina się natychmiast o
      swoje. Ale jeżeli czekam w kolejce na leczenie HCV nikt nie chce mi pomóc. Pan
      Profesor nie stworzył tych chorych. Oni są i będzie ich więcej. Jeżeli nie ma
      mozliwości normalnej pracy to podziwiam go za odwagę i ponoszenie ryzyka przy
      ratowaniu ludzi od śmierci. Oby więcej było w tym kraju takich lekarzy !!!

Prometeusz
    • marek_jedynak dlaczego teraz? 27.07.05, 16:54
      a ja zastanawiam sie dlaczego pisze ktos artykul pod nieobecnosc prof. Halota w
      Polsce. tak jaby czekano na jego wyjazd na konferencję naukową. czyzby komus kto
      wlasnie podal sie do dymisji i dymisja zostala przyjęta bardzo zalezy na tym,
      zeby pogrążyc jego ewentualnego nastepcę?...
    • neceser Bydgoski szpital utrzymywał się z KRADZIERZY? 27.07.05, 18:16
      3gr napisał:

> Olbrzymie brawa dla szpitala, ktory zamiast pozwalac pacjentom umirzec,
      > zdobyl dla nich fundusze! Dyrektor tego szpitala powinien zostac ministrem
      > zdrowia. Wiedzialby jak SKUTECZNIE walczyc dla chorych o pieniadze z budzetu.
      > W kraju gdzie panuje anarchia i korupcja uczciwi ludzie musza oszukiwac zeby
      > wykonywac swoja prace! Smutna groteska...
    • pomagacz.prometeuszy LUDZIE! PRZECZYTAJCIE NAJPIERW DOKŁADNIE ARTYKUŁ! 27.07.05, 22:41
      Wasze komentarze wskazują, że manipulatorzy z NFZ osiągnęli swój cel, czyli
      trochę błota już przylgnęło do dyrektora szpitala. Nawet w nagłówku jest
      napisane, że NFZ P O D E J R Z E W A wyłudzenie, a sprawa została skierowana do
      prokuratury, żeby to sprawdzić. Niezależnie od tego, czy w komentarzach
      chwalicie, czy potępiacie dyrektora, przyjmujecie, że oszustwo faktycznie miało
      miejsce. Jak widać, można podawać niesprawdzone informacje, a i tak wszyscy
      zapamiętają, że w szpitalu zakaźnym w Bydgoszczy był przekręt. Nawet jeśli okaże
      się, że to nieprawda, to przeprosiny (jeśli w ogóle) ukażą się za kilka miesięcy
      drobnym druczkiem na ostatniej stronie.
      • giertyszek_meczpl Re: LUDZIE! PRZECZYTAJCIE NAJPIERW DOKŁADNIE ARTY 27.07.05, 23:24
        Ja widze ze co po niektorym politykom to sie poplatalo i walczą o stołki po
        trupach...zamiast wprowadzic program leczenia HCV w Polsce, co zatrzymałoby
        wzrastajaca caly czas gwaltownie liczbe chorych prowadzi sie jakies osobiste
        gierki, za kilka lat bedziemy miec w Polsce epidemie HCV jak nie zacznie sie
        edukowac ludzi i leczyc chorych a komus widze zalezy na czyms innym...
    • lidla Re: Bydgoski szpital utrzymywał się z AIDS? 29.07.05, 14:26
      Nie znam drugiego takiego lekarza, jak prof.Halota, który był by tak
      nieobojętny i troskliwy o zdrowi pacjentów. To dzięki zespolowi, kierowanemu
      przez niego, trafiłam na oddział dzienny i doczekałam się na kurację, wynikiem
      której jest dzisiaj uśpiony i prawie wyeliminowany wirus wątroby typu"C". Można
      tylko się cieszyć, że tacy lekarze, jak prof.Halota jeszcze są, że komuś
      jeszcze na nas chorych zależy!!!
    • 152ps Re: Bydgoski szpital utrzymywał się z AIDS? 07.08.05, 08:39
      To bzdura Profesor Halota to uczciwy człowiek.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka