edico 29.07.05, 02:01 Kupiłem ostatnio parę ha ziemi. Z chęcią przeznaczył bym ku pamięci potomnym część tego areału ma Muzeum Komunistyczne. Interesuja mnie jednak eksponaty autentycznej komuny. Falsyfikatów nie będę tolerował w tej galerii. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
petrokles Re: MUZEUM KOMUNISTYCZNE 29.07.05, 04:40 Ty to chyba jakiś porąbany jesteś. P. Odpowiedz Link Zgłoś
ubekkubek Re: MUZEUM KOMUNISTYCZNE 29.07.05, 10:16 www.polskaludowa.com/ Skontaktuj się z fachowcami. Moze Ci pomogą? Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Mam w piwnicy relaxy w kolorze zoltym... 29.07.05, 10:25 nieco sfatygowane i przykurzone ale po malym face-liftingu beda jak nowka :))) Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka.z.zapalkami1 Re: MUZEUM KOMUNISTYCZNE 29.07.05, 10:41 edico napisał: >Interesuja mnie jednak eksponaty > autentycznej komuny. Falsyfikatów nie będę tolerował w tej galerii. A mogą być prace doktorskie kaczorów? Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: MUZEUM KOMUNISTYCZNE 29.07.05, 10:50 Dla tego typu eksponatów trzeba by było zrobić odrębną galerię pt. "jak w 3RP robiło się karierę" :)) Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: MUZEUM KOMUNISTYCZNE 29.07.05, 10:53 dołączyłbym jeszcze mowy oskarżycielskie tow.Wassermanna. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Ja mam unikat na skale swiatowa... 29.07.05, 11:07 Prace magisterska Kwasniewskiego :))) Odpowiedz Link Zgłoś
kuuba Re: Ja mam unikat na skale swiatowa... 29.07.05, 11:24 I jeszcze tego nie wystawiłaś na jakąs aukcję? tożto całego majątku kluczyka i całego klubu byłoby mało Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Mam gest i podaruje na Fundacje Jolanty bez barier 29.07.05, 11:34 ... zapisujac wczesniej na liste UNESCO :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Ja mam unikat na skale swiatowa... 29.07.05, 11:40 to rzeczywiście unikat!! Odpowiedz Link Zgłoś
kecawy Siedlisko ?? 29.07.05, 11:37 Wybacz ale czasami czytając Twoje posty z których bije silny antyklerykalizm sądzę iż w sporej części sam jesteś owym eksponatem który powinie zamieszkać w owej posiadłośći kecaw przeprasza iż tak mocno ci do p.... uf jak gorąco Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Siedlisko ?? 29.07.05, 11:40 Uwierz mi, ze mozna byc jednoczesnie antyklerykalem i nie lubic czerwonych. Wbrew temu co na codzien probuje wkladac ludziom do glowy niniejsza Gazeta W. :(( Odpowiedz Link Zgłoś
kecawy Re: Siedlisko ?? 29.07.05, 12:02 W polskich warunkach bycie antyklerykałem jest wejscie na antypolonizm.Tak potioczyła się nasza historia iz tylko pod tym krzyżem tylko pod tym znakiem Polska jest Polską a Polak Polakiem.Owe słow w czasie stanu wojennego wypowiadali wszyscy i w tym ateiści trzymając w Kościele symbol zbawiciela. Nie potrafie lepiej wyjaśnić roli Koscioła i kleru w Polsce.Nie niszczmy ale budujmy naprawiajmy.Bez BOGA pojawia się haos rewolucja moralna to wysokie wymagania od siebie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Siedlisko ?? 29.07.05, 12:12 > Bez BOGA pojawia się haos To prawda, ale czy wspolczesny kler ma wiele wspolnego z Bogiem, ktorego sobie wyobrazamy? Z jednej strony Wojtyla, Tiszner czy Macharski... a z drugiej cale rzesze prowincjonalnych proboszczy, ktorych mozna dosc ogolnie i powszechnie okreslic niedouczonymi bucami pazernymi na pieniadze. Ksieza wiele zrobili dla Polski w czasie komuny i chwala im za to, ale jaskrawy przyklad Jankowskiego pokazuje, ze legenda nie jest dozywotnia przepustka do slawy i powazania. Odpowiedz Link Zgłoś
edico Polonizm to rzucanie papieskich klatw na Polskę??? 29.07.05, 12:29 kecawy napisał: > W polskich warunkach bycie antyklerykałem jest wejscie na antypolonizm.Tak > potioczyła się nasza historia iz tylko pod tym krzyżem tylko pod tym znakiem > Polska jest Polską a Polak Polakiem. Rzeczywiście musi być gorąco. Jak się ochłodzisz, to odpowiedz, czy i kiedy te miłosiernie rzucone na Polskę i w trosce o Polske klątwy papieskie zostaną zdjęte ;))) > ... Owe słow w czasie stanu wojennego > wypowiadali wszyscy i w tym ateiści trzymając w Kościele symbol zbawiciela. I ci wszyscy ateiści zmieścili się w Twoim kościele po to, byś mógł wiarygodnie po kościelnemu i po kolei sprawdzić ich tożsamość oraz konduicję światopoglądową :)) > Nie potrafie lepiej wyjaśnić roli Koscioła i kleru w Polsce. To kościelni tez już przechoidzą na "WY" :)) > ... Nie niszczmy ale budujmy naprawiajmy. Daj mi choć jeden przykład na to, że Kościół nie niszczył państwowość a ją budował w imię dobra społecznego a nie swego interesu. > Bez BOGA pojawia się haos rewolucja moralna to wysokie wymagania od siebie !!! Zaczynasz się gubić. Jeżeli zatem uważasz, że bez Boga pojawia się chaos, to ile chaosów pojawia się z Twoim Bogiem? Przecież w samej Polsce mamy co najmniej kilkanaście schizm tej samej religii zwalczających się na zabój o jedynie słuszną formę wyznawania Boga a Ty chcesz wśród tej walczącej ze wszystkimi i wszystkim braci znaleźć budowniczych życia na ziemi??? W takim razie nie masz zielonego pojęcia, co dla Waszego Boga jest najważniejsze. Zachęcam do samodzielnej lektury Biblii. Wymagania moralne od siebie i to na bazie fundowanej przez doświadczenia katolicyzmu? To w ramach tych wymagań moralnych Watykan zafundował zsyłkę Paetza do Polski w celu ich umocnienia i szerzenia tak ochoczo przyjmowanych przez wielu kieckowych? Czy czasem nie dostrzegasz, że moralność kościelna stoi w całkowitej sprzeczności z ogólnie przyjetym pojęciem moralności? Rzeczywiście musi być bardzo gorąco :)). Odpowiedz Link Zgłoś