ciumcia Wołodia nie daj się siłom reakcji! 21.08.05, 15:49 Ojczyzna nasza stanęła w obliczu zagrożenia. Siły reakcji próbują skompromitować Wołodię Cimoszenko. Towarzysze, bądźcie czujni! Odpowiedz Link Zgłoś
klex1 Re: Prokuratura informuje Cimoszewicza... 21.08.05, 15:54 Prokuratura w dalszym ciagu prowadzi dochodzenie, ale pan marszalek wie juz, ze zarzutow nie bedzie. Czy zostal o tym zapewniony przez prokuratora jeszcze przed zakonczeniem sprawy ??? Odpowiedz Link Zgłoś
aptos Świetnie! Wytłuką się nazwajem i wygra mój Lepper! 21.08.05, 15:55 Świetnie! Wytłuką się nazwajem i wygra mój Lepper. Trzeba zreperrować Polskę Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Jarucka mówi prawdę! Cimoszewicz jej nie poda. 21.08.05, 15:57 Pani Jarucka mówi prawdę! Jej Cimoszewicz nie podaje do sądu. Odpowiedz Link Zgłoś
mordzinas KOMUNIŚCI ZAWSZE KŁAMIĄ I KRĘCĄ!!!! 21.08.05, 16:05 Tak było . Tak Jest. I tak będzie ! Chcecie być okradani okłamywani przez następne lata??? Proszę bardzo. Głosujcie na Cimoszenkę. Już on przejmie schedę po preziu. Już on osłoni interesy towarzyszy. A podłą komisję śledczą najlepiej do lasu , do worków i do ziemi. Wtedy będzie wreszcie ok. Z rewolucyjnym pozdrowieniem : Ave Lenin ! Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: KOMUNIŚCI ZAWSZE KŁAMIĄ I KRĘCĄ!!!! 21.08.05, 17:28 mordzinas napisał: > Tak było . Tak Jest. I tak będzie ! > > Chcecie być okradani okłamywani przez następne lata??? Proszę bardzo. > Głosujcie na Cimoszenkę. > Już on przejmie schedę po preziu. Już on osłoni interesy towarzyszy. > > A podłą komisję śledczą najlepiej do lasu , do worków i do ziemi. > > Wtedy będzie wreszcie ok. > > Z rewolucyjnym pozdrowieniem : Ave Lenin ! Widzę, że lubisz się powtarzać... Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek2784 Re: Cimoszewicz to komunistyczny janczar 21.08.05, 16:00 Ktoś, kto był komunistą od dzieciństwa od czasy wyprowadzenia sztandaru, jest mało wiarygodny jako zwolennik demokracji. Ta epoka janczarów komunistycznych musi odejść w zapomnienie. Na 25 lecie Solidarności nie może w wyborach uczestniczyć przeciwnik tego ruchu. To jest kpina z rozumu. To jest obłuda posunięta do patologii. Odpowiedz Link Zgłoś
fromwindsor Re: Cimoszewicz wytyczy??? 21.08.05, 16:23 rnrr napisał: > wytyczy brzmi lepiej :) I bardziej po komuszemu. Oni wszytko i wszystkim wytyczali. Te przyzwyczajenia- druga natura. Tak samo jak klamstwa i kradziez- tak slodko to brzmi w ich ustach. Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: Cimoszewicz wytyczy??? 21.08.05, 16:37 Nie rozpędzaj sie bo ich dyżurny na tym forum strażnik dokrtryny kongregacji i wiary zwany chwilowo uu zaraz oświeci nas błyskotliwym dla jemu podobnych tekstem :). Odpowiedz Link Zgłoś
fromwindsor Ja nazywam go "u2" 21.08.05, 17:00 rnrr napisał: > Nie rozpędzaj sie bo ich dyżurny na tym forum strażnik dokrtryny kongregacji i > wiary zwany chwilowo uu zaraz oświeci nas błyskotliwym dla jemu podobnych > tekstem :). i jest cienki, bo zamiast byc (pro) BONO, jest zaje.... pro-Cimo a ten z kolei...tez cienki bo FALSZUJE. Odpowiedz Link Zgłoś
fromwindsor u2 nie zawiodles mnie :). Uwazaj na oczy 21.08.05, 17:23 i przyznam, ze mam z tego sporo radosci. Uwazaj jednak na oczy- masz je ostatnio zbyt rozbiegane. multiple targets - zla taktyka. :( Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: u2 nie zawiodles mnie :). Uwazaj na oczy 21.08.05, 17:36 fromwindsor napisał: > i przyznam, ze mam z tego sporo radosci. > Uwazaj jednak na oczy- masz je ostatnio zbyt rozbiegane. > multiple targets - zla taktyka. :( Jak cię czytam, to też mam sporo radości choć nie "fromwindsor" tylko "dechateaudesducsdebretagne"... Odpowiedz Link Zgłoś
pamin1 Re: u2 nie zawiodles mnie :). Uwazaj na oczy 21.08.05, 17:56 sclavus napisał: > fromwindsor napisał: > > > i przyznam, ze mam z tego sporo radosci. > > Uwazaj jednak na oczy- masz je ostatnio zbyt rozbiegane. > > multiple targets - zla taktyka. :( > > Jak cię czytam, to też mam sporo radości choć nie "fromwindsor" > tylko "dechateaudesducsdebretagne"... Cholera!!! Znaczy sie na placowce!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: u2 nie zawiodles mnie :). Uwazaj na oczy 21.08.05, 18:02 pamin1 napisał: > > Jak cię czytam, to też mam sporo radości choć nie "fromwindsor" > > tylko "dechateaudesducsdebretagne"... > > Cholera!!! Znaczy sie na placowce!!! Zgadłeś!!! Odpowiedz Link Zgłoś
fromwindsor U2 z u2? 21.08.05, 18:22 sclavus napisał: > pamin1 napisał: > > > > Jak cię czytam, to też mam sporo radości choć nie "fromwindsor" > > > tylko "dechateaudesducsdebretagne"... > > > > Cholera!!! Znaczy sie na placowce!!! > > Zgadłeś!!! pogadajcie raczej na tej placowce z Lukaszenka, niech naszych nie bije. Odpowiedz Link Zgłoś
pamin1 Re: U2 z u2? 21.08.05, 18:28 fromwindsor napisał: > sclavus napisał: > > > pamin1 napisał: > > > > > > Jak cię czytam, to też mam sporo radości choć nie "fromwindso > r" > > > > tylko "dechateaudesducsdebretagne"... > > > > > > Cholera!!! Znaczy sie na placowce!!! > > > > Zgadłeś!!! > > pogadajcie raczej na tej placowce z Lukaszenka, niech naszych nie bije. Ale oni tam wlasnie po to sa, zeby bili...A moze sclavus to nasz wspanialy hydraulik na robotach u Chiraca? No bo chyba nie towarzysz wyslany na pokute do imperialistow.... Odpowiedz Link Zgłoś
fromwindsor zajelo mu to "tylko" 4 minuty, rnrr 21.08.05, 17:19 rnrr napisał: > Nie rozpędzaj sie bo ich dyżurny na tym forum strażnik dokrtryny kongregacji i > wiary zwany chwilowo uu zaraz oświeci nas błyskotliwym dla jemu podobnych > tekstem :). Celowo podalem w tytule jego ksywe. Goscio, jak glodny szczupak reaguje na blystki. Goni po tytulach i tylko z tytulami. Nie wyrabia sie - reszta juz ich olala, nie przyszli na dyzur. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Cimoszewicz wytyczy??? 21.08.05, 17:33 rnrr napisał: > Nie rozpędzaj sie bo ich dyżurny na tym forum strażnik dokrtryny kongregacji i > wiary zwany chwilowo uu zaraz oświeci nas błyskotliwym dla jemu podobnych > tekstem :). Chyba nie tylko on... Ja wyraźnie widzę jak prześlicznie nadymacie się jak żaby... Żeby tak sobie kadzić nawzajem, trzeba rzeczywiście być pokroju komisji... no, trócy przenajświętszej, co najmniej... Odpowiedz Link Zgłoś
fromwindsor No to jest was az dwoch na dyzurze a reszta? 21.08.05, 18:25 sclavus napisał: > rnrr napisał: > > > Nie rozpędzaj sie bo ich dyżurny na tym forum strażnik dokrtryny kongrega > cji > i > > wiary zwany chwilowo uu zaraz oświeci nas błyskotliwym dla jemu podobnych > > > tekstem :). > > Chyba nie tylko on... > Ja wyraźnie widzę jak prześlicznie nadymacie się jak żaby... > Żeby tak sobie kadzić nawzajem, trzeba rzeczywiście być pokroju komisji... no, trócy przenajświętszej, co najmniej... jednak was olala :( Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: No to jest was az dwoch na dyzurze a reszta? 21.08.05, 18:55 fromwindsor napisał: > sclavus napisał: > > Ja wyraźnie widzę jak prześlicznie nadymacie się jak żaby... > > Żeby tak sobie kadzić nawzajem, trzeba rzeczywiście być pokroju komisji.. > . > no, trócy przenajświętszej, co najmniej... > > jednak was olala :( Jak mogła olać kiedy jej nie ma... Jedyna tróca przenajświętsza jaką zna; to: Giertych-Wasserman-Macierewicz... Miodowicz zaś, to taki papuciowy, taki Dziwisz... Was zaś jest legion, i co? Jak narazie jest co najmniej 2:0 dla nas... nie wstyd wam tak słabo grać???? Ale tak już jest, kiedy się gra wyłącznie nie fair... Odpowiedz Link Zgłoś
fromwindsor Re: No to jest was az dwoch na dyzurze a reszta? 21.08.05, 19:05 sclavus napisał: ..."Jak narazie jest co najmniej 2:0 dla nas... nie wstyd wam tak słabo grać???? Ale tak już jest, kiedy się gra wyłącznie nie fair... I tu sie calkowicie z toba zgadzam sclavus. I wcale nie jest naw wstyd. Jestesmy dumni iz jestesmy w tym meczu jedynymi grajacymi fair. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Cimoszewicz wytoczy??? 21.08.05, 17:31 mysz-polna???? A może raczej: mysz-kościelna... Odpowiedz Link Zgłoś
mordzinas Re: Cimoszewicz to komunistyczny janczar 21.08.05, 16:10 wojtek2784 napisał: > Ktoś, kto był komunistą od dzieciństwa od czasy wyprowadzenia sztandaru, jest > mało wiarygodny jako zwolennik demokracji. Ta epoka janczarów komunistycznych > musi odejść w zapomnienie. Na 25 lecie Solidarności nie może w wyborach > uczestniczyć przeciwnik tego ruchu. To jest kpina z rozumu. To jest obłuda > posunięta do patologii. Dokładnie tak. Kiedyś Cimoszewicz należał do PZPR , który to zwalczał Zachód ,NATO , demokrację. Szalała cenzura. UB tępiło ludzi inaczej myślacych. I to wszystko nie przeszkadzało Cimoszence wstąpić do tej bandyckiej partii. Dziś zgrywa demokratę, dziś powołuje się na prawo itd. Jakie to jest podłe i żałosne. I jescze ma czelność brać udział w obchodach 25 lecia Solidarnosci.... Co za tupet , co za bezczelność!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Sine ira et studio. 21.08.05, 16:14 > I jescze ma czelność brać udział w obchodach 25 lecia Solidarnosci.... Jest demokratycznie wybranym posłem i marszałkiem sejmu. Odpowiedz Link Zgłoś
golota20 Re: Cimoszewicz to komunistyczny janczar 21.08.05, 16:44 wojtek2784 napisał: > Ktoś, kto był komunistą od dzieciństwa od czasy wyprowadzenia sztandaru, jest > mało wiarygodny jako zwolennik demokracji. Ta epoka janczarów komunistycznych > musi odejść w zapomnienie. Na 25 lecie Solidarności nie może w wyborach > uczestniczyć przeciwnik tego ruchu. To jest kpina z rozumu. To jest obłuda > posunięta do patologii. Patologia jest pisanie Twoje,, Rozumienie jest ok Trzymaj tak dalej.. Mysle ze od dziecinstwa byles w SOLIDARNOSCI.. Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Re: Cimoszewicz wytoczy ~ 21.08.05, 16:56 proces? Byc moze, byc moze ~ ale jak narazie zaprzeczyl wszystkiemu i przeszedl do ataku, bo jest on ostatnia nadzieja formacji postkomunistycznej. Nie bede wchodzila jako kolejna w zawilosci tej sprawy, walkowane jest tutaj od pewnego czasu. W kazdym badz razie sledztwo p-ko kandydatowi na kolejnego prezydenta prowadzi nie tylko komisja sejmowa ds. Orleanu (czyt.) znienawidzona przez ludzi bedacy lub sprzyjajacy tej postkomunistycznej formacji, prokuratura a takze niezalezne media oraz opinia publiczna, ktorej glosami jestesmy rowniez my, tu na Forum. Z takim 'nadzorem' musza sie sily polityczne liczyc, bo to tez utrudnia mataczenie. Co obecnie wiadomo: ano to, ze Cimoszewicz klamal w sprawie akcji Orlean. W kazdym normalnym kraju, ktory nie tylko 'gada' o demokracji, ale ja stosuje, cos takiego wystarczyloby do dyskwalifikacji Cimoszewicza. Niestety, rzady rozowo-czerwonych przez pol wieku zrobily swoje. Spoleczenstwo jest zdemoralizowane. Tak wyraznie to pisze ZDEMORALIZOWANE, czyli nie chce postawic bariery gdy widzi klamstwo, falsze czy tez innekombinacje.Przeciez wybaczylo juz 'drobne' klamstewko aktualnemu prezydentowi ( i pal was licho!), ale takaze o czym dawno zapmniano ~ mataczenie aktualnego prezydenta w sprawie interesow zony. Coz nam powiedzial szykujacy sie do objecia schedy po Kwasniewskim, aktualny kandydat lewicy? Ano, ze zrezygnuje z kampanii, jesli sledztwo potwierdzi zarzuty wobec niego. Jeszcze sie ono nie zakonczylo, a on juz wie, ze zarzuty sie nie potwierdza, bo przeciez prezydentem, ktory stoi na strazy prawa ~ nie moze zostac przestepca:)))))))))))))) ( to smiech gorzki)! Wyborcy powinni zdac sobie sprawe z tego, czy chca aby po wyborach bylo wreszcie zdrowe panstwo. I raz jeszcze zreasumuje i przypomne o jakie przestepstwa jest podejrzany Wlodzimierz Cimoszewicz: 1. Falszowanie zeznania podatkowego w sprawie akcji Orleanu; 2. falszywe zeznania w sprawie swojego stanu majatkowego; 3. Naklanianie podleglych mu sluzbowo osob do falszowania swych dokumentow podatkowych. Jesli to dla prokuratora jest NIC, to mysz_polna jest WIELORYBEM. 2. Odpowiedz Link Zgłoś
inz.wilga Re: Cimoszewicz to komunistyczny janczar 21.08.05, 16:57 A jak ktos w wieku 12 lat rozwieszal plakaty Solidarnasci przez 24 godziny na dobe, (chociaz grozily za to ciezkie represje- szczegolnie dla rodzicow dziecka, wczesnie w arkana polityki wprowadzonego), a teraz woli zaglosowac na Cimoszewicza niz KACZYNSKIEGO, to kim jest Twoim zdaniem? naprawde, mnie jako obsesyjnie skazonej polskimi chorymi wspolczesnymi podzialami kobiecie odpowiedz dobry czlowiecze ; ) a.r. Odpowiedz Link Zgłoś
goldilock Re: Cimoszewicz wytoczy proces Giertychowi 21.08.05, 16:09 Od lat zyje za granica i zwykle wyborcy w Polsce wprowadzaja mnie w zdumienie. W jaki sposow "ponadpartyjny" przedstawiciel ugrupowania, ktore po raz kolejny udowodnilo, ze jedynym dobrem jest ich dobro wlasne ma jakikolwiek powazne szanse na zostanie prezydentem ? Czy wyborcy nie zdaja sobie sprwy, ze osbnik ten ma byc gwarantem obrony iteresow obecnej osmiornicy oplatajacej Polske. Czy nie rozumieja zwiazku pomiedzy korupcja i bezrobociem, korupcja a standartem opieki zdrowotnej itp ? Czy nie uswiadamiaja sobie tego, ze te afery, ktore wyszly na jaw sa prawdopodobnie drobna czastka tego co sie naprawde dzieje. Czy nie uswiadamiaja sobie, ze oni za to wszysko placa ? Jak ktos kto bedac premierem informuje, ze "mie wiedzial" jaka firma jest glownym zaopatrzeniowcem kraju w tak strategiczny surowiec jak ropa i ma czelnosc kandydowac na prezydenta. Ten "brak wiedzy" dyskwlifikue osobnika nawet jako chlopca do podawania kawy w rzadzie nie wspominajac o funkcji samego premiera. Logika podpowiada jednak, ze "brak wiedzy" jest odpowiednikiem "lub czasopisma" w innym nieco wydaniu. Podsumowujac: Komuch kplil, kpia i raczej napewno beda kpic z przecietnego obywatela i z podstawowej zasady przyzwoitosc (21 postulatow Solidarnosci), czego potrzebuje przecietny wyborca aby zrozumiec o co chodzi w tej grze ? Odpowiedz Link Zgłoś
golota20 Re: Cimoszewicz wytoczy proces Giertychowi 21.08.05, 17:07 goldilock napisała: > Od lat zyje za granica i zwykle wyborcy w Polsce wprowadzaja mnie w zdumienie. > W jaki sposow "ponadpartyjny" przedstawiciel ugrupowania, ktore po raz kolejny > udowodnilo, ze jedynym dobrem jest ich dobro wlasne ma jakikolwiek powazne > szanse na zostanie prezydentem ? Czy wyborcy nie zdaja sobie sprwy, ze osbnik > ten ma byc gwarantem obrony iteresow obecnej osmiornicy oplatajacej Polske. > Czy nie rozumieja zwiazku pomiedzy korupcja i bezrobociem, korupcja a > standartem opieki zdrowotnej itp ? Czy nie uswiadamiaja sobie tego, ze te > afery, ktore wyszly na jaw sa prawdopodobnie drobna czastka tego co sie > naprawde dzieje. Czy nie uswiadamiaja sobie, ze oni za to wszysko placa ? > > Jak ktos kto bedac premierem informuje, ze "mie wiedzial" jaka firma jest > glownym zaopatrzeniowcem kraju w tak strategiczny surowiec jak ropa i ma > czelnosc kandydowac na prezydenta. Ten "brak wiedzy" dyskwlifikue osobnika > nawet jako chlopca do podawania kawy w rzadzie nie wspominajac o funkcji samego > > premiera. Logika podpowiada jednak, ze "brak wiedzy" jest odpowiednikiem "lub > czasopisma" w innym nieco wydaniu. > > Podsumowujac: Komuch kplil, kpia i raczej napewno beda kpic z przecietnego > obywatela i z podstawowej zasady przyzwoitosc (21 postulatow Solidarnosci), > czego potrzebuje przecietny wyborca aby zrozumiec o co chodzi w tej grze ? Mam inne widzenie Kraju . a tez jestem 10 lat za granica... Nie trzeba sie tak podniecac.. beda wybory wybiora kogo CHCA polacy. To zobaczymy... Dla mnie jest TYLKO wazny Aby Prezydent nie osmieszal POLSKI To jest wazne... wszystko inne to Pierdoly i przedszkole.. Mielismy walese niby bohater itd.. Prezydentem jakim byl .. Kompromitacja.... czy w polsce nie bylo wtedy czlowieka na poziomie????? Jakim byl prezydentem to jest poparcie pod komiec Kadencji 7 procent !!!!!!! porownajmy poparcie Kwacha to do walesy,,,52 Starczy... Odpowiedz Link Zgłoś
fromwindsor Cimoszewicz jak trojca 21.08.05, 16:12 Cimoszewicz powiedzial, ze ''nie ma i nie będzie wobec niego zarzutów prokuratorskich''. Facet juz wystepuje jako trojca - zlodziej, prokurator i sedzia w jednej osobie Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Cimoszewicz jak trojca 21.08.05, 16:15 Czy w Twoim wieku nie należałoby zachować więcej umiaru w wypowiedziach? Odpowiedz Link Zgłoś
fromwindsor Re: Cimoszewicz jak trojca 21.08.05, 16:20 uu1 napisała: > Czy w Twoim wieku nie należałoby zachować więcej umiaru w wypowiedziach? Jestem "troszeczke" mlodszy od Cimoszewicza, no i... nie klamie ;( Odpowiedz Link Zgłoś
fromwindsor Re: To Ty tak twierdzisz. 21.08.05, 16:25 watpisz? A Cimoszewiczowi tak "ufosz"? Odpowiedz Link Zgłoś
fromwindsor Itylko o jedno cie prosze, jesli pozwolisz 21.08.05, 17:04 Nie stawiaj mnie w jednym rzedzie z Cimoszewiczem - smierdzi za bardzo...kryminalem. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Cimoszewicz jak trojca 21.08.05, 17:43 fromwindsor napisał: > uu1 napisała: > > > Czy w Twoim wieku nie należałoby zachować więcej umiaru w wypowiedziach? > > Jestem "troszeczke" mlodszy od Cimoszewicza, no i... nie klamie ;( Przechwalasz się tylko... Odpowiedz Link Zgłoś
fromwindsor Re: Cimoszewicz jak trojca 21.08.05, 18:28 sclavus napisał: > fromwindsor napisał: > > > uu1 napisała: > > > > > Czy w Twoim wieku nie należałoby zachować więcej umiaru w wypowiedz > iach? > > > > Jestem "troszeczke" mlodszy od Cimoszewicza, no i... nie klamie ;( > > Przechwalasz się tylko... Gdybym sie przechwalal, to bym mowil, ze klamie... lepiej od Cimoszewicza ale on jest w tym klamaniu niedoscigniony. On juz przekrecil to o ponad 360 stopni i zaczyna mu to w opinii Nalecza, oczywiscie, wychodzic na prawdomownosc ;( Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: CimoszewiczNOE za mało wiecej mu sie zachciało 21.08.05, 16:22 I co w tym takiego niesamowitego. Czego można się spodziewać po tym panu? Widać Noe lewicy woli być Trójcą Świętą oczywiście. Bawi mnie jednak to, że jakoś tak przechodzi sie obok ciekawego aspektu sprawy. Dlaczego pan świety nie chce procesu z panią Jarucka w trybie wyborczym tylko szczeka i sika na nią i składa doniesienia do prokuratury!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
1966p Re: CimoszewiczNOE za mało wiecej mu sie zachciał 21.08.05, 16:45 rnrr napisał: > I co w tym takiego niesamowitego. Czego można się spodziewać po tym panu? Widać > > Noe lewicy woli być Trójcą Świętą oczywiście. Bawi mnie jednak to, że jakoś tak > > przechodzi sie obok ciekawego aspektu sprawy. Dlaczego pan świety nie chce > procesu z panią Jarucka w trybie wyborczym tylko szczeka i sika na nią i składa > > doniesienia do prokuratury!!!! Czesć Mecenasie; o co dzis walczysz??? Prawda wyjdzie na jaw dopiero wtedy jak będzie wiadomo w której Radzie Nadzorczej Pani Jarucka zasiądzie po wyborach;))). Nie popieram butnych oświadczeń Marszałka- pisałem dzis wcześniej....ale poczekajmy na fakty. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: CimoszewiczNOE za mało wiecej mu sie zachciał 21.08.05, 16:52 Witam prawnika. Wróciłem z urlopu i stwierdziłem, ze można troche sie rozerwać na forum, ale żeby walczyc to raczej przesada. Masz jak zwykle "wycentrowana" rację Jarucka świeta nie jest, ale i wodzu raczej też nie. Rozbawilo mnie generalnie informacja o procesie z Giertychem w zestawieniu z donosami na panią J. do prokuratury i tak sobie na drobne uwagi pozwalam. Na niektóre postu reaguję bo nie mogę sie powstrzymać :). Co do faktów to poczekamy..................moze je poznamy :). Również pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
1966p Re: CimoszewiczNOE za mało wiecej mu sie zachciał 21.08.05, 17:06 rnrr napisał: > Witam prawnika. Wróciłem z urlopu i stwierdziłem, ze można troche sie rozerwać > na forum, ale żeby walczyc to raczej przesada. Masz jak zwykle "wycentrowana" > rację Jarucka świeta nie jest, ale i wodzu raczej też nie. Rozbawilo mnie > generalnie informacja o procesie z Giertychem w zestawieniu z donosami na panią > > J. do prokuratury i tak sobie na drobne uwagi pozwalam. Na niektóre postu > reaguję bo nie mogę sie powstrzymać :). Co do faktów to > poczekamy..................moze je poznamy :). Również pozdrawiam Mam nadzieję,że jeszcze jesteś.... ja dopiero jadę na urlop, chyba że po tych postach mnie aresztują;) Otóż uważam,że oświadczenie Cimoszewicza w kwestii prokuratury ( jest kompromitujace) . Daje nam wszystkim prawo, do olewania prawa, w trybie precedensu. Choć prawo mamy kodeksowe. Prokuratura i Sądy w Polsce - czy to PRL, czy RP- zawsze działają "w imieniu i na rzecz" rządzacych. To klasyczna synekura- pracujaca jak piesek na gwizdek władzy. Za pomyłkę podatkową, kazdy normalny obywatel tego samego dnia siedziałby na dołku. Dlatego Cimoszewicz mnie bawi- jego los zależy od wyniku wyborów. Jeśli wygra- to wyda polecenia, jeśli przegra wydadzą wobec niego. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: CimoszewiczNOE za mało wiecej mu sie zachciał 21.08.05, 16:50 rnrr napisał: > I co w tym takiego niesamowitego. Czego można się spodziewać po tym panu? Widać > > Noe lewicy woli być Trójcą Świętą oczywiście. Bawi mnie jednak to, że jakoś tak > > przechodzi sie obok ciekawego aspektu sprawy. Dlaczego pan świety nie chce > procesu z panią Jarucka w trybie wyborczym tylko szczeka i sika na nią i składa > > doniesienia do prokuratury!!!! Tez jestem bardzo zdziwiony - ze sprawy cimoszewicza focus pokus okazalo sie jest sprawa jaruckiej, focus pocus teraz jest Gietrycha po wczesniejszym posadzeniu Tuska i Kaczynskiego ktorzy nie chcieli powiedziec kto za tym stoji. No okazuje sie ze to jest zaleznie od dnia, poszczegolne wersje .. Tez sie dziwie ze nie polecial do prokuratora w zwiazku z Jarucka nielojalnym pracownikiem falszujacym dokumenty, niewdziecznica ktorej podano ratujaca dlon-cimoszwicz mial ja protegowac, zlodziejka tez... No zadyma po calosci.... Odpowiedz Link Zgłoś
1966p Kto zna pania Jarucką..... 21.08.05, 16:55 alfredkujot napisał: > rnrr napisał: > > > I co w tym takiego niesamowitego. Czego można się spodziewać po tym panu? > > Widać > > > > Noe lewicy woli być Trójcą Świętą oczywiście. Bawi mnie jednak to, że jak > oś > tak > > > > przechodzi sie obok ciekawego aspektu sprawy. Dlaczego pan świety nie chc > e > > procesu z panią Jarucka w trybie wyborczym tylko szczeka i sika na nią i > składa > > > > doniesienia do prokuratury!!!! > > Tez jestem bardzo zdziwiony - ze sprawy cimoszewicza focus pokus > okazalo sie jest sprawa jaruckiej, focus pocus teraz jest Gietrycha > po wczesniejszym posadzeniu Tuska i Kaczynskiego ktorzy nie chcieli > powiedziec kto za tym stoji. > > No okazuje sie ze to jest zaleznie od dnia, poszczegolne wersje .. > Tez sie dziwie ze nie polecial do prokuratora w zwiazku z Jarucka > nielojalnym pracownikiem falszujacym dokumenty, niewdziecznica ktorej > podano ratujaca dlon-cimoszwicz mial ja protegowac, zlodziejka tez... > No zadyma po calosci.... ......ręka do góry!!!;))) reporter Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: CimoszewiczNOE za mało wiecej mu sie zachciał 21.08.05, 16:56 To jeszcze jednak nie koniec. Zapewne dojdzie do tego ze winne są Stany Zjednoczone zrzucajace stonkę na Polske. :) Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 Re: CimoszewiczNOE za mało wiecej mu sie zachciał 21.08.05, 18:06 Sprawa jest oczywista: Jarucka by go w takim procesie pogrążyła zupełnie. Za dużo o nim wie najwyraźniej. Ona nawet wie że 20 kwietnia to była dla niego sobota pracxująca :D Odpowiedz Link Zgłoś
musial04 CZĘSTOCHOWA TRZYMA KCIUKI ZA GIERTYCHA 21.08.05, 16:15 rozwal tego komucha i pokaz wlasnie teraz kto tujest oszustem i fałszerzem. wyborcza oczywiscie podała tylko zdanie wc to sie nazywa obiektywiz, i gratuluje wc "iteligentnych" wyborców!! co z tuskiem debate komuchu jeden a jak bedzie lepper to co??sramy w majty?? pozdrowienia dla patriotycznych, katolickich i polskich rodzin trzymajacych kciuki za Romana Giertycha Odpowiedz Link Zgłoś
quasimodos1 Re: Cimoszewicz wytoczy proces Giertychowi 21.08.05, 16:21 Cała zagrywka Cimoszewicza to element propagandowy - chodzi tylko o to , żeby media nagłośniły sam fakt wytoczenia procesu, a tym samym opinia publiczna otrzymała sygnał - aha, skoro się procesuje, musi być niewinny. A jednak, sztab Cimoszenki skalkulował sobie ewentualne koszty opłat przegranego procesu w koszty kampanii. Taka zagrywka za darmo daje olbrzymie pole na działania PR. Zresztą za nim sprawa się wyjaśni, SLD i sztab Cimoszewicza,w celu odwrócenia uwagi stworzą jakąś proowkację na któregoś z dwóch kandydatów Tuska albo Kaczyńskiego. To dosyć czytelne, ale jak widać po kampanii Kwaśniewskiego - skuteczne. Odpowiedz Link Zgłoś
ciumcia Re:Wobec kogo stworzył prowokację Kwaśniewski? 21.08.05, 16:41 No cóż, w pierwszych wyborach sztab Kwacha tworzył prowokacje wobec Wałęsy. Szkoda, że prostolinijny elektryk dawał się nabierać na te sztuczki wyszkolonych w Moskwie speców. Odpowiedz Link Zgłoś
grali1 Re: Cimoszewicz wytoczy proces Giertychowi 21.08.05, 16:23 To tak a propos tej ankiety o wyborze: JAK JUŻ MUSZĘ WYBRAĆ czy złapać gó.. krowie, czy ludzkie to wolę zdecydowanie krowie, mniej śmierdzi i łatwiej zmyć. Odpowiedz Link Zgłoś
inz.wilga Re: Cimoszewicz wytoczy proces Giertychowi 21.08.05, 16:27 Jako dumny ze swojej orientacji gej powinienes wiedziec, ze glosowanie na Giertycha to moze nie samobójstwo, ale jednak bardzo ryzykowne przedsiewziecie...moze to zwykla naiwnosc...moze po prostu strach przed 'faszyzmem" - (dlatego w cudzyslowiu, ze nie chce mi sie odpowiadac na posty galbopodobne), ale docieczenie, dlaczego stawiasz tych dwoch kandydatow w jednym szeregu, (odkad napisales ten post), spedza mi sen z powiek...zaglosuje w II turze na Cimoszewicza ( jestem czlonkinia PD) wlasnie dlatego, zeby Giertych do nas nie strzelal jak bedziemy organizowac Manify...jesli moglbys mnie oswiecic czym Ty sie kierujesz...naprawde bede wdzieczna...poza tym Gender pyta kto zas; ) jako sklocona z ta lista, wiedz, ze pisze o tym tylko dlatego ze popieram takie netowe inicjatywy jak Twoja niezaleznie od moich sympatii pzdrw Agata Odpowiedz Link Zgłoś
zhk EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE 21.08.05, 16:35 Nie będzie ani Gerlachów, ani Cimoszcze w II turze. Więc cała Wasza para w gwizdek. A Manify...Bez komentarza. Inni grają w tym czasie w kręgle. Odpowiedz Link Zgłoś
inz.wilga Re: EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE 21.08.05, 19:33 nie ciebie pytalam. bez komentarza.a.r. Odpowiedz Link Zgłoś
jakarta Re: Cimoszewicz wytoczy proces Giertychowi 21.08.05, 16:32 W tym zafajdanym kraiku żaden sąd nie skaże Giertycha (podobnie jak Leppera). Poprostu sędziowie mają stracha przed tymi agresywnymi politykierami i z rozsądku wydadzą wyrok nijaki: mianowicie umorzą wszystkie sprawy. A więc nijak, ani tak, ani siak. To chyba jedyny kraj w Europie, w którym bezkarnie, bez dowodów można opluwać przeciwnika politycznego. Niczym to sprawcy nie grozi. Świadomi tego, że sprawcy mogą jutro objąć władzę, polskie sądy chowają głowy w piasek i zachowują się niegodnie miana organu wymiaru sprawiedliwości. Wstyd i tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
goldilock Re: Cimoszewicz wytoczy proces Giertychowi 21.08.05, 16:37 jakarta napisał: > W tym zafajdanym kraiku żaden sąd nie skaże Giertycha (podobnie jak Leppera). > Poprostu sędziowie mają stracha przed tymi agresywnymi politykierami i z > rozsądku wydadzą wyrok nijaki: mianowicie umorzą wszystkie sprawy. A więc > nijak, ani tak, ani siak. To chyba jedyny kraj w Europie, w którym bezkarnie, > bez dowodów można opluwać przeciwnika politycznego. Niczym to sprawcy nie > grozi. Świadomi tego, że sprawcy mogą jutro objąć władzę, polskie sądy chowają > głowy w piasek i zachowują się niegodnie miana organu wymiaru sprawiedliwości. > Wstyd i tyle! Tak sobie ich wychowala wladza ludowa i jak udowodnil Pawlow swoimi psami, psia mentalnosc moze byc scisle sterowana. Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: Cimoszewicz wytoczy proces Giertychowi 21.08.05, 16:42 Lepper został parokrotnie skazany wiec nie przesadzaj. Czekam kiedy skażą któregos z towarzyszy broni np. Olę J. jakoś się nie śpieszą. Co do opluwania to trudno byłoby karać za plucie. Trzeba też byłoby karac za sikanie i szczekanie. W tym niektórzy sie specjalizują :) Odpowiedz Link Zgłoś
x-y-z MAJĄC ZA SOBA APARAT SĄDOWNICZY, TO KAŻDEMU MOŻNA 21.08.05, 16:36 Mając za soba aparat sądowniczy i stery u władzy, to można każdemu proces wytaczać ... niewinnym również .... prawie tak samo jak ZUS Odpowiedz Link Zgłoś
bananekk PRZYGANIAŁ KOCIOŁ GARNKOWI chciałoby się powiedzie 21.08.05, 16:36 obaj równie żałośni, a jeśli ktoś wierzy Giertychowi, no cóż różne zboczenia chodzą po ludziach... Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: PRZYGANIAŁ KOCIOŁ GARNKOWI chciałoby się powi 21.08.05, 16:39 faktycznie różne. Niektórzy wierzą Cimoszewiczowi. Współczuję, ze muszą z tym życ i nie dostrzegać różnych zdarzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
yabool Re: PRZYGANIAŁ KOCIOŁ GARNKOWI chciałoby się powi 21.08.05, 17:03 bananekk napisał: > obaj równie żałośni, a jeśli ktoś wierzy Giertychowi, no cóż różne zboczenia > chodzą po ludziach... Chyba nie widziales sondazu - 70% zboczonych... Niedlugo bedziesz ostatnim normalnym, a jak wiadomo ostatnich gryza psy - te co wczesniej obsikiwaly Odpowiedz Link Zgłoś
bananekk Re: PRZYGANIAŁ KOCIOŁ GARNKOWI chciałoby się powi 21.08.05, 17:14 źle mnie zrozumiałeś?! nie próbuję wybielić Cimoszewicza, bo on nawet sam nie potrafiłby w tej sytuacji tego zrobić... Najzwyczajniej w świecie nie ufam Giertychowi, w tej i w żadnej inne sprawie Odpowiedz Link Zgłoś
jakarta Re: Cimoszewicz wytoczy proces Giertychowi 21.08.05, 16:40 Nikt uczciwy i normalny nie powinien popierać wrednych działań Giertycha. Gdyby ograniczył się do powiadomienia prokuratury (o słusznych czy niesłusznych podejrzeniach wobec Cimoszki) możnaby to przełknąć. Natomiast jego nienawistne, wredne, kłamliwe wypowiedzi świadczą dobitnie o tym, iż jego prawdziwą intencją jest oczernienie, zgnojenie politycznego przeciwnika, nie zaś wyjawienie prawdy ! Jeśli tacy mają być przedstawiciele polskiego narodu w parlamencie to biada nam wszystkim, biada temu krajowi! Niedługo odczujemy to na własnej skórze. Odpowiedz Link Zgłoś
yabool Re: Cimoszewicz wytoczy proces Giertychowi 21.08.05, 16:57 jakarta napisał: > Nikt uczciwy i normalny nie powinien popierać wrednych działań Giertycha. Jestem wedlug ciebie nieuczciwy i nienormalny... > Gdyby ograniczył się do powiadomienia prokuratury (o słusznych czy niesłusznych > > podejrzeniach wobec Cimoszki) możnaby to przełknąć. To w koncu mam popierac czy nie? > Natomiast jego nienawistne, > > wredne, kłamliwe wypowiedzi świadczą dobitnie o tym, iż jego prawdziwą intencją > > jest oczernienie, zgnojenie politycznego przeciwnika, nie zaś wyjawienie > prawdy ! Zgadzam sie, to oczernianie jst straszne. Najlepiej byloby gdyby kandydat na prezydenta nie mógł być oczerniany... z powodu ze nie nic za kolnierzem... > Jeśli tacy mają być przedstawiciele polskiego narodu w parlamencie to > biada nam wszystkim, biada temu krajowi! Rany, ksiądz ściegienny i Reytan w jednej osobie! > Niedługo odczujemy to na własnej > skórze. Ale co??????? Konkretnie, co? (przypominam ze Giertych i LPR beda mieli co najwyzej 15% w przyszlym sejmie!) Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Cimoszewicz wytoczy proces Giertychowi 21.08.05, 17:06 Yabool odpowiadasz na gotowca. Jakarta "wkleja" to tu, to tam Trzeba dla takich tez gotowcem i czesc.Albo... To taka zdarta plyta juz... yabool napisał: > jakarta napisał: > > > Nikt uczciwy i normalny nie powinien popierać wrednych działań Giertycha. > Jestem wedlug ciebie nieuczciwy i nienormalny... > > > Gdyby ograniczył się do powiadomienia prokuratury (o słusznych czy > niesłusznych > > Odpowiedz Link Zgłoś
yabool Re: Cimoszewicz wytoczy proces Giertychowi 21.08.05, 17:14 alfredkujot napisał: > Yabool odpowiadasz na gotowca. Jakarta "wkleja" to tu, to tam > Trzeba dla takich tez gotowcem i czesc.Albo... > To taka zdarta plyta juz... > O, kurde, zapomnialem... Myslalem o czym innym, nie zauwazylem, ze to szczegolnie upierdliwy klonik... Tak to se mozemy pogadywac z nimi do us... śmierci. - pozdrowienia z bramy yabool ---- Odpowiedz Link Zgłoś
chamzbmw fan sondazy 21.08.05, 16:40 21.08 16:38 W tej sprawie bardziej ufam 70% Romanowi Giertychowi (1263) 30% Włodzimierzowi Cimoszewiczowi (544) warto zapamietac ten wynik bo w jutrzejszej wyborczej bedzie zpelnie odwrotny Odpowiedz Link Zgłoś
yabool Re: fan sondazy 21.08.05, 16:43 chamzbmw napisał: > 21.08 16:38 > W tej sprawie bardziej ufam > > 70% > Romanowi Giertychowi (1263) > > 30% > Włodzimierzowi Cimoszewiczowi (544) > > > warto zapamietac ten wynik bo w jutrzejszej wyborczej bedzie zpelnie odwrotny Telepatia jakas? Mnie dokladnie w tej samej chwili wpadlo do glowy by utrwalic wynik... Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 Re: fan sondazy 22.08.05, 06:14 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=27971583&a=27991092 Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 Manipulacja sondazem !!! 22.08.05, 06:09 Wysłałem do administratora list podobnej treści: Proponuję byście zdjęli te sondaże. Są niewiarygodne. Pomiędzy 4 a 5:30 oddano 9 000 głosów (6000 głosów na godzinę) Z czego pomiędzy 4 a 4:30 oddano 4000 głosów w tym 3000 to przyrost "zaufania" dla Włodzimierza Cimoszewicza. Do godziny 4 nad ranem głosów było 18 tysięcy (czyli około 1300 głosów na godzinę). Nie ulega wątpliwości iż doszło do manipulacji... Z obu stron. Po co uwiarygadniać takie sondaże ? Odpowiedz Link Zgłoś
chamzbmw ura! cimoszenko znow wygral 22.08.05, 10:20 22.08 10:19 SONDAŻ W tej sprawie bardziej ufam 55% Włodzimierzowi Cimoszewiczowi (22336) 45% Romanowi Giertychowi (18196) Liczba oddanych głosów: 40532 Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: ura! cimoszenko znow wygral 22.08.05, 11:40 chamzbmw napisał: > 22.08 10:19 > > SONDAŻ > > > W tej sprawie bardziej ufam > > 55% > Włodzimierzowi Cimoszewiczowi (22336) > > 45% > Romanowi Giertychowi (18196) > > Liczba oddanych głosów: 40532 :))) Ja głosowałem o 9.16 i oczywiście zapisałem aktualny wynik. Giertych miał wtedy 18 112 głosów (61%), a Cimoszewicz 11 536 (39%). Wygląda na to, że przez godzinkę (miedzy 9.16 a 10.19)Giertychowi przybyły 84 głosy, a Cimoszewiczowi - 10 800. Takie same cuda regularnie występowały w poprzednich sondażach dotyczących Cimoszewicza (Cimo vs. komocja, Cimo vs. Jarucka). Wszystko wskazuje na to, że GAZETA zawzięcie rywalizuje z Nałęczem o to, komu uda się stoczyć niżej. Dzisiaj Wyborcza odzyskała koszulkę lidera (t-shirt z napisem "Nie płaczemy po utraconej cnocie, bośmy jej nigdy nie mieli"). Odpowiedz Link Zgłoś
yabool Re: Cimoszewicz wytoczy proces Giertychowi 21.08.05, 16:41 Bardzo ciekawe są na razie wyniki sondy na stronie: 30% ufa Cimoszce! Ciekaw jestem kiedy zaczna kombinowa? - pozdrowienia z bramy yabool ---- Odpowiedz Link Zgłoś
yabool [...] 21.08.05, 16:47 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
yabool Re: A co z R. Giertychem? 21.08.05, 16:52 Do niego jakos mniej much przylata... :) Odpowiedz Link Zgłoś
yabool Kaczynski na prezydenta! 21.08.05, 17:06 Rozmawiamy kulturalnie o gownie pn. Cimoszewicz, nie wtracaj do tego glupot... Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Kaczynski na prezydenta! 21.08.05, 18:07 yabool napisał: > Rozmawiamy kulturalnie o gownie pn. Cimoszewicz, nie wtracaj do tego glupot... Takie rozmowy w bramie ciekawe muszą być wielce... tylko te "bul, bul, bul trochę musi przeszkadzać... n'est pas? Odpowiedz Link Zgłoś
pamin1 Re: Kaczynski na prezydenta! 21.08.05, 18:13 sclavus napisał: > yabool napisał: > > > Rozmawiamy kulturalnie o gownie pn. Cimoszewicz, nie wtracaj do tego glup > ot... > > Takie rozmowy w bramie ciekawe muszą być wielce... tylko te "bul, bul, bul > trochę musi przeszkadzać... n'est pas? Wow....te n'est pas? To kolega wlada obcym jezykiem? Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Kaczynski na prezydenta! 21.08.05, 18:18 Najmniejszej przyjemności w by ciu twoim kolegą - sam sobie szukam kolegów... Co zaś do języków - to i owszem... "Zadowolnionyś"??? Odpowiedz Link Zgłoś
pamin1 Re: Kaczynski na prezydenta! 21.08.05, 18:21 sclavus napisał: > Najmniejszej przyjemności w by ciu twoim kolegą - sam sobie szukam kolegów... > Co zaś do języków - to i owszem... "Zadowolnionyś"??? No to chyba zaczniemy sie TYKAC..Bardzom zadowolniony. Odpowiedz Link Zgłoś
yabool Re: Kaczynski na prezydenta! 21.08.05, 18:17 sclavus napisał: > yabool napisał: > > > Rozmawiamy kulturalnie o gownie pn. Cimoszewicz, nie wtracaj do tego glup > ot... > > Takie rozmowy w bramie ciekawe muszą być wielce... tylko te "bul, bul, bul > trochę musi przeszkadzać... n'est pas? Aluzju ponial... Postaram sie o szklanki Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Kaczynski na prezydenta! 21.08.05, 18:20 Czyli jeszcze nienajgorzej z tobą... choć tak marnie wyglądało... Może nawet masz jeszcze jakieś szanse... Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Nie , do Kaczenki. 21.08.05, 19:05 Masz rację!!! Nawet bez czytania jego "projektui konstytucji dla czwartej" - NIE DLA KACZORÓW, NIE DLA KACZEŃCÓW, NIE DLA PISUARU... Odpowiedz Link Zgłoś
inz.wilga Re: Nie , do Kaczenki. 21.08.05, 19:16 kilka glebokich wdechow, chce byc nadal Twoja "wierna czytelniczka"; ) nie pozwalam (!!!) Ci sie znizac do jego poziomu:D, A.R. Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 Re: Używa dobrych dezodorantów. 21.08.05, 18:11 Cimoszewicz woli naturę i puszczę. Tak przpadkiem kandyduje bo go naród prosi. Coś jak Szyszkowska chyba :D No w ostateczności zawsze może pożyczyć od córki na dobry deo. Może mu nawet pdesłać w paczce chyba... Odpowiedz Link Zgłoś
yabool Re: Używa dobrych dezodorantów. 21.08.05, 18:20 adam_l27 napisał: > Cimoszewicz woli naturę i puszczę. Tak przpadkiem kandyduje bo go naród prosi. > Coś jak Szyszkowska chyba :D > > No w ostateczności zawsze może pożyczyć od córki na dobry deo. Może mu nawet > pdesłać w paczce chyba... No, co ty, jeszcze by moze musiala clo zaplacic. Cimoszkoi tu kupi na bazarze przeklei naklejke na jakas fajna firmę i wmówi w "elektorat" ze córka mu kupila... Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 Re: Miliony much też się nie mylą. 21.08.05, 18:09 Dlatego przez lata wprowadzały Tobie do głowy że najlepszy jest socjalizm. Odpowiedz Link Zgłoś
chris12 Uznać LPR za partię faszystowską, nielegalną... 21.08.05, 16:43 Wszechpolski Giertych ze swoją LPR to ruch podobny do skrajnego islamizmu i dlatego powinien zostać zdelegalizowany! Odpowiedz Link Zgłoś
yabool Re: Uznać LPR za partię faszystowską, nielegalną. 21.08.05, 16:46 chris12 napisał: > Wszechpolski Giertych ze swoją LPR to ruch podobny do skrajnego islamizmu i > dlatego powinien zostać zdelegalizowany! Nie wiem jak to jest w praktyce, ale chyba powinienes to zglosic do jakiejs prokuratury, oni rozpatrza i jezeli to prawda to skieruja wnioski do tych tam sadow od wyrejestrowania partii... Podobno zyjemy w panstwie prawa i tylko taka droga jest mozliwa, gardlowanie na forum nie pomoze na pewno... Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Uznać LPR za partię faszystowską, nielegalną. 21.08.05, 18:12 Wystarczy poprosić spec-komisję... Ona to ma opanowane, no i praktyka niezła - ileż to już zgłoszeń ta trójca przenajświętsza spłodziła?? Ze setkę... dwie setki??? ... Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: Uznać LPR za partię faszystowską, nielegalną. 21.08.05, 16:46 już mnie tak wkurzają te teksty o faszyzmie tych i owych. Ja też ich nie lubie, ale to śmieszność strzelać do nich z takiego kalibru. Czy nie ma innych argumentów tylko ciągłe gadanie o faszyzmie??? Odpowiedz Link Zgłoś
yabool Re: Uznać LPR za partię faszystowską, nielegalną. 21.08.05, 16:50 rnrr napisał: > już mnie tak wkurzają te teksty o faszyzmie tych i owych. Ja też ich nie lubie, > > ale to śmieszność strzelać do nich z takiego kalibru. Czy nie ma innych > argumentów tylko ciągłe gadanie o faszyzmie??? No, jak to, jeszcze mają teksty o wzroscie Giertycha, o niepokalanym poczeciu, moga go zawsze wyslac do ojca dyrektora.... Albo nazwac utajnionym pedałem A czego ty sie spodziewasz od biednych klonów ciezko pracujacych za nasze (jak SLD uzbiera 3%) pieniadze? Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Uznać LPR za partię faszystowską, nielegalną. 21.08.05, 18:28 rnrr napisał: > już mnie tak wkurzają te teksty o faszyzmie tych i owych. Ja też ich nie lubie, > > ale to śmieszność strzelać do nich z takiego kalibru. Czy nie ma innych > argumentów tylko ciągłe gadanie o faszyzmie??? Skądeś spadł czy też urwał się może??? 99,99% tekstów mówi o komuchach i komuniźmie (w tym: socjalizm esbecja, ubecja PZPR, SLD,...) A ty tu z jakimś faszyzmem Giertycha wyjeżdżasz... Boga się nie boisz??? Jeszcze kto niepowołany przeczyta, sprawdzi i okaże się, że to święta prawda... Odpowiedz Link Zgłoś
smok5 Tupet cimorry 21.08.05, 16:43 Towarzysz carex wytacza proces Giertychowi bo ten nazwał go kłamcą. I kto go wygra? Oczywiście włodek.prl. Proces toczył się będzie w trybie wyborczym. Cimorra nie jest skazany za kłamstwo więc jest niewinny w myśl prawa. Giertych będzie musiał go przeprosić! A to,ze JEST KŁAMCĄ to wiedzą wszyscy w tym kraju nawet ci co go bronią. I k.rwa jak to ma się do sprawiedliwosci. Ludzie idźcie do wyborów aby zmienic ten chory kraj. Dajmy kopa tej czerwono rózowej bandzie. Odpowiedz Link Zgłoś
yabool Re: Nie lubisz czerwonego i różowego koloru? 21.08.05, 17:00 Kloniku, zeby bylo szybciej niz juz nie piszesz, same tytuly? Zaczeli placic od odpowiedzi jaka by nie byla? Rany to nam sie teraz fora szykuja... Odpowiedz Link Zgłoś
yabool Re: Świetny jest Twój tekst. Taki bez sensu. 21.08.05, 17:08 Pusta strzecha? Nie zrozumiales czegos? Zapytaj kogos ze sztabku, oni ci powiedza.... Odpowiedz Link Zgłoś
yabool Re: Ze sztabu czy z bramy? 21.08.05, 17:11 A jak z bramy to co, nie wolno mi?? Odpowiedz Link Zgłoś
smok5 Daj sobie człowieku spokój. 21.08.05, 17:14 Na posty takiego uu1 się nie odpowiada. On jest poniżej poziomu nawet takiego przeciętnego miłośnika poskomuchów. Odpowiedz Link Zgłoś
inz.wilga Re: Daj sobie człowieku spokój. 21.08.05, 19:22 a ty milosnikiem czego jestes drogi Smoku; ) w zyciu tak sie nie usmialam jak czytajac twoje bezsensowne i niczegego niedowodzace posty...moze na jakas "randke" bys wyruszyl:D,...bo najwyrazniej ciagle siedzenie przed kompem ci szkodzi a.r. naprawde zatroskana Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Sztab głównie w bramie pije 21.08.05, 17:16 I nie tylko yaball'e. Pewnie chicta z o'goortassem też odchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
yabool Re: Sztab głównie w bramie pije 21.08.05, 17:21 zhk napisał: > I nie tylko yaball'e. Pewnie chicta z o'goortassem też odchodzi. Wlasnie. pomijam to ze cholera nie wiem co piszesz... Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Re: Sztab głównie w bramie pije 21.08.05, 19:28 Bo pewnie i nie wiesz co pijesz. Od teg się debilnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Sztab głównie w bramie pije 21.08.05, 19:33 zhk napisał: > Bo pewnie i nie wiesz co pijesz. Od teg się debilnieje. Jak ty możesz tak się odnosić do yaboola??? Przecież on dla ciebie jak Kaczor dla Kaczora, albo jeszcze lepiej: jak Giertych dla Macierewicza.... Odpowiedz Link Zgłoś
zhk EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE 21.08.05, 19:37 Co Ty pitolisz? Czyżbyś miał zespół Korsakowa? (sprawdź w encyklopedii co to za choroba) Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE 21.08.05, 19:42 zhk napisał: > Co Ty pitolisz? Czyżbyś miał zespół Korsakowa? (sprawdź w encyklopedii co to za > > choroba) Dawno już takiego "komuchożercy" jak ty nie spotkałem... No więc chyba pijany jesteś, albo po prochach... skoro chcesz, żebym pitolił... Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Re: EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE 21.08.05, 19:48 Nie jestem komuchożercą, bo bym się zatruł. Nie cierpię tylko tej amnezji. Poza tym, jak już gdzieś wspomniałem, nie mam do nich nic, niech zdychają sobie w spokoju w lesie, ciszy, ze starości. Tylko niech sięna oczu nigdzie nie pokazują, zwłaszcza publicznie. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus [...] 21.08.05, 19:56 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE 21.08.05, 20:19 zhk napisał: > Nie jestem komuchożercą, bo bym się zatruł. Nie cierpię tylko tej amnezji. > Poza tym, jak już gdzieś wspomniałem, nie mam do nich nic, niech zdychają sobie > > w spokoju w lesie, ciszy, ze starości. Tylko niech sięna oczu nigdzie nie > pokazują, zwłaszcza publicznie. I tyle. Bezsilna wściekłość??? Pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus [...] 21.08.05, 17:47 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
pamin1 [...] 21.08.05, 18:01 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Ze sztabu czy z bramy? 21.08.05, 18:09 Jedyne co jest pewne to, że nie po tym samym co ty!!! O resztę nie pytam, żebyś nie musiał się czerwienić.... Odpowiedz Link Zgłoś
pamin1 Re: Ze sztabu czy z bramy? 21.08.05, 18:11 sclavus napisał: > Jedyne co jest pewne to, że nie po tym samym co ty!!! > O resztę nie pytam, żebyś nie musiał się czerwienić.... Kolega juz nawet nie niedyplomatyczny!!! Kolega chamski!!! Co do tykania...Czy mialem przyjemnosc pic z kolega jabola? Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Ze sztabu czy z bramy? 21.08.05, 18:16 pamin1 napisał: > sclavus napisał: > > > Jedyne co jest pewne to, że nie po tym samym co ty!!! > > O resztę nie pytam, żebyś nie musiał się czerwienić.... > > Kolega juz nawet nie niedyplomatyczny!!! Kolega chamski!!! Co do tykania...Czy > mialem przyjemnosc pic z kolega jabola? Pewnych rzeczy nie pijam... Co zaś tykania się tyczy... Nie wiem z kim mam przyjemnośc - nick niewiele mówi... Skoro jednak tak cię to razi, mogę (w stosunku do ciebie) używać formy PT... Co by dawało: PT ty... albo i PT paminie... Jak wolisz? Odpowiedz Link Zgłoś
fromwindsor u2 nie wyrabia na zakretach za Cimo 21.08.05, 17:11 yabool napisał: > Kloniku, zeby bylo szybciej niz juz nie piszesz, same tytuly? Zaczeli placic od > > odpowiedzi jaka by nie byla? > Rany to nam sie teraz fora szykuja... Nie zauwazyles yabool, ze nikt wiecej im nie przyszedl na dyzur? Olali Cimoszewicza, czy co? To pewnie bunt za Nalecza. Okazalo sie, ze o jedna k w komitecie to za wiele, by mogli zniesc. Brawo chlopaki. u2- ucz sie. Odpowiedz Link Zgłoś
fromwindsor [...] 21.08.05, 18:17 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
fromwindsor Nowa skladnia, skoro wykasowali czesc mego zyciory 21.08.05, 19:24 No wiec, jezdzilem do szkoly ale "miales w tym czasie 6 lat" sclavus i chodziles do przedszkola z ...Olejniczakiem i Napieralskim". Kasujecie, czy zostaje? Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Nowa skladnia, skoro wykasowali czesc mego zy 21.08.05, 19:27 fromwindsor napisał: > No wiec, jezdzilem do szkoly ale "miales w tym czasie 6 lat" sclavus i > chodziles do przedszkola z ...Olejniczakiem i Napieralskim". > > Kasujecie, czy zostaje? Czyżbyś się czepił jak rzep???? Skoro myślisz, a tak to wygląda, że to cię skasowałem...Pomyłka! Ja takich rzeczy nie robię... A może to ty mnie wyrzuciłeś ciutę wyżej??? Odpowiedz Link Zgłoś
fromwindsor Re: Nowa skladnia, skoro wykasowali czesc mego zy 21.08.05, 19:41 sclavus napisał: > fromwindsor napisał: > > > No wiec, jezdzilem do szkoly ale "miales w tym czasie 6 lat" sclavus i > > chodziles do przedszkola z ...Olejniczakiem i Napieralskim". > > > > Kasujecie, czy zostaje? > > Czyżbyś się czepił jak rzep???? > Skoro myślisz, a tak to wygląda, że to cię skasowałem...Pomyłka! > Ja takich rzeczy nie robię... A może to ty mnie wyrzuciłeś ciutę wyżej??? sclavus, nie czepiam sie, tylko probuje ciagnac watek myslowy. Nie napisalem tez, ze to ciebie o to podejrzewam, przeczytaj jeszcze raz. Twoje slowo "domyslam sie" a nie "jestem pewien", biore za przeblysk fair play. Jednak jest nadzieja :) Kopiemy sie co prawda... ale nie pod stolem. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Nowa skladnia, skoro wykasowali czesc mego zy 21.08.05, 19:46 W takim bądź razie, tak czy owak muszę powtórzyć się: czyżbyś się czepiał jak rzep.... Nie będę się chwalił moim wiekiem, bo mi wstyd ale przysięgam, że nie wyglądam... Twierdzenie (podejrzenie), że chodziłem z Napieralskim do szkoły, nie wytrzymuje naporu faktów... Odpowiedz Link Zgłoś
fromwindsor Re: Nowa skladnia, skoro wykasowali czesc mego zy 21.08.05, 21:51 sclavus napisał: > W takim bądź razie, tak czy owak muszę powtórzyć się: czyżbyś się czepiał jak > rzep.... Czasami lubie rozwijac jakis watek, zwlaszcza jesli jest interesujacy ;) > Nie będę się chwalił moim wiekiem, bo mi wstyd ale przysięgam, że nie > wyglądam... Wazne dobre samopoczucie :) > Twierdzenie (podejrzenie), że chodziłem z Napieralskim do szkoły, nie > wytrzymuje naporu faktów... lecz you sound like one Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Re: Cimoszewicz wytoczy proces Giertychowi 21.08.05, 17:03 Jeszcze nie zostały ujawnione trzy już oświadczenia majątkowe Pana Cimoszewicza, jeszcze nie została przesłuchana Pani Jarucka a Pan Cimoszewicz już wie, że: ''nie ma i nie będzie wobec niego zarzutów prokuratorskich''. Pan Marszałek Cimoszewicz jest zaiste człowiekiem niezwykłej miary, i godności własnej, którą, jak już podkereślałem wcześniej, rozumie w sposób osobiście szczególny. A może te cechy osobowości Pana Marszałka są generalnie dobrym przykładem na to jacy ludzie najlepiej pasowali do dawnych układów jednopartyjnych. Czy Pan Marszałek jest ponad prawem, i może podyktować prokuraturze to co sobie zechce? Osoby z mojego pokolenia pamiętają dokładnie, że wierchuszka partyjna miała takie możliwości za czasów PRL-u. A może Pan Cimoszewicz nie uważa siebie ponad prawem, bo nie bardzo rozumie co to znaczy? A może jest on nieomylny? Pytanie o to, czy jest on winien czy nie, stawianych mu zarzutów w tej konkretnej sprawie, schodzi, jak sądzę, na plan dalszy. Nawet jeżeli się okaże ponad wszelką wątpliwość - mimo to, że Pan Marszałek już robi wrażenie, że prokuratura jest narzędziem w jego partyjnych rękach, mocno tym osłabiając jej wiarogodność - że Pan Cimoszewicz jest bez winy, to i tak przecież dla tej części elektoratu, która dąży do dalszej demokratyzacji kraju nie będzie to równoznaczne z pełnym odzyskaniem zaufania przez Pana Cimoszewicza. Ja nie uważam, że Komisja Śledcza jest również godna pełnego zaufania. Wprost przeciwnie, rola niektórych jej członków, którzy czują się i oskarżycielami, i obrońcami, i sędziami - jak w jakimś ponurym tańcu uniesionych gniewem ponurych szamanów - mocno obniża rangę Komisji, przybliżając ją do niskiego jednopartyjnego etosu reprezentowanego przez Pana Marszałka Cimoszewicza. No coż, ponad 40 lat rządów Partii Pana Cimoszewicza, gwaranta autorytarnej "sprawiedliwości" zrobiło swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Czytajcie ludzie 21.08.05, 17:11 Cytuję posta o co prisł jeden z forowiczów. Macie swojego WC (Ci co to zgłupieli na jego punkcie. Panie Kutz! Czyżby Pan demencji dostał na starość?) Takie poglądy miał Cimocotoszcze i taki był. (już się nawrócił?..wątpię.) " Przemówienie na zakończenie obrad XIII Plenum KC PZPR wygłoszone 15 października 1983 r.,przez Cimoszewicza Z XIII Plenum wychodzimy bogatsi o wiele cennych opinii i wniosków. Dyskusja była żywa. niezwykle aktywna. Zgłosiło się do niej 77 towarzyszy. Wystąpiło 44 mówców. Pozostali przekazali swe wystąpienia do protokołu. Referat Biura Politycznego ujął kluczowe problemy ideologiczne w sposób analityczny i szczegółowy. Został on przyjęty przez Komitet Centralny. Dlatego też odniosę się do niektórych tylko spraw. Jak można by scharakteryzować główną przewodnią linię naszego plenum? Chyba tak: Po pierwsze naszej partii potrzeba więcej klasowej, ideowo-teoretycznej świadomości. W tym, powtarzając za Leninem, powinniśmy upatrywać główne źródło zwiększania sił partii. Po drugie naszej partii potrzeba więcej codziennej aktywności, przetwarzającej ideologię w fakty, w rzeczywistość społeczną. I po trzecie naszej partii potrzeba więcej czynów potwierdzających stabilność i nieodwracalność linii IX Zjazdu, przysparzającej nam robotniczego, społecznego zaufania. Tematykę XIII Plenum podyktowało życie. Za nami wielki odcinek drogi. Już prawie cztery dziesięciolecia Polski Ludowej. Już przeszło trzy lata szczególnie ostrego starcia z siłami reakcji, z wewnętrznymi i zewnętrznymi zagrożeniami socjalizmu. Już przeszło dwa lata realizacji linii IX Zjazdu. Nadzwyczajne środki stanu wojennego, nieustępliwa walka z przeciwnikiem, jak i cierpliwe dążenie do porozumienia, a przede wszystkim konsekwencja w urzeczywistnianiu socjalistycznej odnowy zaowocowały widocznymi powszechnie postępami normalizacji. Osiągnięć nie powinniśmy jednak przypisywać wyłącznie sobie. Obok tych, którzy od początku byli na pierwszej linii, przyczynili się do postępu również ci, którzy dokonywali wyboru stopniowo. W ocaleniu narodowym mają niemały udział również i ci obywatele, którzy mimo urazów i wątpliwości opowiadali się w krytycznych momentach i dziś opowiadają się nadal za ładem, spokojem społecznym i pracą. Normalizacja nie jest celem samym w sobie. Jest dopiero wstępnym warunkiem powodzenia, dalszego postępu. Przyszłość zależeć będzie od tego, jak normalizację wykorzystamy. W swej książce o roku 1944 Zbigniew Załuski sugestywnie ukazał ogromny wpływ, jaki na zwycięstwo Polski Ludowej miały pozornie szare, nieefektowne dni lubelskich początków. To przecież wtedy utrwalały się fakty rozstrzygające o zwycięstwie lewicy polskiej, o umocnieniu władzy ludowej. Tak jak Manifest Polskiego Komitetu Wyzwolenia Narodowego był zapowiedzią nowej historycznej drogi narodu, tak IX Zjazd był tej drogi uwierzytelnieniem, proklamacją naszego powrotu do źródeł. Wielu towarzyszy pamięta, jaką wagę przywiązywała partia w pierwszych powojennych latach do tego, aby tworzyć codziennie jakiś konkretny fakt utwierdzający ludzi pracy w przeświadczeniu, że to jest ich władza, ich ustrój. To samo odnieść można do obecnego okresu. Stworzyliśmy już konieczne przesłanki, niezbędną konstrukcję tego, co potocznie nazwano socjalistyczną odnową. Teraz, w powszedniej pracy, w codziennej rozmowie z klasą robotniczą, ze społeczeństwem rozstrzygają się losy programu IX Zjazdu. Przyjęte przez XII Plenum Komitetu Centralnego Sprawozdanie z prac komisji KC PZPR powołanej dla wyjaśnienia przyczyn i przebiegu konfliktów społecznych w dziejach Polski Ludowej, wskazuje wyraźnie, że wszystkie dotychczasowe konflikty społeczno-ekonomiczne w Polsce miały jeden wspólny mianownik osłabienie politycznej i moralno-psychologicznej więzi partii z klasą robotniczą. Więzi, która rozstrzyga o sile naszej partii, o jej miejscu w życiu społeczeństwa. Im więcej będzie konkretnych, namacalnych potwierdzeń, że nie ustajemy w naprawianiu błędów, że rzeczywiście wprowadzamy reformy, że potrafimy je wprowadzić, tym bardziej skurczy się pole oddziaływania przeciwnika, przybywać będzie społecznego zaufania do naszej ideologii, do naszej polityki. Nasza linia jest i musi być jasna, prosta. Na obecnym etapie nie wystarcza już zapowiedź, że nie ma powrotu do anarchii sprzed 13 grudnia 1981 roku, że nie ma powrotu do deformacji występujących przed sierpniem 1980 roku. Te słowa powinny być, jeśli można użyć takiej przenośni, wypisane w każdej partyjnej legitymacji. Jesteśmy bowiem nadal w ostrej walce. Nie toczy się już ona na ulicach, na ogół nie na powierzchni życia, lecz przede wszystkim w jego głębi, w warstwie społecznej świadomości. Podjęcie przez Komitet Centralny problematyki ideologicznej jest odpowiedzią partii na tę właśnie sytuację. Stan wojenny został zniesiony, lecz nie słabnie ani na chwilę agresja propagandowa, wielopłaszczyznowe działanie wroga. Nie zrezygnował on z zamiarów, jakie pokrzyżowaliśmy 13 grudnia. Udało się nam w sposób zasadniczy osłabić przeciwnika, zepchnąć go do defensywy, ale konieczna jest nadal stanowczość i konsekwencja. Pojawiają się bowiem różne metody pośrednie, próby osiągnięcia tych samych celów, ale trochę inaczej, w innym tempie, innymi środkami. Utrzymywanie stanu niepewności, bojkoty i `szeptanki", rocznicowe awantury i demagogia socjalna oto niektóre formy walki przeciwnika rodem z okresu przedgrudniowego. Z tego też wynikają i nadzieje na swego rodzaju `drugi etap", na to, że władza nie wytrzyma nacisku Zachodu, że się zmęczy, zagapi, da się zaczarować różnymi księżycowymi ofertami. Służą temu celowi także nikczemne nawoływania do utrzymania imperialistycznych restrykcji. Ich popis dał ostatnio w amerykańskiej prasie przebywający na Zachodzie jeden z byłych liderów byłego stowarzyszenia dziennikarzy. Rachuby przeciwnika na nasze cofanie się są nierealistyczne. Z obranej drogi nic nas zepchnąć nie zdoła. Jednoznaczna, bojowa atmosfera naszego plenum potwierdziła to raz jeszcze. Dziś jest to już droga wypróbowana, potwierdzona. Stanowi ona pryncypialną, a jednocześnie twórczą kontynuację tego. co było najlepsze, najpłodniejsze w całym czterdziestoleciu Polski Ludowej. Ideologiczne, polityczne, wychowawcze zadanie polega dziś na tym, aby klasa robotnicza, jak najwięcej obywateli, praktycznie cały naród rozumiał zarówno istotę, sens, jak i uwarunkowania obecnej sytuacji. Mamy do czynienia z obolałością tkanki społecznej. W sensie politycznym nadal więc jesteśmy w swoistym stanie wyjątkowym. Teraz za każdy błąd płaci się podwójnie, a każdy krok prawidłowy jest o połowę mniej dostrzegalny. XIII Plenum dokonało oceny stanu naszej partii, jej ideowego wnętrza. Uznaliśmy, iż nie przestała ona ani na chwilę być kierowniczą siłą w państwie. Ale po wstrząsach, które przeżyła, odzyskuje dopiero swą przewodnią rolę w społeczeństwie. Dlatego krytycyzm i samokrytycyzm w toku naszych obrad jest szczególnie uzasadniony, szczególnie ważny i potrzebny. Odbudowa więzi partii z jej klasą, z ludźmi pracy, odzyskanie zaufania to zadanie dla nas najważniejsze. Dzień po dniu, krok po kroku musimy likwidować dystans, jaki powstał między partią i częścią świata pracy. Można to osiągnąć tylko w jeden, jedyny sposób: ludzie powinni czuć, że partia jest im życiowo potrzebna, że jest blisko nich, że stanowi najpewniejszą oporę w walce z trudnościami i bolączkami, z marazmem i zastojem, z wszelkimi rodzajami zła, że program, który posiada, że zadania, które wytycza, mają na celu jedynie dobro narodu. Nasza działalność po IX Zjeździe, po 13 grudnia nie może być zwolniona od wnikliwej oceny. Musimy codziennie rozliczać się z tego jak przezwyciężamy kryzys, jak uzdrawiamy, reformujemy poszczególne dziedziny życia. Wiemy, że zrobiliśmy wiele, ale przecież nie zrobiliśmy wszystkiego" Podajcie Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden PAN CIMOSZEWICZ DEMOKRACJA I PRAWO OBIEKTYWNE 21.08.05, 17:58 Bardzo przyzwoity cytat, bo ukazujący odrealnienie bardzo elokwentnego wysokiego aparatczyka - odrealnionego, na przykład w tym, że nie widział marazmu gospodarczego jako wyniku sowietyzacji kraju, o której wspomniał tak: "W swej książce o roku 1944 Zbigniew Załuski sugestywnie ukazał ogromny wpływ, jaki na zwycięstwo Polski Ludowej miały pozornie szare, nieefektowne dni lubelskich początków. To przecież wtedy utrwalały się fakty rozstrzygające o zwycięstwie lewicy polskiej, o umocnieniu władzy ludowej. Tak jak Manifest Polskiego Komitetu Wyzwolenia Narodowego był zapowiedzią nowej historycznej drogi narodu, tak IX Zjazd był tej drogi uwierzytelnieniem, proklamacją naszego powrotu do źródeł." O powrót do jakich źródeł chodziło Panu Marszałkowi Cimoszewiczowi? O mordowanie AK-owców, zsyłkę na Sybir polskich patriotów, katowanie ludzi przez UB? O co, pytam się jeszcze, chodzi Panu Cimoszewiczowi i ludziom jemu podobnym? Dzisiaj Pan Cimoszewicz podaje Pana Giertycha (trafiła kosa a kamień z wynikem w ankiecie 26 do 74) w jakims trybie przyśpieszonym. Tryb przyśpieszony? Przecież to metody stalinowskie. Pan Cimoszewicz dobrze wie, że jeżeli sprawa miałaby się odbyć w trybie cywilizowanym - tak za półtora roku, czyli po powrocie Pani jaruckiej z urlopu macierzyńskiego - to demokratyzacja w Polsce może w tym czasie zajść za daleko dla jego rozumowania o obiektywnym procesie prawnym. Odpowiedz Link Zgłoś
zhk TAK TAK 21.08.05, 18:55 Ja bym ten przykład jego aktywności pzprowskiej pokazywał na każdym kroku. By Polacy na takiego faceta nie głosowali. Z tymi paryjmymi, co siedzieli wtedy cicho, bo im wstyd było, że dla chleba z masłem się zapisali dałbym jużsobie spokój, pies ich trącał. Ale dla działaczy, co szkodzili ojczyźnie, opóźniali odzyskanie wolności, szlaban na wszystkie funkcje państwowe dożywotnio. I niech sięcieszą, że nawet po mordzie porządnie nie dostali. Bo to chrześcijański klraj. W Islamie by ich wychłostali i łeb ucieli. W Izraelu by ich z kraju wyrzucili. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: TAK TAK 21.08.05, 19:09 zhk napisał: > Ja bym ten przykład jego aktywności pzprowskiej pokazywał na każdym kroku. By > Polacy na takiego faceta nie głosowali. Z tymi paryjmymi, co siedzieli wtedy > cicho, bo im wstyd było, że dla chleba z masłem się zapisali dałbym jużsobie > spokój, pies ich trącał. Ale dla działaczy, co szkodzili ojczyźnie, opóźniali > odzyskanie wolności, szlaban na wszystkie funkcje państwowe dożywotnio. I niech > > sięcieszą, że nawet po mordzie porządnie nie dostali. Bo to chrześcijański > klraj. W Islamie by ich wychłostali i łeb ucieli. W Izraelu by ich z kraju > wyrzucili. Katolicy zaś, tylko kołem będą łamać, na stosie palić a w przypadkach szczególnych na pal wbijać... Dobre, nie powiem... Odpowiedz Link Zgłoś
zhk EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE 21.08.05, 19:15 Nic nie zrozumiałeś. Poza tym nic nie wspominałem o Katolikach tylko o tolerancujnym kraju. A pzpeerowskie france poinny ponieść karę za przestępstwo wobec narodu, Czy Ty tego nie kapujesz? Nie chcęCię obrażać bo jeśli wiesz dobrze o co chodzi to bym Ci wygarnąłod najgorszych. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE 21.08.05, 19:22 zhk napisał: > Nic nie zrozumiałeś. Poza tym nic nie wspominałem o Katolikach tylko o > tolerancujnym kraju. A pzpeerowskie france poinny ponieść karę za przestępstwo > wobec narodu, Czy Ty tego nie kapujesz? Nie chcęCię obrażać bo jeśli wiesz > dobrze o co chodzi to bym Ci wygarnąłod najgorszych. Ależ wygarnij, nie krępuj się... Jak to mówią, ja też język w gębie mam.... Mam tylko jedną nadzieję, że masz trochę więcej niż 16 lat - te twoje argumenty są bardzo infantylne... Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Re: EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE 21.08.05, 19:26 Infantylne? Skąd Tyś się wziął? Studiowałeś w Mińsku? Znałem paru takich co im łby tak przflancowali, że nic nie docierało. Tak mi tym od Ciebie zalatuje... Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE 21.08.05, 19:29 zhk napisał: > Infantylne? Skąd Tyś się wziął? Studiowałeś w Mińsku? Znałem paru takich co im > łby tak przflancowali, że nic nie docierało. Tak mi tym od Ciebie zalatuje... Slepota jest kalectwem do przezwyciężenia... tylko trochę silnej woli i już... Można byż się po tobie spodziewać jakiejkolwiek woli???... Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Re: EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE 21.08.05, 19:34 Co Ty bredzisz? A co do rzeczy to przeczytaj te expose członka kc pzpr- WC i lepiej nic nie komentuj, bo żal d. ściska. "Przemówienie na zakończenie obrad XIII Plenum KC PZPR wygłoszone 15 października 1983 r.,przez W. Cimoszewicza Z XIII Plenum wychodzimy bogatsi o wiele cennych opinii i wniosków. Dyskusja była żywa. niezwykle aktywna. Zgłosiło się do niej 77 towarzyszy. Wystąpiło 44 mówców. Pozostali przekazali swe wystąpienia do protokołu. Referat Biura Politycznego ujął kluczowe problemy ideologiczne w sposób analityczny i szczegółowy. Został on przyjęty przez Komitet Centralny. Dlatego też odniosę się do niektórych tylko spraw. Jak można by scharakteryzować główną przewodnią linię naszego plenum? Chyba tak: Po pierwsze naszej partii potrzeba więcej klasowej, ideowo-teoretycznej świadomości. W tym, powtarzając za Leninem, powinniśmy upatrywać główne źródło zwiększania sił partii. Po drugie naszej partii potrzeba więcej codziennej aktywności, przetwarzającej ideologię w fakty, w rzeczywistość społeczną. I po trzecie naszej partii potrzeba więcej czynów potwierdzających stabilność i nieodwracalność linii IX Zjazdu, przysparzającej nam robotniczego, społecznego zaufania. Tematykę XIII Plenum podyktowało życie. Za nami wielki odcinek drogi. Już prawie cztery dziesięciolecia Polski Ludowej. Już przeszło trzy lata szczególnie ostrego starcia z siłami reakcji, z wewnętrznymi i zewnętrznymi zagrożeniami socjalizmu. Już przeszło dwa lata realizacji linii IX Zjazdu. Nadzwyczajne środki stanu wojennego, nieustępliwa walka z przeciwnikiem, jak i cierpliwe dążenie do porozumienia, a przede wszystkim konsekwencja w urzeczywistnianiu socjalistycznej odnowy zaowocowały widocznymi powszechnie postępami normalizacji. Osiągnięć nie powinniśmy jednak przypisywać wyłącznie sobie. Obok tych, którzy od początku byli na pierwszej linii, przyczynili się do postępu również ci, którzy dokonywali wyboru stopniowo. W ocaleniu narodowym mają niemały udział również i ci obywatele, którzy mimo urazów i wątpliwości opowiadali się w krytycznych momentach i dziś opowiadają się nadal za ładem, spokojem społecznym i pracą. Normalizacja nie jest celem samym w sobie. Jest dopiero wstępnym warunkiem powodzenia, dalszego postępu. Przyszłość zależeć będzie od tego, jak normalizację wykorzystamy. W swej książce o roku 1944 Zbigniew Załuski sugestywnie ukazał ogromny wpływ, jaki na zwycięstwo Polski Ludowej miały pozornie szare, nieefektowne dni lubelskich początków. To przecież wtedy utrwalały się fakty rozstrzygające o zwycięstwie lewicy polskiej, o umocnieniu władzy ludowej. Tak jak Manifest Polskiego Komitetu Wyzwolenia Narodowego był zapowiedzią nowej historycznej drogi narodu, tak IX Zjazd był tej drogi uwierzytelnieniem, proklamacją naszego powrotu do źródeł. Wielu towarzyszy pamięta, jaką wagę przywiązywała partia w pierwszych powojennych latach do tego, aby tworzyć codziennie jakiś konkretny fakt utwierdzający ludzi pracy w przeświadczeniu, że to jest ich władza, ich ustrój. To samo odnieść można do obecnego okresu. Stworzyliśmy już konieczne przesłanki, niezbędną konstrukcję tego, co potocznie nazwano socjalistyczną odnową. Teraz, w powszedniej pracy, w codziennej rozmowie z klasą robotniczą, ze społeczeństwem rozstrzygają się losy programu IX Zjazdu. Przyjęte przez XII Plenum Komitetu Centralnego Sprawozdanie z prac komisji KC PZPR powołanej dla wyjaśnienia przyczyn i przebiegu konfliktów społecznych w dziejach Polski Ludowej, wskazuje wyraźnie, że wszystkie dotychczasowe konflikty społeczno-ekonomiczne w Polsce miały jeden wspólny mianownik osłabienie politycznej i moralno-psychologicznej więzi partii z klasą robotniczą. Więzi, która rozstrzyga o sile naszej partii, o jej miejscu w życiu społeczeństwa. Im więcej będzie konkretnych, namacalnych potwierdzeń, że nie ustajemy w naprawianiu błędów, że rzeczywiście wprowadzamy reformy, że potrafimy je wprowadzić, tym bardziej skurczy się pole oddziaływania przeciwnika, przybywać będzie społecznego zaufania do naszej ideologii, do naszej polityki. Nasza linia jest i musi być jasna, prosta. Na obecnym etapie nie wystarcza już zapowiedź, że nie ma powrotu do anarchii sprzed 13 grudnia 1981 roku, że nie ma powrotu do deformacji występujących przed sierpniem 1980 roku. Te słowa powinny być, jeśli można użyć takiej przenośni, wypisane w każdej partyjnej legitymacji. Jesteśmy bowiem nadal w ostrej walce. Nie toczy się już ona na ulicach, na ogół nie na powierzchni życia, lecz przede wszystkim w jego głębi, w warstwie społecznej świadomości. Podjęcie przez Komitet Centralny problematyki ideologicznej jest odpowiedzią partii na tę właśnie sytuację. Stan wojenny został zniesiony, lecz nie słabnie ani na chwilę agresja propagandowa, wielopłaszczyznowe działanie wroga. Nie zrezygnował on z zamiarów, jakie pokrzyżowaliśmy 13 grudnia. Udało się nam w sposób zasadniczy osłabić przeciwnika, zepchnąć go do defensywy, ale konieczna jest nadal stanowczość i konsekwencja. Pojawiają się bowiem różne metody pośrednie, próby osiągnięcia tych samych celów, ale trochę inaczej, w innym tempie, innymi środkami. Utrzymywanie stanu niepewności, bojkoty i `szeptanki", rocznicowe awantury i demagogia socjalna oto niektóre formy walki przeciwnika rodem z okresu przedgrudniowego. Z tego też wynikają i nadzieje na swego rodzaju `drugi etap", na to, że władza nie wytrzyma nacisku Zachodu, że się zmęczy, zagapi, da się zaczarować różnymi księżycowymi ofertami. Służą temu celowi także nikczemne nawoływania do utrzymania imperialistycznych restrykcji. Ich popis dał ostatnio w amerykańskiej prasie przebywający na Zachodzie jeden z byłych liderów byłego stowarzyszenia dziennikarzy. Rachuby przeciwnika na nasze cofanie się są nierealistyczne. Z obranej drogi nic nas zepchnąć nie zdoła. Jednoznaczna, bojowa atmosfera naszego plenum potwierdziła to raz jeszcze. Dziś jest to już droga wypróbowana, potwierdzona. Stanowi ona pryncypialną, a jednocześnie twórczą kontynuację tego. co było najlepsze, najpłodniejsze w całym czterdziestoleciu Polski Ludowej. Ideologiczne, polityczne, wychowawcze zadanie polega dziś na tym, aby klasa robotnicza, jak najwięcej obywateli, praktycznie cały naród rozumiał zarówno istotę, sens, jak i uwarunkowania obecnej sytuacji. Mamy do czynienia z obolałością tkanki społecznej. W sensie politycznym nadal więc jesteśmy w swoistym stanie wyjątkowym. Teraz za każdy błąd płaci się podwójnie, a każdy krok prawidłowy jest o połowę mniej dostrzegalny. XIII Plenum dokonało oceny stanu naszej partii, jej ideowego wnętrza. Uznaliśmy, iż nie przestała ona ani na chwilę być kierowniczą siłą w państwie. Ale po wstrząsach, które przeżyła, odzyskuje dopiero swą przewodnią rolę w społeczeństwie. Dlatego krytycyzm i samokrytycyzm w toku naszych obrad jest szczególnie uzasadniony, szczególnie ważny i potrzebny. Odbudowa więzi partii z jej klasą, z ludźmi pracy, odzyskanie zaufania to zadanie dla nas najważniejsze. Dzień po dniu, krok po kroku musimy likwidować dystans, jaki powstał między partią i częścią świata pracy. Można to osiągnąć tylko w jeden, jedyny sposób: ludzie powinni czuć, że partia jest im życiowo potrzebna, że jest blisko nich, że stanowi najpewniejszą oporę w walce z trudnościami i bolączkami, z marazmem i zastojem, z wszelkimi rodzajami zła, że program, który posiada, że zadania, które wytycza, mają na celu jedynie dobro narodu. Nasza działalność po IX Zjeździe, po 13 grudnia nie może być zwolniona od wnikliwej oceny. Musimy codziennie rozliczać się z tego jak przezwyciężamy kryzys, jak uzdrawiamy, reformujemy poszczególne dziedziny życia. Wiemy, że zrobiliśmy wiele, ale przecież nie zrobiliśmy wszystkiego" Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE 21.08.05, 19:36 No to będziesz miał ściśniętą na amen... Z tego tylko obstrukcja no i w końcu cię rozerwie... co daj boże.... Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Re: EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE 21.08.05, 19:40 Tylko potrafisz tak odpowiadać bo zero h argumentów. I jak widzę uż Cię cenzurują, cha cha. Tylko pluj z wiatrem bo Ci w opko wpadnie.. Odpowiedz Link Zgłoś
t324911 Re: EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE 21.08.05, 19:37 Dobre . Od 22 lat tak sie nie usmialem . :))) Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Re: EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE 21.08.05, 19:45 Wiesz, gdyby to było w innym jraju niż mój też bym się uśmiał. Ale to raczej żałosne jest, że w wolnej Polsce takie typy (a jeszcze paru lepszych jest) są na świecznikach. Cholera, ten nasz kraj od wieków był i piękny i śmieszny i straszny zarazem. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE 21.08.05, 19:54 zhk napisał: > Wiesz, gdyby to było w innym jraju niż mój też bym się uśmiał. Ale to raczej > żałosne jest, że w wolnej Polsce takie typy (a jeszcze paru lepszych jest) są > na świecznikach. Cholera, ten nasz kraj od wieków był i piękny i śmieszny i > straszny zarazem. Zasmuciłeś mnie, poważnie... Twierdząc, że jest paru lepszych... Doprawdy... Smutek mi ogarnął twarz... Odpowiedz Link Zgłoś
holyboy_666 Re: zanim zrobisz jeszcze raz ctr-c ctr-v... 22.08.05, 09:56 moze bys sprawdzil, ze to slowa jaruzelskiego, nie wc Odpowiedz Link Zgłoś
korado9 Re: TAK TAK 21.08.05, 21:25 Wymienione przez Ciebie sposoby, w mniej odległych czasach zdaje się, że stosowali i stosują grupy bliższe ci ideowo Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Re: TAK TAK 22.08.05, 12:38 korado9 napisał: > Wymienione przez Ciebie sposoby, w mniej odległych czasach zdaje się, że > stosowali i stosują grupy bliższe ci ideowo xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Nie rozumiem. Czy obecnie Polacy są mordoani przez bezpiekę, zsyłani na Syberię, czy panuje cenzura, i zamykane są humanistyczne wydziały uniwersyteckie, obowiązuje ostry reżym paszportowy, itd. itd? O czym Ty mówisz? Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Re: TAK TAK 21.08.05, 19:56 zhk napisał: > Ja bym ten przykład jego aktywności pzprowskiej pokazywał na każdym kroku. By > Polacy na takiego faceta nie głosowali. Z tymi paryjmymi, co siedzieli wtedy > cicho, bo im wstyd było, że dla chleba z masłem się zapisali dałbym jużsobie > spokój, pies ich trącał. Ale dla działaczy, co szkodzili ojczyźnie, opóźniali > odzyskanie wolności, szlaban na wszystkie funkcje państwowe dożywotnio. I niech > > sięcieszą, że nawet po mordzie porządnie nie dostali. Bo to chrześcijański > klraj. W Islamie by ich wychłostali i łeb ucieli. W Izraelu by ich z kraju > wyrzucili. xxxxxxxxxxxxxxxxxxx Poruszyłeś, choć bardzo skrótowo, kryteria dla dekomunizacji. Przez wiele lat sądziłem, że dekomunizacja jest pomysłem złym, bo nie ma w Polsce odpowiednich instytucji i tradycji prawnych, które taki proces mogłyby przeprowadzić w sposób rzetelny pozbawiony całkowicie znamion działania bezrefleksyjnego, zemsty czy prywaty nowych elit politycznych, to znaczy na dezabrobatę publiczną narażeni byliby również i ci uczciwi członkowie PZPR-u, niezbyt mądrzy, naiwni, ufający manipulatorom z góry tej partii. Nie ma świata idealnego, i tam gdzie prawo to dopuszcza tam znajdą się u władzy ludzie, którzy wedle myślenia bardziej idealistycznego u władzy być nie powinni. Trudno się dziwić takim ludziom jak Pan Cimoszewicz, że będą do końca opierać się na literze prawa, mimo powolnej, ale postępującej demokratyzacji życia w Polsce. Trudno też się dziwić Panu Cimoszewiczowi, że tak ostro najechał dzisiaj na Pana Giertycha. Elektorat lubi kandydatów mocnych i działających w sposób zdecydowany. Problem w tym, że to zdecydowanie Pana Cimoszewicza dotyczy również procesu prawnego, a nie tylko politycznego. Wedle "GW" stwierdził on dzisiaj, że "prokuratura nie postawi mu żadnych zarzutów". A tego rodzaju mentalność u polityka prosi się o "dekomunizację". Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: TAK TAK 21.08.05, 20:00 tomekjeden napisał: > zhk napisał: > > > Ja bym ten przykład jego aktywności pzprowskiej pokazywał na każdym kroku > . By > > Polacy na takiego faceta nie głosowali. Z tymi paryjmymi, co siedzieli wt > edy > > cicho, bo im wstyd było, że dla chleba z masłem się zapisali dałbym jużso > bie > > spokój, pies ich trącał. Ale dla działaczy, co szkodzili ojczyźnie, opóźn > iali > > odzyskanie wolności, szlaban na wszystkie funkcje państwowe dożywotnio. I > niech > > > > sięcieszą, że nawet po mordzie porządnie nie dostali. Bo to chrześcijańsk > i > > klraj. W Islamie by ich wychłostali i łeb ucieli. W Izraelu by ich z kraj > u > > wyrzucili. > > xxxxxxxxxxxxxxxxxxx > > Poruszyłeś, choć bardzo skrótowo, kryteria dla dekomunizacji. Przez wiele lat > sądziłem, że dekomunizacja jest pomysłem złym, bo nie ma w Polsce odpowiednich > instytucji i tradycji prawnych, które taki proces mogłyby przeprowadzić w sposó > b > rzetelny pozbawiony całkowicie znamion działania bezrefleksyjnego, zemsty czy > prywaty nowych elit politycznych, to znaczy na dezabrobatę publiczną narażeni > byliby również i ci uczciwi członkowie PZPR-u, niezbyt mądrzy, naiwni, ufający > manipulatorom z góry tej partii. Nie ma świata idealnego, i tam gdzie prawo to > dopuszcza tam znajdą się u władzy ludzie, którzy wedle myślenia bardziej > idealistycznego u władzy być nie powinni. Trudno się dziwić takim ludziom jak > Pan Cimoszewicz, że będą do końca opierać się na literze prawa, mimo powolnej, > ale postępującej demokratyzacji życia w Polsce. Trudno też się dziwić Panu > Cimoszewiczowi, że tak ostro najechał dzisiaj na Pana Giertycha. Elektorat lubi > kandydatów mocnych i działających w sposób zdecydowany. Problem w tym, że to > zdecydowanie Pana Cimoszewicza dotyczy również procesu prawnego, a nie tylko > politycznego. Wedle "GW" stwierdził on dzisiaj, że "prokuratura nie postawi mu > żadnych zarzutów". A tego rodzaju mentalność u polityka prosi się o "dekomuniza > cję". Tomku-jeden, czy nie uważasz, że o wiele lepiej byłoby wykastrować bezmózgowców???... Allez! Kładź się pierwszy... Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Re: TAK TAK 21.08.05, 20:24 Rozumiem, ży Ty sam bez jajec, to i o sobie w tej materii nie myślisz tak rzeczowo. Odpowiedz Link Zgłoś
pamin1 Re: TAK TAK 21.08.05, 21:42 sclavus napisał: > tomekjeden napisał: > > > zhk napisał: > > > > > Ja bym ten przykład jego aktywności pzprowskiej pokazywał na każdym > kroku > > . By > > > Polacy na takiego faceta nie głosowali. Z tymi paryjmymi, co siedzi > eli wt > > edy > > > cicho, bo im wstyd było, że dla chleba z masłem się zapisali dałbym > jużso > > bie > > > spokój, pies ich trącał. Ale dla działaczy, co szkodzili ojczyźnie, > opóźn > > iali > > > odzyskanie wolności, szlaban na wszystkie funkcje państwowe dożywot > nio. I > > niech > > > > > > sięcieszą, że nawet po mordzie porządnie nie dostali. Bo to chrześc > ijańsk > > i > > > klraj. W Islamie by ich wychłostali i łeb ucieli. W Izraelu by ich > z kraj > > u > > > wyrzucili. > > > > xxxxxxxxxxxxxxxxxxx > > > > Poruszyłeś, choć bardzo skrótowo, kryteria dla dekomunizacji. Przez wiele > lat > > sądziłem, że dekomunizacja jest pomysłem złym, bo nie ma w Polsce odpowie > dnich > > instytucji i tradycji prawnych, które taki proces mogłyby przeprowadzić w > > sposó > > b > > rzetelny pozbawiony całkowicie znamion działania bezrefleksyjnego, zemsty > czy > > prywaty nowych elit politycznych, to znaczy na dezabrobatę publiczną nara > żeni > > byliby również i ci uczciwi członkowie PZPR-u, niezbyt mądrzy, naiwni, uf > ający > > manipulatorom z góry tej partii. Nie ma świata idealnego, i tam gdzie pra > wo to > > dopuszcza tam znajdą się u władzy ludzie, którzy wedle myślenia bardziej > > idealistycznego u władzy być nie powinni. Trudno się dziwić takim ludziom > jak > > Pan Cimoszewicz, że będą do końca opierać się na literze prawa, mimo powo > lnej, > > ale postępującej demokratyzacji życia w Polsce. Trudno też się dziwić Pan > u > > Cimoszewiczowi, że tak ostro najechał dzisiaj na Pana Giertycha. Elektora > t > lubi > > kandydatów mocnych i działających w sposób zdecydowany. Problem w tym, że > to > > zdecydowanie Pana Cimoszewicza dotyczy również procesu prawnego, a nie ty > lko > > politycznego. Wedle "GW" stwierdził on dzisiaj, że "prokuratura nie posta > wi mu > > żadnych zarzutów". A tego rodzaju mentalność u polityka prosi się > o "dekomuniza > > cję". > > Tomku-jeden, czy nie uważasz, że o wiele lepiej byłoby wykastrować > bezmózgowców???... > Allez! Kładź się pierwszy... Sklavus, czy te francuskie slowka, ktore tak chetnie wstawiasz to oznaka tego, ze zapominasz polskiego, czy tez chcesz wywrzec wielkie wrazenie? Wywarles i potwierdziles. Z toba zrobili juz chyba to, czego zyczysz poprzednikowi. Lacze wyrazy wspolczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
holyboy_666 Re: źródło bys podał, bo powtarzasz klamstwa 22.08.05, 09:53 to jest wystapienie jaruzelskiego, nie cimoszewicza www.geocities.com/wojciech_jaruzelski/13plenum83.htm Odpowiedz Link Zgłoś
ciumcia Nie ufam ani jednemu ani drugiemu. 21.08.05, 17:24 Ale w tej sprawie akurat najmniej ufam Cimoszence. Odpowiedz Link Zgłoś
woodbridge Dziekujemy Cimoszenko za rurociag Rosja-Niemcy 21.08.05, 17:24 Cimoszenko zrobi z Polakow niewolnikow na nastepne 100 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
tades1 Re: Cimoszewicz wytoczy proces Giertychowi 21.08.05, 17:28 Najwyższy czas uniemożliwić stawianie tez typu : Skoro przebywał Pan w Danii ,to wysoce prawdopodobnym jest ,iż był Pan w burdelu.Tego typu logika myślenia Wasermana Giertycha i karasomówcy Miodowicza poraża .Zwłaszcza debilizm językowy Miodowicza.To mnie najpierw śmieszyło , ale teraz już chyba tylko w.....a . Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Cimoszewicz wytoczy proces Giertychowi 21.08.05, 17:33 Masz tu, na forum, całą bojówkę takich gejzerów intelektu, że Miodowicz przy nich może uchodzić za erudytę. Swoją drogą, skąd oni się biorą? Specjalna szkoła ogłupiająca? Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Cimoszewicz wytoczy proces Giertychowi 21.08.05, 17:52 uu1 napisała: > Masz tu, na forum, całą bojówkę takich gejzerów intelektu, że Miodowicz przy > nich może uchodzić za erudytę. Swoją drogą, skąd oni się biorą? Specjalna > szkoła ogłupiająca? Chyba na piwo od komisji dostali... tyle, że najpierw piwo wypili a robotę (zlecenie) teraz odwalają i tak im wychodzi.... Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 Re: Cimoszewicz wytoczy proces Giertychowi 21.08.05, 18:22 Wasz kandydat twierdzi że się pomylił. Wy mu wierzycie. Wkrótce poznajemy korespondencję w której padają słowa "Na dzień 31.12", "posiadałem akcje" itp.. Wy mu dalej wierzycie. Później mówi: w MSZ jest jedno oświadczenie i w Sejmie jedno. Dwa dni później w MSZ są 3 oświadczenia. Odpowiedź: bo ja bardzo sumienny jestem. Rzeczywiście jak na bardzo sumiennego to wyjątkowo - reasumując miał 5 okazji by wpisać do oświadczenia akcje PKN. Żadnej nie wykorzystał. A innym wymawia :nie macie kompetencji". Zrobił z siebie co najmniej idiotę koledzy, czy oszusta to się jeszcze okaże. A najśmieszniejsza jest ta data 20 kwietnia - to była chyba OSTATNIA SOBOTA PRACUJĄCA POLSCE :D Odpowiedz Link Zgłoś
yabool Re: Cimoszewicz wytoczy proces Giertychowi 21.08.05, 18:34 sclavus napisał: > uu1 napisała: > > > Masz tu, na forum, całą bojówkę takich gejzerów intelektu, że Miodowicz p > rzy > > nich może uchodzić za erudytę. Swoją drogą, skąd oni się biorą? Specjalna > > > szkoła ogłupiająca? > > Chyba na piwo od komisji dostali... tyle, że najpierw piwo wypili a robotę > (zlecenie) teraz odwalają i tak im wychodzi.... Za 12 lat, jak dobrze pojdzie wam, bedziesz mogl w tej sprawie ustanowic prawo, zadnych oszolomow na forach, cenzure wprowadzic i wycinac, wycinac... Acha... Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Cimoszewicz wytoczy proces Giertychowi 21.08.05, 18:41 yabool napisał: yabool napisał: > Za 12 lat, jak dobrze pojdzie wam, bedziesz mogl w tej sprawie ustanowic prawo, > > zadnych oszolomow na forach, cenzure wprowadzic i wycinac, wycinac... > Acha... > Nie rozumiem... Jakaś nowomowa??? Tak czy owak, nie moje małpy - nie mój cyrk...nawet w bramie... Odpowiedz Link Zgłoś
yabool Re: Cimoszewicz wytoczy proces Giertychowi 21.08.05, 18:33 uu1 napisała: > Masz tu, na forum, całą bojówkę takich gejzerów intelektu, że Miodowicz przy > nich może uchodzić za erudytę. Swoją drogą, skąd oni się biorą? Specjalna > szkoła ogłupiająca? Ty, widze, dalej aktywny! Czy to moze klonik klona? Odpowiedz Link Zgłoś
yabool Re: Cimoszewicz wytoczy proces Giertychowi 21.08.05, 18:31 tades1 napisał: > Najwyższy czas uniemożliwić stawianie tez typu : > Skoro przebywał Pan w Danii ,to wysoce prawdopodobnym jest ,iż był Pan w > burdelu. To Cimoszko w Danii zamiast negocjować siedzial w burdelu? To teraz wiem dlaczego Kalinowski taki byl na niego wsciekly!! > Tego typu logika myślenia Wasermana Giertycha i karasomówcy Miodowicza > poraża . Ale o tym akurat ci trzej Panowie nie mówili... Co ma dania do wiatraka? >Zwłaszcza debilizm językowy Miodowicza.To mnie najpierw śmieszyło , ale > > teraz już chyba tylko w.....a . No i dobrze... Za kare nie bedziesz ich w nastepnej kadencji ogladal? To wyrzuc telewizor! Odpowiedz Link Zgłoś
tades1 Re: Cimoszewicz wytoczy proces Giertychowi 21.08.05, 21:54 No widzisz jabolku , każdy kto byl w Danii ten był w burdelu.To fakt niezaprzeczalny , o którym Giertych również wie. A co ma Dania do wiatraka , no to ci powiem ,że to samo ca Holandia i tu trafiłeś w sedno logiki Wasermana .Idąc bowiem dalej ,stwierdzić należy z dużą dozą prawdopodobieństwa iż skoro tam się naćpali ( a naćpali się z pewnością , bo wszyscy tam ćpają )to pewnie również przywieżli warzywka do RP.To każe skierować wnoisek do prokuratury o zbadanie wysoce prawdopodobnej tezy o handlu maryśką przez kandydata na Urząd Prezydenta.Dobrze myślę ? Odpowiedz Link Zgłoś
smok5 Już rzygam tym przekręciarzem. 21.08.05, 17:37 Cimorra prostuje, cimmora kontraatakuje, cimorra podaje do sadu, cimorra ponadstandartowy. Dośc tego buca. Dajcie nam już spokój. Nie bombardujcie nas informacjami o tym pyszałku. Niech sceźnie w niepamięć. Odpowiedz Link Zgłoś